|
|||||||
| Notka |
|
| Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ślubujące w 2012 - część II
Cytat:
jak z Wrocławia no to faktycznie kawałek jest.... a nie da rady jakoś "po rodzinie" ich ulokować? W Warszawie to hotele drogie są . A może Twoj rodzina m jakiś znajomych u których może się zatrzymać- chociaż część osób? ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
jakby co to polecam Agnieszkę- ta co Ci brwi skubała świetne pazurki robi- jak nnie odrosną kciuki to może Ci dorobić same kciuki![]() poza tym maluje i zdobi też geniealnie- mój ślubny trzymal się 2 tygodnie- żadna cyrkonia nie odpadła
|
|
|
#3032 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A my? Dzis gadalismy z zespołem więc jeszcze "tylko" kupic pojemniki na jedzenie i jednorazówki na te nieszczęsne poprawiny (i pewnie napoje), w sobotę jedziemy zapłacić za salę i wybrać menu, zrobić podwiązki na butelki i menu (zdecydować co z winietkami i ewentualnie je zrobić), kupić antyramę na księgę gości, próbny fryzjer, koszula dla Tża na poprawiny, dogadać bukiet, fotografa, księdza i autokar i koniec ![]() Teraz śmieję sie razem z Wami ale nie wiem czy jesteście w stanie wyobrazić sobie co czułam i myślałam najpierw do 1 zanim wróćił, potem jak jęczał jak już wrócił no i przez cały dzień Cytat:
A co mi po 8 pazurach? Te 2 brakujące mam sobie dokleić? ![]() Kochane pomóżcie wybrać mi welon... |
|||
|
|
|
#3033 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a może znacie jakieś fajne, godne polecenia miejsca do nocowania? dodam, że mój tata mieszka w Kobyłce, a my na Pradze Północ, więc najlepiej jakoś w tych okolicach bym czegoś szukała. kurcze, nawet nie wiem gdzie szukać jakiegoś miejsca. Znam Hit Hotel blisko Wileńskiego, ale tam pokój dla 2 lub 3 osób 200zł kosztuje... czyli kolejny tysiak... |
|
|
|
|
#3034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taka druga miłość hahahco do wody to jeszcze na żadnym lotnisku nie pozwolono mi przenieść z butelką wody... jedynie w Tunezji ale tam to w ogóle prawie nic nie sprawdzali. Na wszystkich innych w bagaży podręcznym można mieć do 100ml jakiś płynów, żeli, perfum itd (opakowanie nie może być większe), wszystko razem trzeba zapakować w taka specjalną torebkę przeźroczystą, można kupić na lotnisku, te wszystkie buteleczki nie mogą przekraczać jednego litra. Dozwolone jest przewożenie mleka dla dziecka, ale wtedy mama musi spróbować przy celnikach. Wodę można kupić zaraz po odprawie, ale ceny nie są niskie. Nie zabieraj do bagażu żadnych ostrych przedmiotów, mi kazali kiedyś wyrzucić pilniczek do paznokci (taki metalowy). Miałam też kiedyś rewizję głównego bagażu ale było więcej śmiechu z celnikami bo nie do końca pamiętałam co tam mam hahhaNeave - szkoda, że nie ustalaliście wcześniej co z noclegiem, bo wtedy przy zapraszaniu mogłabyś się zorientować ile gości zostaje a ile nie itd. - my tak robiliśmy Magalska - trzymam kciuki! Ale bliziutko kolejne wesela! świetnie! Kasioonya - dzięki za zdjęcia ślubne piękne zwłaszcza to pierwsze ![]() Justiii - w końcu odpoczniecie po tych wszystkich weselach tez chciałam mieć swoje pazurki na ślubie, ale zrobiły się straszne łamliwe więc zrobiłam sobie żelowe - trzymały się strasznie długo, ale wolę naturalne. Pradip- a masz jakieś do wyboru?? czy tak po prostu mamy rzucić swój pomysł? Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2012-08-23 o 22:55 |
|
|
|
|
#3035 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za to ja wracając z tejże Turcji odwaliłam lepszy numer uparłam się i w podręcznym plecaku miałam 2 litry oliwy z oliwek oraz 4 ziemniaki (1kg) celnicy patrzyli na mnie jak na wariatkę, a ja im mówiłam jakie to dobre i że w Polsce takiej oliwy nie mamy o ziemniaki nawet nie pytali ![]() przy zaproszeniach byłoby ciężko, bo tylko 3 osobom wręczyliśmy... ale pewnie martwię się na wyrost i wszystko się wyjaśni na początku września przy potwierdzaniu kto będzie. |
|
|
|
|
#3036 |
|
Zakorzenienie
|
w tamtych rejonach aż tak nie sprawdzają, ale leć do Anglii - tam dopiero trzepią... ale jedzenie, kanapki, owoce, nie ma problemu, ja wiozłam sadzonkę truskawki z ziemią hahah kiedys mniej sprawdzali - teraz jednak są troszkę bardziej dokładni. W IE jeszcze wprowadzili, że mogą cię zaprosić na rozmowę i sprawdzać ci paszport.
Kilka razy spotkałam się, że kanapki kazali wyrzucić na lotnisku docelowym. Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2012-08-23 o 23:17 |
|
|
|
#3037 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3038 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip - nie ma zakazu na przemyt takich roślin hahaha
Już znalazłam te welony i napisałam opinię
|
|
|
|
#3039 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
muszę się zastanowić na spokojnie ile osób gdzie można przenocować i wtedy będę wiedziała z iloma może być problem. miejsce to nie problem, gorzej z ilością łóżek, bo lokalizacje pewne są 3, a łóżek 2 podwójne i 4 pojedyncze... czyli 4 dodatkowe osoby, jak odliczę nas i moich rodziców... chyba muszę poszukać jakiś tanich materacy... jest to jakiś pomysł z doklejeniem
|
|
|
|
|
#3040 | ||
|
Zadomowienie
|
Cześć
Cytat:
![]() ładny Cytat:
|
||
|
|
|
#3041 |
|
Rozeznanie
|
Prapid jak tylko wspomniałaś 0 Targówku to mi się przypomniały moje studenckie czasy kiedy tam mieszkałam
))Miałam wkleić fotki z fryzury próbnej, ale że zmieniłam w ostatniej chwili zdanie na fotelu u fryzjerki - wywołując tym samym strach u niej w oczach - do tej pory zawsze byłam zdeklarowaną jasną blodynka, naprawdę jasną - powiedziałam: dorosłam, rób ciemniej! ![]() No i to robienie ciemniej pochłonęło cały mój czas przeznaczony na próbną fryzurę ![]() Wrzucę fotki 'ciemniej' do klubu - jeśli jest kiepsko to śmiało mówcie, mam 1,5 mca żeby zrobić jaśniej ))
|
|
|
|
#3042 |
|
Zakorzenienie
|
szczęśliwa - wrzuć dla porównania jakieś zdjęcie z jasnymi i ciemniejszymi, będzie nam łatwiej
|
|
|
|
#3043 |
|
Rozeznanie
|
Malgos, obsługa klubu przekracza moje umiejętności więc wrzucę tu - poza tym te moje 'ciemniejsze' są ciemniejsze tylko o 2 tony
ale dla mnie to już kolosalna różnica )wrzucam tu zdjęcia 'ciemniej' jasnych poszukam ))
|
|
|
|
#3044 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na Pradze to wątpię żebyś tanie noclegi znalazła Cytat:
![]() Już chciałam napisać ze odważna jesteś tak przed ślubem kolor zmieniać ale jak zobaczyłam zdjęcia tych ciemnych włosów nie gniewaj się rozumiem że dla Ciebie to duza zmiana ale dla mnie one nadal są jaśniutkie i śliczne ale czesałaś sie w końcu?
|
||||
|
|
|
#3045 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
materace to dobry pomysł- m poszukaj po znajomych, nie ma sensu kupować 2-4 materacy bo to koszta sa a c z nimi pootem zrobisz ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
ha ha spodziewałam się jakiegoś brązu ładny masz ten kolorek
|
|
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
jestem i ja... ale mam dziś kiepskie samopoczucie... Znów mama... Opowiem wam w klubie nie będę zaśmiecała forum...
Psuje mi to przygotowania do ślubu mam go po prostu dość i zastanawiam się czy nie lepiej było dać sobie spokój z tym weselem Poza tym jutro rozwozimy ostatnie 3 zaproszenia. Jedziemy znów na kurs tańca... Długi dzień się szykuje...
|
#3047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też miałam dziwny bagaż . Wracając z Krety po zważeniu na lotnisku walizek okazało się, że mamy 3 kb za dużo (no wiecie- oliwa i wino waży ). Postanowilismy więc ptrzepakować trochę d podręcznego aby nie było nadbagażu. Otworzylismy walizke i łapaliśmy wszstko co łatwo było upchnąć w i tak już załadowane podręczne.Mąż wyciągnął bluzę i przewiązał w pasie a ja złapałam jakieś reklamówki z ciuchami i upchn ęłam u siebie. Okazało się że w sumie wyjęliśmy z walizek 5 kg więc mieliśmy i tak 2 kg luzu ![]() i teraz najlepsze: zgadnijcie co wyjęłam- reklamówki z brudnymi skarpetkami i majtkami Popatrzyli na mnie jak na wariatke bo kto normalny pakuje do podręcznego brudne gacie
|
|
|
#3048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brudne gacie w podręcznym bagażu najważniejsze
|
|
#3049 |
|
Raczkowanie
|
Cześć kobiety!!!
Z góry przepraszam, ale nawet nie próbuję WAS nadrobić bo nie było mnie tu baaardzo długo, ale sporo się u Nas działo i nie miałam czasu na różne przyziemne sprawy Przede wszystkim byliśmy w podróży poślubnej Poznaliśmy świetnych ludzi, byliśmy w pięknym miejscu - ah, przynajmniej będzie co wspominać Zazdroszczę tym, które mają to przed sobą Wszystkim życzę udanych wyjazdów ![]() Poza tym w końcu doczekaliśmy się na film z naszego wesela. Ależ fajnie tak pooglądać wszystko z boku, aczkolwiek jak to kobieta, doszukiwałam się rzeczy które mogłam mieć lepsze podczas tego dnia Ale nieważne, najważniejsze, że filmem z wesela jestem wprost zachwycona!!! Nasz kamerzysta spisał się w 100%. Szczególnie teledyskami z sesji plenerowej jestem zauroczona- szczerze polecam, jeśli macie taką możliwość to zabierajcie kamerzystę na sesję ![]() Magalska - powodzenia i szczęścia w dniu jutrzejszym!!
09.06.2012 godz. 13:00 - ŻONKA "Jeżeli cokolwiek warto na tym świecie czynić, to tylko jedno - miłować" - Jan Paweł II |
|
|
|
#3050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może pochwalisz się jakimiś zdjęciami... ?
|
|
#3051 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kurcze faktycznie nie za tanio te eustomy zobaczę jeszcze jak pojade na giełdę, może będą jakieś ładne fioletowe kwiatki które będą pasowały do białych róż![]() szczęsliwa- jak dla mnie i tak masz jasne włoski jak najbardziej super kolor![]() Ja wczoraj przeszłam przeprawę z moim tż co do dodatkowej sesji po ślubie... stwierdził ze ona nam nie potrzebna bo i tak będziemy mieć dużo zdjęć z wesela i ślubu i sesji w dniu ślubu. I że jemu sie Kazimierz nie podoba i nie będzie paradował jak głupi w garniturze przez Kraków ![]() Przyjemniejsza sprawa to taka że zamówiłam róże u sąsiadki (100 białych róż do kościoła na dekorację) ![]() Tż wymyslił że musimy gdzieś jechać po ślubie bo to ostatnia okazja w tym roku, a że nie mamy pieniędzy na wyprawę w jakieś ciekawsze miejsce to wybrał Kazimierz nad Wisłą. Zarezerwował noclegi (z basenem w ogrodzie no cóz nic mi nie zostało tylko sie zgodzić
|
|
#3052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3053 |
|
Rozeznanie
|
Jej dziewczyny, jestem przerażona natłokiem wydatków - zacząć remont to jedno, ale go skończyć to już zupełnie co innego.. każdy haczyk, kranik, włącznik aż mnie szlag trafia. Nie mówiąc o sprzętach agd do kuchni - wyniosą mnie więcej niż kompletna zabudowa od stolarza
)drzwi wewnętrzne, to nie tylko cena skrzydła jak ja durna myślałam, ale jeszcze ościeżnicy, montażu, klamki, i w ten oto sposób 4 pary drzwi które miały mnie kosztować około 2.5 tyś wyniosą 4.800 - przed chwilą dostałam wycenę. I nie ma co, płacę Już niech ten remont się skończy bo prędzej wykończę się sama niż nasze mieszkanie ))
|
|
|
|
#3054 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super że podróż poślubna udana- pokazuj jakieś fotki ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
no z remontami to jest tak, że jak sobie wszystko zliczysz to trzeba jeszcze 30% dodać i wtedy może si e zgodzi z sumą któr a wydasz
|
|
|
#3055 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale super niespodzianka! brawa dla TŻta! Cytat:
z drzwiami mogę cię pocieszyć, w firmie w której pracuję tyle kosztuje 1 sztuka drzwi (skrzydło+ościeżnica) magnusia - dzięki za radę z materacami od znajomych! tak zrobię! mam nadzieję, że nam się uda
|
||||
|
|
|
#3056 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No to troszkę zdjęć z naszej małej podróży poślubnej... https://picasaweb.google.com/1129213...eat=directlink Mam nadzieję, że link działa
09.06.2012 godz. 13:00 - ŻONKA "Jeżeli cokolwiek warto na tym świecie czynić, to tylko jedno - miłować" - Jan Paweł II |
|
|
|
|
#3057 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Aaa zapomniałam Wam powiedziec, że jutro mam panieński
|
|
#3058 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Mam nadzieję, że wypoczęliście Pieknie razem wyglądacie... ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
Życzę udanej zabawy bo pewnie jutro tu nie zajrzę A poza tym tydzień i twój wielki dzień! łał tak szybko
|
|
#3059 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zdjęcia super a powiedz co teraz z perspektywy czasu byś zmieniła?Cytat:
A za wycieczkę niespodziankę ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3060 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym to z większości rzeczy byłam zadowolona i większość mi się podobała ale ten nieszczęsny makijaż wrrr Na sesje plenerową pomalowałam się lepiej niż umalowała mnie makijażystka na ślub. I grzywkę jeszcze bym troche poprawiła hehe, ale to już naprawdę detale
09.06.2012 godz. 13:00 - ŻONKA "Jeżeli cokolwiek warto na tym świecie czynić, to tylko jedno - miłować" - Jan Paweł II Edytowane przez Inusiaa88 Czas edycji: 2012-08-24 o 18:16 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:16.

świetne pazurki robi- jak nnie odrosną kciuki to może Ci dorobić same kciuki
16.06.2012 

a powiedz co teraz z perspektywy czasu byś zmieniła?