|
|
#1261 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Koty- część V
Cytat:
Kiedyś, kiedy jeszcze byłam blondynką, usłyszałam komplement (teraz myślę, że to wcale nie musiał być komplement.. ), że mam avatar podobny do mnie ![]() Cytat:
![]() Biały kot w kartonie wymiata. Jak przeglądam wątek, zdjęcia Waszych kotów i czytam co piszecie podnosi mnie to na duchu. Nie tylko ja jestem szurnięta na punkcie swojego malucha
|
||
|
|
|
#1262 |
|
Nie depcze krokusów
|
Siejka - takie chucherko, że aż drzwi przez niego widać
![]()
|
|
#1263 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- No... TOZ mnie zaraz dorwie... A tak poważnie, to Ancik był bardzo szczuplutki, a teraz nabrał masy mięśniowej i jest szalenie zgrabny. Też bym tak chciała
|
|
|
|
|
#1264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ancij faktycznie tendencji do tycia nie ma![]() Kryśka dziękuje za wyrazy miłości Dzisiaj mała znowu wyjechała, a ta niedobra kicia wywaliła w nocy z jakiegoś powodu wszystkie moje ciuchy z szafy żeby chyba pokazać co myśli o naszym opuszczaniu mieszkania
|
|
|
|
|
#1265 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój kartony to uwielbia, jakieś koszyki, wiadra też są warte zainteresowania. Nie wiem, jak on się tam wciska, kombinuje aż się wcisnie ![]() Cytat:
? Skąd jesteś? Pewnie miałabym koleżankę, a mój kiciak kumpla ![]() Fajne macie te kociaki ![]() Na koniec jeszcze kociarnia mojej siostry
|
|
#1266 |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Jutro wolne, więc nadrobię. Napiszę tylko, że przez Wasze koty chcę trzeciego
|
#1267 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To słodkie... Uwielbiam wracać do domu, bo mruczuś cudnie okazuje swoje zadowolenie, to sprawia że znika całe zmęczenie
|
|
|
|
|
#1268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2012-08-23 o 00:59 |
|
|
|
|
#1269 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
![]() Czy mogę/ możemy dołączyć z moim kocurkiem do Waszego grona?
|
#1270 |
|
Nie depcze krokusów
|
O boszzz, zakochałam się w nim!
Jaka jest jego historia?
|
|
#1271 |
|
Rozeznanie
|
No faktycznie, słodziak był z niego gdy był mały
![]() Historia Tigera jest taka: Kiedyś mieliśmy w domu dwa kotki a raczej dwie KOTKI i po jakimś czasie od śmierci ostatniego dachowca zatęskniłam za taką słodką, mruczącą i śpiącą na kolanach istotką ![]() Szukałam ogłoszeń w internecie i znalazłam. Ktoś chciał oddać kotkę, dachowca - gdy spojrzałam na (jeszcze) jej zdjęcia to się zakochałam Kotka była do odbioru około godziny drogi ode mnie. Była na kompletnej wsi... Gdy ją odebrałam - właściwie jej właściciele nie wiedzieli kiedy się urodziła była cała zapchlona, zaświerzbiona i jakaś taka nijaka. Po wizycie u WETA okazało się, że po 1 moja kotka jest KOCUREM, po 2 ma przepuklinę, którą będzie trzeba zoperować. Generalnie nie było źle z moim kociakiem szybko załapał jak korzystać z kuwety, niczego nie niszczył - poza tym, że 2 razy lekko zadrapał tapetę w przedpokoju na schodach. Po skończeniu pół roku wykastrowałam go i zrobiłam operację na przepuklinę - wylizał się elegancko. Dziś już jest ze mną rok i mamy się razem całkiem dobrze, ale nie jest tak pięknie jak myślałam, że będzie. Tzn bardzo go kocham, jest dla mnie waży mimo, że nie przyjdzie i się nie potuli Na samym początku bał się bardzo wielu rzeczy, teraz mu już przeszło ale dalej jest troszkę bardziej lękliwy niż inne koty a poza tym w ogóle nie lubi się tulić tzn nie wskakuje na kolana albo na kanapę gdy ktoś na niej siedzi. Jest bardziej taki na olewkę dla innych i skacze po nogach wbijając pazury - to jest dla mnie nowe, dziwne zjawisko z którym nie wiem jak sobie radzić. Tzn czy jest na to jakiś sposób czy po prostu jest jeszcze młody i mu kiedyś minie? ![]() Po roku:
|
#1272 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale śliczne kolorki futerka! Cytat:
Mam nadzieję, ze jeszcze nas lubi .
|
||
|
|
|
#1273 |
|
Nie depcze krokusów
|
A wygląda na takiego miziaka na tych zdjęciach! Widać, że jest zrelaksowany, szczęśliwy...
Możliwe, że poprzedni właściciele totalnie zawalili w okresie, w którym można było oswoić koteczka. Pozostaje Ci mieć sporo cierpliwości. Skakanie na nogi traktuje jako zabawę, więc jak próbuje to robić, to odwracaj jego uwagę i baw się z nim zabawkami oddalonymi od rąk, np. wędką, piórkiem na patyku. Jeśli nie jesteś w stanie poświęcić mu w danym momencie czasu, to jak skacze, mów stanowczym tonem "nie wolno", odchodź od niego do innego pomieszczenia i zamykaj drzwi, ignoruj go. Niech zrozumie, że dla Ciebie to nie jest zabawa - oczywiście trochę mu to zajmie. Obcinasz mu pazury?
|
|
#1274 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Często właśnie gdy tak robi mówię mu "nie wolno" i np. na moje nogi jeśli skocze to naprawdę bardzo rzadko ale na moją mamę zdarza mu się to częściej, raz nawet schyliła się do niego gdy skoczył jej na noge a wtedy odskoczył jej na twarz więc to było mało bezpieczne ani nie przyjemne Wy, które macie większe doświadczenie z kociakami powiedzcie mi czy tak może być. Bo wydaje mi się, że kot jest uzależniony od mokrej karmy whiskasa - czy to możliwe? Wydaje mi się, że to główny powód skakania na nogi. Generalnie nie karmie go tym byt często, ale moja mama czy siostra bardzo lubią mu to dawać. Ja jednak jestem za karmą suchą tzn za Frank's Pro Gold Sensitive Nie, nie obcinam mu pazurków ponieważ większość dnia i praktycznie całą noc woli spędzać na dworze. Łazi po drzewach i poluje na gołębie ![]() Wasze koty piją mleko czy wodę? Mój wody ani nawet mleka rozcieńczonego z wodą się nie napije
- medycyna - konie - ciałko takie jak dawniej Edytowane przez paczek_w_masle Czas edycji: 2012-08-23 o 10:37 |
|
|
|
|
#1275 | ||||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
Sztuczny, z konserwantami, barwnikami, wzmacniaczami smaku, solą... Karma zawiera zaledwie 4% mięsa, więc wyobraź sobie, co jest w tych pięknie wykrojonych i pachnących kawałkach oblanych sosem... Szkoda na niego pieniędzy, lepiej kupić w mięsnym wołowe ścinki. Cytat:
Patrząc na skład: Suszona jagnięcina, suszony gluten kukurydziany, ryż, kukurydza, tłuszcz drobiowy, hydrolizowana wątróbka drobiowa, mączka rybna, hydrolizowane białko, celuloza (min. 5%), pulpa buraczana, drożdże, proszek jajeczny, minerały i witaminy, olej rybi, frukto-oligo-sacharydy, lecytyna (min. 0,5%), chlorek choliny, tauryna, witamina E (jako alfa-tokoferol), witamina C (jako fosforan kwasu askorbinowego). ...nie jest taka zła. Zawiera dużo kukurydzy, ale nie ma często uczulającej pszenicy. Mogłaby być tańsza. Szkoda, że nie podano procentowej zawartości mięsa. Cytat:
Większość kotów nie toleruje laktozy i nie powinna dostawać mleka wcale ze względu na biegunki. Twój kot zapewne pije na zewnątrz z kałuży, rynny lub zadowala się wodą z pokarmu. Dopiero co w wątku była dyskusja o pijakach.
|
|
|
#1276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój kot bardzo lubi mleko, ale go nie dostaje bo potem pojawia się pewna przykra niespodzianka pije wodę z kranu albo z wanny
|
|
|
|
|
#1277 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tj. malutki jest mega słodki, ale dorosły ma prześliczną sierść Moja też miała okres, kiedy nie lubiła się miziać. Przeszło jej zimą, jak otwierałam na noc okna do sypialni. Zaczęła włazić mi pod kołdrę i się przytulać, i tak już zostało Czasami zdarzało mi się ją zgarnąć siłą i okazywać swoją miłość- nie ma to jak kot jednocześnie mruczący i wyrywający się Chyba się przekonała, że głaskanie jest fajne, bo teraz potrafi sama wejść na kolana, mruczeć i domagać się miziania. W nocy też zawsze śpi blisko mnie Edytowane przez Jakkolwiek Czas edycji: 2012-08-23 o 14:07 |
|
|
|
|
#1278 |
|
Nie depcze krokusów
|
Mruczenie jest też oznaką stresu
|
|
#1279 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1280 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale ona nadstawia główkę do głaskania i mruczała, a kuperek jej uciekał, jakby nie mogła się zdecydować
W każdym razie już jej nie okazuje uczuć na siłę, sama przychodzi ![]() Wiem, że czasem zachowuję się jak Elmirka z Animków, ale walczę z tym
Edytowane przez Jakkolwiek Czas edycji: 2012-08-23 o 14:48 |
|
|
|
#1281 | ||
|
Zakorzenienie
|
paczek_w_masle, ale słodziak z Twojego kociaka
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Koty rodziców zaś piją mleko, mój nie jest nauczony. Mój malec dzisiaj wynalazł nową zabawę. Przewrócił legowisko do góry nogami, wszedł pod nie i łaził tak po pokoju Myślał cwaniak, że go nie widać, ale wystający ogon i przednie łapki go zdradziły Dobrej nocki życzę ![]() Edit: Gdzie spędzają noc wasze kociaki? Nasz zazwyczaj spał w swoim transporterku, który ma ustawiony w pokoju i wyścielony swoim ręcznikiem, albo na wiklinowej skrzynce z kocem. Przez ostatni tydzień zmienił upodobania i przychodzi nam w nocy do łóżka, kładąc się w nogach. Ciekawe, skąd taka dziwna zmiana...?
"...są w życiu chwile, w których trzeba podjąć ryzyko i dać się ponieść szaleństwu." Edytowane przez 21kasia21 Czas edycji: 2012-08-23 o 23:01 |
||
|
|
|
#1282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dokładniej mówiąc- na mnie
|
|
|
|
|
#1283 |
|
Zakorzenienie
|
No ba, bo najwygodniej na swojej pani
![]() U nas kładzie się w nogach, czasem z boku łóżka, ale jest tak dyskretny, że niewiadomo, kiedy przyłazi do nas. Mój chłop, jak przychodzi spać, to najpierw go przenosi na jego skrzynkę z kocykiem, bo do łożka wejść nie może, leży rozwalony na całej jego połówce. Jak już się ułoży, to kot zaraz znów myk i na łóżku
|
#1284 |
|
Zadomowienie
|
Między poduszkami, moją i męża, lub między nami pod kołdrą.
|
|
|
|
#1285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Anitast Czas edycji: 2012-08-23 o 23:26 |
|
|
|
|
#1286 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leosia mknie jak błyskawica na sam dół, Krycha na półpiętro na parapet, gdzie może sobie normalnie wreszcie powyglądać przez okno bo my mamy tylko okna dachowe..Wyglądanie tak wygląda jak na fotce..Później okno w dół coby koty nie powypadały![]() Cytat:
![]() Anitast, Paczek_w_masle śliczne kociaki Edytowane przez laisla Czas edycji: 2012-08-24 o 01:10 |
||
|
|
|
#1287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie Giulietta to juz chcialaby wyskakiwac przez okno , nawet jak jest na rekach to musze ja mocno trzymac bo cwaniara zawsze szuka sposobu zeby isc na podworko
|
|
#1288 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
|
|
|
#1289 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie Giulietta tez zawsze na lozku z nami i Snoopy czasem tez
|
#1290 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:25.

)
Kiedyś, kiedy jeszcze byłam blondynką, usłyszałam komplement (teraz myślę, że to wcale nie musiał być komplement..
), że mam avatar podobny do mnie