|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X
ja mam coś w rodzaju greckiej ale bez oliwek ; p
|
|
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki co na obiad robicie??? Bo nie mam pomysłu
|
|
|
|
#1743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaz niektore babeczki od poczatku w spodenki i body i bluzeczki i skarpetki w szpitalu ubieraly i w sumie to tez wygodne ![]() takze jak kto woli na pewno zadnych kaftanikow nie zabiore bo nienawidze
|
|
|
|
|
#1744 |
|
Zadomowienie
|
Witaj w klubie, bo ja również nie mam pomysłu...
|
#1745 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nam kiedyś się zatrzanęły kluczyki na stacji benzynowej jak byliśmy w połowie drogi do W-wy na lotnisko lecieliśmy wtedy na wakacje, mąż miał tylko tel. przy sobie a tak to wszystko w środku - moja torebka, tel, portfele, bagaże no i bagaże, bylismy generalnie w czarnej d..... koniec końców dojechaliśmy do stolicy bez jednej szyby.............. ale wakacje były cudowne tylko początek beznadziejny odnośnie IKEI to jadę po dwie konkretne rzeczy - fotel i komodę, ciekawa jestem z czym jeszcze wyjdę myślałam tez o jakieś lampie na ścianę dla malucha do pokoju
|
|
|
|
|
#1746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodzi o tarte same surowe i potem gotuje jako juz kluskiale gotowanych ziemniakow do masy nie dodaje, takie tez jadlam ale sa inne w smaku i wole z samych tartych masa jest taka rzadkawa i nie da sie z niej toczyc klusek jak u Ciebie juz pisalam domowe hamburgery a reszta chyba rybki
Edytowane przez judkama Czas edycji: 2012-08-24 o 12:50 |
|
|
|
|
#1747 |
|
Zadomowienie
|
Nie, je się ugotowane, ale ciasto się robi tylko z surowych ziemniaków, bez dodatku gotowanych wcześniej
Te mieszane z gotowanych i surowych, to nie są typowe ciemne
|
#1748 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cześć ![]()
|
|
|
#1750 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z tego co pamietam to jest tam kaftanik,body,spioszki,ko szulka,rekawiczki,czapecz ka,sweterek - i wszystko bialusie,bo dziecko moze miec uczulenie na kolory np.
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia |
|
|
|
|
#1752 |
|
Zadomowienie
|
uczulenie na kolory? jak to ?
|
|
|
|
#1753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jak? nie rozumiem ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Co sadzicie o imionach Dominika, Matylda, Tatiana? ale tak szczerze nie mowie ze bede sie sugerowac Waszymi opiniami przy wyborze, ale jestem ciekawa po prostu
Edytowane przez judkama Czas edycji: 2012-08-24 o 12:59 |
|
|
|
|
#1754 |
|
Zadomowienie
|
nie są to zbyt częste imina więc mi się podobają a Matylda kojarzy mi sie z pszczółką Mają bo tam była postać Matyldy. Ja bym chciała córkę nazwać Blanka
|
|
|
|
#1755 |
|
Zakorzenienie
|
tez nie rozumie tego uczulenia
|
|
|
|
#1756 |
|
Zakorzenienie
|
mi tatiana matylda wogole dominika moze byc
|
|
|
|
#1757 |
|
Zadomowienie
|
judkama Dominika była pierwszym imieniem jakie mieliśmy dla córki zanim poznaliśmy płeć, ale wybraliśmy jednak Izabelę
Matyldę też rozważaliśmy, ale przez chwilę - za mało możliwych zdrobnień. Tatiana Właśnie listonosz przyniósł mi pierwszy album dla Izuni - Wielką Księgę Maleństwa Dla Kubusia prowadzę pamiętnik Anne Geddes załączam fotki I polecam, bardzo fajna sprawa |
|
|
|
#1758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeśli chodzi o mój obiad ro rozmraża mi się pierś z kurczaka i zrobie kotlety w płatkach kukurydzianych, ale nie wiem czy zdąże z tym na czas... tymczasem zabieram się za p[rasowanie... |
|
|
|
|
#1759 |
|
Zakorzenienie
|
uczulenie na kolory?!
|
|
|
|
#1760 |
|
Zadomowienie
|
To książeczki z Kubusiem Puchatkiem?
|
#1761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tatiana nie za bardzo, zaczyna mnie irytować moda na ruskie imiona! Tyle pięknych polskich imion
|
|
|
|
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
Uczulenie na kolory? Bez przesady dziewczyny, nie możemy dzieci trzymać w sterylnych warunkach! Nawet nie wiem czy takie uczulenie występuje?
Im bardziej się będziecie patyczkować i cudować tym gorsze zmarzluchy i chorowitki wychowacie... ![]() Trzeba dbać o higienę, zdrowe odżywianie, prawidłowy rozwój, wysklepienie stopy. Ale nie cudować, bo to nikomu na dobre nie wyjdzie. A jak babcie będą chciały cudować to do porządku je doprowadzić, bo rozpieszczą dzieciaka jak szewski bicz. |
|
|
|
#1763 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Te księgi są genialne ! |
|
|
|
|
#1764 |
|
Zadomowienie
|
a ja właśnie wcinam fasolkę szparagowąała żem dostała kopa w pęcherz |
|
|
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
No to teraz mnie oświeciłyście z tymi kluchami
też je kiedyś spróbuję zrobić zawsze coś innego, a u mnie w rodzinie nikt tak nie robił nigdy klusek ![]() Ja dziś mam takiego powera, że leci ze mnie ciurkiem, nawet bloker z ziai nie wyrabia ![]() od 5 sprzątam umyłam już chyba wszystko co się dało, 3 prania zrobiłam, okna umyłam, teraz czekam na M żeby mi firanki powiesił na obiad jednak mam leczo, bo moja siostra się zaoferowała że dziś robi obiad dla całej rodziny dwa razy już byłam w sklepie, a to dopiero 13 godzina, co ja potem będę robić ![]() a teraz wcinam chipsy serowo - czosnkowe |
|
|
|
#1766 |
|
Zadomowienie
|
Ja wczoraj robilam spaghetti... Mialo starczyc na dwa dni, ale M. tyle sobie naladowal na talerz, ze dzis przyszlo mi robic naleśniki...
|
#1767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hej wszytskim od rana weszlam na chwilke ale jakos dzis nie mam nastroju na pisanie..u nas pada hurra.poza tym baba w polskiej chacie sprezdala mi splesnialy ser co zauwazylam w domu zdenerwowalam sie ale na szcescie poszlam i mimo ze bez paragonu to mi wymienilipoza tym żona najblizeszego kuzyna mojego męzusia dzis ma cesarke wiec czekamy na wiesci, a cesarke ma bo dziecko jest pośladkowo ulozone mi sie akurat podobają ruskie imiona Borys, Igor ale mojemu tżowi sie nei podobają wiec odpadły zrsezta TYmon juz raczej zostanie mis ie bardzo podoba TYmcio, Tymonek, Tymus, chociaz Tytus tez byl dluugo9 na tapeciebabcia tża ostatnio sie upiera na Ignacego nie mopwie ze brzydkie czy cos ale nie pasuje to do naszego synusia i już..za to tesciowa robi histerie przy kazdej propozycji bo ona chce Jędrzeja...brr
Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-08-24 o 13:14 |
|
|
|
|
#1768 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie będzie zmiłuj się.To nasze dzieci,one mogły sobie swoje wychowywać i wtrącać swoje mądrości a jak im się ktoś wtrącał to trudno - ja sobie nie dam,dobrze,że mam gębę niewyparzoną
|
|
|
|
|
#1769 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1770 |
|
Zadomowienie
|
tak powiedziala mi pielegniarka,że jak pierwszy raz sie dziecko odbiera ze szpitala to zeby w bialych ubrankach . A ze mamusia moja tez przewrazliwiona nt temat ,bo wedlug niej dziecko powinno chodzic w prawie samych bialych ubrankach to kupiła caluskie białe
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:43.

jestem w ciąży i to silniejsze ode mnie 

(30/30)
Jeśli ma się daleko, to najlepiej wejść wcześniej na stronę i prześledzić ich ofertę, czy jest cokolwiek, co nas zainteresuje 

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

a ja właśnie wcinam fasolkę szparagową