Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13) - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-24, 18:52   #3091
koniakonia
Zakorzenienie

Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)

Hej,

jasna d.upa, miałam spierdzielony net, cały dzień ryłam, ale jest jest , boszzzz co za uzależnienie , a ten net to chyba się humorem ode mnie zaraził
Wczoraj w ramach poprawy humoru znów obcięłam piórka, no teraz to boki mam 6 mm , niby sobie jakąś tam nową fryzurę umyśliłam, ale ostatecznie dalej mam tego irokezka, Zia jak masz chęć to zetnij włosy, ja tam mówię,że włosy to nie zęby, w razie gdyby....to odrosną.

A i wakacyjnie...Kaja w samochodzie głownie spała, myślę ,że z 6 godzin przespała 4, pociła się, podłożyłam pod ciałko flanelkę i zmieniałam na postoju bodziaka,bo był taki troszkę upocony.Jechała na przednim siedzeniu, tu jest problem troszkę ze słońcem jak razi , bo przecież nie zasłonię szyby polecam cos z daszkiem na główkę, coś cieniutkiego ,żeby tylko daszek miało i oczka osłaniało w razie gdy słońce swieci na dziecko, zresztą taka czapka przydaję się i na plaży.Smarowałam Małą Nivea 30 jak było słonecznie, smarowałam wystające części ciała, mimo iż na słońce nie była wystawiana, jakoś tak wolałam się jednak zabezpieczyć.Tak samo robiłam z Niną gdy byliśmy z Nią w tym wieku. Na plaży leżenie na kocyku pod parasolem albo w namiocie Quechua,ale też dużo w wózku spędzały czasu, tyłem do słońca i parasol w razie w.Przy Ninie wzięłam nawadniający jakis płyn do robienia w saszetach, coś na rozwolnienie, chyba smectę, bo w razie rozwolnienia chciałam mieć to pod ręką,poza tym coś na ukąszenia miałam ( fenistil) i spray na komary ( taki od urodzenia do stosowania) teraz miałam prawie to samo plus wapno, no i jeszcze na komary takie naklejki z lawendą.

Natkulec
miód raczej jest odradzany dla niemowląt, z racji możliwości zarażenia dziecka jadem kiełbasianym , z zatruciem , którym dziecko może sobie nie poradzić.
Ja uwielbiam miodek, Nina też, ale jednak Kai podam później, bo mimo iż źródlo mam pewne to trochę sie obawiam.

Mała i Mravka hej hej

Dziękujemy za wszystkie życzenia na nasze pół roczku : roza:
Kaja dzisiaj zjadła 1/3 słoiczka marchewki, pierwsze łyżeczki sama sobie pakowała do buziola mimo iż się krzywiła.Potem Jej już trochę zbrzydło.Nina po karmieniu zażyczyła sobie też jedzonko ze sloika , a że miałam w szafie spaghetti to dostała i też łyżeczką, normalnie jak dzidzia.

A mam pytanie o BLW - jak podają mięso? Bo rozumiem ,że warzywka są w miarę miękkie, a jak z mięskiem w tym wieku?
Cotton o remontach to ja nic nie mówię, kuchnia czeka 2, 5 roku na start, ale po lazience , kiblu, wyrzucaniu drzwi z futrynami , wymianie płytek itd. w 8 miechu ciązy z Niną,boje się remontu jak sztan święconej wody, życzę więc powodzenia i sił , a propos koloru to ja jak kiedyś zobaczyłam brzoskwinię na ścianie to myślałam ,że widzę skórę świni o rażącej karnacji ; ) no róż , za☠☠☠iaszczy róż, to była tragedia, chyba te kolory mają to do siebie ,że wychodzą ostre.
Będę wieczorem

ps. humor lepszy, ale meliska musiała się zaparzyć

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-08-24 o 18:56
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 19:06   #3092
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
natkulec info o kropelkach wygoolal moj mąż,a oprocz tego kolezanki farmaceutki polecały. Także stwierdziliśmy, że wyprobujemy bo bobodent nijak nie pomagał.
Nie obawialas się tak puszczac Madzi samej w basenie...? wiesz, ze da nura i się napije wody..albo przewroci i wystraszy?
Pytam,bo ja to pewnie bym się nie odwazyla
dzięki za info, chyba tez kupie bo tak jak piszesz bobodent nie pomaga.
Co do kąpieli to byłam cały czas przy niej, mąż też. Ona się ze 3 razy napiła i śmiała sie z tego, ona zawsze się zamacza w wanience i nie boi więc byłam spokojna

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość

Natkulec
miód raczej jest odradzany dla niemowląt, z racji możliwości zarażenia dziecka jadem kiełbasianym , z zatruciem , którym dziecko może sobie nie poradzić.
Ja uwielbiam miodek, Nina też, ale jednak Kai podam później, bo mimo iż źródlo mam pewne to trochę sie obawiam.
ja jej nie podaje na surowo, tylko gotuję razem z miodem, herbatki też gotuję z miodem, mam takie przepisy dla niemowląt i wszystko jest ok
Stary 2012-08-24, 19:11   #3093
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
oj pyszności, właśnie zmiksowałam i sama troche zjadłam posłodziłam to troszkę miodem bo było za kwaśne, juz jej jabłko słodziłam i nic nie było po miodzie

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

stwierdziłam że dziś nic więcej jej do szczęścia nie brakowało

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Dziewczynki mam pytanko, używam do kapieli Oilana bo Madzia na początku miała uczulenie na nivea, ale chciałabym spróbować coś innego, słyszałam że Ziajka nie uczula, widziałam jest płyn do kąpieli od 1 dnia życia. Używa któraś tego płynu?? Radzicie mi spróbować?
Ja polecam ziajkę... jak narazie tylko Hipp dorównał i nawet oilan się u nas nie za bardzo sprawdził. Skórka po ziajce gładziutka i mięciutka, a poza tym uwielbiam ten zapach (zresztą tak samo jak i zapach hippa)
I nie było żadnego uczulenia. Mam jeszcze płyn do kąpieli bella happy i też jest w porządku, ale ziajka to nasz bezsprzeczny faworyt.
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 19:18   #3094
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

Ja cos weny ostatnio nie mam i humor moj nie bardzo.W sumie to nie wiem czemu.
Chcialam jakis film obejrzec,takie zaleglosci mam filmowe i tyle ciekawych filmow na kompie,ale chyba spac pojde,bo cos zmeczona jestem.
Dobranoc laseczki!
Witam w klubie,ja też coś dzisiaj w nie sosie jestem i póki co podczytuje. No,teraz pisze. Dziecie śpi,a mi się nic nie chce Też ostatnio nadrabiałam filmy,nawet pisałam o tym.I tak za sobą mam filmy: Jak pozbyć się cellulitu,Śniadanie do łóżka,wojna żeńsko-męska,raj na ziemi,kac wawa.

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Brzydka pogoda,to chyba przez to mam kiepski humor.No,ale pojechaliśmy młodemu kupić zabawke i wybraliśmy to 3 w 1 http://www.argos.co.uk/static/Produc...7C14417559.htm Mały zadowolony,bo sobie może powciskać guziki i muzyczka albo gadka.
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 19:22   #3095
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Ja polecam ziajkę... jak narazie tylko Hipp dorównał i nawet oilan się u nas nie za bardzo sprawdził. Skórka po ziajce gładziutka i mięciutka, a poza tym uwielbiam ten zapach (zresztą tak samo jak i zapach hippa)
I nie było żadnego uczulenia. Mam jeszcze płyn do kąpieli bella happy i też jest w porządku, ale ziajka to nasz bezsprzeczny faworyt.
dzieki dzis znowu kupiłam Oilana bo nie sprawdziłam wcześniej jakie Ziajka ma produkty tylko zapytałam w aptece a tam mieli tylko płyn powyżej roku i nie powiedział facet że istnieją inne
ale kupie i bedę używać naprzemiennie
a czy używasz czegoś do smarowania po kąpieli, bo po Oilanie nie trzeba, a po Ziajce???
Stary 2012-08-24, 19:36   #3096
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Co do kąpieli to byłam cały czas przy niej, mąż też. Ona się ze 3 razy napiła i śmiała sie z tego, ona zawsze się zamacza w wanience i nie boi więc byłam spokojna

ja jej nie podaje na surowo, tylko gotuję razem z miodem, herbatki też gotuję z miodem, mam takie przepisy dla niemowląt i wszystko jest ok
nie, no jak gotowany to ok, bo to ginie w wysokich temperaturach ale z drugiej strony taki miodek pewnie też traci wiele swoich właściwości , no ale nie ma nic za darmo

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Cytat:
dzieki dzis znowu kupiłam Oilana bo nie sprawdziłam wcześniej jakie Ziajka ma produkty tylko zapytałam w aptece a tam mieli tylko płyn powyżej roku i nie powiedział facet że istnieją inne
a czy używasz czegoś do smarowania po kąpieli, bo po Oilanie nie trzeba, a po Ziajce???
Ja też używam tylko ziajki, przy Ninie to samo, oliwką smarowałam obie razem może z 20 razy,nigdy nie miały żadnego uczulenia po tym.

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Cytat:
a no i ta ziajkę to faktycznie czasem ciężko trafić, tzn, nie ma jej w sieciówkach chyba ja kupuję w małej drogerii i zawsze zgarniam wszystkie jakie mają

ps. pewnie myślą, ta to chyba te ziajki pije, taka natłuszczona jest hehehehehe

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-08-24 o 19:32
Stary 2012-08-24, 20:14   #3097
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
nie, no jak gotowany to ok, bo to ginie w wysokich temperaturach ale z drugiej strony taki miodek pewnie też traci wiele swoich właściwości , no ale nie ma nic za darmo

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Ja też używam tylko ziajki, przy Ninie to samo, oliwką smarowałam obie razem może z 20 razy,nigdy nie miały żadnego uczulenia po tym.

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

a no i ta ziajkę to faktycznie czasem ciężko trafić, tzn, nie ma jej w sieciówkach chyba ja kupuję w małej drogerii i zawsze zgarniam wszystkie jakie mają

miodu używam żeby osłodzić, na właściwości ma jeszcze czas lepiej tym osłodzić np kwaśne jabłko niż cukrem

Dzięki za info odnośnie ziajki, szkoda że sie wcześniej nie dopytałam jak nigdzie nie znajdę to zamówię przez neta

idę kąpać Madzię
Stary 2012-08-24, 20:25   #3098
Karo89
Zakorzenienie

hej.

u nas w końcu koniec remontu, zostało skręcić meble, kupić karnisze i zasłony, kontakty i lampki i gotowe! nawet nie wiecie jak się cieszę.
sprzątania jest trochę, ale mam powera do pracy więc może jutro pójdzie szybko

Emilka od dnia szczepienia jest okropnie marudna wieczorami nie chce spać, przez nos śpi, owszem, ale budzi się koło 5, dzisiaj poszła dalej spać, ale wczoraj to dopiero przed 9 usnęła masakra. nie wiem czy to po szczepieniu, czy to od upału, czy to jedno i drugie, a no i ząbkowanie, dziąsła ją tak swędzą, że przy zabawie każdą zabawką, którą pakuje do buźki jest krzyk i pisk, ze złości
Biedne te maluszki...
teraz śpi, mam nadzieję, że dzisiaj też spokojnie sobie pośpi.

Gratuluję kolejnych miesięcy i ząbków

idę nadrabiać.

Mała! fajnie, że wpadłaś, myślałam wczoraj o Tobie

Edytowane przez Karo89
Czas edycji: 2012-08-24 o 20:37
Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 20:38   #3099
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

A mam pytanie o BLW - jak podają mięso? Bo rozumiem ,że warzywka są w miarę miękkie, a jak z mięskiem w tym wieku?
Zglebiam temat BLW,ale wszystkiego jeszcze nie doczytalam,widzialam jeden blog ze zdjeciami i filmikami,dziecko nie bardzo jesc chcialo zaczelo dopiero kolo 9 miesiaca,bardziej bawilo sie jedzeniem,to mieso podawala kobieta dopiero na filmiku gdzie mial 11 miesiecy.
Caly dzien mysle o tym BLW dzis i fajne mi sie to wydaje,ale chyba bede laczyc karmienia tradycyjne (papkami) i BLW.Zreszta zobacze jak to wyjdzie w praniu.
Na pewno dluzszy czas nic Erykowi nie dam innego niz cycek,bo biedaczek ma cala pupke czerwona od tej kupy rzadkiej (do tego jest zielonkawa) Niepotrzebnie tak sie spieszylam,teraz jestem zla na siebie
Stary 2012-08-24, 20:43   #3100
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Zglebiam temat BLW,ale wszystkiego jeszcze nie doczytalam,widzialam jeden blog ze zdjeciami i filmikami,dziecko nie bardzo jesc chcialo zaczelo dopiero kolo 9 miesiaca,bardziej bawilo sie jedzeniem,to mieso podawala kobieta dopiero na filmiku gdzie mial 11 miesiecy.
Caly dzien mysle o tym BLW dzis i fajne mi sie to wydaje,ale chyba bede laczyc karmienia tradycyjne (papkami) i BLW.Zreszta zobacze jak to wyjdzie w praniu.
Na pewno dluzszy czas nic Erykowi nie dam innego niz cycek,bo biedaczek ma cala pupke czerwona od tej kupy rzadkiej (do tego jest zielonkawa) Niepotrzebnie tak sie spieszylam,teraz jestem zla na siebie
, wyleczy się tyłeczek i będzie dobrze . A co podałaś?
Stary 2012-08-24, 20:46   #3101
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Hej,

jasna d.upa, miałam spierdzielony net, cały dzień ryłam, ale jest jest , boszzzz co za uzależnienie , a ten net to chyba się humorem ode mnie zaraził
Wczoraj w ramach poprawy humoru znów obcięłam piórka, no teraz to boki mam 6 mm , niby sobie jakąś tam nową fryzurę umyśliłam, ale ostatecznie dalej mam tego irokezka, Zia jak masz chęć to zetnij włosy, ja tam mówię,że włosy to nie zęby, w razie gdyby....to odrosną.

A i wakacyjnie...Kaja w samochodzie głownie spała, myślę ,że z 6 godzin przespała 4, pociła się, podłożyłam pod ciałko flanelkę i zmieniałam na postoju bodziaka,bo był taki troszkę upocony.Jechała na przednim siedzeniu, tu jest problem troszkę ze słońcem jak razi , bo przecież nie zasłonię szyby polecam cos z daszkiem na główkę, coś cieniutkiego ,żeby tylko daszek miało i oczka osłaniało w razie gdy słońce swieci na dziecko, zresztą taka czapka przydaję się i na plaży.Smarowałam Małą Nivea 30 jak było słonecznie, smarowałam wystające części ciała, mimo iż na słońce nie była wystawiana, jakoś tak wolałam się jednak zabezpieczyć.Tak samo robiłam z Niną gdy byliśmy z Nią w tym wieku. Na plaży leżenie na kocyku pod parasolem albo w namiocie Quechua,ale też dużo w wózku spędzały czasu, tyłem do słońca i parasol w razie w.Przy Ninie wzięłam nawadniający jakis płyn do robienia w saszetach, coś na rozwolnienie, chyba smectę, bo w razie rozwolnienia chciałam mieć to pod ręką,poza tym coś na ukąszenia miałam ( fenistil) i spray na komary ( taki od urodzenia do stosowania) teraz miałam prawie to samo plus wapno, no i jeszcze na komary takie naklejki z lawendą.

Natkulec

Mała i Mravka hej hej

Dziękujemy za wszystkie życzenia na nasze pół roczku : roza:
Kaja dzisiaj zjadła 1/3 słoiczka marchewki, pierwsze łyżeczki sama sobie pakowała do buziola mimo iż się krzywiła.Potem Jej już trochę zbrzydło.Nina po karmieniu zażyczyła sobie też jedzonko ze sloika , a że miałam w szafie spaghetti to dostała i też łyżeczką, normalnie jak dzidzia.

ps. humor lepszy, ale meliska musiała się zaparzyć
heloł !;-) dzien bez netu dniem straconym... Dobrze,ze już jesteś będe mogła spokojnie zasnąć . Czytam, ze znowu skrocilas czupryne...konia zima idzie w uszy Ci będzie zimno . Czekamy na jakies foty coby moc podziwiac Cie w nowej odsłonie.
Ja juz to pisałam tyle razy, ale sie powtórze, wysle Robsona na korepetycje z dobrego wychowania do Twojej Kaji, może moj dzikus nabierze troche ogłady
Cytat:

a noz widelec i u Was te kropelki pomoga. u nas jakos wlasnie widze roznice. Z żelami też roznie, jednemu pomoga innnemu wcale. Szkoda,ze te zębiska musza w takich bolach wychodzić.

Moje dziecko sie ubilo i od 19 15 kima...padl jak dlugi w trakcie karmienia, ale to wszystko przez brak drzemki wieczornej.
Notabene wczesniej się bawilismy i jak to dobra mama zrobilam Mu samolot lezac na plecach na podlodze, a ten Mały Smród puscil pawia prosto na mnie. T. zamiast przyniesc cos do wytarcia,bo nawet we włosach miałam strawione mleko to tak rechotał, ze wstać nie mogl Nie wspomne o radosci mojego Syna, ktory moglabym przysiasc byl z siebie dumny;]. Normalnie solidarnosc plemników ;]

T. wlasnie robi pizze na kolacje, a ja mam jezyk do podłogi.

Tak zachwalacie tę Ziajke, ze jak skoncza nam sie plyny do kapieli to chyba sie skusze
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 20:49   #3102
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Mateusz dzis duzo śpi, rano wstał o 7 i spal do 9-30 pozniej spal od 10-45 do 14 i od 15 minut od nowa spi..mam nadzieje ,ze nic mu nie jest.

Natkulec, ale Ci sie królewna pluska moj a tesciowa jakby zobaczyla, ze wsadzilam Mateusza do takiego basenu ,nago na dworze to by chyba zawal na miejscu miala, kupimy na przyszle lato na pewno.
Ania też dzisiaj dużo spała w ciągu dnia.

Boże spakowałam nas na te wakacje ale jak my to spakujemy do auta to ja nie wiem

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 20:54   #3103
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam oliwkę i smarowałam może ze dwa razy jak się Hania jeszcze troszkę łuszczyła w pierwszym miesiącu...teraz ja jej używam, bo uwielbiam ten zapach
Cytat:

Konia, a u nas w tesco są...
No i najtaniej, to na stronie ziaji albo ogólnie na allegro.
Stary 2012-08-24, 21:01   #3104
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
heloł !;-) dzien bez netu dniem straconym... Dobrze,ze już jesteś będe mogła spokojnie zasnąć . Czytam, ze znowu skrocilas czupryne...konia zima idzie w uszy Ci będzie zimno . Czekamy na jakies foty coby moc podziwiac Cie w nowej odsłonie.
Ja juz to pisałam tyle razy, ale sie powtórze, wysle Robsona na korepetycje z dobrego wychowania do Twojej Kaji, może moj dzikus nabierze troche ogłady

a noz widelec i u Was te kropelki pomoga. u nas jakos wlasnie widze roznice. Z żelami też roznie, jednemu pomoga innnemu wcale. Szkoda,ze te zębiska musza w takich bolach wychodzić.

Moje dziecko sie ubilo i od 19 15 kima...padl jak dlugi w trakcie karmienia, ale to wszystko przez brak drzemki wieczornej.
Notabene wczesniej się bawilismy i jak to dobra mama zrobilam Mu samolot lezac na plecach na podlodze, a ten Mały Smród puscil pawia prosto na mnie. T. zamiast przyniesc cos do wytarcia,bo nawet we włosach miałam strawione mleko to tak rechotał, ze wstać nie mogl Nie wspomne o radosci mojego Syna, ktory moglabym przysiasc byl z siebie dumny;]. Normalnie solidarnosc plemników ;]

T. wlasnie robi pizze na kolacje, a ja mam jezyk do podłogi.

Tak zachwalacie tę Ziajke, ze jak skoncza nam sie plyny do kapieli to chyba sie skusze
Mama Syn Ci maseczkę z mleczka zrobił i narzekasz
A tż powinien fotę zrobić
Kaję teraz do dwóch drzemek przyzwyczajam , jest ok, ale troszkę marudzi, z tym,że po żeliku usypia może zęby chociaż poza usypianiem jest pogodna, więc może to nie to , ale tego to się nie dowiem.
A ja tam wyglądam jak zwykle, taki zaokrąglony żołnierz po strzyżeniu .

Dzisiaj po raz 20 oglądamy tutka , zgadnijcie co to za bajka

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Ja mam oliwkę i smarowałam może ze dwa razy jak się Hania jeszcze troszkę łuszczyła w pierwszym miesiącu...teraz ja jej używam, bo uwielbiam ten zapach

Konia, a u nas w tesco są...
No i najtaniej, to na stronie ziaji albo ogólnie na allegro.
ooo a czasem do tesco jeździmy, ale tż mówi,że w tym naszym ni ma
ja kupuję za coś koło 9 zł , chyba 8, 50

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Ania też dzisiaj dużo spała w ciągu dnia.

Boże spakowałam nas na te wakacje ale jak my to spakujemy do auta to ja nie wiem
hihihi, skąd ja to znam, no ale my zapobiegliwi i teściów wzięliśmy z autem to nam wzięli torbę i spacerówkę, dodam ,że mamy "trumnę " na dach , ale niestety jak ma być miło na wakacjach to trzeba zabrać dużo towaru
Stary 2012-08-24, 21:03   #3105
Flowerbombka
Zadomowienie

Dziewczynki ja na dwa dni spadam do teściów"...do poniedziałku...
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 21:07   #3106
natkulec
Zadomowienie

Moja Madzia też zazwyczaj ma 2 drzemki w ciągu dnia.
Teraz fika w łóżeczku nakarmiona a spać nie chce, a tak tarła oczy przed kąpielą, że taaaka zmęczona
teraz mąż do niej poszedł, bo powiedziałam mu że też musi sie nauczyć usypiać bo ja nie będę tego robiła cały czas, zwłaszcza później jak skończę karmić cycem. Ciekawe jak mu pójdzie bo nadal ja słyszę pewnie znowu będę musiała wkroczyć do akcji ooo juz jest ryk
Stary 2012-08-24, 21:15   #3107
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
heloł !;-) d

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:

hihihi, skąd ja to znam, no ale my zapobiegliwi i teściów wzięliśmy z autem to nam wzięli torbę i spacerówkę, dodam ,że mamy "trumnę " na dach , ale niestety jak ma być miło na wakacjach to trzeba zabrać dużo towaru
my mamy kombi ale koło zapasowe jest w bagażniku bo mamy gaz. Ale jutro walnę sobie trasę 300 km żeby tradycji stało się zadość

Stary 2012-08-24, 21:21   #3108
natkulec
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

my mamy kombi ale koło zapasowe jest w bagażniku bo mamy gaz. Ale jutro walnę sobie trasę 300 km żeby tradycji stało się zadość
też mamy na gaz ale niestety nie kombi, a przydałoby się nawet jak jedziemy na weekend gdzies to jesteśmy wyładowani po dach, ja sie śmieję że jeździmy jak cyganie a koło zapasowe jedzie z tyłu za siedzeniem pasażera niestety im mniejszy człowiek tym ma większe bagaże
Stary 2012-08-24, 21:34   #3109
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
też mamy na gaz ale niestety nie kombi, a przydałoby się nawet jak jedziemy na weekend gdzies to jesteśmy wyładowani po dach, ja sie śmieję że jeździmy jak cyganie a koło zapasowe jedzie z tyłu za siedzeniem pasażera niestety im mniejszy człowiek tym ma większe bagaże
już tak Antek pojedzie z przodu a tż z Anią z tyłu my mieliśmy kiedyś punto 3 drzwiowe ale pewnego dnia tż tak kur...wał przy Antku że w domu pojawiło się kombi a ja żeby zamontować Antka pamietam jak wchodziłam cala do środka pozapinałam go i wychodziłam tz miał trochę gorzej

Stary 2012-08-24, 21:40   #3110
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
już tak Antek pojedzie z przodu a tż z Anią z tyłu my mieliśmy kiedyś punto 3 drzwiowe ale pewnego dnia tż tak kur...wał przy Antku że w domu pojawiło się kombi a ja żeby zamontować Antka pamietam jak wchodziłam cala do środka pozapinałam go i wychodziłam tz miał trochę gorzej
to my mamy hondę civic na gaz tzn jest moja ale mąż nią jeździ bo taniej a on ma passata na ropę. niby passat większy i jeździmy nim w upały bo ma przyciemnione szyby i lepszą klimę ale w hondzie więcej sie mieści bo to hatchback i łatwiej spakować niektóre rzeczy
Stary 2012-08-24, 21:41   #3111
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Mama Syn Ci maseczkę z mleczka zrobił i narzekasz
A tż powinien fotę zrobić
Kaję teraz do dwóch drzemek przyzwyczajam , jest ok, ale troszkę marudzi, z tym,że po żeliku usypia może zęby chociaż poza usypianiem jest pogodna, więc może to nie to , ale tego to się nie dowiem.
A ja tam wyglądam jak zwykle, taki zaokrąglony żołnierz po strzyżeniu .

Dzisiaj po raz 20 oglądamy tutka , zgadnijcie co to za bajka

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

ooo a czasem do tesco jeździmy, ale tż mówi,że w tym naszym ni ma
ja kupuję za coś koło 9 zł , chyba 8, 50

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

No teraz na allegro jest za ponad 9... ale kupowałam za 6zł... i w ich firmowym sklepie za 11 To poszły ceny w górę
Stary 2012-08-24, 21:58   #3112
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
szczególnie ten czterokołowiec w bagażniku (czasem 3-kołowiec)

Cytat:
to my mamy hondę civic na gaz tzn jest moja ale mąż nią jeździ bo taniej a on ma passata na ropę. niby passat większy i jeździmy nim w upały bo ma przyciemnione szyby i lepszą klimę ale w hondzie więcej sie mieści bo to hatchback i łatwiej spakować niektóre rzeczy
Ja jeżdżę lanosem sedan, z wielką butlą gazową w bagażniku. Nie sądziłam, że może być tak pojemny. TŻ ma octavię kombi na ropę ale nią nie wyjeżdżamy za często choć zdecydowanie łatwiej jest się zapakować. Koszt podrózy przy obecnych cenach jest porównywalny.

Ewelinka nakarmiona, wykąpana i spać nie chce Niech pokręci się w łóżeczku troszkę i ją ululam

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 22:09   #3113
tynka88
Zadomowienie

ale dzis mielismy dziwny dzien Mateuszek dopiero usnął, walczył ze wszystkich sił, ale w koncu padł

mielismy dzis gosci i chyba nadmiar wrazen spowodował,ze nie mógł usnąć.

my dzis jedlismy na obiadek królika z ziemniaczkiem , a na deserek śliwki, ładnie dziecko zjadło

ja myje mydelkiem bambino, albo nivea , a pozniej smaruje i masuje balsamem nivea.

ja bym chetnie obcięła włosy na króciutko, ale ja jestem pyza i by mi źle chyba bylo, poza tym mam uraz , bo mama całe dziecinstwo obcinała mnie na krótko, a przzdaloby sie pozbyc troche klaczkow , bo mateusz zaczyna mi majstrowac przy nich

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 22:09   #3114
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
, wyleczy się tyłeczek i będzie dobrze . A co podałaś?
No wlasnie chyba za bardzo sie rozszalalam z tym rozszerzaniem diety.Taka bylam zadowolona,ze Eryczkowi wszystko smakuje i nic mu nie dolega.I w sumie to nie wiem.Bo nie wiem po jakim czasie od podania moga wystapic niepozadane objawy.Dalam mu dwa dni cottage pie z Hipp,to jest w skladzie marchew,ziemniak,cebula,r yz,wolowina i oliwa,od 4 misiaca.Balbinka zachwalala,ze Julek lubi.A pozniej dwa dni dostal kaszke mleczno-ryzowa jablkowa i drugi dzien troche soczku jablkowego.Ale on tego wszystkiego zjadal niewielkie ilosci.No ale jednak zaszkodzilo
Stary 2012-08-24, 22:17   #3115
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

kochane zmykam spać. Jutro wieczorekiem zobaczę co u Was słychać

Stary 2012-08-24, 22:24   #3116
tynka88
Zadomowienie

Mravka uwielbiam czytac twoje posty

my mamy auto ,które za 3 lata bedzie zabytkiem

czekam na TZ , bo sie jesZcze grilluje ze znajomymi, ja zeszlam z Mateuszkiem na chwile, ale pozniej musielismy isc sie kapac i usypiac ale dla takiego kochanego szkraba warto zrezygnowac ze wszystkiego

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 23:20   #3117
gosia261282
Gang Iren

Zia obejrzalam wlasnie film o ktorym pisalas- Nietykalni (Intouchables).Swietny!!I dziwczyny jak byscie chcialy dobry film obejrzec,to polecam!Tu o filmie:

http://www.filmweb.pl/film/Nietykalni-2011-583390

Dobranoc!
Stary 2012-08-24, 23:21   #3118
julliczka
Rozeznanie

Nadrobiłam, napisałam i wszystko szlag trafił

Ale sorki dziewczyny, nie mam siły znów przerabiać Waszych postów. Zmęczona jakaś jestem, sny mnie męczą i budzę się wykończona I zła jeszcze jestem, bo zapomniałam zapłacić cholerny podatek w wysokości całe 58 zł do US. Termin był do 20 sierpnia Ale już zrobiłam przelew, mam nadzieję, że się nie przyczepią za bardzo.

Co chciałam.. aa Flower gratulacje z okazji 4 miesięcy!

Mała jak fajnie, że wróciłaś

Puma współczuję przebojów z remontem.

gosia szybko pupa się zagoi i będzie dobrze nie zamartwiaj się.

Od wczoraj Julcia daje troszkę czadu, chyba lewa dolna jedynka u niej się pojawia, bo w tym miejscu mocno ma zabielone miejsce i ostatnio ma straszne ciśnienie na wkładanie piąstek i wszystkiego innego do buzi.

A i pytanie mam, czy bolą Wam nadgarstki?? Mnie bolą już od dłuższego czasu, i coraz bardziej, zwłaszcza prawy nadgarstek. Ktoś mi mówił, że może być to odwapnienie, bo karmię piersią ale mi się nie wydaje. Boli mi najbardziej jak długo ręka leży i potem poruszam, albo też przy podnoszeniu Julki, teraz też jak piszę w jednej pozycji a potem zginam do góry, to straszny ból przeszywa. Co mogę z tym zrobić? Jakieś okłady?

nasza kruszynka już z nami

Edytowane przez julliczka
Czas edycji: 2012-08-24 o 23:22
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 23:44   #3119
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
Nadrobiłam, napisałam i wszystko szlag trafił

Ale sorki dziewczyny, nie mam siły znów przerabiać Waszych postów. Zmęczona jakaś jestem, sny mnie męczą i budzę się wykończona I zła jeszcze jestem, bo zapomniałam zapłacić cholerny podatek w wysokości całe 58 zł do US. Termin był do 20 sierpnia Ale już zrobiłam przelew, mam nadzieję, że się nie przyczepią za bardzo.

Co chciałam.. aa Flower gratulacje z okazji 4 miesięcy!

Mała jak fajnie, że wróciłaś

Puma współczuję przebojów z remontem.

gosia szybko pupa się zagoi i będzie dobrze nie zamartwiaj się.

Od wczoraj Julcia daje troszkę czadu, chyba lewa dolna jedynka u niej się pojawia, bo w tym miejscu mocno ma zabielone miejsce i ostatnio ma straszne ciśnienie na wkładanie piąstek i wszystkiego innego do buzi.

A i pytanie mam, czy bolą Wam nadgarstki?? Mnie bolą już od dłuższego czasu, i coraz bardziej, zwłaszcza prawy nadgarstek. Ktoś mi mówił, że może być to odwapnienie, bo karmię piersią ale mi się nie wydaje. Boli mi najbardziej jak długo ręka leży i potem poruszam, albo też przy podnoszeniu Julki, teraz też jak piszę w jednej pozycji a potem zginam do góry, to straszny ból przeszywa. Co mogę z tym zrobić? Jakieś okłady?
Możesz mieć zespół cieśni nadgarstka. Powinien obejrzeć to ortopeda i zdiagnozować (chyba rtg wystarczy). Niestety przez pracę przy komputerze nabawiłam się tego ustrojstwa ale staram się często zmieniać pozycję ręki, ćwiczyć nią.

Odwiązałam dziś jedną z maskotek w karuzeli (tę, którą Ewelinka ciągnie najchętniej). Nie sądziłam, że taki maluch może aż tak bardzo się cieszyć. Całe ciało poszło w ruch a oczy aż błyszczały. I ten uśmiech Dla takich chwil radości u dziecka dałabym jej wszystko czego zapragnie I zaczyna się troszkę częściej śmiać na głos Nie są to spektakularne postępy ale zamiast jednego smiechu są np. dwa. I nieco częsciej wydaje z siebie inne głosy. Uff... Może jeszcze się uwokalni to moje dziecko uparte i leniwe

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 08:35   #3120
natkulec
Zadomowienie

dzień dobry
znowu jesteśmy pierwsze
nocka ok, budzenie 2 razy, ale nie wiem o której to 2 było o 5:20 a od 7:30 nie śpimy, jesteśmy już po kaszce
dziś sie chmurzy i jest 21st

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości