|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III
Cytat:
wieczorem to mi się wyć chcę i najchętniej leżałabym na twardym ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
jak może Ci kazać nie eksponować brzucha Boże ja bym nie wytrzymała |
||
|
|
|
#3902 | ||
|
Raczkowanie
|
Hej
Cytat:
Pstryczku, tylko pomysł z uciskaniem - nawet lekkim brzuszka- chyba nie jest dobryCytat:
|
||
|
|
|
#3903 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny co myślicie o czymś takim :
http://warszawa.gumtree.pl/c-Sprzeda...AdIdZ406963095 Potrzebne to czy lepiej kupić przewijak oddzielnie i wanienkę oddzielnie? |
|
|
|
#3904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wynalazałam sobie piękny tako granatowo- czerwony za 150 zł na dojazd po niego musze doliczyc jakies 50 zl i za 2 stówki mam wózeczek o jakim marze jedyna wada,ze jest ciężkawy ale na szczęście nie bede musiała go nigdzie wnosic bo mieszkamy w domu wolnostojącym i mamy ogromny ganek, w którym wóz bedzie parkował
|
|
|
|
|
#3905 |
|
BAN stały
|
Witam się z rana
Właśnie zjadłam śniadanko. Jejku myślałam, że wózek mam już wybrany, a teraz zaczynam myśleć o tej Bexie Szaja, a korzystasz z tych skrętnych kółek czy ciągle jeździsz na nieruchomych? Bo mi się wydaje, że przy wertepach koło mnie to skrętne koła całkiem odpadają. No ale teoretycznie mogę jeździć na zablokowanych. Ale mi wczoraj dobrze zrobiło to aktywne 9 miesięcy. Tak się fajnie czułam po ćwiczeniach. No i w końcu się ruszyłam Szukam butów na jesień. Jadę się dzisiaj w galerii rozejrzeć. |
|
|
|
#3906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3907 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36060050]Dziewczyny niezdecydowane, naprawdę spójrzcie na Bexy - do 1500zł za 3in1, wózek marzenie
O to na pewno zwrócę uwagę na niego [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36061892]Gondola - u nas krótko, 4mce, bo młoda nie chciała w niej być tylko świat widzieć ale przeważnie 6-7mcy gondola.Spacerówka - u nas do teraz (27mcy), tzn. mała przeważnie sama chodzi, ale jak idę do CH do biorę. A po to, że jak jakieś zakupy czy coś - to z bagażnika koła wyciągasz, nakładasz na adapter fotelik i luz ![]() Poza tym w tym foteliku trochę dłużej niż tylko zimą dziecko jest wożone ![]() .[/QUOTE] Cytat:
![]() ale wiesz co.. ja wczoraj też tak ucisnęłam troszeczke palcem brzuch, to dzidzia tak mnie w to miejsce mocno kopnęła to nie dość że ręka mi odskoczyła to się przestraszyłam no z taką siłą hahaha mysłam że padnę Cytat:
no i z dzidzią będę jeździć do tesciowej ok 20 km i tam zostawiać bo przeciez muszę na uczelnie jakos jechac, a w rodzinnym domku nie mam takiej osoby która mogłaby sie zająć moją niunią, no ale samochód jest to tez inna gadka już Poza tym witam, ale mialam sen... ;/ ech ;/ Idę zaraz do ginki się zapytać o to pobolewanie brzuszka, może mi zaleci tę no-spe bo jednak nie chce jej brac tak sama z siebie. No i mam nadzieje że nie polozy mnie a fotel bo chwilowo w portfelu pustka
|
|
|
#3908 |
|
BAN stały
|
Delicjanka widziałam, że Ci odpisali, gdzie są te wózki marita koło Ciebie
Jak zmacasz go wcześniej niż ja to daj znać
|
|
|
|
#3909 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wczoraj pisałam, że nic nie kupuję, bo nie znam płci dziecka. Ale dzisiaj poszłam na lumpy no i już się nie powstrzymałam. Body 3 zł za sztukę, kombinezon 20 zł - jest duży, bo na 74 cm, ale póki co szwagierka ma 3miesięczną córę, to sobie na zimę skorzysta. Edytowane przez maluchna30 Czas edycji: 2012-08-23 o 11:02 |
|||
|
|
|
#3910 |
|
Zadomowienie
|
maluchna sliczne
|
|
#3911 |
|
Zadomowienie
|
elllmi - podobało się na zajęciach, ćwiczenia takie podobne na tych na fitnesie tyle że wolniej i nic na mięśnie brzucha wiadomo
Takie na wzmocnienie Ogólnie wrażenie pozytywne babeczkę znałam co to prowadzi, ale okazało się, że też jest w ciąży, więc fajnie się złożyło, a babeczki były zarówno takie jak my czyli jak stwierdziłyśmy z Ilkas takie co wyglądają jakby się przejadły ale też takie w mocno zaawansowanej ciąży ![]() Ilkas to ja dziękuję i koniecznie musimy się jeszcze wybrać ![]() Kurczaki podoba mi się ta Bexa Ten Paris Piękny
Wymiankowy Edytowane przez nazeczona Czas edycji: 2012-08-23 o 11:09 |
|
|
|
#3912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3913 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hello girls
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Niestety uniseksy, bo jeszcze nie wiadomo co pływa w brzuszku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Witam nowe mamuśki ![]() Tak jak pisałam, w poniedziałek byłam u gina, ale niestety nie było USG Gin mnie zmartwił, że pewnie dopiero za 5 tyg. będzie miała robione. Zastanawiam się czy nie skoczyć do 3miasta na usg 3d/4d, tylko dziewczynki z Gdańska, Gdyni, doradźcie gdzie najlepiej się umówić.Poza tym dostałam skierowanie na posiew moczu, bo jakieś tam bakterie wyszły. W piątek wyniki. Boję się, że mogłam załapać jakąś infekcję ![]() Co do wózków, to my dostaniemy od mojej sis wózek po moim chrześniaku Cieszę się, że spory wydatek nam odpada. Łóżeczko chyba też dostaniemy od kuzynki męża
|
|||||
|
|
|
#3914 |
|
Raczkowanie
|
Hejo
![]() Dziewczyny a do którego tygodnia chodziłyście na wysokich obcasach? Ja jestem w 15 tyg i jeszcze chodzę. Dobrze się czuje i wiadomo,nie robię jakiś kilometrów na szpilkach. Zakładam może ze 3 razy w tygodniu na parę godzin. Niektórzy mówią ze w moim stanie to nie wskazane ale przecież nie można popadać w przesadę (moim zdaniem) Poza tym to ciśnienie mnie też wykańcza.Jestem ospała i nic mi się nie chce. Zawsze byłam niskociśnieniowcem ale teraz to usypiam na stojąco a głowa boli mnie notorycznie. |
|
|
|
#3915 |
|
Zakorzenienie
|
Próbuję wkleić moje nabytki, teżna razie w bezjajecznym kolorze kremowym, no i te bodziaki niebieskie bo stawiałam na chłopca ale gin mówi że raczej dziewczynka, najwyżej bratowej sprezentuję jak by miała chłopa
Niebieskie z Lidla a reszta z auchana, i mam jeszcze bluzę z kapturem do śpiochów do kompletu. Bodziaki w auchan po 6 zł.
|
#3916 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a to, że prowadząca też jest w ciąży to już w ogóle dodaje tym zajęciom uroku nawet mnie wczoraj dupka bolała po tych ćwiczeniach Ale dzisiaj już jest ok.Kochana, ja jak coś to mogę w poniedziałek Co do wózków to w sumie szkoda, że nie mam po kim odziedziczyć bo wtedy nie byłoby problemu z wybrzydzaniem ![]() A tak w ogóle to kiedy kupujecie te wózki?Już, czy trochę później? Ja myślałam, że tak może gdzieś około listopada?
|
|
|
|
|
#3917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dziś też się wybrałam do lumpka i stwierdziłam, że w sklepach bd robić zakupy w ostateczności dzis kupiłam spodnie sztruksowe i bluzkę z długim rękawem, za wszystko zapłaciłam całe 4,80
Edytowane przez badziabadzia Czas edycji: 2012-08-23 o 11:37 |
|
|
|
|
#3918 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a skończyłam 20 tydzień nie wiem póki brzuch nie będzie jakiś wielgachny to nie zrezygnuję wiesz ważne żeby ładnie chodzić a nie się toczyć Cytat:
ja mam koło siebie Klub Altra tam też są ćwiczenia dla ciężarnych może Lubcie wyciągne bo ona mieszka koło mnie a wózek bede kupować z początkiem grudnia |
||
|
|
|
#3919 |
|
Zakorzenienie
|
też bym chętnie pochodziła na fitness.. może podzwonie po okolicznych siłowniach i dowiem się czy gdzieś mają zajęcia dla ciężarnych..
|
|
|
|
#3920 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
moja kuzynka tam na coś chodziła. No tam to ja mam zdecydowanie daleko Ale jakbyś gdzieś się kiedyś wybierała w stronę centrum, na jakiś basen, albo jeszcze co innego to daj znać !
|
|
|
|
|
#3921 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3922 |
|
Zadomowienie
|
Ilkas - możemy iść w poniedziałek
a wózek kupuje nam moja mama, więc w sumie od niej zależy kiedy ![]() marsi11 - ja niedługo będę mieszkała na Stabłowicach ale to też nie Twoje rejony już będę miała do wszystkich i wszystkiego daleko
|
#3923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale powiem Wam,że nie zamieniłabym mojej wioski na żadną inną cisza spokój i do centrum miasta samochodem 10 minut jadę ![]() ja chodziłam swego czasu na fitness i siłownie do wrocławiskiego aquaparku- tam moja koleżanka prowadzi zajęcia właśnie dla ciężarnych |
|
|
|
|
#3925 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3926 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
No tak...jak się przeprowadzisz to już na Pretficza będziesz miała mega daleko Może wtedy znajdziemy coś innego ![]() Cytat:
![]() No to jak będziesz się jeszcze wybierać do aqua to daj znać - tam mam samochodem blisko
|
||
|
|
|
#3927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najniższe jakie mam to 8 cm bo ja krasnoludek jestem ale nie cały dzień bo bym chyba nie wytrzymała juz no i nie che przeciążac kregosłupa. Raczej po 2-3-4 godz. No i lubię bardzo koturny teraz są o wiele wygodniejsze dla mnie w nich to już cały dzień mogę buszowac ![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- mykam do kuchni grami się potłuc, dzisiaj kalafiorowa przyznac się, która mi smaka wczoraj narobiła? ![]() a na drugie nalesniki z dżemem truskawkowym i bitą śmietaną, mmmmmm |
|
|
|
|
#3928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde bylam u mojej gin nie bylo jej, ale byla jej prawa ręka recepcjonistka haha pogadalam sobie z nia chwile, mowi ze to normalne ze czasem takie skurcze mam, ze moge sobie czasem nospe wziać,, i ze jak cos by mnie bardziej nie pokoiło to mam dzwonic i przyjsc. Kurde nie robi moja gin usg 3d, no ale trudno...
|
|
|
#3929 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki wropcilam wlasnie z tesco, bylam po klawiature ... obiecalam sobie ze nic wiecej juz nie kupie dla malego, zanim plci nie bede znala, ale pamietam, ze ktoras wklejala 5 cio pak bodziakow po przecenie na dlugi rekawek ... no to oczywiscie poszlam szukac ... niestety nie bylo juz, ale musialam przeciez cos kupic
![]() ![]() Dorwalam 3pak pajacykow przeceniony z 39 na 19,5 to ciezko bylo nie brac, kolory neutralne,. wiek 6-9 miesiecy ../. Moze sie ktorejs spodoba to jeszcze bedzie w waszym tesco Przepraszam, ze takie wzgniecione, ale wyjete prosto z opakowania i od razu obfocone
Edytowane przez aska27adopcje Czas edycji: 2012-08-23 o 12:42 |
|
|
|
#3930 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:01.

a jak porównuję z koleżanką i przyszłą bratówką, które mają terminy 2 i 3 dni po mnie, to niebo a ziemia, bo one mają płaściutkie brzuchy
a ostatnio mi szefowa powiedziała (która zresztą też jest w ciąży), że za bardzo eksponuję brzuch i powinnam chodzić w luźniejszych bluzkach

tak się ucieszyłam że z radości aż zasnęłam błogim snem w połowie filmu 

Gin mnie zmartwił, że pewnie dopiero za 5 tyg. będzie miała robione. Zastanawiam się czy nie skoczyć do 3miasta na usg 3d/4d, tylko dziewczynki z Gdańska, Gdyni, doradźcie gdzie najlepiej się umówić.
22.05.2008
14.08.2011