Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-24, 00:02   #1561
marti86
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
poani jasiowa..no coż jest takie powiedzenie kto kombinuje ten ma czy cos takiegoja prawde mowiac pierwszy raz slysze,nie znam tez nikogo kto tak zrobil ale tez trudno by ludzie sie przyznawali
jak nie znasz jak znasz oto jestem z tymze u mnie bylo troszke inaczej bo ja mialam juz wczesniej dzialalnosc(prawdziwa-nie fikcyjna) i podwyzszalam na ten najwyzszy zus wiec tyle nie dostaje-ale i tak dobrze na tym wyszlam.jak mi teraz wyplaca to swoje odzyskam co wlozylam i potem juz na czysto.

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
no nie za nic ... trzeba zapłacic 3,3 tys składki jesli sie firme zalozy... albo jakw moim przypadku nakłonic pracodawce zeby zapłacił taka składe co pewnie bedzie niemozliwe.

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

a tam nie jest napisane po 1 miesiacu?
kochana nie bo to musisz miec na siebie dzialalnosc i liczone wtedy jest. z umowy o prace mialabys srednia wyliczona i nici z takiego zasilku.zasada jest prosta albo oplacasz 3 skladki i wtedy idziesz na l4 i dostajesz chorobowe.albo zakladasz firme w 9 miesiacu oplacasz tylko jedna skladke i wtedy juz dostajesz zasilek macierzynski.zadnego prawnika o tego nie trzeba-wystarczy dobry ksiegowyno i podstawa-miec jakies dokumenty na to ze sie ta dzialanosc "prowadzi" a nie tylko odprowadzac zus bo wtedy kiszka.

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
a co do termometru bo sie astanawiam
czy ktoras z doswiadczonych mam używala paskowego lub zwyklego elektronicznego takiego pod paszkę?bo sa opinie ze te bezdotykowe czy do czola czy ucha to za kazdym razem innym pomiar tyle ze tak sobie mysle czy taki pod paszkę to dla niemowlaka sie sprawdzi?
nie polecam tych pod paszke-chyba ze ma ktos spr.bo ja ialam dziesiatki i sa do niczego ja mam microlife i polecam-sprawdzony i bardzo dokladny

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Wybaczcie ze nie nadrobie ale nie mam sily ..Nie mam dobrych wiadomosci.. .. Gin mnie chcial do szpitala wyslac tak mam skrocona szyjke ..ale powiedzial ze mi daje szanse i przepisal duphaston i nospe forte .. W kazdej chwili moge zaczac rodzic ..boje sie strasznie . Do tego Adas jest bardzo duzy . wazy juz ponad poltora kilo i wszystkie parametry ma jak w 32 tygodniu a ja jestem w 29 .. No ale jest zdrowy .. wszystko z nim w porzadku ..

Mam pytanie . mam brac duphaston 2 razy dziennie po jednej , to znaczy w jakich odstepach czasowych ??? i czy moga po nim wystapic jakies krwawienia .. ???
Cytat:
Wczesniej stwierdzil tylko napieta macice , ale szyjka byla ok .. a teraz bardzo sie skrocila .. zupelnie jakbym miala isc zaraz rodzic ..

Powiedzial ze powinien mnie tak odrazu wyslac ale ze daje mi szanse .. i ze mam brac te leki .. no i ze mam samochod i szpital blisko , dlatego mi pozwolil zostac w domu ..
Kochana
Spokojnie!!(wiem latwo sie mowi) ale
po 1) gdyby bylo bardzo zle nie wypuscilby Cie do domu nawet jakbys szpital miala za sciana-oni za nas odpowiadaja i nie moga sobie pozwolic w chwili takiego zagrozenia na zaniedbanie za ktore moga byc potem pociagnieci do odpowiedzialnosci!!
po 2)powiedzial Ci tak jak i mi zeby Cie mocno nastraszyc zebys wziela sobie do serca i naprawde lezala a nie sciemniala(bo jakby dal lekkie przyzwolenie to zawsze sobie czlwoiek powod znajdzie zeby wstac)
po 3)mierzyl Ci szyjke i sprawdzal od str peherza??bo jesli nie to mysle ze nie ma az takiej tragedii!!
po4) masz lezec, lezec i jeszcze raz lezec bo nawet jak nie jest tak zle to jak sobie odpuscisz moze sie pogorszyc!!
po 5)glowa do gory!! napewno bedzie wszystko w porzadku!!!!!!!!nie moze byc inaczejja leze od 8 tygodni i nic nie drgnelo mimo skurczy-takze bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki

Kurcze, Karolcia musisz dbać o siebie i Adasia, nie przemęczać się. Powiedz mu od cioć, że ma tam siedzieć i się nigdzie nie wybierać, bo będą baciki!!

Ja byłam u gina, ale u mnie w miarę ok, tzn "tam na dole" ok, miałam dzisiaj wyniki glukozy - na czczo 76, po 2 godzinach 116 - u mnie norma była do 140, więc się zmieściłam

2 tygodnie temu miałam leukocyty w moczu ( 100), na własną rękę brałam sobie urinal, niestety nic nie pomogło i dzisiaj też miałam 100
teraz dostałam Furaginum, mam brać 1 na śniadanie, 1 na obiad i 2 na kolację... wiem, że któraś z Was to miała... tylko nie wiem która czy to Landi może? Czy Wam to pomogło?

Jutro jedziemy z tżtem nad jezioro na tydzień, więc nie będę miała dostępu do netu, ja się chyba zapłaczę bez Was
pewnie wrócę z 10 kilo grubsza, bo będzie moja teściowa, a ona i mój mąż to kucharze, więc będę tylko siedziała i żarła :p

mam jeszcze pytanie co do kąpieli - jak dodajecie tego olejku albo płynu do wanienki - to czym to później spłukujecie? macie jakąś oddzielną wodę czy coś ja już zgłupiałam od tych wszystkich list wyprawkowych

idę się dalej pakować
Kochana milego wypoczynku najedz sie za mnie ok??

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Witam się wieczornie.. przeczytałam tylko bieżącą stronę - większości i tak nie rozumiem. Trzymam kciuki DeKajka, żeby było dobrze.

Ja dziś miałam dzień do dupy. Było mi słabo i nie mogłam się skupić - gdy powiedziałam o tym przełożonej wysłała mnie na przerwę - na zewnątrz, żebym odetchnęła - a tam mnie normalnie dopadł dół taki, że się poryczałam.. i stałam tak jak głupia - ludzie się na mnie patrzą - każdy chce wiedzieć czy wszystko ok. W końcu poszłam z powrotem, wzięłam apap, bo oczywiście łeb mnie zaczął boleć. Ale byłam twarda - postanowiłam wytrzymać w pracy i się udało. Głowa mnie w sumie dalej boli, ale już nie chcę brać więcej leków. Siedzę sobie w ciszy i po ciemku.. dobrze być w domu..
Cytat:
Cały dzień się źle czułam - teraz właśnie mi krew z nosa poszła.. masakra..
Jak to dobrze, że jutro piątek..
jestes oslabiona!!ile jeszcze tej pracy Ci zostalo??

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość
hej dziewczynki zaczelam was nadrabiac,ale zanim skoncze to pewnie nikogo nie bedzie

DeKajka trzymaj sie kochana,oby jeszcze kilka tygodni. Dobrze,ze Adas taki juz duzy,to spokojnie mozesz troche wczesniej rodzic.
ogromne zaciskamy z Laurka,zeby bylo wszystko ok

jakos mi dzien umknal
troche na kolezanke sie wkurzylam,bo we wtorek gadalysmy,ze w czwartek lub piatek mam do niej jechac i miala dac znac kiedy,a sie do tej pory nie odezwala
ogolnie ostatnio malo kto sie odzywa, odkad siedze na L4 przestalam dla niektorych istniec
tylko rodzina jakos czesciej dzwoni teraz niz jak pracowalam, dobre i to, chyba musze sie do nich znow na pare dni przejechac,bo potem bedzie ciezko
jutro rano jedziemy do USC i juz sie denerwuje,bo jak dzwonilam w srode zapytac o oplate,to byl najwczesniejszy termin na 10 listopada i to tylko jeden pewnie juz go nie bedzie jutro, a 17 listopada to juz ostatecznosc, tylko ciekawe czy cos na niego bedzie. Beda mnie toczyc do tego urzedu w 9 m-cu. Jutro sie okaze.

a z dobrych wiesci, zaczynam powoli czuc poprawe, chyba infekcja sie poddaje, dzis pierwsza noc przespalam ciurkiem 7h od tygodnia
przykro mi ze tak sie poczulas ale moze to tylko zbieg okolicznosci??moze sa teraz zabiegane albo co i to nie ma zwiazku z Twoja osoba wcale??

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
na wrzesnien pazdz. 2 kolejne mamy zabieraja sie za rodzenie :P

O matko.....ale Ci szaleje ta cukrzyca! i jeszcze co tydzien wizyta i takie hocki klocki? :/ rozumiem ze teraz juz jestes z mezem?? Pisz jak sie czujesz
Tardyferon jest jeszcze z kwasem foliowym(teraz taki mi przepisal zeby sie lepiej wchlanial)

pewnie wszystkie juz spia-to i ja ide bo

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

Perelko sukienusia sliczna!!

Edytowane przez marti86
Czas edycji: 2012-08-24 o 00:01
marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 00:12   #1562
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
j

jestes oslabiona!!ile jeszcze tej pracy Ci zostalo??
no właśnie nie wiem czy osłabienie czy co.. zostało mi jeszcze 2 tyg pracy - potem już biorę cały zaległu urlop i oficjalnie zaczynam macierzyński

zmierzyłam sobie ciśnienie - wysokie dość.. 148/85
bo mi 3 raz krew poszła.. eh...

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 00:13   #1563
justa86
Zadomowienie

A tam śpią.....jeszcze ja sie tu zapodzialam nie wlaczalam forum przez pare godzin i zrobilam wreszcie cosik z wyprawki
Zamowilam koszulke ze szlafroczkiem i porownalam sprzedawcow na all. Wybralam 2 i teraz bede myslec co u nich zamowic. W weekend jade do hurtowni pomacac wszystkie rzeczy i porownac ceny, pewnie beda na all tansze wiec sie ladnie zamowi chociaz wiekszosc u jednego sprzedawcy i bedzie spoko

Lece spac....buziaki
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 00:16   #1564
peperonik
Zadomowienie

marti dziekuje pewnie masz racje, zabiegane,zapracowane, jak tez taka bylam to pewnie tego po prostu nie zauwazalam,a teraz mam sporo czasu to jest inaczej. Chyba mi sie zwyzajnie nudzi. Dni mi sie myla, wszystkie prawie identyczne, czasem nie wiem jaki jest dzien tygodnia. Do tego nie lubie prac domowych i takie siedzenie w domu mnie przybija. Od 10 lat pierwszy raz leze i nic nie robie dluzej jak dwa tygodnie i chyba tak nie umiem. Dobrze,ze od wrzesnia do sr to bedzie cel i powod wyjscia z domu, potem zaczniemy pokoik i wyprawke uzupelniac,do slubu sie przygotowywac... uu widze,ze pewnie jeszcze za ta nuda zatesknie
dobranoc dziewczynki, jestescie niezastapione
peperonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 05:18   #1565
landi0909
Zakorzenienie

Sola normalnie w pierwszym lepszym sklepie można dostać spirytus taki w szklanej buteleczce, i mieszasz go z wodą przed przemyciem pępka czyli nalewasz do kieliszka spirytusu i dolewasz do tego kieliszka wody, tylko nie pamiętam jakie proporcje
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 06:49   #1566
aerien83
Zadomowienie

Cześć kochane witam się z kawką.

Ale z Was gaduły, mam 11 stron do nadrobienia

Wczoraj już nie zajrzałam, z koleżanką do 14 plotkowałyśmy, potem szybki obiad z mężem, zakupy i do teściów, od których wyszliśmy o 19, także już nawet nie włączałam komputera. No i mam za swoje hehe A dziś wieczorem do amfiteatru na kabareton

Kciuki za dzisiejsze wizyty i badanka
Miłego dnia dziewczynki
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 07:19   #1567
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Od 6 nie śpię..człowiek niby siedzi w domu, ale jakieś niespokojne myśli mam, natlok i kurcze ostatnio i kiepsko z zasypianiem, a z rana jak wstane na siusiu to tez jakaś podminowana jestem. Myśle o wszystkim i o niczym...
Wczoraj wybrałam wzór i sprzedawcę ochraniacza, pościeli na zaś bo maly koszt a bedzie juz, rozek, spiworek i do tego ochraniacz na materac. Oczywiscie 100% nie jestem przekonana ile i jak mi posłużą rozek i spiworek ale zdecydowałam ze spróbuje, kolderke odpuszczam. Wybrałam spiworek zapinanany naokoło a nie z suwakiem po środku, zeby nie podraznil szyjki.

Miłego dnia i kciukasy za wizyty jeśli ktos ma

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 07:31   #1568
weronika23
Zakorzenienie

czesc kochane

karolinka bedzie dobrze zobaczysz adas duzy ale jeszcze poczeka niektore chodza z rozwarciem od polowy a nie rodza

kurde ja tez mam skurcze ale mam nadzieje ze te braxtona i nic sie nie dzieje ja mowie zeby jeszcze do pazdz posiedzialo i mam nadzieje ze wytrzyma tyle ze u mnie nie przekrecony pieeronek poki coo a wizyta w nastepny piatek

anielka ja uzywam zwyklego najstarszego termometry rteciowego jakos jemu tylko wierze

boze ale mialysmy noccc masakra pol nocy gabi przewyla i jesyem nie przytomna

sliczna ta sukienka ja wczoraj kupilam taka tyle ze uzywana http://moda.allegro.pl/trendy-mama-d...560279809.html
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 07:32   #1569
niteczka83
Zadomowienie

Cześć dziewczyny
Kiedy ja Was nadrobię - Aerien ja mam około 15 stron do nadrobienia i jeszcze mykam do pracy.
Przeczytałam na szybko kilka ostatnich stron - więc przepraszam. Mam nadzieję że od września będę tu już częściej

Cytat:
Wybaczcie ze nie nadrobie ale nie mam sily ..Nie mam dobrych wiadomosci.. .. Gin mnie chcial do szpitala wyslac tak mam skrocona szyjke ..ale powiedzial ze mi daje szanse i przepisal duphaston i nospe forte .. W kazdej chwili moge zaczac rodzic ..boje sie strasznie . Do tego Adas jest bardzo duzy . wazy juz ponad poltora kilo i wszystkie parametry ma jak w 32 tygodniu a ja jestem w 29 .. No ale jest zdrowy .. wszystko z nim w porzadku ..
Mam pytanie . mam brac duphaston 2 razy dziennie po jednej , to znaczy w jakich odstepach czasowych ??? i czy moga po nim wystapic jakies krwawienia .. ???
Cytat:
Wczesniej stwierdzil tylko napieta macice , ale szyjka byla ok .. a teraz bardzo sie skrocila .. zupelnie jakbym miala isc zaraz rodzic ..
Powiedzial ze powinien mnie tak odrazu wyslac ale ze daje mi szanse .. i ze mam brac te leki .. no i ze mam samochod i szpital blisko , dlatego mi pozwolil zostac w domu ..
DeKajka - proszę nie stresuj się (wiem że ciężko), duuuużo odpoczywaj będzie dobrze, zobaczysz. Wczoraj na szkole rodzenia położna powiedziała że szyjka potrafi się nagle skrócić a potem przez wiele tygodni zostaje na tym etapie. Będzie dobrze Kochana. Duuużo leż i staraj się o tym nie myśleć. Uważam tak jak Marti gdyby było bardzo źle w życiu nie wypuściliby Cię do domu (na bank - nie ważne że szpital blisko) - to jest dla nich zbyt duża odpowiedzialność. Moja koleżanka (czasem się śmieję że wśród znajomych to ciężko znaleźć mi kogoś z całkowicie normalnym przebiegiem ciąży ) - więc wracając do tematu mojej koleżance właśnie tak drastycznie szyjka się skróciła (jakby miała zaraz rodzić) 2 miesiące przed terminem. Dostosowała się do zaleceń lekarza, dużo leżała, brała leki itd. I urodziła w terminie (dokładnie tydzień przed wyznaczonym).
Także nie martw się - będzie dobrze. Trzymaj się dzielnie.

Dobra - czas do pracy. Przepraszam że Was nie nadrobię.
Jeszcze tylko dodam że byłam wczoraj na pierwszych zajęciach na szkole rodzenia i było super. Trochę zaczęłam się uspokajać.
A co do koszul do samego rodzenia (ostatnio się rozpisywałyście o koszulach) to położna powiedziała (zasugerowała) że najlepsza jest koszula/T-shirt (nie załapałam, taka za duża) naszego mężczyzny, której potem nie będzie szkoda wyrzucić.

Uściski dziewczyny - mykam już. Miłego dnia wszystkim.
DeKajka - trzymaj się ciepło i nic się nie martw. Odpoczywaj.

Weronika - ja też mam skurcze, coraz bardziej bolesne (podobno większość ma bez - a ja mam inaczej). Mówiłam na ostatniej wizycie lekarzowi. Wówczas nic mi się szyjka nie skróciła. Powiedział że to te Braxtona, że to normalne. Mam się nie przejmować. Póki są nieregularne, jest ich niewiele na dzień. I taki mój urok - że mnie boli. Ja mam wizytę za ponad 1,5 tyg. także wtedy się dowiem czy wszystko dalej gra.

Edytowane przez niteczka83
Czas edycji: 2012-08-24 o 07:36
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 07:49   #1570
weronika23
Zakorzenienie

nooo ja poki co sie ni eprzejmuje bo nie bola z agbrysia tez mialam od 6 m a urodzilam 10 dni po termine i to jeszcze wywolywany mialam
Stary 2012-08-24, 07:49   #1571
aerien83
Zadomowienie

Godzinę dobrą mi to zajęło, ale nadrobiłam i jestem już na bieżąco
I przede wszystkim:

DeKajka kochanie spokojnie, zgadzam się z tym co nasza marti napisała: na pewno nie jest aż tak źle, po prostu teraz bezwzględnie musisz przestrzegać zaleceń lekarskich i leżeć, leżeć, leżeć. Współczuję Ci słonko tego stresu i całym sercem jestem z Tobą i Twoim Adasiem

Perełka, Peperonik ale Wam fajnie, że tak sobie planujecie i wymyślacie kreacje ślubne Perełko śliczna sukienka i na pewno jeszcze Ci posłuży

Weronika jak Ty to robisz że ciągle świetne okazje wyłapujesz na allegro?? super sukienka

halwaya o rany bidulko, mam nadzieję, że dziś już lepiej? Dobrze, że jeszcze tylko 2 tyg Ci zostało

Gabi2 z zasypianiem problemów nie mam bo padam jak mucha o 21 ale za to coraz trudniej mi zasnąć jak wstanę w nocy na siusiu. Maskra nieraz dwie godziny tarzam się w łóżku, a o 6 i tak już się zrywam z ulgą, że już ranek a pokaż jakie zamówiłaś?

agasobo gratki za udaną wizytę, dokąd wybywasz?
Stary 2012-08-24, 08:09   #1572
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Aerien taki wzór tylko bez baldachimu, a i przybornik też zamawiam, zastanawiam sie nad ta firaneczka pod materac, ale czy to już nie taka głupotka zbędna...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bald_tk_drabinki_q8.jpg (78,8 KB, 30 załadowań)

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Stary 2012-08-24, 08:18   #1573
aerien83
Zadomowienie

Gabi śliczne ta falbanka pod materac może i zbędna, ale jaka urokliwa też chcę przybornik właśnie, bo u nas mało miejsca w sypialni będzie.

Swoją drogą, kolejna wrześniówka urodziła wiem, bo podczytałam ale fajnie

my dziś do amfiteatru a deszcz zapowiadają całodniowy, i zimno już paskudnie, aż okno zamknęłam i dres założyłam
Stary 2012-08-24, 08:27   #1574
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
Aerien taki wzór tylko bez baldachimu, a i przybornik też zamawiam, zastanawiam sie nad ta firaneczka pod materac, ale czy to już nie taka głupotka zbędna...
Może ja się nie znam.. ale się zapytam..
czy takie 'zabudowanie' łóżeczka ochraniaczami na początku to jest konieczne? dziecko nie rusza się na tyle, żeby się poobijać o szczebelki - a chyba lepiej jest mieć na pierwszy rzut oka wgląd na niemowle.
Pytam się, bo stawiam na samo prześcieradło teraz - a w pościele i ochraniacze i takie inne to myślałam, że jak dziecko będzie nieco starsze - tzn jak się zacznie ruszać, wstawać, obracać.

A tak w ogóle to dzień dobry - noc ładnie przespałam i zmierzyłam sobie ciśnienie - znów wysokie 149/79. Położna kazała mi się kontaktować jeśli będzie 150/100 więc rozumiem, że skoro dolna wartość jest w normie to nie ma powodu do paniki?
Nawet zadzwonić nie mam gdzie i się zapytać (wszystkie numery jakie mam to od 9:00 czynne.. a głupio mi na pogotowie dzwonić )

Stary 2012-08-24, 08:42   #1575
kaaamila1
Zakorzenienie

Dzień Dobry

Wczoraj miałam zalatany dzień..po pracy do szkoły rodzenia a później do chrześniaka na 5 urodzinki.. Wróciliśmy do domu po 22 i od razu wskoczyliśmy do łóżka spać.. dzisiaj jestem nieprzytomna..a jutro to wesele jeszcze

Jeżeli chodzi o zajęcia w szkole rodzenia to niestety nie zrobiliśmy pielęgnacji i kąpieli maluszka, bo przyszedł ordynator szpitala i zadawaliśmy mu pytania..tak się rozgadał, że siedział całe 2 godziny..położna była niezadowolona, ale trudno..mamy przełożony temat na następne zajęcia..
No, ale dowiedziałam się wielu rzeczy odnośnie cesarki, szwów, nacięcia, środków znieczulających, sal, antykoncepcji po porodzie, problemów z piersiami itp.. jeżeli chodzi o cesarskie cięcie to ordynator jest przeciwnikiem jeżeli nie ma wskazań, gdyż mówił, że mimo wszystko jest to zabieg bardzo niebezpieczny..że nacięcie dokonywane jest w pobliżu wielu narządów itd.. śmiał się, że na następne zajęcia przyniesie nam pismo o zgodę na cięcie i mamy sobie przeczytać co tam jest napisane Mówił, ze od razu zrezygnujemy z chęci na nie
Oczywiście inna sytuacja jest w przypadku wskazań do cc !

Cytat:

Biedna Zgadzam się z Dziewczynami ! Spokojnie a zobaczysz, że wszystko będzie dobrze ! Super, ze Adaś się pięknie rozwija !

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki

Kurcze, Karolcia musisz dbać o siebie i Adasia, nie przemęczać się. Powiedz mu od cioć, że ma tam siedzieć i się nigdzie nie wybierać, bo będą baciki!!

Ja byłam u gina, ale u mnie w miarę ok, tzn "tam na dole" ok, miałam dzisiaj wyniki glukozy - na czczo 76, po 2 godzinach 116 - u mnie norma była do 140, więc się zmieściłam

2 tygodnie temu miałam leukocyty w moczu ( 100), na własną rękę brałam sobie urinal, niestety nic nie pomogło i dzisiaj też miałam 100
teraz dostałam Furaginum, mam brać 1 na śniadanie, 1 na obiad i 2 na kolację... wiem, że któraś z Was to miała... tylko nie wiem która czy to Landi może? Czy Wam to pomogło?

Jutro jedziemy z tżtem nad jezioro na tydzień, więc nie będę miała dostępu do netu, ja się chyba zapłaczę bez Was
pewnie wrócę z 10 kilo grubsza, bo będzie moja teściowa, a ona i mój mąż to kucharze, więc będę tylko siedziała i żarła :p

mam jeszcze pytanie co do kąpieli - jak dodajecie tego olejku albo płynu do wanienki - to czym to później spłukujecie? macie jakąś oddzielną wodę czy coś ja już zgłupiałam od tych wszystkich list wyprawkowych

idę się dalej pakować
Brawo za wizytkę i zazdroszczę wyjazdu

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość
Aga, już ktg, myślałam, że to się później jakoś robi. Ale najważniejsze, że wszystko ok.

a i zapomniałam powiedzieć, zaczynam 29tydzień ostatni tydzień z 2 z przodu

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
DeKajka kurcze ale duży już jest Adaś, ja mam termin tydzień po Tobie i jestem ciekawa jaki duży jest już mój syn.
I dziewczyny normalnie jestem w szoku, siedzę sobie i czuje coś mokrego na piersi, patrze a to mi z prawej piersi siara wyleciała... Normalnie jestem w szoku! Pierwszy raz takie wielkie dwie krople!
Brawo za pierwsze mleczko

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
Dziewczyny nadrobiłam to co naskrobałyscie

Dekajka - Matko aż się przeraziłam, ale zobaczysz ze wszystko bedzie dobrze byle do 36tc i Adas może wychodzic

Wstępnie ustalilismy date slubu teraz tylko w poniedzialek musimy iśc do USC sprawdzic czy 12 październik jest wolny i zarezerwowac ta datę a i w poniedziałek Tż w końcu zabierze sie za koncik naszego synka jak już się z tym uporamy to pochwale się efektem

Trzymam oczywiscie kciuki za wszystkie jutrzejsze wizyty
12.10 to data urodzin mojego męża !
Będzie szczęśliwa !

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
Piękne

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 08:46   #1576
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:
Może ja się nie znam.. ale się zapytam..
czy takie 'zabudowanie' łóżeczka ochraniaczami na początku to jest konieczne? dziecko nie rusza się na tyle, żeby się poobijać o szczebelki - a chyba lepiej jest mieć na pierwszy rzut oka wgląd na niemowle.
Pytam się, bo stawiam na samo prześcieradło teraz - a w pościele i ochraniacze i takie inne to myślałam, że jak dziecko będzie nieco starsze - tzn jak się zacznie ruszać, wstawać, obracać.

A tak w ogóle to dzień dobry - noc ładnie przespałam i zmierzyłam sobie ciśnienie - znów wysokie 149/79. Położna kazała mi się kontaktować jeśli będzie 150/100 więc rozumiem, że skoro dolna wartość jest w normie to nie ma powodu do paniki?
Nawet zadzwonić nie mam gdzie i się zapytać (wszystkie numery jakie mam to od 9:00 czynne.. a głupio mi na pogotowie dzwonić )
Hmm nie umiem chyba odpowiedzieć na to pytanie, ale jakoś ten ochraniacz przejelam jako must have i tyle, wydaje mi sie ze to tak nie ograniczy pola widzenia, nie myślałam o tym w ten sposób, a i tak sie przyda prędzej czy pózniej. Są tez takie na całe lozeczko, te zasłaniają bardziej.

Co do ciśnienia to rzeczywiście ta druga wartość ma spory margines do 100 to moze nie ma co panikowac

Stary 2012-08-24, 08:51   #1577
weronika23
Zakorzenienie

kochana ochraniacz przydaje sie bardzo bardzo i to taki porzadny na cale lozeczko jak dziecko zaczyna sie wiercic o raczke wlozy do nozke zablokuje i krzyk moja potrafila w nocy obracac sie o 360 stopni
Stary 2012-08-24, 08:56   #1578
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
kochana ochraniacz przydaje sie bardzo bardzo i to taki porzadny na cale lozeczko jak dziecko zaczyna sie wiercic o raczke wlozy do nozke zablokuje i krzyk moja potrafila w nocy obracac sie o 360 stopni
Ja do spania dziecku planuje zakładać śpiworek/togę czy tak to się tam nazywa.. (zdjęcie poniżej) - a na sam początek zobaczę, czy kokonik się sprawdzi wtedy to na pewno nic w szczebelki nie wejdzie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg toga.jpg (16,2 KB, 12 załadowań)

Stary 2012-08-24, 09:00   #1579
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cześć! Nie było mnie wczoraj z Wami i prawdopodobnie nie będzie też od jutra, bo wyskoczył nam nagły wyjazd rodzinny do Niemiec. Musimy zawieźć dziadków męża, wracam w poniedziałek.
Dodam, że myślę o Niemcach równie stereotypowo, co oni o Polakach i wzbraniam się przed przekraczaniem tamtej granicy jak tylko mogę, stąd też radość moja z robienia za taksówkę jest niewymowna

DeKajka! Kochana nie będzie mnie tu, ale myślami jestem z Wami Wszystko będzie dobrze, bezwzględnie słuchaj lekarza, a i dziewczyny na pewno dobrze doradzają - odpoczynek i spokój przede wszystkim! Przesyłam wirtualne uściski i dużo pogody ducha na leżakowanie
Stary 2012-08-24, 09:14   #1580
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:
Zastanawialam sie tez nad takim na całe ale na razie wezmę pól na pól
Ale opilam sie mlekiem czekoladowym, nie chce mi sie obiadu robic, kupiłam w biedronce nalesniki z jagodami

Stary 2012-08-24, 09:22   #1581
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Dzień dobry

Nareszcie jako tako przespałam tą noc więc mogę trochę przy kompie posiedzieć.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i gratuluję kolejnych tygodni

Pada u nas deszcz i zrobiło się odrobinkę chłodniej
anett234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 09:22   #1582
judkama
Zakorzenienie

halwaya niby to drugie nie jest zle, ale ta pierwsza wartosc cisnienia jak dla mnie za wysoka w ciazy zdecydowanie, mierz sobie 3 razy dziennie, zeby czegos nie przegapic
moze to wszytsko przez przemeczenie, a polozna wie ze masz takie??

co do spiworka ja uzywalam na poczatku, bardzo fajnie
tylko po kazdym karmieniu nocnym i tak byla na poczatku kupka wiec przewijalam, bo sie balaam odparzenia i i to wkladanie wyjmowanie z niego mnie denerwowalo
a karmilam co 2 godziny srednio i tak przez kilka miesiecy

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 09:26   #1583
weronika23
Zakorzenienie

u nas spiworek sie nie sprawdzil mala nie cierpiala na poacztku tez mialam maly ochraniacz pozniej zmienilam na caly
aa dostalismy dla olusia swietna kolderke z glowa misia jak juz bede mogla wejsc na gore budowy to zrobie wam fotke

judkama zgadzam sie z toba ja tze karmilam co 2 godz i przeiwjalam przewaznie kupka byla i to wyciganie wkladanie masakra
Stary 2012-08-24, 09:30   #1584
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Dzień Dobry dziewczynki

Nadrobiłam Was.

Pożyczyłam wczoraj od koleżanki 2 książki jedna ponad 700 stron drugo ponad 1000 uwielbiam takie grubasy

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 09:32   #1585
judkama
Zakorzenienie

wg usg zaczynamy dzis 27 tc juz coraz blizej

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 09:36   #1586
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
Gabi śliczne ta falbanka pod materac może i zbędna, ale jaka urokliwa też chcę przybornik właśnie, bo u nas mało miejsca w sypialni będzie.

Swoją drogą, kolejna wrześniówka urodziła wiem, bo podczytałam ale fajnie

my dziś do amfiteatru a deszcz zapowiadają całodniowy, i zimno już paskudnie, aż okno zamknęłam i dres założyłam
A mnie jest tak masakrycznie gorąco,że szok.
Odkąd jestem w ciąży tak własnie jest,wkurza mnie to jak nie wiem co.A zawsze latem było mi zimno i miałam zimne dłonie i stopy.

Mam do Was takie durne pytanie ,które mnie męczy od kilku tygodni - odnośnie wód płodowych.
Co jeśli wody odejdą mi w nocy kiedy będę spała?
Obudzi mnie to napewno ale nie będę wiedziała czy to wody czy po prostu siku
anett234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 09:37   #1587
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:

judkama zgadzam sie z toba ja tze karmilam co 2 godz i przeiwjalam przewaznie kupka byla i to wyciganie wkladanie masakra
no a te śpiworki przecież są od dołu rozsuwane lub zapinane, więc nie trzeba w sumie wyjmować dziecka ze śpiworka.. no dobra - sama się w praktyce przekonam czy masakra

Stary 2012-08-24, 09:38   #1588
landi0909
Zakorzenienie

anett - mojej siostrze odeszły tak:
o 5 rano się obudziła bo zachciało jej się siku no i poszła, i się wysikała, ale jak wstała to dalej leciało więc pobiegła do sypialni obudzić męża - za sobą zostawiała kałuże

napewno to zauważysz
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 09:39   #1589
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Jadkama gratuluję!!!!!!!

Ach i ja się pochwalę bo zapomniałam że zaczynamy 24 tydzień

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 09:40   #1590
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anett234 Pokaż wiadomość
Mam do Was takie durne pytanie ,które mnie męczy od kilku tygodni - odnośnie wód płodowych.
Co jeśli wody odejdą mi w nocy kiedy będę spała?
Obudzi mnie to napewno ale nie będę wiedziała czy to wody czy po prostu siku
Ja właśnie przeczytałam, że wody płodowe to może być różnie.. mogą odejść wcześniej - mogą tuż przed samym porodem.. może to być mała ilość - kilka kropel - a może to być nawet powyżej 1 litra, więc nie ma reguły. Nawet pierwszych skurczy możesz nie odczuć jeśli będziesz spała - to taka moja książkowa wiedza teoretyczna, ale niech się może mamy wypowiedzą

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości