|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X
co do tej wyprawki to ja nie polecam tej wkładki do wanienki
mam ją w domu, ale nie wyobrażam sobie dawać do niej takiego maluszka. Wolałabym czuć dziecko na ręce... Moja kuzynka też tej wkładki zaczęła używać dopiero koło 4 miesiąca życia i zaledwie kilka razy w niej kąpała syna.No i ja osobiście nie kupowałabym serylizatora do butelek - opinie są różne, ale ja uważam że wystarczy wrzątkiem przelać butelkę i smoczek
|
|
|
|
#1322 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1323 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nosa się tak nie boje, ale kąpiel mnie przeraża, myślicie że leżaczek dla niemowląt wkładany do wanienki trochę w tym pomoże. Maż teraz mówi, że on problemu z kąpaniem nie będzie miał, zobaczymy jak mu położna poda syna po porodzie czy nadal będzie taki pewny kąpieli
|
|
#1325 |
|
Zadomowienie
|
Weronika- domek super
pozazdroscic tylkoAle Wy pedzicie z tym pisaniem Juz pol godziny temu mialam wyjsc na zakupy. Zaraz maz w domu, a na obiad nic.... Lece, do pozniej ![]()
|
#1326 |
|
Zadomowienie
|
Ja sobie nie mogę wyobrazić czyszczenia u maluszka nosa i uszu mnie to przeraża
|
|
|
|
#1327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze, to nigdy nie miałam bliższego kontaktu z dzidziusiem..tylko jak obserwowałam co robią koleżanki, ale ja nie dotykałam
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#1328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale leć, bo rzeczywiście przez nas mąż złoży pozew o rozwód, w wyjaśnieniu pisząc "żona nie ugotowała obiadu, ponieważ wolała siedzieć na wizażu" |
|
|
|
|
#1329 |
|
Zakorzenienie
|
kaaamilka ddasz rade ja nie zapomne jak pierwwszy raz przewijalam stanelam i patrzylam i nie wiedzialam co i jak
![]() ja do kapania tylko gabka chociaz wiem ze niektorzy jej nie popieraja ale ja sobie nie wyobrazam kapac inaczej |
|
|
|
#1330 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Miałam na rękach 3 tygodniowego, ale to bardziej wyglądało że koleżanka mi położyła i odebrała, nie odważyłam się włożyć do kołyski. On był taki lekki, prawie nic nie czułam na rękach, no i ta głowa... "trzymaj główkę:, hmmm ciekawe jak, trzecią ręką?
|
|
#1331 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1332 |
|
Zakorzenienie
|
weroniczka cuuudnie bedziesz miala
a to juz na zime planujecie sie wprowadzac??ewelina wow wyprawka swietna a ten monitor oddechu to po co?masz duzy dom ?pytam bo nie wiem co to jest za bardzodziewczyny a zabawek co macie karuzela wystarczy chyba co? ja się boję kąpania ..przewijania nie bo przewijalam ale kąpieli sie boje...moj tz nie mial do czynienia wogole z dziecmi malymi wiec nei wiem ale ja nie kupuje zadnego lezaczkia do kapieli zakladam ze musimy dac rade i tyloe, dostaam ostatnio ta gąbke do kąpieli ale nie wiem czy ją użyje, moze bede tylko wkladac pieluszke tetrową na spód |
|
|
|
#1333 |
|
Rozeznanie
|
apropo obiadu, zaraz się zabieram za smażenie rybki, wiecie może jak zrobić taką jak w knajpach nad morzem? mąka, jajko, bułka i piec na głębokim oleju?
|
#1334 |
|
Zakorzenienie
|
ja znowu jakaś niewidzialna i w rozmowę wbić się nie mogę
|
|
|
|
#1335 |
|
Zadomowienie
|
ja jak pierwszy raz przewijałam chrześniaczkę to siostra się śmiała ze mnie bo założyłam tył na przód pieluchę. Trzymać to uczyła mnie też siostra ale zawsze się śmieje że jakoś dziwnie trzymam dziecko
|
|
|
|
#1336 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1337 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Monitor kontroluje oddech dziecka, np. niania przekaże tylko informację głosową lub wizualną jeśli jest video) a monitor wychwyci gdy dziecko przestaje oddychać. Zastanawiam się, bo to chyba bardziej gadżet dla przewrażliwiwszy mam (ja nie chce taka być lub dla wcześniaków, a gdyby nie to że jak byłam u znajomej, niania zadziałała, wzięła córeczkę po czym alarm się włączył, okazało się, że nie wyłączyła monitora oddechu, to też bym nie wiedziała co to za cacko.---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
|
|
#1338 |
|
Zakorzenienie
|
moja yesciowa tez raz gabrysi ubrala tyl do przodu pieluche
![]() kochane nauczyscie sie i dacie rade szybciutko anielko my planujemy przprowadzke przed narodzinami albo zaraz poooo trzyma nas tylko powrot mojego taty bo on musi zglosic nam prad bo jest wlascicielem jeszcze amy nie mamy pradu na budowie tylko czerpiemy ood mmamy i woda tyle ze studnie juz mamy teraz tylko podlaczyc a tata mial wrocic 8 wrzesnia z australi to sobie jego szef wymyslil ze poleca do nowej zelandii na tydz odnowia wizy w australi i wroca tam spowrotem i dopieor w pazdz do domu |
|
|
|
#1339 |
|
Zadomowienie
|
ja zmykam dziewczyny siedziec nie dam rady tak mnie kręgosłup i żołądek boli.... może wpadnę jeszcze później. pa
|
|
|
|
#1340 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem zdecydowanie za starymi metodami, takie wynalazki jak sterylizator czy monitor oddechu to dla mnie zbędne gadżety. Wiadomo, każda z nas sama podejmie decyzję czy to kupić czy nie, ale ja wiem że się obejdę bez tego
jedynie aspirator do noska na pewno nam się przyda, nie należy to do przyjemnych ale przecież nic do naszych ust się nie dostanie, a dziecku szybko przynosi ulgę.a jeszcze co do tej wkładki do wanienki, to ja np mam wanienkę z gumowymi wkładkami na dnie, co zapobiega ślizganiu się. Moja siostra była z niej mega zadowolona, dziecku dupka wogóle się w niej nie ślizgała. A przeciez nie leje się dużo wody, więc bez tej wkładki też da się obejść ![]() mam taką wanienkę tylko niebieską: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00173388/ na dnie ma paski gumowe
Edytowane przez landi0909 Czas edycji: 2012-08-23 o 13:56 |
|
|
|
#1341 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czy zdrowe tez slyszalam o tym sa niby butelki specjalna ja mam strylizat od siostry a inaczej woda
monitora nie kupuje jedyni martii mnie do niani przekonala bo tak too jak jakas impreza na dole to cialge bieganie na gore i sprawdzanie czy spi aaa anielko karuzela wystarczy tylko fajna ja polecam ci 3 zaraz poszukam ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- co do gabki to niemolwka spokojnie lezy nie trzeba tzrymac 2 raczki wolne i git |
|
|
|
#1342 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia |
|
|
|
|
#1343 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/karuzela-fisher-pr...555486850.html ja mam ta i jestem mega zadowolona
http://allegro.pl/karuzela-wyspa-mar...572456907.html |
|
|
|
#1344 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1345 |
|
Zakorzenienie
|
to jesteśmy dwie
|
#1346 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Będziecie mnie uczyć przez neta obsługi malucha ja nie będzie mi szło Cytat:
......................... ..... Jeszcze 1,5 godzinki pracy i szybko jadę na obiadek do rodziców a później tata wiezie mnie do szkoły rodzenia
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
||||
|
|
|
#1347 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=Px4xA3lOg24 anielko tu sobie zobacz tak dziala
obcinanie nie jest zle jak spi gorzej ytakiemu jak moje jak ci sie wyrywa a na spaniu nie ma szans bo sie obudzi |
|
|
|
#1348 |
|
Zakorzenienie
|
w karuzelch czy matach chodzi o to zeby mialy zywe kolory bo dziecko na takie zwraca uwage.piekne sa te pastelowe ale dla nas-dziecka tak nie zainteresuja jak te zwawe wlasnie
|
|
|
|
#1349 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja walcze z niskim poziomem hemoglobiny od poczatku, co ciekawe juz przed zajsciem w ciąze miałam podobny poziom, teraz łykam potrójna dawke i finansowo na tych kapułkach gdzie opakowanie starcza mina 10 dni wychodze marnie... ale pomiedzy ostatnimi badaniami urosła o 0,3 i mimo ze nadal za niska to gin powiedział ze i tak sukces Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Byłam w Tesco, i tak miałam jechać ale przy okazji zerknełam na te pieluchy co Karola pisała i u mnie były za coś ok 65 zl.... kupiłam za to jeszcze coś do wyprawki, wszystko na rozmiar 62 to juz raczej moj ostatni zakup pajacyków, bluzy nie miałam na 62, półśpiochy cieplejsze dołączą do 2 innych bawełnianych, czapeczek też nie miałam cholercia, szukałam czegoś nie różowego, ale niestety albo różowe albo niebieskie, więc wziełam w miare neutralne lub jasno różowe Fajne ceny były, wszystko przecenione i tak za 7 rzeczy wyszło mnie ok 90 zł
|
|
|
#1350 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Podziwiam Cie, chodzisz dzielnie do pracy, mam teraz mały remont i muszę rano wstawać, bo o 7 mam już fachowców, oj ciężko... L4 mocno mnie rozleniwiło. W nocy nie dosypiam, bo kopniaki mnie budzą lub bóle kręgosłupa, ale z drugiej strony oj tęsknie za pracą ![]() Naszczęscie jestem na bieżąco, raport z pracy mam na mailu a jutro idziemy na coś pysznego z dziewczynami w pracy, hehhe chłopcy się nie odważyli tematów ciążowych, będzie tam mama 7 letniego chłopca, z 3mc dziewczynki i dwie przed ciążą, coś czuje że będziemy monotematyczne hehehe
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:26.

mam ją w domu, ale nie wyobrażam sobie dawać do niej takiego maluszka. Wolałabym czuć dziecko na ręce... Moja kuzynka też tej wkładki zaczęła używać dopiero koło 4 miesiąca życia i zaledwie kilka razy w niej kąpała syna.

siostrzeńca też pilnowałam prawie od początku. Ale bałam się go brać na ręce. Dopiero jak kuzynka urodziła (rok temu) wzięłam po tygodniu Olivierka na ręce bez rożka. Ale nigdy np jeszcze takiego szkraba nie kąpałam, nie wiem jak sobie poradzę przy pierwszej kąpieli, ale wiem że moge liczyć na pomoc mamy
sama bym taki chciala
i wynosilam sie, wyprzebieralam etc za wszystkie czasy

(30/30)

wszytsko zamowilam przyszlo i mam zaoszczedzone kupe kasy.na jednej glupie pieluszce tetrowej czy flanelce 2-3 zl pomnoz x 20 i jaka oszczednosc!!