|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X
Cytat:
swoją drogą ja też muszę jeszcez trochę śpiochów dokupić, i czapeczki, bo wczoraj robiłam spis tego co mam i brakuje nam jeszcze co nie co, a w ogole nie mam kocyków żadnych ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- kolor cappuccino plus biały zamówilam... a model ten z uszkami... na poczatku myślałam by go do wózka używać... nawet na przejazd ze szpitala do domu wydaje mi się bardzo praktyczny : ) |
|
|
|
|
#1682 |
|
Przyczajenie
|
Hej!
Zaczynamy dziś 26 tydzień, chciałabym do Was dołączyć. Termin w przybliżeniu i przy wahaniach na 9.12 Dziś kolejna próba podejrzenia płci Na 55% dziewczynka. Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było ok na badaniu. Pozdrawiam aktualne i przyszłe mamuśki! |
|
|
|
#1683 | |
|
Zakorzenienie
|
kurcze to faktycznie wysoki wynik, teraz czeka Cie 75 g albo od razu skierowanie do diabetologa, wspolczuje
Cytat:
obierasz okolo 1kg ziemniaków, trzesz je na tarce na malych oczkach, albo w robocie jesli masz ![]() przecedzasz przez np tetre albo inna czysta sciereczke, dobrze odciskasz caly plyn potem odstawiasz go na chwile, potem plyn delikatnie odlewasz i zoistaje sama skrobia z powrotem do ziemniakow ja wrzucasz, do tego sol, 2 jajka, nie wiecej niz szklanka maki pszennej, im mniej tym lepiej, mozna dodac tez troszke ziemniaczanej wszystko mieszasz, musi wyjsc zwarta masa gotujesz w garnku wode osolona i do niej wrzucasz kluski ktore sie robia jak oddzielasz mase lyzka, tzn bierzesz lyzke i tak jedna trzecia lyzki to kluska, nie mumiem wytlumaczyc gotuja si etroche oklo 5 min od wyplyniecia, odcedzasz i gotowe ![]() dobre sa jeszcze podsmazone na tluszczu ze skwarkami i do tego kiszona kapusta pycha |
|
|
|
|
#1684 |
|
Zadomowienie
|
dobra dziewczyny ja na razie zmykam ide j jabłka kroić do suszarki . jak bede miała chwilę to jeszcze dziś wpadnę
|
|
|
|
#1685 | |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję
![]() Cytat:
Wiecie ... mam takie dziwne przeczucie,że urodzę między 1 a 14 października
|
|
|
|
|
#1686 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
musso4 współczuję |
|
|
|
|
#1687 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 24 tygodniu!!! I gratuluję Jasiowi i T'ai
|
|
|
|
#1688 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a nadawałby sie tez do spania w łóżeczku? mam do was pytanko - będę dziś w IKEI - ostatni raz byłam tam dobrych parę lat teu (bo nie ma w moim mieście) - polecacie coś stamtąd konkretnego? dla maluszka i nie tylko? np. do kuchni coś? |
|
|
|
|
#1689 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ma_Majka - gratuluję
"Moda przemija, styl pozostaje." - Gabrielle Chanel Projekt PRAWO JAZDY (30/30)Urodziłam ślicznego, zdrowego bobaska Edytowane przez Cecilia89 Czas edycji: 2012-08-24 o 11:44 |
|
|
|
|
#1690 | ||
|
Zakorzenienie
|
20 stopni, pochmurno ale nie pada
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez T'ai Czas edycji: 2012-08-24 o 11:45 |
||
|
|
|
#1691 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() klask i:Cytat:
|
|
|
|
|
#1692 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nadrobilam kilka stron i zaraz ruszam dalej... Halwaya- ja tez mam problemy z cisnieniem, tez musze mierzyc i zapisywac i z tego co mi lekarz powiedzial nalezy wieksza uwage zwracac na to dolne- czyli masz w normie- i dopiero sie martwic jak przekroczy 100. DeKajka- trzymaj sie cieplo i duzo odpoczywaj, zeby maly posiedzial w brzuszku jak najdluzej. Tez mi sie wydaje, ze gdyby bylo naprawde zle, lekarz zostawilby Cie w szpitalu. Ale tak czy inaczej- odpoczynek
|
|
#1693 |
|
Raczkowanie
|
Hejo laseczki;]
jak sie macie? U mnie szaruga za oknem i nuda, ale wlaśnie rycze ze śmiechu bo moje dziecko biega za naszym Yoreczkiem Kilerem i wola "Kiluś debiluś" Ktora z Was kobietki jest w 30 tygodniu ciąży? Bo jakos tak dziwnie mi lekarz powiedzial ze termin mam na 4 listopada nie za pozno? Moje wyniki sa wporządku, tylko anemia sie pokazala. I tak pozno z Oliwka juz miałam od 20 tygodnia. Mocz do poprawki bo im żle wyszło trzeba zrobic tam porzadek eh. |
|
|
|
#1694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i kciuki za wizyte! a o dopisanie do listy musisz poprosić na pw misty ja też idę od razu na 75g |
|
|
|
|
#1696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#1697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i wzajemnie ![]() wczoraj byłam u rodziców i wzięłam swoje bajki które dostałam na komunię zamierzam czytać niedługo Jasiowi ![]() i mama wyciągnęła taki mega gruby koc który sama miałam do wózka obszyje nową tasiemką bo tak to wcale nie jest zniszczony, wypierze i mamy koc na zimę |
|
|
|
|
#1698 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ciezko mi utrafic dobre ziemmniaki, bo wszytskie sa takie wodniste jakies i wtedy za duzo maki trzeba nasypac a wtedy smak juz nie ten....![]() ![]() ![]() klask i:Cytat:
|
||
|
|
|
#1699 |
|
Zadomowienie
|
A u mnie 26 stopni i słońce przez chmury świeci. Duszno jakoś...
Zamawiam właśnie ciuszki na babyclub.pl.
|
#1700 | |
|
Zakorzenienie
|
to jak zrobisz sie pochwal i mi troche wyslij
![]() Cytat:
![]() fajnie zaoszczedzisz na kocyku ![]() mi moj niedawno pies zezarl , zrobil wielka dziure na srodku![]() gadamy o tej glukozie i ja przeciez mialam isc i zrobic w tym tygodniu.............. kurcze pojde w pon mam nadzieje ze nie bedzie za pozno ![]() co za łeb mam w tej ciąży |
|
|
|
|
#1701 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chyba zaraz zadzwonie do mamy ;p;] |
|
|
|
|
#1702 |
|
Zakorzenienie
|
Prawdziwa cukrzyca zaczyna się ponoć od 200. Gdzieś czytałam, że aby postawić diagnozę cukrzycy to musi wyjść 2 razy wynik powyżej 200. Między 140 - a 199 jest stan przedcukrzycowy i trzeba już zacząć uważać co się je.
Choć niektóre dziewczyny pisały, że u nich norma jest do 120, u mnie jest do 140. Nic się nie martw. Moja siostra miała cukier 250. Nie miała żadnej insuliny, stosowała tylko dietę - w jej przypadku to wystarczyło, żeby zbić cukier i urodziła zdrowego dzieciaczka, ale każdy przypadek jest inny i każdy lekarz trochę inaczej prowadzi. |
|
|
|
#1703 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja trochę póżniej chyba jednak. wyniki muszę mieć na 14stego więc nie mam jeszcze takiego pospiechu. u nas dziś tez 20 stopni i wlasnie przestalo padać |
||
|
|
|
#1704 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja lubię ikeiowskie duperelki- świeczki, pościele, zasłonki, ręczniki, kwiaty i inne dekoracje itp.
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|||
|
|
|
#1705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny gratuluje nastepnych tygodni
|
|
|
|
|
#1706 | |
|
Zakorzenienie
|
Nic się nie przejmuj, koniecznie powtórz badanie
A w pierwszej ciąży miałaś cukrzycę?---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
|
|
|
#1707 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam to samo - wczoraj zaparkowałam, wyszłam z auta i sobie poszłam a kluczyki zostały w stacyjce ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1708 |
|
Zakorzenienie
|
ale mi oczy lzawia... tak jakbym plakala... macie tak?
|
|
|
|
#1709 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() klask i:---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
Trzymam
|
|
|
|
|
#1710 |
|
Zadomowienie
|
Ja również gratuluję następnych tygodni
![]() ![]() Powiedzcie mi czy kupujecie body, i nie tylko, na 62 cm?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.

nigdy nie jadłam

(30/30)

i wtedy za duzo maki trzeba nasypac a wtedy smak juz nie ten....
, zrobil wielka dziure na srodku