|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III
Hej miśki, czas wstać! jak można tak spać!
![]() Pobuuuuudka! |
|
|
|
#4262 |
|
Zakorzenienie
|
ale cisza.....
witam sie przy śniadanku ![]() wstawiam fotkę dzisiejszego brzuszka tuż po wstaniu, jeszcze w piżamce żeby był tylko dzidziusiowy a nie jedzeniowy wczoraj zaczęliśmy z syniusiem 22 tydz |
|
|
|
#4263 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej! Ja już nie śpię od dawna, nawet byłam tu przez chwilkę, ale jak zobaczyłam, że nikogo nie ma, to sobie poszłam.
Dzisiaj przyjeżdżają do nas teście, także mam trochę roboty... Na razie odpoczywam.Sylwietta1988, fajniusi brzusio.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-08-25 o 09:36 |
|
|
|
#4264 |
|
Zakorzenienie
|
to chyba ta pogoda tak działa na nas, że takie tu pustki
![]() w każdym razie u mnie nie sprzyja aktywności: niskie ciśnienie, zachmurzone niebo i wiatrzysko urywające głowę- na szczęście przy tym wszystkim jest w miarę ciepło ![]() ale spacerów raczej urządzac dziś nie bedę |
|
|
|
#4265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam z rana laski Jej ale jest duchota na dworze, ledwo oddycham ;/ ;/ ;/ Ja czekam na TŻ tzn o 15 dopiero przyjedzie, ale już się stęskniłam więc trzeba się odpicować, obejrzeć odcinek sexu w wielkim mieście i czekać a i zjeść sniadanie
|
|
|
#4266 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wspaniały brzunio![]() Tak mi się na imprezę wczoraj nie chciało iść, ale były suuuuuuuuper. Normalnie jak na weselu, wyżery po pachy, tylko tańców brakowało. Oczywiście później się przebrała, bo jak podjadłam to sukienka ciasna się zrobiła. Jestem już po śniadanku i zmykam na lumpy.Paaaaaaaa |
|
|
|
|
#4267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My z dzidziolem zaczęliśmy wczoraj 19 tydzień Wiem, że w końcu poczuję, ale wiecie jak to jest, zaczynam się martwić i zastanawiać czy wszystko jest ok. Ale u mnie będzie to późno pewnie przez tłuszcz na brzuchu- trudniej się przebić ![]() Niestety nie mogę z Wami ostatnio posiedzieć regularnie, bo całe dnie spędzam u rodziców, a oni mają awarię netu. Naprawdę Blueconnect to szajs
|
|
|
|
|
#4268 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36108382]Hej miśki, czas wstać! jak można tak spać!
![]() Pobuuuuudka![/QUOTE] Haha ostatnio moj tz mi to na yt puszczal :d Ja aktualnie siedze otoczona 4 dzieci
|
#4269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dorabiasz jako niania?
|
|
|
|
|
#4270 |
|
BAN stały
|
Cześć
Właśnie skończyłam śniadanko. W planach mam chwilkę popracować na kompie, potem sprzątanie sobotnie chaty, potem idziemy z małżem coś zjeść na miasto, a wieczorem wpadają do nas znajomi i będziemy grać w pokera ![]() O 5 nad ranem zaatakowała mnie GŁODZILLA!! Próbowałam walczyć, ale z marnym skutkiem..musiałam wstać i coś zjeść Po zjedzeniu zasnęłam w 5 sekund ![]() bokeh przyzwyczajaj się ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- super !! Zaraz będziesz miała połowę My jutro zaczynamy 17 tydzień
|
|
|
|
#4271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie w nocy z łóżka wyciąga jedynie chęć sikania
|
|
|
|
|
#4272 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Przewracałam się pół godziny, żeby zasnąć, ale się nie dało. To nie był zwykły głód. Ja czułam jak mnie od środka coś zasysa, wciąga...nie wiem jak to opisać Miałam wrażenie, że zaraz wciągnie mi żołądek, wątrobę i wszystko po kolei
|
|
|
|
|
#4273 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w 15-tym tygodniu
Już po sniadaniu, jak co 3 dzień kulki czeko z mlekiem, pare orzechów laskowych i nektarynka. Musze poprasować ![]() Maluchna nie widziałam tej kreacji twojej, dodałas w klubie zdj? |
|
|
|
#4274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedynie to wstaje ze dwa razy na siusiu ![]() ajj trzeba się ogarnąć mój tz właśnie wraca, a miał wrócić później, a ja siedzę w szlafroku i nie wiem na co czekam ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
Ja na sniadanie zrobiłąm sobie owoce z jogurtem naturalnym pokroiłam nektatynke ze cztery śliwki i gruszkę mniam mniam ale nie mogę dojeść tego Jeszcze 5 tyg i połowa ja w pon zaczynam 22 tydz
|
|
|
#4275 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Mamusie
Mam pytanko - czym się ratowac w razie opryszczki wargowej? Wyskoczyła mi wieczorem łajza jedna na dolnej wardze i potraktowałam ja wczoraj Zoviraxem, tylko on na mnie działa. I teraz mam obawy czy dobrze zrobiłam czy może lepiej niczym jej nie smaroowac, tylko przeczekac... Pomóżcie, please
|
|
|
|
#4276 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Sylwietta, Ewik gratuluję kolejnych tygodni ja dziś zaczynam 18 ![]() Dziewczyny, czy któraś z Was ma twardnienia brzucha? Jeśli tak to jak to wygląda, długo to trwa? Bo mnie dopada tylko w nocy, ostatnio jak łykam więcej magnezu to mniej, ale to tak dziwnie bo wszędzie mówią, żeby przy twardnieniach odpocząć, a ja to mam jak wstaję w nocy z pełnym pęcherzem. Któraś też tak ma? ![]() Co dziś na obiad robicie? U mnie chyba będzie spagetti I znowu mam ogromną ochotę na drożdżówki z makiem, najlepiej takie świderki, trzeba będzie niedługo się zebrać i pojechać kupić
|
|
|
|
#4277 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A jak rozpoznajesz te twardnienie brzucha? Co wtedy czujesz? |
||
|
|
|
#4278 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio kupiłam w carrefourze, za 60 zł. Był też na promocji jakiś za 29 zł, ale taki najbardziej podstawowy.Cytat:
Ale miałam ciężką nockę. Nie mogłam spać przez wiatr i deszcz. A rano o 9 zadzwonili teście że do nas jadą i będą za 5 minut. Dodam że nas obudzili tym telefonem. A w domu syf
|
||
|
|
|
#4279 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4281 |
|
Zadomowienie
|
Robi mi się taka twarda kulka jakby w dole brzucha. To jest tak, że chwilkę wcześniej czuję takie dziwne napięcie i jak sobie położę w tym miejscu rękę to czuje jak mi tam wszystko "rośnie". I to trwa chwilkę, kilka sekund, ja się zazwyczaj obracam na bok wtedy bo mam wrażenie, że się wtedy wszystko rozluźnia.
|
|
|
|
#4282 |
|
Zakorzenienie
|
NNieeee to polowa rodzenstwa tz :P druga polowa juz starsza jest, a wszystkie mnie tak kochaja (nie wiem czemu?) Ze kazda gada do mnie i wszystkie na raz sie przekrzykuja chca isc za reke..... Glowa wielka jak ameryka!
A tak to siedze na ganku i opalam nogi a reszte mam w cieniu, ufff
|
#4283 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
Już po badaniach. Wypiłam ta glukozę, na szczęście nie było tak źle jak się tego obawiałam. Wcisnęłam pół cytryny. Dziwnie się piło 2 smaki: cierpka cytryna i słodkie jak cukier puder. Ale nic mi nie było, miałam tak, że przez chwile jakby mnie mdliło ale to bardziej z głodu !!! Dlatego jak wróciłam do domu to zjadłam 3 kanapki ![]() Aaa najgorzej było jak mi się odbijało tą glukozą fujj Cytat:
Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2012-08-25 o 11:34 |
|
|
|
|
#4284 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4285 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jeszcze lubię z cynamonem, ale ostatnio nie ma dobrych w sklepach. Jak będę miała więcej siły to upiekę dużo, tylko na razie wyrabianie drożdżowego ciasta chyba by mnie wykończyło
|
|
|
|
|
#4286 |
|
Zakorzenienie
|
Wy tu o obiadku już mówicie, a ja dopiero się za sprzątanie zabieram.
Wszyscy wybyli na zakupy, zostałam tylko ja i TŻ w domu, musimy ogarnąć pokoje, schody itp itd. Nie chce mi się, mam ochotę pobawić się dzisiaj makijażem, ale niestety - obowiązki wzywają. Co do obiadu, to spaghetti brzmi pysznie, może się też skuszę. Szklanka19, to co opisujesz jako twardnienie brzucha, to prawdopodobnie Twoje dziecko. Ja też tak mam, jak moje dziecko zmienia sobie pozycje w środku, albo przesuwa się z jednej strony brzucha na drugą - dzisiaj nawet uwieczniłam na zdjęciu, jak z jednej strony miałam dużą wypukłość, a z drugiej prawie płasko było. Także bez paniki, twardnienie brzucha objawia się raczej jako twardnienie całego brzucha, jak podczas wzdęcia. Dziewczyny, a jak Wasze brzuchy? Tzn stan skóry na nich? Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-08-25 o 12:01 |
|
|
|
#4287 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie leczo, potem zrobię fasolkę szparagową z masełkiem i bułką tartą.
Kończy się robić drugie pranie, jeszcze 2 czekają. Niedługo bierzemy się z TŻ za oklejanie okien folią przeciwsłoneczną (rychło w czas ) ale najpierw trzeba umyć ![]() Obudziłam się przed 2 na siku (akurat TŻ wrócił ze szlajania z kolegą) i chyba przez godzinę nie mogłam zasnąć - tak mnie nogi bolały że myślałam, że oszaleję Chyba zwiększę magnez.Czytałyście? https://wizaz.pl/Mama-z-klasa/Porod-...-bez-nacinania
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-08-25 o 12:10 |
|
|
|
#4288 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie nie zauważyłam jakiejś większej różnicy. Owszem, jest naciągnieta bo bobolek mam całkiem sporawy ale jest ok. Nic mnie narazie nie drapie, nie ciągnie, może dlatego że regularnie nawilżam ją balsamem
|
|
|
|
#4289 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
ja dziś od 6 na nogach, spać nie mogłam, na 8 do fryzjera - idziemy dziś na wesele... tak mi się strasznie nie chce Jutro pewnie będę odsypiać, więc się nie odezwę - napiszę w poniedziałek, więc nie produkujcie za dużo... |
|
|
|
#4290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:59.

Wiem, że w końcu poczuję, ale wiecie jak to jest, zaczynam się martwić i zastanawiać czy wszystko jest ok. Ale u mnie będzie to późno pewnie przez tłuszcz na brzuchu- trudniej się przebić

Po zjedzeniu zasnęłam w 5 sekund 

czy może lepiej niczym jej nie smaroowac, tylko przeczekac... Pomóżcie, please
ja dziś zaczynam 18