|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Wiecie co, z psiakiem ciężko. Poważnie się o nią martwimy. Nadal biegunka i nic nie je, do tego doszedł odruch wymiotny. Dzisiaj dzwoniliśmy do weta i jutro jedziemy na wizytę.
|
|
#4202 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
ci oddający wspominali o problemach ?a tą parwowirozę wykluczyli ?? Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-08-23 o 23:17 |
|
|
|
|
#4203 |
|
Wtajemniczenie
|
tak wspominali, nawet wolontariuszka codziennie dzwoni o nią zapytać
|
|
#4204 |
|
Wtajemniczenie
|
biedna Nutka, mam nadziej ze wyzdrowieje wam
moi rodzice kiedys przygarneli psinke z podworka...jak sie okazalo byla bardzo chora i nie przezyla. Za pozno do nas trafila i sie nie udalo niestety... to Cie pocieszylam
|
|
|
|
#4205 |
|
Wtajemniczenie
|
też o tym myślę stronczku
![]() brumek widziałam editke na pasku, szkoda że się nie odezwała
|
|
#4206 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej hej
![]() Cytat:
pewnie że głupio ![]() Cytat:
Cytat:
oby było wszystko dobrze! Niedługo jedziemy, co prawda laptopa bierzemy ale mam plan od niego odpocząć, więc pewnie za często się nie pojawię. To nie piszcie za dużo
|
|
|
#4207 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam.
Aaniu udanego odpoczynku Iustyna daj znać co weterynarz powiedział. Trzymam żeby było dobrze Dziś wieczorem muszę pokroić sałatkę i posprzątać na jutrzejszą imrezkę TŻta. Jutro do 13tej jestem w pracy, a goście pewnie zaczną napływać o 17tej bo część z małymi dziećmi. Jak ja się wyrobię ![]() Za tydzień ślub TŻta siostry, a za dwa tygodnie impreza urodzinowa TŻta dla rodziców. O weselu 29 września nie wspomnę. I jak tu się odchudzać ![]() Ja czytam teraz - http://fabrykaslow.com.pl/fantastycz...uba-wedrowycza Śmieszna książka, ale "bawię się" z nią już ze dwa miesiące, bo czasu brak. Zmykam do pracy.
|
#4208 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
Nie spimy od 6 Iustyna jak dzis psinka? Aniu bawcie sie dobrze Jacieee udanej imprezy Przemyslalam wczoraj sprawę urodzin Wiki i chyba zrobię w niedziele. O ile uda mi sie dzis tort na niedziele zamówić. Wczoraj cały wieczór z tz przegadalismy. Niby jest dobrze, ale da sie odczuć ten dystans. |
|
|
|
#4209 |
|
Zadomowienie
|
a wlasnie Aaniu - ja z tego rzadkiego pisania nie gratulowalam Ci chyba jeszcze fasolinki! Zycze Ci, zeby ciaza przebiegla ksiazkowo i sprawila calej Twojej rodzince wiele radosci, a dzidzia urodzila sie zdrowa i sliczna
odpowiem tez na zalegle pytania: Carmela - blizniaczki mojej kumpeli to Hania i Zosia - imiona moze ciut za popularne, ale za to przepiekne Patiku - pytalas o Lebe. Nie polece Ci miejsc, w ktorych spalismy (dwa, bo z pierwszego sie wynieslismy) w pierwszym (OW Nicola) obrzydliwie smierdzialo stechlizna, nie moglam od tego zapachu spac . Drugi nocleg (Pensjonat Onyx) byl fajny, ale zdecydowanie za drogi (szczegolnie jak na wielkosc pokoi ). To ja juz bym chyba wolala ciut nizszy standard, ale za mniejsza kase. Tyle, ze nie za bardzo mielismy kiedy sie dokladnie porozgladac, bo wiadomo - spieszylo nam sie zeby cos szybko znalezc.Jedyne, co tak zaocznie moge polecic to pensjonat Gizela na Brzozowej - blisko morza, bardzo dobre i tanie jedzenie (wypasiony obiad 2-daniowy z kompotem 18-19pln), pokoj 2-os 120pln, wystroj taki lata 90te, ale co tam. Od strony ulicy wprawdzie glosno, ale od podworka juz calkiem cicho. Ja natomiast z moja obecna wiedza wybieralabym nocleg przy zachodniej plazy, gdzie mniej ludzi, tylko tam jest zaledwie kilka pensjonatow i trzeba rezerwowac wczesnie (Horyzont, Faleza, Kemping Łebski, Pod Krokodylem, Iwona, Arriba). Generalnie do wczasow z dzieckiem Leby nie polecam A na glownej plazy - szkoda gadac - tysiace ludzi i tylez PARAWANOW. Kazdy sie odgradza wysokim murem, z parawanow sa robione cale wille he he. A tak serio to przez te parawany nie da sie przejechac wozkiem, a nawet dojsc do brzegu morza! nie wspomne o graniu w pilke czy innych zabawach. Tragedia. Nastepnym razem wybieram Rowy |
|
|
|
#4210 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kajoolku nic nie robisz źle widocznie Szymek potrzebuje więcej sobie zjeśc w nocy Każde dziecko jest inne.Lili wprawdzie w nocy już nie je, ale pije litrami ![]() Ona w ogóle pije litrami! Nie smakuje jej ostatnio woda, więc rozcieńczam sok - ok 0,5-1 cm soku na dnie i do pełna wody żeby jakiś posmak był.. Cytat:
Cytat:
Teraz się już zaczną odrapane kolana![]() Jakim się smarujesz? mój wygrzewający się skończył i smaruje się chłodzącym - jak był nieziemski upał to sie dogrzewałam, a jak teraz zimno to się chłodzę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tż znowu zaspał do pracy nie wiem co się dzieje...Ale, ale.... mówiłam Wam, ze mu przedłużą umowę na pół roku? No i wczoraj dostał ją do ręki z tym, że na rok! |
|||||
|
|
|
#4211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bry u nas znów płacz przed 3 i stawanie w łóżeczku nie wiem czy mu coś się śni ?? tak się przytulał mój skarbuśnie dało się wyjść z pokoju bo już spał a jak tylko wychodziliśmy to od razu płacz i wstawanie tż został u niego w pokoju , spał na podłodze bo nie dało sie inaczej no i pobudka po 6 Stronczek witam w klubie Agula za umowę, fajny komfort wiedzieć, że ma się pewną pracę i kasę
|
|
|
|
|
#4212 |
|
Wtajemniczenie
|
Agulaa u Nas to samo z piciem. Dominik to mały smok. I pił, i pił, i pił i pił ....
W dzień litr to standard, w nocy 150 ml wody (nie dodaję na noc soku bo by mi się od butelki nie oderwał, dopóki by dna nie zobaczył) Sprawdziłam dziś i do 5tej podawałam mu tylko smoka i zasypiał, także wydaje mi się, że to jego picie w nocy to taki uspokajacz, ale woda, to niech pije. Gorzej w dzień. Soczki, kompoty, kubusie play, szystko połyka na raz. A potem mu się w brzuchu przelewa
|
#4213 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, dziękujemy bardzo serdecznie za wczorajsze życzenia urodzinowe
Wieczorem poszliśmy z TŻtem na rowery, po drodze zgarnęliśmy kumpla i siedzieliśmy w altance do północy, dlatego nie miałam kiedy wskoczyć na Wizaż. Dzisiaj wielkie przygotowania do jutrzejszych urodzin. Bratowa upiecze tort, ja jestem kulinarnym bezmózgowcem .
|
|
|
|
#4214 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziubku ja sie martwię a co innego. U nas w niedziele mozna odebrać tylko sie boje ze jak zamówie dzis to na niedziele nie zdążą zrobić. Obudzilam sie.
Wgl to jakaś nie wyspana chodzę. Klade sie pozno ( siedzimy dlugo w noc z mama). Wstaje wczesnie ( ostatnio Wicia powitala dzien o 4.51) Moja panna całkiem sie rozregulowala z tym spaniem. Znając zycie to przed samym wyjazdem sie unormuje i w domu bedzie od poczatku przyzwyczajenie. Spotkałam wczoraj koleżankę która od 13 lat mieszka w USA. Przyleciała z dwuletnim synem na wakacje. Ona ma dopiero problem ze spaniem. Różnica czasu ogromna i Maly nie Moze sobie z tym poradzić. |
|
|
|
#4215 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Dziewczyny dziękuję za odpowiedzi odnośnie skazy białkowej. Czyli Lila chyba już może, a Lena nie... śluz w kupce- i nic po za tym... i zapach tej kupki- okropne ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Myha 82 ujawnij sie, podczytujesz nas od początku...
|
#4216 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za odpowiedzi
![]() Brumek jak Tymek w nocy? za duże słoiczki!Wiesz, co jeszcze gdzieś wyczytałam (nie mogę znaleźć linka)? Że do 12 miesiąca mleko mamy to ok. 2/3 pożywienia dziecka. Ok. 24 miesiąca proporcja jest odwrotna, czyli 1/3 mleko i reszta inne jedzenie. Tylko, że to dotyczy karmienia UU. I fakt, że dwuletnie dzieci już rzadko są karmione UU. Kajool nie przejmuj się tym nocnym karmieniem. Widocznie Szymek tego potrzebuje, choć możesz spróbować to zmienić. Ale nic na siłę. Dziecko kieruje się instynktem, więc dacie radę ![]() Jacieee Dominik naprawdę tyle wypija? Przyznam się, że ja od czasu do czasu też Małego Kubusiem poczęstuję, zwykle po innym posiłku. Trochę mu mieszam - jego jedzenie i "dorosłe". Ostatnio "lubi" słonecznik - tylko zwykle w takiej samej postaci z niego wychodzi ![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- I Myha się zmyła ![]() Często nas czyta też M1981 (albo coś w tym stylu). Boją się nas czy szpiegują
|
|
|
|
#4217 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaaa to o to chodzi to biegnij i zamawiaj , myslę ,że powinni się w 3-4 dni wyrobić, u nas wystarczy 2 dni przed odbiorem zamówicCytat:
uuu no to faktycznie objawy powrotu skazy ![]() biedna Lenka Cytat:
a swoja drogą to wypadało by po tylu wywoływaniach z krzaków jakoś zareagować |
|||
|
|
|
#4218 |
|
Wtajemniczenie
|
Wlasnie zaraz sie wybieram zamowic ten nieszczesny tort. Czekam tylko na tate bo ma mnie zawieźć. Bez samochodu jak bez ręki.
Zaraz ja tu Shire zawołam to zrobi porządek z tymi krzaczorami i ich mieszkańcami :atyatyaty: DDewik jest tez częstym gościem u nas Przypominam o tytułach. Jak narazie mam tylko 2. Biednie. Telik, Brumek!!!! Ruszcie głowami !!! |
|
|
|
#4219 |
|
Zakorzenienie
|
raz wziol punkty za mnie moj tata (chyba 3), raz mialam ja (tez 3), teraz 6. ale uwaga! bylam zapytac na komendzie ile mam punktow i mam czyste konto
bo prawdopodonie albo jeszcze nie wpisali mi tych 3, albo juz sie rpzedawniły, albo straz gminna wcale nie rpzekazala tej informacji policji!tak przewrotnie spytam: czy zatrzymujecie sie jak pyknie czerwone na lini zatrzymania i wiecie ze zatrzymacie sie akurat w polowie skrzyzowania/na pasach dla pieszych i obudziecie spiace dziecko ostrym hamowaniem? Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-08-24 o 10:15 |
|
|
|
#4220 | |||
|
Zakorzenienie
|
Justyna - jak Nutka
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tez to czytałam Dzień dobry ![]() Kinga, Zuzka, Jasiu - po buziaku za kolejny miesiąc Adrji - gdzie jesteś
|
|
#4221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to mojego męża nie moje raz go złapał fotoradar, a że nie było widać kierowcy to policjant na komendzie nam powiedzial "to proszę między sobą ustalić kto jechał" a że ja praktycznie nie jeszcze samochodem to wzięłam na siebie.Co do czerwonego światła - jeśli zatrzymanie się w ostatniej chwili na czerwonym świetle wymaga gwałtownego hamowania to się nigdy nie zatrzymujemy. |
|
|
|
|
#4222 | ||
|
Zadomowienie
|
uff, Klara w zlobie, Blanka poszla na spacer z niania w ramach oswajania, a ja leze i cierpie, bo mnie migrena dopadla (tu gdzie leze net mi lepiej dziala, wiec zamiast spac nadrabiam Wizaz
o szlag!Cytat:
Cytat:
![]() dziewczyny, dajcie spokoj siedzacym w krzaczorach - nawet nie zdajecie sobie sprawy jak ciezko sie wbic w istniejaca grupe, czasem to naprawde nie ma sensu |
||
|
|
|
#4223 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumku Nuta właśnie jest z Tż u weta. Nic nie wiem, czekam na telefon. Miał z nią jechać dopiero po 16.00, ale już o 9.30 pojechał, bo tak kiepsko wyglądała.
Jak coś będę wiedziała, to napiszę. Ps. maluchom daje się tarmosić i głaskać, nawet nie warknie, za to na kota wczoraj warczała i szczekała. No i jak tylko się odwrócę, to kładzie się na kanapę, na poduszki
|
|
#4224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4225 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tęsknię czasami za dawnymi czasami, kiedy nie byłam mężatką, wiecie? też tak macie? Cytat:
Mezszares dzięki za wskazówki. U nas wyjazd pod znakiem ?, 20 % szans że pojedziemy, mało prawdopodobne. We wrześniu to już pewnie nie ma tłumów, ja nie lubię morza w wakacje. Logistyk mówisz? w rabenie może? byłam tam na rozmowie kiedyś, właśnie na podobne stanowisko. Nie przeszłam o 3 etapu rekrutacji. Ania udanego pobytu, zazdroszczę... potrzebuję wyjazdu i oderwania się od codzienności i problemów. Justyna biedna. Mam nadzieje że wet coś zdziała.Marina czego Cię nie ma? pisz nawet z kropkami i nic nie przeklejaj. Martwię się o Sarę .Od wczoraj ma wielkiego bąbla czerwonego na przedramieniu i stopie, udzie. Dzisiaj są dużo większe niż wczoraj i mocno czerwone. Wczoraj po drzemce znalazłam u niej w łóżeczku jakiegoś martwego robaka
|
|
#4226 |
|
Raczkowanie
|
Cześć, przyznaję się do podczytywania forum gdzieś od marca 2011 (z dużymi przerwami), ale wcześniej nie mogłam się zmobilizować do założenia konta. Mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko, że dopiero teraz się odzywam
![]() Krótko o sobie: - mam 28 lat, - mieszkam pod Poznaniem, - po macierzyńskim wróciłam do pracy, - mam rocznego synka. i to chyba na tyle.. Mój pomysła na tytuł: Roczek minął - nie do wiary, cieszą się lipcowe i sierpniowe mamy. |
|
|
|
#4227 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wie co dobre ![]() Cytat:
Brawa za tytuł. Brawa za skończony roczek. I dobrze Ci tu będzie, bo mamy trzy ekstra Poznanianki ![]()
|
|
#4228 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapraszam do czynnego udziału w rozmowach. ![]() Cytat:
|
|
#4229 |
|
Raczkowanie
|
jak ma na ime synek?
![]() Rafał - urodzony 19.08.2011 r. SN, 41 tc i 4 dni, 56 cm 3170g Dziękuję za miłe powitanie
Edytowane przez anka_1984 Czas edycji: 2012-08-24 o 11:22 |
|
|
|
#4230 |
|
Wtajemniczenie
|
Skoro mnie Bella wywołała to wyjde z tych krzaków
Nie jestem groźna-Bella może potwierdzic. Czytam Was od samego poczatku jak tylko dowiedziaąłm sie o ciazy (czyli od 07.12.11) Na poczatku bałam z Wami pisac bo byłam juz po jednym poronieniu i nie chciałam zapeszac. potem Wy juz sie tak zżyłyście, ze ciezko mi było sie wbic. Chiaąłm tylko powiedziec, ze Was UWIELBIAM Korzystam z waszych rad, kupuje to co poleciacie (mam m.in.mate z LIDLA No to teraz o mnie: Mam prawie 30 lat. Na moja córke czekałam prawie 4 lata. lekarze nie dawali nam szans na naturalne poczecie. A tu szok-po miesiacu od diagnozy zaszłam w ciaże. Martynka urodziła sie 15.08.2011 o 12:55 przez CC. Poczatkowo próbowałam rodzic Sn ale nie dało rady. Martynka jest bardzo żywym dzieckim i bardza absorbujacym. na poczatku nie chciała w ogóle jesc UU. po 3 tygodniach załapała o co chodzi i tak jej sie spodobało, ze dopiero teraz próbuje ja "odcyckowac" Martynka od 2 tygodni chodzi samodzielnie. Śpi ze mna. Co jeszcze...? Ja w lutym wróciłam do pracy i opieke sprawuje babcia na zmaine z tatusiem. Przyznaje, ze praca jest dla mnie taka mała odskocznia. Moge Was nadal podczywac?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:00.

oby było wszystko dobrze! 

. Drugi nocleg (Pensjonat Onyx) byl fajny, ale zdecydowanie za drogi (szczegolnie jak na wielkosc pokoi

juz samo odpowiadanie zajelo mi 1h tak ten internet u mnie chodzi...)

Zakończone: 2
za umowę, fajny komfort wiedzieć, że ma się pewną pracę i kasę

bo prawdopodonie albo jeszcze nie wpisali mi tych 3, albo juz sie rpzedawniły, albo straz gminna wcale nie rpzekazala tej informacji policji!