|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
o. ciekawe jakie drogie zdjęcie będziesz miec
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4292 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
agulaaabar
Chyba nie czytasz moich postów bo ja jestem i piszę. Może trochę mniej, ale jestem. Wykorzystuję pogodę i przesiaduje w piaskownicy Witam nowe mamusie |
|
|
|
#4293 |
|
Rozeznanie
|
no to dzisiaj robie gruntowne porządki w domu - Karolcia ostatnio dziwne bąble-ugryzienia ma i teraz patrzę jak wygląda pluskwa i chyba widziałam takie cuś u nas w domu
pewnie przywieźliśmy sobie z pensjonatu z ostatniej wycieczki ![]() oby nie! ale dzisiaj przestrząsnę jej pokój... brrrr mam ciary....bleee A tak w ogóle to witam Was i Nowe Mamusie
|
|
|
|
#4294 | |||
|
Zakorzenienie
|
Super tort
Cytat:
No i mnie czetuje to jogurtem, to wafelkiem, to jeszcze czymść innym ... no a ja nie z tych co odmówią oczywiście .... aaaaaaaaaaaaa ![]() Cytat:
2. A to kolor żółtego się zmienia?? Muszę się przyjrzeć dobrze Cytat:
![]() A to Shira taka groźna?? Brumku, super porównania
|
|
|
#4295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4296 |
|
Raczkowanie
|
Witam i ja
![]() Jak już Tak dzisiaj wychodzimy to i jak myyyyk zza krzaka ![]() Ja Was czytam od lutego 2011r., poszlam wtedy na zwolnienie i przez przypadek trafiłam tutaj. Mam Na imię Ewa (latek to juz troche duzo , bo 34 ), 22 lipca urodziłam synka Boryska Pozdrawiam Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-08-24 o 15:25 |
|
|
|
#4297 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie dziwię się Agula - słodka córcia w tym kasku Cytat:
|
|
|
#4298 |
|
Zadomowienie
|
Witaj DDewik! A wiesz, że już miałam ochotę Cię wywołać?
---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Może przyda się jakiejś mamie z Lublina lub okolic: http://mabookta.pl/ http://www.tudzieci.pl/ |
|
|
|
#4299 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kochana, ja nie mam do Ciebie nr kom, a ja podczytałam na wątku, że dziewczyny się spotykają
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4300 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ooooo witamy Was. Dziewczyny nie gryziemy, serio ![]() a Shira i jej helga to postrach naszego watku |
|
|
|
|
#4301 |
|
Zakorzenienie
|
robie dzis (albo w razie lenia - jutro) https://wizaz.pl/Fryzury/Stylizacja-...nowanie-wlosow która jeszcze?
|
|
|
|
#4302 |
|
Raczkowanie
|
Powiem, że duzo razy probowalam juz Was nie podczytywać, ale jakos tak trudno mi bylo, korzystam z wielu waszych rad
![]() Nie ogarniam jeszcze wizazu, wiec wybaczcie , moge popelniac wiele błędow, czytalam tylko. |
|
|
|
#4303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym co ja bym miała laminować? Moje 5 włosów? Ale jak zrobisz, to daj znać czy efekty faktycznie takie spektakularne
|
|
|
#4304 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzę że rodziłyśmy tego samego dnia ![]() witaj i witam wszystkie nowe mamuśki - widzę że masowy wysyp nowych mamusiek jest - -- fajnie że nas tak dużo Aaniu spokojnej i zdrowej ciąży - i lekkiego porodu kochana Cytat:
Szkoda nerwów Patik Cytat:
a ja myślałam że to nowa mamuśka wyszła z krzaków - witaj Bartesso jak tam chłopaki? ja powoli wracam do rzeczywistości... choć szok chyba długo nie minie.. u co u nas? Julka z każdym dniem robi wielgaśne postępy - czasem przychodząc z pracy nie poznaje własnego dziecka - bo wczoraj na przykład odpychała moją rękę na dworze na spacerku i szła sama cały spacer, chyba że zbliżała się do schodka, stopnia, nierówności to wtedy dawała rękę żeby jej pomóc, ząbków mamy 7 już - a dziś byłyśmy na szczepieniu odra/świnka/ różyczka - miałam dziś urlop w pracy z racji szczepienia. uwaga: Julia nawet nie zorientowała się że ją pani ukłuła i zaszczepiła bo ją druga zagadała, coś pokazała i moje dziecko zdziwione tylko że już wychodziłyśmy stamtąd - bo ona chciała zostać waży 9,400kg - wzrostu nie wiem ile ma dokładnie i nie chciała wyjść z przychodni bo jej się zabawki tam spodobały - zwłaszcza kolejka Mula w kąciku dzieciaka- generalnie wszystko "sama , sama" chodzić sama, jeść sama, rozbierać się sama, - nie ma czasu na nic bo zafascynowana chodzeniem choć jeszcze też raczkuje ale odkryła kilka dni temu że na dwóch nogach można szybciej dojść niż na czterech - chwilami to prawie biegnie jak coś zobaczy, nie przewraca się wcale prawie, a jeżeli już to klap na tyłek bezpiecznie. to tyle u mnie
|
|
|
#4305 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i to świeto kiedys bylo ze ho ho!Czytajac Ciebie, mam jakis sentyment, pewnie dlatego ze nasze dzieci tego samego dnia sie urodzily Tez bylam wczoraj na szczepieniu, Borysek wazy 11kg, a wysoki jest na 84(bylam samam ciekawa jaka jest jego waga bo od marca -czyli od ostatniego szczepienia nie bylismy u lekarz).Przy wszczepieniu byl krotki krzyk , a pozniej juz sie usmiechal, maz go trzymal(bo zawsze chodzimy razem na szczepienie). Bardzo współczuje tych przykrych przezyc.... |
|
|
|
|
#4306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie mam do ciebie nr tel .... pierwotnie umawiałam się z Marinką a wyszło inaczej .... ty ze smoczki to możemy codziennie na placu zabaw się spotykać .... Beatko to dla Julci za samodzielność TZ wziął synka na pole i mam chwilę spokoju .... muszę sprzątnąć trochę domek i do spowiedzi jechać bo będę matką chrzestną w niedzielę |
|
|
|
|
#4307 |
|
Zakorzenienie
|
a i Julka jeszcze umie od tygodnia sama wstawać z siedzenia
|
|
#4308 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla teściowej, że nie słucha A co do wołowiny i cielęciny- jeszcze jak podawałam Radkowi słoiczki to czasem te mięska były w menu. Ostatnio nie podaję mu. Dlaczego? Generalnie to my nie jadamy tych mięs, tzn tż jeszcze by może i zjadł ale ja nie lubię i nie gotuję (ale egoistycznie to zabrzmiało) U nas głównie kurczak króluje. Buraczki raz na jakiś czas są. Taki: http://allegro.pl/fotelik-rowerowy-d...548252598.html Zwykły, postanowiliśmy, że nie będziemy kasy na Hamaxa wydawać bo my jakoś dłuższych tras rowerami nie robimy. Kupimy lepszy fotelik samochodowy. Cytat:
Witaj Ewo ![]() Witam też Boryska Cytat:
Chyba będziemy jeździć bez a w przyszłym roku kupimy Będziesz chrzestną chłopca czy dziewczynki? Fajnie Carmela nie znalazłam tych magnesów na lodówkę. W sklepach w których pytałam nie ma. Ile płaciłaś? Ile jest sztuk? |
|||
|
|
|
#4309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak się zastanawiałam co u Ciebie ![]() Wiadomo już co sie stalo? Chyba widziałam klepsydrę dla postepów Julki
|
|
|
#4310 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4311 |
|
Zakorzenienie
|
Lili chłopca ... już drugi mój chrześniak
nic nie kupowałam myślę że kasa wystarczy, kupią co będą potrzebować ach muszę się zebrać i wstać od kompa czytałam o tym laminowaniu włosów i sobie chyba poeksperymentuję przed imprezą niedzielną
|
|
|
|
#4312 | ||||
|
Zakorzenienie
|
brumek fajne porównania, prawie identyczne
patik87 nie nakręcaj się tak na Sarenka daje umyć sobie zabki jak wydaje odgłoś szczoteczki elektrycznej, śmieje sie wtedy a ja szczotkuje Dziewczyny pamiętacie żeby pasty nie miały fluoru !!!!! ![]() Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję że to tylko stres!!!!!!!!!!!!!!!!! Trzymam kciuki, wymiziaj stwora jak wróci do domu O nasza planowana data porodu ![]() Skąd jesteś? Cytat:
---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
Cały alfabet i jeszcze taka tabliczka i mazak z gąbeczką do zmazywania, ale to narazie schowałam, kosztowało 12,50 (o ile dobrze pamiętam) |
||||
|
|
|
#4313 |
|
Zakorzenienie
|
Carmela nie wiem czemu tak piszesz o tych pastach bez fluoru, mój synek ma miec lakierowane ząbki fluorem i dentystka mówiła żeby myć właśnie pastą przeznaczoną dla dzieci z małą ilością fluoru .... dużo czytam ostatnio na temat past, fluoru, mycia, lakierowania, lapisowania i generalnie wszystkim co dotyczy ząbków i próchnicy i właśnie zalecają pasty dziecięce z fluorem np elmexa a przy większej podatności na próchnicę podawac fluor w kroplach ( oczywiście dawka uwzględniająca zawarty fluor w wodzie pitnej) .... czytałam o niekorzystnym wpływie fluoru ( fluorozie) czy o tym że fluor jest szkodliwy dla organizmu w dużych dawkach z tym że dentystka u której byłam przekonuje że bezpieczne dawki fluoru mogą pomóc niż zaszkodzić ..... ale każdy ma oczywiście swoje zdanie i wykłucac się nie będę bo stomatologiem nie jestem
|
|
|
|
#4314 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli ma niedobór fluoru i lakierowanie jest konieczne to OK, ale Sara jeszcze nie płucze buzi i paste zjada z wielkim smakiem (pewnie jak większość dzieci w tym wieku) w takim przypadku pasta tylko bez fluoru.
|
|
|
|
#4315 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4316 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja to tak niecierpię tego miasta że dosłownie za przeproszeniem cholera mnie bierze jak tylko widzę tabliczkę Białystok! Jeszcze muszę mieszkać z tymi hienami, widzieć ich codziennie dawać dziecko. Dziś powiedziałam Musze coś wymyśleć na niedzielę bo już stwierdziła, że ona się Julkiem pobawi. Yhy chyba we wciskanie mu jedzenia i tarmoszenie na rękach. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny kiedy zlot bo ja jestem chętna!
|
|
#4317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale planuje spróbować jak choć troche moje włosy odżyją... Kusi mnie olejowanie.Beatko super, że Julka tak rośnie i już biega! silna dziewczynka i wielkie :brawo: dla niej że taka dzielna na szczepieniu była! Może uda sę coś wczesniej |
|
|
|
|
#4318 |
|
Zakorzenienie
|
Alibany wiesz nie wydaje mi się żeby to dieta miała na to wpływ. Zobacz ile dzieci jest mlekopijcami u nas. Roczne dziecko nie ma aż tak urozmaiconej diety. U nas kiedyś w słoiczkach otrzymywła te mięsa, teraz to nie...chyba że kotleta skubnie z wieprzowiny. Ale tak to zjada drób właśnie. A buraczki to może 2 razy w życiu jadła ( nie lubię ich przygotowywać, za to jeść tak)
Anka 1984 nie wiem co to, wygląda mi na ugryzienia właśnie, w dzień pojawiło się tego więcej, już z 10 bąbli ma, niektóre większe niektóre mniejsze.. w pon lekarz ja się pogorszy ( oby nie). Tyle dobrze że nie drapie, to chyba nie swędzi. A no ja myję Saren z fluorem ( dopiero teraz obczaiłam) aquafresh kids, tak minimalnie tyci wcieram we włosie, ale tak czy siak to połknie, kurcze chyba musze kupić inną pastę ![]() Słoneczko mówiła dentystka skąd te przebarwienia skoro pilnujesz co je i pije? Dewik witaj Monia o jutro żelatyna idzie w ruch, jeszcze muszę doczytać o tym cudzie.
|
#4319 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo mamole
Widzę ze krzaki przetrzepane ![]() Witam więc wszystkie nowe mamy Brumciu jak tam Tymek? Myslisz ze to przez zeby, Jak sie udał drugi tort Kiedy robicie imprezę jutro czy w niedziele- jak tam przygotowania? Zdjęcia super Ale to z tztem z zakryte twarzą the best Lili- świetny Radzio telefonista Natka- jestem pelna podziwu ile cwiczysz. Ja staram sie biegać 2-3 razy w tygodniu + raz w tygodniu cwiczenia z Ewa. Pytałam z kim biegam -sama Kajoolku usmialam sie z jadłospisu. ![]() Justyna trzymam kciuki za biedna Nutke Wiecie co chyba dobry pomysł z tym mrozeniem Laminowanie- brzmi dobrze ale ja len do takich rzeczy jestem
|
#4320 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. a tez głównie kurczak był, indyk. ostatnio ugotowałam mu jagnięcinę i o mało się nie .okrutnie smierdzi to mięso jak stara skóra, albo mokre futro. fuj...Zrobiłam z tego Shepard's pie. mój T. był zadowolony, Emil równiez. ja nie jem tego mięsa, więc sobie odpuściłam. chyba nie skusze się więcej na gotowanie tego.![]() Cytat:
u nas tatuś do nie dawna mylił datę urodzin Emila. wiedział, że sierpień, ale który to nie był pewien.obstawiał 9 (a jest 11) ![]() Cytat:
wydaje mi się,że zwykłe paski sa lepsze, bo w razie ciepłego dnia,dziecko może się bardziej denerwowac, że ma cs na plecach, co jeszcze dogrzewa mu plecki - to był powód dla którego my kupiliśmy zwykłe szelki (firmy Clipsafe) Cytat:
Przec ta cała checę, wyrzuciłam wiele rzeczy ![]() Cytat:
Witaj![]() Cytat:
Cytat:
![]() piękne zdjęcia i mąż jakoś znajomo wygląda![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ogłaszam weekend!!!! od 18:30 nie zajmuję się Emilem. T. przejął obowiązki. co za ulga. to teraz mogę... myślicie że napisze odpocząć? nie nie napisze. bo trzeba ogarnąc mieszkanie, zapiąc weselne sprawy na ostatni guzik i potem laba |
|||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:39.

ale do tej pory musiałam przy niej siedzieć i czasem nawet udawać że śpie
jak tak dalej pójdzie to trzeba będzie jej osobny dom wybudować do spania

Dopiero na ciemnożółtym, czyli jak już widzę, ze zaraz będzie czerwone 

Zakończone: 2

.

zębole
.okrutnie smierdzi to mięso jak stara skóra, albo mokre futro. fuj...Zrobiłam z tego Shepard's pie. mój T. był zadowolony, Emil równiez. ja nie jem tego mięsa, więc sobie odpuściłam. chyba nie skusze się więcej na gotowanie tego.
Chodzi tu przecież o bezpieczeństwo dziecka. Tylko, że nie każde dziecko chce w tych szelkach chodzić