|
|
#2791 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: I znów wątek zapisujemy od nowa, łącząc wszystkie PMki z Tarnowa!
Ja jeżeli chodzi o buty to zdecydowania stawiam n wygodę (bo mam uszkodzone ścięgno w stopie) więc wchodzą w grę tylko buty skórzane i miękką wyściółką i odpowiednio wyprofilowane, niestety takie kosztują i ja swoje boty ślubne kupiłam w Miss Cherie na św. Anny, natomiast takie szpilki w różnych kolorach można też dostać na Krakowskiej w tym sklepie powyżej kina Marzenie albo w Tarnovii w Oleksym, Ryłku, Venezii ale niestety za jakość się płaci i zawsze się 10 razy zastanawiam przed zakupem butów czy warto
ale z kontuzją nie wygrasz :PI mam pytanie czy któraś z Was dostała ciasta z wesela w kartonowym pudełku? Bo takie mi się bardziej podobają tylko boje się, że rozmokną i będą obrzydzająco wyglądały:P |
|
|
|
#2792 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Znalazłam... www.maryka.pl ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
Ja dostałam ostatnio ale szczerze, to wolę tradycyjne, kartonowe są przeważnie z rączkami i wzięłam je za rączkę i ciastka na ziemi, trochę kartonik nawilgł, mimo że był jeszcze w środku kartonik....także chyba lepiej zostańmy przy tradycji
RAZEM OD: 26.07.2010 ZARĘCZENI OD:15.08.2011 NASZ WIELKI DZIEŃ: 14.09.2013 ![]() Edytowane przez Karolciaa_89 Czas edycji: 2012-08-23 o 18:52 |
||
|
|
|
#2793 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2794 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też była świadkiem takiej sytuacji |
|
|
|
|
#2795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio dostaliśmy ciasto w kartonie i nie przemokło,było dobre,w całości i nie śmierdziało tekturą
|
|
|
|
|
#2796 |
|
Zadomowienie
|
Pudełko kartonowe ładniej się prezentuje, od tych plastikowych
, jednak chyba praktyczniejsze są te plastikowe
|
#2797 | |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=Monika00883;3607615 8]Ja jeżeli chodzi o buty to zdecydowania stawiam n wygodę (bo mam uszkodzone ścięgno w stopie) więc wchodzą w grę tylko buty skórzane i miękką wyściółką i odpowiednio wyprofilowane, niestety takie kosztują i ja swoje boty ślubne kupiłam w Miss Cherie na św. Anny, natomiast takie szpilki w różnych kolorach można też dostać na Krakowskiej w tym sklepie powyżej kina Marzenie albo w Tarnovii w Oleksym, Ryłku, Venezii ale niestety za jakość się płaci i zawsze się 10 razy zastanawiam przed zakupem butów czy warto
ale z kontuzją nie wygrasz :PTak,też tak myślałam, dlatego pierwsze buciki bez zastanowienia kupiłam w Venezii, wyprofilowane itd. W Deichmanie kupowałam sobie buty skórzane na jesień i wpadły mi w oko te szpileczki więc bez zastanowienia wzięłam. Wczoraj byłam w nich na kursie tańca i powiem, że dawno tak wygodnych butów nie miałam na nodze, a mam ogromny problem z doborem butów wszelakich ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
Dalej nie wiem, jakie dodatki do morelowej sukienki kupić poprawinowej. Chodzi mi o buty i jakiś żakiecik/sweterek...To będzie 30 września więc nie wiadomo jak z pogodą. Myślę nad kolorem szarym albo cielistym/lekko panterkowym,albo złotym. Nie chce czerni i nie chcę wyglądać mdło i nijako
|
|
|
|
|
#2798 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=kaasjaa;36089137]
Cytat:
ale na nodze - rzeczywiście bajecznie wyglądają! a co do placuszków w kartonie - rzeczywiście ładnie to wygląda , podobają mi się takie pudełeczka. Dostaliśmy kiedyś placki w takim opakowaniu i pudełko nie przemokło, ciasto dobrze smakowało, ALE jak dzieciaczek wziął je żeby zanieść do samochodu to niestety - ale pożytek miały jedynie gołębie i koty - zżerając je z chodnika
|
|
|
#2799 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nic nie przemoklo na spodzie ukladalismy takie najtansze serwetki (tak nam polecila pani ktora piekla nam ciasta), wszystko lezalo caly czas w chlodni, wyciagalismy je dopiero gdy zegnalismy gosci czasami dodaja do pudelek dodatkowe kartoniki. Mysle ze to czy przemokna zalezy od rodzaju ciast i sposobu przechowywania u nas sie nie zdarzylo zeby wypadly ciasta
|
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ja tylko tak na chwilkę, chciałam powiedzieć, że byliśmy w Marionie oglądać salę i jestem strasznie zawiedziona. Napaliłam się na ten lokal ale gdy weszliśmy do środka nic nam się nie spodobało. Ma potencjał ale jest po prostu okropnie surowy. W ogóle nie przypomina ładnej, przytulnej sali weselnej. Niestety. Lubię surowość ale nie aż taką. Ale mniejsza o to. Wyszliśmy mocno zniesmaczeni z lokalu bo w sumie pani właścicielka ułatwiła nam podjęcie decyzji. W ogóle nie była zainteresowana tym co chcemy wiedzieć, nic nie opowiedziała nam tylko sami musieliśmy się dopytywać, była lekko nie miła, oczami w zasadzie nas wyganiała bo widocznie przeszkodziliśmy w czymś ważnym, czułam się po prostu jak intruz. Mieliśmy porównanie do innego lokalu, gdzie pani manager usiadła z nami, zaproponowała coś do picia, i w sumie gadała sama przez 15 minut po czym prosiła o pytania. A w sumie nie musieliśmy w zasadzie o nic pytać bo sama wszystko opowiedziała. Naprawdę, ja rozumiem, że ktoś może nie mieć czasu, ok. Ale przecież my, jesteśmy potencjalnymi klientami i chcę być traktowania poważnie. Bo to w interesie właściciela jest pokazanie się z jak najlepszej strony a nie klienci. Wybaczcie moje rozżalenie i wypisanie tego tutaj, no ale naprawdę jestem mocno zawiedziona Marionem i spodziewałam się czegoś innego. Nie fajnie jest usłyszeć od właściciela, że nie daje gwarancji, że to ryzyko młodych, że jego w sumie to nie obchodzi bo to nie jego wesele. No ale ok... PS. Nie, nie jestem żadną konkurencją jeśli ktoś chce mogę mu nawet wysłać swoje zdjęcie czy cokolwiek ![]() Btw. mamy już salę i kościół ![]() Teraz szukam fotografa i kamerzysty
Edytowane przez masija Czas edycji: 2012-08-24 o 14:08 |
|
|
|
#2801 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
WOW!!! Jestem pod wrażeniem. Dla nas właścicielka była iście miłą osobą, sama opowiadała o wszystkim dość wyczerpująco i zachęcająco To się nam właśnie w niej bardzo spodobało, bo podchodzi konkretnie do sprawy (W porównaniu z wcześniejszym lokalem, w którym byliśmy) a dzwoniliście do niej zanim przyjechaliście? Może o to chodziło. Nie istotne, ważne że wybór lokalu już padł co wybraliście?Też jesteśmy na etapie video + foto, znalazłam dwóch potencjalnych fotografów (bardzo tanich i robiących ładne zdjęcia) - z poza Tarnowa, jednak wstrzymuję się do Targów Ślubnych w Cristal Parku
|
|
|
#2802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Umawiałam się normalnie. Nie wiem w takim razie czemu tak, ale dla mnie lokal odpadł. Nawet jeżeli cena, wystrój i wszystko inne było by konkurencyjne to opryskliwy właściciel by przekreślił wszystko. No ale ![]() Roma ![]() A możesz podać namiary na tych co masz? ![]() I jak z kamerzystą? Masz już może kogoś?
|
|
#2803 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2804 |
|
Przyczajenie
|
Slubienka a gdzie kupiłaś te brokatowe buty? bo też poszukuje i nie migę znaleść
|
|
|
|
#2805 |
|
Zadomowienie
|
masija: Też dzwoniłam kilka miesięcy temu do Marionu, aby się najpierw "obeznać" co i jak, i pani tam chamsko odebrała telefon " no halo...." zapytałam się o terminy i w ogóle . Pani mi nic w zasadzie nie powiedziała, a zakończyła "rozmowę" "no można przyjechać, do widzenia"
:/ . Mimo, że lokal mi się początkowo podobał i był moim numerem jeden, to zrezygnowałam z niego właśnie przez takie zachowanie właścicielki.. :/
"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie. Aparatka od 15.04.2013 Edytowane przez Soul89 Czas edycji: 2012-08-24 o 17:26 |
|
|
|
#2806 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też jestem zdziwiona, bo dla nas właścicielka była przemiła, bardzo kontaktowa i to też w dużej mierze zdecydowało o naszym wyborze. Może są 2?![]() Masija i godzicie się na orkiestrę z Romy...? |
|
|
|
|
#2808 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My załatwialiśmy sprawę z p. Marią Pacura - to jest na prawdę świetna kobieta!
|
|
|
#2809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzwoniłam tam też kiedys to jak powiedziałam ze chce wesele na około 115 osob to powiedziała ze tak małych nie robi co mnie bardzo zdziwiło...
|
|
#2810 |
|
Raczkowanie
|
Ja dziewczynki na dzisiaj mam dość... padam ze zmęczenia!
Oby jutro pogoda była dla nas łaskawa i wszystko się udało. Jedyne co mi teraz siedzi w głowie to nie zapomnieć jutro o niczym ważnym Kurcze , jak tak teraz z perspektywy patrzę to nie wiem kiedy ten rok przygotowań zleciał!
|
|
#2811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia jutro ![]() Życze udanej pogody i żeby wszystko się udało
|
|
#2812 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
gratulacje dla wszystkich nowych zonek, duzo milosci Wam zycze ![]() Dziekuje za wszystkie mile slowa dotyczace naszego synka Domino miewa sie super ![]() Moze ktoras z Was mi pomoze a mianowicie chodzi mi o listy piosenek jakie acie wybrane dla zespolu czy dj. Za miesiac robiny chrzciny Dominikowi i chcemy nagrac jakas muzyke do lokalu. Z gory dziekuje.
Edytowane przez zaaaabcia Czas edycji: 2012-08-25 o 18:50 |
|
|
|
#2813 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak można tak podchodzić do klienta?:/ Cytat:
Bo jak popatrzyłam na ceny orkiestr to aż mi oko zbielało od tych cen ![]() Może jakoś nie będzie tragicznie. Mam nadzieję... Cytat:
Cytat:
![]() Kochane a możecie mi powiedzieć czy korzystacie z jakiegoś pomocnego programu/strony internetowej/bloga gdzie wszystko jest napisane, cpo trzeba pozałatwiać, na co popatrzeć przy podpisywaniu umów, gdzie można zapisywać wydatki i jest to ładnie rozpisane? ![]() Szukam czegoś gdzie będzie wszystko fajnie zebrane. Został nam jeszcze rok a ja i tak myślę, że się nie wyrobimy i wszystko będzie zrobione tak na 'odczep'. Ja się martwię. A co dopiero Wy, które macie ślub w tym miesiącu
|
|
#2814 |
|
Raczkowanie
|
kilkanaście stron temu dziewczyny wklejały taką listę
jest tam wypisane wszystko co trzeba wiedzieć o sali i wg. musisz poszukać, ja z niej korzystałam i jest naprawdę super |
|
|
|
#2815 |
|
Zadomowienie
|
ptysiakm: Wszystkiego najlepszego w tym szczególnym dla Was dniu
i żeby weselicho trwało do samego rana
|
#2816 |
|
Zakorzenienie
|
Dołączam się do życze. Wszystko naj i super udanej zabawy
|
#2817 |
|
Raczkowanie
|
Ptysiakm - wszytego co najlepsze w tym Magicznym Dniu
![]() A ja jeszcze nie wierze w to co się dzisiaj stało Pojechałam do Krakowa dzisiaj pomierzyć sobie sukienki , tak pierwszy raz, żeby w ogóle zobaczyć jakie modele i fasony na mnie pasują. Przymierzyłam jedną w pierwszym salonie, potem jeszcze zajrzałam do Madonny na Floriańskiej. Powiem Wam że nasze tarnowskie salony nie umywają się w ogóle do tych krakowskich, o Madonnie już nie mówiąc - to nie salon ale dwie pałacowe komnaty wręcz - takie sprawiają wrażenie no ale co za tym idzie ceny też odpowiednie. Uparłam się że chce przymierzyć sukienki, odcinane pod biustem i puszczone do dołu, zupełnie proste, taki styl empire. Ale coś nie bardzo mi to pasowało i w końcu Pani (przesympatyczna![]() Przepraszam za tak długi esej ale musiałm wyrzucić z siebie te emocje ![]() Wciąż nie mogę uwierzyć... |
|
|
|
#2818 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2819 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja też kupiłam już sukienkę ponad rok przed ślubem... Na początku miałam wątpliwości ale jest dokładnie taka jaką chciałam więc też się zdecydowałam
|
|
#2820 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie boisz się, że do dnia ślubu Ci się znudzi? Pewnie bedziesz na nią patrzeć codziennie Ja tam bałabym się podejmować takie ryzyko już teraz, wiedząc, że ślub za rok z małym haczykiem
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:30.

ale z kontuzją nie wygrasz :P

!

:/ . Mimo, że lokal mi się początkowo podobał i był moim numerem jeden, to zrezygnowałam z niego właśnie przez takie zachowanie właścicielki.. :/