|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)
Hej,
jasna d.upa, miałam spierdzielony net, cały dzień ryłam, ale jest jest , boszzzz co za uzależnienie , a ten net to chyba się humorem ode mnie zaraził Wczoraj w ramach poprawy humoru znów obcięłam piórka, no teraz to boki mam 6 mm , niby sobie jakąś tam nową fryzurę umyśliłam, ale ostatecznie dalej mam tego irokezka, Zia jak masz chęć to zetnij włosy, ja tam mówię,że włosy to nie zęby, w razie gdyby....to odrosną. A i wakacyjnie...Kaja w samochodzie głownie spała, myślę ,że z 6 godzin przespała 4, pociła się, podłożyłam pod ciałko flanelkę i zmieniałam na postoju bodziaka,bo był taki troszkę upocony.Jechała na przednim siedzeniu, tu jest problem troszkę ze słońcem jak razi , bo przecież nie zasłonię szyby polecam cos z daszkiem na główkę, coś cieniutkiego ,żeby tylko daszek miało i oczka osłaniało w razie gdy słońce swieci na dziecko, zresztą taka czapka przydaję się i na plaży.Smarowałam Małą Nivea 30 jak było słonecznie, smarowałam wystające części ciała, mimo iż na słońce nie była wystawiana, jakoś tak wolałam się jednak zabezpieczyć.Tak samo robiłam z Niną gdy byliśmy z Nią w tym wieku. Na plaży leżenie na kocyku pod parasolem albo w namiocie Quechua,ale też dużo w wózku spędzały czasu, tyłem do słońca i parasol w razie w.Przy Ninie wzięłam nawadniający jakis płyn do robienia w saszetach, coś na rozwolnienie, chyba smectę, bo w razie rozwolnienia chciałam mieć to pod ręką,poza tym coś na ukąszenia miałam ( fenistil) i spray na komary ( taki od urodzenia do stosowania) teraz miałam prawie to samo plus wapno, no i jeszcze na komary takie naklejki z lawendą.Natkulec miód raczej jest odradzany dla niemowląt, z racji możliwości zarażenia dziecka jadem kiełbasianym , z zatruciem , którym dziecko może sobie nie poradzić. Ja uwielbiam miodek, Nina też, ale jednak Kai podam później, bo mimo iż źródlo mam pewne to trochę sie obawiam. Mała i Mravka hej hej Dziękujemy za wszystkie życzenia na nasze pół roczku Kaja dzisiaj zjadła 1/3 słoiczka marchewki, pierwsze łyżeczki sama sobie pakowała do buziola mimo iż się krzywiła.Potem Jej już trochę zbrzydło.Nina po karmieniu zażyczyła sobie też jedzonko ze sloika , a że miałam w szafie spaghetti to dostała i też łyżeczką, normalnie jak dzidzia. A mam pytanie o BLW - jak podają mięso? Bo rozumiem ,że warzywka są w miarę miękkie, a jak z mięskiem w tym wieku? Cotton o remontach to ja nic nie mówię, kuchnia czeka 2, 5 roku na start, ale po lazience , kiblu, wyrzucaniu drzwi z futrynami , wymianie płytek itd. w 8 miechu ciązy z Niną,boje się remontu jak sztan święconej wody, życzę więc powodzenia i sił , a propos koloru to ja jak kiedyś zobaczyłam brzoskwinię na ścianie to myślałam ,że widzę skórę świni o rażącej karnacji ; ) no róż , za☠☠☠iaszczy róż, to była tragedia, chyba te kolory mają to do siebie ,że wychodzą ostre. Będę wieczorem ps. humor lepszy, ale meliska musiała się zaparzyć
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-08-24 o 18:56 |
|
|
|
#3092 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do kąpieli to byłam cały czas przy niej, mąż też. Ona się ze 3 razy napiła i śmiała sie z tego, ona zawsze się zamacza w wanience i nie boi więc byłam spokojna ![]() Cytat:
|
|
#3093 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I nie było żadnego uczulenia. Mam jeszcze płyn do kąpieli bella happy i też jest w porządku, ale ziajka to nasz bezsprzeczny faworyt. |
|
|
|
|
#3094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No,teraz pisze. Dziecie śpi,a mi się nic nie chce Też ostatnio nadrabiałam filmy,nawet pisałam o tym.I tak za sobą mam filmy: Jak pozbyć się cellulitu,Śniadanie do łóżka,wojna żeńsko-męska,raj na ziemi,kac wawa.---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Brzydka pogoda,to chyba przez to mam kiepski humor.No,ale pojechaliśmy młodemu kupić zabawke i wybraliśmy to 3 w 1 http://www.argos.co.uk/static/Produc...7C14417559.htm Mały zadowolony,bo sobie może powciskać guziki i muzyczka albo gadka.
|
|
|
|
|
#3095 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale kupie i bedę używać naprzemiennie ![]() a czy używasz czegoś do smarowania po kąpieli, bo po Oilanie nie trzeba, a po Ziajce???
|
|
#3096 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
ja kupuję w małej drogerii i zawsze zgarniam wszystkie jakie mają ![]() ps. pewnie myślą, ta to chyba te ziajki pije, taka natłuszczona jest hehehehehe
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-08-24 o 19:32 |
|||
|
|
|
#3097 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
lepiej tym osłodzić np kwaśne jabłko niż cukrem ![]() Dzięki za info odnośnie ziajki, szkoda że sie wcześniej nie dopytałam ![]() idę kąpać Madzię
|
|
#3098 |
|
Zakorzenienie
|
hej.
u nas w końcu koniec remontu, sprzątania jest trochę, ale mam powera do pracy więc może jutro pójdzie szybko ![]() Emilka od dnia szczepienia jest okropnie marudna wieczorami nie chce spać, przez nos śpi, owszem, ale budzi się koło 5, dzisiaj poszła dalej spać, ale wczoraj to dopiero przed 9 usnęła masakra. nie wiem czy to po szczepieniu, czy to od upału, czy to jedno i drugie, a no i ząbkowanie, dziąsła ją tak swędzą, że przy zabawie każdą zabawką, którą pakuje do buźki jest krzyk i pisk, ze złości Biedne te maluszki... teraz śpi, mam nadzieję, że dzisiaj też spokojnie sobie pośpi. Gratuluję kolejnych miesięcy i ząbków ![]() idę nadrabiać. Mała! fajnie, że wpadłaś, myślałam wczoraj o Tobie
♥E.M♥ Edytowane przez Karo89 Czas edycji: 2012-08-24 o 20:37 |
|
|
|
#3099 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Caly dzien mysle o tym BLW dzis i fajne mi sie to wydaje,ale chyba bede laczyc karmienia tradycyjne (papkami) i BLW.Zreszta zobacze jak to wyjdzie w praniu. Na pewno dluzszy czas nic Erykowi nie dam innego niz cycek,bo biedaczek ma cala pupke czerwona od tej kupy rzadkiej (do tego jest zielonkawa) Niepotrzebnie tak sie spieszylam,teraz jestem zla na siebie
|
|
#3100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A co podałaś?
|
|
|
|
|
#3101 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze,ze już jesteś będe mogła spokojnie zasnąć . Czytam, ze znowu skrocilas czupryne...konia zima idzie w uszy Ci będzie zimno . Czekamy na jakies foty coby moc podziwiac Cie w nowej odsłonie. Ja juz to pisałam tyle razy, ale sie powtórze, wysle Robsona na korepetycje z dobrego wychowania do Twojej Kaji, może moj dzikus nabierze troche ogłady ![]() Cytat:
Moje dziecko sie ubilo i od 19 15 kima...padl jak dlugi w trakcie karmienia, ale to wszystko przez brak drzemki wieczornej. Notabene wczesniej się bawilismy i jak to dobra mama zrobilam Mu samolot lezac na plecach na podlodze, a ten Mały Smród puscil pawia prosto na mnie. T. zamiast przyniesc cos do wytarcia,bo nawet we włosach miałam strawione mleko to tak rechotał, ze wstać nie mogl Nie wspomne o radosci mojego Syna, ktory moglabym przysiasc byl z siebie dumny;]. Normalnie solidarnosc plemników ;]T. wlasnie robi pizze na kolacje, a ja mam jezyk do podłogi. Tak zachwalacie tę Ziajke, ze jak skoncza nam sie plyny do kapieli to chyba sie skusze
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||
|
|
|
#3102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ciągu dnia.Boże spakowałam nas na te wakacje ale jak my to spakujemy do auta to ja nie wiem |
|
|
|
|
#3103 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
No i najtaniej, to na stronie ziaji albo ogólnie na allegro. |
||
|
|
|
#3104 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tż powinien fotę zrobić ![]() Kaję teraz do dwóch drzemek przyzwyczajam , jest ok, ale troszkę marudzi, z tym,że po żeliku usypia może zęby chociaż poza usypianiem jest pogodna, więc może to nie to , ale tego to się nie dowiem.A ja tam wyglądam jak zwykle, taki zaokrąglony żołnierz po strzyżeniu .Dzisiaj po raz 20 oglądamy tutka , zgadnijcie co to za bajka ![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
ja kupuję za coś koło 9 zł , chyba 8, 50 ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3105 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki ja na dwa dni spadam do teściów"...do poniedziałku...
|
|
|
|
#3106 |
|
Zadomowienie
|
Moja Madzia też zazwyczaj ma 2 drzemki w ciągu dnia.
Teraz fika w łóżeczku nakarmiona a spać nie chce, a tak tarła oczy przed kąpielą, że taaaka zmęczona teraz mąż do niej poszedł, bo powiedziałam mu że też musi sie nauczyć usypiać bo ja nie będę tego robiła cały czas, zwłaszcza później jak skończę karmić cycem. Ciekawe jak mu pójdzie bo nadal ja słyszę pewnie znowu będę musiała wkroczyć do akcji ooo juz jest ryk
|
#3107 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3108 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nawet jak jedziemy na weekend gdzies to jesteśmy wyładowani po dach, ja sie śmieję że jeździmy jak cyganie niestety im mniejszy człowiek tym ma większe bagaże
|
|
#3109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mieliśmy kiedyś punto 3 drzwiowe ale pewnego dnia tż tak kur...wał przy Antku że w domu pojawiło się kombi |
|
|
|
|
#3110 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale mąż nią jeździ bo taniej a on ma passata na ropę. niby passat większy i jeździmy nim w upały bo ma przyciemnione szyby i lepszą klimę ale w hondzie więcej sie mieści bo to hatchback i łatwiej spakować niektóre rzeczy
|
|
#3111 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(czasem 3-kołowiec)Cytat:
Ewelinka nakarmiona, wykąpana i spać nie chce Niech pokręci się w łóżeczku troszkę i ją ululam
|
|
#3113 |
|
Zadomowienie
|
ale dzis mielismy dziwny dzien
Mateuszek dopiero usnął, walczył ze wszystkich sił, ale w koncu padł![]() mielismy dzis gosci i chyba nadmiar wrazen spowodował,ze nie mógł usnąć. my dzis jedlismy na obiadek królika z ziemniaczkiem , a na deserek śliwki, ładnie dziecko zjadło ![]() ja myje mydelkiem bambino, albo nivea , a pozniej smaruje i masuje balsamem nivea. ja bym chetnie obcięła włosy na króciutko, ale ja jestem pyza i by mi źle chyba bylo, poza tym mam uraz , bo mama całe dziecinstwo obcinała mnie na krótko, a przzdaloby sie pozbyc troche klaczkow , bo mateusz zaczyna mi majstrowac przy nich
|
#3114 |
|
Gang Iren
|
No wlasnie chyba za bardzo sie rozszalalam z tym rozszerzaniem diety.Taka bylam zadowolona,ze Eryczkowi wszystko smakuje i nic mu nie dolega.I w sumie to nie wiem.Bo nie wiem po jakim czasie od podania moga wystapic niepozadane objawy.Dalam mu dwa dni cottage pie z Hipp,to jest w skladzie marchew,ziemniak,cebula,r yz,wolowina i oliwa,od 4 misiaca.Balbinka zachwalala,ze Julek lubi.A pozniej dwa dni dostal kaszke mleczno-ryzowa jablkowa i drugi dzien troche soczku jablkowego.Ale on tego wszystkiego zjadal niewielkie ilosci.No ale jednak zaszkodzilo
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
kochane zmykam spać. Jutro wieczorekiem zobaczę co u Was słychać
|
|
|
|
#3116 |
|
Zadomowienie
|
Mravka uwielbiam czytac twoje posty
![]() ![]() my mamy auto ,które za 3 lata bedzie zabytkiem czekam na TZ , bo sie jesZcze grilluje ze znajomymi, ja zeszlam z Mateuszkiem na chwile, ale pozniej musielismy isc sie kapac i usypiac ale dla takiego kochanego szkraba warto zrezygnowac ze wszystkiego
|
#3117 |
|
Gang Iren
|
Zia obejrzalam wlasnie film o ktorym pisalas- Nietykalni (Intouchables).Swietny!!I dziwczyny jak byscie chcialy dobry film obejrzec,to polecam!Tu o filmie:
http://www.filmweb.pl/film/Nietykalni-2011-583390 Dobranoc!
|
#3118 |
|
Rozeznanie
|
Nadrobiłam, napisałam i wszystko szlag trafił
Ale sorki dziewczyny, nie mam siły znów przerabiać Waszych postów. Zmęczona jakaś jestem, sny mnie męczą i budzę się wykończona I zła jeszcze jestem, bo zapomniałam zapłacić cholerny podatek w wysokości całe 58 zł do US. Termin był do 20 sierpnia Ale już zrobiłam przelew, mam nadzieję, że się nie przyczepią za bardzo. Co chciałam.. aa Flower gratulacje z okazji 4 miesięcy! ![]() Mała jak fajnie, że wróciłaś ![]() Puma współczuję przebojów z remontem. gosia szybko pupa się zagoi i będzie dobrze nie zamartwiaj się.Od wczoraj Julcia daje troszkę czadu, chyba lewa dolna jedynka u niej się pojawia, bo w tym miejscu mocno ma zabielone miejsce i ostatnio ma straszne ciśnienie na wkładanie piąstek i wszystkiego innego do buzi. A i pytanie mam, czy bolą Wam nadgarstki?? Mnie bolą już od dłuższego czasu, i coraz bardziej, zwłaszcza prawy nadgarstek. Ktoś mi mówił, że może być to odwapnienie, bo karmię piersią ale mi się nie wydaje. Boli mi najbardziej jak długo ręka leży i potem poruszam, albo też przy podnoszeniu Julki, teraz też jak piszę w jednej pozycji a potem zginam do góry, to straszny ból przeszywa. Co mogę z tym zrobić? Jakieś okłady? Edytowane przez julliczka Czas edycji: 2012-08-24 o 23:22 |
|
|
|
#3119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odwiązałam dziś jedną z maskotek w karuzeli (tę, którą Ewelinka ciągnie najchętniej). Nie sądziłam, że taki maluch może aż tak bardzo się cieszyć. Całe ciało poszło w ruch a oczy aż błyszczały. I ten uśmiech I zaczyna się troszkę częściej śmiać na głos Nie są to spektakularne postępy ale zamiast jednego smiechu są np. dwa. I nieco częsciej wydaje z siebie inne głosy. Uff... Może jeszcze się uwokalni to moje dziecko uparte i leniwe
|
|
#3120 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
znowu jesteśmy pierwsze ![]() nocka ok, budzenie 2 razy, ale nie wiem o której to 2 było o 5:20 a od 7:30 nie śpimy, jesteśmy już po kaszce ![]() dziś sie chmurzy i jest 21st
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:06.

, a ten net to chyba się humorem ode mnie zaraził
polecam cos z daszkiem na główkę, coś cieniutkiego ,żeby tylko daszek miało i oczka osłaniało w razie gdy słońce swieci na dziecko, zresztą taka czapka przydaję się i na plaży.Smarowałam Małą Nivea 30 jak było słonecznie, smarowałam wystające części ciała, mimo iż na słońce nie była wystawiana, jakoś tak wolałam się jednak zabezpieczyć.Tak samo robiłam z Niną gdy byliśmy z Nią w tym wieku. Na plaży leżenie na kocyku pod parasolem albo w namiocie Quechua,ale też dużo w wózku spędzały czasu, tyłem do słońca i parasol w razie w.Przy Ninie wzięłam nawadniający jakis płyn do robienia w saszetach, coś na rozwolnienie, chyba smectę, bo w razie rozwolnienia chciałam mieć to pod ręką,poza tym coś na ukąszenia miałam ( fenistil) i spray na komary ( taki od urodzenia do stosowania) teraz miałam prawie to samo plus wapno, no i jeszcze na komary takie naklejki z lawendą.

No,teraz pisze.
Dziecie śpi,a mi się nic nie chce
Też ostatnio nadrabiałam filmy,nawet pisałam o tym.I tak za sobą mam filmy: Jak pozbyć się cellulitu,Śniadanie do łóżka,wojna żeńsko-męska,raj na ziemi,kac wawa.

wieczorami nie chce spać, przez nos śpi, owszem, ale budzi się koło 5, dzisiaj poszła dalej spać, ale wczoraj to dopiero przed 9 usnęła
masakra. nie wiem czy to po szczepieniu, czy to od upału, czy to jedno i drugie, a no i ząbkowanie, dziąsła ją tak swędzą, że przy zabawie każdą zabawką, którą pakuje do buźki jest krzyk i pisk, ze złości
. Czekamy na jakies foty coby moc podziwiac Cie w nowej odsłonie. 

Zmęczona jakaś jestem, sny mnie męczą i budzę się wykończona