![]() |
#4171 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Dot.: Polecamy - odradzamy :)
ja miałam taką http://allegro.pl/poduszka-kojec-do-...577374042.html
i z wypełnieniem nic się nie działo.. nie zbiło się ani nie przesunęło.. poleciłam paru koleżankom i wszystkie już w ciązy pokochały tę podusię..i używał np do karmienia długo po.. to ze jest długa pozwala np położyć ją obok dziecka (maluszka zabezpieczy przed sturlaniem się z łóżka) a można tez i na niej fajnie umościć bobasa.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4172 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, mam do Was pytanie trochę z innej beczki, ale tak tu fajnie radzicie i trochę Was tu jest to może któraś była w podobnej sytuacji. Mój synek ma teraz 10 tydzień, mniej więcej po skończonym miesiącu przeszłam w 100% na butelkę z odciąganym pokarmem (mały urodził się miesiąc wcześniej i w szpitalu nosiłam pokarm i karmiono go butelką, potem przy piersi z nakładką strasznie się zapowietrzał, więc wrócił do butelki i jest szczęśliwy). Jakiś miesiąc jest na karmieniu mieszanym mój pokarm i enfamil. Dostaje w 60% mój pokarm. I tu pytanie, je co 3-3,5h w dzień, w nocy nawet 4h, średnio 120ml , nie wiem jak go karmić- na żąanie jak przy naturalnym, czy z zegarkiem jak na sztucznym? On nie daje się przetrzymać a ja nie chcę go katować czekaniem jak jest głodny. Urodził się z wagą 3240 g kończąc 2 miesiąc ważył 5300g. Pani doktor powiedziała, że to za dużo i że mam zrezygnować z jednego posiłku w nocy i dawać tylko wodę. Niestety to jest u nas niewykonalne, mały się wścieka i nie chce pić tyle wody. Co Wy o tym sądzicie?
A tak bardziej w temacie, jaką rozrywkę doradzacie dla kawalera w tym wieku?
#4173 |
Zadomowienie
|
Perełka- nie wiem, ja karmiłam tylko sztucznym i naturalnie była głodna co 3 godz, może podawaj mu więcej np 150 ml na raz? chyba jeszcze jest za mały żeby przestać karmić w nocy...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4174 |
Konto usunięte
|
jakie za dużo?
Dzieciątko w ciągu tygodnia ksiązkowo przybiera 120-240g. Twoje średnio icząc 1kg na miesiąc - bardzo ładna, prawidłowa waga ![]() https://mamotoja.pl/niemowle_noworod...ul,3727,1.html moja córa 5 tygodni na piersi, potem na preparacie mlekozastępczym, tygodniowo przybierała 200g wówczas, pamiętam, bo tak równiutko ![]() Wydaje mi się, że dobrze karmisz, w nocy też butelkowe dzieci (na modyfikowanym) jedzą co kilka godzin, a nie raz na noc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do rozrywek, to takiemu dziecku niewiele zaproponujesz, szczerze mówiąc. Ono potrzebuje teraz w sumie jedzenia, bliskości, snu, świętego spokoju ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4176 |
Zadomowienie
|
Perełka- moja też potrzebowała "rozrywek" czytaj- ciągłe noszenie na rękach ew. spacerki, nie cierpiała lezeć w lezaczku/ pod karuzelką itp - max 10-15 min.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4177 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4178 | ||
szeryfcio
|
Cytat:
![]() Dla mnie to było najwygodniejsze, zawsze zakryte stopy, plecy, bez względu na okoliczności. No i : Cytat:
![]()
Cosmesfera Edytowane przez sheryl Czas edycji: 2012-08-24 o 12:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4179 |
Zakorzenienie
|
My pajacyków nie używamy od jakiegos trzeciego miesiaca życia-kupilam niby mlodej na jesien, czyli okres, gdy miala jakies pol roku, ale zawsze cos bylo nie tak, jak rozmiarowo i na szerokość oki,to nogawki za krótkie, poza tym nie lubilam zapinać tych wszystkich napek. Dlatego przez caly rok corka spi w bodziaku-wiosna i latem z krotkim rekawem lub na ramiączka i przykryta(czyt. odkryta) kocykiem, a jesienią i zima w bodziaku z długim i śpiworku. Pizami kupilam dopiero teraz do zlobka, bo tak sobie zażyczyli do wyprawki.
#4180 |
Zakorzenienie
|
Pajac na noc był wygodny do zmiany pieluchy, ale teraz nie muszę już tak ciągle zmieniać, dlatego się zastanawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4181 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4182 |
Zakorzenienie
|
Zdania są podzielone, mój szkodnik 2 miesiące tylko w pajace był strojony
![]() Teraz zresztą też jej niespecjalnie stroję, jakoś nie widzę sensu ubierać niemowlaka w sukienki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4183 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem fanką pajaca
![]() Przez pierwsze 2 miesiące młoda tylko to nosiła, do spania używam do teraz, tzn. aktualnie lato więc śpi w body, ale na jesień mam już jeden pajac (bez stópek) i może upoluję jeszcze kolejne. W piżmakach też śpi ale takich body+spodenki, bluzek do spania nie używamy na razie.
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2012-08-24 o 15:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uzywalismy przez jakiś czas,ale takiego rozpinanego tylko w kroku,nie po całości http://allegro.pl/babaluno-nowy-paja...556846850.html tego typu.
![]() |
#4186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie cierpiałam pajacyków . Dzieciaki szybko przeszły na wersję galotki plus bluzka ew. body . w dzień też mało pajacyków używałam , bo jakoś ich nie cierpię . Ale ja mam różne swoje zboczenia , tak samo jak nigdy nie ubiore i nie ubrałam dziecko w rajstopki i do tego bluzkę , bo mi się nie ubrane wydaje .
![]() |
#4187 | |
Zakorzenienie
|
U nas problem zmiany pieluchy w nocy skończył się gdzieś koło 3 miesiąca.
W pajacu lubiłam to, jak była malutka, że rozpinałam go całkowicie, kładłam na przewijak na tym pajacu ją i zapinałam, nie musiałam nic przez głowę itp ![]() A do przewijania to i tak tylko w kroku rozpinałam. ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
A ile on ci właściwie zjada na dobę, że niby o jeden posiłek za dużo?? Rozrywki mojej w tym wieku to karuzel i stojak gimnastyczny Chicco. ![]()
![]() |
#4188 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36087519]jakie za dużo? Dzieciątko w ciągu tygodnia ksiązkowo przybiera 120-240g. Twoje średnio icząc 1kg na miesiąc - bardzo ładna, prawidłowa waga ![]() https://mamotoja.pl/niemowle_noworod...ul,3727,1.html moja córa 5 tygodni na piersi, potem na preparacie mlekozastępczym, tygodniowo przybierała 200g wówczas, pamiętam, bo tak równiutko ![]() Wydaje mi się, że dobrze karmisz, w nocy też butelkowe dzieci (na modyfikowanym) jedzą co kilka godzin, a nie raz na noc ![]() Dzięki za linka, a tak przy okazji znalazłam tam ciekawostkę, że dzieci wzrost dziedziczą po tacie a wagę po mamie. Jak to się ma do Waszych doświadczeń? Cytat:
![]() A co do pediatrów to fakt, w dodatku co jeden to inna opinia.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Odnośnie rozrywki: tak właśnie o karuzeli z pozytywką myślałam bo nie ma a lubi muzykę a co to jest ten stojak gimnastyczny? Odnośnie pajaców:mały nosi tylko do spania jak jest chłodniej, w dzień zupełnie nie. Dają mi poczucie, że na pewno go nie przewieje, ale wygodne są przy przewijaniu średnio. Aha. Zmierzyłam osobnika, ma 64 cm więc chyba przy takim wzroście, te przyjmijmy teraz 5,5 kg to nie waga super ciężka,co? ![]()
![]() |
#4189 |
Konto usunięte
|
Moja córka mając pół roku ważyła koło 6kg, a ubranka na 68 nosiła - spokojnie, twoje dziecko waży i mierzy bardzo ładnie
![]() A, moja w 62 rozmiar zaczęła wchodzić po 2 mcu życia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli jakiś jeden posiłek więcej niż wzorcowo, więc wg mnie akurat, jak na chłopca. ![]() takie cuś, moja kochała nad życie ![]() https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...ukt=201&next=1 można zaleźć z innych firm
![]() |
#4191 |
Zakorzenienie
|
Odnośnie. Mój ma 2 miesiące i od 2 tygodni w ogóle się nie budzi w nocy na karmienie. Je ok 22-23 ostatni posiłek. Jak się obudze to go przystawiam na śpiącego, ale czasem prześpimy do 8-9 rano, on wstaje radosny i wyspany a ja pękam
![]()
Edytowane przez taszkin Czas edycji: 2012-08-28 o 00:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4192 |
Zakorzenienie
|
Jak znam życie, to niedługo przestanie być tak pięknie i sam zacznie się budzić po kilka razy w nocy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie budź.. moja córka też w wieku 2 mcy zaczeła przesypiać noce i to 12h..i tak śpi do dziś (prawie 4 lata) pierwsze noce też mi cycki pękały ale ew nad ranem ściągałam troszeczkę..potem laktacja się dopasowała.. moim zdaniem jeśli będziesz małego budziła albo karmiła na śpiocha to go sama nauczysz od nowa jedzenia w nocy..po co?? rośnie, przybiera na wadze to niech śpi a ty z nim na zdrowie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4194 |
Zakorzenienie
|
Vixen, nie, dzięki
![]() Scorpioniec, pocieszające ![]() Podsumowując-dziękuję ![]() ![]()
#4195 |
Zakorzenienie
|
ooo tak jest równowaga
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4196 |
Zakorzenienie
|
No to pozostaje mi mieć nadzieję, że mu się nie odmieni
![]()
#4197 |
Zakorzenienie
|
http://m.youtube.com/#/watch?v=ubXK4BFB7sw
Co myślicie ? Fajne to będzie dla dwulatki? Widziałam to dziś w dobrej cenie, myśle czy nie kupić.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4198 |
Konto usunięte
|
Ale nic się nie otwiera
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4199 |
Zadomowienie
|
Julka- mi też się nic nie otwiera, ja swojej prawie 2 latce kupiłam ostatnio kuchnię zabawkową i jest super, w ogóle dziewczynki to już mają w genach takie prace domowe (moim zdaniem), do tego dokupiłam jej w markecie koszyk z owocami i żelazko. Dla 2 letniego dziecka fajne są też klocki, moja najbardziej teraz lubi bawić się moimi lakierami do paznokci... Oraz robić bałagan - codziennie muszę wszystkie książeczki wyciągać i oglądamy wszystkie, układamy itp. Fajne są też zestawy dla chłopców, typu mały warsztat ze śrubkami itp, myslę że dziewczynka też by się bawiła.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4200 |
Zakorzenienie
|
Mój syn kuchnię też dostanie, jeśli będzie chciał i nic tu z genami nie ma wspólnego a z obserwacją bym raczej powiedziała. Denerwuje tylko mnie fakt, że większość tych domowych zestawów jest różowa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.