Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. 1 1,72%
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. 2 3,45%
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! 1 1,72%
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki 0 0%
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie 0 0%
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci 8 13,79%
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy 2 3,45%
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci 5 8,62%
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram 14 24,14%
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje 2 3,45%
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... 1 1,72%
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 1 1,72%
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 0 0%
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. 17 29,31%
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy 4 6,90%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-23, 12:07   #4141
Shira_83
Zadomowienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Bry Kuny
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Jeszcze raz pytam
1.Gdzie można kupić fajną pościel z pierza?
2.Jakie macie inhalatory?
3.Miał ktoś do czynienia z homeopatą?
na ani jedno nie znam odpowiedzi

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

Nutencja jest strasznie chuda, każdą kość można policzyć. Do tego nie chce jeść, ale to już od dłuższego czasu, nie u nas. I ma biegunkę... hmmm. Trzymajcie kciuki za to, żeby zaczęła jeść
jest śliczna ma łobuzowe spojrzenie ja bym odrobaczyła jeszcze raz może to też być reakcja na stres związany z nowym miejscem ludźmi trzeba małej dać czasu i dużo miłości najlepiej wizyta u weta niech się jej przyglądnie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość

Isiaok nie rozmawiałam. Nie chce ze mną rozmawiać...

Ide spać....
przejdzie mu a może zadzwoń skoro to ty zaczęłaś?

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość

Zbiku blizniaku ty nasz, wszystkiego najlepszego
nawzajem!

Malwinko, Kronelko najlepszego!!!!!
Stary 2012-08-23, 12:10   #4142
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Hejka

Malwiś i Nelcia - sto lat piękne, cudowne dziewczynki

(Editko, czy Ty kiedyś wrócisz? )

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Brumek pokaż zdjecia w tych samych pozach, takie zestawienie
Pokażę, jak je połączę w pary

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Co do szczepienia.. było jak zawsze.. płacz, trzymanie się za szyję itd, ale jakoś poszło, za 4 tyg nastepne.
Lili miała wczoraj szczepionkę Pantavac (czwarta dawka błonica, tężec, krztusiec itd), w polsce na to samo miała Pentaxim.

Wiesz, Agula, fajnie że do nas wróciłaś

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
1. -Papierki przed rozpoczęciem budową niestety zajmują mnóstwo czasu. U nas też to szło jak krew z nosa. Mieliśmy zacząć w marcu a przesunęło się na sam koniec czerwca.

2. No a nawet jakby mi sie jakimś cudem udalo we wrzesniu obronic to mam dylemat co do szkoly
Bo baaaardzo marzy mi się ukonczenie Uniwersytetu ekonomicznego w Katowicach, ale boję się, że nie dam sobie rady tam, no i zjazdy są co tydzień. Drugą opcją jest Uniwersytet opolski, tam duzo znajmoych poszło, więc mialabym z kim jezdzić i zjazdy co drugi weekend. Jednak na opolski mam 80 km, a do Katowic 45
Nie wiem co robić, a muszę już złożyć gdzieś papiery.
1. Za to teraz idziecie, jak burza
2. Oj, ciężka sprawa A ta szkoła, gdzie jesteś teraz nie ma magisterek, tak? Odległości faktycznie obłędne, szczególnie do Opola. A kierunki mają takie same? I zasady przyjęć takie same?

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Brawa dla mądrego roczniaka Widocznie stwierdził awans do grona małych dzieci zobowiązuje

Zaczęłam czytać wczoraj TĄ książkę dla wrażliwych jednak nie polecam, sama nie wiem czy ją skończę, bo płaczę co kawałek....

i
Już jej opis brzmi przerażająco smutno

Cytat:
Szymon konczy dzisiaj 14 miesiecy , a ja mu szczepienie funduje. Wredna matka.
za rocznicę
A mama najlepsza, bo dba o zdrowie dziecka

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

- Brumku
, ale świetne porównanie! Więcej prosimy.

- Przez Ciebie zajrzałam wczoraj do Zary i upolowałam dla Hani 4 koszulki na przyszłe lato. Mam wrażenie, że dla chłopców były dużo fajniejsze ciuszki- te polówki, koszule.

- Szczepicie teraz maluchy na ospę? Ile ta szczepionka kosztuje?
- Będą
- Kupiłam takie dwie połówki
Ja dziewczęcych nie oglądałam, ale zawsze mam poczucie niesprawiedliwości, bo wszędzie na 3 regały ciuszków dla dziewczynek przypada jedne dla chłopaków
- Nie wiem ile kosztuje, ale chcę zaszczepić jak najszybciej. Zobaczę, jak to ustawi nasza lekarka. No a w Priorixie jest już szczepionka przeciwko ospie, więc jesli nim zaszczepisz, to będzie już z głowy

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Rok temu leżałam na porodówce pod pierwszą oksy, a akcji brak. Moja Mała Duża dziewczynka ma już rok, nie do wiary, gdzie ten czas umknął . To był trudny czas, ale nie ze względu na macierzyństwo, chodzi bardziej o warunki mieszkalne i nieporozumienia z mężem. Ale otwieramy nowy, lepszy roczek .

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Siedzę na kompie, bo nie mogę się oderwać od sernika na zimno, a Julcia śpi

Aha Brumku( inne dziewczyny oczywiście też) czy mogłabyś mi jeszcze raz podać nazwę programu w którym obrabiasz filmiki?
Jak trzyma się Twoja bransoletka? Mój rzemyk taki się zrobił byle jaki, jakby się rozłaził, już nie mówiąc o tym, że jak przyszła, to odrazu z rozwiązanym jednym końcem więc nie jest tak pięknie związana jak oryginał....
A jak Ci się w ogóle żyje już bez pracy?

Ja obrabiam filmy w iMovie, ale to tylko na MacOS jest, na Widowsy nie ma.

Bransoletka jak nowa, więc zaskoczyłaś mnie tym, że Ci se niszczy już. A od jakiegoś czasu normalnie sie z nią kąpię i w ogóle nie oszczędzam
Może trzeba było reklamować
Stary 2012-08-23, 12:19   #4143
pieleszka
Wtajemniczenie

Marzenko dziękuję za przepis jak będę miała chwilę i wenę na nowe wyzwania to na pewno zrobię, bo brzmi smacznie

a tutaj rewanżyk
http://smakuje.blox.pl/2011/01/Potrawka-z-krolika.html

szczerze napiszę, że ugotowałam Hani, ale próbować nie próbowałam-żal mi tego króliczka biednego (a mam go jeszcze 1,5 kg w zamrażarce ...). ale pachniało smacznie napiszę wieczorem czy Hance smakowało (chociaż tej mięsożerce raczej wszystko gotowane smakuje ). no i ja nie dałam pora (bo wydyma ponoć..) tylko seler

co do "ciężkich" książek - czytała któraś z Was to: http://ksiazki.wp.pl/bid,18,tytul,Ch...f09c&_ticrsn=3

mam w domu, ale zabrać się nie mogę..siostra mi polecała, ale mówiła, że "smutne"

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 12:41   #4144
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Isiaok dziękuję że pytasz .... byliśmy wczoraj i wyczyściła szczoteczką ząbki i niestety na dwójkach przebarwienie jest, stomatolog straszy próchnicą ... idziemy za tydzień na lakierowanie a w domku mamy myć ząbki pastą ile się da ... a najlepiej po każdym posiłku ( co jest czynnością niemożliwą) ...... ja osobiście będę się starać myć 2 razy dziennie dokładnie a spróbuję mamę moją przekonać do mycia jeszcze po śniadaniu ( ja niestety w pracy jestem i już na to wpływu nie mam) ... ach boję się o te jego ząbki

Malwinko, Kronelko najlepszego!!!!!

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 12:59   #4145
DaKaro
Zadomowienie

Dostałam piękny prezent na roczek, Lusi w końcu "ruszyły" się jedynki . Będziemy mieć małe potworki .

Natko ja bym poszła do Katowic .

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 13:03   #4146
agulaaabar
Zakorzenienie

3 razy wchodziłam na wizaz i za kazdym razem zapomniałam po co przyszlam...

Malwinko, Kornelciu wszystkiego najlepszego dziewczynki kochane!

Brumku szczerze mówiąc "zaniemówiłam" jak przeczytałam
A czemuż to? Kurcze ale mi sie miło zrobiło

Co do książek to też brak mi czasu na czytanie... ostatnia jaką przeczytałam (jeszcze z ciąży) to "Kruchość" Niki Shisler... (od 20 min przeczukuje wizaz bo nie moglam sobie przypomniec tytulu ) Płakałam przy niej jak bóbr...

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 13:32   #4147
83monia
Zakorzenienie

znowu mnie fotoradar złapał...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 13:33   #4148
ellika
Rozeznanie

Brumku w Priorix'ie nie ma ospy wietrznej
jest w Priorix -Tetra
cena lekko porażająca, np tu
To chyba lepiej zaszczepić bezpłatnym Priorix'em lub MMr II i dodatkowo szczepiokę na ospę, choć sama nie wiem ile ta kosztuje...zaraz sprawdze

na doz 230zł :-/ też nie mało

Edytowane przez ellika
Czas edycji: 2012-08-23 o 13:40
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 13:45   #4149
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
to trzeba bylo uciekac...

Lusia i Nela wszystkiego najlepszego dziewczynki

Edytowane przez Stronczek27
Czas edycji: 2012-08-23 o 13:58
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 13:48   #4150
agulaaabar
Zakorzenienie

Tutaj na szczęście wszystkie szczepionki za darmo

Na ospę na razie nie szczepie, kiedyś tłumaczyłam dlaczego

Czas na zmiany !
Stary 2012-08-23, 13:48   #4151
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Natko szkoda tego bidonu, na pewno znajdziecie nowy.
Co do magisterki, probuj do Katowic. Na pewno ci sie uda.

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Natka, a z czego Ty się chcesz odchudzać dziewczyno? Masz rewelacyjną figurę i do wagi sprzed ciąży chyba już dawno wróciłaś, co?

Szczepicie teraz maluchy na ospę? Ile ta szczepionka kosztuje?
Niestety wagi sprzed ciąży ani widu ani słychu. Była przez chwilę, a teraz mam już kilka do przodu Źle się z tym czuję, ogólnie się taki flak zrobiłam, skóra wisi jak u babci... Serio.

Jakby Domek nie przeszedł ospy to na pewno bym go zaszczepiła

Cytat:
Trzymam kciuki, żeby wszystko się ułożyło po Twojej myśli

Ja wczoraj umyłam wszystkie okna, bo już prawie nic przez nie nie było widać

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
2. Oj, ciężka sprawa A ta szkoła, gdzie jesteś teraz nie ma magisterek, tak? Odległości faktycznie obłędne, szczególnie do Opola. A kierunki mają takie same? I zasady przyjęć takie same?
W obecnej szkole niestety nie ma możliwości zrobienia magistra. Napewno w Katowicach jej się ciężej dostać niż w Opolu, bo tam jednak jest więcej chętnych. Kierunki są takie same do wyboru. Wiem, że na tym opolskim na kierunku który mnie interesuje jest jeszcze kilka miejsc wolnych.
Ciężko mi podjąć decyzję. Trochę szkoda mi znowu każdego weekendu na uczelni, bo to jedyny czas kiedy możemy spędzić go wszyscy razem. No i nie mam nikogo kto by mi w każdy weekend z Domkiem zostawał. A z drugiej strony te Katowice jednak bliżej. Choć zarówno tu i tam jadę autostradą,więc to jest chwila...
Sama już nie wiem

Cytat:
Dostałam piękny prezent na roczek, Lusi w końcu "ruszyły" się jedynki . Będziemy mieć małe potworki .

Natko ja bym poszła do Katowic .

Suuuperrr

Dziewczyny,kupiłam bidon i co? Stary się znalazł Domek wrzucił go do kosza na pranie
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 13:50   #4152
Kajool
Zadomowienie

MAlwinko, Nela sto lat slonca nasze!!!

my po szczepieniu, placzumalo, bo nasza pani pielegniarka przekupila Szymka lizakiem. :P No ale teraz maruuuuda.

No i musze sie pochwalic. Wskoczylismy na 10 centyl Wazy mlody prawie 9 kg i mierzy 75 cm. Ale z niego jestem dumna. Strasznie sie ciesze.
Stary 2012-08-23, 13:53   #4153
agulaaabar
Zakorzenienie

Dziewczynki ćwiczące
Jak znajdujecie na to czas?
Bo zbaraniałam jak np Natka napisała ile ćwiczy

Ja czasami mam czas na hula hop.. a i to nie zawsze

Czas na zmiany !
Stary 2012-08-23, 13:55   #4154
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Ała...

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Dziewczyny, które zamawiały bransoletki, po jakim czasie Wam one przyszły? Bo ja już się mojej nie mogę doczekać
Stary 2012-08-23, 14:12   #4155
iustyna1
Wtajemniczenie

Natka od przybytku głowa nie boli (bidony, nie kg)
Agula ja ćwiczę jak mąż pójdzie spać, czyli po 23.00. Ostatnio o 0.40
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 14:12   #4156
Natka_
Zakorzenienie

Ale ze mnie gapa!!

Kornelia, Malwinka kochane dziewczynki wszystkiego najlepszego!!

Cytat:

my po szczepieniu, placzumalo, bo nasza pani pielegniarka przekupila Szymka lizakiem. :P No ale teraz maruuuuda.

No i musze sie pochwalic. Wskoczylismy na 10 centyl Wazy mlody prawie 9 kg i mierzy 75 cm. Ale z niego jestem dumna. Strasznie sie ciesze.

Cytat:
Dziewczynki ćwiczące
Jak znajdujecie na to czas?
Bo zbaraniałam jak np Natka napisała ile ćwiczy

Ja czasami mam czas na hula hop.. a i to nie zawsze
Ja tylko wieczorami, Domek w tym czasie bawi się z Tż-tem, albo już śpi. Poświęcam maksymalnie 1,5h. W ciągu dnia też nie mam szans na znalezienie czasu na ćwiczenia.
Stary 2012-08-23, 14:23   #4157
zanetaa88
Zakorzenienie

Witam się.

Od rana latam po lekarzach,
musiałam zrobić swoje badania do pracy
i z damą do kontroli.
Doktorek nadal podejrzewa alergię,
jutro idziemy zrobić wymaz.

Agulaabar kurczę a powiedz jeszcze raz dlaczego nie szczepisz na ospę?Najlepiej ćwiczyć kiedy dama śpi, ale wcześniej zrobić to co masz zrobić kiedy ona miałaby spać

Ania i Patik co to za książki czytanie. ja to poradniki czytam Ania kupiłaś książkę, czy wypożyczyłaś?Patik a ja nadal "poszukuję" tej książki o której TY kiedyś pisałaś coś tam z samobójcą i zapominam wieczenie żeby sobie zamówić

Brumek moja też naleśników nie lubi

Kajool u mnie zależy jak leży, raz je 2 razy w nocy raz tylko 1,ale którejś nocy chyba ją wezmę na przetrzymanie, bo czasem mam wrażenie że tu chodzi o poccycanie sobie smoczka a przy okazji zjedzenie mleka niż o głód.I też du.pa jest do góry

Iustyna
aż wczoraj szukałam na tablicy jakiego szczeniaka i marudzę mężowi, żebyśmy jakiegoś przygarneli...

Natka 80km to znowu nie jest mało,ale jesteś rzadko a znowu tu masz 45 ale częściej...wiec chyba na jedno wychodzi.Fajnie, że budowa tak szybko idzie !

Monika

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 14:25   #4158
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
o siet..ile mandatu? zdjecie przyszło czy widziałas jak zrobił dzisiaj?

Marzena ja gotuję saren oddzielnie bo u nas obiady w bardzo nieregularnych porach. CZasami obiad jest gotowy dopiero na 20 jak tż wróci. Zawsze dla Sary mam zupę, jak obiad jest w południe to ma drugie od nas. A jak wieczorem to nie ma drugiego, zupka wystarczy, a miejsce drugiego zjada jogurt kanapkę, czy coś innego.
I jakoś tak bezpieczniej się czuję że mam dla niej zupę w razie jakbym się nie wyrobiła zrobić coś innego.
Dzisiaj zrobiłam jej zupę z groszku tzn fasolki i z warzywami.

Miałam jechać na zakupy i co? weź sobie coś zaplanuj jutro jadę.

Ja wieczorem o 22 najpoźniej idę spać. ledwo na oczy patrzę a wy ćwiczycie. <Mdleje. > Mam taki organizm, że potrzebuje dużo snu. A tyle rzeczy by się w spokoju porobiło..
Stary 2012-08-23, 14:27   #4159
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Hej!

dla Malwinki i Kornelki z okazji roczku!!

Cytat:

No to masz Kochana pecha... i pewnie mandat?
Stary 2012-08-23, 14:33   #4160
zanetaa88
Zakorzenienie

AAAAAAAaaaa i DZIĘKUJE za odpowiedzi

Stary 2012-08-23, 15:23   #4161
mamad1
Zadomowienie

Czy jest jeszcze jakaś mama, która ma problem z wprowadzaniem w jadłospis innych rzeczy poza UU (mlekiem)? Bo u nas jest różnie, ale ciagle UU króluje. Bywają dni, kiedy zje 2 łyżeczki obiadku... Regularnie proponuję mu coś innego do jedzenia, ale on tylko mleczko... Ja już zaczęłam się nakręcać, że to moja wina, że jestem za mało konsekwentna, że gdzieś na początku coś zawaliłam. A dziś znalazłam artykuły/fora/blogi i teksty, które nawet mnie zaskoczyły, np. http://mamwsparcie.pl/. Przyznam się, że jakoś lżej mi się zrobiło. Zresztą znam jeszcze jedną mamę, która też przez to przechodzi

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

I wyjaśniam, że oprócz tych dwóch łyżeczek obiadku coś tam skubnie przez cały dzień, ale to takie mikroskopijne ilości raczej...
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 15:25   #4162
agulaaabar
Zakorzenienie

Zaneta szczepionka na ospę, którą szczepia dzieci w niemczech daje odporność na ok 10 lat, ta którą szczepią w polsce daje na cale życie..
Nasz pediatra doradziła nam, żeby póki co się wstrzymać ze szczepieniem Lili bo nie wiemy czy zostaniemy tutaj na stałe czy np za 3 lata wrócimy do polski.
Jeżeli zaszczepiłabym ją tutaj i wrócilibyśmy do polski - nikt mi dziecka nie "doszczepi". W przypadku gdyby tutaj wybuchła jakaś epidemia czy większa zachorowalność na ospę robią akcje szczepienie i szczepią wszystkich.
Najpóźniej mam ją zaszczepić przed pójściem do szkoły.

Czas na zmiany !
Stary 2012-08-23, 15:32   #4163
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Czy jest jeszcze jakaś mama, która ma problem z wprowadzaniem w jadłospis innych rzeczy poza UU (mlekiem)? Bo u nas jest różnie, ale ciagle UU króluje. Bywają dni, kiedy zje 2 łyżeczki obiadku... Regularnie proponuję mu coś innego do jedzenia, ale on tylko mleczko... Ja już zaczęłam się nakręcać, że to moja wina, że jestem za mało konsekwentna, że gdzieś na początku coś zawaliłam. A dziś znalazłam artykuły/fora/blogi i teksty, które nawet mnie zaskoczyły, np. http://mamwsparcie.pl/. Przyznam się, że jakoś lżej mi się zrobiło. Zresztą znam jeszcze jedną mamę, która też przez to przechodzi

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

I wyjaśniam, że oprócz tych dwóch łyżeczek obiadku coś tam skubnie przez cały dzień, ale to takie mikroskopijne ilości raczej...
Moje są butelkowe(ale nie jedzą więcej jak 150ml) ale to zależy czy mają ochotę na coś innego, wszelkiego rodzaju chleb czy bułka raczej średnio, owoce bardzo, czasem wędlinę zjedzą.
Dzis obiadku raczej mało zjadły (bo mądra ciotka dała im paczka przed). Także myślę,że Patryk po prostu woli się poprzytulać do Mamusi... Moja siostra cycola doiła do 3 roku życia
Stary 2012-08-23, 15:44   #4164
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie nie ma tego problemu,
w dzień mleka nawet nie je.
CHoć dzisiaj jakiś strajk i nie chciała zjeść makaronu,
który wcześniej pochłaniała jak szalona.

Cytat:
Zaneta szczepionka na ospę, którą szczepia dzieci w niemczech daje odporność na ok 10 lat, ta którą szczepią w polsce daje na cale życie..
Nasz pediatra doradziła nam, żeby póki co się wstrzymać ze szczepieniem Lili bo nie wiemy czy zostaniemy tutaj na stałe czy np za 3 lata wrócimy do polski.
Jeżeli zaszczepiłabym ją tutaj i wrócilibyśmy do polski - nikt mi dziecka nie "doszczepi". W przypadku gdyby tutaj wybuchła jakaś epidemia czy większa zachorowalność na ospę robią akcje szczepienie i szczepią wszystkich.
Najpóźniej mam ją zaszczepić przed pójściem do szkoły.
Aaaaa no to też bym nie szczepiła.
Nie ma szansy żeby zrobić to w Pl?

Stary 2012-08-23, 15:54   #4165
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
o siet..ile mandatu? zdjecie przyszło czy widziałas jak zrobił dzisiaj?
aż dwie foty bo monia jezdzi na czerwonym swietle na skrzyżowaniu 300 zl nie moje...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 16:50   #4166
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Przepiękna psinka

Cytat:
Dziewczyny dwa pytania. Czy ktores roczne dziecko nadal je w nocy ? I czy tez tak smiesznie spia wasze dzieci, na brzuchu z wypietym zadkiem??
1. Szymon budzi się na mleczko o 22-23, a później ok. 5 rano
2.

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
nie bede oryginalna wkleje zdjecia mojej Torpedy "wczoraj i dzis"

Cytat:
My mamy dzisiaj rocznice, 3 lata temu skladalismy przysiege. Nic specjalnego nie robilismy, ot wypilismy z tesciem czerwone wino i...tyle.
Wszystkiego najlepszego
A pediatra

Cytat:

Wczoraj moje dziecko powiedziało chyba pierwsze "zdanie" "tata buuuu" jak mu powiedziałam że taty nie ma, bo pojechał

I za wizytę u gina

Cytat:

Szymon znowu odwrotnie - nie lubi mleczka Za to wszystko inne wcina aż miło

Niedługo idziemy na plac zabaw

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 17:07   #4167
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
Natka od przybytku głowa nie boli (bidony, nie kg)
Musiałam się cofnąć do tego co pisała, bo już myślałam że zapożyczyłaś słownictwo od mojego tż. (bidony=UU)

Cytat:

Moim zdaniem dziecko samo sobie krzywdy nie zrobi. Uparcie bym proponowała nowości, ale jak woli mleko to niech pije na zdrowie.
U mnie sytuacja odwrotna, mleko mogłoby nie istnieć i też się czasem zastanawiam, czy to w porządku, ale powtarzam sobie to co napisałam Ci wyżej i jakoś żyjemy.
Stary 2012-08-23, 17:13   #4168
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Do mam SKAZOWCÓW:

my dajemy dziewczynom jogurty. Jak nic się nie bedzie działo to przechodzimy na zwykle mleko, tzn mm... Po ilu dniach może wystąpic reakcja?

A Aniu jak wizyta? cały czas o Was myślałam?
Stary 2012-08-23, 17:26   #4169
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość
Dziewczyny z tego nowego konta wywala mnie, jak tylko sie loguje to momentalnie bach
durny system....no to pozostaje ci pisać z tego
Cytat:

Tak rano?? Czekam na wieści

WITAM.
Siedzę na kompie, bo nie mogę się oderwać od sernika na zimno, a Julcia śpi
Byłyśmy rano na spacerze z psem-pewnie ludzie się dziwnie na mnie patrzą, bo niedoż że w ciąży, to jeszcze z dzieckiem i psem, ale co tam będę się ludźmi przejmować.
tak, napisałam że zaraz, bo na 9.00 miałam wizytę, więc w sumie wcześnie

A ludźmi się nie przejmuj, nie mają co robić to się gapią

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Niestety wagi sprzed ciąży ani widu ani słychu. Była przez chwilę, a teraz mam już kilka do przodu Źle się z tym czuję, ogólnie się taki flak zrobiłam, skóra wisi jak u babci... Serio.

no co Ty mówisz? Widziałam Cię kochana na żywo, i nic takiego nie zauważyłam, laska nieziemska!

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Ania i Patik co to za książki czytanie. ja to poradniki czytam Ania kupiłaś książkę, czy wypożyczyłaś?Patik a ja nadal "poszukuję" tej książki o której TY kiedyś pisałaś coś tam z samobójcą i zapominam wieczenie żeby sobie zamówić
pożyczyłam, mam bibliotekę blisko a że ja mol książkowy jestem to korzystam
Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
A Aniu jak wizyta? cały czas o Was myślałam?

W sumie dobrze dziękuję Wiele dziś się nie dowiedziałam, lekarz tylko potwierdził (Stronczek, możesz wpisać termin 26.04.13 ), powiedział że na razie wygląda że wszystko jest dobrze, dostałam skierowanie na podstawowe badania, stertę książeczek-broszurek, receptę na luteinę, założyłam kartę ciąży
i w zasadzie tyle

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2012-08-23 o 17:27
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 17:37   #4170
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:

W sumie dobrze dziękuję Wiele dziś się nie dowiedziałam, lekarz tylko potwierdził (Stronczek, możesz wpisać termin 26.04.13 ), powiedział że na razie wygląda że wszystko jest dobrze, dostałam skierowanie na podstawowe badania, stertę książeczek-broszurek, receptę na luteinę, założyłam kartę ciąży
i w zasadzie tyle
A serduszko już widziałaś czy byłaś państwowo?
Kiedy następna? za miesiąc?

Termin masz taki jak moje dziewczynki datę urodzin
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości