|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
Colds, Sojka
|
#2402 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mysle ze nie beda robic problemu i zrobia Ci cc, fajnie ze masz taka lekarke ![]() Cytat:
Czyżby wkoncu Zosienka chciala wyjsc? ![]() Cytat:
moze juz dzis bedzie nastepny dzidzius |
|||
|
|
|
#2403 |
|
Zakorzenienie
|
Katarzinka to za tydzień będziesz już tuliła maleństwo
![]() Konczi jejku jaka śliczna ta Wasza Adunia colds kciuki zaciśnięte czekamy na Melcię sojka ooo to poród bliża się wielkimi krokami
|
#2404 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadam napisac ze czekamy z niecierpliwosci na nowe dziewczynki dwie
Tzet okupuje kompa ja znowu z telefonu. Maggie dobrze ze to nie padaczka jak slysze to slowo to zamieram ehhh |
|
|
|
#2405 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze, widze że kolejna z nas niezadowolona ze szpitala -wrrrrr ![]() Trzymam kciuki za Was ![]() Cytat:
nie biore fenka, zastrzyki w razie "W" dostałam gdyby mały chciał wyjść wcześniej czyli tydzień temu. Cytat:
ja też mam chyba wszystkie możliwe dolegliwości ![]() Cytat:
Ja mam II stopień jeśli chodzi o łożysko. Cytat:
o Bożeeeeeeee, ja co ide do.kibelka to patrze czy coś nie ma ale na razie cisza i spokój ![]() Cytat:
![]() Zmęczona jestem jakaś, chyba sobie w łóże wejde bo padam. Noż jasna cholera jak ja sie boje poroduuuuuu !!!!!!!! ![]()
|
||||||
|
|
|
#2406 |
|
Przyczajenie
|
Melduję się. Późno, bo późno, ale zawsze. Termin mam na 4 października, ale moja Basia już pcha się na świat
Teraz jesteśmy w 34 tygodniu, dwa tygodnie temu maluch miał 2 kg Od trzech tygodni mamy areszt domowy i musimy leżakować. Ale tak naprawdę dopiero dziś nie jestem w stanie wstać z łóżka. Czuję się jakby ktoś skopał i pogruchotał mi krocze. Każdy ruch sprawia, że zwijam się z bólu. Nie ma to jednak nic wspólnego z bólami mięśniowymi czy czynnościami skurczowymi. Ciekawe co to? Barbie ułożona jest nóżkami do dołu i raczej się już nie przekręci. Kopie jak szalona i jej ruchy zawsze były bolesne, ale nie sądzę, żeby te małe nóżki mogły wywołać aż taki dyskomfort ![]() A może Wy wiecie, czemu tak boli? Albo same macie jakieś nieznane podręcznikom przypadłości?
|
|
|
|
#2407 |
|
Zadomowienie
|
Chyba lecę do łóżka, jutro wkraczamy w 40tc i z tej okazji spadamy rano na KTG i.. może już nie wrócimy
a może co dziś w nocy się zacznie dziać? no nic, nastawiać się nie będę, niech się dzieje co ma się dziać.Trzymam kciukasy za Melcię niech tam Mamusi za bardzo w palnik nie da podczas wychodzenia na świat
|
#2408 |
|
Raczkowanie
|
colds, Sojka - kciuki, to już tuż tuż
Dearlie - ja mialam podobnie odnośnie wózka, miał być grander ale jak zobaczyłam Lareta to zaczełam się powaznie zastanawiać, ale mąż już chyba zdecyował że będzie jednak Tako, w sobotę po wizycie mamy podjąc ostateczną decyzję
|
#2409 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do poloznej to Colds pisze, ze co chwile inna przychodzi wiec nie wie.
Mamy jej podpowiedziec co ma robić jak mocno zacznie bolec. Napisala, ze jednak doczytala to nazwisko. Tamlin mam tu napisac czy tobie na priva? Bo nie wiem jak tam z nazwiskami. Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-08-22 o 22:02 |
|
|
|
#2410 |
|
Zadomowienie
|
aaa colds, sojka
|
#2411 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Ja tylko na chwilkę bo sie uczę... Sojka, Colds trzymam kciuki za szybkie bezbolesne rozwiązania! Czuję, że już rano Melcia będzie na świecie. ![]() Sojka gratuluję "galaretki". A mój czop wyglądał inaczej. Alfabia, oj jaka duża dziewczynka. Poprzednie dzieciaczki też takie duże rodziłaś? Byłam w poniedziałek u położnej, synek już się wpasował główką w kanał. Brzuszek trochę opadł i łatwiej się oddycha. Acha, pytałam o TENS i położna doradziła żeby pożyczyć sobie. Wielu kobietom bardzo pomaga. Zawsze jak mi nie podpasuje to mogę odłączyć w każdej chwili. Nie mam nic do stracenia.
|
|
|
|
#2412 | |
|
Zadomowienie
|
Colds
![]() ![]() ![]() Sojka ![]() ![]() ![]() Cytat:
ale mnie pocieszyłaś tyle, że ja już chyba to wszystko olałam tylko ciekawe czy mi będzie do śmiechu w poniedziałek, jak to wszystko zobaczę na własne oczy
|
|
#2413 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny - Sójka i Colds
|
|
|
|
#2414 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki za info
|
|
#2415 |
|
Zadomowienie
|
no to ciekawe czy rano powitamy małą Melcie?
|
#2416 |
|
Raczkowanie
|
No to i ja ściskam kciuki, i idę spać
rano oby same dobre wieści
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#2417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() A ja chyba po raz pierwszy, jako pierwsza witam się od rana na wątku. ![]() Od 3 w nocy zwijam się z bólu. W łóżku na każdym boku mi było źle, na plecach chwilkę ulgi, a później na nowo. W końcu wstałam, bo ile można tak się męczyć? Wzięłam magnez i nospę, piję herbatę i mam nadzieję, że w krótce brzuch ustąpi. Co dziwne jak chwilę pochodziłam, to tak jakby zmiękł, a jak leżałam to napięty i twardy jak skała. Początkowo wystraszyłam się, że to nerki, ale teraz czuję, że ból zlokalizowany jest w podbrzuszu.Tak myślę czy to nie nerwy, bo TŻ zaczyna dziś nową pracę, a ja jestem z tych co wszystko bardzo przeżywają. Ciekawe jak tam minęła noc naszej colds i czy tuli już swoją Melcię. Myślę, że Sojka jeszcze Zosię ma w brzuszku, bo pewnie wpadła by nam zameldować, gdyby jednak coś się działo. Co nie zmienia faktu, że trzymam za Was obie mocno kciuki bez przerwy. ![]() Cytat:
![]() Co do Twoich bóli to niestety nie jestem w stanie pomóc, ale pewnie znajdzie się na wątku mama, która odczuwa coś podobnego. ![]() Jeżeli chodzi o niepodręcznikowe przypadłości to ja miałam na pewnym etapie dziwne drgania w dole brzucha, które jak się okazało... miało też kilka innych dziewczyn na wątku. Podobno to dzieciaczki naciskały nam na jakiś nerw. Cytat:
Ja w sumie od początku stawiałam na Grandera i nawet nie rozważałam innej opcji, aż tu dziewczyny wątkowe nie namieszały mi tymi zdjęciami. Z tym, że u nas z mieście żaden sklep nie sprzedaje wózków Tako, a ja mimo wszystko, upieram się, aby zobaczyć wózek przez kupnem, więc pewnie będę musiała wybrać się aż do Poznania w tej kwestii. Mam nadzieję, że uda nam się zorganizować taki wyjazd i wówczas podejmiemy ostateczną decyzję.
|
|
#2418 |
|
Zakorzenienie
|
no cholera spac nie idzie
na przeciwko pali sie fabryka,strazacy jezdza na sygnalach jak powaleni-no tam i spowrotem,z 5 wozow jak nic. Musialam pozamykac okna zeby dym mi nie wleciał. Kto by to widzial zebym przed 5 nie spala
|
|
|
|
#2419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wyprawiłam Tż-ta do pracy. Brzuch trochę odpuścił, ale jak się położyłam to nadal czuję takie dziwne kłucie. Mały na szczęście wierci się cały czas, chociaż też jakoś bardziej boleśnie odczuwam jego ruchy. Mam nadzieję, że to minie, bo wizytę mam dopiero dokładnie za tydzień, a nie chciałabym jej przyspieszać, bo już ostatnio wyszłam na panikarę.
|
|
#2420 |
|
Zadomowienie
|
hhej dziewczynki
witam sie z samego rana.nam dzis 40 tydzien sie zaczyna ![]() ,i mam nadzieje,ze ostatni![]() no to torcik,soczki a nawet niezdrową cole wszystkim stawiam ,a co ...Sojeczko życze Nam (i Wam wszystkim tez )zdrowych,slicznych różowiutkich bobasków,którzy wyrosną na pięknych i mądrych ludzi![]() (no ba..... innej pocji nie ma )ciekawe jak nasza colds??mam nadzieje,ze ie nie meczy i ma Melunie juz zec sobą
|
#2421 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oj dzieciaczki sie posypią Laski mam pytanie jakie pieluchy kupic na poczatek????
|
|
#2422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzien dobry Ja juz wstałam bo karmiłam małego o 7 i nioe opłacało mi sie isc dalej spac bo zaraz Zuzie do przedszkola trzeba wyprawic ![]() Sandra no to pieknie gratulacje 40 tygodnia ja nie mialam ani razu takiej przyjemnosci wkroczyc w tak wysoki tydzien ![]() i czekam z niecierpliwoscia na wiadomosci od Colds
|
|
|
|
|
#2423 |
|
Zadomowienie
|
To już 40tc
Na 10tą KTG
|
#2424 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
asiulka a ile pieluszek dziennie ci idzie tak mniej wiecej? ---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- ja mam na 15-tą dopiero
|
|
#2425 |
|
Zakorzenienie
|
to kciuki bys juz stamtad nie wrpciła
a powiedz mi jak idziesz do szpitala to twoje blizniaczki z kim zostaja?? tak zmieniamy co 3 godziny ale i zdarzy sie ze ja jemu przebiore a on nagle robi kupsko ale tak okolo 10 dziennie..
|
|
|
|
#2426 | ||
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
całą noc spać nie mogłam, mimo że we własnym łóżku. Tak mnie kości nóg napierniczały, że szok. I tak sobie leżałam i myślałam o Colds, no strasznie mi jej szkoda biednej . Żeby tylko poród miała łatwy, bo i tak się dziewczyna nacierpiała.No i o tym wózku myslałam. Kazałam mężowi zamówić ten fuksjowo-siwy. Zaszalałam chyba za bardzo z tym kolorem, jak myslicie? ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2427 |
|
Wtajemniczenie
|
Colds jeszcze sie nie odezwala.
Siedze jak na szpilkach. |
|
|
|
#2428 |
|
Zakorzenienie
|
martusia26
wozek piekny |
|
|
|
#2429 |
|
Wtajemniczenie
|
A tak w ogole to sie witam
Snadra, Sojka gratulacje ![]() ![]() Sojka i trzymam kciuki byś już została ![]() Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i ktg. Kurcze wspolczuje Wam z tymi nockami. MArtusia wózek super
Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-08-23 o 07:45 |
|
|
|
#2430 |
|
Zadomowienie
|
martusia kolorki super.ja tez chcialam jakis typowo dziewczecy ale mąż kręcił nosem
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:35.

Jestem żonką 

mysle ze nie beda robic problemu i zrobia Ci cc, fajnie ze masz taka lekarke 

Początkowo wystraszyłam się, że to nerki, ale teraz czuję, że ból zlokalizowany jest w podbrzuszu.
na przeciwko pali sie fabryka,strazacy jezdza na sygnalach jak powaleni-no tam i spowrotem,z 5 wozow jak nic. Musialam pozamykac okna zeby dym mi nie wleciał. Kto by to widzial zebym przed 5 nie spala

,a co
. Żeby tylko poród miała łatwy, bo i tak się dziewczyna nacierpiała.