|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X
Witam się wieczornie.. przeczytałam tylko bieżącą stronę - większości i tak nie rozumiem. Trzymam kciuki DeKajka, żeby było dobrze.
Ja dziś miałam dzień do dupy. Było mi słabo i nie mogłam się skupić - gdy powiedziałam o tym przełożonej wysłała mnie na przerwę - na zewnątrz, żebym odetchnęła - a tam mnie normalnie dopadł dół taki, że się poryczałam.. i stałam tak jak głupia - ludzie się na mnie patrzą - każdy chce wiedzieć czy wszystko ok. W końcu poszłam z powrotem, wzięłam apap, bo oczywiście łeb mnie zaczął boleć. Ale byłam twarda - postanowiłam wytrzymać w pracy i się udało. Głowa mnie w sumie dalej boli, ale już nie chcę brać więcej leków. Siedzę sobie w ciszy i po ciemku.. dobrze być w domu..
|
#1502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas za 5 dni 1 miesięcznica
|
|
|
#1503 |
|
Zakorzenienie
|
DeKajka kurcze
![]() Mam nadzieję, że Adaś będzie siedział grzecznie w brzuszku do końca ![]() Dbaj o siebie i odpoczywaj jak najwięcej ![]() Ja mam wizytę za tydzień i już zaczynam się bać. |
|
|
|
#1504 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, to super
miło się czyta, że tak fajnie jest po ślubie nam niedawno stuknęło 2 lata i choć czasem mąż mnie tak strasznie wkurza, to nie wyobrażam sobie, jakbym go nie miała codziennie obok siebie
|
#1505 | |
|
Zadomowienie
|
na wrzesnien pazdz. 2 kolejne mamy zabieraja sie za rodzenie :P
O matko.....ale Ci szaleje ta cukrzyca! i jeszcze co tydzien wizyta i takie hocki klocki? :/ rozumiem ze teraz juz jestes z mezem?? Pisz jak sie czujesz [/QUOTE]wizyta tak czesto by kontrolowac dawki,dzis znow mi zwiekszyli ale znow jest w miare ok,kroplowki dzialaja cudaCytat:
Wlasnie pzewrocilam z corcami pomoca mężą :P siedze i was nadrabiam,nagle czuje takie jakies cieplo i zaczyna rosnąć mi kulka na brzuchu,potem ktos pcha w kregoslup,maz chce pomacac,przyszedl,polozyl reke na brzuszku a ja jak wywalilam do wc to go przy krzesle lezącego zostawilam :P Małym sliwki nie smakowaly |
|
|
|
|
#1506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas dwa latka od ślubu stukną 25 grudnia ciekawe bo na 24 grudnia mam termin ciekawe kiedy mały wyskoczy. A we wtorek mamy 6 rocznicę od kiedy jesteśmy razem
|
|
#1507 | |
|
Zakorzenienie
|
o kurde co tak wczesnie
Cytat:
|
|
|
#1508 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny któraś z Was prosiła o informacje dot. promocji Loveli - w najnowszej gazetce SuperPharm proszek 1,8 kg lub mleczko 1,2 l kosztują 19,99 (zamiast 25,99)
|
#1509 |
|
Zakorzenienie
|
Przychodzi kobieta do lekarza i mówi:
- Panie doktorze,jestem w 3 miesiącu ciąży a jeszcze mi się brzuszek nie zaokrąglił... Lekarz na to: - Hmmmm... a jadła panie jabłka, odpoczywała, ćwiczyła? Kobieta: - Nie, a trzeba? - Oczywiście że trzeba. Za kilka miesięcy znowu przychodzi ta sama kobieta i mówi: - Panie doktorze jestem już w 6 miesiącu ciąży, a jeszcze mi się brzuszek nie zaokrąglił... - A jadła pani pomarańcze,ryby? - Nie, a trzeba? - Oczywiście że trzeba Za kilka miesięcy znów ta sama sytuacja i kobieta mówi: - Panie doktorze jestem w 9 miesiącu ciąży, a jeszcze mi się brzuszek nie zaokrąglił - Hmmm... A kochała się pani z mężem? - Nie, a trzeba? --------------------------------------------------------- Pani przedszkolanka pomaga dziecku założyć wysokie, zimowe butki. Szarpie się, męczy, ciągnie... - No, weszły! Spocona siedzi na podłodze, dziecko mówi: - Ale mam buciki odwrotnie... Pani patrzy, faktycznie! No to je ściągają, mordują się, sapią... Uuuf, zeszły! Wciągają je znowu, sapią, ciągną, ale nie chcą wejść..... Uuuf, weszły! Pani siedzi, dyszy a dziecko mówi: - Ale to nie moje buciki.... Pani niebezpiecznie zwężyły się oczy. Odczekała i znowu szarpie się z butami... Zeszły! Na to dziecko : -...bo to są buciki mojego brata ale mama kazała mi je nosić. Pani zacisnęła ręce mocno na szafce, odczekała, aż przestaną jej się trząść, i znowu pomaga dziecku wciągnąć buty. Wciągają, wciągają..... weszły!. - No dobrze - mówi wykończona pani - a gdzie masz rękawiczki? - W bucikach.
|
#1510 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1511 |
|
Zakorzenienie
|
No może miałabym prezent rocznicowy dla męża z głowy he he he
|
#1512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- no właśnie
|
|
|
#1513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mieliście problemów? Tak z ciekawości się pytam, bo większość jednak spędza rodzinnie święta, wyjeżdża.. no nie pytam o rodzinę, ale o innych gości Specjalnie celowaliście na rocznicę? ![]() Ja chciałam na grudzień właśnie, ale w marcu wyjeżdżałam na urlop właśnie w okresie płodnym, więc musiałam w lutym się starać, by w tym roku jeszcze się wyrobić ![]() (wcześniej próbowałam celować na lipiec/sierpień - ale się zarodek nie przyjął)
|
|
#1514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kościelny też chcemy ale nie stać nas na razie.A czy celowaliśmy w rocznicę nic z tego, ale jak przed wigilią ubieraliśmy choinkę to mówiłam do TŻ ze następną chce już z maleństwem ubierać he he i tak od stycznia działaliśmy no i w kwietniu już nie dostałam miesiączki
|
|
#1515 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dacie rade, Adaś wytrzyma i urodzi się o dobrym czasie! Odpoczywaj dużo i się nie stresuj
|
|
|
|
|
#1517 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, pamietam ze u nas tez tak bylo i zaraz w ciaze zaszlam z Tomkiem tak sie dobrze dogadywalismy![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja juz stefanie ugotowalam, garnek po niej wylizalam ![]() niech stygnie i tezeje chyba Marti i Czarna cos pisalyscie o zelazie, ja mam hemofer i jest tam 105 jonow zelaza i na opakowaniu jest ze kosztuje 18 zl , ale nie wiem czy po recepcie tanszy nie byl, bym rachunek musiala znalezc i o dziwo po nim mam wrecz przyspieszeni do wc zamiast zaparc ale troche zoladek po nim pobolewal na poczatku i zapisal mi go gin mimo ze mam wynki na granicy normy, ale mowil ze i tak teraz jeszcze hemoglobina moze spadac dopiero po 30 tc albo pozniej zacznie sie podwyzszac, tak juz jest w ciazy Edytowane przez judkama Czas edycji: 2012-08-23 o 22:00 |
|||
|
|
|
#1518 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczynki zaczelam was nadrabiac,ale zanim skoncze to pewnie nikogo nie bedzie
DeKajka trzymaj sie kochana,oby jeszcze kilka tygodni. Dobrze,ze Adas taki juz duzy,to spokojnie mozesz troche wczesniej rodzic. ogromne zaciskamy z Laurka,zeby bylo wszystko okjakos mi dzien umknal troche na kolezanke sie wkurzylam,bo we wtorek gadalysmy,ze w czwartek lub piatek mam do niej jechac i miala dac znac kiedy,a sie do tej pory nie odezwala ogolnie ostatnio malo kto sie odzywa, odkad siedze na L4 przestalam dla niektorych istniec tylko rodzina jakos czesciej dzwoni teraz niz jak pracowalam, dobre i to, chyba musze sie do nich znow na pare dni przejechac,bo potem bedzie ciezko jutro rano jedziemy do USC i juz sie denerwuje,bo jak dzwonilam w srode zapytac o oplate,to byl najwczesniejszy termin na 10 listopada i to tylko jeden a z dobrych wiesci, zaczynam powoli czuc poprawe, chyba infekcja sie poddaje, dzis pierwsza noc przespalam ciurkiem 7h od tygodnia
|
|
#1519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odpoczywaj... lez.... dacie rade |
|
|
|
|
#1520 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze dziewczyny a jeszcze wczoraj pisalam ze moge rodzic pierwsza .. po co ja glupia tak kłapałam ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
|
|
#1521 |
|
Zakorzenienie
|
Dekajka dacie radę
na pocieszenie powiem Ci, że wpierwszej ciąży lekarz mi w 32 tygodniu powiedział, że mogę w każdej chwili zacząć rodzić i mam leżeć plackiem w domu, brałam fenoterol od połowy ciąży, a szyjka i tak się skracała, ale wytrzymałam do 37 będzie dobrze
|
|
#1522 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sie dzis zapisalam do szkoly rodzenia
) tylko teraz musze isc do gin po zaswiadczenie ze moge brac w nich udzial;p bedziemy chodzic co czwartek od 6 wrzesnia czyli zaczne w 30tyg a skoncze w 34 tyg
|
|
|
|
#1523 |
|
Zadomowienie
|
I jak tam seans?
![]() Faktycznie, to już, a ja mam odczucia, jakby to z tydzień czasu minął dopiero
|
|
|
|
#1524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to mozesz rodzic pierwsza ale nie wczesniej niz 15 pazdziernik! |
|
|
|
|
#1525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Mlody jest wiekszy o prawie 3 tygodnie wiec oby wytrzymal do konca wrzesnia .. potem juz nie bede sie tak martwic ..
|
|
#1526 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sorry, że się tak wtrącę, ale już kiedyś na poczatku się tu troszeczkę udzielałam, a od jakiegoś czasu czytam i podglądam ![]() DeKajka słuchaj ja byłam w 10 tc w szpitalu bo miałam niewielkie plamienie. Dostawałam tam duphaston 2 razy dziennie rano i wieczorem własnie. Pozniej po wyjsciu dostałam recepte na duphaston i no spe forte. Ponoć jest to niezbędne połączenie, nospa działa rozkurczowo i jeszcze tam jakos przy tym duphastonie. Po ok. 2 tyg poszłam do gina teraz juz mojego prowadzącego i moglam zrezygnować z tego, bo po no spie wymiotowałam :/ a duphaston nie było już sensu brać bo krwawienie trwało chyba poł dnia i nie chciałam ogolnie się "truć" tabletami itd.... ale mniejsza z tym. Lekarz zalecił mi brać luteinę i magnez, co ja oczywiście zlekceważyłam teraz nie wiem dlaczego chyba byłam głupia jak but!!!!!!!!!!!!! poszłam ok 15/16 tyg znow na wizyte i wszystko było raczej ok. Ale kiedy poszłam już 18/19 a dopiero wtedy brzuszek zaczeło być mi widać...to była tragedia ! dostałam spowrotem duphaston i no spe i bezwzględny zakaz chodzenia gdziekolwiek. Tylko leżeć i leżec.. Brzuch mi twardniał jak skała Dopiero co mi wyszedł rano, po południu na wizytę i lekarz od razu takie coś stwierdził. I rzeczywiście jak zauważyłam bardzo często robił się twardy. Teraz już siedzę ponad miesiąc w domu wyjde sobię raz dziennie z pieskiem i tyle. Dlatego nie rozumiem Ty gdzies pisałaś, że brzuszek robił Ci się twardy tak? lekarz nie mowil Ci ze nie powinnas chodzic itd? Ja potrafię 5 min zmywac naczynia i juz mam twardy jak skała Musisz się oszczędzać i naprawdę cały czas leżec! Ja jeszcze słyszałam o czyms takim, że podobno można jakiś krążek założyć ale nic więcej na ten temat nie wiem Trzymam kciuki napewno wszystko będzie dobrze!! Tylko leż i bierz te lekarstwa ! Jeszcze ewentualnie możesz magnez w tabletkach łykać nawet 3 razy dziennie on jest bardzo dobry na twardniejący brzuszek... Powodzenia i nie martw się ! jeśli byłoby bardzo zle już byś była od razu do szpitala wysłana a tak wydaje mi się, że musiał Cię porządnie nastraszyć, żebyś się go sluchała i stosowała do jego polecen ..trzymam kciuki ![]()
|
|
|
|
|
#1527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiem Wam ze przed ciaza nigdy nie myslalam (nawet nie wiedzialam) ze szyjka jest taka wazna... |
|
|
|
|
#1528 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra kochane zmykam
odezwę się jutro po USG mam na 9 rano
|
|
#1529 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() leż i odpoczywaj Cytat:
![]() nawet mieszkania nie sprzątałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a nic ciekawego nie leciało
|
||||
|
|
|
#1530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- zaciskam juz teraz
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

miło się czyta, że tak fajnie jest po ślubie