|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ VI
W albumie mam zdjęcia, teraz są dłuższe. Z ciekawości zmierzyłam - 56 cm.
Cytat:
|
|
|
|
|
#3782 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
susze zimnym powietrzem i ugniatam. Watkowe CG stosuja pukling czy jak to sie tam zowie. Zawijaja w bawelniana koszulke do wyschniecia ale ja rano nie mam na to czasu
Edytowane przez effa_j Czas edycji: 2012-08-22 o 23:57 |
|
|
|
|
#3783 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Długie i błyszczące. I ten kolorCytat:
|
||
|
|
|
#3784 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja mam prawie do ramion Cytat:
jak są mokre to widać ładny skręt, ale jak wyschną to już nie wyglądają tak fajnie, wiec wolę je wyciągnąć na szczotce żeby były bardziej proste. Chociaż sama szczotka nie daje idealnego efektu prostych włosów tylko podobnie jak u Ciebie. Dla mnie największym przełomem w możliwości układania włosów było odkrycie prostownicy.Przez jakiś czas stosowałam metodę opisaną przez effę i faktycznie włosy całkiem fajnie się kręciły, ale musiałam je myć codziennie rano ( po spaniu loki były mocno zniekształcone) i za dużo było z tym zabawy, więc wróciłam do prostowania.
|
|
#3785 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mel chyba tez stosuje OMO czy mi sie cos pokiciaklo?
|
|
|
|
|
#3786 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Najczęściej stosuję Isanę.
|
||
|
|
|
#3787 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jakoś nie potrafię, mokre włosy oblepiają mi łeb, więc nie mogę dotrzeć do tej skóry, i nawet jak tam trochę poszoruję, to czuje się niedomyta, też przez to, że praktycznie nic się nie pieni -.-A Ty jak rozwiązujesz ten problem? |
|
|
|
|
#3788 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja do OMO stosowałam kallosa latte . Chociaż nie jest on do końca zalecany przez to, że jest odżywką proteinową Czasami stosowałam też isanę i maskę wax i chyba miałam też mrs potters.
Znalazłam jakieś stare zdjęcie legitymacyjne z naturalnie zakręconymi włosami ( to po lewej) i jeszcze nie dawno zrobione z lokami z prostownicy którymi zadowalam się ostatnio
|
#3789 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ---------- Cytat:
Ale fajne loczki. |
||
|
|
|
#3790 | |
|
Zadomowienie
|
Effa, Caameroon
Widzę jest co testować. To się nazywają zakupy ![]() Effa Tak, testuje od wczoraj. Bardzo, bardzo dziękuję Pasta bardzo mi się teraz przyda. Wczoraj wróciłam od fryzjera i zamias refleksów mam...pasemka ![]() Jakie polecacie maski do włosów po rozjaśnianiu - stricte nawilżające? Cytat:
iivii, fiolka85, Caameroon - bardzo fajne włoski. Oj...daleko mam do Was
Edytowane przez mlodziudka85 Czas edycji: 2012-08-23 o 01:48 |
|
|
|
|
#3791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://agowepetitki.blogspot.com/201...y-synesis.html
|
|
|
#3792 |
|
Organizatorka
|
Zaraz Was mod pogoni z tymi rozmowami o włosach
Do kręciołków uciekać. ![]() Dziewczyny, czy długo czekałyście na odpowiedź ze sklepu Kalina? I jakie filtry warto potestować? Mój azjatycki zaczął mnie zapychać. JMO mnie uczula. Proszę podpowiedzcie bo nie mam czasu wszystkich wątków nadrabiać. A stosuje kwasy i muszę się filtrować.
|
|
|
|
#3793 | |||||
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
Cytat:
także cieszcie się Dziewczyny, że macie bezproblemowe włoski![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
; on bardzo ładnie goi wszelkie drobne stany zapalne; do krost większego kalibru używamy punktowo takiego KLIK to są właśnie kosmetyki z olejkiem drzewa herbacianego.Dziewczyny, fajne włosiska macie I dzięki za linka do blogu agabil Zai poszukujesz mineralnego filtra czy chemiczne też wchodzą w grę? |
|||||
|
|
|
#3794 |
|
Organizatorka
|
Mhm, najlepiej mineralnego ale jak nie znajdę to niestety zostanie mi chemiczny, więc jak masz jakieś propozycje to pisz proszę.
Miło Cię wiedzieć |
|
|
|
#3795 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki ja przeważnie myje włosy rano i suszę na szczotce.
Wczoraj to był wyjątkowy wyjątek i dzisiaj wyglądam jakby mnie piorun w nocy pieścił..... ale lenistwo wygrało! Jestem artystycznie roztrzepana i modlę się, żeby mi żadne spotkanie nie wypadło ![]() Justynka ja z reguły rano pod prysznic, potem susze i jak są jeszcze wilgotne to zaczynam zabawę ze szczotką..... nie mam rano za dużo czasu, ale kwadrans mi suszenie i układanie zajmuje niestety.... Iivii - super włoski! wydaje mi sie, że mam trochę podobne, tylko sporo krótsze. Jak są mokre to zachęcająco się falują, ale jak wyschną to własnie takie bez ładu i składu są, z jednej strony się troszkę falują ładnie, z drugiej juz niekoniecznie i im dłuższe tym te mini fale bardziej wyraźne.Fiolka - ja uwielbiam kręcone włoski a Twoje są cudne Po masce OS z avocado - bardzo fajnie trochę za dużo jej wczoraj nałożyłam i musiałam zmyć szamponem co nieco. Bardzo ładnie błyszczą i były takie fajnie mokre i miękkie w trakcie zmywania. Zobaczymy kiedy efekt maski zniknie, znaczy po ilu myciach, bo ciekawi mnie to zawsze bardzo. Jeśli sie będzie utrzymywał 3 mycia to będzie bosko!
|
#3796 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
tez widac w nich duzy potencjal loczkowyciezko sie schodzi z zapasow, wiec rzeczywiscie denkowanie to duze swieto Cytat:
|
||||
|
|
|
#3797 | |||
|
Wtajemniczenie
|
I co tonik daje Twoim włosom? Też mam tonik, używam codziennie, pachnie, nabłyszcza, ale czy wzmacnia i leci mniej włosów albo rosną nowe? nie wiem.
Cytat:
Cieszę się, że krem podpasował Cytat:
![]() Każde włosy są inne, czasem zaniedbanie wychodzi po latach. U mnie tak było, do 20 rż nie wiedziałam co to rozdwojona końcówka. A włosy szorowałam gliss kurami i innymi kosmetykami i codziennie katowałam prostownicą ustawioną na maksa. No i się skończyła sielanka ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- A włosy to wszystkie macie piękne Ale Cameron wymiata, nie ma co Nie dziwie się, że ma hurtownie w domu
|
|
#3798 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez effa_j Czas edycji: 2012-08-23 o 10:55 |
|
|
|
|
#3799 |
|
Zakorzenienie
|
tak czytam o Waszych zabiegach z myciem włosów i chyba musze przemysleć swoje metody....
Nie wczuwam się za mocno - moczę włosy, dwa razy myje szamponem, nakładam odzywkę, po 2-3 minutach spłukuje..... koniec. Nie wiem jak znalazłabym czas na bardziej skomplikowane operacje..... Oleje i maski nakładam raz w tygodniu, przewaznie w weekend, bo wtedy mam więcej czasu na zabawę ![]() A wczoraj po zmyciu maski szamponem zapomniałam nałożyć odzywkę i mam trochę szorstkie i nieco sztywne włosy
|
#3800 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Też kiedyś używałam prostownicy ale okrutnie zniszczyła mi włosy i już 5 lat się kurzy w szufladzie Cytat:
![]() Cytat:
Spróbuję. Żebym tylko potrafiła wstać 40 minut wcześniej aby zająć się włoskami... Cytat:
![]() Jakby to powiedzieć... nie bez kozery zaopatruję się w to co tobie pasuje
Edytowane przez iivii Czas edycji: 2012-08-23 o 09:59 |
||||
|
|
|
#3801 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaz moje też odrobine podrosły - w albumie mam zdjęcia włosów od kwietnia do sierpnia i trochę długosci przybyło, pomimo małego podcinania po drodze. Cytat:
Ja nigdy nie nauczyłam się używać prostownicy i dobrze....Iivii - no cos w tym jest to teraz musimy sie przerzucic na kosmetyki podkreślające skręt tylko te 40 minut dodatkowej roboty przy włosach z rana mnie zniechęca dość skutecznie
|
|
#3802 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
deal? ![]() jakie 40 min? mi poranny prysznic z myciem wlosow i cala "stylizacja" zajmuje max 45 minCiesz sie ciesz prostownica to samo zloooo ![]() Na kiedy planujesz testy maski jasminowej? jak podoba Ci sie jej zapach?
|
|
|
|
|
#3803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dogonię Cię, zobaczysz kiedyś ![]() No ja nie wiem, czy jestem skłonna swój kwadrans z rana dla włosów zamienić na 3 kwadranse spac też kiedyś trzeba..... i na razie opcja mycia włosów odzywką nie przemawia do mnie w kontekście moich skłonnych do przetłuszczania włosów.Jaśminowa nie zachwyciła mnie zapachem - pewnie poczeka w kolejce, bo lada dzień dojdzie maska NS ![]() 45 minut to mi zajmuje rano wstanie (najtrudniejszy moment), poranny prysznic, suszenie, układanie włosów, wybór ciuchów do ubrania i prasowanie , ubieranie i makijaż (makijaż taki oszukany...). Potem jeszcze tylko spakować śniadanko, butki na nóżki i do roboty!Przewaznie wstaję 50 minut przed wyjsciem w dni, kiedy myje włosy i z 10 min później jak włosów nie musze myc.....
Edytowane przez anula_ga Czas edycji: 2012-08-23 o 10:33 |
|
|
|
|
#3804 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mierzyłam ostatnio czas.Cytat:
|
|
#3805 |
|
Raczkowanie
|
Kalina wysłała moje zamówienie! Już nie mogę się doczekać maski z figą
i w ogóle wszystkiego. Może jutro już będzie żeby na weekendzie testować ![]() Ja jestem straszny śpioch i dlatego myje włosy wieczorem :P |
|
|
|
#3806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Justynka ja wiem, że odżywka nie idzie na skalp, ale jednak nie da się uniknąć kontaktu całkowicie... ja nawet jak źle spłucze odżywke to włosy mi sie szybko przetłuszczają, a nakładam własnie od ucha w dół. Ja nie twierdzę, że moje obawy są słuszne - no bo to są tylko obawy muszę spróbować, tylko ciężko się za to zabrać ![]() To jak ma to zrobić w 3 krótkich, żołnierskich słowach? Odżywka na włosy poniżej ucha, potem mycie szamponem samego skalpu i na koniec odzywka do spłukiwania raz jeszcze? Już widze problem z podwójnym myciem szamponem.....
|
|
#3807 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chociaz ja az tak zachlanna nie jestem chce miec rowne wlosy do ramion wiecej mi nie trzaPrasowanie ubran rano?! Mi "komplet" ready to go zamuje 60-70 min ![]() Cytat:
chcialabym zeby byly grubsze i geste ( moja siostra ma chyba 100 razy wiecej wlosow niz ja
|
||
|
|
|
#3808 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj, bo ja leniwa jestem i wieczorem mi się nie chce prasować.... często parę minut z gołą d.... biegam szukając ubrań na suszarkach ![]() U mnie pewnie kalina dzisiaj będzie a u mnie w domu jak na złość cały dzień nikogo nie ma
|
|
#3810 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
W tamtym roku akademickim byłam tak uzależniona od wizażu, że nawet rano, przed 8 musiałam sprawdzić co naskrobałyście
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.

Tak wyglądają po suszeniu na szczotce ale już po pochłonięciu odrobiny wilgoci z powietrza. Nie są całkiem proste. Drugie zdjęcie w sumie stare (i z czasów silikonów jeszcze
) ale tak wyglądają jak są mokre.
susze zimnym powietrzem i ugniatam. Watkowe CG stosuja pukling czy jak to sie tam zowie. Zawijaja w bawelniana koszulke do wyschniecia ale ja rano nie mam na to czasu
. Długie i błyszczące. I ten kolor
Ja jakoś nie potrafię, mokre włosy oblepiają mi łeb, więc nie mogę dotrzeć do tej skóry, i nawet jak tam trochę poszoruję, to czuje się niedomyta, też przez to, że praktycznie nic się nie pieni -.-

czemu zasychanie z mokrymi włosami jest takim "wyczynem"?
chcialabym zeby byly grubsze i geste ( moja siostra ma chyba 100 razy wiecej wlosow niz ja