|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)
ulala ja tu zajeta zabawianiem Roba, a tu taki miod na moje serce sie leje.
Kurcze bardzo mi miło, ze się dobrze czyta te moje wypociny . Wszelakie pozytywne opinie przyjmuje bardzo chętnie jak na prozną istote przystało![]() gosia, natkulec dziekuje za wiare w moje mozliwosci, ale nigdy nie myslalam o pisaniu w ten sposob. Lubie to, ale tak własnie na luzaka bez "parcia na szkło"..Zresztą ja tu tak o przyslowiowej "dupie marynie" pisze, wiec obawiam sie, że nie udzwignelabym ciezaru jakiegos konkretnego tematu do opisania. Kiedys cos tam do szuflady powstalo, ale slad po tym zaginal.Jednakze obiecuje dziewczyny ,ze jak cos ujrzy światło dzienne to macie pierwsze egzemplarze (w twardych okladkach,bo innych nie lubie) w prezencie ![]() Wlasnie mi się tu chlopaki wycieraja po kapieli. Tzn. T wyciera Roba , zeby nie bylo niejasnosci. Jednym slowem zaraz pora otworzyc mleczarnie,bo klientela w blokach startowych. Wlasnie slysze z pokoju "a teraz Twoj ulubiony alantan" także etap darcia paszczy przed Nimi( Rob nienawidzi ubierania). Mam nadzieje, ze nie rosnie mi Maly Ekshibicjonista, ktory bedzie w parkach rozchylal plaszcze i pokazywal roleksy za pazucha .Pieke wlasnie kurze girki w piekarniku i taka porcja, ze chyba po sąsiada zapukam. Sami mozemy nie dac rady
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#3152 | ||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Właśnie potrzyłam na ich strone. Mają troche droższe jedzonko niż np hipp organic. Fajnie że zakupy udane, ja wczoraj byłam w asdzie i też kupiłam 7 podkoszulków z długim rękawkiem 10 f za wszystkie bo są promocje ![]() ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Ciekawe jak desia po urodzinach Adasia ?
Edytowane przez 88natka Czas edycji: 2012-08-25 o 19:47 |
||
|
|
|
#3153 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Gratki skończonych tygodni ![]() Moja ostatnio ma problemy z kupami. Jakby zaparcia Jak nauczyć dziecko pić z czegoś poza piersią? Kurczę nie sądziłam że to będzie taki problem. Musi przyjmować płyny jak mnie nie bedzie a ona nie chce nic poza cycem |
|
|
|
#3154 |
|
Zadomowienie
|
Mravka jeśli nie chcesz nam powieści napisać to musisz nam tutaj pisać żebyśmy miały co czytać
![]() Madzia już wykapana, nakarmiona cycami i śpi, nie za bardzo chciała jeść kaszkę na kolację, zjadła tylko kilka łyżeczek i dalej był ryk, chyba jeszcze nie załapała że to też łagodzi głód bo do cyca się przypięła jakby nie jadła cały dzień idę zrobić sobie kolację, jak zwykle jem o tej porze, a mówią że po 18 nie powinno się jeść, chyba to wymyślił jakiś facet
|
#3155 |
|
Zakorzenienie
|
Wiktorek zasnie pewnie ok 22.00 bo spal do 19.30 na spacerze
trzecia drzemka mu sie przesunela niestety ![]() a ja zmeczona jak codzien czyli zadna nowosc heh i mamy nowa umiejetnosc bujanie sie na nogach wrzuce na maila film w wolnej chwlili
|
|
|
|
#3156 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moim zdaniem bardzo fajna zabawka.U gory (na dachu) ma uchwyt do sprawnego przenoszenia. Ja jestem zabawko-maniaczka i powinnam omijac sklepy z zabawkami szerokim lukiem. Ta kupilam w Boots za 15f byla,a mialam kupony 20f or more -5f ![]() To moze doidy cup przypasuje?Bo juz chyba wszystkie opcje sprobowaliscie. Cytat:
![]() Powinno sie nie jesc 2 godziny przed snem,ta 18 to mit.
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2012-08-25 o 21:11 |
|||
|
|
|
#3157 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry wieczorowa pora
![]() Tynka te plamki wygladaja troszke jak u Hani na brzuszku I pleckach,tylko ze ona miala je zlane w jeden wielki plat pokrywjacy 1/3 brzuszka I pleckow,zeszlo po miesiacu po smarowaniu alantanem,pozniej oliwa z oliwek a ostatnio 2x dziennie mustela stelatopia,bo jesli jest suche to musisz nawilzyc/natluscic,no tylko na szyjce to dosc trudne miejce. Konia a ja mialam pytac czy tutek to zolw ![]() natka zdrowka! A co z tikki? My tez jeszcze bez zabkow. Bylismy u znajomych,kolezanka bardzo chce miec dziecko,tylko jej facet niezbyt. Konmi jezdzili caly dzien bo te mistrzostwa to dystans prawie 200km,wiec po naszym estate jezdzili I sasiednim bo nasze ziemie I sasiedniego estate naleza do dwoch braci (szejkow).na koniec rozpetala sie burza z piorunami,helikopter transportowy szukal miejsca obok naszego domu na lace aby wyladowac bo pewnie bossa musieli ratowac przed burza.fajnie to wygladalo jak przejezdzali na koniach a fioletowo od blyskawic bylo,oczywiscie uwazam ze to okrucienstwo dla koni. Hania zasnela dzis w minute,ale miala 3 drzemki tylko po pol h kazda. Na dniach powinna sie urodzic Hani siostra cioteczna w hameryce
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-08-25 o 21:01 |
|
|
|
#3158 |
|
Zakorzenienie
|
hejka dziewczyny
wkoncu Was znalazłam![]() mam do Was pytanko, bo u nas jest problem gdyz mała ma nietolerancje nabiału. ja mam ograniczona diete i nie najada sie moim mlekiem bo po oproznieniu cycków dalej byla glodna. Wiec zaczełam dokarmiac mm. Mlekiem hipoalergicznym(takie kazała kupic wrazie wu lekarka) no i nie wiem cyz od mkleka czy jak ale kupki małej zaczely smierdziec a i przez całą noc i dzisiejszy dzien nie moze zorbic kupki, za to wali bączki smierdzace jak zgniłe jajka I nie wiem od czego, Czy Mialyscie moze podobny problem? do tej pory mała robila kupki co chwile a teraz... az sie boje nocy ze znowu bedzie marudna i bedzie stekac pręzac sie![]() acha jak robila kupki to zaczeły byc takie strzelające. Sluz miały jeszcze przed dokarmianiem mm ale teraz tez ten sluz sie pojawia. A i na twarzy ma taką kaszke w niektorych miejscach
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-08-25 o 21:04 |
|
|
|
#3159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moze to po mm? |
|
|
|
|
#3160 |
|
Zakorzenienie
|
strzelajace kupki , kaszka i te smierdzac ekupki i baczki to odkad mm fakt. Ale sluz i prezenie przy kipkach byly wczesniej po nabiale.
Wyboru w hipoalergicznych mlekach niema, mam tez kupione pepti bo raz zmieniłam na pepti po uzgodnieniu z pediatrą przes telefon tą co wyleczyła małą z gronkowca, Tyle ze gdy bylysmy na szczepieniu niedanwo to doktorka kazała wrocic do tego hipoalergiczngeo bo mow ze dowodu na alergie niema a pepti to lek a nie mleko. A wydaje mis ie ze przy poepti bylolepiej byla kaszka na buzce tez
|
#3161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak czy siak wspolczuje problemow
|
|
|
|
|
#3162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak do cyca przywykła że masakra. Nie sądziłam że będzie taki problem |
|
|
|
|
#3163 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiktor ma jeszcze 3 drzemki? Madzia już tylko 2 po 1-1,5 godz ![]() widziałam filmik na fb, super, Madzia robi tak samo
|
|
#3164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3165 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nawet jakbym chciała to po pierwsze nie chce mi się jeść wcześniej a po 2 zajmuję się Madzią a wieczorami przeważnie jestem sama.---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Madzia jakby 3 raz usnęła to nie wiem o której poszła na noc spać ![]() Oglądam na tvp1 Szósty zmysł, dobrze że go już widziałam bo bym sie bała
|
|
#3166 |
|
Zadomowienie
|
mamy kolejnego ząbka
druga jedynke dolna![]() nie mam siły dzis na nic juz,a jeszcze kilka rzeczy musze zrobic. Mateusz śpi , szyjke wymyłam , wysmarowałam ,zobaczymy jak bedzie rano.
|
#3167 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieję że z szyjką bedzie lepiej
|
|
#3168 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
za zabek!Ale tych zabkow na naszym watku,codziennie jakis przybywa ![]() A my ciagle czekamy
|
|
#3169 |
|
Zadomowienie
|
idę spać, dobranoc
|
#3170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas ostatnia drzemka jest z reguly ok 17 i spanie juz na noc 20-21
|
|
|
|
|
#3171 |
|
Wtajemniczenie
|
Prince polo jak dokarmialam mm tez zaczely sie cuchnace strasznie pierdzioszki I strzelajace kupki.pojawilo sie mega odparzenie I odstawilam mm I problem cuchnacych kupek zniknal.kaszke niedawno mielismy na boczkach od paszek do bioderek i na klatce piersiowej,ale czy to od mleka bylo to nie wiem bo ja nabialu nie jem,a kaszka pojawila sie sporo po odstawieniu mm.trzymam za Was kciuki.
|
|
|
|
#3172 |
|
Zakorzenienie
|
My też. Jednak ani widu ani słychu.....
|
|
|
|
#3173 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
właśnie potrzę na strone boots i widzę dużo fajnych zabawek ja chyba zamówię przez neta bo u nas nie ma takiego wyboru. Ja też jestem "zabawko-maniaczka" bo uwielbiam jej radość jak widzi nową zabawkę Cytat:
. Współczuję. Ja na Twoim miejscu skonsulowałabym się z innym lekarzem, może powie coś innego![]() Cytat:
Cytat:
![]() U nas znów ciężko z zasypianiem mąż nie podołał musiałam się zwlec z łóżka, goràczka niestety mi nie ustępuje.Olivia ostatnio jest strasznie płaczliwa mam nadzieje że to przez skok.. Póki co to jest nasz najgorszy, bo poprzednich prawie nie odczułam jutro muszę się czuć lepiej bo męża do 22 nie będzie w domuPrzeniosłam okulistę na środę, muszę iść bo okulary u mnie są nie uniknione. ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3174 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jakiś czas temu Piotruś też przez parę dni nie robił kupki i wtedy właśnie puszczał tylko śmierdzące bąki...ale potem wszystko wróciło do normy. Tylko on z tego co pamiętam wtedy już nie był dokarmiany mm tylko na cycku i lekarz uspokajał, że do tygodnia może nie być kupki to jest ok. Może spróbuj zmienić to mleko na inne...tego pepti chyba bym na własną rękę nie podawała...może inne hipoalergiczne? A jakie jej teraz podajesz?śluzu w kupkach już nie mamy odkąd zaczęłam rozszerzać dietę. My wczoraj mieliśmy gości...siostrę tż - ta z mężem i o miesiąc młodszym od Piotrusia synkiem ![]() Mały im zasnął w aucie jak do nas jechali i przełożyli go do łóżeczka Piotrusia...spał całą imprezę a kiedy nadszedł czas na spanie nocne Piotrusia o 20 to ten się obudził i także się minęli i nie mieli okazji się ze sobą pobawić ![]() Ok...idę spać, bo ledwo żyję dzisiaj ![]() dobranoc!
|
|
#3175 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
My mamy duzy wybor,ten nasz Boots jest dwupoziomowy,na pietrze wszystko dzieciece(ciuchy i zabawki glownie)na dole czesc dzieciecych,bo sa kosmetyki,butelki,gryzaki ,pieluchy itd.Jak wjechalam na pietro i weszlam w zabawki,to bym mogla caly dzien tam siedziec.Ciuszki tez fajne maja.I napalilam sie na duzo zabawek kapielowych,jeszcze troche i na to przyjdzie czas
|
|
#3176 |
|
Zadomowienie
|
http://www.facebook.com/photo.php?fb...count=1&ref=nf co powiecie na taką fryzurę? Chyba sobie zrobie tylko dłuższą opcje, moje włosy się właśnie tak naturalnie kręcą więc chyba fajnie to będzie wyglądało.
|
|
|
|
#3177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dopajasz Małą wodą, podajesz coś do picia? Bo może te śmierdzące bączki od tego,że jest zatwrdzenie i kał za długo przebywa w jelicie grubym? Może też czegoś za dużo być w składzie tego mleczka, chyba musisz iść do lekarza, jeśli to nie przejdzie i skonsultować zmianę mleka ....zdrówka i sił życzę ![]() Natka fajna ta fryzurka, jeśli masz takie loki tnij , ja tam zawsze mowię ciąć ![]() Mravka dla mnie powieść też w twardej z dedykacją , włóż tam jeszcze jakąs szpatułkę do zdrapywania kupy gołębia , co żarł ten Twój posłaniec? nasrakał takie suchary ,że teraz czekam na jakieś mega ulewy,żeby mi to ładnie zmyło Smacznych jaj ze wsi życzę, szkoda,że daleko ode mnie mieszkasz , ja mam wielu rolników znajomych i wszystko wiejskie mogę dostać .Popytaj wśród znajomych, może ktoś ma takie chody, pojedziesz do pani ze wsi , kupisz taniej i pani zarobi więcej. My po imprezie było miło, Dziewczyny dostały prezenty od chrzestnych, jedzonko dobre, wszystko grało i buczało.Pogoda dopisała.ps. a teraz leje , papapa kupy Mravkowego gołębia, oł jeeeee Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-08-25 o 23:21 |
|
|
|
|
#3178 |
|
Wtajemniczenie
|
natka tak po 6 miesiacu zaczne wprowadzac nose rzeczy ale nie spieszy mi sie powiem szczerze,nie mam parcia na rozszerzanie diety no ale w koncu za kilka tygodni zaczac bedzie trzeba.
---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Karo to sie chlopcy mineli
|
|
|
|
#3179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a druga moja rada - podaj w butelce cos innego dobrego co nie leci z piersi, moze w ten sposob sie przekona do butelki i potem juz wszystko bedzie chciala z niej pic. Powodzenia ![]() Od dwoch dni probowalam cos napisac i telefon mi padal na koniec czytania a ja w lozku jak zwykle czytam ![]() Moja corcia dala mi popalic przez ostatnie 3 dni :/ zaczelo sie w srode, co dzien bylo gorzej, az sie balam dnia dzisiejszego... Ale bylo lepiej. Bo ostatnio jak tylko otwierala oczka to do samej nocy "eeee, eeee", myslalam ze sie wykoncze, nawet na raczkach marudzila. I teraz mysle aby tez moze kupic te homeopatyczne na zabkowanie.. Ma opuchniete dziaselka odkad te dolne jedynki wyszly, ale tyle czasu a nic wiecej nie wychodzi... Sama nie wiem. Gratki kolejnych miesiecznic i tygodniowek , my dzis konczymy 5msc. Przepraszam za bledy, ale z tel pisze. Do jutra
|
|
|
|
|
#3180 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc szybko tż dogrzał resztę, zjadła 2/3.Dopchnęła mlekiem, rośnie mi chyba żarłoczek, prawie wcale się nie ubrudziła, nie plułaKupka piękna, humor dobry, jutro jedziemy z czymś następnym jarzynowa chyba![]() ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:53.

. Wszelakie pozytywne opinie przyjmuje bardzo chętnie
jak na prozną istote przystało

. a tak serio to łącze sie w bolu ,bo nie pamietam kiedy sie wyspalam. Tzn. obawiam się, ze w tym roku to nie bylo
)

I nie wiem od czego, Czy Mialyscie moze podobny problem? do tej pory mała robila kupki co chwile a teraz... az sie boje nocy ze znowu bedzie marudna i bedzie stekac pręzac sie

mąż nie podołał musiałam się zwlec z łóżka, goràczka niestety mi nie ustępuje.
A jakie jej teraz podajesz?