I znów wątek zapisujemy od nowa, łącząc wszystkie PMki z Tarnowa! - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-21, 08:43   #2761
etusiaaa
Wtajemniczenie

Dot.: I znów wątek zapisujemy od nowa, łącząc wszystkie PMki z Tarnowa!

bebulka miałaś chyba duże wesele bo przejeżdzałam koło domu weselnego w radlnej w sobote i w niedziele bo jechałam do pracy do dużo samochodów było. W poniedziałek sprzątaliście na zewnątrz bo akurat też jechałam do pracy Taki zbieg okoliczności.

A ja obiecałam zdjęcia z lokalu i jeszcze ich nie wrzuciałam ale nie mogą mi się załadować :/

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 09:57   #2762
Maurycenta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ivisia Pokaż wiadomość
Ja też z całego serducha gratuluję NASZYM młodym mężatkom
Mnóstwo szczęścia i miłości życzę, dziewczyny!

A mój ślub już taaaak blisko - 3 tyg niepełne zostały! Niestety - sporo osób mi odmawia z planowanych ok 120 zrobiła się 80-tka ehh a tak liczyłam, że choć do stóweczki dobijemy... No trudno, najważniejsze, że najbliżsi będą z nami
Teraz szukam sprawdzonej kosmetyczki - soul89 - chodzi Ci może o Panią z tego ogłoszenia: http://tarnowiak.pl/ogloszenie/26378...rdecznie-zapr/ ?

Ojjj ale sporo na głowie przed weseliskiem! Szkoda tylko, że urlop mam zaledwie tydzień przed Naszym Dniem...
No właśnie co z tymi gośćmi Mi również z zaproszonych 140 sporo odmówiło- zostało 80 osób
Stary 2012-08-21, 10:49   #2763
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
Wybiera się któraś na Targi 23 wrzesnia do Cristal Parku ?

Ja pewnie też się wybiorę, jak nie będę miała żadnych planów na niedzielę, ale wiem, że na targach będą Ci sami wystawcy co w poprzednich edycjach, więc nic nowego nie znajdę.. a moim zdaniem powinni to jakoś urozmaicać, bo dokładnie wiem już po targach w dąbrowie jakie będą zespoły, fotografowie, kamerzyści.

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 11:41   #2764
nowa8686
Zakorzenienie

jejq z tymi odmawiającymi gośćmi to tragedia nam tez sporo odmowilo a do tego 4 os odpdly w kilka dni przed slubem , chamskie to jak nie wiem i mało tego w dniu ślubu nie przyszło 5 sób ale Ci na których nam zależało byli i to było najważniejsze

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 12:40   #2765
ivisia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nowa8686 Pokaż wiadomość
jejq z tymi odmawiającymi gośćmi to tragedia nam tez sporo odmowilo a do tego 4 os odpdly w kilka dni przed slubem , chamskie to jak nie wiem i mało tego w dniu ślubu nie przyszło 5 sób ale Ci na których nam zależało byli i to było najważniejsze
a mi dziś kolejne 5 osób odmówiło ;( ;( ;( więc teraz do 80 to dobiję chyba z orkiestrą i obsługą ;(
Stary 2012-08-21, 12:41   #2766
Larysa88
Zakorzenienie

Dziewczyny potrzebuję porady, gdzie w Tarnowie czy okolicach kupić dobry, ładny no i przede wszystkim tani garnitur (nie ślubny ) taki po prostu na uroczystości jakieś rodzinne i eleganckie wyjścia- czyli okazja raz na rok
Larysa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 12:46   #2767
Kingunia87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny potrzebuję porady, gdzie w Tarnowie czy okolicach kupić dobry, ładny no i przede wszystkim tani garnitur (nie ślubny ) taki po prostu na uroczystości jakieś rodzinne i eleganckie wyjścia- czyli okazja raz na rok
Ja polecam salon Monika nad Tabakiem koło Świtu, naprawde profesjonalne podejscie sprzedających potrafią doradzić i dobrać koszule i krawat do garnituru i ceny naprawde przystepne (zaczynają się już od 299zł)!! My tam kupowaliśmy ślubny bo w naszym przypadku to tez tylko na jeden raz
Kingunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 12:59   #2768
Larysa88
Zakorzenienie

no właśnie coś takiego szukam ok 400zł no może 500 to max takie. Dziękuję! napewno tam zajrzymy. a nie orientuję się jeśli chodzi o Tarnów bo nie jestem stąd
Stary 2012-08-21, 14:07   #2769
nowa8686
Zakorzenienie

Cytat:
a mi dziś kolejne 5 osób odmówiło ;( ;( ;( więc teraz do 80 to dobiję chyba z orkiestrą i obsługą ;(
Jedno co Ci mogę doradzić to nie przejmowanie się, nie dobieraj sobie do głowy, ja miałam "depresje" jak tylko dzwonił tel o od razu miałam myśli że znowu ktoś odmówi. Mój już teraz mąż powtarzał mi żebym dała na luz, na to wpływu się nie ma a świadczy to jedynie o ludziach którzy potrafią nie przyjść lub odmówić kilka dni przed wiedząc że ktoś już się wykosztował itd, pieniądze pieniedzmi ale wiadome, że przykro też było. Będziesz się bawić dobrze w gronie tych osób którym na Was zależy i tyle nawet jakby Ci miało zostać 50 osób, Pomyśl, o tym że to Wasz dzień i korzystajcie z tego i nie przejmujcie się rzeczami zbędnymi. Za szybko mija ten dzień

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 15:03   #2770
Monika00883
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Ja polecam sklep na Nowym Świecie ale nie "Tarnowską Odzież" bo tam jest moim zdaniem lipa tylko powyżej jest taki sklep wchodzi się w dół po schodkach chyba nazywa się Lord mają naprawdę świetne garnitury w dobrych cenach i materiały lekkie, dobrej jakości.

A ja dziś i wczoraj robiłam objazd po tarnowskich kwiaciarniach, szczerze powiem, że Pani z Kwiatowego Pola jest genialna od razu wiedziała o co mi chodzi. Jeśli chodzi o ceny to mniej więcej wszędzie jest podobnie ale zdecyduje się na Kwiatowe Pole właśnie ze względu na zapał z jakim Pani podchodzi do pracy i to że rozumie dokładnie o co mi chodzi Szczerze polecam!
Monika00883 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-21, 21:02   #2771
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monika00883 Pokaż wiadomość
Ja polecam sklep na Nowym Świecie ale nie "Tarnowską Odzież" bo tam jest moim zdaniem lipa tylko powyżej jest taki sklep wchodzi się w dół po schodkach chyba nazywa się Lord mają naprawdę świetne garnitury w dobrych cenach i materiały lekkie, dobrej jakości.
dziękuję też na pewno sprawdzę ich ofertę
Stary 2012-08-21, 22:54   #2772
ptysiakm
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maurycenta Pokaż wiadomość
No właśnie co z tymi gośćmi Mi również z zaproszonych 140 sporo odmówiło- zostało 80 osób
To u mnie jeszcze lepiej - z zaproszonych 160 będzie 70 osób, a nie wiadomo ile osób jeszcze odpadnie przez te kilka dni. Zobaczymy w sobotę ile gości przybędzie Ja się tym zbytnio nie przejmuję, ale mój TŻ już po nocach nie może spać, że nie wiadomo czy goście będą się bawić..

Kurcze dziewczyny, czy Wam też tak czas leciał w ostatnim tygodniu? Jeszcze mamy sporo załatwień a ślub już w tę sobotę!
ptysiakm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 08:05   #2773
shy angel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ptysiakm Pokaż wiadomość
To u mnie jeszcze lepiej - z zaproszonych 160 będzie 70 osób, a nie wiadomo ile osób jeszcze odpadnie przez te kilka dni. Zobaczymy w sobotę ile gości przybędzie Ja się tym zbytnio nie przejmuję, ale mój TŻ już po nocach nie może spać, że nie wiadomo czy goście będą się bawić..

Kurcze dziewczyny, czy Wam też tak czas leciał w ostatnim tygodniu? Jeszcze mamy sporo załatwień a ślub już w tę sobotę!
Byłam na weselu, na którym było 52 osoby, bawi się super, nie ma ścisku w miejscu gdzie się tańczy Będzie fajnie, nie ma się co przejmować, to Wasz dzień, bliscy na pewno będą
Stary 2012-08-22, 15:20   #2774
Nutkaaaa
Raczkowanie

Cytat:

U mnie ze 160 gości zostało 115, więc to chyba tak wszędzie. Najgorsze było to, że odmówiły nam wszystkie pary u których w ostatnim roku byliśmy na weselach (5par) . Niby nic, no ale prezenty fajnie się wzięło...
Z drugiej strony tłumaczyłam sobie, że jakby mieli przyjść i zepsuć mi zabawę to niech nie przychodzą wcale Chociaż jak mi hurtem odmawiali to wpadałam w histerię.... Ale nie ma tego złego....

Spóźnione życzonka dla wszystkich Nowych Żonek

Nasz Najszczęśliwszy Dzień 7.06.2012r.

Nasze Najdroższe Serduszko
MICHAŁEK 18.09.2013

Nutkaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 16:27   #2775
kaasjaa
Przyczajenie

my zaprosiliśmy mało osób,dokładnie 80 ale byliśmy prawie pewni,że prawie nikt nam nie odmówi Odmówiło tylko 1 małżeństwo, reszta, jeśli nic niespodziewanego się nie stanie będzie z nami

Z innej beczki: kupiłam sobie na poprawiny morelową sukienkę...jak myślicie, jakie dodatki do niej dobrać? Buty,żakiecik itd?
kaasjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 18:05   #2776
roxy20
Raczkowanie

Hej, słyszałyście może jakieś opinie na temat Centrum Usług Kosmetycznych Art & Style ul. Wekslarska 4??
roxy20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 19:26   #2777
shy angel
Raczkowanie

Cytat:
Z innej beczki: kupiłam sobie na poprawiny morelową sukienkę...jak myślicie, jakie dodatki do niej dobrać? Buty,żakiecik itd?
może coś takiego jak Dorota Rabczewska na weselu Luberta, gdzieś mi się to rzuciło w oczy i nawet się spodobało
Stary 2012-08-22, 19:56   #2778
slubienka
Raczkowanie

Mam pytanie gdzie w Tarnowie można kupić jakieś porządne buty ślubne (możliwie kolorowe nie białe)?
slubienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 20:03   #2779
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez slubienka Pokaż wiadomość
Mam pytanie gdzie w Tarnowie można kupić jakieś porządne buty ślubne (możliwie kolorowe nie białe)?
Swego czasu fajne kolorowe, eleganckie buty widziałam w bootsquarze w Galerii Tarnovia, podobnie na piętrze tam jest jeden taki sklep z butami gdzie mają duży wybór . W ogóle kolorowe buty (chociażby nude) fajnie komponują się z suknią ślubną

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 20:05   #2780
Nutkaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Ja kupiłam koralowe przebrałam sobie po obiedzie :P Szafa butów w Tarnovii ma dość duży wybór wygodnych butów

Nasz Najszczęśliwszy Dzień 7.06.2012r.

Nasze Najdroższe Serduszko
MICHAŁEK 18.09.2013

Nutkaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-22, 21:11   #2781
piska
Raczkowanie

Cytat:
Alternatywa to bialebuty.com - jeśli odważysz się zamówić buty przez internet to jest tam ogrom fasonów i kolorów, mogą uszyć też buty z Twojego materiału, jeśli im takowy wyślesz. Sklejasz sobie buta od podstaw (podeszwa taka, obcas taki, kolor i ozdoby takie) albo kupujesz gotowy model. Spotkałam się na tym forum z samymi pozytywnymi opiniami a moja przyjaciółka w ubiegłą sobotę brała ślub w pięknych fuksjowych butkach. Wyglądały cudnie
Stary 2012-08-22, 21:24   #2782
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monika00883 Pokaż wiadomość

A ja dziś i wczoraj robiłam objazd po tarnowskich kwiaciarniach, szczerze powiem, że Pani z Kwiatowego Pola jest genialna od razu wiedziała o co mi chodzi. Jeśli chodzi o ceny to mniej więcej wszędzie jest podobnie ale zdecyduje się na Kwiatowe Pole właśnie ze względu na zapał z jakim Pani podchodzi do pracy i to że rozumie dokładnie o co mi chodzi Szczerze polecam!
To prawda,jedynie tam mieli gajerek pasujący na mojego mężula,a tak to w Tarnowie brak rozmiaru i koloru czarnego!o zgrozo!
Przyznam że dobry jest jakościowo (100 % wełny)ale tani też nie był.
I w sumie tak sobie wisi....
Cytat:

O kurcze to sporo odpadło,trzymajcie się ,tz niech nie zarywa nocek bo potem na weselu uśnie
Oj leciał czas leciał... jak szalony

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 08:06   #2783
slubienka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Swego czasu fajne kolorowe, eleganckie buty widziałam w bootsquarze w Galerii Tarnovia, podobnie na piętrze tam jest jeden taki sklep z butami gdzie mają duży wybór . W ogóle kolorowe buty (chociażby nude) fajnie komponują się z suknią ślubną
Dzięki Będę szukać

---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Nutkaaaa Pokaż wiadomość
Ja kupiłam koralowe przebrałam sobie po obiedzie :P Szafa butów w Tarnovii ma dość duży wybór wygodnych butów
Żeby były wygodne to najważniejsze

---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ----------

Cytat:
Napisane przez piska Pokaż wiadomość
Alternatywa to bialebuty.com - jeśli odważysz się zamówić buty przez internet to jest tam ogrom fasonów i kolorów, mogą uszyć też buty z Twojego materiału, jeśli im takowy wyślesz. Sklejasz sobie buta od podstaw (podeszwa taka, obcas taki, kolor i ozdoby takie) albo kupujesz gotowy model. Spotkałam się na tym forum z samymi pozytywnymi opiniami a moja przyjaciółka w ubiegłą sobotę brała ślub w pięknych fuksjowych butkach. Wyglądały cudnie
Świetna stronka Tylko chyba nie jestem aż tak odważna, żeby kupić buty bez mierzenia Chociaż jak nic nie znajdę pewnie sie skuszę

A jak chodzi o buty jeszcze to miałyście/ macie zamiar mieć buty z paskami/ paskiem czy zwykłe czółenka?
I czy kolor dekoracji sali musi współgrać z wybranym motywem koloru butów, bukietu itp.? Czy raczej będzie sie to gryzło?

Edytowane przez slubienka
Czas edycji: 2012-08-23 o 08:10
Stary 2012-08-23, 09:57   #2784
natalka1131
Raczkowanie

GG do natalka1131 Send a message via Skype™ to natalka1131

Cytat:
Dzięki Będę szukać

---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ----------

Żeby były wygodne to najważniejsze

---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ----------

Świetna stronka Tylko chyba nie jestem aż tak odważna, żeby kupić buty bez mierzenia Chociaż jak nic nie znajdę pewnie sie skuszę

A jak chodzi o buty jeszcze to miałyście/ macie zamiar mieć buty z paskami/ paskiem czy zwykłe czółenka?
I czy kolor dekoracji sali musi współgrać z wybranym motywem koloru butów, bukietu itp.? Czy raczej będzie sie to gryzło?
Cześć wszystkim PMkom Ja planowałam mieć wszystko w jednych kolorach jeżeli chodzi o sale, dekoracje samochodu i sali i także ewentualne kolorowe dodatki do sukni ślubnej czy kolor sukienek druhen I stąd też moje pytanie czy wiecie może o firmie która wypożycza kolorowe obrusy ?? bo nie chce mieć białych a mój lokal innych niestety nie posiada ;/
natalka1131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 10:17   #2785
shy angel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez natalka1131 Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim PMkom Ja planowałam mieć wszystko w jednych kolorach jeżeli chodzi o sale, dekoracje samochodu i sali i także ewentualne kolorowe dodatki do sukni ślubnej czy kolor sukienek druhen I stąd też moje pytanie czy wiecie może o firmie która wypożycza kolorowe obrusy ?? bo nie chce mieć białych a mój lokal innych niestety nie posiada ;/

Hej
Czy z poza Tarnowa wchodzi w grę?

Cena
8,00zł
Obrus kwadratowy
biały, bordowy, niebieski, czerwony, żółty, czarny,
140 x 140 cm,

http://gastrowypozyczalnia.pl/krzesl...wadratowy.html

To warszawska firma, ale transport możliwy za opłatą

Ja myślę utrzymać w tonacji jesiennej (żółty+pomarańczowy), ale raczej myślałam o białych obrusach, a o kwiatach w kolorach jesiennych na stolach, świeczkach itp, chcę mieć pomarańczowe buty i bukiet też w ten deseń. Nie chcę, żeby się wszystko zlewało, ale żeby utrzymać ciepły klimat
Stary 2012-08-23, 11:33   #2786
ivisia
Raczkowanie

Cytat:
Ja póki co przeszłam Gemini w poszukiwaniu białych lub ewent. ciemnoczerwobordowych bucików i niestety ale lipa! Białych to w ogóle nie ma, a bordowe-tylko zamszowe widziałam, ale takie to akurat odpadają do sukni! Na necie widziałam śliiiiczne czółenka, szpilki itd, ale tak jak mówicie - bez przymiarki trochę bałabym się kupować, tym bardziej, że weselicho za 2 tygodnie
Stary 2012-08-23, 13:46   #2787
piska
Raczkowanie

Cytat:
Ja póki co przeszłam Gemini w poszukiwaniu białych lub ewent. ciemnoczerwobordowych bucików i niestety ale lipa! Białych to w ogóle nie ma, a bordowe-tylko zamszowe widziałam, ale takie to akurat odpadają do sukni! Na necie widziałam śliiiiczne czółenka, szpilki itd, ale tak jak mówicie - bez przymiarki trochę bałabym się kupować, tym bardziej, że weselicho za 2 tygodnie
W Białych Butach dokładnie mierzysz stopę, podajesz wszystkie parametry i oni szyją buta pod Twoje rozmiary (długość, szerokość itd.) Jeżeli już się zdarzy, to na ich koszt wysyłasz z powrotem a oni przysyłają Ci mniejsze/większe/szersze. Tylko trzeba zamówić je wcześniej żeby mieć czas na ewentualne poprawki, faktycznie dwa tygodnie to mało czasu
Stary 2012-08-23, 15:29   #2788
kaasjaa
Przyczajenie

a ja dziś kupiłam kolejne buty:P generalnie do ślubu kupiłam złote, lekko brokatowe na platformach a dziś w Deichmanie kupiłam ciemnoczerwone lakierowane niewysokie szpileczki na zmianę.Może nawet ubiorę je od razu do kościoła Bukiet mam z czerwonych róż, sala też z różami więc wszystko pasuje Suknia jest tak uszyta, że da się podpiąć dół i dopasować do butów
A po ślubie skorzystam jeszcze z tych bucików, zresztą dopiero co kupiłam sobie na jesień lakierowaną torbę w ciemnoczerwonym kolorze:P

A właśnie dziewczyny, macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę na allegro u którego kupujecie/kupowałyście wszelkie ślubne ozdóbki? Balony, taśmy,konfetti itp?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg szpi.jpg (14,9 KB, 25 załadowań)

Edytowane przez kaasjaa
Czas edycji: 2012-08-23 o 16:07
kaasjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 17:37   #2789
slubienka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaasjaa Pokaż wiadomość
a ja dziś kupiłam kolejne buty:P generalnie do ślubu kupiłam złote, lekko brokatowe na platformach a dziś w Deichmanie kupiłam ciemnoczerwone lakierowane niewysokie szpileczki na zmianę.Może nawet ubiorę je od razu do kościoła Bukiet mam z czerwonych róż, sala też z różami więc wszystko pasuje Suknia jest tak uszyta, że da się podpiąć dół i dopasować do butów
A po ślubie skorzystam jeszcze z tych bucików, zresztą dopiero co kupiłam sobie na jesień lakierowaną torbę w ciemnoczerwonym kolorze:P

A właśnie dziewczyny, macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę na allegro u którego kupujecie/kupowałyście wszelkie ślubne ozdóbki? Balony, taśmy,konfetti itp?
Mierzyłam wczoraj te same i tez się w nich zakochałam ale mam za chudą girę
Stary 2012-08-23, 18:35   #2790
Karolciaa_89
Raczkowanie

GG do Karolciaa_89

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
agniecha88
bebulka
emotikona
kifli
Kingunia87

Troszkę spóźnione, ale najlepsze życzenia dla Was wszystkich . Ja jestem po krótkim urlopie, oraz sobotnim weselu w Krakowie . Jeżeli kogoś to zainteresuje , to malowałam się i robiłam paznokcie u Pani Justynki z salonu Vena przy ul. Słonecznej u nas w Tarnowie. Egoistycznie powiem, że tak ładnie to jeszcze nie wyglądałam . Makijaż trzymał mi się do następnego dnia, do domu wróciłam po godzinie 7 rano, a make up wyglądał tak, jakby dopiero co został zrobiony szkoda mi go było zmywać i do tego najprawdę przyjemna dla człowieka cena..
Dokładnie też polecam panią Justynkę...makijaż przetrzymał nawet sen w autokarze i ani śladu rozmazania...super

RAZEM OD: 26.07.2010
ZARĘCZENI OD:15.08.2011
NASZ WIELKI DZIEŃ: 14.09.2013
Karolciaa_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości