Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-25, 10:21   #2011
niteczka83
Zadomowienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X

Cytat:
Napisane przez Kamalika Pokaż wiadomość
W sumie tak jak teraz to czytam to dobrym sposobem będzie powiedzenie żeby nie dzwonili i wyłączenie telefonów - tyle że mogą do szpitala wydzwaniać ehhhhhh
No właśnie u nas tesciowa zawsze wie lepiej
To chyba lepiej nie informować.
Moja kuzynka jak pojechała rodzić to wiedziała tylko jej mama (mieszkają razem). I ja uważam że bardzo dobrze. Bo ciocia czekała spokojnie aż się urodzi.

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
ale jak jest mozliwosc nie infor to ja tak radze inaczej telefon co 5 min tak miala moja siostra zwariowac mozna
wogóle w życiu nie wpadłabym na dzwonienie do kogokolwiek. A nie raz wiedziałam że moje bardzo dobre koleżanki, kuzynka czy przyjaciółka pojechały już rodzić. Przecież podczas porodu (który często naprawdę trwa wiele godzin - chodzi mi od momentu przyjęcia do szpitala) nikt nie ma czasu na odbieranie telefonów. Nie przesadzajmy. Ja zawsze czekałam poprostu aż się urodzi i rodzice Maleństwa sami przyślą informację np. sms. Wtedy dopiero odpowiadałam i to też zwykle sms'em (bo domyślałam się że są zmęczeni). W życiu nie wpadłabym na dzownienie Chyba trzeba wyłączyć tel...

Edytowane przez niteczka83
Czas edycji: 2012-08-25 o 10:23
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 10:22   #2012
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Cytat:
W sumie tak jak teraz to czytam to dobrym sposobem będzie powiedzenie żeby nie dzwonili i wyłączenie telefonów - tyle że mogą do szpitala wydzwaniać ehhhhhh

No właśnie u nas tesciowa zawsze wie lepiej

Kammalika
ja lezalam na patologi to mam do mnie na kom dzwonila a w dzien jak juz poszlam rodzic to nie mogla sie dodzwonic wiec na porodowke dzwonila co mnie tylko zdenerwowwalo i zirytowalo, wiec.... tym razem jak juz sie zacznie nawet lekkie skurcze to zadzonie do niej ze zaczelam rodzic i ze nie chce zadnych telefonow zeby mnie nie rozpraszaly i zadzwonie sama jak juz mala sie urodzi. Mama oczywiscie ze ja i mala najwazniejsza i ze bedzie czekac na moj tel.

Edytowane przez Today_Tommorow
Czas edycji: 2012-08-25 o 10:23
Today_Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 10:22   #2013
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gk7 Pokaż wiadomość
Hemoglobina to chyba od tej pokrzywy, którą piję 2 razy dziennie
Co do cukru to sama zaskoczona jestem.
cukier tez moze byc od pokrzywy,ponoc jej picie i jeszcze zurawiny ma wplyw na trzustke i radzenie sobie z poziomem cukru

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość
mamy termin ślubu na 20.10.2012r na godz 17.30
ale super:j upi:

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
Mysmy dzis rozpoczeli 30 tydzien!!!!!!!!!!!!A ze w c&a byly meeeega wyprzedaze to dziewczynki obkupilam znow...a potem przyjechala jeszcze znajoma z 2 kartonami!!ja chyba tego nie zdaze im pozakladac...na pierwsze 1,5 roku ciuszki juz mam
za tydzien o ciuszki super i brzusio

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Cześć Kobietki
Witamy Was w 26 tygodniu

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
ehhh jest mi cholernie smutno wczoraj moja kuzynka urodziła córeczkę i nawet jej nie widziała bo od razu zawieźli malutką do kliniki we Wrocławiu i leży w inkubatorze z wadą płuc ☠☠☠☠a to na bank było do wykrycia.... jedno płuco malutkie, drugiego praktycznie nie ma przepuklina jakaś itp ...
ja ☠☠☠☠☠☠☠e... też chodziła na NFZ .... co za palant z tego lekarza!!!!! Też jej badania wyglądały tak pobieżnie jak moje dzisiejsze....
Zaczełam sie stresować płakać mi sie chce... moja mama smutna, ciocia i kuzynka załamane, zalane łzami ... ah : Szkoda gadać
☠☠☠☠a jak mozna takiej wady nie wykryć ?!??!?!
cholera biedna malutka, oby szybko cos zaradzili
moja chrzesniaczka ma jedna nerke tylko i tez na usg wsio w porzadku, urodzila sie i robili jej usg bo byla hipotrofikiem i tez oki, a w innym szpitalu szukali przyczyn problemow z moczem sie okazalo ze tylko jedna nerke ma, to jak wczesniejsze badania robili nie wiem

Cytat:
Witam się i ja z Wami już w 31 tygodniu

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Hej Laseczki !

Wpadłam przywita sie i uciekam, bo szykujemy sie dzisiaj na weselicho ! Przed nami 100 km. drogi !

Dziewczynki macie piękne brzuszki i gratuluje rozpoczęcia kolejnych tygodni

My dzisiaj zaczynamy 29 t.c.

Trzymajcie się
za tydzien no i udanego weselicha

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 10:25   #2014
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się i ja z Wami już w 31 tygodniu

Ale miałam zalatany ten tydzień kosmicznie - odbierałam nowy dowód i wszędzie musiałam nanieść zmiany ehhhhh kocham takie rzeczy.
W poniedziałek zaczynamy szkole rodzenia a we wtorek mam usg to po 30 tygodniu - zobaczymy co tam to moje dziecko wyczynia.

Po ostatniej rozmowie z koleżanką, która opowiadała że zrobiła wielki błąd informując mamę i teściową o tym że rodzi i jedzie do szpitala (cały czas wydzwaniały jak oszalałe) zastanawiam się jakie Wy macie podejście. Będziecie informowały rodzinę że zaczynacie rodzić czy nie?
Ja się zastanawiam czy nie powiedzieć wszystkim że termin cesarki mam później niż faktycznie wyznaczony a dopiero po wszystkim poinformować

peproniku gratuluję wyznaczenia daty ślubu

halwaya nie martw się - mnie od trzycyfrowego wyniku na wadze dzielą gramy
Gratulacje 31 tygodnia

Co do informacji o porodzie to poinformuje rodzinę - w końcu tata będzie na miejscu (przyjeżdża mi pomóc przy dziecku - ale jego do szpitala nie chcę raczej brać ) - to najwyżej do niego będzie gorąca linia. Sami do szpitala nie zadzwonią, bo to by musieli po angielsku gadać -zresztą chyba mój szpital nawet nie udziela żadnych informacji telefonicznych. 'Teściowa' jest taktowna i o nią się nie boję
Znajomym tutaj pewnie damy znać, że się zaczęło Chociaż - koleżanka jest bardzo emocjonalna i pewnie nie będzie spała, ani nie będzie mogła się na pracy skupić

Edytowane przez halwaya
Czas edycji: 2012-08-25 o 10:26
halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 10:28   #2015
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość

Peperonik - a możesz przypomnieć mi gdzie planujesz rodzić?
Bo ja z tym swoim jakaś niezdecydowana jestem. I próbuję opracować plan B.

Peperonik planuje rodzić w szpitalu na Solcu.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 10:31   #2016
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Jeju dziewczyny już macie trójeczkę z przodu!!
Ale ten czas leci!! Gratuluje wszystkim!!
Stary 2012-08-25, 10:37   #2017
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Peperonik planuje rodzić w szpitalu na Solcu.
dziękuję Sola a nawet dwa razy
heh, to był 3 jaki brałam pod uwagę. Na Solec mam dość blisko. Muszę jeszcze pogadać z lekarzem. Chyba wezmę go jako plan B (a może plan A).
Boję się, że będą mnie odsyłać od szpitala do szpitala.

Kaaamila - zapomniałam i Tobie pogratulować kolejnego tygodnia

Chyba dziś spotkam się z moim największym wrogiem - prasowaniem. Czas zacząć się przyzwyczajać - czuję że to będzie codzienność.
Bo tak leży to pranie i na mnie patrzy
A we wrześniu biorę się porządnie za wyprawkę. Będę miała więcej czasu
Stary 2012-08-25, 10:45   #2018
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba dziś spotkam się z moim największym wrogiem - prasowaniem. Czas zacząć się przyzwyczajać - czuję że to będzie codzienność.
Bo tak leży to pranie i na mnie patrzy
A we wrześniu biorę się porządnie za wyprawkę. Będę miała więcej czasu
Mój tż uwielbia prasować i to głównie on operuje żelazkiem Jestem mu taka za to wdzięczna w ogóle pranie to też jakby jego działka i śniadania w soboty też Czekam już i z głodu 'umieram', bo mój księciunio jeszcze śpi.

Co do września - też już za 2 tyg zaczynam urlop, więc będzie duuuużo czasu dla siebie

Edytowane przez halwaya
Czas edycji: 2012-08-25 o 10:47
Stary 2012-08-25, 10:57   #2019
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Mój tż uwielbia prasować i to głównie on operuje żelazkiem Jestem mu taka za to wdzięczna w ogóle pranie to też jakby jego działka i śniadania w soboty też Czekam już i z głodu 'umieram', bo mój księciunio jeszcze śpi.

Co do września - też już za 2 tyg zaczynam urlop, więc będzie duuuużo czasu dla siebie
dla Twojego tż (za prasowanie, pranie i śniadanka w soboty ). Eh, u mnie raczej mąż jak może to omija żelazko - tylko słyszę "Kochanie ale przecież nie widać tego wygniecienia, zobacz jak założę to nic nie ma" a tam cała koszula do prasowania. Pranie dla niego to nie problem.
He, he... wiem coś o tym mój też jeszcze smacznie śpi. Stwierdził przed chwilą że już późno i przekręcił się na drugi bok - śpioszek
A wrzesień tuż, tuż...

Wyjęłam deskę, żelazko, podłączyłam i ... czas start. Najważniejsze to się nie irytować
Mystiquee - dziękuję za dopisanie mnie na pierwszej stronie

Edytowane przez niteczka83
Czas edycji: 2012-08-25 o 11:05
Stary 2012-08-25, 11:06   #2020
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
dla Twojego tż (za prasowanie, pranie i śniadanka w soboty ). Eh, u mnie raczej mąż jak może to omija żelazko - tylko słyszę "Kochanie ale przecież nie widać tego wygniecienia, zobacz jak założę to nic nie ma" a tam cała koszula do prasowania. Pranie dla niego to nie problem.
He, he... wiem coś o tym mój też jeszcze smacznie śpi. Stwierdził przed chwilą że już późno i przekręcił się na drugi bok - śpioszek
A wrzesień tuż, tuż...
Co do prasowania - to jak ostatnio wyciągnęłam żelazko, żeby sama sobie koszulę wyprasować to mój aż przyleciał oglądać jak mi idzie hehehe. Poprasuje mi rzeczy, ale potem zostawi karteczkę, żebym sobie sama je pochowała
Mój ojciec też żelazka się nie boi. Głównie to właśnie jego kojarzę prasującego. Widocznie i ja i mama mamy dobrego nosa do facetów
niteczka83 - odpal sobie muzykę - pójdzie szybciej i przyjemniej

Edytowane przez halwaya
Czas edycji: 2012-08-25 o 11:08
Stary 2012-08-25, 11:09   #2021
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję Sola a nawet dwa razy
heh, to był 3 jaki brałam pod uwagę. Na Solec mam dość blisko. Muszę jeszcze pogadać z lekarzem. Chyba wezmę go jako plan B (a może plan A).
Boję się, że będą mnie odsyłać od szpitala do szpitala.

Nie ma sprawy
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 11:12   #2022
landi0909
Zakorzenienie

mój M na początku baaardzo mi pomagał - praktycznie mogłam leżeć plackiem, a w domu było posprzątane i ugotowane, ciuchy wyprane, wyprasowane i pochowane ale teraz jak pracuje po 12 godzin, to niestety nie ma siły na nic. Zrobiliśmy podział obowiązków, do niego należy tylko zmywanie i wynoszenie śmieci. Ja i tak cały dzień siedzę w domu to swoim tempem mogę wszystko robić nie powiem, ostatnio miałam taki kryzys że w końcu M sam wrzucił pranie bo nawet skarpetek czystych nie miał ale teraz stopniowo nadrabiam zaległości, póki mam siłę, bo potem będzie tylko gorzej
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 11:14   #2023
Cecilia89
Zadomowienie

Peperonik - wspaniale, że macie już wyznaczoną datę ślubu Gratuluję
Cecilia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 11:19   #2024
landi0909
Zakorzenienie

kurcze, doznałam szoku! mój 13-letni siostrzeniec (mieszka w norwegii) zakochany, dodał nawet fotkę na fb gdzie całuje się ze swoją nową dziewczyną!! a teraz wybył na motorze z moim szwagrem jakieś 500km od domu, i jeżdżą sobie po górach. Masakra
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 11:22   #2025
Cecilia89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
kurcze, doznałam szoku! mój 13-letni siostrzeniec (mieszka w norwegii) zakochany, dodał nawet fotkę na fb gdzie całuje się ze swoją nową dziewczyną!! a teraz wybył na motorze z moim szwagrem jakieś 500km od domu, i jeżdżą sobie po górach. Masakra
Nie do pomyślenia 13 lat i tak może sam sobie jeździć?
Stary 2012-08-25, 11:40   #2026
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Co do prasowania - to jak ostatnio wyciągnęłam żelazko, żeby sama sobie koszulę wyprasować to mój aż przyleciał oglądać jak mi idzie hehehe. Poprasuje mi rzeczy, ale potem zostawi karteczkę, żebym sobie sama je pochowała
Mój ojciec też żelazka się nie boi. Głównie to właśnie jego kojarzę prasującego. Widocznie i ja i mama mamy dobrego nosa do facetów
niteczka83 - odpal sobie muzykę - pójdzie szybciej i przyjemniej
macie nosa dziękuję, chyba odpalę muzykę bo normalnie po kilku koszulkach już sobie przerwę zrobiłam kark mnie boli

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
mój M na początku baaardzo mi pomagał - praktycznie mogłam leżeć plackiem, a w domu było posprzątane i ugotowane, ciuchy wyprane, wyprasowane i pochowane ale teraz jak pracuje po 12 godzin, to niestety nie ma siły na nic. Zrobiliśmy podział obowiązków, do niego należy tylko zmywanie i wynoszenie śmieci. Ja i tak cały dzień siedzę w domu to swoim tempem mogę wszystko robić nie powiem, ostatnio miałam taki kryzys że w końcu M sam wrzucił pranie bo nawet skarpetek czystych nie miał ale teraz stopniowo nadrabiam zaległości, póki mam siłę, bo potem będzie tylko gorzej
Landi - jeśli chodzi o mojego męża to mam super naprawdę. Też mamy podział obowiązków - on odkurza, myje podłogi, myje łazienkę, wyrzuca śmieci i codziennie robi mi obiadki. Do robienia obiadów dopuszcza mnie ewentualnie w weekendy. A gotuje fantastycznie nie przesadzam Generalnie to ja zmywam (ale to lubię ), sprzątam kurze i piorę. Więc mam malutko. Poprostu obydwoje mamy awersję do prasowania
Wogóle odkąd zaszłam w ciążę to nawet nie mogę pomyśleć o dotknięciu odkurzacza, dźwiganiu czegokolwiek (łącznie ze składaniem deski do prasowania), sięganiu do wyższych półek, używaniu detergentów itd A już nie mówię o zakupach - max. mogę przynieść chleb i mleko (żeby nie było za ciężko ). Wiem że to fajne że tak o mnie dba i jestem mu wdzięczna, jest kochany ale czasem mam już ochotę zrobić coś konkretnego bo energia mnie rozpiera
Stary 2012-08-25, 11:44   #2027
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Ale mi się nie chce sprzątać, pogoda jest zdecydowanie do spania...
Tż śpi po nocce, a jak zacznę sprzątać to zacznie się też trzaskanie i pewnie go obudzę.. A bałagan mamy co najmniej jakby tornado przeszło...

Pogoda jest pod psem, dobrze, że wczoraj mi legginsy ciążowe przyszły
Stary 2012-08-25, 11:46   #2028
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

łoo matko, ale pedzicie... ja zostałam wrobiona w robienie ciasta i sprzatnie jeszcze... tylko łazienka mi została jeszcze.

Co do informowania o porodzie to tylko tż i pewnie moi rodzice bo z nimi mieszkamy, a po to tylko do tesciów zadzwonic. I nie chce żadbych odwiedzin cioć wujków, kuzynek itp, bede tolerowac tylko tż i rodziców i w zadnym wypadku teściowej!!!! Boże już słysze jej rady w szpitalu itp

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

ide sie ta łazienka zajać

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 11:55   #2029
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Jak zacznę rodzić to na pewno powiadomię rodzinę, żeby się nie martwili. Mamę, babcię, teściową. Nikogo więcej. Zaznaczę, że żeby nie wydzwaniali tylko czekali na wiadomość i tyle.
Do szpitala też nie chcę żeby mi się goście zwalali... bez przesady, odwiedzić mogą mnie w domu jak ich zaproszę, a nie żeby mnie jeszcze wkurzali.
Stary 2012-08-25, 11:58   #2030
Cecilia89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Jak zacznę rodzić to na pewno powiadomię rodzinę, żeby się nie martwili. Mamę, babcię, teściową. Nikogo więcej. Zaznaczę, że żeby nie wydzwaniali tylko czekali na wiadomość i tyle.
Do szpitala też nie chcę żeby mi się goście zwalali... bez przesady, odwiedzić mogą mnie w domu jak ich zaproszę, a nie żeby mnie jeszcze wkurzali.
Ja również poinformuję rodziców, teściową, jak zacznę rodzić. I tylko ich będę zniosła przyjąć w szpitalu TŻ nie wymieniam, bo to oczywiste
Stary 2012-08-25, 12:00   #2031
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Ja tam teściowej w szpitalu nie chce...

P

Szymonek
Stary 2012-08-25, 12:03   #2032
Cecilia89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
Moja nie jest taka zła. Lubię ogólnie ją, choć czasem mamy różne zdania na pewne tematy.
Stary 2012-08-25, 12:04   #2033
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
Szczerze, to ja nikogo bym nie chciała oprócz mojej mamy i tż.
Odwiedzić mogą w domu, a nie w szpitalu. To nie miejsce spotkań.
Stary 2012-08-25, 12:05   #2034
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cecilia89 Pokaż wiadomość
Moja nie jest taka zła. Lubię ogólnie ją, choć czasem mamy różne zdania na pewne tematy.
Ja moja też lubię... ale na odległość

Cytat:
ja tak samo

P

Szymonek
Stary 2012-08-25, 12:11   #2035
niteczka83
Zadomowienie

Tu powinny zabrzmieć fanfary - prasowanie pokonane
Jestem z siebie dumna. Chyba przeżyję w przyszłości te miliony malutkich ubranek

Cytat:
No ja oprócz mamy i mojego męża to jeszcze tatę. Ale tyle wystarczy
Też jestem za tym że odwiedzić to zapraszam do domu.
Z drugiej strony - dziewczyny w szpitalach jak jest wszystko ok to trzymają już coraz częściej tylko 2 doby. Więc przecież mogą Nas chętni poodwiedzać w domu.
Zresztą mnie zawsze mama uczyła że nie ma co się pchać do szpitala w odwiedziny i ewentualnie roznosić bakterie. Tam jest dużo małych dzieci itd. Odwiedzić to można później.
Stary 2012-08-25, 12:21   #2036
justa86
Zadomowienie

Wszystko do dupy ;(
W nocy zle sie czulam, wstawalam chyba z 10x do wc :/ ale spoko, szyciutko rano wstalam bo tz mial odebrac samochod brata od mechanika i nim mielismy jechac do 3 hurtowni na zakupy dzieciowe i do wawy...... przy okazji okazalo sie ze ktos na parkingu stuknal moj samochod i spier##### nie widzialam jeszcze wiec pewnie dopiero wtedy moje wkurzenie siegnie zenitu! do tego tż do tej pory siedzi u mechanika wiec z wyjazdu nici.....siedze jak ta pipa wyszykowana i wychodzi na to ze moge siedziec dalej bo nic z tego nie bedzie
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 12:30   #2037
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
No ja oprócz mamy i mojego męża to jeszcze tatę. Ale tyle wystarczy
Też jestem za tym że odwiedzić to zapraszam do domu.
Z drugiej strony - dziewczyny w szpitalach jak jest wszystko ok to trzymają już coraz częściej tylko 2 doby. Więc przecież mogą Nas chętni poodwiedzać w domu.
Zresztą mnie zawsze mama uczyła że nie ma co się pchać do szpitala w odwiedziny i ewentualnie roznosić bakterie. Tam jest dużo małych dzieci itd. Odwiedzić to można później.
Dokładnie. Po co latać jak kot z pęcherzem po szpitalach, żeby dziecko zobaczyć. Poczekają dwa dni i będą mogli w domu go zobaczyć, a nie świra dostawać, bo już trzeba lecieć!
Matko kochana bez przesady.
A moją mamę chcę w szpitalu, bo to ona mi najwięcej mówi, radzi, przy niej też się będę czuła raźniej - ale to wiadomo, że już po porodzie.
Jak się tż będzie czepiał, dlaczego moja mama może przyjść do szpitala, a jego mama nie to go wywalę na zbity pysk z tej sali i zakaże mu więcej przyłazić. Moja mama nie dziczeje na widok każdego dziecka, nie panikuje jak wariatka i nie będzie mi małego tarmosić jak jej powiem, że ma go zostawić. A na pewno takiej osoby potrzebować nie będę po porodzie, żeby się nade mną użalała i stresowała mnie jeszcze bardziej.

Edytowane przez Mystiquee
Czas edycji: 2012-08-25 o 12:32
Mystiquee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 12:54   #2038
Lonia89
Raczkowanie

Czesc wszystkim. Gratuluje rozpoczetych tygodni , brzuszki widziałam śliczne zgrabne.
Wstałam o 6 zawiozłam mężula do pracy i musze po niego jechac jakos koło 16 ale bliziutko bo dzis do biura nie musiał jechac tylko na sama budowe wiec bedzie wczesniej w domciu.
Ja dzis ugotowłąma obiadek zapiekanka ziemniaków, nieskromnie powiem ze mi wyszła super
i zaraz biore sie za sprzatanie tak mi sie nie chce, nie czuje sie najlepiej, jakos takie mam kłucie w podbrzuszu jakby w pecherzu czy gdzies, ale tylko jak chodze, jak siedze i jak leze to nie co to moze byc???
Mała dzis aktywna wierci sie na wszystkie strony i moze ona mi gniecie pecherz, bo latam sikac co chwila. Noce zaczynaja mi sie coraz bardziej nieprzespane, jakos tak duszno mi, goraco,niech juz sie ochlodzi bo spie pod sama poszewką na kołdre, jeszcze przykrywam tylko tyłek(boje sie ze mi jakis pajak siadzie na tyłku) a nogi nie bo bym sie udusiła z tego goraca, jeszcze Mój mąz mnie grzeje grzejnik takiz niego zawsze jest taki goracy, poza tym dzis wstawałams ikac co chwila i teraz latam do kibla non stop chyba mała faktycznie naciska mi na pecherz z tad te bóle na dole, ale nie wiem juz sama... ? miała tak któras?

12.01.2008 - nasz początek*
28.07.2010- zaręczyny
16.07.2011- ŚLUB;*
28.03.2012 - dwie wymarzone kreseczki
29.11.2012- Nasz termin
Lonia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 12:56   #2039
perelka_np
Zadomowienie

GG do perelka_np Send a message via Skype™ to perelka_np

Dziewczyny nie wiem jak Wy ale ja od 12tc biorę Prenatal Classic i za 90tabletek płaciłam 50zł. Weszłam teraz na stronę DOZ i mają w promocji takie samo opakowanie za 38,16zł, zaraz zamówiłam i w poniedziałek pójdę odebrac

Moje maleństwo 3D

Wiktorek

Następna wizyta 19.10.2012

perelka_np jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 12:56   #2040
Lonia89
Raczkowanie

a jesli chodzi o to kto ma wiedziec o moim prodzie to na pewno mąz i mama, ale jak mieszkam u tesciowje to i ona bedzie wiedziec. Do szpiatal na pewno zabieram meza i mamuske, chce zeby była tam ze mna po prostu jej potrzebuje.

12.01.2008 - nasz początek*
28.07.2010- zaręczyny
16.07.2011- ŚLUB;*
28.03.2012 - dwie wymarzone kreseczki
29.11.2012- Nasz termin
Lonia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości