|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III
Cytat:
![]() ![]() ![]() Moze napisz cos wiecej o sobie, bo napewno Cie dziewczyny o to poprosza ... Ja opsobiscie ciekawa jestem gdzie prowadzisz ciaze i jesli chodzisz prywatnie ile placisz za USG ![]() Aniu witaj
|
|
|
#3722 |
|
Rozeznanie
|
o właśnie kobity...takie może intymne pytanie..ale było o cycach, pipkach, pałkach itp...to tak z ciekawości powiedzcie mi...golicie się do zera?
[/QUOTE]Ja nie, używam maszynki do włosów i golę na 1mm lepszy komfort, nie swędzi, nie piecze
|
#3723 |
|
Przyczajenie
|
Cóż mogę napisać...
Może zacznę od tego, że mam 26lat, mężata od ponad roku z niespełnionym piłkarzem. Sama chociaż prawie skończyłam matematykę jestem trochę roztrzepana -> właśnie przypaliłam zupę!!!! załamka... To będzie nasz pierwszy dzisiuś także doświadczenia żadnego nie mam aska27 jeżeli chodzi o opiekę to ja chodzę do dr Estemberg i u niej wizyta kosztuje 120zł, a USG 60 zł. Babka jest super, cieszy się z ciąży jak ze swojej i nie zawsze płacę za USG. Wcześniej myślałam, że będę chodzić do LuxMedu, bo mam kartę z pracy, ale jak się potem okazało to bardzo ograniczony abonament, usg już płatne 80zł a na wizytę musiałam czekać ponad miesiąc to mi się znudziło... |
|
|
|
#3724 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochana a wiesz juz w ktorym szpitalu bedziesz rodzic ?? Ja chce w matce polce, bo jak mialam ryzyko poronienia to spedzilam tam 2 tyg i wszystkie dziewczyny byly bardzo zadowolone z opieki tam ...
|
|
|
#3725 |
|
Zakorzenienie
|
Hej wlasnie wrocilam z galeri handlowej w ktorej tak sie zle poczulam ze myslalam ze zemdleje nagle goraco zimny pot bol zoladka i wszystkiego.... Musialam sobie usiasc.
W sumie to poszlam do dwoch sklepow w poszukiwaniu prezentu dla babci, potem tesco gdzie kupilam bodziaczki jesli macie gdzies blisko tesco to wstapcie bo maja duzo przecen na dzieciaku teraz ja za 5szt body z 59 na 35 wiec u zl za sztuke
|
#3726 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe mamy
![]() Ja juz po wizycie u gina. Nie było usg, łeeeeeeeeee ![]() Powiedzial, ze wszystko gra. Mam brac zelazo (moj wynik miesci sie w dolnej normie) i polecil mi suplementy dla mam. Namieszal mi tez odnosnie TP. Stwierdzil, ze w moim przypadku OM nie ma znaczenia i mam patrzec na przewidywany TP wg usg genetycznego. Myslalam, ze jestem w 14tc, a na wizycie wyszlo, ze to jednak 15, tylko cholerka nie wiem, ktory dokladnie dzien :/ Musze sie zabrac za liczenie i jakos to wykombinowac... Poza tym dostalam pelno ksiazeczek od poloznej nt. ciazy
|
|
|
|
#3727 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie od początku ciąży tylko 1kg więcej, a to już 18. tydzień, także bez obaw, nie trzeba rosnąć z prędkością światła.
Nie ma też co się bać skoku wagi na koniec - trzeba się po prostu racjonalnie odżywiać... A od momentu założenia karty ciąży przybyło 0,5kg i tyle mój lekarz przyjmuje do wiadomości.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-08-22 o 17:40 |
|
|
|
#3728 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh ale cuda
|
#3729 |
|
Zakorzenienie
|
hej nowe mamy ! wszystko będzie dobrze z dzidziolkami
![]() jeszcze apropo co do wagi to ja przytyłam chyba z 2 kg najpierw wazylam 59 a teraz mi sie waga utrzymuje w okolicach 61kg Ale mi sie dzidzia wierciła az miałam wrażenie że zaraz brzuch będzie falował
|
#3730 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Witam nowe mamuśki, dziś się was sporo ujawniło fajnie, bo lutóweczki![]() Dziewczyny a mnie to tak napiep*a kręgosłup, tak między łopatkami, chyba wychodzi długie siedzenie przed kompem i może jakaś wada postawy?w każdym razie bardzo mnie boli jak się schylam, wstaje z łóżka. Wiecznie cos |
|
|
|
|
#3731 |
|
Zakorzenienie
|
kurde od początku ciąży 0,5 kg.... ciekawe jak? najgorsze że ja tez nie jem jakoś wow przesadnie dużo nawet mniej niz wcześniej kiedy mogłam wchłonąc zupe i wielki talerz jedzenia a teraz to na sniadanie buleczka i owoc potem jakas rybka albo rryz albo zupa i kolacja rzadko kiedy ewentualnie jak gdzies wychodze ze znajomymi to coś zamawiam ale staram się nic takiego ala pizza (staram sie )
|
#3732 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dzisiaj rano 2 burze przeżyłam, a właściwie znowu w piwnicy z psem przesiedziałam. Armagedon normalnie nadszedł, aż mnie brzuch z nerwów rozbolał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Oj będzie co po urodzeniu zrzucać |
|||||
|
|
|
#3733 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Myślałam, że w Madurewiczu bo ta moja gin tam pracuje... ale poczytałam opinie, mój mąż też był tam po L4 dla mnie i mówi że komuna. Winda nie działa, kobiety w mocno zaawansowanych ciążach na czwarte piętro po schodach. A o Matce Polce też słyszałam dobre opinie, także może tam... jak dojadę bo mam tam najdalej chyba
|
|
|
|
|
#3734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Udalo sie policzyc ![]() Mi tak bol zawsze wchodzi jak dlugo cos robie pochylajac glowe w przod albo wlasnie jak krzywo siedze przy kompie. Prostujemy sie Albo uciekaj polezec
|
|
|
|
|
#3735 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny!!! ja tak na szybko!!! i nie żartuję!
Ismael to nie Ismael!!!!! to baba!!!!!!! osz jedna...... niestety pindolka nie było...i nic nie wskazywało na to, że się gdzieś schował ![]() a ja już trochę ciuchów nakupowałam........aaaaaa
|
|
|
|
#3736 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, czy to ma znaczenie, jakie witaminy bierzemy?
Te, co zalecil mi gin (centrum materna) kosztuja 30,89 za 30 tabletek (cena z dozu). To duzo jak na suplement czy normalna cena? Drugie, o ktorych mowil to Pharmaton Matruelle (42zl za 30 tabletek). No to poszalal... |
|
|
|
#3737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chce nim mówić ale jedna Ci to wykrakała :P
|
|
#3738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie! ![]() Chyba właśnie dlatego mój lekarz powiedział tydzień temu, że mi nie zrobi USG i koniec...
|
|
|
|
|
#3739 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jeśli teraz też źle powiedział? :/ no masakra jaakaś...... |
|
|
|
|
#3740 |
|
Zakorzenienie
|
djerba, ale jaja
(w przenosi, bo doslownie ich nie widac )Musicie kolejny raz postarac sie o chlopca
|
|
|
|
#3741 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() właśnie mu napisałam maila...he he he |
|
|
|
|
#3742 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
winda nie działa, kobiety w zaawansowanych ciążach na czwarte piętro się wdrapują... O Matce Polce też raczej pozytywnie wszyscy mówią, tylko to ode mnie najdalej chyba. A słyszałaś coś o Rydygierze?
|
|
|
|
|
#3743 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... później kawałek szarlotki, jabłko nektarynke, i teraz zrobiłam sobie kolacje, dwie kanapki z jajkiem, sałatke z warzywek i do tego mlekonie wiem czy to dużo? czy mało. czasem zjem naprawdę dużo ale wiem ze to juz jest przesada. no i wiem że muszę zmienić trochę swój jadłospis, dodać więcej ryżu - przedtem jadłam b.dużo brązowego musze znowu zacząć, kasze, rybe ... a nie wiecznie kanapki i zupki... ;/ Cytat:
TO CI NIESPODZIANKA!!!!!!!!! Sade będzie miała siostrzyczkę mimo wszystko i tak supcio!
|
|
|
#3744 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ważne że dzidziol zdrowy ![]() Ja pamiętam jak siostra się popłakała, jak okazało się że będzie drugi syn A teraz by za nic w świecie nie zamieniła go na babę
|
|||
|
|
|
#3745 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też jakoś tak na babę się już psychicznie nastawiłam, chociaż płci jeszcze nie znaju...
|
|
|
|
|
#3746 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- aż się zaczęłam zastanawiać czy z Majki sie Mikołaj nie zrobił :p jutro się dowiem... A z drugiej strony co za KUTAFON z lekarza, że mówi jaka płeć jak nie jest pewien. Ja bym na Twoim miejscu poczekała jeszcze do następnego usg i zobaczyła co potwierdzi... Masakra jakaś.... |
|
|
|
|
#3747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli do konca nie mozna byc pewnym, kto w srodku mieszka
|
|
#3748 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz się już cieszę z Majeczki
|
|
|
|
|
#3749 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aż mu się uszy czerwone zrobiły jak wyszło, że to jednak kobietka ![]() hehehe a słuchajcie, a może podejść do innego lekarza i na innym sprzęcie zobaczyć...czy na 3d pójść? bo tam na pewno będzie dobrze widać..ale może być tak, że zasłoni nogi ![]() ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
![]() ja dalej nie jestem pewna :/ |
||
|
|
|
#3750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TŻ zresztą tak samo. A co do lekarza, to często mówią, że nie potwierdzą tego na 100%, bo na razie dobrze nie widać, a kobiety i tak chcą wiedzieć, co tam widzą między nóziami... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:04.

Podczytuję Was tak już od kilku dni i zbieram się żeby się odezwać. Dajecie mnóstwo pozytywnej energii i mam nadzieję, że i mnie przyjmiecie do swojego grona

lepszy komfort, nie swędzi, nie piecze

. Oj będzie co po urodzeniu zrzucać
Myślałam, że w Madurewiczu bo ta moja gin tam pracuje... ale poczytałam opinie, mój mąż też był tam po L4 dla mnie i mówi że komuna. Winda nie działa, kobiety w mocno zaawansowanych ciążach na czwarte piętro po schodach. A o Matce Polce też słyszałam dobre opinie, także może tam... jak dojadę bo mam tam najdalej chyba ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Ja też jakoś tak na babę się już psychicznie nastawiłam, chociaż płci jeszcze nie znaju...
Teraz się już cieszę z Majeczki