|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do pogrubionego: nie, ale możesz się udzielać Idę położyc Lilkę spać i lece do pralni powinnam mieć już figure jak modelka przez te schody
|
||
|
|
|
#4232 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
Fajny tytuł ![]() Cytat:
, to bardzo fajna babeczka![]() to chociaż raz kiedyś się odezwij
|
|
#4233 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() potwierdzam poznanianki są cool ![]() miło powitać Cytat:
współczuję przejść i gratuluję maleństwa!!! a skąd jesteście ?? a co do pogrubionego to nie lepiej coś skrobnąć od czasu do czasu niż tylko czytać
|
|||
|
|
|
#4234 |
|
Wtajemniczenie
|
Zapomniałam dodac, ze Martyna jest jak na razie najbardziej preferuje mleko a nie "dorosłe" jedzenie. Z powodu moich słabych zdolności kulinarnych jesteśmy na słoiczkach.
Mamy 4 ząbki wiec nie za wiele w porównaniu z waszymi maluchami. Ja walcze od jakiegos czasu z nadprogramowymi kg. jak poporodzie błyskawicznie zrzuciałam kg i byłam dumna ze swojego ciała tak od jakiegos czasu waga rośnie i rośnie. Czytałam, ze wy tez macie podobne problemy i zastanawiam sie czy to nie jest taki etap "poporodowy":confused : Moze cos z hormonami
|
|
|
|
#4235 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przystojniak Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam z Szymonem mały problem. Wczoraj popołudniu wyszliśmy na spacer. W wózku nie chce już siedzieć od kiedy zobaczył, że może iść na nóżkach, ale nie za rączkę tylko sam. Tyle, że on nie idzie tylko biegnie przed siebie jak najszybciej się da, nawet się nie odwróci do tyłu jak go wołam. Kiedy chce go wziąć za rękę od razu kuca i płacze albo kładzie się na brzuchu na chodniku i również płacze. Nie mam pojęcia jak teraz będą wyglądały nasze wyjścia na dwór ![]()
|
|
#4236 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem z Sosnowca
![]() Postaram sie pisac chociaz nie posiadam takich zdolnosci pisarskich jak niektóre z Was. ja raczej ścisły umysł i wole cyferki od literek
|
|
|
|
#4237 |
|
Wtajemniczenie
|
ja podczytywałam od pierwszego postu
dołączyłam chyba pod koniec maja, tak się długo zbierałam . Szkoda, że "stara" ekipa się wykruszyła, te które na początku i do końca ciąży pisały. Nuta pod kroplówką i po 3 zastrzykach. Jeszcze jutro i pojutrze kroplówka. Jest bardzo odwodniona. Nie wiadomo co jej jest.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4238 |
|
Wtajemniczenie
|
A zapomniałam - Stronczku - jeżeli nie zdążysz zamówić tortu to może upiecz coś prostego sama
![]() Fotki poniżej:
|
#4239 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
dzisiaj to ja podczytuję, ale cicho ![]() nie mam weny od rana. pada, zimno, brr.... ale chociaż wyspana jestem ![]() "nowe" mamusie - anka i myha - witajcie anka-podoba mi się tytuł justyna daj znać co z Nutką, bo się też marwtię patik też tak mam nieraz )muszę po pracy szybko w domu ciasto upichcić - TŻ ma dzisiaj imieniny i chcę mu zrobić niespodziankę w ramach prezentu. ciekawe tylko czy zdążę przed jego powrotem z delegacji ![]() aha! miałam napisać- Lili zachwycił mnie Twój synek w pociągu!!!coś cudownego!!! justynko doczytałam - musi być dobrze z Nutką!!!! lekarstwa na pewno pomogą!!!! Edytowane przez pieleszka Czas edycji: 2012-08-24 o 11:53 |
|
|
|
#4240 |
|
Zakorzenienie
|
Iustyna kurcze biedna Nutka...
żeby szybko stanęla na nogi! tzn łapy![]() Madziulka uwielbiam takie ciasta![]() Iustyna zgadzam się.. dużo dziewczyn nam uciełko... Gdzie Brunetka, Zanka, Zmalowana, Nerola, Zapaleczka, Chealsea, Scio, Crazy, Cookie, Wodaqua, Lilka, Babonik, Editka i wiele innych, których nie wymieniłam
|
|
|
|
#4241 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
Tż mój jedzie Cytat:
za tytuł.Witamy mamusię z Rafałkiem ![]() Niedawno obchodził roczek ![]() Cytat:
Witamy! Podczytywać możesz ale pod warunkiem, że będziesz się z nami udzielała ![]() Martynka też niedawno roczek obchodziła ![]() Cytat:
Figurę masz świetną |
|||||
|
|
|
#4242 |
|
Wtajemniczenie
|
Brunetka i Zmalowana na FB, po reszcie ślad zaginął
Crazy i Wodaqua pracują. Zapałeczka się odzywa ![]() Nerolę często w klubie widać, ale nic nie pisze ani tam, ani tu .---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Madziulka ale mi smaka narobiłaś tym ciastem
|
|
#4243 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry! Jestem i ja!
![]() ![]() Od czwartku do wczoraj byliśmy na śląsku- w Knurowie i było super :d Pojechaliśmy po samochód, wrociliśmy spokojnie, autko fajne, zadbane, Julek ucieszony a ja mam doła że znów jestem tutaj...
|
#4244 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pewnie będziesz musiała teraz za Szymonem biegać Cytat:
![]() Najlepszego dla Tż z okazji imienin |
|||
|
|
|
#4245 | |
|
Wtajemniczenie
|
LILI 83 jestes spostrzegawcza
Cytat:
Od poniedziałku stosuje zasade MŻ. Kiedyś jak byłam piękna i młoda mogłam jesc ile wlezie i waga ani drgneła echhhh Tak, niedawno obchodziliśmy urodziny. Jak juz pisałam mam braki w dziedzinie kuchennej wiec tort był kupny. Wy to jesteście zdolniachy. Widziałam te wasze cuda |
|
|
|
|
#4246 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ania fajny nowy tytul i witaj po tej stronie krzaczorow ![]() Ktora jeszcze wylazi??
|
|
|
#4247 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4248 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Co za piękna data urodzin (moja własna
).41tc4d - to ni za bardzo mu się na ten świat spieszyło, co? ![]() Cytat:
![]() Chyba w rok Cie wywoływałyśmy z krzaczorów To Twoja Martynka to prawdziwy cud ![]() No i witamy kolejnego małego mlekoholika ![]() Pogrubione - nie ma mowy! Masz pisać! Cytat:
![]() Cytat:
Pewnie ze dwa tygodnie będziesz musiał asie pomęczyć pokazując mu że się chodzi za raczkę albo przy wózku, aż załapie... Może póki co dawać mu się wyszaleć w parku na przykład, gdzieś z dala od ulicy - niech tam odstawia swoje biegi, a w drodze do domu, jak już będzie zmęczony, łatwiej będzie go utrzymać przy sobie Tak tylko teoretyzuję...Cytat:
Próbuj z inną ![]() Cytat:
Ma szczęście że do Was trafiła i jej pomagacie.Cytat:
Dopiero na ciemnożółtym, czyli jak już widzę, ze zaraz będzie czerwone ![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
|
|
#4249 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaraz zmykam do domku. Bede podczytywac
![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- BRUMKU rok? Pierwszy raz poczułam sie wywołana. Pare razy miałam chec sie odezwac, ale jakos nie wiedziaąłm jak zaczac ![]() tak byliśmy najszcześliwsi po słońcem. ja na koniec zemdlałam jak juz ucałowałam Martynke
|
|
|
|
#4250 |
|
Zakorzenienie
|
widzę że ani Zapałeczka ani Agawoo nie napisały że mój synek był wczoraj niedobry ....
..... Marinki niestety nie było zmykam dalej w krzaki bo mi tam dobrze
|
|
|
|
#4251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4252 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny nic trudnego ten tort / ciasto - jak narobiłam Wam smaku to zakasać rękawy i piec
Biszkopt robiłam z tego przepisu http://pysiamn.blox.pl/2011/04/BISZK...sie-udaje.htmlDobrze nasączyłam, przełożyłam galaretką i owocami ( truskawki, borówki, maliny ) ![]() Cytat:
|
|
#4253 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czytam jak tylko moge, ale jakos nie umiem sie wypowiedzieć![]() Cytat:
Kajool , jeśli jacieeeeeeeee nie chce i nie ma więcej chetnych, to wyślij mi adres a ja jutro wejde na poczte i wyśle, nawet 3 puszki bo jedna chcialam zostawić 'na zaś', ale nie ma sensu mleko jest zamknięte z datą ważności do końca następnego roku![]() Zuzka w końcu zaczyna chodzić no i nadrabia zębami, bo jedynek i dwójhek mamy już komplet jeden po drugim jej teraz wychodzą, albo i razem. zaraz wyjdą czwórki, ale iwdać też już trójki![]() piszecie, że ćwiczyćie.. no to ja mam problem, bo chudnąć już nie musze ![]() a, Zuzka też nie mówi, w zasadzie nic konkretnego. ani mama, ani tata, ani zwierząt nie naśladuje. ale co tam, kiedyś zacznie ![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- a na pasku jest madziaranew wieki tu nic do nas nie pisałaś
|
||
|
|
|
#4254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wybacz ale... Ale mam doła ![]() Zaczęłam bezsensowną dyskusję z mamą i skończyło się tak jak zawsze Ponawiam pytanie odnośnie kasków dla maluchów na rower. Jakie macie? Właśnie nam przywieźli fotelik na rower
|
|
|
|
|
#4255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4256 |
|
Zakorzenienie
|
Lili ja nie mam dla synka kasku na rower, wydaje mi się że było by mu bardzo nie wygodnie głowę kłaść na oparciu podczas jazdy ... a poza tym to nie widziałam takich małych ( rzadko jeździmy na rowerze z mojego braku czasu oczywiście)
|
|
|
|
#4257 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Data urodzin taka jak mojej kochanej śp. babci. Nastrój jeszcze gorszy nawet niż był bo tam było super (mamy zamiar się tam przeprowadzić) a tutaj jest okropnie, źle i w ogóle do pupy... Nawet nie ma gdzie wyjść a tam tyle miejsc do chodzenia itp... Normalnie niebo a ziemia.
|
|
#4258 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tytul zanotowalam, dziekuje, na przyszlosc wysylajcie PW. Wtedy wiem ze o niczym nie zspomne ![]() ok ![]() Cytat:
widzicie, postraszylam Shira i dwie wylazly, czekamy dalej.... Cytat:
woooow piekny!!!!!!!! udalo mi sie zamowic, bedzie na jutro |
|||
|
|
|
#4259 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek to co za fotelik że Tymuś jeszcze w nim sie mieści? zdradz proszę bo na 2 dziecko będę na niego polować ... zdjęcia super, przyznam szczerze że sama sobie zrobię takie porównanie
|
|
|
|
#4260 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumku cudowna pamiatka bedzie
P.S. Piekne oczy i usmiech ma Twoj Tz ![]() Madziulka a moze szelki kup dla Szymka. Dziwnie to wyglada, dziecko w szelkach jak pies, ale wazniejsze bezpieczenstwo niz co ludzie pomysla |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:55.

Zakończone: 2

Wiele dziś się nie dowiedziałam, lekarz tylko potwierdził (Stronczek, możesz wpisać termin 26.04.13

)
żeby szybko stanęla na nogi! tzn łapy
uwielbiam takie ciasta
klask i:

Crazy i Wodaqua pracują. Zapałeczka się odzywa
.

mleko jest zamknięte z datą ważności do końca następnego roku