Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-22, 16:58   #961
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X

Hej Mamuśki mam dla Was zdjęcie z soboty z 23 t.c z lekkim opóźnieniem.

Siedzę sama w domku nudy totalne choć co chwilkę mi się chce sprzątać.

Pamiętacie jak wam mówiłam że mamy okazję kupić wózek używany Tako Jumper X za ok 500 zł, szczerze mówiąc jeszcze go nie oglądałam jak się uda to w piątek i jak będzie w dobrym stanie to chcemy kupić. Miałam jakąś godzinkę temu telefon od teściowej i ona do mnie że ma pieniążki na wózek, no ale miła niespodzianka, dodam że oni również kupują łóżeczko ale mi się humor poprawił
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0061.jpg (43,2 KB, 40 załadowań)
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 17:05   #962
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość
Dziewczynki znowu mam nieplanowany wyjazd

Wracam w niedziele, trzymajcie się
pa kochana ..

Pokrzywka - ale ci sie przyfarciło ..
Brzusio sliczny .. a pupa jaka fajna ..

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 17:07   #963
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość

Pokrzywka - ale ci sie przyfarciło ..
Brzusio sliczny .. a pupa jaka fajna ..
Bo mi rośnie i z przodu i z tyłu he he he
Adam
56 cm
3600 g

Stary 2012-08-22, 17:09   #964
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dyltharra Pokaż wiadomość
I pokazujemy sie w 28tyg
jaki zgrabny

wróciłam z miasta, na koniec chyba dziecko się dziwnie ułożyło bo 15 minut szłam zgięta i z bólami
kupiłam tym dwóm maluchom drobiazgi za całe 22 zł także zadowolona jestem
starszemu 2 książeczki dla 2-latków z zadaniami, kolorowankami i naklejkami
a dla maluszka zabawki do wody - jakieś łódki, wieloryby mam nadzieję że dobrze wybrałam
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 17:09   #965
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Witam się z Wami i zmykam.
Dziś dosłownie mam pralnię w domu, trzy wielgaśne stosy do prania przed wyjazdem. A tż to tak ciuchy kamufluje w szafie, że potem nie wiadomo czy to brudne czy czyste

Zmykam z koleżankami na miasto
Paa
Stary 2012-08-22, 17:15   #966
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość

Micia- a nie brałaś jakiś probiotyków ? Ja zawsze jak biorę antybiotyk to kupuje probiotyk, bo właśnie stany zapalne lubią sie wtedy robic..
mam probiotyk też z tego względu, że od Duomoxu mam zawsze dyskomfort w żoładku a dzieki temu nie mam

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
a dla maluszka zabawki do wody - jakieś łódki, wieloryby mam nadzieję że dobrze wybrałam
peeeewno styknie im

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 17:19   #967
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lonia89 Pokaż wiadomość

Widze ze tylko jedna zauwazyła moja rozpiske wyprawki dziekuje , a reszta pomineła a szkoda.
Ja się na tym niestety nie znam, więc nie pomogę.

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
oglądam powtórkę porodówki i wiecie... coraz bardziej do mnie dochodzi, że będę tak samo rodzić i jeszcze bardziej mnie ten program rozczula jeeeejku paczka chusteczek poszła
Tak będzie Nie mogę się doczekać chwili aż zobaczę swoją córeczkę. Wszyscy mówią, że to niesamowite uczucie.

Cytat:
Wiecie co mi sie przytrafiło Jadąc do kosmetyczki zaparkowałam kilkanaście metrów dalej i wracając nagle rozerwał mi się sandał Z ledwością doszłam do auta, a ludzie mieli taką beczkę, bo szurałam tą nogę aby but mi nie spadł Jechałam do domu już z jednym butem a do bloku wbiegłam na bosaka Najgorsze jest to, że to były moje ulubione płaskie sandałki.. Nic już się z nimi nie zrobi..Poszły do śmietnika..
.
Mi też się coś takiego kiedyś coś takiego przytrafiło.

-------

Dziewczyny mam pytanie odnośnie termometru - takiego do czółka czy do uszka. Wiem, że kiedyś była rozmowa na ten temat, ale trudno to będzie odnaleźć. Macie jakieś sprawdzone konkretne firmy, która produkuje termometry, które dokładnie mierzą temperaturę. Nie zależy mi na cenie - chodzi mi przede wszystkim o dokładność.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 17:29   #968
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
wróciłam z miasta, na koniec chyba dziecko się dziwnie ułożyło bo 15 minut szłam zgięta i z bólami

bardzo dobrze wybralas naprawde

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość

Dziewczyny mam pytanie odnośnie termometru - takiego do czółka czy do uszka. Wiem, że kiedyś była rozmowa na ten temat, ale trudno to będzie odnaleźć. Macie jakieś sprawdzone konkretne firmy, która produkuje termometry, które dokładnie mierzą temperaturę. Nie zależy mi na cenie - chodzi mi przede wszystkim o dokładność.
ja mam taki http://beta.ceneo.pl/5779181
i swietnie mierzy, oczywiscie jak sie dobrze przeczyta instrukcje,
to wtedy jest dokladny jak rteciowy prawie

mozna mierzyc tez temperature otoczenia czy np mleka
mozna wylaczyc dzwiek i sie nie obudzi maluszka, i nie trzeba tez go dotykac co na prawde ulatwia pomiar jak Tomek chce zwiac po prostu

Pokrzywka sliczny brzuszek

ja juz wrocilam z lowow piora sie kolorowe rzeczy, troche tego naprzynosilam, bylo tyle super ubranek, ale sie powstrzymywalam bo juz praktycznie wszytsko mam na przynajmniej pol roku jak nie dluzej oprocz zimowych kombinezonow, znow byly takie na pol roczku ale sliczne byly
sobie tez kupilam spodnie, 2 sweterki i bezrekawnik

synuś
córeczka
synuś

Edytowane przez judkama
Czas edycji: 2012-08-22 o 17:33
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 17:33   #969
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
ja podejrzewam ze po godzinie prasowania, którego nei lubię będę meic dosyc a juz pozniej jak bedziemy mialy prasowac jak sie dzidzie urodzą to już widzę nasz entuzjazm
O ja na pewno. Prasowanie to najgorsza rzecz pod słońcem. I nowe żelazka mi nie pomagają. Irytuję się jak tylko dotykam żelazka. Mogę sprzątać godzinami, zmywać godzinami tylko minimum prasowania

Cytat:
Widze ze tylko jedna zauwazyła moja rozpiske wyprawki dziekuje , a reszta pomineła a szkoda.

Moja tesciowa oczywiscie swoje sredniowieczne rady dawąła zebym dziecku tylko takie zkałdała na pupe na siku i kupe, bo tamte za drogo wychodza chyba kpi sobie ta kobieta....ja ☠☠☠☠☠☠☠e sredniowiecze!!!!!;/
Lonia - ja też się nie znam więc się nie wypowiem. Jeszcze nawet super listy nie przygotowałam.
A teściowa - jestem pod wrażeniem. He, he... ciekawe gdzie ja bym miała wieszać do wyschnięcia te pieluchy...

Pokrzywka, Dyltharra - piękne brzuszki.

Edytowane przez niteczka83
Czas edycji: 2012-08-22 o 17:34
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 17:33   #970
Lonia89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość

Pamiętacie jak wam mówiłam że mamy okazję kupić wózek używany Tako Jumper X za ok 500 zł, szczerze mówiąc jeszcze go nie oglądałam jak się uda to w piątek i jak będzie w dobrym stanie to chcemy kupić. Miałam jakąś godzinkę temu telefon od teściowej i ona do mnie że ma pieniążki na wózek, no ale miła niespodzianka, dodam że oni również kupują łóżeczko ale mi się humor poprawił
masz na sobie taka sukieneczke? czy to spodnie i bluzka??czy jakis kombinezon bo fajnei wyglada bardzo ładny brzusiaczek i sexi pupcia Moi rodzice nam kupuja wózek a rodzice męza łozeczko z wyposażeniem, az sie zdziwiłam jak na tą wielką oszczednosc tesciowej ze sama zpaorponowała ze ona kupi łozeczko z całym wyposazeniem.
pewnie teśc jje kazał ;p bo on zupełnie inny cżłowiek jemu na nic nie szkoda nieba by nam przychylił , zloty człowiek naprawde.

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Witam się z Wami i zmykam.
Dziś dosłownie mam pralnię w domu, trzy wielgaśne stosy do prania przed wyjazdem. A tż to tak ciuchy kamufluje w szafie, że potem nie wiadomo czy to brudne czy czyste

Zmykam z koleżankami na miasto
Paa
oj to rób pransko, mój tez tak powkłada te ubrania z eja tez nie wiem czy to brudne czy czyste.

Cytat:

Tak będzie Nie mogę się doczekać chwili aż zobaczę swoją córeczkę. Wszyscy mówią, że to niesamowite uczucie.

Mi też się coś takiego kiedyś coś takiego przytrafiło.

-------

Oj ja tez nie moge sie doczekac az moja malutka przytule tak mi sie juz marzy narazie przytulam jej łapeczki przez brzuchalek i tka sobie wyobrazam ze nie długo juz wycałuje te moje kochane malutkie stópeczki
Przyłaczam sie co do zapytania o termometr, bo tez musze jakis porzadny zakupic.

12.01.2008 - nasz początek*
28.07.2010- zaręczyny
16.07.2011- ŚLUB;*
28.03.2012 - dwie wymarzone kreseczki
29.11.2012- Nasz termin
Lonia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 17:34   #971
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:

Piękny brzuszek
Super teściowie

Mysti- a gdzie jedziecie ???

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 17:37   #972
niteczka83
Zadomowienie

A co do liczenia ruchów (parę stron wcześniej pisałyście) - mi lekarz nic nie mówił. Zresztą dla mnie to dziwne - bo Maleństwo rusza się mocniej o określonych porach, w innych jest spokojniejsze (może śpi ).
Zresztą jak nie liczę to chyba sama jestem spokojniejsza. Bo ja to raczej z tych mocno panikujących. Jeśli lekarz zaleci to zacznę.
Stary 2012-08-22, 17:40   #973
MiciaKicia
Zakorzenienie

Dlaczego nie ma już Porodówki na TLC o 21.30 ? przecież środa jest .... kiedy to leci ??????

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 17:55   #974
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
A insulinę bierzesz tylko na noc czy do każdego posiłku?
.
przed sniadaniem i kolacją,i na noc taka inną ale po ten insulinie wyniki nie sa o wiele lepsze a do tego źle sie czuje...moze mi ją zmienia??bo poki co wciaz dawki podnoszą
Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
H
Absolutnie nie wsiadaj do samochodu za kolko!! z cukrzyca nie ma zartow, nie wiesz co sie wydarzy za 5-10minut, naprawde nia radze wiem ze nie latwo to ustabilizowac ale lepiej byc bezpiecznym ! Nie ma nikogo?? rodziny, kolezanki?? jak tak sie zle czujesz to ja bym radzila po kogos zadzwonic
dzieci odtransportowalam do znajomej bez auta i jechalam max 50 na godzine...ajkos zajechalam bo nie mialam na kogo liczyc a meza trzebabylo z tego zadupia odebrac...rano mam wizyte u cukrzyka wiec musimy cos robic.Co tydzien mam wizyte i wiecznie cos zmieniaja a poprawy nie ma...do tego zakazali mi sok pic do żelaza tylko mam robic wode z polowa cytryny tylko ze ta tabletka nie chce sie whlaniac,lezy mi na żoladku a potem taką zolcia wymiotuje
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 17:56   #975
landi0909
Zakorzenienie

Cytat:
Takiej to dobrze buziaki !

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Wiecie co tyle się nażarłam tych antybiotyków, że chyba coś mi się przyplątało TAM... jakiś taki dziwny zapach.... bardzo delikatnie drożdżowo czy cos takiego.. tak dziwnie.. nie wiem..
kochana to mi wygląda na grzybicę po antybiotykach. Znam ten zapach doskonale, bo ja miałam wieeele razy grzybicę, bo calutki czas na antybiotykach musiałam być. Jak masz w domu to smaruj maścią clotrimazolum ale powiedz o tym też lekarzowi koniecznie. Grzybica lubi wracać, a jak szybko nie zareagujesz to może Cie zaatakować dosłownie wszędzie - ja miałam w uszach, przełyku, żołądku i TAM

Aaaale się najadłam pojechałam do mamy do pracy, zjadłam 3 prince polo, po drodze pączka, popiłam liptonem brzoskwiniowym a teraz zjadłam frytki, bagietkę z masłem czosnkowym i zagryzłam lodem
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 18:02   #976
muminek88
Zadomowienie

tak sie ciesze ze jutro od popoludnia bedzie do nas chodzic ta pomoc domowa na 4 godz....
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 18:03   #977
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość

Aaaale się najadłam pojechałam do mamy do pracy, zjadłam 3 prince polo, po drodze pączka, popiłam liptonem brzoskwiniowym a teraz zjadłam frytki, bagietkę z masłem czosnkowym i zagryzłam lodem
no nieźle apetyt dopisuje to najważniejsze
Czy ty już miałaś tą wizytę ? Bo ja jestem do tyłu...

Ja właśnie zalaminowałam włoski zrobiłam kawkę i usiadłam pobędę z wami trochę
Adam
56 cm
3600 g

Stary 2012-08-22, 18:05   #978
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Czesc jestem, najpierw poczytam bo dzis mam dluuzsza chwilke dla was a stesknilam sie za wami troche bo ostatnio tylko wpadalm i uciekalam

Today_Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 18:07   #979
justa86
Zadomowienie

Cytat:
No ta moja tesciowa to ma czasem takie poronione pomysły ze normalnie az mnie sciska jak cos walnie, po prostu jest zacofan i ma takie zacofane poglady trzeba jej wszystko tłumaczyc jak to teraz jest kobita nie stara bo lekko ponad 50 a poglay sie jej zatrzymały na etapie jaki był 25 lat temu. Bo ona od 20 lat siedzi w domu sama własciwie tesc cały czas za granica raz na jakis czas zjezdza, mój maz na studiach był , szwagier i szwagierka sie powyprowadzlai bo na studiach albo wpracy i zjezdzaja raz na jakis czas, wiec siedziałą sama w pustym domu wiec po prostu sie zacofała. Ale jak kiedys walneła miz tymi tetrami to jje odrazu powiedziałam ze takie cos to bło w srednowieczu i ze mnie rozwaliła tym tekstem, ale ja przytkałam, potem latałą i sie swoich uzynek pytaał czy tak to dzisiaj jest ze sie tylko zakłada takie pampersy, no ☠☠☠☠a obudziął sie wczas.
Njalepsza jest jej techniaka prania w pralce automatycznej, jak to zobaczyłam to padąłm.... ja ☠☠☠☠☠☠☠e szok :
Grzeje wode w garczkach na gazie i wlewa do pralki ciepła wode bo jak twierdzi wtedy pralka sobie nie podgrzewa tej wody i nie traci tyle pradu na podgrzewanie a potem podstawia miski pod tego weza co pralka jak juz upierze to potem ta wode z prania wylewa do tych misek i ta znowu spowrotem ta wode wlewa tam i nastawia kolejne pranie.
DOBRZE ZE JA PRANIE SWOJE I MEZA NASTAWIAM SAMA! ALE NORMALNIE WŁACZAM PRALKE I NASTAWIAM A NIE TAKIE CUDA! jak opowiedziąłma to mojje mamie to chciała z krzesła spasc

Padłam i ja 5x czytalam bo uwierzyc nie moglam ale sobie kobieta zycie komnplikuje ale z 2 stroy tak siedzi cale lata w domu to co ma robic jak nie komblikowac...

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
przed sniadaniem i kolacją,i na noc taka inną ale po ten insulinie wyniki nie sa o wiele lepsze a do tego źle sie czuje...moze mi ją zmienia??bo poki co wciaz dawki podnoszą
dzieci odtransportowalam do znajomej bez auta i jechalam max 50 na godzine...ajkos zajechalam bo nie mialam na kogo liczyc a meza trzebabylo z tego zadupia odebrac...rano mam wizyte u cukrzyka wiec musimy cos robic.Co tydzien mam wizyte i wiecznie cos zmieniaja a poprawy nie ma...do tego zakazali mi sok pic do żelaza tylko mam robic wode z polowa cytryny tylko ze ta tabletka nie chce sie whlaniac,lezy mi na żoladku a potem taką zolcia wymiotuje
O matko.....ale Ci szaleje ta cukrzyca! i jeszcze co tydzien wizyta i takie hocki klocki? :/ rozumiem ze teraz juz jestes z mezem?? Pisz jak sie czujesz

Cytat:
kochana to mi wygląda na grzybicę po antybiotykach. Znam ten zapach doskonale, bo ja miałam wieeele razy grzybicę, bo calutki czas na antybiotykach musiałam być. Jak masz w domu to smaruj maścią clotrimazolum ale powiedz o tym też lekarzowi koniecznie. Grzybica lubi wracać, a jak szybko nie zareagujesz to może Cie zaatakować dosłownie wszędzie - ja miałam w uszach, przełyku, żołądku i TAM

Ale mialas przeboje z ta grzybica :/ a myslalas cos o diecie?? tez ma duzy wplyw.... slyszalam opinie ze jak tak meczy uporczywie to jedyny ratunek:/

A apetyt masz idealnie ciazowy!! jak przystalo na kobiete w naszym stanie! hihi uroczo
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 18:07   #980
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Dlaczego nie ma już Porodówki na TLC o 21.30 ? przecież środa jest .... kiedy to leci ??????
Już dawno nie oglądałam tak więc nie wiem, ale dziwne, bo nowa seria leciała..

Cytat:

Łoooooooo..jaki apetyt Kochana

Cytat:
tak sie ciesze ze jutro od popoludnia bedzie do nas chodzic ta pomoc domowa na 4 godz....
Ale Ci fajno !

Cytat:
no nieźle apetyt dopisuje to najważniejsze
Czy ty już miałaś tą wizytę ? Bo ja jestem do tyłu...

Ja właśnie zalaminowałam włoski zrobiłam kawkę i usiadłam pobędę z wami trochę
Ja przed chwilką wypiłam kawkę mrożoną Robie tak jak na reklamie z Różczką

Stary 2012-08-22, 18:08   #981
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:
masz na sobie taka sukieneczke? czy to spodnie i bluzka??czy jakis kombinezon bo fajnei wyglada bardzo ładny brzusiaczek i sexi pupcia Moi rodzice nam kupuja wózek a rodzice męza łozeczko z wyposażeniem, az sie zdziwiłam jak na tą wielką oszczednosc tesciowej ze sama zpaorponowała ze ona kupi łozeczko z całym wyposazeniem.
pewnie teśc jje kazał ;p bo on zupełnie inny cżłowiek jemu na nic nie szkoda nieba by nam przychylił , zloty człowiek naprawde.
To taka tunika która jak widać jest mi już za ciasna...
Adam
56 cm
3600 g

Stary 2012-08-22, 18:13   #982
landi0909
Zakorzenienie

Pokrzywko w przyszłym tyg mam wizytę

Justa dietę zmieniałam wiele razy, ale lekarz jasno powiedział że grzybica przez antybiotyki, a antybiotyki dlatego, że miałam bardzo słaby organizm. Bez antybiotyków mój organizm sam by nie zwalczył infekcji. W tym roku pobiłam życiowy rekord, bo jestem od lutego bez antybiotyków i oby tak już zostało...
Stary 2012-08-22, 18:16   #983
justa86
Zadomowienie

Cytat:
Ja przed chwilką wypiłam kawkę mrożoną Robie tak jak na reklamie z Różczką
MMM uwielbiam kawke mrozona ale przy lekkiej pomocy mojego sprzetu robie troszke bardziej skomplikowana wychodzi po prostu rewelacyjna!! juz nie mowiac o tym ze glownie robi ja moj maz wiec skapuje jeszcze lepiej jak siedze i odpoczywam a on mi taka kawusie serwuje
Kruszarka do lodu + blender = najcudowniejsza kawa jak z kawiarni z tym ze zazwyczaj robie z cappucino, zalezy na jaka mam ochote
W wersji skróconej " nie chce mi sie myc naczyc" jak mam w butelce polowe mleka wsypuje tam kawke/capuccino, mieszam mieszam i mieszam az zrobi sie duuuuzo piany i wlewam do szklaneczki z lodem

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Cytat:
Pokrzywko w przyszłym tyg mam wizytę

Justa dietę zmieniałam wiele razy, ale lekarz jasno powiedział że grzybica przez antybiotyki, a antybiotyki dlatego, że miałam bardzo słaby organizm. Bez antybiotyków mój organizm sam by nie zwalczył infekcji. W tym roku pobiłam życiowy rekord, bo jestem od lutego bez antybiotyków i oby tak już zostało...
Tak tak, jasne ze grzybica przez antybiotyki, ale niestety jej rozrost dodatkowo wzmaga niewlasciwa dieta
A co ciekawe, podobno grzyby maja zdolnosc produkcji takich substancji ktore w naszym organizmie daja sygnal do mozgu " chceeee jeeeesc slodycze !!!"
Stary 2012-08-22, 18:17   #984
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
MMM uwielbiam kawke mrozona ale przy lekkiej pomocy mojego sprzetu robie troszke bardziej skomplikowana wychodzi po prostu rewelacyjna!! juz nie mowiac o tym ze glownie robi ja moj maz wiec skapuje jeszcze lepiej jak siedze i odpoczywam a on mi taka kawusie serwuje
Kruszarka do lodu + blender = najcudowniejsza kawa jak z kawiarni z tym ze zazwyczaj robie z cappucino, zalezy na jaka mam ochote
W wersji skróconej " nie chce mi sie myc naczyc" jak mam w butelce polowe mleka wsypuje tam kawke/capuccino, mieszam mieszam i mieszam az zrobi sie duuuuzo piany i wlewam do szklaneczki z lodem
Ja poszłam również na łatwiznę dlatego robię jak w reklamie ! No, ale Twoje sposoby są również szybkie tak więc będę musiała spróbowac

...............

Zapomniałam się pochwali, że wczoraj był u nas Pan zakładający rolety i zamówiliśmy je Przy odrobinie szczęścia może w piątek będą już założone ! Wyszło ok. 800 zł tak więc jestem spłukana do końca miesiąca

Stary 2012-08-22, 18:18   #985
peperonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cecilia89 Pokaż wiadomość
Hej wszystkim

Byłam wczoraj u lekarza i wszystko jest w porządku, ale maluch nadal głową do dołu... Nadal witaminy i magnez i tyle. Na następnej wizycie będę miała KTG.

peperonik - gratuluję 25. tygodnia. Będzie dobrze
i gratuluje udanej wizyty
Cytat:
Napisane przez nielegalnaa Pokaż wiadomość
Pewnie jeszcze trochę za wcześnie, ja zazwyczaj po dwóch jeszcze poprawy nie widziałam, ale na pewno będzie coraz lepiej
I gratuluję 25 tygodnia!

masz racje,ze chyba za wczesnie, poczekam do piatku,a jak lekko sie poprawi,to do wizyty w środe juz wytrzymam
Cytat:
Szkoda, ale rozumiem Cię. Ja sama wybierałam pod tym kątem, żeby było blisko.
A jeśli chodzi o kawkę to póki co ja się dobrze czuję i możemy się spotkać. Choć najlepiej jakby choć trochę się ochłodziło
ok,to poogladam pogode i jak beda lepsze wiesci,to sie zgadam i jeszcze dziewczyny wezmiemy i zrobimy kółko przyszlych mamus nad kawka
Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
Hejka) nie nadrobię Was, bo dużo tego) ja dalej przeziębiona;/ wczoraj byłam u lekarza... Płuca czyste nie dostałam antybiotyku, bo podobno w 3 try. lepiej go nie brać, bo jest niewskazany... a nie ma az takiej konieczności... Mam sie leczyć sama) dużo odpoczywać, leżeć w łóżku, dużo pic i brać apap a jeżeli mi sie nie poprawi to wrócić do niej po antybiotyk... Czuje sie juz lepiej, ale wieczorami przed snem jest koszmar... Nie mogę złapać oddechu... Dusze sie kaszlem... A rano budzę sie cala mokra.. Tak mi gorąco... Ale juz katar mam mniejszy...
3majcie sie dziewczyny i nie przebywajcie w pomieszczeniach z klima... Bo mnie chyba klimatyzacja w samochodzie tak załatwiła... dużo zdrowia kochane
duzo zdrowka kochana

Cytat:
Napisane przez anett234 Pokaż wiadomość
Witam Was kochane

Narazie nie nadrabiam czytania tego co tam naskrobałyście,wezmę się za to może po obiedzie.

U nas już połowa 27 tc.

Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty i gratuluję kolejnych tygodni
gratulacje 27 tyg,zaraz zaczniesz III trymestr
Cytat:
Napisane przez kamilkak90 Pokaż wiadomość
Hej mamusie witam się w 28tc a z usg w 30

Powiem Wam że coraz bardziej boję się porodu. Pierwszy marzenie, pierwsza faza 3h50m druga 10 min, w szpitalu znalazłam się z 9 cm rozwarcia a po drodze modliłam się o trzy żeby mnie do domu nie odesłali. ale jestem przerażona boję się że drugi nie będzie taki cudowny.
drugi bedzie jeszcze szybszy,zebys do szpitala zdazyla dojechac tylko, gratuluje 7 miesiaca
Cytat:
Napisane przez dyltharra Pokaż wiadomość
Mam glupie pytanie... Do czego potrzebne sa pieluchy tetrowe i flanelowe...? Bo ja naprawde nie wiem Robie liste, juz na spokojnie i co pozycja, to glupieje coraz bardziej
I pokazujemy sie w 28tyg
sliczny brzusio
Cytat:
matko znow mi tak cukier skacze ze szok,zle sie czuje juz poszlam spac a teraz znow az mni sie szarzy przed oczami i kreci w głowie a musze dzis 20 km jechac po meza i nie mam na kogo liczyc...masakra. Dobrze ze jutro kontrola...pewnie znow beda mi kombinowac z dawkami...ta insulina na noc wcale mi nie zbija cukru!!
uwazaj na siebie kochana, z prowadzeniem w takim stanie lepiej dac sobie spokoj
Cytat:

brzusio, a niespodzianka bardzo mila i odciazy was, zawsze na cos innego wiecej zostanie
Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
O ja na pewno. Prasowanie to najgorsza rzecz pod słońcem. I nowe żelazka mi nie pomagają. Irytuję się jak tylko dotykam żelazka. Mogę sprzątać godzinami, zmywać godzinami tylko minimum prasowania
to sie swietnie sklada, ja ci chetnie wszystko poprasuje,a ty przejmiesz u mnie zmywanie,ktorego nie cierpie
Lonia na wyprawce sie nie znam,ale masz chyba w miare juz ok tych ciuszkow. Co do rozmiaru,to wszyscy mi polecaja od 62 kupowac,ale ja podostawalam i mam z 5 kompletow spiochy+kaftanik i z 5 body na krotki rekaw pod to na 56 i mysle,ze to w zupelnosci wystarczy. Ja dostalam od bratowej,to prawie jak nowe,bo mowila,ze nawet zbyt duzo razy nie prala,bo maly zaraz wyrosl.
Co do tesciowej,to mnie powalila. Moja tez niby oszczedna, a zasypia przy wlaczonym telewizorze i dopoki ja nie wylacze to tak gra, a jak zmywa to sie woda caly czas leje,a ja zakrecam jak namydlam,tak mnie uczono. A potem mowi,ze ona wogole pradu i wody prawie nie uzywa,bo jak sama mieszkala,to ogromne nadplaty miala. Ok , miala nadplaty,bo przez 1,5 roku placila za 3 osoby,a sama byla,to jej potem to wyrownalo i stad te nadplaty,ale nie ona wogole nie uzywa i wez jej tlumacz.
A jak Twoja taka chorobliwie oszczedna, to moze w piwnicy wam sama to lozeczko struga w tajemnicy przed tesciem, wez kochana lepiej sprawdz

zapraszam na kalafiorowa, naprawde pyszna wyszla,choc talent kulinarny u mnie mocno uspiony i watpie,zeby sie w tym zyciu obudzil
peperonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 18:23   #986
landi0909
Zakorzenienie

justa antybiotyki wyjaławiają wszystko po kolei, a probiotyki nie zawsze wystarczają. Stąd grzybica po antybiotykach. Ja widzisz załapałam kiedyś anginę, dostałam silny antybiotyk (angina w takim tempie się rozchodziła że jakbym czekała jeszcze kilka godzin z pogotowiem to najprawdopodobniej bym się udusiła) i po tych antybiotykach nagle zaczęły mnie swędzieć uszy, bolał żołądek a TAM na dole miałam dziwny nalot. No i niestety grzybica - probiotyk nie ochronił organizmu
Stary 2012-08-22, 18:24   #987
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
W tym roku pobiłam życiowy rekord, bo jestem od lutego bez antybiotyków i oby tak już zostało...
Właśnie ja zauważyłam u siebie poprawę odporności (odpukać w niemalowane). Non stop chorowałam, w zeszłym roku jak zaczęłam latem to sie ciagnęło, jedno choróbsko wyleczyłam to drugie przychodziło. Masakra jakaś - ale odkąd zaszłam w ciąże - cisza jak makiem zasiał Ostatnio nawet rozmawiałam z koleżanką która stwierdziła że w ciąży jej się odporność poprawiła i tak zostało

Cytat:
Hmm... ona jakoś właśnie w tygodniu leciała. Na necie na stronie TLC jest że niby teraz w soboty o 23:00. Tylko jak weszłam na program na najbliższą sobotę to nic nie ma dziś chyba coś było koło 15

Cytat:
Uff... bardzo dobrze Nawet ja się wystraszyłam jak napisałaś o tej jeździe autkiem...
Stary 2012-08-22, 18:25   #988
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:

Zapomniałam się pochwali, że wczoraj był u nas Pan zakładający rolety i zamówiliśmy je Przy odrobinie szczęścia może w piątek będą już założone ! Wyszło ok. 800 zł tak więc jestem spłukana do końca miesiąca
strasznie drogo za te roletki chyba że macie pełno okien

Idę zmyć te włosy w końcu i chyba zrobię sobie placki ziemniaczane hmmm
Adam
56 cm
3600 g

Stary 2012-08-22, 18:29   #989
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość
to sie swietnie sklada, ja ci chetnie wszystko poprasuje,a ty przejmiesz u mnie zmywanie,ktorego nie cierpie

A jak Twoja taka chorobliwie oszczedna, to moze w piwnicy wam sama to lozeczko struga w tajemnicy przed tesciem, wez kochana lepiej sprawdz
l
piszę się na to - będę zmywała

Ale się uśmiałam z tego strugania łóżeczka w piwnicy dla Loni - Peperonik Ty to masz pomysły
Stary 2012-08-22, 18:29   #990
justa86
Zadomowienie

Cytat:
Ja poszłam również na łatwiznę dlatego robię jak w reklamie ! No, ale Twoje sposoby są również szybkie tak więc będę musiała spróbowac

...............

Polecam

A roletki fajna sprawa ja mam tylko w 1 oknie bo wynajmujemy a nie chchelismy swojej kasy wkladac a mieszkanie, ale zaslonki tez daja rade

Cytat:
justa antybiotyki wyjaławiają wszystko po kolei, a probiotyki nie zawsze wystarczają. Stąd grzybica po antybiotykach. Ja widzisz załapałam kiedyś anginę, dostałam silny antybiotyk (angina w takim tempie się rozchodziła że jakbym czekała jeszcze kilka godzin z pogotowiem to najprawdopodobniej bym się udusiła) i po tych antybiotykach nagle zaczęły mnie swędzieć uszy, bolał żołądek a TAM na dole miałam dziwny nalot. No i niestety grzybica - probiotyk nie ochronił organizmu
A mialas tak wczesniej czy dalej taki slaby organizm?? z reszta patrzac na Twoje problemy chorobowe w ciazy to chyba nadal sie bidulko to trzyma
Musisz cos pomyslec o poprawieniu odpornosci....tylko ciekawe na ile takie dzialania przynosza skutek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości