Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-23, 10:15   #1201
glamourous
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
Witam
Humor dziś lepszy,nocka spoko mimo że młody wstał o 4 i 2 godziny nie spał..?teraz zasypia więc zrobię obiad i coś wreszcie zjem:-D

Mam pytanie czy Wasze dzieci jak stają to stopke stawiają normalnie? Bo dziś przyciełam młodego jak stał bez skarpet i no staje na podkulonych paluszkach...tylko te duże trzyma normalnie,reszta podkulona czy to normalne... Wizytę u lekarza mam 20września to ortopeda dziecięcy więc się jej zapytam ...
moi tez podkulaja, pytalam pani rehab i ona powiedziala ze to norma bo dopiero sie ucza obciazac stope. ale neurolog mowil ze nie to wynik napiecia...ale szczerze mowiac to bardziej wierze rehabilitantce bo ona z dzieciakami na codzien pracuje a ten neurolog to z odleglosci 5 metrow ogladal a chlopcy wtedy z pol roku mieli
Stary 2012-08-23, 10:21   #1202
olka1610
Rozeznanie

moja wczesniej podkulała, teraz juz coraz częsciej na otwartych stopkach staje.

Mamusie których dzieci miały wzmożone napięcie mięśniowe, jakie zdanie macie w temacie bucików- chodzi mi głownie o buciki do chodzenia po domu?
Wiem że któraś tu na wątku jest rehabilitantką(przeprasza m nie pamiętam nicka) i radziła aby jak najdłużej na bosaka i też mi się to wydawało logiczne, z kolei nasza pani rehab twierdzi ze dzieci bez zaburzeń na bosaka ale te które miały wzmozone napięcie powinny nosić te buciki ponad kostkę
Stary 2012-08-23, 10:26   #1203
dygotka8
Zakorzenienie

olka-fatal jest rehab.
póki co to nasze dzieci nie powinny chodzic w butach-tylko boso ewentualnie w skarpetkacvh,ale to tak rehabilitanci mówia,a jak chsz małej buty zakładać to ja nie będę powstrzymywała.
moja buty ma bo dostała,ale nie zakąłdam jej w ogóle.

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 10:27   #1204
nettka_
Zadomowienie

O takie mi chodzi: http://allegro.pl/clip-in-100-natura...551840749.html

Ja mam "mały" cell ale bańki mi pomagają go zredukować

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 10:31   #1205
tuszka
Raczkowanie

lalalalalalala

Moje cyckowe dziecię po raz kolejny zasnęło bez cyca opłaciło się 3-4 dni przemęczyć z zasypianiem samodzielnym w łóżeczku ( pierwszy dzień hard core!!). Teraz pięknie zjadł cyca, pobrykał w łóżeczku, wyjmowałam go, przytulałam i odkładałam z powrotem, w końcu zasnął. Gdy chce spać, a powieki 'same' unoszą się do góry, to tak śmiesznie zaciska oczyska, by już się nie otwierały i śpi Masuję go po pleckach, by się wyciszył i nie podnosił

Może obiad zrobię?
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 10:32   #1206
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Zabawek to tylko część. A bluzeczka z H&M
Jeju, ale ma już zbiór
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 10:34   #1207
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
O takie mi chodzi: http://allegro.pl/clip-in-100-natura...551840749.html

Ja mam "mały" cell ale bańki mi pomagają go zredukować

właśnie o tych myślałam, z tym, że znajoma miała z "niższej pólki " cenowej i wyglądały naturalnie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-23, 10:35   #1208
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość
lalalalalalala

Moje cyckowe dziecię po raz kolejny zasnęło bez cyca opłaciło się 3-4 dni przemęczyć z zasypianiem samodzielnym w łóżeczku ( pierwszy dzień hard core!!). Teraz pięknie zjadł cyca, pobrykał w łóżeczku, wyjmowałam go, przytulałam i odkładałam z powrotem, w końcu zasnął. Gdy chce spać, a powieki 'same' unoszą się do góry, to tak śmiesznie zaciska oczyska, by już się nie otwierały i śpi Masuję go po pleckach, by się wyciszył i nie podnosił

Może obiad zrobię?
Super

Zrób, bo rodzina z głodu zemrze hehe
Stary 2012-08-23, 10:48   #1209
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
lalalalalalala

Może obiad zrobię?
i 3mam za zrobienie obiadu

Zrobiłam porządki z ciuchami, ale i takdużo jeszcze zostało, jakaś jestem strasznie sentymentalna i ciężko mi się rozstać z ciuchami nawet z tymi w których nie chodzę

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

od 30,08. W biedronce są body z dł. rękawem za 9,99 pln.

Edytowane przez Bahamadia_25
Czas edycji: 2012-08-23 o 10:49
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 10:53   #1210
glamourous
Zakorzenienie

a ja sie tak cieszylam bo chlopcom kupilam na all sweterki sliczne z h&m za chyba 25 zl...a po 1 dniu dostalam maila od sprzedawcy ze musza mi zwrocic pieniadze bo jak je pakowali to sie okazalo ze od lezenia na sloncu zrobilo sie odbarwienie w miejscu zgiecia, mocno widoczne

am tez pani rehab mowila ze bez bucikow.
i moje guru Rumianek tez ostatnio pisala na watku o bucikach ze lepiej boso- a jej dziewczynki mialy/maja problemy z napieciem
Stary 2012-08-23, 10:55   #1211
janeczka7891
Zadomowienie

Dzień dobry )
Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Olka chodzi o te bańki na cellulit? Ja coś myślałam o zakupie, ale leń jestem straszny w tym temacie.. I pewnie bym użyła kilka razy i leżały by w szafce..
no ja oczywiście też je sobie zakupiłam kiedyś tam i kilka razy masowałam, siniaków sobie narobiłam bo źle to robiłam, teraz w ogóle przez 3 tyg nic. Muszę zacząć znowu się masować bo efekty są Mi też TZ masował uda wygodniej

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Ma malutka wyczucie

Moja coś się wala po łóżeczku, coś zatarła oczka, może pójdzie spać?

Dzisiaj na 15 jesteśmy umówione z moją koleżanką na lody/gofry i spacerek w centrum. Więc córa znowu będzie miała podjar jadac mpk-iem

A wiecie co robi furorę dla mojej Roxy? Jazda w sklepowym wózku - dwa razy jechała i taka radocha- macha nogami, śmieje się, rozgląda, non stop banan na twarzyczce

Oho, idę ululać..
My naszego w maju pierwszy raz włożyliśmy do takiego wózka i teraz to obowiązkowe hehe. Tak samo się cieszy i i przy tym pogaduje, tylko jeszcze nie wiemy co do nas mówi hihih

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
jestem, czytam zeby po poludniu miec mniej do nadrobienia (bo rodzinka krzywo na mnie patrzy jak dlugo na necie siedze :-/ ale co ja na to poradze ze uzalezniona od Was ♡ jestem ;-) ale na dluzsze posty nie mam sily i nerwow bo tak mnie wk..... pisanie z tel ze bialej goraczki prawie dostaje :-((((
ja chciałam czasem z tel napisać, to raz że w normalnej oryginalnej przeglądarce z tel nie mogłam dodawać postów, a po zainstalowaniu innej działało ale tak szybkoooooo, że mogłabym spokojnie iść wziąć prysznic i dopiero się strona włączyła. Także planuję zakup nowego tel ale musi net śmigać w nim o wiele lepiej bo z tym dostaje do głowy.

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
Witam
Humor dziś lepszy,nocka spoko mimo że młody wstał o 4 i 2 godziny nie spał..?teraz zasypia więc zrobię obiad i coś wreszcie zjem:-D

Mam pytanie czy Wasze dzieci jak stają to stopke stawiają normalnie? Bo dziś przyciełam młodego jak stał bez skarpet i no staje na podkulonych paluszkach...tylko te duże trzyma normalnie,reszta podkulona czy to normalne... Wizytę u lekarza mam 20września to ortopeda dziecięcy więc się jej zapytam ...
mój czasem tak robi, kiedyś cześciej teraz już stara się ładnie stópką operować myślę, że to kwestia czasu i będzie ok

Cytat:
lalalalalalala

Może obiad zrobię?

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
i 3mam za zrobienie obiadu

Zrobiłam porządki z ciuchami, ale i takdużo jeszcze zostało, jakaś jestem strasznie sentymentalna i ciężko mi się rozstać z ciuchami nawet z tymi w których nie chodzę
to podobnie jak ja, chociaż teraz przy przeprowadzce wyrzuciłam tyle rzeczy że szok, cieszę się, bo wiem że by to leżało tak czy siak, poza tym mając tu ograniczoną ilość ubrań w DE bo więcej nie dało się spakować dopiero widzę ile mam rzeczy niepotrzebnych hehehhe

U nas coś się poprzestawiało małemu, zawsze budził się tak po 7 a wczoraj i dziś o 5 na jedzenie, nie wiem może już wieczorem za mało wypija ??? hmmmm robie mu 240 ml wody i 8 miarek, w prawdzie jak konczy pić to popłakuje i daje mu smoczka i zasypia, może więcej mu robić na noc??

Na obiadek mamy zupkę z cukini z kaszą ) wczoraj gotowałam i do nas i do małego na dwa dni i dziś mam labę od kuchni

Joamic Olivka powala zdjęcia na FB super
Glam też spóżnione ale szczere : Wszystkiego naj naj naj

P.S. ostatnio mi się śniłaś heheh to był chyba znak, że muszę tu już zajrzeć )

Edytowane przez janeczka7891
Czas edycji: 2012-08-23 o 10:57
janeczka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-23, 11:33   #1212
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
właśnie o tych myślałam, z tym, że znajoma miała z "niższej pólki " cenowej i wyglądały naturalnie
Szukam dobrego sprzedawcy a mają tyle negatywów ,że masakra

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
a ja sie tak cieszylam bo chlopcom kupilam na all sweterki sliczne z h&m za chyba 25 zl...a po 1 dniu dostalam maila od sprzedawcy ze musza mi zwrocic pieniadze bo jak je pakowali to sie okazalo ze od lezenia na sloncu zrobilo sie odbarwienie w miejscu zgiecia, mocno widoczne

i moje guru Rumianek tez ostatnio pisala na watku o bucikach ze lepiej boso- a jej dziewczynki mialy/maja problemy z napieciem

z jednej strony to dobrze,że takich nie wysłali

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
Stary 2012-08-23, 11:38   #1213
wariateczka88
Zadomowienie

my po spacerze,jestem w szoku mala spala 1h40
poczytalam ksiazke heh
ale juz cos jeczy,ide jej owoc jakis dac
cos mialam pisac,aha tez jestem ciekawa tych bodziakow co w biedrze beda,teraz tez sa jakies z hello kitty czy jak to tam sie zwie,ale mi sie nie podobaly,i material jakis dziwny,a no za 12,99
wiec czekam na te za 9,99 o ktorych baha napisala

a kurcze tych spodenek z lidla nie upolowalam w koncu
moze jeszcze mi sie uda je gdzies znalezc,choc one juz w promo byly jakis czas temu

a kiedys ktoras dziewczyna pisala ze mleko HA bylo na promocji w rossmannie,chyba saara,to dla mam zainteresowanych,to mleko jest najtansze w auchanie,w aptece zaplacilam za nie 36zl i 30,w rossmannie 29,a w auchanie 25 kosztuje

owieczko ze stopkami nic Cie nie doradze,bo moja jeszcze nie chodzi,i zanim ruszy to jeszczeeee duuuuuzo czasu minie zapewne

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 12:14   #1214
glamourous
Zakorzenienie

dziewki za zyczenia dziewczyny

musze Adaska zabrac dzis do lekarza, mama mowi ze marudny a od paru dni ma plesniawki, smarowalam aftinem ale nie schodzi
Stary 2012-08-23, 12:16   #1215
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

Helo
My po złobie, stwierdzam lubie złobek dziecko po tygodniu chodzi jak w zegarku robi sobie jedną drzemkę i pada po 19 nieprzytomna.

Moja też staje jakby na paluszkach schowanych do środka,ale im wiecej cwiczy wstawanie i poruszanie sie na dwóch nogach, tym coraz rzadiej tak staje, wiec chyba to normalne? tak mi sie wydaje.

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 12:19   #1216
smerfik0
Raczkowanie

Cytat:

u nas inny problem- młody często prostuje nóżki a neurolog twierdzi uparcie, że napięcia nie ma

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Glam najlepszego
Stary 2012-08-23, 12:23   #1217
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
moje dziecko strasznie wymusza teraz wychodzenie na dwor albo wygladanie przez okno. Nudzi sie jej juz w domu ;/
u mnie to samo
Cytat:
Mam koleżankę, która waży 50 kg, jest cienka jak palec, a na udzie ma dziurska jak w serze żółtym
znam taką, nawet dwie takie. skóra, kości i cellulit ale one nie mają jakiś tam kompleksów i chodzą w krótkich szortach. mój cell jest w minimalnej granicy, a ja to go raczej na światło dzienne nie wypuszczam chyba, że tylko na podrówku...albo jak szłam do sianka i chciałam się opalić...

moja dziewczyna śpi już ponad godzinkę byłysmy w parku, na zakupach, na plotkach...

wyjazd postanowiony, jutro ze znajomymi(mają 2 małych dzieci, więc towarzystwo zgrane) jedziemy do Zakopanego
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 12:41   #1218
princessskaa
Wtajemniczenie

Zbieramy sie na spotkanie z kumpelą. Narka Mamcie
Stary 2012-08-23, 12:45   #1219
nettka_
Zadomowienie

Moja śpi od 1,5h

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-23, 12:49   #1220
dominej
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość

wyjazd postanowiony, jutro ze znajomymi(mają 2 małych dzieci, więc towarzystwo zgrane) jedziemy do Zakopanego
Super!! - Zazdroszczę... Też bym gdzieś wyjechała, ale moge tylko pomarzyć...

Zmykam do domu - nie moge się już doczekać mojej niuni - ale jak pomyślę, że muszę jej dac zupę to

Miłego popołudnia maminki

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 13:26   #1221
kasia_aa
Zadomowienie

hello jakos niczego nie potrafie dzis doczytac;/ a tym bardziej niczego sensownego napisac;| wczorajsza dyskusje czytalam na tel i szczerze powiem ze poprostu nie chciało mi sie z tel pisac (nienawidze tego) ale standardowo tz przykleił sie do kompa.
gotuje druga porce jabłek do słoików ide sprawdzic czy nie mozna ich juz wlewac

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

jupi jupi słoiczki zrobione 5 mi w sumie wyszło tak sie ciesze a teściu powiedział ze musimy jeszcze pozbierać tcyh jabłek bo juz dojrzałe sa.

dzis była wspaniałą noc! 2 razy cyc i jeden raz smoczek! tak sie wyspała, biorąc pod uwage fakt ze szybko poszłam spać. i mały taki radosny wstał bo poszedł juz spać przez 19 taki był padniety. I teraz tez spi, udało mi sie uspać go jeszcze jak sie obudził. A z doczytywaniem wizazu to tak jest ze niestety 10 rzeczy na raz sie robic nie da a ja chce i forum przeczytać i na meila odpisać jednocześnie i jakies ankiety w konkursach wypełniam (bo ja od dzis we wszystkich konkursach bede startować, może zaczne coś wygrywać )i jeszcze jabłka biegam mieszać...no i tak sie nie da niestety;P
no to tyle moich złotych myśli ide czytac
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 13:36   #1222
aagnieszka
Raczkowanie

cześć,

Moja córa dziś nie spała od 5.30 ale ogólnie nocka była całkiem całkiem więc dwie kawy i nie narzekam.

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
moje dziecko strasznie wymusza teraz wychodzenie na dwor albo wygladanie przez okno. Nudzi sie jej juz w domu ;/

co do jedzenia to slyszalam o dziecku ktore jadlo "dorosło(bigosy, sosy tluste itp)" od maleńkości a potem w wieku 8 lat mialo juz problemy z watroba, bo za ciezkie bylo to jedzenie.W przyrodzie nic nie ginie a wszelki syf sie kumuluje.

ja bym dala inny sposob wysylki i nie placila az 17 zl.

joa ale Oliwka ma zabawek sliczna ma bluzeczke z kotkiem
moje dziecie dzis spalo od 20 do 7:20- zaczynam sie do tego przyzwyczajac
pracowałam kiedyś w sklepie internetowym i z drugiej strony to wygląda troszkę inaczej: jeśli podane są koszty zakupu od razu to zgadzamy się na nie z chwilą licytacji, jeśli napisane że "do ustalenia" itp to zawsze "można było spytać wcześniej" - tak to tłumaczył mój szef. I nie ma że kupujący sobie zdecyduje o innej formie

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość
czy wasze maluchy jak sie im dziubek wyciera,tez od razu wyciagaja jezyk?nie wiem czy mlodej tak sie pic chce,czy tak jej chusteczki nawilzane smakuja
moja też uwielbia ale widzę że nie wszystkich firm. Są lepsze i gorsze

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość
oliviera ja ostatnio probowalam napisac posta z telefonu tz-eta,i powiem szczerze poddalam sie,dla mnie to jakas porazka,ale coz,nawet moja siostrzenica umia lepiej obslugiwac jego tel niz ja

dziewczyny chcialam zapytac co to sa za granulki na zabkowanie o ktorych kiedys pisalyscie? juz mialam dawno pytac ale wylecialo mi z glowy

smerfiko a Ala to chyba ostatnio modne imie,bo duzo znajomych tak wlasnie daje na imie coreczka
co prawda nie uczestniczyłam w tamtej dyskusji ale ja znam granulki Camilia - podałam kiedyś w chwili desperacji. Wg mnie zadziałały.

aagnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 13:46   #1223
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość
Helo
My po złobie, stwierdzam lubie złobek dziecko po tygodniu chodzi jak w zegarku robi sobie jedną drzemkę i pada po 19 nieprzytomna.

Moja też staje jakby na paluszkach schowanych do środka,ale im wiecej cwiczy wstawanie i poruszanie sie na dwóch nogach, tym coraz rzadiej tak staje, wiec chyba to normalne? tak mi sie wydaje.
zmysl a ogolnie jak ze zlobkiem pod wzgledem plakania/ chorowania itd?
bo ja juz sie sram przed nastepnym tygodniem
Stary 2012-08-23, 14:18   #1224
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Adek lazi od mebla do mebla. kupilam mu wlasnie drewniany chodzik pchacz bo widze ze lada moment ruszy sam. lazi jak czolg, jezeli gdzies chce wejsc to nie ma ze sie nie da, cokolwiek lezy na drodze to po tym ruszy. njabardziej podobaja mu sie wysokie progi u rodzicow. wlazi i przelazi przez nei w te i spowrotem.

nocka w miare, ryk przy zasypianiu i 1,5h placzu, potem 3 pobudki 10minutowe, troche placzu o 5 sen do 7,30 a potem 2,5h drzemka na spacerze. zebow nie widac

ja sie do zywieniowej dyskusji nei dolaczam bo wiem jak to jest jak sie zwraca uwage cudzemu dziecku (znaczy mamie). nie lubie jak ktos mi "doradza" i ocenia i staram sie nie robic tego samego. nie moje dziecko, nie moj problem. chyba ze ktos probuje dokarmiac Tygrysa wtedy walcze jak lwica

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 14:38   #1225
smerfik0
Raczkowanie

mądre podejście

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Wiolqn popaprało mi się, przecież Wy ważycie się dopiero w poniedziałek, dni mi się już zlewają
Stary 2012-08-23, 14:48   #1226
OlusiaS
Wtajemniczenie

wariateczko granulki Osanit z rumiankiem.Ale nie wiem,czy sa dostepne w Pl.Jak dla mnie rewelka,na mala dzialaja.

Nie mam cos weny do pisania,chwilowo wygasla .Mam swoje zdanie odnosnie wczorajszego tematu,ale juz nie bede nic mowic,bo chyba zamkniety .
Albo dobra,tak w skrocie .Odbiegam od schematu,uzywam go jako sciagawki.Mala dostaje tez i nasze jedzenie(nie uzywam polepszaczy smakowych,a jesli juz,to ona tego nie dostaje),wiadomo,od paru razy nic jej nie bedzie (typu 3 lizy loda,kawalek jakiegos gofra,zupy knajpowej,kluski itp itd etc ),ale znam wiele osob,ktore podawaly takim maluchom potrawy a'la pomysl na... knorra,torty,ciasta .Wiadomo-nic im nie bylo,tylko chodzi o przyszlosciowe konsekwencje,np tycie,czy przyzwyczajanie do tego typu smakow.Nie popieram po prostu .

My dzisiaj mielismy rozpoczecie roku szkolnego .Ale przezywka,mowie wam!!Mlody wstal juz o 6,obudzil mnie oczywiscie,bo bal sie,ze sie spoznimy.Poki co pilny,lekcje od razu odrabia po szkole (tzn dzisiaj i wczoraj mielismy mala prace domowa zapoznawcza,ktora dostalam przed wakacjami).

Edytowane przez OlusiaS
Czas edycji: 2012-08-23 o 14:50
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 14:58   #1227
Oliveira79
Zadomowienie

ja juz w domciu, po obiadku nadrobilam
mialam cos komus napisac ale oczywiscie zapomnialam a cytowanie z tel mnie wkur.... jak w ogole pisanie z tel :-(((( wrrrr

Mala spala po poludniu tylko 40 min :-\ wiec za 1-1,5 h zacznie sie marudzenie

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 14:59   #1228
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

Cytat:
zmysl a ogolnie jak ze zlobkiem pod wzgledem plakania/ chorowania itd?
bo ja juz sie sram przed nastepnym tygodniem
Glam u nas wygląało tak trzy dni złobka, dwa tygodnie choroby z antybiotykiem, teraz chodzi tydzień i zrdowa (odpukac). Z płączem, pierwszego dnia poszła do pani od razu, zaciekawiona gdzie idzie, każdego następnego dnia wygląda to tak ze mówie panią co chcą wiedzieć, co potrzebuje powiedzieć iona u mnie na rękach, oddaje ją daję buziaka i od razu wychodze za drzwi, im sszybciej wyjde tym albo tylko zapłacze albo nie zdązy, no i po złobku nie ma szans zeby ją odstawqić od siebie, przyklejona niczym rzep, chyba na tej samej zasadzie co twooje chłopkai po przyjsciu przez ciebie z pracy

ale powiem szczerze zew po tygodni zrobiła sie bardziej smiała do ludzi, albo to taki etap rozwoju

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 14:59   #1229
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smerfik0 Pokaż wiadomość
u nas inny problem- młody często prostuje nóżki a neurolog twierdzi uparcie, że napięcia nie ma

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Glam najlepszego

mój mały też tak robił przez długi czas ale nie byłam nigdzie u lekarza mam nadzieje, że zrobiła przez to dziecku krzywdy teraz już tego raczej nie robi......co do paluszków też tak podkurcza czasami a najbardziej jak chce mu buciki jakies ubrać hehehe

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 15:10   #1230
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
żywieniowy temat...to tak jak temat wiary, kościoła i księży...

dzień dobry
ale spałyśmy dzisiaj rano pobudka i do mamci...

prawdopodobnie jutro albo w sb jedziemy na wakacje coś tż przedwczoraj przebąkiwał, ale pusciłam między uszy...ale coś mi się wydaje, że nabierze to mocy urzędowej co prawda to tylko 3 dni, ale dobre i to

czeka mnie organizacja i pakowanie
hehe dokładnie
to udanego urlopiku

Cytat:
Napisane przez olka1610 Pokaż wiadomość
tak tak, ale to trzeba mieć cellulit najpierw a u Ciebie nie widzę
ja też len jestem ale tz wykorzystywałam do tego on się cieszył wiec przyjemne z pożytecznym
ooo to zazdroszcze, ile ja sie musze naprosić zeby mi plecy pomasował...

Cytat:
moi tez podkulaja, pytalam pani rehab i ona powiedziala ze to norma bo dopiero sie ucza obciazac stope. ale neurolog mowil ze nie to wynik napiecia...ale szczerze mowiac to bardziej wierze rehabilitantce bo ona z dzieciakami na codzien pracuje a ten neurolog to z odleglosci 5 metrow ogladal a chlopcy wtedy z pol roku mieli
moj tez czasem podkurcza..

Cytat:
Napisane przez olka1610 Pokaż wiadomość
moja wczesniej podkulała, teraz juz coraz częsciej na otwartych stopkach staje.

Mamusie których dzieci miały wzmożone napięcie mięśniowe, jakie zdanie macie w temacie bucików- chodzi mi głownie o buciki do chodzenia po domu?
Wiem że któraś tu na wątku jest rehabilitantką(przeprasza m nie pamiętam nicka) i radziła aby jak najdłużej na bosaka i też mi się to wydawało logiczne, z kolei nasza pani rehab twierdzi ze dzieci bez zaburzeń na bosaka ale te które miały wzmozone napięcie powinny nosić te buciki ponad kostkę
hmmm ja słyszałam zeby mimo wszystko na bosaka, dopóki nie bedzie po dworze chodził to cały czas bez butków

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
wariateczko granulki Osanit z rumiankiem.Ale nie wiem,czy sa dostepne w Pl.Jak dla mnie rewelka,na mala dzialaja.

My dzisiaj mielismy rozpoczecie roku szkolnego .Ale przezywka,mowie wam!!Mlody wstal juz o 6,obudzil mnie oczywiscie,bo bal sie,ze sie spoznimy.Poki co pilny,lekcje od razu odrabia po szkole (tzn dzisiaj i wczoraj mielismy mala prace domowa zapoznawcza,ktora dostalam przed wakacjami).
o rany to stresik

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość
Glam u nas wygląało tak trzy dni złobka, dwa tygodnie choroby z antybiotykiem, teraz chodzi tydzień i zrdowa (odpukac). Z płączem, pierwszego dnia poszła do pani od razu, zaciekawiona gdzie idzie, każdego następnego dnia wygląda to tak ze mówie panią co chcą wiedzieć, co potrzebuje powiedzieć iona u mnie na rękach, oddaje ją daję buziaka i od razu wychodze za drzwi, im sszybciej wyjde tym albo tylko zapłacze albo nie zdązy, no i po złobku nie ma szans zeby ją odstawqić od siebie, przyklejona niczym rzep, chyba na tej samej zasadzie co twooje chłopkai po przyjsciu przez ciebie z pracy

ale powiem szczerze zew po tygodni zrobiła sie bardziej smiała do ludzi, albo to taki etap rozwoju
ja tez sie tego żłobka boje jak cholera, a to dopiero od listopada, ale z drugiej str ja tez zyskam jakieś inne życie poza moim dzieckiem a dzieciakom napewno żadna krzywda sie nie stanie.....mam nadzieje
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości