|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X
Zaraz porodówka na tlc
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
hey.
Nie mam na nic siły ,cały dzień po mieście, a młody mi zasnąć nie chce. Pobiegałam po lumpeksach, obkupiłam się porządnie, a jakie małe cuda Dziś mi cukier szaleje, nie wiem od czego, rano miałam 130 a teraz poniżej 180 nie schodzi, aż mi słabo. Może dzidzia się tak ułożyła i coś ciśnie ![]() Co do okresu ja miałam straszne, wymioty, biegunka, mdlałam z bólu, 2 dni na ketonalu a i tak wizyty w szpitalu na zastrzyk. Po porodzie (mimo że cc) było znacznie lepiej, ciekawe jak po drugim będzie
|
#1384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
8 i 9 też nie kupuję. Zamiast gruszki aspirator 17 - jeśli masz zamiar karmić piersią to na początek starczy jedna butelka Nie kupuję sterylizatora ani podgrzewacza, zupełnie zbędne
|
|
|
|
|
#1385 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to rainforest od dawna patzre ale jakos wylicytowac nie mogeja sie zdrzemnelam zjem sobie jeszcze talerz zupki wlasnie pomalowalam paznokcie u rąk i nóg ![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- weroniczka a to ile wody do wanny do poziomu tej gąbki sie daje??? |
|
|
|
|
#1387 | ||
|
Zakorzenienie
|
A ja od wczoraj robię pranie ubranek i porządki ( to znaczy bardziej takie przeorganizowanie szaf). Nie myślałam, że sprawi mi to taką radość.
![]() Teraz sobie trochę odpocznę. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
kochana p[ozniej przejze zdjecia i zobacze bo juz nie pamietam ale u gory gabka jet grubsza takze spokojnie da sie myc bo na dole masz wiecej wody co do samego kapania to dzeciatko na poczatku sie boi moze plakac ja np jak ja kladlam to chwile podtrzymywalam reka potem stopniowo wyciagalam reke az sama lezala caly czas mowiac do niej albo spiewajac i strach przeszedl najgrsze 3 pierwsze kapiele pozniej leci
co do myjek ja nie uzywam rzanych najlepeij mi raka wszedzie podocieram gabke teraz zaczelam uzywac bo moja panna ma etap myje sie sama |
|
|
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
co do żelaza ja biore 1 tabl ascofer dziennie ona ma 23 chyba żelaza mg, oprocz tego biore prenatal i tam jest 60 mg żelaza wiec razem wychodzi 8o coś mg na dzien...tyle ze prenatal bralam caly czas i nic ...wiec nie wiem..a lekrz nie chce wiekszej dawki dac z powodu moich zaparc i hemoroidow bo mowi ze żelazo jeszcze bardziej tamuje, on nie kaze mi wogole brac ale sie uparlam ze chociaz tą jedną bede brac to biorę..
od dzisiaj zaczelam tez pic herbatke z pokrzywy kupilam sobie i nie wiem czy jedna wystarczy?bo nei chce przesadzic |
|
|
|
#1390 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane dzięki za miłe słowa
Już dziś mi lepiej ach te hormony... Gratuluje kolejnych tygodni i trzymam kciukasy za dzisiejsze wizyty.Witam nową mamusię Nasz Synuś (chyba Adaś, Dariusz) od 3 dni wariuje coraz częściej i mocniej go czuję, wczoraj miałam okropną nieprzespaną noc i po północy leżałam i oglądałam jak mi brzuch podskakuje, pierwszy raz tak miałam. Widziałam że pisałyście o miesiączce, ja miałam bolesne aż słabo mi było i zakaz brania ketonalu który zatrzymywał mi krwawienie. Wiecie wstyd się przyznać dopiero wczoraj zaczęłam robić liste wyprawkową trzeba by w końcu zacząć kupować co nie i tak jest super bo wózek i łóżeczko teściowie kupują, a łóżeczko takie ale chyba już pokazywałam http://allegro.pl/arus-16el-lozeczko...498723271.html
|
#1391 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Po dwoch dniach trawienia wypowiedzenia w robocie i wyzywania sie na wszystkich po kolei - od brata przez mego bednego chlopa po mame i przyjaciolki, przetrawilam, pojechalam zdac telefon sluzbowy i mam ich wszystkich gdzies Matula ma mi dzis przytaszczyc umowe od siebie z biura, cobym bez macierzynskiego nie zostala i bede zamulac w domu oczekujac chwili, az Malenka raczy ze mnie wyskoczyc ![]() Tak naprawde, to z przyjemnoscia poszlabym gdzies do pracy i tyrala do ostatniego dnia, ale co zrobic - M. zartuje, ze mam tylko miesiac laby, bo jak mnie do niego przeniesiemy po powrocie z Japonii, to bede mu obiadki codziennie gotowac i w ogole... Taaaaa
21.11.12 22:40 52cm 3,09kg 10pkt |
|
|
|
#1392 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z miasta, oglądam porodówke
![]() Hm.. w sobote jedziemy na pogrzeb, ciotka M. zmarła no i zahaczymy też o Żory moje także w weekend raczej nie zajrze, dopiero w poniedziałek. Jutro usg ![]() ![]() ![]() Byłam w ciicholandzie i kupiłam cudny różowy sweterek takoe jakby bolerko malutkie i geterki różowe w grochy. Z cherokee zakochałam sie w tych ciuszkach ale to mój ostatni zakup, reszte mama przywiezie z Anglii
|
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
My jutro jedziemy do szkoły rodzenia zapytać co i jak w ogóle u nas kosz to 120 zł
Właśnie oglądam zdjęcia z tej szkoły i bawi mnie to
|
#1394 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki odebrałam wyniki krwi i mam tak:
krwinki czerwone: 3,71 hemoglobina: 11,4 krwinki białe: 10,2 i glukoza: na czczo 73, po 2 godzinach: 116, kurcze nie wiem czy mam dobre te czerwone i białe, gdzieś wiem że na forum są podane normy, ale nie mogę tego znaleść. |
|
|
|
#1395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1396 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie za free jeśli jest sie zameldowanym w wawie, wpisowe 100zl zwracają ale trzeba być na wszystkich zajęciach
|
|
|
#1397 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jestem zielona jesli chodzi o wyprawke... Kupilam 4 kaftaniki, kilka sztuk body, jeden dresik i dwie sztuki cieplejszych spioszkow ... Wchodze do sklepu dla dzieci i czuje sie tam jak w dzungli, koszmar. To jest wszystko ladne itp. ale nie wiem ile rzeczy w jakich rozmiarach mam kupic, co dokladnie... ech... Musze sie ogarnac . Pozgapiam tutaj z Waszych wyprawek i zrobie liste, bo bez tego sie chyba nie obejdzie....Z drozszych rzeczy musimy jedynie zakupic wózek, łozeczko dostaniemy po moim siostrzencu, tak jak i troche ubranek... Pokrzywka- bardzo ładne to lozeczko
|
|
#1398 |
|
Rozeznanie
|
Pokrzywka ja też kupuję łóżeczko od tego samego allegrowicza. Dzwoniłam też do tej firmy i pytałam ile czeka sie na przesyłke, bo w komenatrzach wyczytałam że dość długo, ale powiedziała mi kobietka, że po zaksięgowaniu wpłaty na drgui dzień wysyłaja. A dokładnie planuje kupić to: http://www.arus.pl/16-elem-zestaw-lo...ciel-haft.html
|
|
|
|
#1399 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane, wróciłam z działeczki
ale sobie opaliłam ramiona,,, szkoda że brzusia opalać nie można ![]() Witam nową mamusię
|
#1400 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do tych namiotow to ciesze sie ze sie sprawdzaja tylko grzesnica pod koniec wrzesnia ma urodziny wiec jeszcze pomysle...ale fajna sprawa![]() Cytat:
ale to chyba taki standard, a maluch rzeczywiscie brudaskiem nie jest![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() faaajne, zdecydowalam sie ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
krwinki czerwone 3.5-4.5 hemoglobina 10.5-13.5 białe 10-15 glukoza nie wiem
Edytowane przez T'ai Czas edycji: 2012-08-23 o 17:16 |
|
|
|
|
#1402 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1403 |
|
Zakorzenienie
|
kochana ja nie wyparzalam po kapaniu wyplukalam wykrecilam i na kaloryfer a troszke bakterii czy zarazkow nie zaszkodzi dzidzi
![]() kochane ja mam to lozecczko i taka posciel ale bez wszytskich elementow z baldachimem ktorego teraz bym nie kupowala |
|
|
|
#1404 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co to to nie ;] nie napale sobie w piecu bo nie umiem a w czyms kąpać sie musze
|
|
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
idę zmywarkę wypakować zrobię sobie kawusię i już do was wracam muszę skończyć liste wyprawkową.
Wczoraj pisałam co trzeba mieć w apteczce przy takim maluszku mogłaby któraś pomóc ?
|
#1406 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wlasnie szperam za dobrymi i fajnymi smokami uspokajajacymi.... duzo polecacie tommee tippee, wiec chyba sie na ten zdecyduje, ale wszystkie maja takie malo wyrazne kolory.....glownie przezroczyste Teraz juz wiem - 9 miesiecy na przegladniecie wszystkich dzieciowych artykulow to za malo ![]()
|
|
|
|
|
#1407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spirytus 70% do przemywania pępuszka albo Octenisept (ja polecam spirytus, sprawdzony i jeszcze nie słyszałam, żeby coś się źle goiło) sól fizjologiczna do przemywania oczek i np buzi sól morska do noska (zbędne) sudocrem albo inna maść na odparzenia, zasypka lub puder (zbędne) paracetamol (chyba) - w przypadku gorączki, ale koniecznie trzeba zaznaczyć w aptece że to dla takiego maluszka - mogą być czopki jałowe gaziki patyczki lub waciki do uszu termometr espumisan na kolki albo herbatka z kopru włoskiego no i chyba to wszystko, bo dodatkowe witaminki to już się dowiesz albo w szpitalu albo u pediatry na pierwszej wizycie ![]() aaa no i skoro rodzimy w zimie to coś na buźkę natłuszczającego, chroniącego przed zimnem - np Nivea krem na każdą pogodę Edytowane przez landi0909 Czas edycji: 2012-08-23 o 17:51 |
|
|
|
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
koleżanka pokazała mi dzisiaj taki artykuł, Co myślicie???
http://wyborcza.pl/1,75478,12343245,...l_z_ZUS_u.html
|
#1409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
poani jasiowa..no coż jest takie powiedzenie kto kombinuje ten ma czy cos takiego
ja prawde mowiac pierwszy raz slysze,nie znam tez nikogo kto tak zrobil ale tez trudno by ludzie sie przyznawali
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.

Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie

i trzymam kciukasy za dzisiejsze wizyty.
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

Kupilam 4 kaftaniki, kilka sztuk body, jeden dresik i dwie sztuki cieplejszych spioszkow ... Wchodze do sklepu dla dzieci i czuje sie tam jak w dzungli, koszmar. To jest wszystko ladne itp. ale nie wiem ile rzeczy w jakich rozmiarach mam kupic, co dokladnie... ech... Musze sie ogarnac . Pozgapiam tutaj z Waszych wyprawek i zrobie liste, bo bez tego sie chyba nie obejdzie....