Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-23, 23:38   #331
partytura
Zadomowienie

Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
(...)Ty dziś miałaś przypływ sił witalnych, a ja wręcz ostatnimi dniami odwrotnie, mogłabym spać całymi dniami, nic nierobiła, nawet gotować mi się niechce a tak lubie "urzędować "w kuchni.....Mój Tż dziwi się co mi się stało, że taka ospała stale chodze
Ponoć ospałość może towarzyszyć pierwszym tygodniom ciąży!

W moim przypadku nie czuję tego zbyt, ale to pewne za sprawą Euthyroxu... No, ale muszę przyznać, że łatwiej mi się zasypia, parę ładnych razy już kolo 21-22 odpadałam gdy mój TŻ spokojnie oglądał sobie tv

(No, ale teraz już pora na mnie, zmykam do wyrka, do juterka )

Jesteśmy tu m.in. po to by pomagać sobie nawzajem

partytura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 07:25   #332
monini2507
Zakorzenienie

Hej kobietki
Odpadam z listy testujących w najbliższym czasie. Wredna menda zawitała dziś z rana i to dwa dni wcześniej jak śmiała mi robić taką nie ładną niespodziankę i to na weekend jeszcze
Dżastina proszę mi zmienić na 12 cs

No to rozpoczynamy z Tż kolejny cykl starań tylko nie tak od razu trzeba będzie poczekać co najmniej do poniedziałku co by nic nie pobrudzić
Eh ale jestem nie grzeczna

Miłego dzionka kochane
Dziś będę rzadziej zaglądać bo mam w planach pranie i sprzątanie. Ale popołudniem zajrzę nadrobić Was i pożegnać się bo jadę tradycyjnie do babci.
Czyli prezentu na imieniny też nie dostałam w postaci fasolki
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 07:28   #333
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Witam dziewczyny

Kolejny słoneczny dzień i widzę że coś przespałyście wczoraj wieczorem wypatrywałam gorącej dyskusji ale były tylko pojedyncze komentarze. Ja się zbieram do roboty pomału. Niby wyspałam się dobrze ale jednak jakoś tak dziwnie zaspana jestem głowa mnie trochę boli Cieszę się że noc spokojnie przespałam bo wczoraj znowu odczuwałam ten dziwny ból.

Kurcze czekam teraz na kurs językowy z tutejszego urzędu pracy i tak się martwię aby akurat na październik mi nie wypadł bo planujemy wybrać się z Tż to Polski. Znając moje szczęście pewnie akurat na październik wypadnie
Stary 2012-08-24, 07:53   #334
magbes
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiek126 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny- chciałabym do was dołączyć, wczoraj przesiedziałam cały dzień na Waszym forum i postanowiłam dołączyć- można ? My staramy się 3 m, a w tym miesiącu to już na maksa pracowaliśmy nad dzidziusiem. Już nie wiem czy mam pierwsze urojone objawy czy co @ spodziewam się w niedziele więc jak coś to w pon. będę robić sikańca. Wczoraj zrobilam z ciekawości jednego ale wyszła taka bledziusieńka kreseczka, że chyba tylko ja ją widze. Ogólnie ciągle latam siku, bolą mnie cycuszki ale inaczej niż na @ jakoś słabiej. Tylko, że mi oprychola taka wyskoczyła na wardze, że hej Mam nadzieję, że już wkrotce wszystkie zobaczymy dwie kreseczki. Gratuluję wszystkim zafasolkowanym i pozdrawiam.
witaj bladzioch! bedzie fasolka, zobaczysz

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
I po Lutku i po Dupku teoretycznie 3-4 dni powinna być, ale to wszystko w teorii, bo czekać można i 2 tyg (jak ja ostatnio) więc wszystko jest możliwe niestety
Na Dupku najdłużej czekałam chyba 9 dni.
eh...no ok... zobaczymy jak to bedzie u mnie....byle nie na panienskim okres i nie na weselu...musi sie jakos wstrzelic pomiedzy ja bralam dupka jakis czas temu ale cholercia nie pamietam ile czekalam....

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Hej kobietki
Odpadam z listy testujących w najbliższym czasie. Wredna menda zawitała dziś z rana i to dwa dni wcześniej jak śmiała mi robić taką nie ładną niespodziankę i to na weekend jeszcze

No to rozpoczynamy z Tż kolejny cykl starań tylko nie tak od razu trzeba będzie poczekać co najmniej do poniedziałku co by nic nie pobrudzić

Miłego dzionka kochane
Dziś będę rzadziej zaglądać bo mam w planach pranie i sprzątanie. Ale popołudniem zajrzę nadrobić Was i pożegnać się bo jadę tradycyjnie do babci.
łoj niedobra @....

dzien dobberek
jejuńciu jak dobrze ze piatek juz i juz jutro mozna pospac
u mnie @ od wczoraj rozkrecona na dobre. ale brzuch mnie jakos tak mocno nie boli jak przewaznie...
za to tym razem ja wczoraj popiwkowalam nie duzo bo nie duzo, ale troszke czuje znajomi nas nawiedzili wieczorkiem i chwilke posiedzielismy.
zycze milego dzionka
magbes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 08:16   #335
iza243
Zakorzenienie

HejDziewczyny pędzicie jak szalone z postami
Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny z rana

Ja od 2 godzin na nogach byłam zrobić badania,niestety nie wszystkie bo nie starczyło mi kasy
Normalnie masakra...wydałam 113 zł i jestem w połowie badań.A pan z laboratorium pocieszyła mnie że jeśli chodzę prywatnie do gina to jeszcze dużo badań będę miała...Prawda to??
Prawda niestety.
Cytat:
Napisane przez partytura Pokaż wiadomość
Nie no, jesteśmy zajeszybkie, wchodzę i tyle nowych wiadomości, że aby przeczytać to trzeba dłuższą chwilę poświęcić MASAKRA! Nie mogę wyjść z podziwu
Dziękuję No i nic nie szkodzi, wśród takiego natłoku wypowiedzi można to i owo przeoczyć lub najzwyczajniej zapomnieć. Przynajmniej ja z moją epileptyczną pamięcią byłabym do tego zdolna (niestety )

Wytłuszczony tekst mnie rozweselił, banana na buzi mam, normalnie jakbym leżała na foteliku u ginka i gapiła się w monitorek tak się uśmiechnęłam jak to przeczytałam hehe A do mega śmieszek nie należę, więc podziałało elegancko Odnośnie mieszkania z rodzinką - wiem co czujesz, bo mieszkam u rodzicielki.. Wprawdzie ma w planie wyjechać do swojego faceta, ale najpierw to ja muszę znaleźć prace i móc się w końcu utrzymać Chyba zacznę wtykać kartki za wycieraczki, że szukam fuchy by mieć na chleb i dziecko . . .
Dziękuję bardzo

No to faktycznie, mam lepiej od Twojej znajomej No i mieszkam z mamuśką, ale w sumie jakby obok niej, choć to mieszkanko w bloku..więc jeśli o większe bezpieczeństwo chodzi to coś w tym jest, ale bez przesady.. Ona pracuje na 3 zmiany, więc wiadomo jak to wygląda..

Póki co nie wiem co lekarz na te moje leki, ponieważ ginekolog nic nie mówił, a neurolog będzie w mieście dopiero 29.08 i idę do niej ' na gapę'. Mam termin na 5.09, ale lepiej nie czekać.. Może każe zbadać poziom karbamazepiny i przyjść 5 września z wynikiem, a przynajmniej porozmawiam, wezmę nr i będę w razie 'w' spokojniejsza, że mam do niej kontakt Pewnie się babeczka zdziwi, bo miałam zmieniać leki na padaczkę, ale odłożyłam to, bo zaczynałam brać euthyrox na tsh i nie chciałam zaczynać ich stosowania jednocześnie, aby wiedzieć o ewentualnych reakcjach organizmu - które po czym występują. No, a że zaszłam w ciążę, to biorę stare leki i zmiana na nowe zapewne odpłynęła na dalszy plan.
Odnośnie kłaczorów to łączę się w bólu..Uda mi się robią serio niefajne a to zapewne dopiero początek przez to wzmacnianie się 'szczeciny'.. Ze skrótów na skierowaniu na badanie to tylko to jedno, z kiłą zdaje się związane Wiem, że wyszła mi jakiś czas wstecz razem z tsh podwyższona prolaktyna, chyba powinnam wysępić od kogoś badanie i na nią?

Zdjęcie fasolki jest mega niewyraźne i kurczę padł mi telefon, przez co używam starszego - nie wiem co by z tego wyszło po pstryknięciu zdjęcia temu wydrukowi No i... nigdy nie dodawałam na wizażu zdjęć haha Ale przemyślę to, jak zdjęcie uznam za w miarę sensowne to może w końcu "naumiem" się wrzucać zdjęcia

Odnośnie uczucia przy patrzeniu się na usg - ja poczułam radość i dumę o wiele bardziej niż patrząc na test Mega uczucie! I to ciche bicie serdusia, nie do opisania, kurczę, nie do wiary, mam pasażera!
ps. Luna0, jak potrafisz i masz możliwość to też czekam na zdjęcie! Oj tak, wspaniała sprawa! I masz rację, najważniejsze, że serduszko puka Dziękuję za miłe słowo
Najważniejsz że z dzidzią jest wszystko ok
Cytat:
Napisane przez gosiek126 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny- chciałabym do was dołączyć, wczoraj przesiedziałam cały dzień na Waszym forum i postanowiłam dołączyć- można ? My staramy się 3 m, a w tym miesiącu to już na maksa pracowaliśmy nad dzidziusiem. Już nie wiem czy mam pierwsze urojone objawy czy co @ spodziewam się w niedziele więc jak coś to w pon. będę robić sikańca. Wczoraj zrobilam z ciekawości jednego ale wyszła taka bledziusieńka kreseczka, że chyba tylko ja ją widze. Ogólnie ciągle latam siku, bolą mnie cycuszki ale inaczej niż na @ jakoś słabiej. Tylko, że mi oprychola taka wyskoczyła na wardze, że hej Mam nadzieję, że już wkrotce wszystkie zobaczymy dwie kreseczki. Gratuluję wszystkim zafasolkowanym i pozdrawiam.
Witaj

Ja wczoraj się tak wkurzyłam że szokW pracy dostałam plamień wiec już wizja fasolki odeszła w siną dal.Po pracy byłam umówiona na wizyte u gina bo chciałam od niego to skierowanie na tsh prolaktyne i progesteron.Oczywiście nie dał mi powiedział że może dać tylko endokrynolog.Ok skierowania mógł nie dać ale to jak mnie potraktował na wczorajszej wizycie to jest poniżej krytykiMówie o tych plamieniach a on to kompletnie olał,rzucał do mnie tak głupimi tekstami.Nawet mnie nie przebadał skąd to plamienie.Musze szukać innego gina.A plamienia na razie ustały...

Potem wyszliśmy ze znajomymi na piwko i troche posiedzieliśmy,fajne było

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 08:36   #336
Luna0
Zakorzenienie

A ja nie mam neta i na dodatek nie wiem czemu

Po pierwsze witaminy jak najbardziej w I trym!!! Mój gin pierwsze co to kazal zażywać, mam teraz nawet elevit gdzie na ulotce pisze żeby zażywać już podczas starań. O kwasie foliowym chyba nie muszę pisać
Gosiek- ja za każdym razem miałam takie bladziochy że gołym okiem nie było widać tylko pod mocne światło, także gratuluje

Partytura w ciazy nie czekasz na terminy także idź jak najszybciej do neurologa bo mi się gdzieś ciągle przewija że czegoś nie wolno przy lekach na epilepsje tylko teraz sobie nie przypomne...
Coś ci miałam jeszcze napisać ale zapomniałam.
aaa zdjecie dodałam w poniedziałek jak byłam po wizycie, musisz poszukać

Pszczoua wszystko wskazuje na fasolke... Dziwne ale może poprostu późno mialas owulacje, mi tamtym razem test wyszedł 2 tyg po terminie @ i to bladzioc

Iza chyba lepiej zmien gina bo nic pożytecznego się nie dowiedzialas..

Monini Wkurzyłam się na Twoją @

i teraz jak się nameczyłam na debilnym dotykowym telefonie to włączył mi się net

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."

Edytowane przez Luna0
Czas edycji: 2012-08-24 o 08:42
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 08:40   #337
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej kobietki

Miłego dzionka kochane
Buuu no szkoda...,już Ci zmieniam.

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość

Prawda niestety.

Witaj

Ja wczoraj się tak wkurzyłam że szokW pracy dostałam plamień wiec już wizja fasolki odeszła w siną dal.Po pracy byłam umówiona na wizyte u gina bo chciałam od niego to skierowanie na tsh prolaktyne i progesteron.Oczywiście nie dał mi powiedział że może dać tylko endokrynolog.Ok skierowania mógł nie dać ale to jak mnie potraktował na wczorajszej wizycie to jest poniżej krytykiMówie o tych plamieniach a on to kompletnie olał,rzucał do mnie tak głupimi tekstami.Nawet mnie nie przebadał skąd to plamienie.Musze szukać innego gina.A plamienia na razie ustały...

Co za gnojek z tego lekarza... zmień go, na dobre Ci to wyjdzie.

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Kochane, póki co się nie nakręcam i jeśli @ nie przyjdzie do poniedziałku to w poniedziałek maszeruję na betę. Tak się zastanawiam czy moje testy są aby na pewno ok, bo jest na nich napisane że przechowywać w temp. 4-25 stopni, a przy ostatnich upałach nawet nie pomyślałam, żeby je schować w chłodniejsze miejsce...
3mam mocno kciuki aby okazało się że jednak jest ciąża

Dzień Dobry

Musiałam wstać specjalnie z budzikiem bo muszę się wykąpać,umyć włosy itp bo na 11 pędze do fryzjera...
Wczoraj z Tż nadrobiliśmy stracone przytulanki
Dziś jedziemy na 16 na ten ślub więc pewnie się już tu w dniu dzisiejszym nie pojawię ale jutro owszem

Życzę Wam kochane przyjemnego weekendu!

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2012-08-24 o 08:41
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 08:45   #338
Luna0
Zakorzenienie

Dzastin własnie miałam pytać czy już ok, ale widze że ok my też wczoraj mieliśmy "małe" spięcia, bo dla mnie małe to już koniec świata oczywiście tylko przez smsy i po godzinie mi przeszło

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-08-24, 08:49   #339
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dzastin własnie miałam pytać czy już ok, ale widze że ok my też wczoraj mieliśmy "małe" spięcia, bo dla mnie małe to już koniec świata oczywiście tylko przez smsy i po godzinie mi przeszło
Bez kłotni byłoby nudnoA tak poważnie to lepiej czasem się pokłocić i sobie wygarnąć niż jakbym jedna osoba miała w sobie dusić i udawać że jest wszystko ok.Znałam takie pary i nie kończyło się to dobrze

Na dziś też jesteśmy umówieni ze znajomymi a w weekend idziemy na impreze na dni naszego miastaOstatnio bardzo często imprezujemy ale w sumie jeszcze młodzi jesteśmy więc co będziemy sobie żałować
Musze jeszcze posprzątać bo czuje że dzisiejsze spotkanie na mieście przeniesie sie wieczorem do nas.

Stary 2012-08-24, 09:02   #340
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Ponoć ospałość może towarzyszyć pierwszym tygodniom ciąży!
Hehe no ja ostatnio chodzę śpiąca, ale u mnie to normalne

Cytat:
Hej kobietki

Ale już się rozkręciła ta @? może jeszcze jest szansa?

Cytat:
a Ty w jakiej fazie cyklu teraz jesteś, że plamienia Cię niepokoją?

A i dziewczyny, pobolewa mnie ciągle podbrzusze. Nie chcę się nakręcać, ale hmmm...

Edytowane przez MarudexuS
Czas edycji: 2012-08-24 o 09:06
MarudexuS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 09:07   #341
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

Ale już się rozkręciła ta @? może jeszcze jest szansa?

a Ty w jakiej fazie cyklu teraz jesteś, że plamienia Cię niepokoją?

A i dziewczyny, pobolewa mnie ciągle podbrzusze. Nie chcę się nakręcać, ale hmmm...
Dzis mam 26 dc.Ale nie mam pojęcia kiedy była owulka bo cykle mam długieJak na razie spokój z plamieniem,ale i tak sie martwie

Ja bardzo trzymam za ciebie kciuki żeby te bóle były na fasolke

Edytowane przez iza243
Czas edycji: 2012-08-24 o 09:09
Stary 2012-08-24, 09:25   #342
Kejthx
Zadomowienie

Cytat:
Hej kobietki

Miłego dzionka kochane
Monini nie podoba mi się to... ale wszystko wiec wskazuje, że my jakoś razem zafasoklujemy, bo ja w sumie w tym cyklu nie spodziewam się rezultatów w postaci upragionych II wypadłam z rytmu obserwcji swojego ciała etc. Jakoś tak czuję, że we dwie zasoczymy w podobnym czasie, ja nie wiem czemu tak czuję

Cześć Kochane. Dziś mam masę pracy, dobrze, ze pt. Po tym urlopie (gdzie oczywiscie nie było czasu na odpoczynek ) pierwszy tydzień, więc nie mogłam się zebrac do pracy, a dziś musze nadrobić wszystko, bo zalegam z terminami
Cały weekend zapowiada mi się imprezowo, ale po moim "zgonie" w tym tygodniu to raczej sobie odpuszczę... hmmhmh no, moze skuszę się na lampkę wina
Stary 2012-08-24, 09:26   #343
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Dzis mam 26 dc.Ale nie mam pojęcia kiedy była owulka bo cykle mam długieJak na razie spokój z plamieniem,ale i tak sie martwie

Ja bardzo trzymam za ciebie kciuki żeby te bóle były na fasolke
Hmm jeśli to były krótkie i skąpe plamienia to mogły być na owu albo implantację
Lekarz mógł to olać, bo pewnie sobie tak pomyślał.
Chociaż nie powinien, albo mógl to chociaż wytłumaczyć.
Zresztą, sama miałam kiedyś plamienia różne i lekarze to olewali, jedyne lekarstwo to zawsze były tabsy, raz wzięłam, potem podziękowałam, bo mi tylko pogorszyły sytuację.
A i jeśli masz prolaktynę wysoką to takie plamienia mogą występować. Zrób to badanie nawet sama, chyba, ze masz łatwy dostęp do endokrynologa (ja pamiętam jak daawno temu chciałam się zapisać ze skierowaniem i mnie olali! taakie kolejki były)
Stary 2012-08-24, 09:37   #344
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm jeśli to były krótkie i skąpe plamienia to mogły być na owu albo implantację
Lekarz mógł to olać, bo pewnie sobie tak pomyślał.
Chociaż nie powinien, albo mógl to chociaż wytłumaczyć.
Zresztą, sama miałam kiedyś plamienia różne i lekarze to olewali, jedyne lekarstwo to zawsze były tabsy, raz wzięłam, potem podziękowałam, bo mi tylko pogorszyły sytuację.
A i jeśli masz prolaktynę wysoką to takie plamienia mogą występować. Zrób to badanie nawet sama, chyba, ze masz łatwy dostęp do endokrynologa (ja pamiętam jak daawno temu chciałam się zapisać ze skierowaniem i mnie olali! taakie kolejki były)
Niestety ta służba zdrowia jest taka że szkoda słow
Lekarz sie pytał czy była próba zajścia w ciaże ja że tak a on do mnie taki teskt"To prosze sie nie martwić kobiety często mają plamienia we wczesnej ciąży"Zwłaszcza że poprzednia ciąże straciłam

Stary 2012-08-24, 09:44   #345
kooocur
Zakorzenienie

Do mnie też przylazła z rana wredna @...

Dziewczyny nie wiem co sie dzieje..mam osttatnio maksymalnna jazde zeby przytulić małe dziecko...

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 09:48   #346
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak wczoraj wieczorem się pogodziliśmy, oczywiście jak zawsze wyszło to z Tż strony... bo ja to taka uparta jak osioł jestem

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość

Dziewczyny nie wiem co sie dzieje..mam osttatnio maksymalnna jazde zeby przytulić małe dziecko...
My jak się pokłóciliśmy przed wczoraj z Tż to miałam w nocy sen,że mieliśmy synka i pamiętam z tego snu tylko tyle że wszyscy się podniecali że mały ma oczka jak tatuś więc rano jak się obudziłam to było wielkie rozczarowanie,że to był tylko sen...

Dobra już uciekam.. musiała na chwilę zajrzeć, to już jest uzależnienie od wizazu

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2012-08-24 o 09:50
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 10:03   #347
Atena564
Zadomowienie

monini2507-Hej kobietki

Oj Kochana przykra sprawa, że ta małpa zawitała (ale rym) , ale tak jak mówi pewna moja znajoma : "co nas niezabije to nas wzmocni", więc zbieraj siły wspólnie z Tż i działajcie i najlepiej nieczekać do poniedziałku sex w te dni jest czasami jeszcze bardziej satysfakcjonujący i przyjemny Znam też kobietke , której płodne dni pokrywają się z @- wydawałoby się, że to taki ewenement ale coraz częstszy ostatnio

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:

pamiętaj nowy cykl nowe starania

Ja też mam tak jak ty, wszystkie maleństwa bym na ręce brała, jak płaczą w wózku to pokołysała, jak jestem np. w pracy i jakieś się przewróci to bym odrazu biegła i podnosiła a nabradziej to lubie , wręcz kocham -----całować maleństwa po główce, one taki swój wspaniały, świeżo- słodkawy zapach pociku mają

Mój Tż mówi, że jak tak całuje główki wszystkich dzieciaczków np. znjomych jakie wpadną mi w ręce, to że on sobie taką ciemienuszkę wychoduje na głowie co bym się nim też tak zajmowała
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 10:07   #348
zaraz_a
Raczkowanie

Cytat:
Hej kobietki
Odpadam z listy testujących w najbliższym czasie. Wredna menda zawitała dziś z rana i to dwa dni wcześniej jak śmiała mi robić taką nie ładną niespodziankę
monini2507 - przykro mi, widocznie twoja @ sprzęgła się z moją @, która też zaatakowała 2 dni przed terminem. No nic, wrzesień będzie nasz . I oczywiście życzę udanego weekendu.

Cytat:
Maru - trzymam mocno kciuki, należy Ci się. No i oczywiście czas już przerwać ten zastój, bo to chyba ponad miesiąc bez II.

Cytat:
iza243 - ja też obstawiam implantację. A ginekologa chyba też bym zmieniła. Ja na każdej wizycie mam badanie, nawet jeśli nie mówię, że coś boli, czy czegoś się obawiam. Rozumiem, że można nie robić badania, jeśli pacjentka lata do tego samego lekarza co chwilę z pierdołami i właściwie tylko po to, żeby sobie pogadać, bo i takie pewnie są, ale jak przychodzisz z konkretnym problemem, to co innego. Powinien Ci przynajmniej wyjaśnić jakie są ewentualne przyczyny plamienia, a nie rzucać głupim tekstem, zwłaszcza kobiecie po #. Burak jakiś .

Cytat:
Napisane przez Kejthx Pokaż wiadomość
Cześć Kochane. Dziś mam masę pracy, dobrze, ze pt. Po tym urlopie (gdzie oczywiscie nie było czasu na odpoczynek ) pierwszy tydzień, więc nie mogłam się zebrac do pracy, a dziś musze nadrobić wszystko, bo zalegam z terminami
Kejthx - po urlopie powinny być zawsze 2-3 dni na aklimatyzację, po można normalnie w depresję popaść. Mam znajomego, który już od wielu lat wraca po urlopie do pracy zawsze w piątek, tylko po to, żeby spotkać się brutalnie z rzeczywistością, a później jeszcze mieć weekend na oswojenie się z tym, że urlop się skończył.

Cytat:

kooocur - współczuję i przytulam . Nie wiem, jak Ci urlop wypada, ale z tego co pamiętam, to we wrześniu. Może przywieziesz pamiątkę z wakacji?
A co do widoku małych dzieci to od kilku dni też tak mam. Tylko nie zdążę nawet pomśleć o przytulaniu, bo od razu mam mokre oczy. W nocy kolega przysłał mms-a ze świeżo urodzonym wczoraj wieczorem synkiem. A ja co? W płacz.
zaraz_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 10:07   #349
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej kobietki

Miłego dzionka kochane
buuu... to wredny małpiszon
Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny

Kolejny słoneczny dzień i widzę że coś przespałyście wczoraj wieczorem wypatrywałam gorącej dyskusji ale były tylko pojedyncze komentarze. Ja się zbieram do roboty pomału. Niby wyspałam się dobrze ale jednak jakoś tak dziwnie zaspana jestem głowa mnie trochę boli Cieszę się że noc spokojnie przespałam bo wczoraj znowu odczuwałam ten dziwny ból.

Kurcze czekam teraz na kurs językowy z tutejszego urzędu pracy i tak się martwię aby akurat na październik mi nie wypadł bo planujemy wybrać się z Tż to Polski. Znając moje szczęście pewnie akurat na październik wypadnie
hmmm... a u nas ponuro i deszczowo
Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Bu
Dzień Dobry

Musiałam wstać specjalnie z budzikiem bo muszę się wykąpać,umyć włosy itp bo na 11 pędze do fryzjera...
Wczoraj z Tż nadrobiliśmy stracone przytulanki
Dziś jedziemy na 16 na ten ślub więc pewnie się już tu w dniu dzisiejszym nie pojawię ale jutro owszem

Życzę Wam kochane przyjemnego weekendu!
no to udanej zabawy Dzastin
Cytat:
Hmmm... no to my też się nie nakręcamy ale po cichu kciuki trzymamy
Cytat:
Niestety ta służba zdrowia jest taka że szkoda słow
Lekarz sie pytał czy była próba zajścia w ciaże ja że tak a on do mnie taki teskt"To prosze sie nie martwić kobiety często mają plamienia we wczesnej ciąży"Zwłaszcza że poprzednia ciąże straciłam
no to niezły lekarz... A mówiłas mu, że poprzednią ciążę straciłaś?
Stary 2012-08-24, 10:13   #350
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaraz_a Pokaż wiadomość
A co do widoku małych dzieci to od kilku dni też tak mam. Tylko nie zdążę nawet pomśleć o przytulaniu, bo od razu mam mokre oczy. W nocy kolega przysłał mms-a ze świeżo urodzonym wczoraj wieczorem synkiem. A ja co? W płacz.
Oj rozumiem jak musiało ci być przykroI ty się kochana doczekasz swoje skarbu zobaczysz

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość

no to niezły lekarz... A mówiłas mu, że poprzednią ciążę straciłaś?
Oczywisie że wie,nawet on mi zdiagnozował wtedy martwą ciąże

Stary 2012-08-24, 10:23   #351
Atena564
Zadomowienie

Ja niedawno się dowiedziłam że moja kuzynka (rozwódka. 2 dzieci, 39 lat) zaliczyła wpadkę z swoim sąsiadem młodszym od siebie o 16 lat, i mówi że: to tylko taki szybki, sąsiedzki sex był, nic niezobowiązującego, poprostu mieli ochote i to zrobili !!!! a tu człowiek stara się jak może, poci, wzdycha, męczy cały cykl by się udało i nic
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 10:34   #352
IsiaG
Zadomowienie

Ja pier.. dzielę, laski, ale zachrzaniacie z tymi postami. Zostawić Was na chwilę a tu już 2 część. Fajnie Dzastin, że się tym zajęłaś, już napisałam do Ciebie na PW o dopisanie do listy..

Witam nowe dziewczyny i gratuluję II kresek

Wracam z urlopu w niedzielę, jeszcze zahaczę o mamę tak na 2 dni i 1 noc. Wróciła z Niemiec to się stęskniłam i w sumie tylko ona nie wie, że w ciąży jestem. Chyba nawet nie będę musiała nic mówić, bo widać gołym okiem, żem brzemienna. Chcę osobiście jej to powiedzieć i zobaczyć minę - bezcenna.
Brzuch mi urósł. Widać go, że już nie muszę mówić. W sumie to samopoczucie ok, tylko czasami mam zadyszkę jak się wspinamy w jakieś wysokie góry. Wczoraj byłam z córką na wspinaczce na wodospad Kamieńczyka, droga - masakra. Ciągle w górę po kamieniach i korzeniach. No to kilka razy było stop na odpoczynek i złapanie oddechu. Miałam na sobie taką zwiewną sukienkę, luźną i jak wiatr wiał, to tak fajnie opasał mi brzuszek. Chyba czas pomyśleć o ciążowych ciuchach.
Byłam na dyskotece! Sama a na drugi dzień z córką. Tańczyłam trochę, bo puszczali takie stare przeboje z lat 80 i 90. Jedna pani podeszła do mnie i spytała czy może mnie za brzuszek złapać na szczęście, bo puściła dziś totka. Miłe to było i trochę mnie tym zaskoczyła. Nie myśłałam, że aż tak widać, ale faktycznie z dnia na dzień rośnie łobuz. Poza tym mam nieoparte przeczucie, że teraz to chłopak. Z córką też tak miałam, instynktownie czułam, że to dziewczynka, chociaż do dnia porodu nie chciałam wiedzieć co będzie. Było mi to obojętne. Teraz będę chciała wiedzieć, ale myślę, że przeczucie mnie nie myli. Tylko boję sie 30 tych badań prenatalnych. Oby było ok.

Mam nadzieję, że mi wybaczycie, że tak mało teraz piszę, ale wiecie, urlop, góry, szlaki nowe itd. Czasu nie mam a jak mam to śpiąca jestem i zmęczona. Wrócę do domu to będę mieć czas to i zaglądać będę częściej - OBIECUJE

Cytat:
Napisane przez Kejthx Pokaż wiadomość
Hej. Druga część, ale się załapałam Dodam, że mam nadzieję, że cześciej już bedę zaglądać. No cóż, sytuacja u mnie niespecjalnie, w sumie to problemy za problemami (rodzinne), a i w zwiazku z powyższym starania raczej marne, bo nie mialam głowy, ani ochoty... zupelnie przez ten czas z mężem zapomnieliśmy o sobie.
U mnie dużo się zmieniło, tzn. wynajeliśmy mieszkania (sytuacja nas zmusiła ) ale to i moze lepiej dla Naszego małżeństwa. Bo jesteśmy my a nie cała reszta rodziny. Mieszkamy dalej w stolicy, ale już nie w Centrum - z czego osobiscie się cieszę
Gorzej z kasą, bo wynajem mieszkania w Wawie to koszt ok 2 tysiaków - mówię o przyzwoitym mieszkaniu
Cóż, wczoraj były małe staranka, ale w sumie to nie liczyłam i nie zwracałam uwagi kiedy, i czy owu czy nie :/
Witam nowe dziewczyny
Gratuluje II krech
Mam nadzieję, że mnie kojarzycie ja mam nadzieję, że się ogarnę, pozbieram i będę mogła się cieszyć z Wami staraniami, jak i sumucić wredną @ (czego Wam i sobie osobiscie nie życzę )
Kejthx- czekaliśmy na Ciebie z utęsknieniem.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 10:54   #353
partytura
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny

Kolejny słoneczny dzień(...)
Zazdroszczę.. u mnie jak u Mokki - szaro, buro i ponuro, mokro.. Plany TŻ odpadły, bo miał układać z kamieni ścieżkę na działce a tak to lipa.

Cytat:
(...)

Witaj

Masz rację, jego zdrówko najważniejsze. Trochę się denerwuję, bo ostatnio łażę i psikam. Najwidoczniej organizm się broni przed infekcją. Ogólnie to od Marca 2011r. mam lekki katarek i to zapewne tego konsekwencją jest teraz to psikanie Trzeba będzie choćby w wit. C zainwestować, no i z czosnkiem kanapeczki wsuwać

A Twój ginekolog.. lekko poniżej krytyki... szczególnie, że jak już dziewczyny pisały - powinien był przynajmniej wyjaśnić Ci ewentualności i uspokoić.. No i w późniejszym poście wspomniałaś, że on diagnozował aniołka to tym bardziej zachował się kiepściutko gdy przychodzisz do niego w kłopocie i niepewności co Ci jest Pacan..

Cytat:
A ja nie mam neta i na dodatek nie wiem czemu

Po pierwsze witaminy jak najbardziej w I trym!!! Mój gin pierwsze co to kazal zażywać, mam teraz nawet elevit gdzie na ulotce pisze żeby zażywać już podczas starań. O kwasie foliowym chyba nie muszę pisać
(...)

Partytura w ciazy nie czekasz na terminy także idź jak najszybciej do neurologa bo mi się gdzieś ciągle przewija że czegoś nie wolno przy lekach na epilepsje tylko teraz sobie nie przypomne...
Coś ci miałam jeszcze napisać ale zapomniałam.
aaa zdjecie dodałam w poniedziałek jak byłam po wizycie, musisz poszukać
(...)
No też tak mi się wydaje, że jak łyknę jakąś wit. choćby dla odporności tę wit. C to zła tym fasolce nie uczynię

Odnośnie terminów i konieczności wizyty u neurolog.. próbowałam dowiedzieć się o możliwościach.. w moim mieście dostać się do neuro to wielki wyczyn, a ja jako osoba szukająca pracy nie mam funduszy na prywaciarza Pytając o termin najbliższych przyjęć pani neurolog usłyszałam, że 22 lub 29, bo nie było pewności. Okazało się, że niestety 29.08 Chciałam też prosić o nr telefonu, bo ciąża przy epilepsji to wiadomo, ryzykowniejsza, to nic z tego nie wyszło, pani zza lady nie chciała dać pomimo, iż powiedziałam, że miałam zmeniać leki na papdaczkę i pani dr powiedziała, że jakby były niedobre reakcje to nr telefonu dostanę zza lady Trafiłam po prostu na wredną mendę, inna kobitka może i by dała namiar... Ale trudno, najważniejsze, że nie mam silniejszych odlotów Co do leków to te co biorę mam nadzieję nie są złe, bo gdy mi je w 2003r. przydzielano to usłyszałam, ze jak chcę być mamą to mam te brać.. ( to reakcja lekarza byłą na mojej zaskoczenie, że mam brać tak stare leki, które moja mama brała z 20 lat..)

Zdjęcie! Uaa! Normalnie muszę się napatrzeć

Cytat:
(...)
A widzisz...! Niby senność masz wdrukowaną, ale jak dodać do tego bebeszki to .. wiadomo co na myśl przychodzi.

Jesteśmy tu m.in. po to by pomagać sobie nawzajem

partytura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 11:13   #354
mooonis17
Raczkowanie

GG do mooonis17

Hejka laski
Też mi się tak wydaje jak pisze Lunao że trzeba brać jakieś witaminki w czasie I trymestrze ciąży,bo moja gin przepisała mi Prenatal

Atena,zaraz_a nie smućcie się!Ja jak się dowiedziałam w grudniu(parę dni po poronieniu) że moja kierowniczka jest w ciąży bo wpadła i przyniosła nam zdjęcia z USG to szybko wybiegłam do toalety i się poryczałam.Przez wiele miesięcy nie mogłam patrzeć na ciężarne,które jak na złość pokazywały mi się w takiej ilości że ciężko było mi iść do miasta na zakupya teraz?czekam aż mi też urośnie taki brzusio!nadal nie mogę w to uwierzyć swoją drogą i cały czas myślę że mam za mało objawów ciążowych i może (odpukać w niemalowane) jest coś nie tak..
mooonis17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 11:21   #355
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka laski
Też mi się tak wydaje jak pisze Lunao że trzeba brać jakieś witaminki w czasie I trymestrze ciąży,bo moja gin przepisała mi Prenatal

Atena,zaraz_a nie smućcie się!Ja jak się dowiedziałam w grudniu(parę dni po poronieniu) że moja kierowniczka jest w ciąży bo wpadła i przyniosła nam zdjęcia z USG to szybko wybiegłam do toalety i się poryczałam.Przez wiele miesięcy nie mogłam patrzeć na ciężarne,które jak na złość pokazywały mi się w takiej ilości że ciężko było mi iść do miasta na zakupya teraz?czekam aż mi też urośnie taki brzusio!nadal nie mogę w to uwierzyć swoją drogą i cały czas myślę że mam za mało objawów ciążowych i może (odpukać w niemalowane) jest coś nie tak..
Nie zamartwiaj się na zapas bo szkodzisz dzidziusiowiNa pewno jest wszystko ok

Stary 2012-08-24, 11:40   #356
FD_nika
Raczkowanie

Hej mam pytanko
robilam badanie prolaktyny w 3 dniu cyklu wyszla w gornych granicach normy.. od 7 dnia cyklu biore bromergon moje cykle trwaja ok 3o dni czy w tym cyklu mam jakies szanse na zafasolkowanie????
Stary 2012-08-24, 12:06   #357
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
A widzisz...! Niby senność masz wdrukowaną, ale jak dodać do tego bebeszki to .. wiadomo co na myśl przychodzi.
fajnie by było .. ale już się tyle razy rozczarowąłam, że wolę podejść do tego na spokojnie

Cytat:
Napisane przez FD_nika Pokaż wiadomość
Hej mam pytanko
robilam badanie prolaktyny w 3 dniu cyklu wyszla w gornych granicach normy.. od 7 dnia cyklu biore bromergon moje cykle trwaja ok 3o dni czy w tym cyklu mam jakies szanse na zafasolkowanie????
Prolaktyna w górnych granicach normy może, ale nie musi przeszkadzać w owulacji.
Kolejna sprawa - prolaktyna to hormon, którego stężenie może się bardzo szybko zmieniać, więc dobrze jest ją zbadać kilka razy, bo to mógł być Twój gorszy albo lepszy dzień, co mogło zaważyć na wyniku. Ja miałam badania w szpitalu, całą dobę pobierano mi krew co 6 godzin chyba i miałam jasność, że moja prl faktycznie jest jaka jest (lekko ponad normę).
Na razie bierz tego bromka, on podobno ładnie zbija prl. Ja nie brałam nigdy, wolę zaczynać od ziółek. Teraz biorę Castagnus, już którąś z kolei serię (po przerwach ofkors) i chyba pomogło razem z Clo, bo wygląda na to, że owulkę miałam.
Nie wiem jak u Ciebie z owulką, czy miałaś monitoring? Masz pewność, że jej nigdy nie było? Bo nie jest powiedziane, że owulacji nie miewasz, taka prl na granicy normy czasem nie przeszkadza.
Stary 2012-08-24, 12:31   #358
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka laski

Jak najbardziej Cie rozumiem, bo ja raz jak przyszła do znajomych dziewczyna, jakaś gówniara i stwierdzili ze jest w 1 miesiącu ciąży to rykłam takim bekiem że mi było strasznie wstyd... ale to było na euro czyli dokładnie w ten dzien kiedy planowałam kolegom ogłosić mój stan ale już nie było co...
a teraz czekam aż urośnie brzuchol i macam się po cyckach zeby sprawdzić czy naprawde bolą..

Cytat:
Nie zamartwiaj się na zapas bo szkodzisz dzidziusiowiNa pewno jest wszystko ok
Poczekamy, zobaczymy Izuniu, niedługo będziesz się zamartwiać tak jak my i to oby jak najszybciej!

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-08-24, 12:37   #359
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Ja niedawno się dowiedziłam że moja kuzynka (rozwódka. 2 dzieci, 39 lat) zaliczyła wpadkę z swoim sąsiadem młodszym od siebie o 16 lat, i mówi że: to tylko taki szybki, sąsiedzki sex był, nic niezobowiązującego, poprostu mieli ochote i to zrobili !!!! a tu człowiek stara się jak może, poci, wzdycha, męczy cały cykl by się udało i nic
no nieźle... Ale to drugie dziecko było z sąsiadem? Czy trzecie z nim sobie zrobila?
Cytat:
Hejka laski

co do witaminek, to moja gin powiedziała, że w 1 trymestrze absolutnie wystarczy folik. Nawet jak byłam w 5 tyg na wizycie to dała mi w gratisie 12 jakiś tabletek dla kobiet w ciąży, ale powiedziała żebym ich jeszcze nie brała, tylko dopiero w 2 trymestrez, bo witaminy wzmagaja mdlości

A co do tych stresów, to ja mam to samo... Pewnie jak większość z nas... Już 2 tygodnie minęły od wizyty,więc się zastanawiam czy wszystko ok... Kolejną wizytę mam teraz w środę i do tej pory chyba osiwieję. Dzis oczywiście obudziałam sie kolo 4tej w nocy i potem już nie mogłam zasnąć. I stwierdziłam, że zaczyna mi burczeć w brzuchu, więc pewnie będę musiała lecieć coś zjeść, bo inaczej mnie zemdli jak zazwyczaj gdy poczuję głód. Ale potem stwierdziłam, ze o dziwo poza uczuciem głodu nie czuję żadnego zmulenia. No i oczwiście się zestresowałam, że mdłości nagle mi minęły. A do tego zaczęłam czuć takie lekkie kłócie raz z lewej raz z prawej strony bodbrzusza... Nie wiem już co o tym myśleć
Stary 2012-08-24, 13:03   #360
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
a teraz czekam aż urośnie brzuchol i macam się po cyckach zeby sprawdzić czy naprawde bolą..

LunaAle rozumiem cie.
Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
no nieźle... Ale to drugie dziecko było z sąsiadem? Czy trzecie z nim sobie zrobila?

co do witaminek, to moja gin powiedziała, że w 1 trymestrze absolutnie wystarczy folik. Nawet jak byłam w 5 tyg na wizycie to dała mi w gratisie 12 jakiś tabletek dla kobiet w ciąży, ale powiedziała żebym ich jeszcze nie brała, tylko dopiero w 2 trymestrez, bo witaminy wzmagaja mdlości

A co do tych stresów, to ja mam to samo... Pewnie jak większość z nas... Już 2 tygodnie minęły od wizyty,więc się zastanawiam czy wszystko ok... Kolejną wizytę mam teraz w środę i do tej pory chyba osiwieję. Dzis oczywiście obudziałam sie kolo 4tej w nocy i potem już nie mogłam zasnąć. I stwierdziłam, że zaczyna mi burczeć w brzuchu, więc pewnie będę musiała lecieć coś zjeść, bo inaczej mnie zemdli jak zazwyczaj gdy poczuję głód. Ale potem stwierdziłam, ze o dziwo poza uczuciem głodu nie czuję żadnego zmulenia. No i oczwiście się zestresowałam, że mdłości nagle mi minęły. A do tego zaczęłam czuć takie lekkie kłócie raz z lewej raz z prawej strony bodbrzusza... Nie wiem już co o tym myśleć
Nic sie nie martw,jeszcze będziesz miała dość objawów

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości