|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X
Cytat:
Moja kuzynka jak pojechała rodzić to wiedziała tylko jej mama (mieszkają razem). I ja uważam że bardzo dobrze. Bo ciocia czekała spokojnie aż się urodzi.Cytat:
Edytowane przez niteczka83 Czas edycji: 2012-08-25 o 10:23 |
||
|
|
|
#2012 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kammalika ja lezalam na patologi to mam do mnie na kom dzwonila a w dzien jak juz poszlam rodzic to nie mogla sie dodzwonic wiec na porodowke dzwonila co mnie tylko zdenerwowwalo i zirytowalo, wiec.... tym razem jak juz sie zacznie nawet lekkie skurcze to zadzonie do niej ze zaczelam rodzic i ze nie chce zadnych telefonow zeby mnie nie rozpraszaly i zadzwonie sama jak juz mala sie urodzi. Mama oczywiscie ze ja i mala najwazniejsza i ze bedzie czekac na moj tel. Edytowane przez Today_Tommorow Czas edycji: 2012-08-25 o 10:23 |
|
|
|
|
#2013 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale super ![]() :j upi:Cytat:
![]() o ciuszki super![]() ![]() Cytat:
moja chrzesniaczka ma jedna nerke tylko i tez na usg wsio w porzadku, urodzila sie i robili jej usg bo byla hipotrofikiem i tez oki, a w innym szpitalu szukali przyczyn problemow z moczem sie okazalo ze tylko jedna nerke ma, to jak wczesniejsze badania robili nie wiem ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() no i udanego weselicha |
||||
|
|
|
#2014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do informacji o porodzie to poinformuje rodzinę - w końcu tata będzie na miejscu (przyjeżdża mi pomóc przy dziecku - ale jego do szpitala nie chcę raczej brać ![]() Znajomym tutaj pewnie damy znać, że się zaczęło Chociaż - koleżanka jest bardzo emocjonalna i pewnie nie będzie spała, ani nie będzie mogła się na pracy skupić
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-08-25 o 10:26 |
|
|
|
|
#2015 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2016 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju dziewczyny już macie trójeczkę z przodu!!
Ale ten czas leci!! Gratuluje wszystkim!!
|
|
|
|
#2017 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję Sola
heh, to był 3 jaki brałam pod uwagę. Na Solec mam dość blisko. Muszę jeszcze pogadać z lekarzem. Chyba wezmę go jako plan B (a może plan A). Boję się, że będą mnie odsyłać od szpitala do szpitala. Kaaamila - zapomniałam i Tobie pogratulować kolejnego tygodnia ![]() Chyba dziś spotkam się z moim największym wrogiem - prasowaniem. Czas zacząć się przyzwyczajać - czuję że to będzie codzienność.Bo tak leży to pranie i na mnie patrzy ![]() A we wrześniu biorę się porządnie za wyprawkę. Będę miała więcej czasu
|
|
|
|
#2018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem mu taka za to wdzięczna Czekam już i z głodu 'umieram', bo mój księciunio jeszcze śpi.Co do września - też już za 2 tyg zaczynam urlop, więc będzie duuuużo czasu dla siebie
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-08-25 o 10:47 |
|
|
|
|
#2019 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla Twojego tż (za prasowanie, pranie i śniadanka w soboty ). Eh, u mnie raczej mąż jak może to omija żelazko - tylko słyszę "Kochanie ale przecież nie widać tego wygniecienia, zobacz jak założę to nic nie ma" He, he... wiem coś o tym mój też jeszcze smacznie śpi. Stwierdził przed chwilą że już późno i przekręcił się na drugi bok - śpioszek A wrzesień tuż, tuż... ![]() Wyjęłam deskę, żelazko, podłączyłam i ... czas start. Najważniejsze to się nie irytować ![]() Mystiquee - dziękuję za dopisanie mnie na pierwszej stronie Edytowane przez niteczka83 Czas edycji: 2012-08-25 o 11:05 |
|
|
|
|
#2020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehehe. Poprasuje mi rzeczy, ale potem zostawi karteczkę, żebym sobie sama je pochowała Mój ojciec też żelazka się nie boi. Głównie to właśnie jego kojarzę prasującego. Widocznie i ja i mama mamy dobrego nosa do facetów ![]() niteczka83 - odpal sobie muzykę - pójdzie szybciej i przyjemniej
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-08-25 o 11:08 |
|
|
|
|
#2021 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2022 |
|
Zakorzenienie
|
mój M na początku baaardzo mi pomagał - praktycznie mogłam leżeć plackiem, a w domu było posprzątane i ugotowane, ciuchy wyprane, wyprasowane i pochowane
ale teraz jak pracuje po 12 godzin, to niestety nie ma siły na nic. Zrobiliśmy podział obowiązków, do niego należy tylko zmywanie i wynoszenie śmieci. Ja i tak cały dzień siedzę w domu to swoim tempem mogę wszystko robić nie powiem, ostatnio miałam taki kryzys że w końcu M sam wrzucił pranie bo nawet skarpetek czystych nie miał ale teraz stopniowo nadrabiam zaległości, póki mam siłę, bo potem będzie tylko gorzej
|
|
|
|
#2023 |
|
Zadomowienie
|
Peperonik - wspaniale, że macie już wyznaczoną datę ślubu
Gratuluję ![]()
|
#2024 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze, doznałam szoku! mój 13-letni siostrzeniec (mieszka w norwegii) zakochany, dodał nawet fotkę na fb gdzie całuje się ze swoją nową dziewczyną!!
a teraz wybył na motorze z moim szwagrem jakieś 500km od domu, i jeżdżą sobie po górach. Masakra
|
|
|
|
#2025 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
13 lat i tak może sam sobie jeździć?
|
|
#2026 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
macie nosa dziękuję, chyba odpalę muzykę bo normalnie po kilku koszulkach już sobie przerwę zrobiłam kark mnie boliCytat:
Też mamy podział obowiązków - on odkurza, myje podłogi, myje łazienkę, wyrzuca śmieci i codziennie robi mi obiadki. Do robienia obiadów dopuszcza mnie ewentualnie w weekendy. A gotuje fantastycznie nie przesadzam Generalnie to ja zmywam (ale to lubię ), sprzątam kurze i piorę. Więc mam malutko. Poprostu obydwoje mamy awersję do prasowania ![]() Wogóle odkąd zaszłam w ciążę to nawet nie mogę pomyśleć o dotknięciu odkurzacza, dźwiganiu czegokolwiek (łącznie ze składaniem deski do prasowania), sięganiu do wyższych półek, używaniu detergentów itd A już nie mówię o zakupach - max. mogę przynieść chleb i mleko (żeby nie było za ciężko ). Wiem że to fajne że tak o mnie dba i jestem mu wdzięczna, jest kochany ale czasem mam już ochotę zrobić coś konkretnego bo energia mnie rozpiera
|
||
|
|
|
#2027 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi się nie chce sprzątać, pogoda jest zdecydowanie do spania...
Tż śpi po nocce, a jak zacznę sprzątać to zacznie się też trzaskanie i pewnie go obudzę.. A bałagan mamy co najmniej jakby tornado przeszło... ![]() Pogoda jest pod psem, dobrze, że wczoraj mi legginsy ciążowe przyszły
|
|
|
|
#2028 |
|
Zakorzenienie
|
łoo matko, ale pedzicie... ja zostałam wrobiona w robienie ciasta i sprzatnie jeszcze... tylko łazienka mi została jeszcze.
Co do informowania o porodzie to tylko tż i pewnie moi rodzice bo z nimi mieszkamy, a po to tylko do tesciów zadzwonic. I nie chce żadbych odwiedzin cioć wujków, kuzynek itp, bede tolerowac tylko tż i rodziców i w zadnym wypadku teściowej!!!! Boże już słysze jej rady w szpitalu itp ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- ide sie ta łazienka zajać
|
#2029 |
|
Zakorzenienie
|
Jak zacznę rodzić to na pewno powiadomię rodzinę, żeby się nie martwili. Mamę, babcię, teściową. Nikogo więcej. Zaznaczę, że żeby nie wydzwaniali tylko czekali na wiadomość i tyle.
Do szpitala też nie chcę żeby mi się goście zwalali... bez przesady, odwiedzić mogą mnie w domu jak ich zaproszę, a nie żeby mnie jeszcze wkurzali.
|
|
|
|
#2030 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
TŻ nie wymieniam, bo to oczywiste
|
|
#2032 |
|
Zadomowienie
|
Moja nie jest taka zła. Lubię ogólnie ją, choć czasem mamy różne zdania na pewne tematy.
|
#2033 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze, to ja nikogo bym nie chciała oprócz mojej mamy i tż.
Odwiedzić mogą w domu, a nie w szpitalu. To nie miejsce spotkań.
|
|
|
|
#2034 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja tak samo
|
|
#2035 | |
|
Zadomowienie
|
Tu powinny zabrzmieć fanfary - prasowanie pokonane
Jestem z siebie dumna. Chyba przeżyję w przyszłości te miliony malutkich ubranek ![]() Cytat:
to jeszcze tatę. Ale tyle wystarczy ![]() Też jestem za tym że odwiedzić to zapraszam do domu. Z drugiej strony - dziewczyny w szpitalach jak jest wszystko ok to trzymają już coraz częściej tylko 2 doby. Więc przecież mogą Nas chętni poodwiedzać w domu. Zresztą mnie zawsze mama uczyła że nie ma co się pchać do szpitala w odwiedziny i ewentualnie roznosić bakterie. Tam jest dużo małych dzieci itd. Odwiedzić to można później.
|
|
|
|
|
#2036 |
|
Zadomowienie
|
Wszystko do dupy ;(
W nocy zle sie czulam, wstawalam chyba z 10x do wc :/ ale spoko, szyciutko rano wstalam bo tz mial odebrac samochod brata od mechanika i nim mielismy jechac do 3 hurtowni na zakupy dzieciowe i do wawy...... przy okazji okazalo sie ze ktos na parkingu stuknal moj samochod i spier##### nie widzialam jeszcze wiec pewnie dopiero wtedy moje wkurzenie siegnie zenitu! do tego tż do tej pory siedzi u mechanika wiec z wyjazdu nici.....siedze jak ta pipa wyszykowana i wychodzi na to ze moge siedziec dalej bo nic z tego nie bedzie
|
|
|
|
#2037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Matko kochana bez przesady. A moją mamę chcę w szpitalu, bo to ona mi najwięcej mówi, radzi, przy niej też się będę czuła raźniej - ale to wiadomo, że już po porodzie. Jak się tż będzie czepiał, dlaczego moja mama może przyjść do szpitala, a jego mama nie to go wywalę na zbity pysk z tej sali i zakaże mu więcej przyłazić. Edytowane przez Mystiquee Czas edycji: 2012-08-25 o 12:32 |
|
|
|
|
#2038 |
|
Raczkowanie
|
Czesc wszystkim. Gratuluje rozpoczetych tygodni
, brzuszki widziałam śliczne zgrabne.![]() Wstałam o 6 zawiozłam mężula do pracy i musze po niego jechac jakos koło 16 ale bliziutko bo dzis do biura nie musiał jechac tylko na sama budowe wiec bedzie wczesniej w domciu. Ja dzis ugotowłąma obiadek zapiekanka ziemniaków, nieskromnie powiem ze mi wyszła super ![]() ![]() ![]() i zaraz biore sie za sprzatanie tak mi sie nie chce, nie czuje sie najlepiej, jakos takie mam kłucie w podbrzuszu jakby w pecherzu czy gdzies, ale tylko jak chodze, jak siedze i jak leze to nie co to moze byc??? Mała dzis aktywna wierci sie na wszystkie strony i moze ona mi gniecie pecherz, bo latam sikac co chwila. Noce zaczynaja mi sie coraz bardziej nieprzespane, jakos tak duszno mi, goraco,niech juz sie ochlodzi bo spie pod sama poszewką na kołdre, jeszcze przykrywam tylko tyłek(boje sie ze mi jakis pajak siadzie na tyłku) a nogi nie bo bym sie udusiła z tego goraca, jeszcze Mój mąz mnie grzeje grzejnik takiz niego zawsze jest taki goracy , poza tym dzis wstawałams ikac co chwila i teraz latam do kibla non stop chyba mała faktycznie naciska mi na pecherz z tad te bóle na dole, ale nie wiem juz sama... ? miała tak któras?
|
#2039 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny nie wiem jak Wy ale ja od 12tc biorę Prenatal Classic i za 90tabletek płaciłam 50zł. Weszłam teraz na stronę DOZ i mają w promocji takie samo opakowanie za 38,16zł, zaraz zamówiłam i w poniedziałek pójdę odebrac
|
|
|
|
#2040 |
|
Raczkowanie
|
a jesli chodzi o to kto ma wiedziec o moim prodzie to na pewno mąz i mama, ale jak mieszkam u tesciowje to i ona bedzie wiedziec. Do szpiatal na pewno zabieram meza i mamuske, chce zeby była tam ze mna
po prostu jej potrzebuje.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.

Czas zacząć się przyzwyczajać - czuję że to będzie codzienność.

ale teraz stopniowo nadrabiam zaległości, póki mam siłę, bo potem będzie tylko gorzej
(30/30)
*