![]() |
#1861 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tatuaż część II- wątek zbiorczy
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1862 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#1863 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() to teraz jeszcze pozostało wybrać coś, co mi się nie znudzi lub nie opatrzy po x latach, i wybrać tatuażystę który zrobi mi to tak, żebym mogła na to patrzeć ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1864 |
Wtajemniczenie
|
Mam takie pytanie: Chce sobie za jakis czas zrobic tatuaz na karku, i chce tez zrobic w tym miejscu kolczyk, i zastanawiam sie, co powinnam zrobic najpierw? Tatuaz?
![]()
![]() ![]() Moj blog _________________________ ___ ZAPUSZCZAM WLOSY pije pokrzywe-12.08.2012 ![]() lotion seboradin-25.08.2012 drozdze w tabletkach-28.08.2012 Cel I - do ramion ![]() cwicze: 6.01.2013 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1865 |
Zakorzeniona
|
Sama w domu nigdy nie będziesz w stanie zadbać o odpowiednią pielęgnację ani o najbezpieczniejszy z możliwych sposobów.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1866 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() o pielęgnację też nie będę w stanie zadbać sama? mam chodzić do salonu na przemywanie kolczyka? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1867 |
Zakorzeniona
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1868 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1869 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w domu to sobie co najwyżej możesz krzywdę zrobić sama a tekst "ja nie wiem czy w salonie zrobią coś więcej?" to potwierdza spaghetti - najpierw tatuaż potem kolczyk
MISS VENFLON PORTFOLIO Edytowane przez miss venflon Czas edycji: 2012-08-26 o 10:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1870 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
![]() Edytowane przez invisible_01 Czas edycji: 2012-08-26 o 10:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1871 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem, na prawdę nie wiem jaką krzywdę mogłabym sobie zrobić kłując ucho sama tak, jak napisałam, poza krzywym przekłuciem, ale bardzo chętnie się dowiem ![]() ![]() Cytat:
![]() są różni tatuatorzy domokrążcy ![]() tak swoją drogą, to każdy jakoś zaczynał, i raczej rzadko ten początek był w studiu pod okiem osób z wieloletnim doświadczeniem Edytowane przez unblabla Czas edycji: 2012-08-26 o 11:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1872 |
Zakorzeniona
|
Jak to są różni? Żaden nie będzie miał sprzętu na tyle sterylnego jak w studiu, bo autoklaw to jednak urządzenie drogie, a oni raczej oszczędzają
![]() A, no i mogłaś sobie zrobić wiele. Ja specjalistą nie jestem, ale poczytaj pierwsze lepsze forum albo spytaj pierwszego lepszego piercera. |
![]() ![]() |
![]() |
#1873 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jasne, ja znam paru takich "specjalistów" co to tatuują i nawet nie wiedzą co to autoklaw- do takiego nigdy w życiu bym nie poszła ![]() ale jakie wiele, ja chcę konkrety, fora czytałam, piercerów znam, ludzi wytatuowanych i wypiercingowanych w porządnych studiach też znam, i nie znalazłam przeciwwskazań do zrobienia sobie kilku prostych kolczyków samej z zastosowaniem odpowiednich środków ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1874 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1875 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1876 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do jakości moich tatuaży - wklejałam wcześniej foty, więc możecie same ocenić.
![]() |
#1878 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1879 |
Zakorzenienie
|
Ale takie jest życie. Ja też gdybym miała do wyboru zarabiać więcej pracując sama - mogąc za to utrzymać rodzinę - lub mniej w studiu, to wybór byłby dla mnie oczywisty...
![]() |
#1880 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
Jakoś są tatuatorzy pracujący w studiach i zarabiający świetnie. Z moim tatuatorem rozmawiałam kiedyś o robieniu dziar w domu i powiedział, że nigdy by na to nie poszedł. Powiedział też, że dla niego to to samo co kochać muzykę i wydawać ją legalnie a sprzedawać piraty wyłącznie dla kasy, i ja się z nim zgadzam. Edytowane przez invisible_01 Czas edycji: 2012-08-26 o 12:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1881 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja osobiście do studia bym nie poszła, bo nie mam po co. Mam tatuatora, którego znam, ufam mu, a do tego mamy podobne zainteresowania i gust. A jeśli chodzi o tatuaże, to rozumiemy się bez słów ![]() Co do płyt piratów - to tu jest trochę inaczej, bo muzyk-artysta nie zarabia na wydawaniu płyt, tylko głównie na graniu koncertów. No... chyba że ma własną wytwórnię płytową. Na płytach zarabia wytwórnia, a płyty są w Polsce cholernie drogie.... Dużo muzyków robi tak, że po prostu sami puszczają swoją płytę w internet, żeby fani mogli ją sciągnąć, posłuchać i np. przyjść na koncert. To ma dla nich większy sens (dla muzyków). Sorry za off top ![]()
Moja biżuteria z sutaszu i nie tylko, zapraszam ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774 Edytowane przez Benek23 Czas edycji: 2012-08-26 o 13:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1882 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
A, no i o tatuatorze niepracującym w studiu pomyślałabym, że może jest po prostu tak, że to nie on nie chce pracować w studiu, tylko że najzwyczajniej w świecie żadne studio go nie chce. Edytowane przez invisible_01 Czas edycji: 2012-08-26 o 13:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1883 |
Zakorzenienie
|
bez przesady,nie każdy robiący w domu po domach chodzi to po pierwsze
w domu może miec swoje mini studio bo nie koniecznie odpowiadają mu stawiane przez studia warunki a na własne jednak potrzeba kasy to nie stragan na bazarku jeżeli jest sterylnie,co sama piszesz widzisz jak przychodzisz do studia to nie widzisz tego jak to wygląda u kogoś w domu? zresztą przy zapewnieniu odpowiednich warunków to nie miejsce a talent sie liczy i to żeby jednak dziarał profesjonalista czyste studio w centrum miasta może posiadac każdy stawiający buraki jak tylko ma kase i prawda jest taka że mase takich jest nawet w którymś odcinku Miami Ink dziarali kolesi z Korna w autobusie ![]() a prace takiej osoby nie dośc że mogą byc lepsze to też zobaczyc je możesz,często na żywo bo zazwyczaj trafiasz tam z polecenia kogos innego,widzisz jak zagojone czy nie poorane jak układają sie cienie jak wbił kolory nie mam nic przeciwko dziaraniu w domu skoro tak jak napisałas i czystośc i talent sie widzi. |
![]() ![]() |
![]() |
#1884 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1885 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz... ja nie próbuję przeforsować swojego zdania na ten temat i nie zmuszam wszystkich do tatuowania się w domu, chcę tylko zaznaczyć, że może być różnie i tatuaż wykonany w domu tez może być ok. Moim zdaniem opinia, że jak tatuaż to tylko w studiu, to stereotyp. Z mojej strony koniec tematu ![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1886 |
Zakorzenienie
|
Jedyne co mi przeszkadza w tatuowaniu w domach to fakt, że jak koleś zrobi mi krzywdę, to nie mogę go pozwać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1887 |
Wtajemniczenie
|
Dzieki za odpowiedz
![]()
![]() ![]() Moj blog _________________________ ___ ZAPUSZCZAM WLOSY pije pokrzywe-12.08.2012 ![]() lotion seboradin-25.08.2012 drozdze w tabletkach-28.08.2012 Cel I - do ramion ![]() cwicze: 6.01.2013 ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1888 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1889 |
Raczkowanie
|
mam do Ciebie pytanie... też planuję tatuaż w tym miejscu ale panicznie boję się bólu... czy zabieg w tym miejscu boli bardzo? i czy jest to problem jeśli ma się ze tak powiem bardzo "żylaste" stopy ![]()
#1890 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.