|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)
Dzień dobry!
Widziałyście to http://www.youtube.com/watch?v=hwKi2...feature=fvwrel biedny kręgosłup tego maluszka...![]() A co do kubeczków, to podoba mi się ten doidy cup...ciekawe czy by się sprawdził
|
#2972 |
|
Zakorzenienie
|
u nas nocka masakra, mlody sie budzil ciagle i musialam lulac do snu jestem nie wyspana na maksa
|
|
|
|
#2973 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
u nas nocka super pobudka o 5 rano ale najadła się i jeszcze chwilę spała
|
|
|
|
#2974 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem czy sa takie same wiem ze jakies bambusowe sa,malo info na pl forach,my szukalismy opinii glownie na angielskich I hamerykanskich forach,no I kurcze akurat jest obnizka a my kupilismy przed.no ale ja mam tylko 10sztuk a to za malo aby non stop uzywac.
|
|
|
|
#2975 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
na szczeście we wrześniu nasi sąsiedzi się przeprowadzają do domku i będziemy mieli górę 2 wielkie pokoje i salon. Teraz też mamy 2 małe pokoje ale w tym drugim jest graciarnia bo nie ma gdzie trzymać rzeczy np. Suszarki na pranie.Karo_ z - straszne, nie wyobrażam sobie jak moglabym tak swojemu dziecku zrobić |
||
|
|
|
#2976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2977 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na pampersie rzepy nachodzą na siebie, żeby całość nie spadła.BOŻE CO ZE MNIE ZA MATKA! Lenka kończy dziś 4 miesiąc! zapomniałabym. ale musi mi wybaczyć, bo wyjątkowo jak nigdy budziła mnie co 4 h i trochę nie kumam. Edytowane przez cottonpuma Czas edycji: 2012-08-23 o 09:13 |
|
|
|
|
#2978 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Dziewczyny będę potrzebowała elektrycznej niani, możecie coś polecić? |
|
|
|
|
#2979 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() u nas tak to działa. nie opłaca się kupować niani, bo do tej pory 2 razy zostawiliśmy ją tak, by niania była potrzebna. Jedna komórka leży na podłodze koło łóżeczka a mikrofon z zestawu słuchawkowego doczepiam do szczebelka. (boję się wpływu komórki na dziecko, nigdy nie kładę obok...) drugą komórką dzwonię i ustawiam na głośnomówiący. |
|
|
|
|
#2980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2981 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2982 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja mam Angelcare. Jak przeniesiemy mala do jej pokoju to przydalby sie z video ale pewnie w koncu nie kupie. U nas nocka spoko. Zaraz wybywamy na szczepionki
|
|
|
|
|
#2983 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=88natka;36062355]
![]() ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Dziewczyny będę potrzebowała elektrycznej niani, możecie coś polecić?[/QUOTE My mamy angelcare kupilismy uzywke na ebayu,jestem zadowolona. |
|
|
|
#2984 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a tu linki: http://maleme.pl/19-pieluszki-wielorazowe-mikropolar http://www.babyetta.pl/pl/c/OTULACZE-PUL/72 http://bobolider.pl/pieluszki-wielor...owe-eco-1.html http://pupus.pl/ Na allegro jest jeszcze mnóstwo innych pieluszek i producentów - teoretycznie jestem specjalistą - teraz muszę wypróbować ![]() Strasznie mi się podobają te z małeme, ale cenowo troszkę by to drogo wyszło więc sobie otulacz u nich zamówię a kieszonki będę zamawiać w pupusie... no i na allegro są pieluszki coolababy i też zamierzam zamówić kilka sztuk... Na stronie pupusa i małeme są opisane dokładnie wszystkie rodzaje pieluszek i do czego się przydają, ale chyba i tak trzeba samemu sprawdzić U nas nocka bez szału, bo Hania stwierdziła, że skoro mama położyła się późno, to znaczy, że się wysypia i nie potrzebuje za dużo snu więc zgłodniała o 3.30 i potem obudziła się o 6.15... Dała sobie dziś doatknąć dziąsełek na górze i chyba rzeczywiście idą kły, bo tam dziąsła są takie grubsze i miększe niż te obok... a słyszałam, że kły, to niełatwa przeprawa więc się nie dziwię, że tak mi dziś marudzi.... Cytat:
Edytowane przez gkatarzynka Czas edycji: 2012-08-23 o 09:39 |
||
|
|
|
#2985 | ||
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=MoniaHan;36062771]
Cytat:
My też mamy używkę - Phlipsa SCD463. Jest super. I widzę ile my tego używamy- mamy ją od pół roku a używaliśmy 2 razy więc nie ma sensu przepłacać tylko kupić używaną. ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2986 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
za szczepienieCytat:
Edytowane przez 88natka Czas edycji: 2012-08-23 o 10:05 |
|||
|
|
|
#2987 |
|
Rozeznanie
|
Hej. Ja tak szybciutko wchodzę się pochwalić
Zuzi wyszła druga jedynka na dole Ale super Strasznie się cieszę Chociaż tyle radości Ja nadal się kuruję, bo mam ciagle to zapalenie spojówek i okropnie boli mnie głowa, żaden lek nie pomaga. Temperaturę mam strasznie niską, czyli do tego osłabienie :/ Miejmy nadzieję, że to się jak najszybciej skończy...
|
|
|
|
#2988 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u nas jeszcze nie ma ani jednego...idą i idą te zęby a żadnego nie widać! ![]() Zia - powodzenia na szczepieniu! U nas coś kiepska nocka dziś była...często się budził znowu...mam nadzieję że to tylko taki jednorazowy wybryk no i o 7 rano jak mąż wrócił z nocki to się Piotruś obudził już na dobre ehh zazwyczaj spaliśmy do ok 9
|
|
#2989 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oby to choróbsko szybko przeszło
|
|
|
|
|
#2990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Zuzi a dla Ciebie dużo zdrówka
|
|
|
|
|
#2991 |
|
Rozeznanie
|
Dziękujemy
Jak na razie mam jedno oko chore ale pocieszono mnie, że drugie się zainfekuje po tygodniu :/ Jak się pochylam, to mam wrażenie że zaraz wypadnie mi to oko na ziemię. Jakieś straszne ciśnienie w tym oku jest no i ten ból głowy nieszczęsny... Do tego chyba się przeziębiłam, ale jak to możliwe w takie upały??? No jakaś nieszczęśliwa jestem chyba |
|
|
|
#2992 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nocka nawet ok, pobudka na jedzenie o 3, 6 i o 9. Z tym, że o 9 poleżałyśmy razem, ale moje powieki był zbyt ciężkie i odłożyłam Ewelinkę do łóżeczka, tam jest bezpieczniejsza. Pokręciła się i zasnęła. Śpi nadal
|
|
#2993 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oj biedactwo
|
|
#2994 | |||
|
Gang Iren
|
Czesc dziewczynki!
U nas nocka OK,chociaz ja jak zwykle siedzialam do nocy i sie nie wyspalam.Ogladalam film,wyszukiwalam rozne rzeczy na eBayu,troche porobilam na eTutorze i zlecialo do... 2 w nocy ![]() Eryk ma rozwolnienie,chyba po kaszce albo soczku jablkowym ![]() Chociaz to byly takie odrobinki.No nie wiem sama.Na razie przez kilka dni nie bede mu nic dawac. Cytat:
![]() Mamy doidy cup i jak dla mnie rewelacja.Eryk dobrze sobie z nim radzi.Ja polecam. Cytat:
Cytat:
Super!Maly zebolek ![]() A tobie wspolczuje samopoczucia
|
|
#2995 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
dzisiaj moja Kaja ma swoje święto, skończyła 6 miesięcy . Matka coś weny nie ma do pisania na forum, mam teraz czas czytania .Okres idzie i jakaś taka jestem .....do d.uszy.Wszystkie Was pozdrawiam , a za potrzebujących ściskam kciukasy. |
|
|
|
#2996 |
|
Rozeznanie
|
Aguśka dzięki wielkie za podpowiedź odnośnie gotowania dla maluszków.
puma ![]() asika ale biedna jesteś z tymi chorobami, dużo zdrówka! no i gratuluję kolejnego ząbka ![]() Ja dziś "zainstalowałam" spacerówkę, jak wsadziłam Julkę do spacerówki, to tak się ucieszyła, jaka szczęśliwa była w niej, mimo, że się w tym wózku "topi". Ogromny ten wózek. Miałyśmy iść na spacer, ale dałam małej cyca i ta przysnęła. Poczekam jak się obudzi i ruszamy na spacer wypróbować spacerówkę. Podłożę jeszcze pod plecki nakładkę dla niemowlaków z innego nosidełka i powinno być ok. ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- konia ale czas leci, już 6 miesiąc ![]() gosia a jak Eryczek pije z tego kubeczka doidy cup? Jakoś trudno mi to sobie wyobrazić? bo mojej małej tez bym chciała kubeczek taki, ale jak ją nauczyć picia z tego jak na razie tylko z cyca ciągnie, ewentualnie ze smoka butelki. |
|
|
|
#2997 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() nocka ok Mateusz nie krecil sie ,ani razu nie wstawalismy do niego, pobudka o 6 , o 7-20 od nowa zasnął do 9, zjadł pobawil sie i od 10 minut od nowa spi![]() Cytrynko współczuje , u nas ostatnio tez nocki przewiercone i musze wstawac po kilka razy, a to ululac, a to przkrecic z brzucha i tak w kółko. karo_z masakra ....jak tak mozna, dla wlasnej satysfakcji i chwilowe radosci narazac zdrowie wlasnego dziecka.. Cotton dla Lenki ![]() My w niedziele konczymy 5 miesiecy ![]() Moi znajomi tez zamiast elektrycznej niani stosuja metode komórkowa ![]() Asika brawo dla Zuzi i zdrówka dla Ciebie![]() Czy mogłaby któras z was wklei zdjecie dzieciaczka pijacego z tego kubka niekapka, albo z tego doidy cup, bo tez jestem ciekawa jak to wyglada.
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-08-23 o 11:40 |
|
|
|
#2998 |
|
Zadomowienie
|
88Natka - jak mieszkasz w bloku/apartamentowcu to nastaw sie na podsluchiwanie sasiadow
I nam i znajomym sie zdarzalo ze niania sie zestroila z nadajnikiem sasiadow i slyszalam ich dziecko a takze ich gadajacych My juz po szczepce - dzis 6-in-1 i meningokoki. Poki co wsio ok, Ania lezy na macie z oparrunkami z z sody na udkach. Edytowane przez Zia_ Czas edycji: 2012-08-23 o 12:07 |
|
|
|
#2999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=7JhakUwR2uE http://www.youtube.com/watch?v=dO_HfGPy1y4
|
|
#3000 |
|
Raczkowanie
|
Nasze forum ma już 100 stron
)
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:27.

biedny kręgosłup tego maluszka...

na pampersie rzepy nachodzą na siebie, żeby całość nie spadła.

za szczepienie