|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
[QUOTE=Marina1;36048150]dziewczynki a powiedzcie mi, co na Wasze dzieci działa najlepiej przeciwbólowo? Nurofen czy co innego. Musze co kupić, nurofen się kończył, może co innego jet lepsze?
[QUOTE] U Nas przy trzydniówce lepiej od nurofenu radził sobie pedicetamol. Gorączka szybko spadała. http://www.domzdrowia.pl/94715,pedic...tny-60-ml.html
|
#4082 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
dzięki laski. Włanie słyzałam o tym pedi. Mi chodzi głównie o zęby. Może próbuję ten co jacieee poleciła.
Ależ mnie wkurza ta klawiatura, chciałaby z Wami popisać, ale muzę doklejać tą zasraną literę do każdego słowa.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4083 |
|
Zakorzenienie
|
Agawoo jutro ci powiem jak się spotkamy jak było i co to za stomatolog
a tu mamy taką tajemnicę na wątku .... |
|
|
|
#4084 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4085 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny w takim razie gratuluje brzuszków.
karolek przed chwila nawywijal... omal nie dostałam zawału. robilam pranie, i musialam z jakichs spodni wytrząsnąc zapalke, maly wsadzil ją do ucha i straszliwie sie rozplakal. krew mu nie leci, uspokoil sie, ale mozliwe jest to ze cos tam sobie uszkodzil? jak sadzicie? |
|
|
|
#4086 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja mam pyt odnośnie szczepionki bo nic nie kumam.
B ma 13 mies więc powinien mieć odra, różyczka , świnka.To jest ten INFANRIX? |
|
|
|
#4087 |
|
Zakorzenienie
|
my mieliśmy Piorix
|
#4088 |
|
Zadomowienie
|
Blaneczko Tymuś najlepszego nasze małe dzieci!!!
![]() klask i:Stonczuś
|
#4089 |
|
Wtajemniczenie
|
Słuchajcie nie ma co debatować na temat trzeciej ciężaróweczki, najwidoczniej ma swoje powody żeby na razie nie oznajmiać wszystkim, że jest w ciąży. Prosiła w klubie, żeby nie pisać na ogólnym, więc wypada nam jej wolę uszanować, prawda?
![]() Nutencja: http://tablica.pl/oferta/nutka-marzy...-ID1pWCx.html# już jest u nas . Lili tak sprzedałam nosidło, Zaneta kupiła. Zaneta pw wieczorem ![]() Tymonie wszystkiego najlepszego maluszku! ![]()
|
|
#4090 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo to gratuluje TRZECIEJ mamusi
![]() Iustyna Ja czekam i czekam fajna psinka !Mnie męczy już katar u damy, trwa miesiąc ![]() Nic nie pomaga nic... Jutro znowu wizyta u doktorka.. Jeszcze raz pytam ![]() 1.Gdzie można kupić fajną pościel z pierza? 2.Jakie macie inhalatory? 3.Miał ktoś do czynienia z homeopatą? |
|
|
|
#4091 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4092 | |
|
Zakorzenienie
|
brumek super fota ![]() Cytat:
![]() Ta odra, świnka różyczka to właśnie Priorix lub MMR2 Rozmawiałam z babkami w naszym punkcie szczepień i powiedziały że oni stosują Priorix bo zauważyły że dzieci lepiej go znoszą, mniej boli i mniej po nim dolegliwości Powiedziała że po tym szczepieniu, między 5 a12 dniem od szczepienia może pojawić się katar, bądź jakaś wysypka...żeby się tym nie przejmować. iustyna i jak dzieciaki zareagowały na Nutkę?? ![]() Moje Glutki nie mogą żyć bez psów
|
|
#4093 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4094 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
MarinaJa dla takiej figury moge być pinokiem bez problemu natkaTak jak któraś napisała-każdy Domek piekny! Ellika youyoutatuaze płaci sie za litere czy szerokosc? Naprawde ładneGratuluje powrotu do pracy Fajnie wrocic po takiej przerwie jak wszyscy na Ciebie czekajaOliweczkapiekne przyjecie i Ty piekna z Mateuszkiem-a roczniak to juz wogóle cud miód! blondynkapoznanczyżby to był Twój kolejny cel wózkowy?Masakrator!!!!!!! !!!!!!! dziubek79Nie macie Rynku ale macie Park Chorzowski!!!!!!!!Mam rodzinke w Katowicach i Tychach-nie wiedziałam,ze tam mieszkasz spedza łam tam zawsze super wakacje |
|
|
|
#4095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. mam taki signamed http://www.bonika.pl/images/inhalato...lator_cn01.jpg a u mie na wątku polecają te inhalatory biedronki http://www.sklepmedyczny.net/foto/biedronka1_sm.jpg 3. mialam. sama nie wiem czy mlodemu pomogl on czy moze zwyczajnie wyrósl, czy alergolog i jego leki... fakt ze teraz mi rzadziej wlasnie na katar (po kazdym szczepieniu mial, a potem po kilku dniach zapalenie oskrzeli!). jednak obstawiam inhalacje i alergologa jako bardziej wiarygodne |
|
|
|
|
#4096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Park CHorzowski fakt jest , ale już się przejadł jak się czegoś nie ma to się tego chce ![]() nie no coś Ty, dobrze napisałaś , ja odp ogólnie do dyskusji |
|
|
|
|
#4097 |
|
Rozeznanie
|
iustyna1 Jeszcze jeden domownik!Gratulacje
JacieeeeeeeeOby tżtowi juz tak zostało Na tarczyce robiłam najpierw TSH,wyszło złe,potem ft3,ft4 i antygen TPO słoneczkoJak po wizycie? Madziulka 17Piszesz o mnie?W ciazy +6,7-po ciazy schudłam baaaaaaaaaaaaaaardzo a terazjestem wielorybem......i przestałam brac leki na tarczyce )Bartessa stronczek27 zawsze najgłupsze kłotnie powstaja z powodu kasy rozmawialiscie juz?Co z urodzinami?agawootrzymam kciuki za prace! ![]() dziubek79dlatego Ci zazdroszcze parku a nawet ostatnio kuzynka katowicka wychodziła za maz-ale zaproszeni byli tylko "starzy". Zawsze mnie smieszyło jak ze soba rozmawiaja, co prawda to gorole ale godoja jak hanysi brumekextra sukienki!!!!!!!!!!!!!a zdjecie dla wszystkich zaszczepionych ![]() My tez po szczepieniu...az spytałam czy napewno i czy nie za wczesnie-niby nie Pierwszy raz na szczepienie z Ewa poszedl tz...mi sie prawie serce rozdarło ale ich puscilam...była bardzo dzielna!Moj roczniak wazy 10,300 i ma 78cm Brumiatko,Blanka
|
|
|
|
#4098 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A katar może od zbyt wysokiej temp. W sypialni ?? Brumeczku - meeeega fotka ![]() Właśnie kapie mi na iPada Przebiegłam znowu 5 km ![]()
|
|
#4099 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
2.mam microlife i jest super 3. nie wierze w to, bo to sama woda, ktora niby zapamietala substancje lecznicza. NO to wierszyk dla TYMKA: Idzie miś,żyrafa wielka, lew grzywiasty, mysz maleńka, wszyscy razem z prezentami, z najlepszymi życzeniami. Bo to dzień radosny wielce - masz o jeden roczek więcej! Sto lat malutki brzdacu Czaruj nas zawsze swoimi pieknymi oczetami.A ja dziekuje dziewczyny, dzisiaj lepiej. Moze dlatego, ze TZ idzie ogladac mieszkanie. Bartessa milo cie widziec ![]() Moj syn dzisiaj rano dorwal sie do zuzytego pampersa. Ja mowie, "Szymus be". Ten patrzy na mnie i rzucil tym pampersem i tez krzyczy: "be". Potem pojechalam na zakupy wsadzilam go do koszyka, a ten wyciagnal mi papryke i gryzie. Papryka to jego nowa milosc. W ogole Szymek nie lubi rzeczy obranych ze skorki, owoce musza miec skore inaczej nie zje. W ogole kocham go coraz mocniej, mimo, ze nadal w nocy nie spie :P Dziewczyny dwa pytania. Czy ktores roczne dziecko nadal je w nocy ? I czy tez tak smiesznie spia wasze dzieci, na brzuchu z wypietym zadkiem?? Jutro mamy szczepienie, boje sie...
|
|
|
#4100 |
|
Zadomowienie
|
BLANKA DZIEKUJE WSZYSTKIM WIZAZOWYM CIOTECZKOM ZA ZYCZENIA URODZINOWE
TYMUSIU - TOBIE OCZYWISCIE ROWNIEZ WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO ZYCZYMY Probuje nadrabiac, ale internet tak chodzi ze mozna Jedna strona wgrywa sie ok 20-30 min nie mam do tego nerwowBlanka smiga jak szalona - biega po calym mieszkaniu i zwala wszystko z polek, stolow. Wspina sie po staremu nawet na sciany Mowi: mama, tata, baba, tam. Probuje mowic Klara No i pieknie nasladuje coraz wiecej zwierzatek Od 3ciego wrzesnia zmienia nam sie zycie - ja ide do pracy, Klara do przedszkola, Blana zostaje z niania... coz, zycie.. ![]() nie bede oryginalna wkleje zdjecia mojej Torpedy "wczoraj i dzis"
|
|
|
|
#4101 |
|
Zakorzenienie
|
Ale Blanka urosła
Sto lat dla Naszej Małej-Dużej Blanki ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- co do szczepień to duży nie ma chyba tej szczepionki bo same infantix mamuszę się do przychodni przejść |
|
|
|
#4102 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ad2) nie mamy ad3) nie nie wierze w nich - mój T. nazywa ich lekarzami HOKUS-POKUS ![]() a ja po zumbie- chyba zrzuciałam 5kg od razu. ale mam kondycję do d..y ![]() Emil leży w łózeczku i gorączkuje, ale już mu spada temperatura 38.8 do 37. 4. damy rade bez nurofenu.całe popołudnie miał delikatną gorączkę - oczywiście od zębów.3 na raz mu idą: dwie górne jedynki i jedna górna dwójka. biedaczek dzielny jest. a mnie od szczekania i miauczenia gradło zaczyna boleć, aludzie w sąsiedztwie pewnie myślą , że oszalałam, a ja się tak poświęcam dla mego syna by go nauczyć zwierzątek.Tymon, Blanka - sto lat!!!! ![]() Kayool- tez tak u nas śpi czasami. ja się często zastanawiam, czy mu wygodnie, ale najwidoczniej tak. czsami położy sie jak szalik na mojej szyi , albo swoją głowę przytknie bardzo blisko mojej twarzy, tak że się stykamy, czasami rzęsa jego oka łaskocze mnie po twarzy. on ma tak nieziemskie pozycje do spania![]() my juz po szczepieniu - te szcxzepionki z12 i 13 miesiaca Emil dostał jednocześnie.zniósł dzielnie |
|
|
|
|
#4103 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Udanego wyjazdu Super, że wizyta u lekarza udana ![]() Cytat:
I jak szczepienie? Dzięki ![]() Podziękować Cytat:
Marzenka-Ty wczoraj pytałaś jak jest u mnie z przybieraniem na wadze- a więc z Julką na tym etapie miałam o jakieś 3-4kg więcej. TYMUŚ WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE DLA CIEBIE KOCHANY ROCZNIAKU Brumciu-mama wraca na stałe w połowie/pod koniec października, a tata jeszcze niewiadomo. |
||||
|
|
|
#4104 |
|
Zadomowienie
|
Blanko sto lat slicznotko!!!
Blondynko, moze byc tak, ze starszy nie ma zapisane w ksiazeczce, z etakie szczepienie bylo. Szymonowi pigula np. zapomniala wpisac rotarixa.
|
|
#4105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak śpi na brzuszku z czasem wypiętym zadkiem( to z przejedzenia jest). |
|
|
|
|
#4106 |
|
Zakorzenienie
|
ja ost jak byłam z małym na szczepieniu wtedy miał darmowe mówili że nast po 20.08 płatne 120zł
![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Kojool B już od bardzo dawna nie je w nocy. Nie bój się szczepienia będzie dobrze |
|
|
|
#4107 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Rok i 10 minut temu moje dziecko wyszło z brzuszka
---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Dziękuję pięknie za kolejne życzenia Byliśmy na urodzinowym sushi i spacerku Nowym Światem I narobiliśmy mnóstwo zdjęć w takich samych pozycjach, jak w te pierwsze dni po porodzie. Tzn. staraliśmy się, bo model nie chciał współpracować. Jednak do zdjęć był lepszy wtedy Poza tym Tymek chyba docenił powagę swego wieku, bo zaczął kumać o co chodzi w sorterach. Dotąd w ogóle nie za bardzo go interesowały, co najwyżej wciskał guziczek, żeby mu garnuszek na klocuszek zagrał, a od wczoraj wkłada klocki w te otworki Kształtu sam nie potrafi dopasować, ale jak mu pokaże palcem, do której dziurki, to dotąd manewruje klockiem, aż wepchnie. pękam z dumy ![]() A, i łapie w rączki kierownicę-zabawkę, obraca nią tak, jak to się robi prawdziwą, i mówi brrr brrr Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
To Priorix lub MMRII edit: o, doczytałam, że niepotrzebnie się mądrzę, bo już wiesz Cytat:
), że też lubi broić Tak nieszkodliwe - typu zjedzone kapcie itp ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oraz: brawa dla Ewy Twarda zawodniczka No i wymiary książkowe ![]() Teliku, jesteś moim guru Weź się przeprowadź tu, to mnie zmusisz, żebym coś ze sobą zrobiła Cytat:
- kciuki za mieszkania ![]() - Tymuś w nocy raczej nie ja, ale raz na jakiś czas zdarza mu się ok. północy ze 2-3 minutki possać. Ale rzadko. - w takiej pozycji jaką opisujesz nie spał nigdy ... aż do minionej niedzieli Bo od tej pory mu się zdarzyło kilka razy. Cudne to jest Nawet fotki porobiłam ![]() - bądźcie dzielni ![]() Cytat:
Porównanie fajne - z małego eskimoska w piękną, poważną damę I powodzenia w pracy! A niania z ogłoszenia, agencji czy jakaś znajoma? Cytat:
|
|
#4108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I śpi z wypiętą pupką ![]() za szczepienie.Telik też byłam dzisiaj biegać ![]() Piekłam dzisiaj naleśniki. Radek zjadł dwa Jednego z serkiem a drugiego pustego.Jutro jak pogoda pozwoli to zrobimy Radkowi wycieczkę do miasta pociągiem. Jeszcze nim nie jechał a bardzo je lubi ![]() Dziubek nie masz po Szymonie piżamki do sprzedania? I jakby któraś miała info o nosidle używanym do sprzedania z pewnego źródła to ja bym była zainteresowana
|
|
|
|
|
#4109 |
|
Zadomowienie
|
Hej
BlaneczkaTymek roczniaki kochane sto latek |
|
|
|
#4110 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:48.

klask i:
.
fajna psinka !

spedza łam tam zawsze super wakacje

Jedna strona wgrywa sie ok 20-30 min
nie mam do tego nerwow