![]() |
#811 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7
Ela - a jak wyglądają te krostki? Bo moja Anielka też ma. Rozumiem, że to mleko bebilon to Ty będziesz piła?
Aranka - rzeczywiście robi śmieszne minki. Robisz zdjęcie z lampą błyskową?
#812 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() fibian ja robie z lampą, bez wychodzą strasznie nieostre. ale Kubełek na lampę nijak nie reaguje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#813 |
Zadomowienie
|
Kasiu, Rzabbo, Marti, Anitko, malgogaj, sohf
![]() ![]() ![]() Kasiu, Ty jestes normalnie jak moj psychoanalityk, zawsze mnie stawiasz do pionu jak marudze. No i trzymam za slowo w kwestii wiosny w Parku Szczytnickim ![]() ![]() Marti, a jaka herbatke hipp pijesz? Bo ja tej na laktacje to nie moge, z cyckow mi sie leje mleko doslownie, a Tamarka przejesc nie moze tego, wiec nie chce jeszcze zwiekszac produkcji. Fibian, ja staram sie robic bez lampy bo Tamara reaguje na blysk, zamyka oczy od razu, widac ze razi ja ten blysk bardzo sohf, ja bym nie dokarmiala, skoro Kubus tyle przybral. 1200 w 4 tygodnie to naprawde sporo. Moja mama mnie z kolei zamecza ze Tamara codziennie nie robi kupy i czy ja jej daje pic. Aranko, swietne minki robi Laura |
![]() ![]() |
![]() |
#815 |
Zadomowienie
|
A co do mojego wczorajszego dola, to wyszykowalam siebie i Tamare i poszlysmy na ten spacer mimo siapiacego deszczyku.
Przewietrzylam sie i humor mi sie poprawil. Myslalam ze tyllko ja rycze i mam doly, a Wy wszystkie zawsze sobie super radzicie, wszystko wiecie i ogolnie jestescie the best mamusie a ja totalna sierota. Skarzylam sie wczoraj ze jestesmy 3 dzien bez kupy no i wieczorem dziecko sie zlitowalo i zaszczycilo nas kupa, w dodatku wszystko przebieglo iscie widowiskowo. Siedzimy sobie wieczorem z TZ w lozku, Tamara lezy z nami rozwalona jak krolowa. Tz gada w najlepsze przez tel. Nagle podejrzany zapaszek, wiec rzucilam sie sprawdzac czy jest kupka. Byl maly kleks, my uradowani ze zawsze cos, no i w tym momencie sie zaczelo. Dziecko nam pokazalo co to ,,fiesta fiesta". ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#816 |
Zadomowienie
|
aha, przypomnialo mi sie cos. Dziewczyny, czy Wasze dzieciaczki tez czasem kaszla???? Bo moja Tamarka cos dzisiaj kaszlala. A we wroclawwiu ponoc panuje zapalenie pluc u dzieci.
|
![]() ![]() |
![]() |
#817 |
Zakorzenienie
|
Simonka
![]() ![]() Moja mama też mi truje, że Laura tak często chce cycka bo pewnie mam za słabe mleko! Argumentuje to tym, że mam taką mocną anemię i moje mleko w takim wypadku może być faktycznie kiepskiej jakości... ![]() Wkurzona złapałam laktator, który właśnie przysłano i wypompowałam z siebie 80ml i wstawiłam do lodówki! O NIE! moje dziecko będzie podczas mojej nieobecności pić MOJE MLEKO ![]() A moja mała nie kaszle ale kicha! I to tak, że nie mam wątpliwości, że kichanie ma po tatusiu : słychać nagle baardzo głośne aaaaaa po czym apsik. I jak na tak małaą osóbkę - to kicha tak donośnie, że przestraszyła tym kicholcem raz nawet śpiącą Sonię! Ale Simono przyznam ci szczerze, że u koleżanki u synka zwykły, delikatny kaszelek okazał się zapaleniem płuc i siedzi już 2 tygodnie z małym w szpitalu...
#818 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny pytanko:
czy waszym dzieciom tez poca sie glowki? bomojemu malemu strasznie, polezy na raczkach i mam cala mokra, on glowke z tylu spocona. no i drugie: czy taki 3 tygodniowy noworodek nie powinien zasypiac po jedzonku? moj Talent potrafi bardzo dlugo nie spac, np. dzisiaj kapiel byla o 19:30, pozniej o 20:00 jadl jakies 10 minut bo tyle mu wystarcza, tak ze mnie cieknie; i skubany do tej pory nie spi, oczka otawarte i tak lezy u mnie na rece. kiedys o 5:30 jak zdadl to zasnal po kolejnym jedzeniu po godz 10. Zadziwia mnie strasznie to jego spanie...
#819 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#820 |
Raczkowanie
|
Aranko,superowe miny strzela ta twoja Lawra
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#821 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A podajesz witaminkę D3? Bo podobno jak dziecko ma nadmiar D3 to właśnie bardzo poci mu się główka...albo poprostu jest mu za gorąco...w końcu twoje ciało też go grzeje kasia191273 bardzo dziękuję - nie zdążyłam napisać zle Twoja Nina też jest przeurocza i nie mam wątpliwości, że do Ciebie podobna! Laura to narazie do nikogo... Co do minek to ta na 4 zdjęciu w wanience...to szła kupa...Ogółem uwielbia układać usta jak na zdjęciu 1-do gwizdania, a jak się komuś uważnie przygląda to tak surowo marszczy brwi jak na ostatniej fotce. I jak tu nie pstrykać zdjęć i nie uwiecznić takich momentów!
![]() |
#822 | |
Raczkowanie
|
ja myślę że to pocenie to naturalny objaw u niemowląt bo moj 6 letni synek tez jak buł malttkito mial zawsze caly dekielek spocony,natomiast Ksenia tak nie ma ,wiec nie przejmuj się tym zbytnio .Pozdrawiam i idę spać .
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#823 |
Zakorzenienie
|
Oj, my też znamy te kupy pod ciśnieniem, ostatnio pół wykładziny w pokoju zapaskudziła, mąż szorował na kolanach, a w tym samym czasie kot się zrzygał w drugim pokoju- urocze to rodzinne życie, hehehehe...
Moja Nina robi kupy kilka do kilkunastu razy na dobę. Praktycznie każda niemal pielucha jest z kupą. Ach, te mamy i teściowe... Moja mama nie truje, ale teściowa owszem. Dziś wysłała mi kolejne folderki o mleku modyfikowanym dla alergików (bo założyła, że dziecko jest alergikiem), nota bene polskich firm, których i tak przecież tu się nie da kupić. Simona cieszę się, że lepiej! Wyjście, a przecież żeby wyjść, trzeba się trochę ogarnąć, zawsze dobrze robi! Wiem coś o tym. Spacer we Wrocławiu pewny na 100%. Myśmy byli dziś z Niną na plaży!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! Edytowane przez kasia191273 Czas edycji: 2007-03-02 o 20:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#824 |
Konto usunięte
|
Fibian, te krostki są drobniutkie, czerwone i wyczuwalne przy głaskaniu. A mleko będę ja piła.
Kasia ale masz fajne miejsce na spacerki! |
![]() ![]() |
![]() |
#825 |
Zakorzenienie
|
a to nasz kot w wersji zimowej- pieca nie mamy, ale i tak znalazł sobie ciepłe miejsce
![]() Edytowane przez kasia191273 Czas edycji: 2007-03-02 o 20:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#826 |
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny
![]() Moj kroliczek brzęczy sobie w łóżeczku,więc weszłam na chwilę.. Aranko ja widze podobienstwo Laury do Ciebie..A w ogole na jednej fotce mala ma zanuzone uszka,czy mi sie wydaje?ja nie odwazylabym sie.. Simonko ciesze sie z Wami ,ze kupa juz jest ![]() ![]() Moj maly czasmai kichnie,a kaszelek tez troszeczke,ale to jest naturalne mowil pediatra na wizycie patronazowejj,w blokach np,jest suche powietrze i fruwaja kuyrze wiec dziecko ma prawo pokaslac.. A w ogole czasami podaje mu butelkowe mleczko,mam nan,po nim maly ma kupki z tkaimi bialymi grudkami od co to jest ![]() macie jakies pomysly,sztuczki?
#827 |
Zadomowienie
|
Aranko jak cieniutko nie byl by ubrany to i tak lepek mu sie poci a raczki ma czasem strasznie zimne. A z to witamina to druga sprawa:
wczoraj wyladowalismy w szpitalu bo maly przez caly dzien robil te zielone kupki i wymiotowal po kazdym jedzeniu,co zjadl to zwracal, wystraszylam sie strasznie wieczorem jak z niego chluslo to pol lozka bylo brudne, i nie wytrzymalam w auto i do szpitala bo bylo po 21. jednak pani doktor stwierdzila, ze chocby nie wiadomo ile by z niego polecialo to tylko ulewanie... nie chce mi sie wierzyc bo to bylo tylko jednodniowe i juz dzisiaj jest ok. Mysle ze to od tych kropelek z wit. D3 ktore bral od srody... kobita ze szpitala powiedziala zeby je odstawic...i dzisiaj ani nie wymiotuje ani nie robi zielonych kupek. A tak mnie maly wystraszyl...
#828 |
Zadomowienie
|
Siasiek to co to byla za wit??devikap,czy cos innego??m0oj maly pluje jak dostanie witamine az bable leca w gore
![]()
#829 |
Zadomowienie
|
Kasiu a kocurek cwana bestia,cwaniak znalazl sobie alternatywe pieca
![]() no i widac ze Nince dobrze nad morzem,oj jak ja uwielbiam orze,teraz bede na obronie,to nie omieszkam pobiec na plaze ![]()
![]() |
#830 |
Zakorzenienie
|
No, ja też kocham morze. Przez pewien czas po zamieszkaniu tutaj czułam się z możliwością pojechania na plażę tramwajem jak na niekończących się wczasach
![]() Jak się pracuje na pełnych obrotach, to się jednak tak nie korzysta, jakby się zdawało. Ale teraz z dzieckiem- owszem. Już się nie mogę doczekać lata, żeby sobie iść boso po wodzie i pchać wózeczek z małą Ninką, mmmmmm... Obrona w Gdańsku? |
![]() ![]() |
![]() |
#831 |
Zadomowienie
|
Anitko witaminka o nazwie Vigantol przepisana na recepte, nie wiem czy wszystkie d3 sa na recepte...
#832 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tak bronie sie w Gdansku,bo tam zaczelam studia licencjackie i tam koncze mgrka i jeszcze mysle o podyplomowce tez w gda ![]() Siasiek wszystkie sa na recepte,a moze zmien na devikap,bo czesto lekarze zmieniaja,jak dzieciom nie pasuje jedna to jest druga na rynku ![]()
![]() |
#833 |
Zadomowienie
|
Ela- moja Anielka ma dentyczne, wychodzi na to,że ma też skazę
![]() Simona - z tą kupą to niezły materiał na kryminał ![]() ![]() A co do kupy to moja ma nie "stałą" , tylko rozlaną z z grudkami jakby twarożku. Przepraszam za opis. taka kupa to normalna jest, czy raczej powinna być już bardziej stabilna? Moja mała tez mi robi takie numery z kupą przy przewijaniu, robi kupkę jakieś 6 razy dziennie.
![]() |
#834 |
Zadomowienie
|
Oj Kasiu zazdroszcze Ci tego morza. My mamy kawaleczek do morze a Olaf to jeszcze za mały coby jechać. No i dzisiaj dał nam popis! Znowu w parku w polowie spacerku zaczal płakać. My biegiem do domku. A w domku amciu. Kurcze ja chyba mam mniej mleczka bo Olaf czesciej chce cycka. Mialam 120 ml w lodowce to dostal na kolacje i spi.
I pochwalić sie musze! Zasnął w łóżeczku! Bezproblemowo. Paluszka dalam mu possać (Olaf nie toleruje smoków) i zasnął. Nawet jak sie zaraz przebudzi to nic nie szkodzi i tak jestem z niego dumna! |
![]() ![]() |
![]() |
#835 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#836 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Generalnie z tą kupą to bardzo poważna sprawa ![]() No i Olaf też ma takie krosteczki kurcze....we wtorek mamy kontrole to zapytam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#837 |
Zadomowienie
|
No tak, teraz to wszystkie żyjemy kupą
![]()
![]() |
#838 |
Rzabbocop
|
Kupa serkowata z grudkami to prawidłowa przy karmieniu piersią
![]() Simonko moja tez nam taki numer "strzeliła" miałam do prania spodnie i koc ![]() Małgogaj a Olaf nie ma przypadkiem cos koło 6 tygodni? To pewnie "kryzys laktacyjny" nazwa trochę myląca bo to raczej nie mniej mleka tylko zwiększone zapotrzebowanie a piersi potrzebują kilku dni aby sie dostosować. Poza tym po południu spada poziom prolaktyny a dzieci bywają bardziej niecierpliwe jak trochę słabiej leci. A ja nie lubię morza ![]() ![]() ![]() Woda to co innego bo kocham pływać. Przy skazie krostki nie znikają szybko. Dziewczyny weźcie pod uwagę że większość noworodków wysypuje około miesiąca życia, po czym przeważnie po 2-3 tygodniach wszystko znika. To są sprawy hormonalne. Natomiast sprawy alergiczne czy skaza dotyczą jakichś 10% niemowląt. Powymądrzałam sie i lecę spać ![]() Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#839 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#840 |
Zakorzenienie
|
my dlatego czekamy z kąpielą do 23.00 (na razie dziecku wszystko jedno, o której się kąpie, a nam nie wszystko jedno, kiedy idziemy spać) i Nina jest wtedy a. zmęczona wystarczająco b. głodna odpowiednio, żeby po niej porządnie zjeść i wtedy zasypia do 5.00
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:42.