![]() |
#721 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Ślub za granicą
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#722 |
Zadomowienie
|
Sylwq: też zastanawiamy się nad Cyprem i miałabym prosbe do ciebie, czy mogłabyś napisać ile bedzie was kosztował wasz slub? I czy mogłabyś napisać ile za co placicie? pomogło by mi to rozeznać się w cenach i porównać koszty... I mam kolejne pytanie, czy hotel i przelot też organizuje wam agencja czy indywidualnie?? Z góry dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#723 |
Zakorzenienie
|
ja o mały włos, a uczestniczyłabym w tamtejszym ślubie, zapraszane są całe wioski a głównie ci co mają kasę i niekoniecznie dobrze znani parze młodej więc wesela tam to na min 500 osób, pod gołym niebem i właściwie to kilka godzin stania w kolejce żeby młodym dać prezent
![]() ---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- Sylwq - a możesz zdradzić jaki to hotel w Ayia Napa?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#724 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
tradycja piekna ![]() ![]() my bedziemy w hotelu so nice w sumie ze zdjec i tego co nas interesowało najbardziej mi sie podobał ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
Powiem ci, że kawałek będziecie mieć do miasteczka, bo z Nissi Beach jest troszkę, a wy widzę jeszcze dalej, jednak z pewnością będziecie mieć tam spokój... w sumie najlepiej wypożyczyć skuter
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#726 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
proszę, jak będziesz mogła to sprawdź czy Avenue jeszcze istnieje? Była to jedna z najlepszych restauracji a Ayia Napa i mam straszny sentyment do nich
![]() ![]() a gdzie dokładniej odbędzie się wasz ślub? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#728 |
Raczkowanie
|
a gdzie dokładniej odbędzie się wasz ślub?[/QUOTE]
tak dokładnie to ceremonia slubu cywilnego odbedzie sie na terenie hotelu tzn w altance przy plazy hotelu so nice a ślub koscielny w larnace w kosciele ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#729 |
Zakorzenienie
|
a znaleźliście rzymsko katolicki kościół? czy urządzacie w greko katolickim?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#730 |
Raczkowanie
|
oczywiście, że rzymsko-katolicki. Kościół pod wezwaniem MAtki Bożej Łaskawej w larnace i msze będzie prowadził polski ksiądz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
o to super
![]() życzę żeby wszystko się wam udało tak jak sobie zaplanowaliście, ale mogę ci obiecać, że wrócisz zakochana nie tylko w swoim mężu, bo ta wyspa jest cudna! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#732 |
Raczkowanie
|
oczywiście jak sie otrząsne po podróży na pewno prześle kilka fotek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#733 |
Raczkowanie
|
widze ze forum troszcze przygasło lecz jesli znajda sie jeszcze jakies chetne forumowiczki by zobaczyc fotki z checia pokaze jakies zdjecie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 |
Zadomowienie
|
No pewno ze chcemy zobaczyc! Dawaj szybciutko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#735 |
Przyczajenie
|
prosimy o foteczki!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#736 |
Zadomowienie
|
sylwq: sprawdzałam ten watek od czasu do czasu i czekałam na relacje ze ślubu i zdjęcia oczywiście,także czekamy niecierpliwie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#737 |
Zadomowienie
|
Hej,moze mi coś podpowiecie. Planujemy ślub na plaży za rok i chcemy żeby pojechali z nami znajomi mniej więcej 6-8 osób. Po ślubie nie chcemy robic typowego przyjęcia bo za mało jest osób poza tym myślałam żeby zorganizować coś nietypowego np. rejs jachtem i tam np.szwedzki stol . Może macie jakies propozycje jak jeszcze można umilić czas gościom po ślubie??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#738 |
Wtajemniczenie
|
malamyszka20 my mielismy rejs po morzu i ogladanie delfinow wolnozyjacych, Polecam!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#739 |
Raczkowanie
|
witam dziewczęta
![]() ![]() podekscytowana jestem po dzien dzisiaj gdyz bylo pieknie i jak z bajki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#740 |
Raczkowanie
|
Jakoś nie moge dodac wiecej zdjęć;/ postaram sie raz jeszcze lecz jelsi mi sie nie uda umieszcze link do strony internetowej mojej konsultantki, która powinna niedługo umieścic na swojej stronie nasze zdjecia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#741 |
Zadomowienie
|
Piekne zdjecie;-) czekamy na kolejne no i na opis wrażeń ;-);-)
---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- A gdzie mieliście ślub ? Tylko we dwoje? Też myślimy o rejsie wlasnie;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#742 |
Zakorzenienie
|
Sylwq8 - i co podobał się Cypr? strasznie jestem ciekawa reszty zdjęć
![]() zawsze możesz umieścić na picasaweb.com, albo imgur.com i wrzucić link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#743 | |
Raczkowanie
|
moje drogie dołaczam link z naszymi zdjeciami
http://www.slubnacyprze.net/galeria.html druga para od góry czyli najbardziej rozesmiana para sylwia i lukasz ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#744 |
Zadomowienie
|
A co tu tak cicho, nie ma juz szalonych panien młodych? Zostałam sama
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#745 |
Przyczajenie
|
Ja tam subskrybuję i podglądam co tu się dzieje
![]() Napiszę jakąś relację ale to już w styczniu, bo mam urwanie głowy na razie. A i chciałam też napisać jak już wszystko będzie zakończone też w Polsce (na przesłanie certyfikatu ślubu tamtejszego czeka się od 2-4 msc-y w standardzie; film też jeszcze nie dotarł - choć już "leci" pocztą), żeby wszelkie wskazówki dla przyszłych zainteresowanych jak też co polecam co mniej, zawrzeć już w jednym poście ![]() Generalnie choć na wizaż raczej zaglądam mocno okazjonalnie to posty z tego wątku jak i PW trafiają mi na maila, więc z zainteresowanymi ślubem na Hawajach chętnie podzielę się swoimi spostrzeżeniami. Inne kierunki też polecam choćby z samego faktu jak cudownym okazał się ślub za granicą bez całej tej otoczki weselnej (której ja akurat chciałam uniknąć) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#746 |
Przyczajenie
|
Witam Was gorąco
![]() Od jakiegoś czasu śledzę ten wątek bardzo intensywnie, gdyż o ile dojrzałam do ślubu to wyłącznie wyobrażam go sobie na plaży czy w kaplicy z dala od całego procederu organizowania wesela w Pl dla ciotek,wujów i ludzi których "wypada" zaprosić, męczenia sie tymi wszystkimi tańcami, biesiadnymi zabawami i pijaństwem ... Dobrze że z narzeczonym mamy identyczny pogląd na tą kwestie... ![]() W związku z tym marzy mi sie zorganizowanie ślubu tylko i wyłącznie dla nas ... zależy mi jednocześnie żeby to był ślub kościelny również i to mnie trochę martwi gdyż obawiam sie tych wszystkich formalności.... ![]() Chyle czoła przed tymi z Was którzy przez to przeszli i którym się udało ![]() ![]() ![]() zazdroszczeeee...... Niewiem jeszcze czy moje marzenie sie urzeczywistni, czy podołam i czy nam sie uda.... ale dzisiaj postanowiłam że biorę sie do roboty...(na moje kochanie za bardzo liczyć nie moge...) Rozważałam najpierw Cypr ze wzg. na bliską odległość ale przede wszystkim podobno mniej formalności, jednak w związku z obecną sytuacją w Syrii- niewiem czy bezpiecznie byłoby tam w tej chwili coś planować... Mam na uwadze również Mauritius, Dominikane lub Jamajke ale obawiam sie wysokich kosztów... ... ![]() że też to wszystko musi być takie skąplikowane... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#747 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wcale nie jest skomplikowane ![]() ![]() Orientowalas sie juz w cenach? Bo to ze Cypr jest blizej to wcale nie znaczy ze jest tanszy. Pamietam ze ktoras z dziewczyn brala tutaj slub na Cyprze i koszty jej slubu byly niemal takie same jak mojego na Dominikanie. Nie pamietam juz dokladnie jaka byla cena, ale bylam mocno zaskoczona ze jest tak wysoka. Jesli myslisz o Mauritiusie to od razu ci powiem ze jest mniej wiecej 2 razy drozszy od Dominikany. O Jamajce sie nie wypowiem bo jakos nigdy nie ciagnelo mnie w tamte strony. Natomiast polecalabym rowniez rowniez rozwazyc Sri Lanke. Ostatnio znajomi brali tam slub, ceny bardzo przyzwoite i zdjecia przywiezli takie ![]() Na poczatek zastanow sie nad okresem kiedy chcielibyscie brac slub, bo niestety ale mozesz napotkac spore ograniczenia pogodowe, jesli sie okarze ze masz juz jakas date w glowie. Zycze ci zeby twoje marzenia sie spelnily, bo sa naprawde latwiejsze do zrealizowania niz myslisz, a wspomnienia do konca zycia niesamowite. Moge tylko dodac, ze slub dla rodzinki i znajomych owszem ma swoj urok ale jesli chodzi o wewnetrzne emocje i przezycia to nie rowna sie z takim wlasnie gdzies daleko, we dwoje, w waszym wymarzonym miejscu. Akurat mialam mozliwosc przezycia jednego i drugiego, wiec moge wyrazic obiektywna opinie ![]() Jakbys miala jakies pytania to na pewno wszystkie chetnie pomozemy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Przyznam Ci się ze to właśnie Twoje cudne zdjęcia najbardziej utwierdziły mnie w postanowieniu że tylko w taki sposób pragnę wziąść ślub.... jesteśmy już prawie 9 lat i długo z tym zwlekałam ale chciałabym aby w tym roku (dla mnie 13 nie jest pechowa i nie jestem przesądna) nasze plany sie urzeczywistniły... W tej chwili jestem na etapie oczekiwania na maile z odpowiedzią dotyczącą wyceny - kontaktowałam sie z dwoma biurami zresztą często tu wymienianymi.. Kurcze jak dobrze że jest takie forum i że jesteście WY i można liczyć na Wasze jakże istotne dla takich osób jak ja pomocne informacje .... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#749 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() ![]() zakyntos: a wy kiedy planujecie swoj slub? tzn.chodzi mi o miesiac bo rok to juz wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:08.