|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X
|
|
|
|
#1772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w Rosji teoretycznie pisownia brzmi Tatjana, tylko rzadko kto na to zwracal uwage
|
|
|
|
|
#1773 |
|
Zakorzenienie
|
Czarna ja mam jeden zaufany sklepik koło domu, gdzie ekspedientki dają mi same rzeczy najświeższe, zresztą dwie z nich to już moje dobre znajome
kiedyś chciałam u nich kupić ser żółty to jedna powiedziała że mi nie sprzeda choćbym nie wiadomo jak prosiła ![]() Nieraz trafiłam na zepsute rzeczy w innych sklepach |
|
|
|
#1774 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam na obiad zapiekankę-zieniaki, cukinia, dynia, boczek, serek zolty, to polane smietana iposypane grubo koperkiem.pierwszyt raz robie wiec nie wiem ale dostalismy od tesciow cukinie i dynie nie moze sie zmarnowac
|
|
|
|
#1775 |
|
Zadomowienie
|
No niech im bedzie na zdrowie
Nie zaluje ![]() Aczkolwiek gotowanie to nie jest to co lubie najbardziej.... Ale coz... jestem w domu, na zwolnieniu, łaski nie robie, ze przygotuje obiad...
|
#1776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1777 |
|
Zadomowienie
|
zapiekanka brzmi smacznie tylko że u mnie nikt nie lubi ani dyni ani cukini
|
|
|
|
#1778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dominika mi się podoba. Była to jedna z opcji na drugie imię mojej córeczki. Ale narazie jeszcze nie podjęliśmy decyzji. Tatiana na drugim miejscu ( nie jest brzydkie, ale mi osobiście coś w nim nie pasuje), Matylda nie jest w moim guście. |
|
|
|
|
#1779 |
|
Zakorzenienie
|
ja gotować nie lubię, wolę piec
z gotowania lubie jedynie gotować takie bardziej wymyślne rzeczy, których moja rodzinka wcześniej nie jadła, bo wiem że nawet jak mi nie wyjdzie idealnie to zjedzą
|
|
|
|
#1780 |
|
Zakorzenienie
|
też mama ostatnio kupiła mi taką wielką księgę maluszka dla swojego wnusia : )))
|
|
|
|
#1781 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do imion, z tych trzech podoba mi się Matylda Dwa pozostałe są że tak powiem "neutralne"
|
|
#1782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do imion tyle opinii ile ludzi
|
|
|
|
|
#1783 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj z siostrą gadałam na temat szpitala, no i też doradziła mi żeby wziąć ciuszki bardziej byle jakie. Bo tuż po porodzie dostaję dziecko w szpitalnych ciuchach, a potem położna przebiera pierwszy raz dziecko i wtedy lubią się ciuszki "gubić". No i też mi powiedziała że rodziła tyle czasu bo rozwarcia nie miała (od 5 rano do 22) ale samo "wyjście" dziecka i łożyska trwało u niej 11 minut
więc pocieszyła mnie trochę, bo mam przeczucie że u mnie w takim razie szybciej będzie rozwarcie
|
|
|
|
#1784 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja pierwszy raz słyszę o takim uczuleniu, ale czemu się dziwić teraz wszędzie jest dużo chemii.... |
|
|
|
|
#1785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba ze OIOM, albo opieka cąłodobowa, ale to dzieci, kóre musza byc na obserwacji cala dobe i im tez ciuszki zmienia tylko mama, albo sa w inkubatorze to tylko w pampku, polozne zakladaja ciuszki jakie dasz zaraz po porodzie przy Tobie a jak nie masz to szpitalne, ale Twoich ciuszkow nikt nie zabiera Edytowane przez judkama Czas edycji: 2012-08-24 o 13:33 |
|
|
|
|
#1786 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1787 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1788 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1789 |
|
Zadomowienie
|
ja jak powiedziałam dla rodziny że jak będzie córka to będzie Blanka Katarzyna to mnie wyśmieli i powiedz że gorzej wybrać nie mogłam, a siostra powiedziała że przechrzci mi córkę, prawie się rozpłakałam.
|
|
|
|
#1790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby synuś ładnie się prezentował do zdjęć hehehe a na wyjście też mi M dowiezie, nie ma co brać połowy szafy na te kilka dni i tak nas obdarują walizeczkami, prezencikami i reklamami, więc trochę bagażu na wyjściu będzie
|
|
|
|
|
#1791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też jeszcze nie wiem jak jest u mnie.Ale jak któraś ma zamiar kupować nowe ubrania specjalnie do szpitala to niech lepiej się dowie, chyba, że nie będzie Wam zależeć na tym, czy wrócą do Was czy nie. |
|
|
|
|
#1792 |
|
Zakorzenienie
|
Taka minka bo jestem niezadowolona z USG .. ;/ ☠☠☠☠a mać.. ☠☠☠ane nfz !!! ☠☠☠ani kretynki ☠☠☠☠a.... ja ☠☠☠☠☠☠☠e..
mam uraz teraz już masakryczny... wiem wiem, Wy jesteście zadowolone ale ja z mojej przychodni już nie jestem wogóle.. zero null !! ;/ jak dobrze, że 6 wrzesnia mam wizyte prywatną...Wychodzi na to, że jestem bez usg połówkowego ... jak u Was wyglądało połowkowe? Bo ja po dzisiejszym usg nie wiem NIC!!! Tylko tyle, że to nadal dziewczynka..bo się spytałam... doktor nic mi nie mówił.. Sprzet ze średniowiecza, nie widziałam minotora wogóle... Coś tam poklikał i yle... 5 min i gotowe ;/ ;/ Nie wiem ile mierzy dzidzia, ile waży... nie puścił mi serduszka, przepływów nie sprawdzał wogóle.. 5 minut i gotowe ;/ ;/ No w☠☠☠☠iona taka byłam, że jak wyszłam to wyłam żałośnie myslałam, że może zejde z leżanki i wtedy zaprosi mnie do biurka i podczas wypisywania karty ciąży coś bedzie komentował co z dzieckiem itp a on nie... "proszę poczekać na korytarzu, wypełnię kartę i oddam Pani" ... no to poczekałam i oddał ... dopiął mi jedno zdjęcie dzidzi, na którym kompletnie nic nie widać.... kij wie co na nim jest przedstawione.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio dzidzię widziałam w czerwcu ![]() ![]()
Edytowane przez MiciaKicia Czas edycji: 2012-08-24 o 13:42 |
|
|
|
#1793 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak samo Cytat:
![]() Tatiana nie podoba mi się |
||
|
|
|
#1794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ciekawa bylam opinii najlepsze jak ktos zapyta jakie imie i cos powiem, to od razu a czemu takie, a nie moze byc normalne? ![]() albo mnie sie nie podoba i tak nie bede mowic do Twojego dziecka ![]() kurcze ludzie nie maja wyczucia ani taktu wtedy przeciez wtedy ja ich nie pytam czy im sie podoba tylko informuje o mozliwosciach ehhh
|
|
|
|
|
#1795 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10124731/ ja mam żabkę milutka ale pierwsze pranie osobno, bo może puścić lekko kolor.Co do pogody to u mnie lało od rana, teraz chyba słoneczko próbuje się przebić. Chyba urodzę jakiegoś homeopatę, co zmiana pogody to leci mi z nosa krew i mam skurcze, dziś już naliczyłam 6. Miałam iść z dziewczynami na pyszna kolacyjkę, ale musiałam odmówić. Z łóżeczka się nie ruszam i ciągle Was nadrabiam ![]() Ciasto wyszło pyszne, ale krem do Z kopytkami też tak ostatnio zrobiłam, ugotowane ziemniaki nie chciało się dusić i blenderem je potraktowałam, ciasto się nie ugniotło hehehJakoś gotowanie mi ostatnio nie wychodzi, uwielbiam jak mąż to robi, dziś na obiadek pyzy, mięsko i kwaśna kapusta z grzybami. Palce lizać ![]() Wypadają mi włosy okropnie, też tak macie?
|
|
#1796 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1797 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, byc moze byl w poprzednich czesciach ten temat.... ale jestem ciekawa- czy ktorejs z Was pojawiaja sie takie ciazowe ciemne plamki na twarzy...?
|
|
#1798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja akurat z połówkowego byłam też średnio zadowolona, ale synka obejrzałam, gin sprawdzał serce, podał wagę itd tylko trwało to wszystko 5-10 minut i nic więcej mi nie powiedział dlatego na połówkowe poszłam prywatnie jeszcze i to już trwało 30 minut (sprawdzał wszystkie narządy, przepływy itd) |
|
|
|
|
#1799 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam ciasto
i nie chce stężeć i jest za słodkie Zła jestem...
|
#1800 |
|
Zakorzenienie
|
Micia u mnie na NFZ połówkowe wyglądało tak:
weszłam z M do gabinetu, położyłam się, lekarka mierząc wszystko mówiła głośno do położnej co ma zapisywać, stąd wiedziałam jakie ma wymiary i wagę. Powiedziała, że na jej oko wszystko wygląda dobrze, serduszko puściła, a ja całe badanie widziałam na monitorze nad głową. O zdjęcie spytałam - powiedziała że dziecko jest tak duże że zazwyczaj się już nie daje zdjęcia, ale nam da jakieś. No i dała, niezbyt wyraźne ale główkę widać co prawda badanie trwało max 10 minut, ale na każde pytanie mi odpowiadała.Kurcze, albo Ty masz mega pecha, albo ja mega szczęście, że mi moja przychodnia na NFZ odpowiada
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.

Tatiana nie za bardzo, zaczyna mnie irytować moda na ruskie imiona! Tyle pięknych polskich imion 

kiedyś chciałam u nich kupić ser żółty to jedna powiedziała że mi nie sprzeda choćbym nie wiadomo jak prosiła
a ja właśnie wcinam fasolkę szparagową

mam uraz teraz już masakryczny... wiem wiem, Wy jesteście zadowolone ale ja z mojej przychodni już nie jestem wogóle.. zero null !! ;/ jak dobrze, że 6 wrzesnia mam wizyte prywatną...
myslałam, że może zejde z leżanki i wtedy zaprosi mnie do biurka i podczas wypisywania karty ciąży coś bedzie komentował co z dzieckiem itp a on nie... "proszę poczekać na korytarzu, wypełnię kartę i oddam Pani" ... no to poczekałam i oddał ... dopiął mi jedno zdjęcie dzidzi, na którym kompletnie nic nie widać.... kij wie co na nim jest przedstawione....
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

i wtedy za duzo maki trzeba nasypac a wtedy smak juz nie ten....