![]() |
#1111 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI
Cytat:
Brąz ![]() Paulina też spała tylko 1.5h u niej to jest dłuuuugo ![]()
Paulinka 18.11.2011 ![]() ![]() ![]() ![]() ''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.'' |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1112 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem szczerze mówiąc.. Jeśli staż z urzędu to chyba 700zł. W prywatnych potrafią zaproponować nauczycielowi na początku nawet 1000zł netto za 8h hehehe Moja koleżanka miała taką oszałamiającą propozycję
![]() Edytowane przez princessskaa Czas edycji: 2012-08-22 o 15:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#1113 |
Rozeznanie
|
nie wiem ile płacą na stażu w przedszkolu ale w urzedzie staż to az 700 zeta... za prace od 8 do 16
#1114 |
Zakorzenienie
|
1000 czy 1200 zł to nie jest jeszcze tak źle o ile nie jest to 8 godz dziennie??
#1115 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Młoda śpi ![]() ![]() ![]() nettka - jaką szamponetką malujesz? Chodzi mi o firmę. A, i już kiedyś mialam Cię pytać, masujesz się nadal tą bańką chińską? ![]() owieczko- wydaje mi się że pomagają, tylko ja nie biorę regularnie tylko w nagłych wypadkach ![]()
![]() |
#1116 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale ciężko dostać etat w państwowym, wtedy zostaje Ci z urzędu pracy staż za 700zł - tragiczna kasa, jeśli nie starcza nawet na opłacenie niani.. Ale taka jest rzeczywistość, szara, jak to w Polsce. Edytowane przez princessskaa Czas edycji: 2012-08-22 o 15:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1117 |
Zakorzenienie
|
Hej Mamcie
Moje dzieciaczki też wariują ostatnimi czasy, chca sie ze soba bawic. Michalek lazi za Polusia ona za nim, przy okazji mu dokuczając, idzie oszalec czasem ![]() Dzis bylismy na wizycie kontrolnej. Synek konczy dzis rowne 8,5 mies- wazy 9kg, ciagle stoi gdzie sie tylko da i probuje stawiac kroczki. Wczoraj go przylapalam jak pchal odkurzaczi sobie szedl ![]() ![]() Cyca je non stop ![]() ![]() Ide na spacerek dolaczyc do Tz i Michalka, bo ja zostalam tylko zmyc naczynia i podlogi, a corcia u babci ![]() prosze sie nie bulerwsowac ale Was lekko przelecialam tylko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1118 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1119 |
Wtajemniczenie
|
Jakoś te dzieci zbiorowo maja złe dni
![]() No ja zdecydowanie wole dać sloiczek,jak barowa zupę ![]() Apropo-kupiłam sloiczek z rybka-efekt-jedna prawie wyrzygana lyzeczka ![]() Dostałam pare swojskich jabłek.doradzcie:ugotować i zmiksowac,poporcjowac i zamrozic (dla małej ma to być) ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Się chyba tez zaraz bujniemy na spacerek,ale najpierw kaszka Domi no znowu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1120 | |
Zakorzenienie
|
Każdy robi po swojemu, ja wiem co wrzucam do gara i co Michał zje, poza tym jest to tańsze rozwiązanie. ![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
Można. ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- uu łaaaa ![]() Mój spał 1,5h do południa, i 35 miin po południu, tj mega krótko dla niego ![]()
![]() |
#1121 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a swoja to zupełnie inna bajka ![]() mala wrocila ze spaceru w jakims super humorze,teraz szaleje z butelka mala po wodzie,tzn ciut wody jej tam wlalam zeby cos bulgotalo,i szczerzy sie do tej butli jak nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- moja jadla dzis zupke pomidorowa,z mieskiem i ryzem,troche sie wahałam czy mozna pomidora juz jej dac,ale alergo mowila ze jak ja jem i nic jej sie nie dzieje to mozna troche dac,pomidorki swoje,przecier z nich zrobilam domowy ![]() ![]()
![]() |
#1122 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pewnei,że taniej jest ugotować,ale cięzko gotować jak dzieć wisi u nogawki,a łzy płyną jak groch-ja tak nie umiem.
![]() |
#1123 | ||
Zadomowienie
|
hejka
![]() Młoda właśnie zasnęła ![]() ![]() ![]() ale że w tym pierwszym foteliku 0-13kg? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
![]() jak tak czytam jak niektóre wasze dzieci wybrzydzają przy jedzeniu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1124 | |
Wtajemniczenie
|
Widzę debata żywieniowa
![]() ![]() ![]() Niunia wykąpana, zjadła, bryka po łóżeczku. Jak zaśnie lecę się myć i do wyrka. Jestem zmęczona tą pogodą duszną. Nawet przelotny deszcz nie pomógł eh Ale jak nadejdzie jesienna pogoda to na bank zatesknie za tym nawet upałem .Bo ulewy, błota jesiennego nienawidze ![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1125 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() dlatego ja tez wolę podawać słoiczki ![]()
![]() |
#1126 |
Zadomowienie
|
princ,mi sie wydaje ze tu nie chodzi o to czy taka zupka barowa smakuje dzieciom,i czy nic po niej im nie ma-ona jest raczej nie zdrowa,tak samo mozna by dziecko pasc slodyczami,bo przeciez tez smakuja i tez nie szkodza(od razu)
![]() ale racja,kazda mama wie co dla jej dziecka najlepsze,nie chce bron Boże kogos pouczac ani urazic,mi po prostu karmienie dziecka do roku takimi rzeczami mi sie w glowie nie miesci ...
#1127 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
ale tak jak mówisz - kazda mama decyduje co poda swojemu dziecku - baha od początku szczerze mówi co podaje Malemu, a nie sciemnia żeby przypodobac się większości, czy udawać że trzyma się schematów zywieniowych - i jako mama ma do tego prawo ![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
![]() |
#1128 |
Raczkowanie
|
Oli ja wiem, że Baszka pisała o barowych zupkach ale potem o tym, ze Michaś je zupy z nimi w domu i nie dodaje do nich chemii i do tego się odniosłam. Natomiast co do Twojej powyższej odpowiedzi to się zgadzam. Mnie i mojemu bratu podawano wsio, miodek, glutek i to co jedli dorośli i to od 4-5 mca jakoś. Nic nam nie szkodziło, ale w wieku przeszkolnym oboje nabawiliśmy się poważnych problemów z układem pokarmowym, które ciągną się do dzisiaj. Nie mam żalu do rodziców, chcieli dobrze, wtedy nie było takich możliwości ani informacji i wiedzy jak dzisiaj. Ludzie wówczas żyli z roli a dziecko szczęsliwe to dziecko na kaszy mannej i cukrze
![]() A teraz druga strona medalu ![]() Tylko ja akurat wolę nie testować na młodym czy ma te dobre geny czy nie (no już wiem, ze raczej nie) ![]()
Bycie mamą to najcięższa praca i największa radość. Edytowane przez smerfik0 Czas edycji: 2012-08-22 o 19:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1129 |
Zadomowienie
|
Moja OliV dziś spała od 15 do 17 musiałam ją obudzić, bo potem wieczorem był by problem. I teraz przed chwilą usnęła. Dawno o tej porze nie poszła spać zawsze to już z godzinę spała.
A tu Wam pokażę jak OliV zasuwa po trawie : http://www.youtube.com/watch?v=8mBLT...ature=youtu.be
#1130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ok, tylko czy całe życie będzie jeść słoiczki ? kiedyś musi przejść na "nasze" jedzenie a to na pewno w przyszłości nie będzie bardziej wartościowe czy zdrowsze. W restauracji ok mogą podać różne rzeczy, ale nie róbcie jaj nie gotują tego na odpadach. Poza tym podpisuje się pod tym co napisała princ i koniec. Moje dziecko zdrowo je, dobrze się rozwija i przede wszystkim niczym nie pluje, a je ze smakiem.
![]() |
#1131 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
postaram się dogłębnie każdą ![]() ![]() ![]() kiedy ja znajde chwilke dla siebie, juz nie pamietam, kiedy sie nudziłam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oliv ma w domu istny plac zabaw ![]() ![]()
![]() |
#1133 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Lece do mężula ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1134 | |
Zadomowienie
|
baha,princ - ja(nie wiem jak inne dziewczyny) wyrazilam swoje zdanie,zdrowe nawyki zywieniowe wprowadza sie dzieciom od malego,wy macie swoje zdanie na ten temat,ja mam swoje,ja nie wyolbrzymiam,to wasza sprawa i wasze sumienie,teraz to zupa z baru pozniej to mcdolnald,i wsio,jak wam to nie przeszkadza to jak juz mowilam wasza sprawa,moze jestem w tej kwesti jakas strasznie zacofana,ale ja uwazam ze to jest przede wszystkim nie zdrowe,wiem ze nie da sie uchronic dzieci przed calym zlym zarciem swiata,i nie umrze sie od jednej posolonej frytki,ale po co to wprowadzac dziecku malemu?
![]() to nie jest tak ze jestem tylko za sloiczkami,sama staram sie gotowac malej,wiem ze zywnosc eko jest cholernie droga,a teraz wszystko naszpikowane chemia,ale jesli mam mozliwosc to chce to ograniczyc,i to tez nie jest tak ze mala tego nie ja a ja jem,takie zywienie to by bylo bez sensu,sama mam problemy z ukladem pokarmowym,wiec nauczylam sie gotowac zdrowiej,i mala tez chce tego nauczyc ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
baha moze nie z odpadow,ale uwierz,przez znajomych ktorzy pracuja w sklepach i knajpach,jak sie nasluchalam co musza robic z zarciem,odechcialo mi sie jesc poza domem ...
![]() |
#1135 |
Rozeznanie
|
Hejo!
co was nadrobię wieczorem, to mnie senność napada i wena do odpisywania odchodzi! ![]() Helenka dzis o jednej drzemce przetrwała dzień, coś sie niani rozregulowała. A ja po pracy próbowałam ja położyć ale sie skubana nie dała, nawet na spacerze nie zasnęła. Za to pięknie sie bawiła w piaskownicy i nawet piasku nie jadła i rak nie pchała do buzi. Padła o 19, kąpiel była wcześniej niż zwykle czyli o 18,30. co do jedzonka, ja staram sie uwazac co młodej daję ale też nie latam za eko warzywkami. Mam troche eko od mamy a reszte kupuje na straganie albo u baby pod sklepem. Młodej gotuje sama bo tak mi wychodzi taniej. Awaryjnie czy na wyjazdach słoiczek zje. KAża mama zna swojech malucha i wie co dla niego bedzie dobre, a jak nawet zje coś innego raz czy drugi to nic sie raczej nie stanie, jesli nie ma skłonności, skazy alergii czy czegos jeszcze. |
![]() ![]() |
![]() |
#1136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy ma prawo do własnej opini, ale kto podał dziecku soloną frytkę ?? bez przesady, powiedziałam, że byliśmy z dzieckiem kilka razy na zupie i już wielkie halo. Uwierzcie mi, robia to dla dobra dziecka aby zjadło coś ciepłego, zbliżonego do domowego obiadu. Zakończmy już ten temat bo robi się nudny.
![]() |
#1137 | |||
Zakorzenienie
|
miałam się odnieść do poszczególnych odp,ale ta,zgadzam się co napisała zarówno Wariateczka,Oliveira jak i Smerfiko(a jakich problemó się nmabawiliście z bratem??)
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1138 |
Zadomowienie
|
To było mało.
Dziś tak się zabarykadowała że nie wiedziała jak wyjść ![]() A tak wczoraj się ścigała z naszym psem
#1139 |
Raczkowanie
|
Olivka jest boska
![]()
#1140 |
Zakorzenienie
|
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:46.