Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2010r. - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-22, 22:36   #1831
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2

Witajcie dziewczyny

Zosia czuje się juz znacznie lepiej.
Mamy teraz inny problem - nie ma wody. Nie macie pojęcia jaka to masakra nie móc się normalnie umyć, wysikać . Chyba bedziemy wracać do domu bo nie wiadomo kiedy puszczą wodę. Napewno nie puszczą jak nic z nieba nie spadnie. Temperatura i słońce szaleją. Susza jest straszna. Soła prawie zupełnie wyschnięta w Żywcu - są tylko placki wody, jezioro też wysycha

Ja spokojnie wysyłam Tż z Zosią wszędzie również na placyk. Nie pouczam tylko mówię o jej przyzwyczajeniach i ulubionych zabawach. Oni się naprawdę fajnie razem bawią nawet na zakupach a Zosia ciągle później opowiada co robiła z tatusiem.

Asia skoro Wercia tak długo śpi to spokojnie choć moze się powoli przygotowywać do rezygnacji. U nas właśnie tak było. Zrezygnowałam z usypiania w momencie jak usypiałam godzinę czy dłużej a Zosia spała 30 min.

Bao brawa za kolejny tydzień. Jak ja Ci życzę żeby Ci dzieciaki tak długo spały w tym samym czasie.

Daria też bym chciała żeby mój gnomik się sama wysadziła na siku w nocy

Pop brawa dla Nataszki i mamusi
Oczywiście poryczałam się oglądając zdjęcia a zwłaszcza to z pierwszego dnia.

Fakt sporo czasu minęło na forum

Ania nie jesteś sama. Ja ryczę za każdym razem

Megi gratulacje
Jak żołądek ? Spokój ?
Stary 2012-08-23, 05:43   #1832
P0P70
Zakorzenienie

Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2

Witam,

Poszłam spać o 24 a wstalam po 4. Nataszka dostała gorączki - to na pewno po szczepieniu. Dostała czopka i nakarmilam ja. Teraz w koncu śpi wiec i ja postaram się zasnąć.

Iza - bez wody w te upały nie da się żyć.

Ja tez rycze jak widzę takie małe dzieci w inkubatorach.

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2012-08-23 o 09:36
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 07:51   #1833
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
U nas bez zmian Maciej nadal się zacina jest mi go strasznie żal, biedactwo czasem nie może się wysłowić, denerwuję się i jest jeszcze gorzej, dziś aż się poryczałam (oczywiście nie daj mu poznać, że coś jest nie tak) , umówiłam nas do lekarza na piątek, ciekawa jestem co powie mam doła ...
Aneczka miałam Tobie wcześniej pisać ale zapomnialamMój Eryk miał etap jąkania przez okolo 2 mc, stresu jakiegoś większego nie miał, tylko to bylo spowodowane tym że miał bardzo dużo myśli których nie był w stanie zdążyć powiedzieć, no sama nie wiem jak to wytłumaczyć. Sposobem mojego tz Dysk w komputerze czytał dane ale nie był w stanie na raz ich wyświetlićWystar czyło go upominać żeby powolutku mówił, i spokojnie. U Was może do tego doszła zmiana otoczenia i pewnie się stresowaliście i Wy i On Jak w większości rzeczy związanych z dziećmi tylko spokój jest w stanie nas uratować . Do ćwiczeń oddechowych jak P0P radzi fajne są kawałki papieru lub piórka do dmuchania, bo nauczy to małego jak ma powoli oddychać i jednostajnie. Bańki, wiatraczki itp.Powycinajcie jakieś małe zwierzaki z papieru pokolorujcie i niech za pomocą słomki zbiera je do słoika.

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Witam,

Poszłam spać o 24 a wstalam po 4. Nataszka dostała gorączki - to na pewno po szczepieniu. Dostała czołem i nakarmilam ja. Teraz w koncu śpi wiec i ja postaram się zasnąć.
A dostanie czołem pomaga w gorączce
Zdrówka dla Nataszy oby chwilowe po szczepieniu

izzazula braku wody nie zazdroszczę, na długo tak macie mieć?

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 08:18   #1834
aneczkkaa
Zakorzenienie

madzia dzieki , wlasnie wyczytalam na necie o tych cwiczeniach , oby pomogly, ogolnie jestem zalamana cala sytuacja , idziemy do naszej pediatry po skierowanie do logopedy. kurde pisze na telewizorze i nie mam polskich znakow

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

mlody spi ,codziennie mam nadzieje ze jak wstanie nie bedzie sie juz jakal.
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 10:03   #1835
megi-megi
Zakorzenienie

Aneczka - wspólczuję Ci - widzę, jak Cię to martwi. I trzymam kciuki, żeby logopeda szybko pomógł lub żeby Maciek sam się naprawił.

Iza - jest ciut lepiej u mnie z tymi mdłościami, ale na razie nie chwalę, bo ostatnio pochwaliłam i miałam kolejne dni bardzo ciężkie.

P0P - owszem, co nas nie zabije, to nas wzmocni... ale ja czuję, że jakaś część we mnie umarła. I nie jestem już tą samą osobą. Może zyskałam zdrowy dystans, a może coś innego.

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

I jeszcze P0P - masz jakieś zdjęcie Nataszy i Oliwki razem?
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 11:03   #1836
nataszka25
Zakorzenienie

Kochane dopoki tz nie bedzie spedzal z nia wiecej czasu, zeby mogl poznac bardziej jej potrzeby itd to bede tak uprzedzac przed wyjsciem, nie ma zmiluj, a to mu tez udawadnia jak malo o niej wie...
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 11:26   #1837
mloda1989
Zakorzenienie

Dzieki asiulek... po wizycie doktor nic nowego w nim nie znalazla a pomysl z tamta choroba calkowice obalila..... w ten sam dzien z mlodym juz wsio ok bylo tylko troszke gardlo mial zaczerwienione... ale to ile on zrobil by dostac naklejki to padlam.... cale badnie grzecznie sluchal co ma robic i w uszy dal zajrzec i do nosa i buzie otworzyl, ladnie sie polozyl zeby mu brzuszek wymacala no aniol....

ja sie przymierzam do zdjec maluchow... poki co zapasy gadzetow robie nasza kochana drcron czapeczki mi zrobila, wczoraj sie jeden model juz urodzil, kolejna ma juz 2 tyg ale damy rade...
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 13:06   #1838
ASIULEK_23
Zakorzenienie

megi- super, że mijają Ci mdłości. Nie wiem co to znaczy ale podejrzewam, ze nic fajnego

Racja, nie chwal się tu niczym bo ja ostatnio pochwaliłam Weroniki spanie i dziś pobudka o 5.45 a aneczka sobie pisze po 8, że Maciuś śpi Ja o tej porze już na autobus do miasta szłam z maludą. Wreszcie notariusza załatwić. A przy okazji lody i gofry zaliczone

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 13:46   #1839
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
Kochane dopoki tz nie bedzie spedzal z nia wiecej czasu, zeby mogl poznac bardziej jej potrzeby itd to bede tak uprzedzac przed wyjsciem, nie ma zmiluj, a to mu tez udawadnia jak malo o niej wie...
A to ty pisałaś że upominasz tatusia, że ma na samochody uważać czy aga?

asia
, ja też miałam jeszcze napisać, że ubranka wybieram zawsze ja, bo jak on czasem małą odstroi to wygląda jak szczur na otwarciu kanałów - nic do niczego nie pasuje

i się ciesz że ci w ogóle młoda w ciągu dnia śpi, bo nie wszystkie ten luksus jeszcze mają (patrz:izz), i to tak długo, a nie ciągle na to spanie narzekaj (a niektórym nawet w nocy nie śpią, patrz: mrówcia). Jedne dzieci są śpiące bardziej, a inne mniej i już.
Też miałam pobudkę po 5 dziś i co-życie

ale dziś znów upał

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2012-08-23 o 14:04
evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 14:00   #1840
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość

asia
, ja też miałam jeszcze napisać, że ubranka wybieram zawsze ja, bo jak on czasem małą odstroi to wygląda jak szczur na otwarciu kanałów - nic do niczego nie pasuje

i się ciesz że ci w ogóle młoda w ciągu dnia śpi, bo nie wszystkie ten luksus jeszcze mają (patrz:izz), i to tak długo, a nie ciągle na to spanie narzekaj (a niektórym nawet w nocy nie śpią, patrz: mrówcia). Jedne dzieci są śpiące bardziej, a inne mniej i już.
Też miałam pobudkę po 5 dziś i co-życie
Oj tak, mój to jak ją czasem odstrzeli... kiedyś pojechał z nią do miasta w (uwaga): granatowej koszulce w biale paseczki z czerwona truskawką, błękitno- żółtej spódniczce w krateczkę i pomarańczowych sandałkach adidasa masakra jakaś... aaaa... i różowy kapelusik w kwiatki

A co do spania to ja już nie narzekam przecież, jak na nia to i tak ładnie sypia ostatnio, tylko napisalam do megi, żeby się tu nie chwaliła bo to pecha przynosi (mi zawsze)
No ale nie powiem, czasem gul mi skacze jak ktoras pisze, że jej dziecko spi do 9

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2012-08-23 o 14:02
Stary 2012-08-23, 14:09   #1841
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Przepraszam, spódniczka była zielonkawa. Żeby nie było, że ściemniam, załączam dowód. jak mi przesłał te zdjęcia to mało na zawal nie padłam powiedzcie, że uroczo

Na trzecim dosypianie poranne. Rzadko się to zdarza, że zasypia u nas, więc tż uwiecznił
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20120707098.jpg (63,6 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20120707099.jpg (55,4 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20120802106.jpg (37,8 KB, 67 załadowań)

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2012-08-23, 14:12   #1842
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cześć dziewuszki już jestem
Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
Faktycznie u nas pusto

U nas bez zmian Maciej nadal się zacina jest mi go strasznie żal, biedactwo czasem nie może się wysłowić, denerwuję się i jest jeszcze gorzej, dziś aż się poryczałam (oczywiście nie daj mu poznać, że coś jest nie tak) , umówiłam nas do lekarza na piątek, ciekawa jestem co powie mam doła ...
Aneczka nie doczytałam wszystkiego,czy wisz od czego to jest,ale czy on Wam spadł z czegoś?mojej znajomej mała spadla z łóżka i od tamtej pory się jąka(już ok 7 lat) mam nadzieję,że logopeda to szybko rozwiąże

PoP śliczna Nataszka,ma super równiusieńką głowkę

Megi gratuluję rocznicy,że mimo wszystko nadal ją macie

Evi zapisuj jeszcze trochę,fajnie jeszcze gada

Bao fajnie masz 3h Daniel od dawna już nie śpi w dzień ale zato zazwyczaj pada już na noc między 19 a 20

Kaska musisz zdjąć pieluchę i już nie zakładać,niech leje po nogach aż załapie,nie może być,ze raz ma założoną a raz nie bo to nic nie da,moja mama tak oduczała Daniela 3 m-ce(zakładając mu na spacer)efekt-nici,pojechałam na wakacje i po tygodniu dziecko robiło siku ale całość trwała ze 4 m-ce,kupe nadal czasami robi w majtki,ale w nocy rzadko się zesika

Izazula nie zazdroszczę,kiedyś byłam w Mielnie i nie było 2 dni wody

Nataszka odpuść trochę chłopu daj mu samemu pomyśleć,a przynajmnie nie mów o tak oczywistych rzeczach za każdym razem,chyba bym oszalała(chyba,ze totalny tuman jest to ok)
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 14:50   #1843
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
A to ty pisałaś że upominasz tatusia, że ma na samochody uważać czy aga?

ale dziś znów upał
tak, ja

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Nataszka odpuść trochę chłopu daj mu samemu pomyśleć,a przynajmnie nie mów o tak oczywistych rzeczach za każdym razem,chyba bym oszalała(chyba,ze totalny tuman jest to ok)
on całkiem trzezwo myslacy i bystry, ale ciagle ma cos na glowie i jakos tak jesli chodzi o mala to brak mu wyobrazni,
Stary 2012-08-23, 15:01   #1844
P0P70
Zakorzenienie

TykoOliwka - a gdzie Ty byłaś zy tak długo Cię nie było?

Megi- a wiesz ze jakoś mało mam zdjęć gdzie one są razem. Tak jakoś maja inne zainteresowania.

Stary 2012-08-23, 15:01   #1845
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Przepraszam, spódniczka była zielonkawa. Żeby nie było, że ściemniam, załączam dowód. jak mi przesłał te zdjęcia to mało na zawal nie padłam powiedzcie, że uroczo

Na trzecim dosypianie poranne. Rzadko się to zdarza, że zasypia u nas, więc tż uwiecznił
hehehe mój też nieźle Kubusia umie odstrzelić a widok z 3 zdjęcia to u nas norma, mały nadal ląduje w naszym łóżku i tak do rana sobie śpimy teraz zasnął o 14.30 - więc do 17.30 mam luuuzik potem mama ma przyjść z ojcem to do 20 ej się nim zajmią, później sam sobą będzie musiał się zająć bo tż do 22ej w pracy wczoraj mi nie miał kto pomóc przy małym i strasznie się umęczyłam: a to siku a to kupa a to pić, a to jeść a to coś tam i co chwilę musiałam z wyra wstawać - co łatwe nie jest, no i długo nie trzeba było czekać, brzuch jak skała i kłucie w cipce ale po lekach i całej nocy przeszło - dzisiaj znów jest dobrze, ale leżę w sumie non stop jestem już spokojniejsza bo zaczynamy dzisiaj 35 tydzień - więc nawet gdyby coś tfu tfu to mała da radę bez problemów co nie???
Wystawiłam dzisiaj kombinezon ten cudny zimowy z Wójcika i już jedna osoba licytuje - dosłownie kilka minut po wystawieniu super, bo akurat małemu na zimę buty bym kupiła za tę kaskę

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 15:14   #1846
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
hehehe mój też nieźle Kubusia umie odstrzelić a widok z 3 zdjęcia to u nas norma, mały nadal ląduje w naszym łóżku i tak do rana sobie śpimy
u nas raczej się nie zdarza. czasem jak za szybko chce wstać to mówię jej, że jest za wcześnie i jeszcze musi spać. jak grymasi to pytam czy chce z nami. zawsze najpierw mówi, że tak a jak tylko zobaczy nasze łóżko to mówi "nie, chcę do swojego łóżeczka" i tam zasypia

Jejciu, jak ten czas szybko leci... to już 35 tygodni...
Moja śpi już prawie 2,5 godziny wiec zaraz luzik się kończy :/

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2012-08-23, 15:16   #1847
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
hehehe mój też nieźle Kubusia umie odstrzelić a widok z 3 zdjęcia to u nas norma, mały nadal ląduje w naszym łóżku i tak do rana sobie śpimy teraz zasnął o 14.30 - więc do 17.30 mam luuuzik potem mama ma przyjść z ojcem to do 20 ej się nim zajmią, później sam sobą będzie musiał się zająć bo tż do 22ej w pracy wczoraj mi nie miał kto pomóc przy małym i strasznie się umęczyłam: a to siku a to kupa a to pić, a to jeść a to coś tam i co chwilę musiałam z wyra wstawać - co łatwe nie jest, no i długo nie trzeba było czekać, brzuch jak skała i kłucie w cipce ale po lekach i całej nocy przeszło - dzisiaj znów jest dobrze, ale leżę w sumie non stop jestem już spokojniejsza bo zaczynamy dzisiaj 35 tydzień - więc nawet gdyby coś tfu tfu to mała da radę bez problemów co nie???
Wystawiłam dzisiaj kombinezon ten cudny zimowy z Wójcika i już jedna osoba licytuje - dosłownie kilka minut po wystawieniu super, bo akurat małemu na zimę buty bym kupiła za tę kaskę
pewnie że mała da rade

ja tez ostatnio sprzedałam kurte zimową Zosi
a dzisiaj kupiłam jej kozaki na zime z zary też na all, polowałam na nie dłuższy czas

Pop śliczna Nataszka

Asiulek mój tż też potrafi tak Zosie ubrać

ja nigdy nie mówie nic tż jak z nią zostaje albo gdzieś wychodzą. Wiem że zajmuje się Zosią najlepiej jak potrafi i nie pozwoli aby jej się coś stało.

Zosia 29 sieprnia idzie pierwszy raz do przedszkola,ma być jakieś spotkanie adaptacyje
a ja szukam pracy, ale u nas tak ciężko coś znaleźć, normalnie załamana jestem

Bao kurde jak to szybko zleciało

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2012-08-23 o 15:17
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 15:40   #1848
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
u nas raczej się nie zdarza. czasem jak za szybko chce wstać to mówię jej, że jest za wcześnie i jeszcze musi spać. jak grymasi to pytam czy chce z nami. zawsze najpierw mówi, że tak a jak tylko zobaczy nasze łóżko to mówi "nie, chcę do swojego łóżeczka" i tam zasypia

Jejciu, jak ten czas szybko leci... to już 35 tygodni...
Moja śpi już prawie 2,5 godziny wiec zaraz luzik się kończy :/
może i ja to kiedyś usłyszę

sara - ja butów na all nie kupię, muszę mu przymierzyć

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 19:18   #1849
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
może i ja to kiedyś usłyszę

sara - ja butów na all nie kupię, muszę mu przymierzyć
ja te buty w tamtym roku Zosi mierzyłam w zarze, koleżanki córka miała takie same i teraz jak byłam u niej to też Zosi przymierzyłam zeby z rozmiarem trafić

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 21:11   #1850
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Pop byliśmy nad jeziorkiem Gopło,super było,odbiliśmy sobie Hiszpanię,Danielek miał ze sobą dwie ukochane dziewczynki więc bawili się cały czas a rodzice sie relaksowali za dnia i nocy

Bao pewnie,że da radę

nie pomyslalm zeby juz zimówke sprzedać a też mam niemal nowy kombinezon crocodillo
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 21:12   #1851
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość

Aneczka nie doczytałam wszystkiego,czy wisz od czego to jest,ale czy on Wam spadł z czegoś?mojej znajomej mała spadla z łóżka i od tamtej pory się jąka(już ok 7 lat) mam nadzieję,że logopeda to szybko rozwiąże
nie spadł z niczego , nie uderzył się , po prostu któregoś dnia zaczął się zacinać mam nadzieje że to przejściowy stan.
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 21:54   #1852
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość

Madziwnia- ja to ja, ale Ciebie tu chyba też za często nie ma
Strzelam, ale przejrzałam kilka stron i nie zauważyłam, żebyś się odzywała. Co u Was słychać, jak Michalinka?
bo faktycznie nie pisałam nic..;/
u nas chyba dobrze... czyt. dalej
Cytat:
Napisane przez AGASOSS Pokaż wiadomość
A teraz idziemy się bawić ciastoliną

Miłego dzionka życzę,a wieczorem pochwalę się"buźką" jaka dostałam od domowników
eee kochana po pierwsze WITAM.. po drugie mam ten sam problem ze soba.. zdarza mi sie ja szarpnąc za reke jak totalnie mnie olewa... nie słucha wcale!!!
Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
I dla odmiany teraz ja samotnie sobie tu siedzę
łooooooooooo matko!! REAGUJE JAK DARIAS!!1.. nie nie twój syn .. gdzie ten malec sprzed 2 lat!!! szok szok szok!!!!!!!

a więc do przeczytania ma jeszcze 3 strony ale:
. u nas bez wiekszych zmian.. poza tym że Michalina ma 98-99 cm i wazy 17,5 kg jest wysoka! rozwija sie - za szybko;/ bo mam wrazenie że czasami jest mądrzejsza od nas.. na pamiec uczy sie mnostwa wierszyków .. oczywiscie nie od mamusi.. bo ja pracuje codziennie od rana i w domu jestem ok 18-19 wracam do domu i nie wiem czy jej czas poswiecic czy prac kosic grabic i czy pokoj spzratac;/

W poniedziałek miałam prywatnie u mojego prof. zabieg na nadzerke .. a le z racji tam czegos nie było mrozenia tylko poo spapranej robocie w szpitalu [pamietacie..] zrobic mi szybka cos.. pradem lekko spsikał ale i tak zemdlałam bo czułam bliskie spiecie ciała z tym pradem buuuuuuuuu

tomek wraca do domu po 20 wiec rodzina wieczorami jestesmy i w niedziele
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dzieciaczki na plazy.jpg (101,6 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Pluto i Michaśia.jpg (87,4 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zadasiem.jpg (91,0 KB, 45 załadowań)

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 06:22   #1853
P0P70
Zakorzenienie

Witam,

Madziwina - dawno Cię nie było. nieładnie.
Michlina ma super włosy, reszta tez jest .

Stary 2012-08-24, 09:31   #1854
AGASOSS
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
bo faktycznie nie pisałam nic..;/
u nas chyba dobrze... czyt. dalej

eee kochana po pierwsze WITAM.. po drugie mam ten sam problem ze soba.. zdarza mi sie ja szarpnąc za reke jak totalnie mnie olewa... nie słucha wcale!!!

łooooooooooo matko!! REAGUJE JAK DARIAS!!1.. nie nie twój syn .. gdzie ten malec sprzed 2 lat!!! szok szok szok!!!!!!!

a więc do przeczytania ma jeszcze 3 strony ale:
. u nas bez wiekszych zmian.. poza tym że Michalina ma 98-99 cm i wazy 17,5 kg jest wysoka! rozwija sie - za szybko;/ bo mam wrazenie że czasami jest mądrzejsza od nas.. na pamiec uczy sie mnostwa wierszyków .. oczywiscie nie od mamusi.. bo ja pracuje codziennie od rana i w domu jestem ok 18-19 wracam do domu i nie wiem czy jej czas poswiecic czy prac kosic grabic i czy pokoj spzratac;/

W poniedziałek miałam prywatnie u mojego prof. zabieg na nadzerke .. a le z racji tam czegos nie było mrozenia tylko poo spapranej robocie w szpitalu [pamietacie..] zrobic mi szybka cos.. pradem lekko spsikał ale i tak zemdlałam bo czułam bliskie spiecie ciała z tym pradem buuuuuuuuu

tomek wraca do domu po 20 wiec rodzina wieczorami jestesmy i w niedziele
Witaj. Wiem,że to żadne pocieszenie, ale już myslałam,że tylko ja taka wyrodna mega nerwowa matka jestem. U mnie buźki zdają, póki co, egzamin. Na 7 buziek są tylko 2 neutralne. Znaczy pilnuję się i super w moich relacjach z Młodą

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
Gratuluję kolejnego tygodnia. Ja muszę strzelić teścik ciążowy, bo może i ją będę mogła odliczać tygodnie
17.05 ubiegłego roku się nie udało i poroniłam, stąd trochę boję się z kolejna ciążą, chociaż lekarz zapewnił,że spokojnie jeszcze mogę zajść w ciążę. No ale wiadomo - obawa jest. No ja przynajmniej będę miała stresa. Rok temu leciałam jaka na skrzydłach do lekarza, aby potwierdził ciąże - 2 testy wyszły pozytywnie. No i się dowiedziałam, że pozamaciczna, szybko do szpitala, otworzyli mnie i się okazało,że to nie pozamaciczna,że to była jakaś zmiana typu chyba mięśniak( juz nie pamietam), a ciąża zatrzymała sie w pewnym momencie i doszło do poronienia.
No i teraz się staramy ponownie - musiał minąć ponad rok, żebym się przestawiła psychicznie, bo blokadę miałam na maksa. Zobaczymy

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
ja te buty w tamtym roku Zosi mierzyłam w zarze, koleżanki córka miała takie same i teraz jak byłam u niej to też Zosi przymierzyłam zeby z rozmiarem trafić
ja aż się boję, jak myslę o zakupie butów. Strasznie Tośce nóżka rośnie i chyba będę musiała kupić tuż przed zimą,żeby z rozmiarem trafić. Kapcie do przedszkola kupiliśmy i wzięłam r.24, ale nie wiem czy zbyt długo pochodzi i nie trzeba będzie kupić za chwilę nowych

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska1980 Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczyny.
Postanowiłąm na pisać na Waszym forum bo jesteście starszymi ode mnie mamusiami więc macie większe doświadczenie.

Jestem mamą Kacpra 21.10.2010 i chciałam się Was podpytać kiedy Wasze dzieciaczki zaczęły sikać na nocnik. Nasz mały niedługo skończy 2 latka i nadal nosimy pieluchę. Obecnie nie chce siadać na nocnik, na kibelku usiądzie ale bez efektu. Bieganie w majteczkach kończy się ich zasikaniem. Nie mam już pomysłu jak go odpieluchować. Moze coś poradzicie
U mnie Tośka najpierw zaczęła się bawić nocnikiem + oczywiście nasze wskazówki do czego to i jak to sie używa. A zaczęło się to miesiąc po jej 2 urodzinach. kilka razy udało się jej zrobic siku i jakoś tak pewnego dnia ubrałam jej majteczki. Zsikała wtedy chyba z 4 pary, kilka razy nasikała na wykładzinę, ale powoli, powoli. Później pampek tylko na wyjscie na spacer i jakoś tak poszło. teraz jeszcze musimy wyeliminiować ewentualne siusianie w nocy. Ale spokojnie, każde dziecko ma swój rytm, pzdr
Stary 2012-08-24, 10:09   #1855
P0P70
Zakorzenienie

Agasoss- myśle ze każda z nas miewa gorsze chwile i to się przenosi na otoczenie. To normalne. Jednakże trzeba się starać.

Stary 2012-08-24, 11:37   #1856
nataszka25
Zakorzenienie

dokładnie,

jak pogoda dzis u Was?

u mnie padało troche, teraz słonce swieci...

moze mi pomozecie, jutro jade do rodziny tż, jest tam dziewczyna 14 lat i chłopak 15, do niej mam ładną wodę perfumowaną, taką dla młodzieży, dawno sie nie widzielismy i jedziemy tam na dwa dni, chcialam im cos dac, oni z do malej tez zawsze z czyms przyjezdzaja,
a pytanie jest co kupic temu chlopakowi takiego??
Stary 2012-08-24, 12:33   #1857
AGASOSS
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
dokładnie,

jak pogoda dzis u Was?

u mnie padało troche, teraz słonce swieci...

moze mi pomozecie, jutro jade do rodziny tż, jest tam dziewczyna 14 lat i chłopak 15, do niej mam ładną wodę perfumowaną, taką dla młodzieży, dawno sie nie widzielismy i jedziemy tam na dwa dni, chcialam im cos dac, oni z do malej tez zawsze z czyms przyjezdzaja,
a pytanie jest co kupic temu chlopakowi takiego??
U mnie też deszcz z rana, ale teraz znowu grzeje.

15-latek to już gimnazjum, nie? (nigdy nie pamiętam, choć tam pracuje). Może jakąś płytę z muzą, albo grą. Wszystko zależy ile chcesz wydać? I czym się interesuje.
Ja też mam zawsze problem z chłopcami w rodzinie, jeśli chodzi o prezent

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Zmykam, obiad robić i ciut ogarnąć, bo od 15:00 przychodzi dzieciak na korki.
Stary 2012-08-24, 14:47   #1858
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Natasza ja nastolatkom w rodzinie daje czekolade z doczepiona kasa. Nastolatka bardzo i 20zl cieszy

Ja dzisiaj golabkow narobilam,ze na dwa dni obiad mam z glowy,i jeszcze pozamrazam.

Ja w niedziele jade na 4-te urodziny dziewczynki. Ogolnie w rodzinie dla dzieci kupujemy prezenty w okolicach 50zl. Pomyslu nie mam :/. A jak pojade z dziecmi do hurtowni zabawek to za wiele moje chlopaki chca

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 16:31   #1859
AGASOSS
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Natasza ja nastolatkom w rodzinie daje czekolade z doczepiona kasa. Nastolatka bardzo i 20zl cieszy

Ja dzisiaj golabkow narobilam,ze na dwa dni obiad mam z glowy,i jeszcze pozamrazam.

Ja w niedziele jade na 4-te urodziny dziewczynki. Ogolnie w rodzinie dla dzieci kupujemy prezenty w okolicach 50zl. Pomyslu nie mam :/. A jak pojade z dziecmi do hurtowni zabawek to za wiele moje chlopaki chca
Gołąbki , mmmmm pycha U mnie dzisiaj nerwy na całego: na korki chciałam wydrukowac dzieciakowi - nie mam zainstalowanej drukarki, po tym jak komp wrócił z naprawy, rosół sie zepsół (choc w lodówce był) i zero obiadu dla Tosi, a za chwile miałam zacząc korki. Dobrze że miałam mielone, to szybko odgrzałam + mizeria i Młoda happy. Cały dzień spokój, a jak mi się zebrało o 14ej... ale juz spokój, Młoda śpi, a ja wracam do prezentacji
Stary 2012-08-24, 20:33   #1860
AGASOSS
Przyczajenie

Nowa koleżanka Tosi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0577.jpg (91,1 KB, 48 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości