|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie XLV - Włosy zapuszczamy, przedszkolne rymy składamy :D
Cytat:
---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
![]() Fajna sprawa, choć ja bym się nie odważyła chyba że umiałabym wykonać taki zabieg sama Idę zaraz prać lumpeksowe ciuchy, bo już chcę w nich chodzić
|
||
|
|
|
#3302 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie XLV - Włosy zapuszczamy, przedszkolne rymy składamy :D
Ja chyba sobie kupię pastę cukrową na Allegro. Bo taka samodzielnie robiona mi nie wychodzi, próbowałam już 3 razy
|
#3303 |
|
Rozeznanie
|
Ja to depiluje depilatorem nogi,no jedynie bikini maszynka i pianka ale nie jestem z tego zadowolona
|
#3304 |
|
Zakorzenienie
|
Depilatora bałabym się, pewnie to boli
|
|
|
|
#3305 |
|
Rozeznanie
|
Powiem że jak zaczęłam używać depilatora to był okropny ból ale teraz sie przyzwyczaiłam i robie to bez problemu
|
#3306 |
|
Zakorzenienie
|
Strasznie nie boli, raczej tak szczypie.
Ale nic przyjemnego. Nigdy nie dałam rady wydepliować chociaż jednej łydki, jedynie kawałki na piszczelach. Zresztą nie lubię, bo mi urywa przy skórze włosy, a nie wyrywa z cebulkami. I mam podrażnienia przez 2 dni.
|
#3307 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3308 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
najgorsze, że wosku też nie mogę, bo pękają mi naczynka i robią się siniaki ![]() najbardziej dobija mnie bikini... tam to się dzieje odrasta na maxa ekspresowo.. teraz może parę dni przetrzymam i zrobię wosk
|
|
#3309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak schodzi podrażnienie, to i tak część włosów już odrasta, bo są urwane przy skórze, a nie wyrwane Więc szkoda zachodu, bo to błędne koło. To już wolę maszynką co 2 dni przejechać.
|
|
#3311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też jadę co dwa dni maszynką, ale włosy mi już ciemne odrastają.. na opalonych nogach nie widać, ale na bladziochach to porażka.. ![]() hej Ci rety..... dopiero 14:00 dochodzi...
|
|
#3312 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3313 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() mamy z rodzicami inne zdanie w pewnej kwestii ![]() gratulacje ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
Albo 3 kg jabłek, 6 brzoskwiń, 6 bananów, kilo czereśni i wiele innych moich ulubionych.
---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Mi się zrobiły podrażnienia pod pachami. Musze się na stałe przerzucić na depilację kremem.
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
Mi po depilatorze wrastają włosy, na kremy bankrutuje i tez będę próbować z pastą cukrową, jak nie to przerzucę się na wosk w rolkach. Jestem owłosiona bardziej od swojego faceta. Laski z YT depilują przedramiona, ale jak ja bym miała to robić to już bym oszalała ;p
---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- a otako z jakiego przepisu próbowałaś? |
|
|
|
#3316 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, już nie pamiętam dokładnie. Woda, cukier i sok z cytryny, ale proporcji sobie nie przypomnę.
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3318 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, ja czasami czuje jakieś zażenowanie trochę, ludzie ostatnio prawią mi tyle komplementów, nie to ze uważam to za fałszywe, ale aż mi głupio jakoś nie wiem w sumie czemu, no bo to przecież nie moja wina. Zamist się cieszyć to problem robię
Jakoś tak nagle zaczęłam wzbudzać zainteresowanie jakieś większe i trochę mnie to nie wiem, peszy ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Czarna, super To grzecznie tam
Edytowane przez Bellitudoo Czas edycji: 2012-08-22 o 14:44 |
|
|
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
mhm.. też tak mam...
ale z drugiej strony jest to miłe bardzo ![]() jak się obchodzić z tą pastą cukrową?
|
#3320 |
|
Zakorzenienie
|
no, miłe, miłe, ale peszy, a Tżta wkurza
![]() "podgrzewamy w gorącej wodzie naczynko z pasta tak aby nabrała półpłynną konsystencje. Odczekujemy chwile aby pasta lekko stwardniała. Niewielką ilość pasty nakładamy w kierunku przeciwnym do kierunku wzrostu włosa. Usuwanie włosów odbywa się w kierunku zgodnym z kierunkiem wzrostu włosa." |
|
|
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie to ciekawi http://allegro.pl/podgrzewacz-wosku-...550452469.html
|
|
|
|
#3322 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja właśnie po maseczce z żółtka,nafty kosmetycznej,olejku rycynowego,soku z cytryny i miodu włoski miękkie i lśniące,gładkie w dotyku takie lekkie Moje włosy są dziwne prawa stronę mam prostą a lewą falującą i bardziej mi sie puszy od prawej
|
|
#3323 | |
|
Zadomowienie
|
[1=1a159cf6a0624b31db6aaef b6bbb43b621a184e1;3603850 7]Witajcie
U mnie właśnie trwa burza, ale chyba to końcówka. Leże sobie wcinam winogrona, zaraz odpalę PLL i będę tak -> Aktualizacja włosów z dziś - klik- powiedzcie jak nie zwariować z nimi [/QUOTE]Chcę taki kolor ![]() Cytat:
Może dzieje się tak dlatego, że jestem nieśmiała? ![]() W sobotę jadę po moją pierwszą szczotkę z naturalnego włosia
|
|
|
#3324 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() przyszły moje butki, śliczne |
|
|
|
|
#3325 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Joł
Cytat:
![]() Ja nie zacznę wcześniej niż we wrześniu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi z depilacją nóg depilatorem dużo schodzi, pare godzin po mam okropnie podrażnioną skórę, czerwoną i puchnącą jak bąble ![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- A co do komplementów - zawsze są miłe, choć czasem peszą (zależy co i kto powie). Wywołują u mnie często głupawy uśmiech i pewnie buraka na twarzy, ale że nie widzę sie wtedy to nie wiem. To chyba lepiej Dziś jak weszłam do pracy to taki młodszy ochroniarz (chyba o nim kiedyś wspomniałam już ![]() ) odpowiedział mi dzień dobry i dodał coś w stylu - jak dawno pani nie widziałem, miło widzieć panią z rana czy coś w ten deseń Pani która sprząta chyba się lekko zaśmiała, tak coś słyszałam![]() ![]() Albo.. dziś przesiedziałam gdzieś indziej niż zwykle, bo miałam robotę z rzeczami archiwalnymi, głupia, czasochłonna robota, no i siedziałam wśród dwóch starszych panów. No i z jednym coś tam gadałam o sportach walki itp, wspomniałam o capo a on stwierdził, że mam taką sportową sylwetkę. No i humor od razu lepszy ![]() ![]() A jak widzę tego ochroniarza to od razu na ustach pojawia mi się głupi uśmiech, muszę się odwracac ![]() Nawet dobry dziś humor mam. No i zrobiłam brzuszki
|
|
#3326 |
|
Konto usunięte
|
Objadłam się jak głupia, wielki talerz gotowanych ziemniaczków, brokuły, groszek, surówka z marchwi, jabłek, selera, pestek słonecznika, soku z cytryny + pęczek kopru, zdycham
Muszę się nauczyć, jeść mniejsze porcje.
|
|
|
|
#3327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Włosy: 75/100 Waga: 68/55 ![]() „Prawdopodobnie nie powiedziałbym wszystkiego, o czym myślę, ale na pewno przemyślałbym wszystko, co powiedziałem.” Edytowane przez Nerchie Czas edycji: 2012-08-22 o 17:13 |
|
|
|
|
#3328 |
|
Zadomowienie
|
Pokaż.
![]() [1=1a159cf6a0624b31db6aaef b6bbb43b621a184e1;3603850 7]Witajcie U mnie właśnie trwa burza, ale chyba to końcówka. Leże sobie wcinam winogrona, zaraz odpalę PLL i będę tak -> Aktualizacja włosów z dziś - klik- powiedzcie jak nie zwariować z nimi [/QUOTE]Przepiękny kolor! Bellitudoo nie narzekaj. Ja najczęściej słyszę komplementy od starszych pań. A to, że jestem "kochaniutka", "urocza", "rozkoszna" - niby miłe, ale mam ochotę się pochlastać, jak to słyszę. W końcu kupiłam CP. Za całe 7zł, a nie za 50zł w jakimś suplemencie, który proponowano mi ostatnim razem.
|
|
|
|
#3329 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3330 |
|
Zakorzenienie
|
Mi często komplementują nogi
Ale czasami głupio, dzis stanęłyśmy z mamą samochodem przed światłami, obok nas jakiś młody, spojrzałam sie,a ten do mnie macha, uśmiechy, jakieś cmoki , no przy mamie, potem sie ze mnie nabijają przy obiadach rodzinnych. ![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Ja żeby miec nogi głasdkie to musiaąłbym codziennie.. ale robię to co dwa dni, podrażnienia i te sprawy Bozia mnie obdarzyła długimi nogami i to jest spoko, tlyko powierzchnia do golenia mogłaby się ograniczyć do łydek, a nie całe konczyny.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:45.

nie zdążyłam ogolić nóg i zrobić pedi.
więc się kiszę w jeansach i balerinach. 
ale wyszło idealnie, bo od paru dni ostro nawilżam skórę 

- 82
15.04.2013
Jakoś tak nagle zaczęłam wzbudzać zainteresowanie jakieś większe i trochę mnie to nie wiem, peszy
ale z drugiej strony jest to miłe bardzo