|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X
Cytat:
Co do wód plodowych w nocy...Hmm nie wiem ale ja to sie zastanawiam czy w ogóle będę wiedziała ze rodze
|
|
|
#1592 |
|
Zakorzenienie
|
Laski powiem Wam tak:
Ostatnio moje regularne skurcze tak mnie bolały, że jeśli przed porodem są też tak bolesne, to nie da się ich nie zauważyć dosłownie zwijałam się z bólu!
|
|
|
|
#1593 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane zmykam, Idę sprzątnąc a potem do sklepu i jakieś ciasto ukręce
|
#1594 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane chciałam pogratulować rozpoczęcia kolejnych tygodni ciąży
![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() ......................... ..... Lekarz wczoraj na SR mówił o porodach wcześniaków i zaskoczyło mnie to, że do 28 t.c. porody odbierane są przez cc..ponoć dopiero od 28 t.c. kobieta rodzi wcześniaka s.n. oczywiście jest tam mocniej nacinana aby główki nie uszkodzić takiego maluszka..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#1595 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluję kochane ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1596 |
|
Zadomowienie
|
Hehe co do wód płodowych to też kompletnie nie wiem: ja miałam przebijane, bo poród mi wywoływali - same nie odeszły. Za to jak leżałam na oddziale to jedna z dziewczyn wróciła z łazienki i jak nie chlusnęło z niej
ogromna kałuża aż salowa się śmiała gdy z mopem przyszła ![]() I też, mimo że miałam skurcze przez 11 h gdy próbowałam Kubusia urodzić, to teraz nie pamiętam co to skurcz piszecie o tych bezbolesnych o stawianiu się macicy itd a ja nie wiem co to. Owszem, czasem mi brzuch twardy się robi to wtedy nospa i gra. Ale co to skurcze braxtona - nie wiem ![]() Ależ mnie zgaga pali, jem migdały i mi niedobrze po nich bleh, po ciąży na migdały nawet nie spojrzę, już tysiąc paczek zjadłam przez te pare miesięcy fujjj
|
|
|
|
#1597 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przestawalo i przy jakims wiekszym ruchu albo jak stalam to lecialo dalej, zauwazysz ze to to![]() Cytat:
![]() zycze powodzenia Cytat:
i gratuluje ![]() klask i:![]()
|
|||
|
|
|
#1598 |
|
Zakorzenienie
|
anett - a pomyśl sobie co jest, jak je masz regularnie, co 10 minut i potem w coraz krótszych odstępach czasu. Nawet nie masz czasu odpocząć. To jest masakra! Ja myślę że głównie przez to kobiety tak strasznie boją się sn. Nie wiem jak ogólnie cały poród przebiega, bo jeszcze nie rodziłam.. Ale mnie osobiście przeraża jedynie to że skurcze będą co pół minuty a dziecko nie będzie chciało wyjść
wczoraj właśnie ze znajomą gadałam ponad 2 godziny o porodzie i połogu... Ona przy pierwszym porodzie miała nawet kroplówkę na przyśpieszenie, ale zero rozwarcia i szyjka max długa. W końcu postanowili że wezmą ją na cesarkę. Poszło szybko i sprawnie córcia miała 57cm i 4250g
|
|
|
|
#1599 |
|
Zadomowienie
|
Pani_Jasiowa co za porządna gospodyni no no
![]() ja też będę miała śpiworek ale na początku to rożek do spania, bo Kubę w rożku kładłam i byłam pewna że ma cieplutko ![]() gratuluję rozpoczęcia nowych tygodni dziewczynki już wszystkie mamy bliżej jak dalej |
|
|
|
#1600 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć z rana
![]() Wcinam śniadanie właśnie. Dziewczyny na zgagę polecam tłustą śmietanę, 30% najlepiej. Dwa łyczki i przechodzi, jak nie przechodzi to znów dwa łyczki i koniec zgagi. Do tej pory miałam może 5 razy zgagę |
|
|
|
#1601 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już obiad wstawiłam.. (muszę rano gotować, bo do pracy ze sobą biorę
)dziś rybka w sosie masełkowym krokiety z ziemniaczków i surówka (pomidory, ogórek, rzodkiewka, kapusta pekińska, papryka). No i mam tylko 40 min by się zebrać, ubrać, wyszykować
|
#1602 |
|
Zakorzenienie
|
A mi znajoma powiedziała, że jeśli nie chcę żeby moje rozstępy się powiększyły, to mam raz dziennie PIĆ łyżkę stołową oliwy z oliwek. Mogę np zagryźć chlebem, żeby mnie nie mdliło
podobno wyczytała to w jakiejś książce... Nie wiem - spróbuję. Jak to ma mnie uratować to warto przecierpieć no i powiedziała że jak mnie zaswędzi brzuch to mam choćby kostkę masła w to miejsce wsmarować - koniecznie natłuścić, bo jak zaczyna swędzieć to skóra już pęka.
|
|
|
|
#1603 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1604 |
|
Zadomowienie
|
Mysti to następnym razem spróbuję z tą śmietaną, choć już się boję na samą myśl brr
Oglądam pościele, jaka śliczna Na obiad też mam rybkę, ziemniaczki i marchewkę z groszkiem na ciepło. |
|
|
|
#1605 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj M bedzie musialam 2 razy wziasc urlop zeby byc na szkole rodzenia ) Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
) ale oslonke na lozeczko tez bede miala tylko nie wiem czy na cale 360 stopni czy tylko na polowe 180 stopni Cytat:
Cytat:
Cytat:
) jedna bedzie zwijala sie z bolu a druga bedzie miala orgazm prz porodzie (czyli ja ) trzeba byc pozytywnie nastawiana
|
||||||||
|
|
|
#1606 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W ogóle to czesc Ja wczoraj zakupiłam szpitalna koszule nie jest aseksualne:P maz stwierdził ze jest całkiem sexi , w ogóle to był taki nieplanowany zakup bo miałam zamawiac na allegro ale wczoraj jak zobaczyłam ta koszule za 15 zł to jakzem miała nie wziąc? i takim spososbem zaoszczedziłam kasy i mam koszule fajna tanim kosztem, jakby była jeszcze jedna tylko inny kolor to bym wzieła dwie, ale był tylko jeden kolor wiec nie brałam dwoch bo na co mi dwie takie same, ale moze spotkam jeszcze znowu jakas tania koszule to zakupie druga, bo pasuje miec jednak ze dwie w tym szpitalu i jakis tshirt do porodu.Oczywiscie nie moglam wrocic bez czegos dla małej zakupiłam szczotke z naturlanego włosia z grzebykiem i fajne portalki polarkowe taki cieplusie i słodkie, naoogladłąam sie wczoraj wózków strasznie mi sie spodobał TAKO LARET, no rewelacyjny wózek powoziłam sie lciutki fajny no super i własnie taki prawdopodobnie kupimy. 1500 zł 3w1No i przyszła mi z all wczoraj sukienusia dla mojje niusi pokazuje fotki moich zdobyczy.
|
|
#1607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na obiad bede miec domowe hamburgery ![]() miesko mam, tylko przyprawie i ugrilluje na domowym grillu, potem buła i salata, ogorek, pomidorek mniam, mniam
|
|
|
|
|
#1608 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak mnie tak wtedy w nocy bolało to nie wiedziałąm jaką pozycję mam przyjąć.To chodziłam,to siedziałam aż w końcu usiadłam na kibelku i się kołysałam na boki .Biedny tż też się wtedy wystraszył...Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wczoraj od kuzynki dosłałam kombinezon zimowy taki morelowy..no, ale trochę duży (3-6 m-cy)..tak więc i tak będę musiała kupić jeszcze jeden mniejszy.. No i z 4 pościele dla maluszka Wiadomo używane, ale w razie czego mogą się przydać na zmianę.
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#1610 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przed zmianą pieluszki ZAWSZE zdejmujcie dziecku skarpeteczki...Nie muszę chyba dodawać, że przebierając pierwszy raz bratanka na to nie wpadłam
|
|
#1611 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1612 |
|
Zadomowienie
|
Lonia89 świetna ta koszula
w jakimś zwykłym sklepie kupiłaś?piękne rzeczy dla Marcelinki kaaamila1 super, ja tam też zawsze sie cieszę, gdy coś od kogoś dostaję Z piciem oliwy to też pierwsze słyszę mnie dwa dni temu straszliwie brzuch swędział to cały dzień natłuszczałam sie grubo oliwką hipp, oby skutecznie
|
|
|
|
#1613 |
|
Zakorzenienie
|
Dojotka ja o 5 nie spałam, bo całą noc oka nie zmrużyłam. M całą noc zwijał się z bólu. Od 5 rano latam na szmacie i dopiero zaraz jakieś śniadanko sobie zrobię
|
|
|
|
#1614 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Dziewczynki
u Was też taka paskudna pogoda??? Cytat:
|
|
|
|
|
#1615 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
super Cytat:
Cytat:
podziel się ![]() Cytat:
I w ciąży nie mogę jeść cebuli/szczypiorku
|
|||||||||
|
|
|
#1616 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie z rana
![]() Dojotka ja tez będę miała orgazm przy porodzie- właśnie to za Tobą postanowilam ![]() A to moj drugi poród będzie wiec wiem co mówię, no nie? ![]() Dziewczyny, nie nakręca my sie negatywnie-moim zdaniem skurcze tak do rozwarcia 6 cm są naprawdę znosne. A od 7 cm to juz poleci... Mnie parte juz nie bolaly tak masakrycznie, tzn. to było takie uczucie rozciagania i naprawdę parcia na stolec. Problem ze siły nie miałam przec bo byłam wymeczona. Ale poród jest piękny tak czy siak Ja tez byłam wczoraj na szkole rodzenia- zadzwoniłam i poszłam z biegu na 17.00. Bardzo fajne zajęcia o oddychaniu A i chciałam Wam powiedzieć ze ja to jakaś spaczona jestem ale mi dla dzieci to sie podobają takie minimalistyczne rzeczy z jak najmniejsza ilością kwiatków, misiów, etc. A jeśli chodzi o ochraniacz na łóżeczko to daje on malenstwu poczucie bezpieczeństwa i tak "wicher nie wieje" w tym łóżeczku, wiec ja jestem za
|
#1617 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1618 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.eee za krótka to ona nie jest siega mi do kolan w sumie, moze tak delikatnie przed, ale jest fajna, materiał wporzadku niekosmaty i miły nie taki szorstki jak te na bazarach nie raz co sa. Jeszcze jakis szlafrok dokupie i bedzie chce taki gruby misiowy tlyko sie chyba usmaze w szpitalu ale potme sie przyda akurat na zime wyskoczyc spod prysznica i narzucic szlafroczek.
|
|
#1619 |
|
Zadomowienie
|
40 osób przegląda nasz wątek szok
![]() a u mnie już leje
|
|
|
|
#1620 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:08.

piszecie o tych bezbolesnych o stawianiu się macicy itd a ja nie wiem co to. Owszem, czasem mi brzuch twardy się robi to wtedy nospa i gra. Ale co to skurcze braxtona - nie wiem

klask i:

)
*

podziel się