|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#68281 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści
Cytat:
|
|
|
#68282 |
|
Zadomowienie
|
AjriszMarta, Benek23, Ag Rafka, yarrowia, DzierzbaCzarnoczelna dziękuję
Teraz tak, poszukam zdjęcia na którym widać jak się skręciły by ją uwydatnić wczoraj Ciachnęłam ogonek już tydzień temu ale nie było to tak widoczne. Mogłam nie szaleć z tymi nożyczkami, dziś sięgały ledwo za kark. Trudno, odrosną ![]() Zdarza mi się tez słyszeć coś miłego na temat włosów, ale najlepsze to było jak będąc w 1 liceum spotkałam dawną nauczycielkę i zdenerwowała się, że rodzice pozwolili mi w tym wieku zrobić trwałą oo, długo szukać nie musiałam, nie dość, że i tak się mocno skręciły (czego już nie widać przez puch ) to jeszcze te obcięte całkiem w górę podskoczyły. Tak samej sobie zaszkodzić to tylko ja potrafię
Edytowane przez vidia9 Czas edycji: 2012-08-24 o 21:40 |
|
|
|
#68283 |
|
Zakorzenienie
|
cześć Kręcone
mam do Was pytanie - może któraś z Was będzie robiła zamówienie z ZSK? bo miałabym prośbę w takim razie... ja dzisiaj zrobiłam, zapłaciłam i ogarnęłam się że nie zamówiłam pantenolu!
|
|
|
|
#68284 |
|
Rozeznanie
|
|
#68285 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#68286 |
|
Rozeznanie
|
Aileen96. włosów kręconych nie rozczesujemy po umyciu - zwłaszcza na sucho.
lejniseczka, podziel się zdjęciem, pewnie nie jest tak źle jak myślisz Czego używasz do stylizacji? Bo o tym też nie można zapominać przy kręconych włosach. Osobiście znam jedną osobę, która nie używa żadnych produktów poza szamponem i od czasu do czasu odżywki i Jej włosy ładnie się układają i nie puszą - chociaż ma też gorsze dni. Co do zdjęć moich włosów, to na za wiele się nie nastawiajcie, ot zwykłe kręciołki i raczej stąd ten zachwyt postronnych osób kondycyjnie zaś nie jest najlepiej i jeszcze długa droga przede mną by osiągnąć ideał - dlatego też do Was przyszłam :P.
|
|
|
|
#68287 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A co do żelu Aile, kto jest jego producentem? Mogłabyś tutaj wkleić jego kod kreskowy? Wklejałaś gdzieś skład tego żelu?
|
|
#68288 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
jako, że sama jestem tu od kilku miesięcy zaledwie i też musiałam się zmierzyć z problemem pod tytułem "co tu kupić na początek" to Ci napiszę małą ściągę ![]() do mycia: isana z bobassu lub facelle ewentualnie hegron różowy do spukiwania : gorąco polecam bingo spa, ja mam keratyne i spiruline, kolagen i coś tam i shea i 5 alg (nie umiem powiedzieć, która najlepsza, bo wszystkie świetne), a jak nie masz gdzie kupić bingaczy to garnier avocado i masło karite bez spłukiwania: jakąś odżywkę z apteczki babuni (najczęściej się tu przewijają myślę) stylizacja: żel mrożący lub pianka isany do loków jak wolisz ewentualnie robiony żel lniany (aj dawno nie robiłam <wstyd>) ot takie małe zakupy Cię czekają.. ![]() bym zapomniała dodać - z tych Twoich włosach widać potencjał ![]() przeczytałam wszystko zaakceptowanie loków to spore wyzwanie, więc gratuluję podjęcia się go ![]() myjąc włosy myjadłem zwanym facelle nie zauważyłyście, żeby włosy były jakieś takie dziwne w dotyku? bo ja nie mogę ogarnąć tego uczucia.. i kto mi powie JAK WYDOBYĆ SPRĘŻYNY z tych moich włosów, bo widzę, że chcą się sprężynować, ale jakoś się tak wszystkie ze sobą nie mogą zgadać i albo do połowy sprężyna, później fala, albo jedno pasmo fala, drugie sprężyna.. <foch> więc o co im chodzi?
|
|
#68289 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=572337 Witam i życze wytrwałości w dbaniu o loki ![]() Cytat:
Jeśli zamówiłaś i zapłaciłaś dzisiaj to napisz im szybko maila, o tym panthenolu to jeszcze zdążą Ci go dołożyć do przesyłki. Jak odpiszą to dopłacisz. Ja tak zrobiłam nie dawno.
|
|
#68290 |
|
Rozeznanie
|
Czas na mnie
Mam nadzieję, że uda mi się wstawić foto. Zdjęcie robione z lampą, więc wiadomo, że włoski wyglądają nieco lepiej niż w rzeczywistości Cięcie jest tragiczne, wiem XD staram się regularnie podcinać, by pozbyć się "ogonka" - od kilku lat ścinam się sama .
|
|
|
|
#68291 |
|
Zakorzenienie
|
własnie mi uświadomiłyście, że koniec miesiąca się zbliża i czas na podsumowanie.
co do włosów, to zdecydowanie lepiej się układają, kocham je
|
|
|
|
#68292 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#68293 |
|
Rozeznanie
|
O, rany, piękności, rude i kręcone-uwielbiam!
|
#68294 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
one już są piękne!
|
|
|
|
|
#68295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki za radę |
|
|
|
|
#68296 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
cudowne są
|
|
#68297 | |
|
Zakorzenienie
|
lejniseczka pokaż zdjęcia włosów
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#68298 |
|
Zadomowienie
|
Doe cudowne są
|
|
|
|
#68299 |
|
Rozeznanie
|
Ojej! Dziękuję Wam z całego serducha! Kochane jesteście! Ogólnie to lubię swoje włosy, bardzo lubię, ale mam nadzieję, że przy Waszym wsparciu uda mi się je pokochać i doprowadzić do niemal idealnego stanu i kondycji
.
|
|
|
|
#68300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama kiedyś miałam, ale wypłukiwanie się koloru i odrost mnie denerwowały ;(
|
|
|
|
|
#68301 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#68302 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mój pierwszy zestaw którym potraktowałam włosy wykorzystując domowe zapasy: do mycia: Profis Scandic Water Mask odżywka b/s: Isana Hair, Haarkur Intensiv - Pflege odżywka d/s: Isana z babasu (nie byłam pewna czy się nadaje, ale nic innego nie znalazłam) -> i przy okazji pytanie do bardziej zaawansowanych czy ona nadaje się do tego celu? stylizacja: żel lniany domowej roboty po takim zestawie moje falowano-kręcone włosy były w stanie akceptowalnym do wieczora przy kolejnym myciu postanowiłam wypróbować wychwalanego przez wszystkich Garniera avokado i karite (d/s) oraz zaopatrzyłam się w Joannę z Apteczki Babuni z miodem i mlekiem (b/s), efekty: moje włosy nie nie lubią Garniera, wyżej wymieniony zestaw z Garnierem i Joaśką strasznie mi obciążył włosy, po wyeliminowaniu Garniera i wrzuceniu z powrotem Isany było wszystko okej Tak więc, metoda prób i błędów polegająca na obserwacji włosów, każdy jest inny i może lubić coś innego Życzę powodzenia
|
|
|
|
|
#68303 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kiedy kupowałam farby w drogeriach czekałam na wypłukiwanie, bo zawsze wychodził mi za ciemny. Teraz używam farby fryzjerskiej i kolor nie dość, że jest taki, jak powinien, to jeszcze wypłukuje się bardzo powoli. Ogólnie za dobrze się czuję w rudym, bym z niego zrezygnowała, a teraz już mi nawet za bardzo odrosty nie przeszkadzają - poza tym przy mocno kręconych nie są aż tak bardzo widoczne - i teraz niweluje je raz na 2-3 miesiące. Cytat:
Mam w planach jeszcze trochę centymetrów a ścinane są na czuja i teraz dążę do delikatnego wyrównania . Z dzisiejszych obserwacji: moim włosom lepiej chyba sprzyja Isana babassu niż Garier avocado - ale jeszcze to sprawdzę przy okazji kolejnych 2 myć. |
||
|
|
|
#68304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
robiłam zdjęcie składu, ale go przepiszę teraz: Aua, VP/VA Copolymer, Carbomer, triethanoloamine, glicerin, pantenol, propylene glycol, parfum, PEG 40 hydrogenated oil, PEG-25, PABAMethylchloroisothiazo ilnone, Methylisothiazoilnone, Cl 42080 A kod kreskowy: 5904114070094 |
|
|
|
|
#68305 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Do stylizacji używam hmmm.. wypróbowałam żel lniany i było całkiem ok, ale jako że mam bardzo cienkie włosy w tej chwili to jak mi je trochę posklejał i uwydatnił skręt to wyglądały na cieńsze i krótsze niż są po paru dniach wypróbowałam tylko płukankę lnianą - było lepiej i tak stosuję. Nie wiem czy można to nazwać stylizacją, skoro to tylko płukanka Aha, i na końcówy daję też zielony krem z biedronki bo trochę je obciąża i się tak nie puszą - ale to chyba też nie jest typowa stylizacja Kiedyś używałam Nivea FC, ale szału nie było i tak sobie stoi, od czasu do czasu użyję. Mam jeszcze taki lotion do kręconych Marc Anthony Strictly Curls (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,47152,marc-anthony-true-professional-strictly-curls-curl-defining-lotion.html) i po nim mocny skręt z tym, że skład przestał mi się podobać jak zaczęłam patrzeć na te składy przez Was Jeśli chodzi o zdjęcia włosów - dziś postaram się zrobić i wstawić aktualne, a póki co załączam dwa starsze: 1) z maja tego roku czyli pierwsze dni jak zdecydowałam się przestać prostować je lokówko-suszarką (tu pozostawione do całkowitego wyschnięcia, tutaj jeszcze używałam tego lotionu MarcAnthony Strictly Curls) 2) jakieś parę dni po ostatnim przycięciu czyli jakiś miesiąc temu (trochę wymęczone bo strasznie wiało tego dnia), tutaj chyba po Nivea FC choć nie jestem pewna ![]() Od tyłu zdjęć nie mam. Wiem, że średnio widać tutaj, ale niestety jak już pisałam - niechętnie dałam się fotografować w tym 'pokręconym' okresie Dziś może zrobię coś więcej pod kątem samych kudłów to pewnie będzie lepiej widać.
|
|
|
|
|
#68306 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cześć
widać, że włosy mają duży potencjał dziewczyny już ci pomogły, ja jeszcze dodam, że warto zajrzeć do Codziennika Kręconowłosych i podpatrzeć jakich zestawów używamy ![]() ps. popularna do tej pory była odżywka Alterry morela i pszenica,ale ostatnio została wycofana ze sprzedaży ![]() Cytat:
ale trudno, jak piszesz odrosną, no i przy lokach aż tak nie widać wszelkich wpadek ![]() Cytat:
Pomijając długość moje włosy układają się podobnie jak u ciebie, kilka pasm zwija się w rulony,reszta to fale i cóż...pogodziłam się już z tym, po prostu. Cytat:
Prawie każda z nas zaczynała od masakry, można to zobaczyć w dzienniku regeneracji Super, że zaakceptowałaś fakt posiadania loków i próbujesz się do nich przyzwyczaić, teraz pójdzie z górki Cytat:
|
|
|
#68307 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A włoski mi się podobają i mają potencjał - moje wyglądały gorzej w momencie w którym zaakceptowałam ich skręt (jak znajdę, to wstawię zdjęcia), od tamtej pory pozbyłam się jednak zupełnie włosów poddanych rozjaśnianiu i prostowaniu (obecne włosy widziały prostownicę z 3 razy) - troszkę pracy i na pewno Ci się odwdzięczą Czekam na aktualne fotki
Edytowane przez Doe Czas edycji: 2012-08-25 o 11:21 |
||
|
|
|
#68308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na razie o farbowaniu nie myślę, ale może kiedyś wrócę do rudego
|
|
|
|
|
#68309 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ehh chyba sobie go dziś upichcę Mój TŻ już chyba zaakceptował moją włosową obsesję, ale jak kupiłam krem z Biedry, Facelle do h.intymnej i te BabyDream'y fur mama i powiedziałam, że to wszystko jest do włosów to mu szczena opadła i się spytał, czy to nie jest jeszcze wystarczający powód, żeby mnie zaprowadzić do psychiatry Powiedziałam mu, że to chyba dobrze, że jeszcze czasem po tylu latach umiem go zaskoczyć hehe ![]() A foty wstaw, bo nie potrafię uwierzyć, że z takimi cudnymi włosiskami mogło być coś kiedyś nie tak są po prostu idealne-błyszczące, piękny skręt, długość i ten kolor Dziewczyny dziękuję Wam za wsparcie, niesamowicie się cieszę, że trafiłam na to forum |
|
|
|
|
#68310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:37.

) to jeszcze te obcięte całkiem w górę podskoczyły. Tak samej sobie zaszkodzić to tylko ja potrafię

Potem użyłam pierwszy raz od miesiąc szamponu z SLS - Barwa Czarna Rzepa - też pięknie śmierdzi, mieszanka to już nawet nie mówię. Nie ma to jak zmywać jedno śmierdzidło drugim
one już są piękne!

kiedy kupowałam farby w drogeriach czekałam na wypłukiwanie, bo zawsze wychodził mi za ciemny. Teraz używam farby fryzjerskiej i kolor nie dość, że jest taki, jak powinien, to jeszcze wypłukuje się bardzo powoli. Ogólnie za dobrze się czuję w rudym, bym z niego zrezygnowała, a teraz już mi nawet za bardzo odrosty nie przeszkadzają - poza tym przy mocno kręconych nie są aż tak bardzo widoczne - i teraz niweluje je raz na 2-3 miesiące.
po paru dniach wypróbowałam tylko płukankę lnianą - było lepiej i tak stosuję. Nie wiem czy można to nazwać stylizacją, skoro to tylko płukanka
Dziś może zrobię coś więcej pod kątem samych kudłów to pewnie będzie lepiej widać.