![]() |
#4981 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. X
Malwina, no przeciez wszyscy tak robią! nie ja byłam pierwsza! te wszystkie strony na fc, kocham Cie tak, że ojejciu, cudne.pl plotek.pl wiemwszystkonajlepiej.pl , to co, pies?
![]() lepiej juz nic nie pisac, bo będzie + 50 do morali i niedajboze o nas filmik nakreci. "My, hejterki" ![]()
#4982 |
maszyna, nie człowiek
|
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych
Art. 115. 1. Kto przywłaszcza sobie autorstwo albo wprowadza w błąd co do autorstwa całości lub części cudzego utworu albo artystycznego wykonania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 3. 2. Tej samej karze podlega, kto rozpowszechnia bez podania nazwiska lub pseudonimu twórcy cudzy utwór w wersji oryginalnej albo w postaci opracowania, artystyczne wykonanie albo publicznie zniekształca taki utwór, artystyczne wykonanie, fonogram, wideogram lub nadanie. Art. 116. 1. Kto bez uprawnienia albo wbrew jego warunkom rozpowszechnia cudzy utwór w wersji oryginalnej albo w postaci opracowania, artystyczne wykonanie, fonogram, wideogram lub nadanie, 3) Zmiany tekstu jednolitego wymienionej ustawy zostały ogłoszone w Dz. U. z 2005 r. Nr 85, poz. 727, Nr 86, poz. 732 i Nr 143, poz. 1199 oraz z 2006 r. Nr 66, poz. 470). podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w ust. 1 w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. 3. Jeżeli sprawca uczynił sobie z popełniania przestępstwa określonego w ust. 1 stałe źródło dochodu albo działalność przestępną, określoną w ust. 1, organizuje lub nią kieruje, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 5. 4. Jeżeli sprawca czynu określonego w ust. 1 działa nieumyślnie, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku. Możecie jej zacytować ![]() Edytowane przez nicRu Czas edycji: 2012-08-22 o 14:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4983 |
Zakorzenienie
|
No tak, skoro robią tak wszyscy, to po co komu czytać ustawy, właściwie może złóżmy projekt do Sejmu z nowelizacją Prawa autorskiego i wykreślimy z niej wszystkie zbędne przepisy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4984 |
w krainie snu i marzeń
|
już nie trzeba - podała źródło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4985 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4986 |
maszyna, nie człowiek
|
Uuu, szkoda, liczyłam, że ktoś jej wyśle pilnik jak wpdanie w panikę, że trafi za kratki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4987 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4990 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4991 |
Zakorzenienie
|
ejże, ejże!
skoro ona wie lepiej nt praw autorskich, to dlaczego dodała jednak zródło? ![]() rozdwojenie jaźni, czy co? ![]()
![]() |
#4992 |
Life is a drink ...
|
Powinna być twarda w swoich postanowieniach ... i do końca walczyć za prawde
![]()
#4994 |
Zadomowienie
|
U mnie jeszcze wczorajszy lakier brzoskwiniowy z Models Own...i tak dumam co dziś wstawić i czy w ogóle mi się chce. Jakaś tak zamula mi blog ostatnio
...muszę zrobić chyba rozdanie w końcu, to może się rozrusza. W sumie planuję je od dawna i lakiery przygotowane mam od dawna, ale w ogóle nie mam czasu żeby za to się zabrać. ![]()
#4995 |
Rozeznanie
|
Skoro mowa o współpracach, dostałam dziś coś takiego
![]() Witam założyłam nowy blog o paznokciach na blogspocie zalożyłam tam ponieważ jest tam dużo użytkowniczek. Niestety nic się na nim nie dzieje co prawda narazie sie rozkrecam ale mam problem bo lednie kilka osob dziennie na niego zakląda nie zostawiając nic po sobie więc tu moja prośba chciałabym Cię prosic o pomoc w rosławieniu mojego bloga bardzo Cie prosze, obserwuje Twój blog i tam sie roi od dziewczyn.. pozazdroscic. Pomoglabyś mi ?? Z góry dziękuje. Na blogu dwie notki, zdjęcia z komórki. Ale od czegoś trzeba zacząć, czemu by więc nie od darmowej reklamy, prawda? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4996 |
Zakorzenienie
|
Smakowanie miałam ostatnio podobnego meila, z tym ze, dziewczyna wczesniej mi zaspamowała bloga "zapraszam do siebie xxxx"
napisałam jej co mysle o takim zachowaniu ect, biedna myslała, ze jak ona ma kogos w blogrollu to i automatycznie ta osoba bedzie ją miec. Ostatecznie pomogłam jej jak wstawić blogrolla ale odpowiedzi nie otrzymałam. A blog miał 2 notki raptem i sie zaczeło spamowanie.
#4997 |
Rozeznanie
|
Ja "swojej spamerce" napisałam, że blog to pasja i jeśli czytelniczki znajdą taką pasję i u niej, na pewno przyjdą same. Miły bełkot jednym słowem, ale tak mnie zatkało, że naprawdę nie wiedziałam co jej odpisać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4998 |
Konto usunięte
|
Nasza prawniczka skomentowała mi an FB zdjęcie nowych lakierów Kobo, które dostałam z materiałami prasowymi od PRowca Kobo - zdjęcie ewidentnie promocyjne, zwłaszcza, że tych lakierów jeszcze nie ma. A komentarz brzmiał: „zdjęcie sama zrobiłas?
![]() ![]() EDIT - chyba usunęła ten komentarz, bo mam o nim powiadomienie, a pod zdjęciem go nie ma ![]() Edytowane przez 9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 Czas edycji: 2012-08-22 o 15:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4999 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5000 |
Zakorzenienie
|
Orlico, jaki Chuck norris
![]() az sie dziwie, że ona z mojego miasta jest (smakowanie, z Twojego tez ![]()
#5001 |
Zakorzenienie
|
u mnie na blogu metamorfoza kolezanki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5002 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5003 |
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;36048761]Nasza prawniczka skomentowała mi an FB zdjęcie nowych lakierów Kobo, które dostałam z materiałami prasowymi od PRowca Kobo - zdjęcie ewidentnie promocyjne, zwłaszcza, że tych lakierów jeszcze nie ma. A komentarz brzmiał: „zdjęcie sama zrobiłas?
![]() ![]() EDIT - chyba usunęła ten komentarz, bo mam o nim powiadomienie, a pod zdjęciem go nie ma ![]() ![]() co za dziewoja ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5004 |
Konto usunięte
|
kto zakłada nowy wątek?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5005 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to jej napisalam ze o tej i o tej na starówce. Jak już wiesz, nie pojawiła się ![]() nota bene potrafila jeździc po jednej YTberce a za jakis czas ja taguje "oh kochana" Na wątku o filmikach chyba każdą zjechała, łącznie z wypowiadającymi się, potem płakała ze nie ma subskrybcji. Ostatecznie chyba miała doradcę ds wizerunku i wparowała z tam przeprosinami ![]() ![]()
![]() |
#5007 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#5008 |
Zakorzenienie
|
dobrze myślisz, Dimiti
![]()
#5009 |
Zakorzenienie
|
oo też już wiem o kogo chodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5010 |
Zakorzenienie
|
yeeeaaaah!
![]() przez ten net to braki mam bo ciezko trybi, ale udalo sie ![]() czasami go tak sluchalam i nie wiedzialam czy uciekac czy od razu kopnac w przestrzen miedzy posladkami? ![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- moze trzeba jej jakas ksyffke wymyslic? ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:38.