|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8
Cytat:
NIE ISTNIEJE. plemniki to nie superbohaterowie i nie przelecą przez bieliznę
|
|
#1832 |
|
Raczkowanie
|
Spokojnie z seksu masz czerpac przyjemnosc a nie strach. biorac tabletki regularnie bez pominiecia i wdl zalecen szanse sa znikome a biorac pod uwage ze zabawy sa tylko w bieliznie to szanse sa zadne. Ludzie nie sa wiatropylni
wiec glowa do gory bo stres opozni Ci okres a wtedy chyba oszalejesz ze strachu . Głowa do góry !
|
#1833 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za słowa otuchy FD_Nika. Wiesz nie mam z kim pogadać o tym a nie daje mi to spokoju... Szczególnie że kiedy mój facet naczytał się na forach jakich to przypadków zapłodnień ludzie nie znają to już masakra
w sobotę ostatnia tabletka i czekamy 7 dni
|
|
|
|
#1834 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.... wiec naprawde spokojnie bierz systymatycznie tabletki i ciesz sie zyciem ...a jak twoj facet i ty az tak bardzooo sie boicie to dodatkowo stosujcie rezerwatywy.
|
|
#1835 |
|
Raczkowanie
|
Jednego jestem pewna
ze swoimi dziećmi w przyszłości na pewno będę rozmawiała o antykoncepcji, bo wprowadzanie tabu nic nie daje. Ze względu na kontuzję men'a mojego to jeszcze 4 miesiące jedynie pieszczoty i nic więcej może to i lepiej mniej stresów.
|
|
|
|
#1836 |
|
Raczkowanie
|
Moze jak pojdziesz do ginekologa po recepte na tabletki podpytaj i porusz pare spraw ktore cie nurtuja odpowie napewno a ty pytaj nawet jesli wydaje ci sie ze pytanie jest smieszne on po to jest by odpowiadac i leczyc a pewnie masz fajnego gina skoro wlasnie do niego chodzisz a nie zmieniasz na innego .pozatym pytaj na forum i nie zostawaj sama z pytaniami i watpliwosciami ale wiesz jak to na forum czasem mozna dowiedziec sie takich rzeczy jak twoj facet o zachodeniu w ciaze ale ogolnie kto pyta nie bladzi .. a co do tego ze trzeba rozmawiac o antykoncepcji to masz 1oo% racje
|
#1837 |
|
Raczkowanie
|
FD_Nika a Ty jakie metody antykoncepcji stosowałaś ?
|
|
|
|
#1838 |
|
Raczkowanie
|
Tak prezerwatywy, ale od 7 miesiecy staram sie o dzidziusia z mezem wiec teraz nic i zobacz nawet bez zabezpieczenia nie jest tak latwo zajsc w ciaze wiec tymbardziej uspokoj sie troszke i kozystaj z zycia oczywiscie sumiennie i reguralnie bierz tabletki a wszystko bedzie ok
|
#1839 |
|
Raczkowanie
|
Życzę Ci powodzenia w staraniu o maleńkiego bejbusia
ale zazwyczaj jest tak że pary które starają się o dziecko muszą poczekać a ci którzy nie bardzo oczekują potomka "załapują" szybciutko. Tłumaczę sobie że tabletki antykoncepcyjne zostały po coś wymyślone, że nie było penetracji, a wytrysk w bieliźnie nie może raczej za wiele zdziałać, czasami zastanawiam się czy jestem na pewno gotowa na igraszki skoro tak bardzo przeżywam później, ale próbuję tłumaczyć to sobie nadodpowiedzialnością.
|
|
|
|
#1840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a na forach to różne głupoty wypisują, ja już wolę tego nie czytać
|
|
|
#1842 |
|
Raczkowanie
|
asqua92 niby wiem o tym wszystkim, niby zdaje sobie sprawę że nawet 1-3 godzinne opóźnienie w przyjmowaniu tabletek niczego nie zmienia, nawet nie było stosunku z prawdziwego zdarzenia a mimo to dygotam niemiłosiernie a jeszcze dochodzą inne stresy i ostatni tydzień wakacji to kaplica.
Wiem że nie na wszystkich forach ludzie udzielają rzetelnej pomocy
|
|
|
|
#1843 |
|
Raczkowanie
|
Znów zaczynam wariować. Zasługa jakże budujących esemesów od mojego faceta z cyklu " Obawiam się że możemy się zdziwić etc.". Petting przy tabletkach antykoncepcyjnych z logicznego punktu widzenia nie może zakończyć się ciążą, ale jak przegadać do rozsądku facetowi? jak samej nie dać się zwariować kiedy zaczynam szukać dziur w całym
|
|
|
|
#1844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Petting nawet przy nie braniu tabletek z logicznego punktu widzenia nie może się zakończyć ciążą, bo palce nie zapładniają, potarcie też nie.
|
|
#1845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spokojnie!
|
|
#1846 | |
|
Wieczne Kutango
|
Cytat:
|
|
|
#1847 |
|
Raczkowanie
|
NeverGoodEnough18 obawiam się masz rację i może to być jedyne wyjście z sytuacji. Swoją drogą troszkę dziwne bo dziś o 19.15 wezmę ostatnią "przyjaciółkę" z blistra i 7dniowa przerwa a tu pojawiają się pobolewania pleców, ociężałe nogi i jazdy kulinarne czyli jak u mnie wszystkie objawy krwawienia z odstawienia. boję się że to za szybko
![]() Frutti: podany przez Ciebie wątek wydaje mi się ograniczony do wąskiego grona osób. Jakoś dziwnie tam się "wkręcać". Edytowane przez loneliness_ Czas edycji: 2012-08-25 o 09:37 |
|
|
|
#1848 |
|
Przyczajenie
|
Od dłuższego czasu biorę tabletki antykoncepcyjne.
Niestety niedawno zachorowałam i ponad tydzień musiałam brać antybiotyk. I jakoś tak wyszło, żę w tym czasie kochaliśmy się z moim facetem bez dodatkowego zabezpieczenia. A jak tylko skończyłam brać ten antybiotyk rozpoczeła mi się przerwa w braniu tabletek więc prawdopodobieństwo ciąży jest duże. Chciałabym teraz zrobić test ciążowy, aby się zastanawiam czy kontynowanie brania tabletek nie sfałszuje jego wyniku?
|
#1849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1850 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
serio .... moja rada taka pilnuj dalej godzin brania tabletek, baw sie dobrze, nie stresuj sie i uswiadom swojego faceta bo wykonczy cie psychicznie! moim zdaniem on chyba nie dorusł---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- nie gniewaj sie ale takie mam wrazenie...super ze uwaza ale zamiast cie wspierac to cie doluje....no chyba ze tak lubi..oby nie ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
|
|
#1851 |
|
Raczkowanie
|
FD_nika zapewne masz rację. Facet ma ponad 20 lat ale pochodzi z bardzo konserwatywnej rodziny a wiadomo "czym skorupka za młodu nasiąknie..." . Wydaje mi się że on ma wyrzuty sumienia spowodowane tymi igraszkami i ogólnie zbliżeniami. Gdyby okazało się że jestem w ciąży to moje i jego studia trafiłby szlak. Wydaje mi się, że tabletki antykoncepcyjne blokują owulację więc w ogóle nie jestem płodna podczas ich brania. A do po ostatnim krwawieniu z odstawienia żadnego stosunku nie było. Jedynie figle w bieliźnie i miłość francuska
uspokajacie mnie takimi wypowiedziami Kobiety dziękuje wam bardzo
|
|
|
|
#1852 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
glowa do gory o tej plodnosci wtracilam tylk tak bys wiedziala ze nawet jesli bys pominela jedna tablete to tez nie od razu musialabys byc w ciazy. Naprawde ! a co do twojego faceta to fajnie ze sie chce edukowac i czyta fora by sie dowiedziec co i jak ale moze lepiej kupic jakas ksiazke lub dowiadywac sie od pewniejszego zrodla moze wez go z soba do gina to uspokoi jego a co za tym idzie i ciebie i bedziecie mieli wieksza frajde z seksu pozdrawiam
|
|
#1853 |
|
Raczkowanie
|
FD_nika masz rację koniec panikowania. dzisiaj sprzątanie a później w miasto cieszyć się życiem
bo siedząc w domu i dumając nad niemożliwym można oszaleć dziękuję Ci bardzo za pomoc i otuchę. Trzymaj się cieplutko
|
|
|
|
#1854 |
|
Przyczajenie
|
Witam. Wczoraj uprawiałam z chłopakiem petting. Byliśmy w ubraniach. Najpierw ja zrobiłam mu dobrze po czym doszło do wytrysku na jego brzuch. Wytarliśmy wszystko papierem. Potem leżeliśmy obok siebie i rozmawialiśmy. Po ok. 40-60 min. on włożył swoje palce do mojej pochwy.( Oboje jesteśmy raczej pewni ,że na jego palcach nic nie było). Błona dziewczyna najprawdopodobniej nie została przerwana ponieważ nie krwawiłam ani nie czułam jakiegoś wielkiego bólu. Mimo wszystko jaka jest szansa ciąży ? Proszę o szybką odpowiedź ponieważ niepoki mnie to trochę.
|
|
|
|
#1855 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szansa ciąży ?!
plemniki po takim czasie nie przeżyłyby na powietrzu.
|
|
|
|
#1856 |
|
Przyczajenie
|
Mam takie pytanie, zrobiłam ostatnio test wyszedł pozytywny ale z bardzo słabą 2 kreską..
osttani okres zaczął mi się 01.08 a skończył co mnie zdziwiło bo bardzo szybko (3.08) co normalnie mam 6-7 dni.. z chłopakiem spałam 7.08 a 24 zrobiłam test wyszedł pozytywny na ulotce pisało że powinnam powtórzyć go po 48 h ze względu na słabą kreskę. porównałam te dwa testy i wydaje mi sie że są nadal takie same.. czy mogę być w ciąży? dodam że włąsnie pomeidzy 23a 26 powinnam dostać miesiączkę.. a nie dostałam mam tylko skąpe plamienie.. |
|
|
|
#1857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze pytanie po jakim czasie odczytałaś test. czy tak jak wg ulotki czy później bo to też ważne. Czytałam że po przekroczeniu ustalonego czasu czesto druga kreska może wyjść albo barwnik się rozlewa i wychodzi poprzeczna, różnie. A ostatnio spotkałam się z tym że dziewczyny odczytywały testy po 2 godzinach więc dlatego radzę zwrócić na to uwagę. |
|
|
|
|
#1859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1860 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:39.

wiec glowa do gory bo stres opozni Ci okres a wtedy chyba oszalejesz ze strachu . Głowa do góry !
w sobotę ostatnia tabletka i czekamy 7 dni
.... wiec naprawde spokojnie bierz systymatycznie tabletki i ciesz sie zyciem ...a jak twoj facet i ty az tak bardzooo sie boicie to dodatkowo stosujcie rezerwatywy.
ze swoimi dziećmi w przyszłości na pewno będę rozmawiała o antykoncepcji, bo wprowadzanie tabu nic nie daje. Ze względu na kontuzję men'a mojego to jeszcze 4 miesiące jedynie pieszczoty i nic więcej