|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X
Co jest??
![]() Cytat:
![]() Ja sobie musze kupic na polog szortow troszke.....majtasow zwyklych nie znosze, szorty juz bardziej akceptuje, ale i tak wiecznie stringi tylko w pologu sie nie da i w ogole nie wiem jak przetrwam ten podpaskowy okres nie pamietam kiedy podpaski stosowalam a jak siegne pamiecia to tylko pamietam ze bylo to straszne, niekomfortowe i ze mnie odparzalo :/
|
|
|
|
|
#1112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mysle ze za jakis czas to to sie wyrownai nie bedzie widac roznicy ze to wczesniak ale moja kolezanka urodzilam sie w 31 tyg. miala niecale 1,5kg i jest taka malutka ) niziutka ) i kciuki zaciskam ![]() dobranoc ja tez ide spac bo kaszel coraz silniejszy;/ dobranoc |
||
|
|
|
#1113 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem ze to głupio zabrzmi ale sie taka samotna czuje TŻ sobie dorabia nockami więc w nocy jestem sama nie mam do niego pretensji w końcu robi to dla nas ma urlop i mógłby z nami posiedzieć a woli popracować.
Moja mama to się odezwie telefonicznie raz na miesiąc, siostra dzwoni tylko jak coś chce. Kuzynka która też jest w ciąży zadzwoni jak jej się przypomni, ciągle to ja dzwonie do niej i pytam się jak się czuje i w ogóle wkurzam się jak słyszę jak pali jak z nią rozmawiam a swoją drogą to ona jeszcze ani razu się nie zapytała co u mnie jak się czuje w tej ciąży i w ogóle. Jedyna znajoma którą tu mam też jest w ciąży i ma już jedno dziecko i też ostatnio nie ma ciągle czasu. Nikogo innego tu nie znam. W ogóle ostatnio ciągle mam doła...
|
#1114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chodzic w podpasce nie umiem... jakos za duzo mam miedzy nogami;/ ale bedzie trzeba sie przyzwyczaic![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
wiem cos o tym... ja tu gdzie teraz mieszkam to tez nie znam nikogo;/ jedynie na dzien dobry... jak M jest w pracy to zostaje sama... ale Bogu dzieki do kolezanek i rodzicow mam nie tak daleko wiec czasami sie odwiedzamy ) masz nas
|
||
|
|
|
#1115 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
od 3 miesiecy mieszkam w miejscowosci tż gdzie nie mam nikogo poza nim i jego rodzina, zadnej koolezanki.... Ratuje sie fb i wizazem wiec ciesze sie ze jestescie Wy i chyba dletego tak pochlonieta jestem tymi przygotowaniami i pewnie zrobilabym to duzo krocej a ja siedze, mysle, porownuje bo bez tego czulabym ze nie mam co robic!Tylko moj tz troche czesciej ze mna... Ale damy rade przyjdzie maluch, piaskownica, zmieni sie!
|
|
|
|
|
#1116 |
|
Zakorzenienie
|
Justa ja tez sobie nie wyobrazam tych wstretnych podpasek
![]() Pokrzywka masz nas wlasnie ![]() ![]() Dojotka-bezbolesne |
|
|
|
#1117 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Wogóle nie mam dla Was czasu Ta bratanica męża mnie zamęczy Oby do poniedziałku Trochę mniej więcej przeleciałam przez posty - wszystkie brzuszki śliczne ![]() Czarna - u nas też prawie na 100% Tymek Byłam u lekarza - szyjka w porządku, wyniki też. Tylko ciśnienie miałam trochę wyższe niż zwykle, ale to mógł być wynik stresu albo upału - lekarz na wszelki wypadek kazał mierzyć sobie w domu 2 razy dziennie, żeby niczego nie przegapić. I możecie się śmiać, ale... nie miałam serca powiedzieć lekarzowi, że jestem zmuszona go zmienić Był taki dobry i miły, że nie mogło mi to przejść przez gardło
|
#1118 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pomyśl sobie, że to przejściowe. Za chwilę przyjdzie na świat dzidzia. Potem zaczniesz chodzić na spacerki, może poznasz nowe mamy. A na chwilę obecną masz nas.
|
|
|
|
|
#1120 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem dlatego już coraz bardziej nie mogę się doczekać naszego dydka
|
#1121 |
|
Zakorzenienie
|
Dydek zapelni pustke na calego
|
|
|
|
#1122 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny.
Dopiero teraz mam czas i siły do Was zajrzeć. O 10 poszłam na wizyte a wrociłam o 14 bo w trakcie przyjmowania pacjentek gin. miala wezwanie do pilnej cesarki no i czeka mnie 2h siedzenia w poczekalni wiec musze znalezc sobie co do czytania. Zaczelismy dzisiaj 25tc ![]() Dobra uciekam Was nadrabiac |
|
|
|
#1123 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wiec 45km to rzut beretem ![]() Lece spac i poprzytulac sie do tż Dobrej nocki
|
||
|
|
|
#1124 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja ogólnie jestem "gorąca" ![]() zimą pod kurtką mam krótki rękaw, w pomieszczeniach ogrzewanych nie daję rady w długim chodzić. Najdziwniejsze jest to, że pocę się tylko pod pachami tzn np jak idę na siłkę i naprawdę się wymęczę to jestem czerwona jak burak, ale rzadko kiedy mam np, koszulkę mokrą albo gacie - mój tż to mi kiedyś nie wierzył, że na aerobik chodziłam ![]() ja w podpaskach też tylko spałam - w dzień sobie nie wyobrażam, masakra.... podziwiam Cię Kochana - ja w stringach to już od kilku lat nie chodzę no ale ja już mam 30 na karku najbardziej lubię takie majtki "bikini - nisko profilowane, ale zabudowane z tyłu ![]() ja w ogóle pracowałam jako Kupiec w firmie Atlantic i mam stamtąd dużo piżam i majtasków ![]() Cytat:
![]() czasami wieczorem się z kimś spotkam, ale to tak na "troszkę" tylko. Jak pracowałam to myśli miałam cały czas zajęte, a teraz budzę się, nie wiem co ze sobą robić, trochę poczytam, coś pooglądam, pójdę z psem na spacer, ale to nie wypełnia mi całego dnia przez to różne głupoty mi przychodzą do głowy, jestem rozdrażniona, bo z jednej strony mam czas, mogłabym coś porobić w domu, a z drugiej czuję się taka rozleniwiona....ostatnio ryczałam, bo mój tż powiedział jak wychodziliśmy, że poczeka na mnie na dole, a zawsze czekał na miejscu.... i ja w sekundę ubzdurałam sobie, że nie czeka na mnie, to mnie już nie kocha i w bek.... padaka.... teraz właśnie zbieram się z psem, a jak przyjdę to idę spać.... tak, że Kochana, nie jesteś sama ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
Cytat:
za kolejny tydzień
|
|
#1125 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny powiedzcie mi opłaca się kupić taką torebkę za 36zł już z przesyłką kurierem? Nowa z etroebka.pl?
|
|
|
|
#1126 |
|
Zakorzenienie
|
Ładna widziałąm kiedyś identyczną w sklepie i materiał z którego była zrobiona te marszczenia był tak cienki że bałabym się ze jak o coś zachaczę to pęknie
|
#1127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Kochane pościel do łóżeczka z jakim wkładem kupujecie ?
|
|
#1129 |
|
Zakorzenienie
|
Fakt faktem ją zamówiłam
36zł łącznie z kurierem zapłaciłam Mam ochotę na nową torebkę i zadowolę się czymkolwiek
|
|
|
|
#1130 |
|
Zakorzenienie
|
co to są te podkłady poporodowe ? gdzie to kupić ?
|
#1131 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1132 |
|
Zakorzenienie
|
co trzeba mieć w apteczce przy takim maluszku ?
|
#1133 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja lubię takie wielkie torby - wory, najlepiej, żebym mogła je na ramieniu nosić
|
|
#1134 |
|
Zakorzenienie
|
na jaką długość kupujecie najmniejsze ubranka skąd mam wiedzieć czy się wstrzele w rozmiar ?
|
#1135 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizyte Cytat:
Cytat:
za wizyte,a cisnienie pewnie ze stresu,bo wiedzialas,ze to ostatni raz trzymam,zeby nowa lekarka byla fajna, a ty trzymaj za mnie 17.09,bo wtedy tez zaczynam wizyty u nowego lekarzaCytat:
za wizyte i kolejny tydzien Cytat:
obejrzlam film, super byl, oczywiscie sie powylam mimo iz wiedzialam jak sie skonczy,bo juz go widzialam z koszulami i podpaskami to chyba narazie jako jedyna jestem przyzwyczjona. W koszulach czasem sypiam, a tamponow wogole nie uzywam,bo zawsze mialam bardzo mocny okres i to 7 dni Pokrzywka co do apteczki to kompletnie nie wiem,a co do ciuszkow to ja mam z 5 komplecikow na 56, a reszte rzeczy na 62. Jak kupowalam body na dlugi rekaw w smyku to zaczepila mnie jakas moda mama i polecala wlasnie na 62 brac, bo jej dziecko wogole nie weszlo w 56 i roznie to bywa. Ja nie kupowalam nic na 56, bo bratowa mi oddala,ale jakbym sama kupowala,to wzielabym ze 3-4 kompleciki jakies np. body na dlugi rekaw+spiochy czy polspiochy albo tak jak ja mam body na krotki rekaw+kaftanik+spiochy (choc nie przepadam za kaftanikami,ale jak dostalam to uzyje)
Edytowane przez peperonik Czas edycji: 2012-08-23 o 00:09 |
|||||
|
|
|
#1136 |
|
Zadomowienie
|
ja tam lubilam cwiczyc te miesnie ;;P TŻ tez to lubił
Ja niedawno wrocilam, nadrobilam te 8 stron !! Bylam sobie z koleżankami na soczku ,na lotkach i mój Ameliusz dzis przynosił szczescie mamusi,bo wygralam 3 razy pod rzad później piłkarzyki - ale to jak gramz kolezanka to akurat zazywczaj wygrywamy nie chwalac sie bo w przedostatniej pracy spedzalam 8 godzin na graniu ,a jeszcze uczyli mniekoledzy co bardzo dobrze grali ;D aaa... I ZGŁASZAM SIE ,ŻE MOGE RODZIC JAKO DRUGA ! moze wtedy mi sie juz wszystko pouklada
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia |
|
|
|
#1137 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój brat wyprawkę zrobił na 56 cm, a jego Domi urodził się 60 cm i w nic nie wchodził.... to ciężko powiedzieć w sumie.... ja mam mało na 56 cm, ale coś tam mam
|
|
#1138 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że niektóre dołka złapały. Ja też i jednocześnie jestem zmartwiona, bo odzywam się do TŻ, a on nie. Nie wiem co się dzieje...
|
#1139 |
|
Zadomowienie
|
hej nie martw sie. A gdzie jest? w pracy? moze nie moze narazie zadzwonic. Moj w pracy nie moze rozmawiac za bardzo przez kom i czasem przez 8h mi nawet sms-ka nie moze napisac. Na pewno zaraz sie odezwie
|
|
#1140 |
|
Zadomowienie
|
Ma swoją firmę, może i jest jeszcze w pracy. Pisałam do niego 2 godziny temu i nic.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:55.

, bo go na siłę wepchnę spowrotem jak będzie trzeba 

no i czeka mnie 2h siedzenia w poczekalni wiec musze znalezc sobie co do czytania. 
za kolejny tydzień