Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-24, 09:40   #1591
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość

judkama zgadzam sie z toba ja tze karmilam co 2 godz i przeiwjalam przewaznie kupka byla i to wyciganie wkladanie masakra
Ale to chyba po to jest suwak zeby nie wyciągać?

Co do wód plodowych w nocy...Hmm nie wiem ale ja to sie zastanawiam czy w ogóle będę wiedziała ze rodze

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 09:42   #1592
landi0909
Zakorzenienie

Laski powiem Wam tak:

Ostatnio moje regularne skurcze tak mnie bolały, że jeśli przed porodem są też tak bolesne, to nie da się ich nie zauważyć dosłownie zwijałam się z bólu!
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 09:45   #1593
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Kochane zmykam, Idę sprzątnąc a potem do sklepu i jakieś ciasto ukręce

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 09:47   #1594
kaaamila1
Zakorzenienie

Kochane chciałam pogratulować rozpoczęcia kolejnych tygodni ciąży

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

......................... .....

Lekarz wczoraj na SR mówił o porodach wcześniaków i zaskoczyło mnie to, że do 28 t.c. porody odbierane są przez cc..ponoć dopiero od 28 t.c. kobieta rodzi wcześniaka s.n. oczywiście jest tam mocniej nacinana aby główki nie uszkodzić takiego maluszka..

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 09:48   #1595
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
wg usg zaczynamy dzis 27 tc juz coraz blizej
Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
Jadkama gratuluję!!!!!!!

Ach i ja się pochwalę bo zapomniałam że zaczynamy 24 tydzień
Gratuluję kochane

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
Laski powiem Wam tak:

Ostatnio moje regularne skurcze tak mnie bolały, że jeśli przed porodem są też tak bolesne, to nie da się ich nie zauważyć dosłownie zwijałam się z bólu!
No muszę przyznać rację.Mnie też kilka razy w nocy złapało takich "przepowiadaczy" i bolało jak diabli.Nawet sobie nie chcę wyobrażać jak muszą boleć te,które są już przy porodzie masakra
anett234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 09:49   #1596
aerien83
Zadomowienie

Hehe co do wód płodowych to też kompletnie nie wiem: ja miałam przebijane, bo poród mi wywoływali - same nie odeszły. Za to jak leżałam na oddziale to jedna z dziewczyn wróciła z łazienki i jak nie chlusnęło z niej ogromna kałuża aż salowa się śmiała gdy z mopem przyszła

I też, mimo że miałam skurcze przez 11 h gdy próbowałam Kubusia urodzić, to teraz nie pamiętam co to skurcz piszecie o tych bezbolesnych o stawianiu się macicy itd a ja nie wiem co to. Owszem, czasem mi brzuch twardy się robi to wtedy nospa i gra. Ale co to skurcze braxtona - nie wiem

Ależ mnie zgaga pali, jem migdały i mi niedobrze po nich bleh, po ciąży na migdały nawet nie spojrzę, już tysiąc paczek zjadłam przez te pare miesięcy fujjj
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 09:51   #1597
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anett234 Pokaż wiadomość
Mam do Was takie durne pytanie ,które mnie męczy od kilku tygodni - odnośnie wód płodowych.
Co jeśli wody odejdą mi w nocy kiedy będę spała?
Obudzi mnie to napewno ale nie będę wiedziała czy to wody czy po prostu siku
ja poszlam na siusiu sknczylam a lecialo dalej przestawalo i przy jakims wiekszym ruchu albo jak stalam to lecialo dalej, zauwazysz ze to to

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
no a te śpiworki przecież są od dołu rozsuwane lub zapinane, więc nie trzeba w sumie wyjmować dziecka ze śpiworka.. no dobra - sama się w praktyce przekonam czy masakra
tak ale przebieraj sobie kupke w spiworku, to kupka moze zostac na spiworku, albo Ci obsiusia go
zycze powodzenia

Cytat:
Jadkama gratuluję!!!!!!!

i gratulujeklask i:

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 09:52   #1598
landi0909
Zakorzenienie

anett - a pomyśl sobie co jest, jak je masz regularnie, co 10 minut i potem w coraz krótszych odstępach czasu. Nawet nie masz czasu odpocząć. To jest masakra! Ja myślę że głównie przez to kobiety tak strasznie boją się sn. Nie wiem jak ogólnie cały poród przebiega, bo jeszcze nie rodziłam.. Ale mnie osobiście przeraża jedynie to że skurcze będą co pół minuty a dziecko nie będzie chciało wyjść

wczoraj właśnie ze znajomą gadałam ponad 2 godziny o porodzie i połogu... Ona przy pierwszym porodzie miała nawet kroplówkę na przyśpieszenie, ale zero rozwarcia i szyjka max długa. W końcu postanowili że wezmą ją na cesarkę. Poszło szybko i sprawnie córcia miała 57cm i 4250g
Stary 2012-08-24, 09:53   #1599
aerien83
Zadomowienie

Pani_Jasiowa co za porządna gospodyni no no a jakie tytuły tych książek

ja też będę miała śpiworek ale na początku to rożek do spania, bo Kubę w rożku kładłam i byłam pewna że ma cieplutko

gratuluję rozpoczęcia nowych tygodni dziewczynki już wszystkie mamy bliżej jak dalej
Stary 2012-08-24, 09:56   #1600
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cześć z rana
Wcinam śniadanie właśnie.

Dziewczyny na zgagę polecam tłustą śmietanę, 30% najlepiej. Dwa łyczki i przechodzi, jak nie przechodzi to znów dwa łyczki i koniec zgagi.
Do tej pory miałam może 5 razy zgagę
Stary 2012-08-24, 09:59   #1601
halwaya
Zakorzenienie

Ja już obiad wstawiłam.. (muszę rano gotować, bo do pracy ze sobą biorę )
dziś rybka w sosie masełkowym krokiety z ziemniaczków i surówka (pomidory, ogórek, rzodkiewka, kapusta pekińska, papryka).
No i mam tylko 40 min by się zebrać, ubrać, wyszykować

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 10:00   #1602
landi0909
Zakorzenienie

A mi znajoma powiedziała, że jeśli nie chcę żeby moje rozstępy się powiększyły, to mam raz dziennie PIĆ łyżkę stołową oliwy z oliwek. Mogę np zagryźć chlebem, żeby mnie nie mdliło podobno wyczytała to w jakiejś książce... Nie wiem - spróbuję. Jak to ma mnie uratować to warto przecierpieć no i powiedziała że jak mnie zaswędzi brzuch to mam choćby kostkę masła w to miejsce wsmarować - koniecznie natłuścić, bo jak zaczyna swędzieć to skóra już pęka.
Stary 2012-08-24, 10:00   #1603
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
Hehe co do wód płodowych to też kompletnie nie wiem: ja miałam przebijane, bo poród mi wywoływali - same nie odeszły. Za to jak leżałam na oddziale to jedna z dziewczyn wróciła z łazienki i jak nie chlusnęło z niej ogromna kałuża aż salowa się śmiała gdy z mopem przyszła

I też, mimo że miałam skurcze przez 11 h gdy próbowałam Kubusia urodzić, to teraz nie pamiętam co to skurcz piszecie o tych bezbolesnych o stawianiu się macicy itd a ja nie wiem co to. Owszem, czasem mi brzuch twardy się robi to wtedy nospa i gra. Ale co to skurcze braxtona - nie wiem

Ależ mnie zgaga pali, jem migdały i mi niedobrze po nich bleh, po ciąży na migdały nawet nie spojrzę, już tysiąc paczek zjadłam przez te pare miesięcy fujjj
Tzn ja nie wiem czy to były skurcze braxtona,mogę tylko przypuszczać.Jak narazie złapało mnie coś takiego tylko dwa razy.I to było takie dziwne uczucie bólu w połowie brzucha takie "opasające" i bolało jak diabli
Stary 2012-08-24, 10:01   #1604
aerien83
Zadomowienie

Mysti to następnym razem spróbuję z tą śmietaną, choć już się boję na samą myśl brr

Oglądam pościele, jaka śliczna http://allegro.pl/8-el-posciel-120x9...566542281.html

Na obiad też mam rybkę, ziemniaczki i marchewkę z groszkiem na ciepło.
Stary 2012-08-24, 10:07   #1605
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość

ja mam za darmo,musialam miec tylko meldunek w Warszawie, 5 tygodni, 10 zajec, dwa razy w tygodniu w przychodni przyszpitalnej
bede sama chodzic,bo to na 16,a moj tz od 16 pracuje niestety
Kurcze 350zl sporo , u nas jest za to co ja ide 450zl jak ktos nie ma meldunku,ale nie wiel ile czasu jedne zajecia trwaja, a u Was dlugo?
my mamy 4 razy po kilka godzin moj M bedzie musialam 2 razy wziasc urlop zeby byc na szkole rodzenia)

Cytat:
Sola normalnie w pierwszym lepszym sklepie można dostać spirytus taki w szklanej buteleczce, i mieszasz go z wodą przed przemyciem pępka czyli nalewasz do kieliszka spirytusu i dolewasz do tego kieliszka wody, tylko nie pamiętam jakie proporcje
Landi, czemu Ty nie spisz o 5:18??;p
Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
Aerien taki wzór tylko bez baldachimu, a i przybornik też zamawiam, zastanawiam sie nad ta firaneczka pod materac, ale czy to już nie taka głupotka zbędna...
chyba zbedna... zreszta nie wiem bo sie na tym nie znam;p
Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o zajęcia w szkole rodzenia to niestety nie zrobiliśmy pielęgnacji i kąpieli maluszka, bo przyszedł ordynator szpitala i zadawaliśmy mu pytania..tak się rozgadał, że siedział całe 2 godziny..położna była niezadowolona, ale trudno..mamy przełożony temat na następne zajęcia..
No, ale dowiedziałam się wielu rzeczy odnośnie cesarki, szwów, nacięcia, środków znieczulających, sal, antykoncepcji po porodzie, problemów z piersiami itp.. jeżeli chodzi o cesarskie cięcie to ordynator jest przeciwnikiem jeżeli nie ma wskazań, gdyż mówił, że mimo wszystko jest to zabieg bardzo niebezpieczny..że nacięcie dokonywane jest w pobliżu wielu narządów itd.. śmiał się, że na następne zajęcia przyniesie nam pismo o zgodę na cięcie i mamy sobie przeczytać co tam jest napisane Mówił, ze od razu zrezygnujemy z chęci na nie
Oczywiście inna sytuacja jest w przypadku wskazań do cc !
wiesz co, wiekszosc szpitali jest przeciwnym cc... tam gdzie ja chce rodzic to tez sa na nie... chyba ze jest taka koniecznosc
Cytat:
Ja do spania dziecku planuje zakładać śpiworek/togę czy tak to się tam nazywa.. (zdjęcie poniżej) - a na sam początek zobaczę, czy kokonik się sprawdzi wtedy to na pewno nic w szczebelki nie wejdzie
ja mam juz taki) ale oslonke na lozeczko tez bede miala tylko nie wiem czy na cale 360 stopni czy tylko na polowe 180 stopni
Cytat:
Napisane przez anett234 Pokaż wiadomość
Mam do Was takie durne pytanie ,które mnie męczy od kilku tygodni - odnośnie wód płodowych.
Co jeśli wody odejdą mi w nocy kiedy będę spała?
Obudzi mnie to napewno ale nie będę wiedziała czy to wody czy po prostu siku
podobno sa wtedy bole i one Cie budza;p powiem Wam ze to wszystko jest podniecajaco-przerazajace

Cytat:
Laski powiem Wam tak:

jakos mnie to nie pocieszylo;p
Cytat:

kazda kobieta jest inna) jedna bedzie zwijala sie z bolu a druga bedzie miala orgazm prz porodzie (czyli ja ) trzeba byc pozytywnie nastawiana
Stary 2012-08-24, 10:07   #1606
Lonia89
Raczkowanie

Cytat:
anett - mojej siostrze odeszły tak:
o 5 rano się obudziła bo zachciało jej się siku no i poszła, i się wysikała, ale jak wstała to dalej leciało więc pobiegła do sypialni obudzić męża - za sobą zostawiała kałuże

napewno to zauważysz
wczoraj kuzynka męza była u mnie jest w 21 tygodniu z drugim dzieckiemmi własnie nam opowiadała jak to bło z 1 i tez wstaała rano zachciało sie jje siku i poszła do łazienki i sika i sika i sika, woncu sie skapneła ze cos zadługo sika , wiec spojrzła wkibel a tu zielone wody i natychmiast na szpital.

W ogóle to czesc Ja wczoraj zakupiłam szpitalna koszule nie jest aseksualne:P maz stwierdził ze jest całkiem sexi , w ogóle to był taki nieplanowany zakup bo miałam zamawiac na allegro ale wczoraj jak zobaczyłam ta koszule za 15 zł to jakzem miała nie wziąc? i takim spososbem zaoszczedziłam kasy i mam koszule fajna tanim kosztem, jakby była jeszcze jedna tylko inny kolor to bym wzieła dwie, ale był tylko jeden kolor wiec nie brałam dwoch bo na co mi dwie takie same, ale moze spotkam jeszcze znowu jakas tania koszule to zakupie druga, bo pasuje miec jednak ze dwie w tym szpitalu i jakis tshirt do porodu.
Oczywiscie nie moglam wrocic bez czegos dla małej zakupiłam szczotke z naturlanego włosia z grzebykiem i fajne portalki polarkowe taki cieplusie i słodkie, naoogladłąam sie wczoraj wózków strasznie mi sie spodobał TAKO LARET, no rewelacyjny wózek powoziłam sie lciutki fajny no super i własnie taki prawdopodobnie kupimy. 1500 zł 3w1
No i przyszła mi z all wczoraj sukienusia dla mojje niusi pokazuje fotki moich zdobyczy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg koszula.jpg (14,7 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu.jpg (117,2 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg portalki.jpg (85,3 KB, 8 załadowań)

12.01.2008 - nasz początek*
28.07.2010- zaręczyny
16.07.2011- ŚLUB;*
28.03.2012 - dwie wymarzone kreseczki
29.11.2012- Nasz termin
Lonia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 10:07   #1607
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Lekarz wczoraj na SR mówił o porodach wcześniaków i zaskoczyło mnie to, że do 28 t.c. porody odbierane są przez cc..ponoć dopiero od 28 t.c. kobieta rodzi wcześniaka s.n. oczywiście jest tam mocniej nacinana aby główki nie uszkodzić takiego maluszka..
a tego to nie wiedzialam, ale poodbno staraja sie zeby wlasnie jak juz jest szansa na ten naturalny zeby byl, bo niby wtedy pobudza sie w ten sposob plucka do pracy czy jakos tak, polozna mi tlumaczyla przy porodzie wiec moge cos przekrecic

ja na obiad bede miec domowe hamburgery
miesko mam, tylko przyprawie i ugrilluje na domowym grillu, potem buła i salata, ogorek, pomidorek mniam, mniam

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 10:07   #1608
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
anett - a pomyśl sobie co jest, jak je masz regularnie, co 10 minut i potem w coraz krótszych odstępach czasu. Nawet nie masz czasu odpocząć. To jest masakra! Ja myślę że głównie przez to kobiety tak strasznie boją się sn. Nie wiem jak ogólnie cały poród przebiega, bo jeszcze nie rodziłam.. Ale mnie osobiście przeraża jedynie to że skurcze będą co pół minuty a dziecko nie będzie chciało wyjść

wczoraj właśnie ze znajomą gadałam ponad 2 godziny o porodzie i połogu... Ona przy pierwszym porodzie miała nawet kroplówkę na przyśpieszenie, ale zero rozwarcia i szyjka max długa. W końcu postanowili że wezmą ją na cesarkę. Poszło szybko i sprawnie córcia miała 57cm i 4250g
Nawet nie mów.Nie chcę sobie tego wyobrażać .Ja to najbardziej się boję,że z tego bólu nie będę miała siły przeć i że przez to coś się dzieciom stanie.
Jak mnie tak wtedy w nocy bolało to nie wiedziałąm jaką pozycję mam przyjąć.To chodziłam,to siedziałam aż w końcu usiadłam na kibelku i się kołysałam na boki .Biedny tż też się wtedy wystraszył...

Cytat:
Ja już obiad wstawiłam.. (muszę rano gotować, bo do pracy ze sobą biorę )
dziś rybka w sosie masełkowym krokiety z ziemniaczków i surówka (pomidory, ogórek, rzodkiewka, kapusta pekińska, papryka).
No i mam tylko 40 min by się zebrać, ubrać, wyszykować
U nas też dzisiaj będzie rybka tylko,że z ryżem

Cytat:
A mi znajoma powiedziała, że jeśli nie chcę żeby moje rozstępy się powiększyły, to mam raz dziennie PIĆ łyżkę stołową oliwy z oliwek. Mogę np zagryźć chlebem, żeby mnie nie mdliło podobno wyczytała to w jakiejś książce... Nie wiem - spróbuję. Jak to ma mnie uratować to warto przecierpieć no i powiedziała że jak mnie zaswędzi brzuch to mam choćby kostkę masła w to miejsce wsmarować - koniecznie natłuścić, bo jak zaczyna swędzieć to skóra już pęka.
Dziwne praktyki z tą oliwą - pierwsze słyszę
Stary 2012-08-24, 10:09   #1609
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Mysti to następnym razem spróbuję z tą śmietaną, choć już się boję na samą myśl brr

Oglądam pościele, jaka śliczna http://allegro.pl/8-el-posciel-120x9...566542281.html

Na obiad też mam rybkę, ziemniaczki i marchewkę z groszkiem na ciepło.
Śliczna

Ja wczoraj od kuzynki dosłałam kombinezon zimowy taki morelowy..no, ale trochę duży (3-6 m-cy)..tak więc i tak będę musiała kupić jeszcze jeden mniejszy..

No i z 4 pościele dla maluszka Wiadomo używane, ale w razie czego mogą się przydać na zmianę.

Stary 2012-08-24, 10:09   #1610
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
tak ale przebieraj sobie kupke w spiworku, to kupka moze zostac na spiworku, albo Ci obsiusia go
Odnośnie tego, przypomniało mi się...Moja rada dla wszystkich niedoświadczonych tak, jak ja Przed zmianą pieluszki ZAWSZE zdejmujcie dziecku skarpeteczki...

Nie muszę chyba dodawać, że przebierając pierwszy raz bratanka na to nie wpadłam
Stary 2012-08-24, 10:12   #1611
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
my mamy 4 razy po kilka godzin moj M bedzie musialam 2 razy wziasc urlop zeby byc na szkole rodzenia)

Landi, czemu Ty nie spisz o 5:18??;p

chyba zbedna... zreszta nie wiem bo sie na tym nie znam;p

wiesz co, wiekszosc szpitali jest przeciwnym cc... tam gdzie ja chce rodzic to tez sa na nie... chyba ze jest taka koniecznosc

ja mam juz taki) ale oslonke na lozeczko tez bede miala tylko nie wiem czy na cale 360 stopni czy tylko na polowe 180 stopni

podobno sa wtedy bole i one Cie budza;p powiem Wam ze to wszystko jest podniecajaco-przerazajace

jakos mnie to nie pocieszylo;p

kazda kobieta jest inna) jedna bedzie zwijala sie z bolu a druga bedzie miala orgazm prz porodzie (czyli ja ) trzeba byc pozytywnie nastawiana
Wszystkie bedziemy miały orgazm i tak się nastawiajmy
Stary 2012-08-24, 10:15   #1612
aerien83
Zadomowienie

Lonia89 świetna ta koszula ale mój mąż skomentowałby, że za krótka no ale on zazdrośnik jakiś w jakimś zwykłym sklepie kupiłaś?
piękne rzeczy dla Marcelinki sukienusia słodka. Tako Laret dla mnie za ciężki , ale fakt: piękny i łatwo się prowadzi. Ja stawiam na Tako Jumper X.

kaaamila1 super, ja tam też zawsze sie cieszę, gdy coś od kogoś dostaję wszystko się przyda

Z piciem oliwy to też pierwsze słyszę mnie dwa dni temu straszliwie brzuch swędział to cały dzień natłuszczałam sie grubo oliwką hipp, oby skutecznie
Stary 2012-08-24, 10:15   #1613
landi0909
Zakorzenienie

Dojotka ja o 5 nie spałam, bo całą noc oka nie zmrużyłam. M całą noc zwijał się z bólu. Od 5 rano latam na szmacie i dopiero zaraz jakieś śniadanko sobie zrobię
Stary 2012-08-24, 10:20   #1614
natallkaa
Wtajemniczenie

Hej Dziewczynki
u Was też taka paskudna pogoda???

Cytat:
Napisane przez Lonia89 Pokaż wiadomość

W ogóle to czesc Ja wczoraj zakupiłam szpitalna koszule nie jest aseksualne:P maz stwierdził ze jest całkiem sexi , w ogóle to był taki nieplanowany zakup bo miałam zamawiac na allegro ale wczoraj jak zobaczyłam ta koszule za 15 zł to jakzem miała nie wziąc? i takim spososbem zaoszczedziłam kasy i mam koszule fajna tanim kosztem, jakby była jeszcze jedna tylko inny kolor to bym wzieła dwie, ale był tylko jeden kolor wiec nie brałam dwoch bo na co mi dwie takie same, ale moze spotkam jeszcze znowu jakas tania koszule to zakupie druga, bo pasuje miec jednak ze dwie w tym szpitalu i jakis tshirt do porodu.
Oczywiscie nie moglam wrocic bez czegos dla małej zakupiłam szczotke z naturlanego włosia z grzebykiem i fajne portalki polarkowe taki cieplusie i słodkie, naoogladłąam sie wczoraj wózków strasznie mi sie spodobał TAKO LARET, no rewelacyjny wózek powoziłam sie lciutki fajny no super i własnie taki prawdopodobnie kupimy. 1500 zł 3w1
No i przyszła mi z all wczoraj sukienusia dla mojje niusi pokazuje fotki moich zdobyczy.
fajna ta koszula i jaka tania! gdzie kupowałaś?
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 10:20   #1615
advena85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
DeKajka kurcze ale duży już jest Adaś, ja mam termin tydzień po Tobie i jestem ciekawa jaki duży jest już mój syn.
I dziewczyny normalnie jestem w szoku, siedzę sobie i czuje coś mokrego na piersi, patrze a to mi z prawej piersi siara wyleciała... Normalnie jestem w szoku! Pierwszy raz takie wielkie dwie krople!
Mnie te "krople" dopadają co jakiś czas od jakichś 3 tygodni
Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
Dziewczyny nadrobiłam to co naskrobałyscie

Dekajka - Matko aż się przeraziłam, ale zobaczysz ze wszystko bedzie dobrze byle do 36tc i Adas może wychodzic

Wstępnie ustalilismy date slubu teraz tylko w poniedzialek musimy iśc do USC sprawdzic czy 12 październik jest wolny i zarezerwowac ta datę a i w poniedziałek Tż w końcu zabierze sie za koncik naszego synka jak już się z tym uporamy to pochwale się efektem

Trzymam oczywiscie kciuki za wszystkie jutrzejsze wizyty
No to wstępne gratulacje, oby udało się ją zarezerwować
Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
Dziewczyny co sądzicie o tej sukience?
http://moda.allegro.pl/sukienka-bomb...569150321.html
Śliczna jest i pasuje na cywilny jak najbardziej
Cytat:
Sola normalnie w pierwszym lepszym sklepie można dostać spirytus taki w szklanej buteleczce, i mieszasz go z wodą przed przemyciem pępka czyli nalewasz do kieliszka spirytusu i dolewasz do tego kieliszka wody, tylko nie pamiętam jakie proporcje
Odchodzi się już od smarowania spirytusem
Cytat:
Może ja się nie znam.. ale się zapytam..
czy takie 'zabudowanie' łóżeczka ochraniaczami na początku to jest konieczne?
dziecko nie rusza się na tyle, żeby się poobijać o szczebelki - a chyba lepiej jest mieć na pierwszy rzut oka wgląd na niemowle.
Pytam się, bo stawiam na samo prześcieradło teraz - a w pościele i ochraniacze i takie inne to myślałam, że jak dziecko będzie nieco starsze - tzn jak się zacznie ruszać, wstawać, obracać.

A tak w ogóle to dzień dobry - noc ładnie przespałam i zmierzyłam sobie ciśnienie - znów wysokie 149/79. Położna kazała mi się kontaktować jeśli będzie 150/100 więc rozumiem, że skoro dolna wartość jest w normie to nie ma powodu do paniki?
Nawet zadzwonić nie mam gdzie i się zapytać (wszystkie numery jakie mam to od 9:00 czynne.. a głupio mi na pogotowie dzwonić )
Wg mnie nie, wszystkie dzieci w naszej rodzinie "przeżyły" bez tego. Jedyne co, to zakupiłam baldachim, bo mamy słoneczny pokój i zawsze to jakaś osłonka
Cytat:
Jadkama gratuluję!!!!!!!

super
Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
Ale to chyba po to jest suwak zeby nie wyciągać?

Co do wód plodowych w nocy...Hmm nie wiem ale ja to sie zastanawiam czy w ogóle będę wiedziała ze rodze
Ja też się nad tym zastanawiam
Cytat:
Kochane zmykam, Idę sprzątnąc a potem do sklepu i jakieś ciasto ukręce
podziel się
Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Cześć z rana
Wcinam śniadanie właśnie.

Dziewczyny na zgagę polecam tłustą śmietanę, 30% najlepiej. Dwa łyczki i przechodzi, jak nie przechodzi to znów dwa łyczki i koniec zgagi.
Do tej pory miałam może 5 razy zgagę
Ojjj mnie po śmietanie pali jeszcze bardziej I w ciąży nie mogę jeść cebuli/szczypiorku
advena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 10:22   #1616
karolamankowa
Zadomowienie

Witajcie z rana
Dojotka ja tez będę miała orgazm przy porodzie- właśnie to za Tobą postanowilam
A to moj drugi poród będzie wiec wiem co mówię, no nie?

Dziewczyny, nie nakręca my sie negatywnie-moim zdaniem skurcze tak do rozwarcia 6 cm są naprawdę znosne. A od 7 cm to juz poleci... Mnie parte juz nie bolaly tak masakrycznie, tzn. to było takie uczucie rozciagania i naprawdę parcia na stolec. Problem ze siły nie miałam przec bo byłam wymeczona. Ale poród jest piękny tak czy siak

Ja tez byłam wczoraj na szkole rodzenia- zadzwoniłam i poszłam z biegu na 17.00. Bardzo fajne zajęcia o oddychaniu

A i chciałam Wam powiedzieć ze ja to jakaś spaczona jestem ale mi dla dzieci to sie podobają takie minimalistyczne rzeczy z jak najmniejsza ilością kwiatków, misiów, etc.

A jeśli chodzi o ochraniacz na łóżeczko to daje on malenstwu poczucie bezpieczeństwa i tak "wicher nie wieje" w tym łóżeczku, wiec ja jestem za
Stary 2012-08-24, 10:23   #1617
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki
u Was też taka paskudna pogoda???
Eee tam jaka brzydka ,ja marzyłam o takiej
Stary 2012-08-24, 10:25   #1618
Lonia89
Raczkowanie

Cytat:
Lonia89 świetna ta koszula ale mój mąż skomentowałby, że za krótka no ale on zazdrośnik jakiś w jakimś zwykłym sklepie kupiłaś?
piękne rzeczy dla Marcelinki sukienusia słodka. Tako Laret dla mnie za ciężki , ale fakt: piękny i łatwo się prowadzi. Ja stawiam na Tako Jumper X.
Koszule kupiłam w TEXTIL MARKET .
eee za krótka to ona nie jest siega mi do kolan w sumie, moze tak delikatnie przed, ale jest fajna, materiał wporzadku niekosmaty i miły nie taki szorstki jak te na bazarach nie raz co sa.
Jeszcze jakis szlafrok dokupie i bedzie chce taki gruby misiowy tlyko sie chyba usmaze w szpitalu ale potme sie przyda akurat na zime wyskoczyc spod prysznica i narzucic szlafroczek.

12.01.2008 - nasz początek*
28.07.2010- zaręczyny
16.07.2011- ŚLUB;*
28.03.2012 - dwie wymarzone kreseczki
29.11.2012- Nasz termin
Lonia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 10:26   #1619
aerien83
Zadomowienie

40 osób przegląda nasz wątek szok

a u mnie już leje świetnie kabaret przyjdzie nam pod parasolem oglądać
Stary 2012-08-24, 10:26   #1620
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lonia89 Pokaż wiadomość
wczoraj kuzynka męza była u mnie jest w 21 tygodniu z drugim dzieckiemmi własnie nam opowiadała jak to bło z 1 i tez wstaała rano zachciało sie jje siku i poszła do łazienki i sika i sika i sika, woncu sie skapneła ze cos zadługo sika , wiec spojrzła wkibel a tu zielone wody i natychmiast na szpital.

Świetna koszula i piękne zakupy dla Małej

Cytat:
Napisane przez advena85 Pokaż wiadomość

Ojjj mnie po śmietanie pali jeszcze bardziej I w ciąży nie mogę jeść cebuli/szczypiorku
Ja własnie nie mogę jeść szczypiorku od kiedy jestem w ciąży..

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości