Walka o zdrowe i piękne włosy część XII - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-22, 20:06   #4111
Namaste_
Raczkowanie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XII

Cytat:
Napisane przez ejzii Pokaż wiadomość
tak poszłam do fryzjerki , pokazałam ile chce obciać (z 3-4cm) i wróciłam z dwoma strąkami nierównymi, prawa strona krótsza, lewa dłuższa, stan wyjściowy taki jak miałam w czerwcu tamtego roku, złość złość złość. Najgorsze jest to że są nierówne. Straciłam połowe włosów z głowy, strasznie je szarpała i robiła oczy czy mi zawsze tak lecą a ja : "nie bo nie szarpę tak". I tylko kuleczki sobie z nich robiła. Po myciu zaczęła je trzeć papierem jeszcze. A suszyła gorącym powietrzem przy samych włosach. Po prostu aż mnie wszystko boli i płakać mi sie chce. Miałam już takie długie już wole te 45 zł zapłacić za tyle ile chce niz 25 za stracenie polowy wlosow!!!!!!!!! Kolejny rok zapuszczania i patrzenie na inne długie włosy!!!! A 18 w lutym, chciałam długie włosy, teraz sie w du.e moge pocałować. :/ teraz jedynie w kitkach bede chodzić .Już nie wiem nawet czy jest sens je farbować i tak będą brzydkie, a ja w takich krótkich jeszcze gorsza.
Ojej Też nienawidzę fryzjerów, bo jak poszłam sobie jakoś na początku lipca podciąć końcówki, to mnie opitoliło babsko tak, że wszystko co przez rok zapuściłam poszło się... walić. Też przeżywałam strasznie i postanowiłam sobie, że już więcej do fryzjera nie pójdę. Cały czas związywałam w kitki żeby ich po prostu nie oglądać. Wiem, co czujesz, żal jest okropny Myślę, że powinnaś pomalować włosy, bo jak kobieta farbuje włosy, to jej samoocena idzie w górę, a Tobie się to na pewno przyda. Czasu niestety nie można cofnąć
Namaste_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 20:07   #4112
Papiszynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pluskotka Pokaż wiadomość
Papierem włosy wycierać? Rany julek, skąd takie się biorą...
No a czym? teraz to już chyba wymóg, żeby włosy wycierać ręcznikiem papierowym? higieniczne napewno.
Papiszynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 20:07   #4113
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

aaa Ejzii nie martw się
na pewno nie jest tak źle jak piszesz

a taką fryzjerkę co nie rozumie co się do niej mówi to bym na lekcję matematyki wysłała, niech się nauczy ile to jest centymetr!!!
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 20:07   #4114
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
To ile na ok cm poszło? Papierem włosy wycierać? Rany julek, skąd takie się biorą...Może wstaw fotkę i pokaż nam jak faktycznie wyglądają. Jeśli nierówne to idź po zwrot kasy, nie daj się jej nawet poprawiać.

I nie mów, że krótkie włosy nie mogą być ładne, bo ja, Kaveri i parę innych dziewczyn się obrazimy
Ach, uwielbiam Cię
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 20:08   #4115
visionAM
Zakorzenienie

Większość fryzjerów wyciera włosy p myciu takimi jakby papierowymi ręcznikami jednorazowymi

Co do hairigami - mam i nie trzyma moich włosów. Kok skarpetkowy tez mi się prawie wcale nie trzyma. Moje włosy są za ciężkie na wszelkie upięcia
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 20:08   #4116
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Papiszynka Pokaż wiadomość
No a czym? teraz to już chyba wymóg, żeby włosy wycierać ręcznikiem papierowym? higieniczne napewno.

moja fryzjerka wyciera normalnym frotte
Stary 2012-08-22, 20:10   #4117
borczus88
Rozeznanie

Cytat:
tak poszłam do fryzjerki , pokazałam ile chce obciać (z 3-4cm) i wróciłam z dwoma strąkami nierównymi, prawa strona krótsza, lewa dłuższa, stan wyjściowy taki jak miałam w czerwcu tamtego roku, złość złość złość. Najgorsze jest to że są nierówne. Straciłam połowe włosów z głowy, strasznie je szarpała i robiła oczy czy mi zawsze tak lecą a ja : "nie bo nie szarpę tak". I tylko kuleczki sobie z nich robiła. Po myciu zaczęła je trzeć papierem jeszcze. A suszyła gorącym powietrzem przy samych włosach. Po prostu aż mnie wszystko boli i płakać mi sie chce. Miałam już takie długie już wole te 45 zł zapłacić za tyle ile chce niz 25 za stracenie polowy wlosow!!!!!!!!! Kolejny rok zapuszczania i patrzenie na inne długie włosy!!!! A 18 w lutym, chciałam długie włosy, teraz sie w du.e moge pocałować. :/ teraz jedynie w kitkach bede chodzić .Już nie wiem nawet czy jest sens je farbować i tak będą brzydkie, a ja w takich krótkich jeszcze gorsza.
Tiff 34 Mel 61 BB 2
Balance 8 Power 7 Superset 5
Waga 63,7kg Wzrost 173cm
borczus88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-22, 20:10   #4118
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Większość fryzjerów wyciera włosy p myciu takimi jakby papierowymi ręcznikami jednorazowymi

Co do hairigami - mam i nie trzyma moich włosów. Kok skarpetkowy tez mi się prawie wcale nie trzyma. Moje włosy są za ciężkie na wszelkie upięcia

no jak ty masz tyle włosów (13 cm - ) to się w sumie nie dziwię

muszę poszukać jakiś filmików jak się tym harigami posługiwać
Stary 2012-08-22, 20:12   #4119
visionAM
Zakorzenienie

Nie wiem czy to taki plus, bo np. robiąc wysoki kucyk (strasznie mi się to podoba) mogę tak chodzić może godzinę i zaczyna mnie boleć skóra na głowie :/
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 20:14   #4120
almondfairy
seriously? no.

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Wlosy nie reka - odrosna

książki
ubrania
almondfairy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 20:16   #4121
Caarroolliinnee
Raczkowanie

mnie też zawsze boli skóra, mimo, że włosy mam lekkie i trzymają mi się w upięciach.

a tak oprócz tego to zaraz ide zmywać Isankę kakaowa :P <3 !!

Caarroolliinnee jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-22, 20:18   #4122
Dinulka
Zakorzenienie

dziewczyny dalej nie mgoe wyczesać tego supła macie jakieś sposoby? Bo zaraz stracę wszystkie włosy
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 20:21   #4123
borczus88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dinulka Pokaż wiadomość
dziewczyny dalej nie mgoe wyczesać tego supła macie jakieś sposoby? Bo zaraz stracę wszystkie włosy
tylko nie nerwowo.....
bo se narobisz jeszcze gorzej
Tiff 34 Mel 61 BB 2
Balance 8 Power 7 Superset 5
Waga 63,7kg Wzrost 173cm
borczus88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 20:22   #4124
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:

Seryjnie? To walnęłam faux pas Gdzie ja się uchowałam. Przyznam jednak, że ręcznik frotte wydaje mi się przyjemniejszy Ale skoro bardziej higieniczne...

Cytat:
Ach, uwielbiam Cię
Już powoli godzę się z myślą, że moje włosy będą miały co najwyżej średnią długość, więc trzeba je jakoś polubić
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 20:23   #4125
Papiszynka
Zakorzenienie

Cytat:
Odżywka silikonowa do spłukiwania silikon dobry na wszystko albo weź normalny grzebień i powolutku rozczesuj zaczynając od dołu.
Stary 2012-08-22, 20:23   #4126
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isi rici Pokaż wiadomość
Jeden zestaw po 6,30 zł
a jak składy? dobre?
bo widziałam w swojej dogerii, ale nie zwróciłam uwagi
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 20:28   #4127
ejzii
Rozeznanie

Cytat:
Nie przesadzaj, na pewno nie jest tak źle masz mega długie włosy, nawet jeśli Ci 10cm obcięła to nadal są długie. A końcówki miałaś bardzo zniszczone, więc napewno im to wyszło na dobre i na koniec Ci napiszę, że tą zmianę długości to pewnie sama najbardziej widzisz mam koleżankę, która ma włosy o podobnej długości, zawsze chodzi zajarana, że aż 10cm ścięła a i tak nie widać różnicy
Cytat:
Wlosy nie reka - odrosna
Cytat:
To ile na ok cm poszło? Papierem włosy wycierać? Rany julek, skąd takie się biorą...Może wstaw fotkę i pokaż nam jak faktycznie wyglądają. Jeśli nierówne to idź po zwrot kasy, nie daj się jej nawet poprawiać.

I nie mów, że krótkie włosy nie mogą być ładne, bo ja, Kaveri i parę innych dziewczyn się obrazimy
Cytat:
Napisane przez Namaste_ Pokaż wiadomość
Ojej Też nienawidzę fryzjerów, bo jak poszłam sobie jakoś na początku lipca podciąć końcówki, to mnie opitoliło babsko tak, że wszystko co przez rok zapuściłam poszło się... walić. Też przeżywałam strasznie i postanowiłam sobie, że już więcej do fryzjera nie pójdę. Cały czas związywałam w kitki żeby ich po prostu nie oglądać. Wiem, co czujesz, żal jest okropny Myślę, że powinnaś pomalować włosy, bo jak kobieta farbuje włosy, to jej samoocena idzie w górę, a Tobie się to na pewno przyda. Czasu niestety nie można cofnąć
dzięki dziewczyny za pocieszenie ale mnie już nawet ptasie mleczko nie pocieszy, czuje się brzydka i przez te włosy po prostu nie mam szans... będę miała aparat to wstawie zdjecia, może dla niektórych i tak będą długie ale ja nienawidzę siebie w takich. Ile poszło cm ? sama nie weim, ale tak przed/do zapięcia stanika są. a były grubo po..
Tak, papierem wycierała takim do DOSŁOWNIE. Taki ohydny papier. Owszem że krótkie włosy mogą być ładne, sama sie zachwycam tu niektórych wizażanek ale moje są matowe, suche i po prostu nie da sie ich podziwiać...
Namaste, ja również, to co zapuśćiałam , takie minimum chciałam - dochodziły już do 61 cm...
Wezmę trzecia tabletkę CP, a z drożdzy nie zrezygnuje już na pewno, będę je pić i pić i wszystko robić żeby rosły.... (

ejzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 20:29   #4128
eternitymoment
Zadomowienie

tez mnie to kiedys spotkalo, babsko mnie tak szarpalo nie milosiernie ze szok :/ , czasem mam wrazenie ze nie ktore fryzjerki to sie wyzywaja na klientkach
eternitymoment jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 20:37   #4129
Namaste_
Raczkowanie

ejzii no właśnie, nie poddawaj się - nie pozwalam Ci
Namaste_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-22, 20:37   #4130
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czy to taki plus, bo np. robiąc wysoki kucyk (strasznie mi się to podoba) mogę tak chodzić może godzinę i zaczyna mnie boleć skóra na głowie :/
Mnie też dzisiaj nakremowane włosy spięłam na czubku głowy wielką klamrą i po czterech godzinach tak mnie bolała głowa, że musiałam szybko to zmywać...
Cytat:
Napisane przez Caarroolliinnee Pokaż wiadomość
a tak oprócz tego to zaraz ide zmywać Isankę kakaowa :P <3 !!
Ja już spłukałam Isanę oliwkową. Włosy mokre, ale już widzę, że puchu nie będzie, za to połysk nieziemski
No i dalej czuję ten słodki zapach
Cytat:
Jak mi pianka włosy skołtuniła to żadne czesanie nie pomogło. Musiałam umyć włosy szamponem (z SLS). Od razu pomogło

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!

Edytowane przez versatille
Czas edycji: 2012-08-22 o 20:39
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 20:41   #4131
alex1989
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
ok to coś pokombinuję, ale naserio nie wiemc zemu nigdy wczesniej nie próbowałam :P

chyba zrobie tak najpierw sprubuje na skarpetce a potem jak mi wyjdzie to kupię wypelniacz

a to trudno tak poupychac te włosy żeby nie wystawały?

jakie piekneeee, mogłabym patrze godzinami na te zdefiniowane fale!
dzięki ale dziś to miałam pseudo fale bom sie spociła na rolkach jak dzika świnka

a co do wypełniacza to właśnie ja go nie potrzebuje bo mi się wszystko trzyma na skaretce nie potrzebuję w to wbijać wsowek

Cytat:
NIENAWIDZĘ FRYZJERÓW !
dawaj foty! Napewno nie jest tak źle

Cytat:
Taa furorę. Wieki temu nie jeździłam. Musiałabym mieć ochraniacze i kask (m.in. żeby przykryć te moje biedaczki). Przy okazji musiałabyś mnie zbierać z asfaltu

Idę zaraz om nom nom, a potem biorę się za laminowanie po raz drugi
jakbys widziala tych przystojaniakow na rolkach co teraz smigają bez koszulek to bys tam fruwała a nie leżała na asfalcie

Cytat:
Wlosy nie reka - odrosna

Moje sie zbuntowaly. Nie kreca sie, a jedynie slabo faluja, puch nieziemsk
mowi się cycki a nie reka

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."

Edytowane przez alex1989
Czas edycji: 2012-08-22 o 20:43
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 20:56   #4132
Limone
Zakorzenienie

Cytat:
Łączę się z Tobą w bólu bo mam podobnie
A ja stwierdziłam, że wolę dać w moim rodzinnym mieście 12 zł za podcięcie, niż 50 zł albo i więcej w Krakowie. Teraz też byłam, chciałam sporo podciąć, bo jednak podniszczone były i skorzystać z okazji i delikatnie docieniować przód bo mi sporo odrósł i miałam okazję aby płynnie zaczął przechodzić w tył i co, i Mówić do takich, że bez strzępienia końców i warstwowego cieniowania, to oczywiście przód musiała obciąć w ten sposób i moje odrastanie się poszło rypać... Bo mi się układać będą lepiej, a ja jak mam w ten sposób postrzępione to wyglądam jakbym pod kosiarkę wpadła, bo włoski jednak cienkie mam. Na dodatek mam przód podniesiony, a niedocieniowany dół, więc wyglądałam jak kretyn. Nawet moja przyjaciółka to samo powiedziała. Poszłam w moim rodzinnym mieście i za 12 zł naprawiła to co tamta za 50 popsuła (wakacyjna promocja z 70 paru złotych....). Do jld na podcinanie też więcej nie pójdę.
Limone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 20:56   #4133
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Umyłam włosy facelle i siedzę z maską bingo. Troszkę rzeczy do niej dodałam fajnie pachnie, tak świeżo

ciekawe co z tego wyjdzie hmm

gdyby w domu wiedzieli że myję włosy płynem do h.intymnej to by jednak we mnie zwątpili hehe

jutro będę zbierać łupiny orzecha na macerat
Stary 2012-08-22, 21:04   #4134
Dinulka
Zakorzenienie

Cytat:
Odżywka silikonowa do spłukiwania silikon dobry na wszystko albo weź normalny grzebień i powolutku rozczesuj zaczynając od dołu.
nie mam żadnej takiej pod ręką... Aby Gliss kur w sprayu, ale nie pomógł... A tak to isana, fructis itp.

to moze faktycznie umyję szamponem z sls jak mówi Versatille?
Stary 2012-08-22, 21:08   #4135
Papiszynka
Zakorzenienie

Cytat:
Mi by to nie pomogło, ja mam po szamponie nierozczesywalny kołtun. Spróbuj w takim razie odżywką bez silikonów, zmocz ten koltun, wmasuj odżywkę, powinien się rozplątać. Isana powinna dać radę
Stary 2012-08-22, 21:21   #4136
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziula199090909090 Pokaż wiadomość
Hej. Ja mam znów BHD Włosy dziś są oklapnięte, brzydkie. Kolonie to już tradycja, nawet na grzywce (mam ją na prosto ściętą i paskudnie to wygląda). Do tego jeszcze wypadają mi garściami włosy (kupiłam wczoraj te multiwitaminę z biedry- może pomoże). Jak zmierzyłam sobie obwód włosów to mi wyszło 7.5 cm Jedyne co mnie pociesza, że zrobiłam zakupy na ZSK i jutro będę miała maskę Apis- odbiór osobisty.
Co im zrobiłaś konkretnie?
Cytat:
nie mam żadnej takiej pod ręką... Aby Gliss kur w sprayu, ale nie pomógł... A tak to isana, fructis itp.

Dużo odżywki, niekoniecznie silikonowej - tak ja sobie radzę
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 21:22   #4137
riendo
Rozeznanie

Cytat:
Ja to takie supły staram się plcami trochę rozczesać, rozplątać... Ale widzę, że Twój przypadek to wersja hard, trzymam kciuki!
riendo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 21:24   #4138
Dinulka
Zakorzenienie

ide wypróbować
Stary 2012-08-22, 21:24   #4139
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Mi by to nie pomogło, ja mam po szamponie nierozczesywalny kołtun. Spróbuj w takim razie odżywką bez silikonów, zmocz ten koltun, wmasuj odżywkę, powinien się rozplątać. Isana powinna dać radę
To może była inna sytuacja. Moje włosy były po prostu jakby posklejane i aż sztywne od pianki. Umyłam je szamponem, a potem dałam jeszcze normalnie odżywkę

Jaki jest powód tego kołtuna Dinulka?

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 21:27   #4140
Dinulka
Zakorzenienie

nie wiem, kiedyś miałam problem z kołtunami z włosów spod spodu, potem zniknął (ów problem) i dziś rano jak się czesałam poczułam,że mam supełek,ale nie mogłam rozczesać na szybko i poleciałam,bo zaspałam do pracy. I teraz wieczorem się wzięłam za niego i o z supełka zrobił sie kołtun.

Edytowane przez Dinulka
Czas edycji: 2012-08-22 o 21:29
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości