Urodzone w 1989 :) - Strona 256 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-02-03, 18:07   #7651
krowa_bez_mleka
Zakorzenienie

Dot.: Urodzone w 1989 :)

Ines- doskonale rozumiem Twoją niechęć do tego tematu
Fajne takie nocne spotkanie!

Blaque sie pojawiła

Moj 1000 post
Nie dziwi mnie,ze akurat w tym wątku
kiedy chcę grzeszyć to grzeszę
krowa_bez_mleka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-03, 18:07   #7652
blaque
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krowa_bez_mleka Pokaż wiadomość

Blaque-co u Ciebie, gdzie jesteś?
Jestem Krowko, jestem
A nie mam jakos czasu-nauka, dzisiaj sprzatanie caly dzien ale dzisiaj caly wieczor filmy to odpoczne Jakos nie chcialo mi sie nigdzie dzisiaj wychodzic.

Tak mowicie o studiach-ja sama nie wiem czego chce, gdzie mam isc..Zreszta marnie widze swoja przyszlosc-dokladnie mam tak samo jak ty Krowka-bezrobotna, biedna, schorowana, bez rodziny
Marnie widze swoja mature (pol,ang,biol ) I w ogole przeraza mnie to wszystko i dalsze zycie.

em-

Ja tez bym poszla na impreze Tak strasznie bym sie wytanczyla!!!Ach..z kims..moze kogos niechcacy uderzyla..
Stary 2007-02-03, 18:09   #7653
blaque
Zakorzenienie

Cytat:

Blaque sie pojawiła
hehehe oj moja ty kochana
Stary 2007-02-03, 18:28   #7654
mathilda
Zakorzenienie

GG do mathilda

ja jak pomyślę o maturze, to mi się niedobrze robi i już zaczynam się martwić, boże ja nie wiem jak wybiorę przedmiot do zdawania
nie chcę już też o tym gadać
Krówko gratuluję 1000 posta

mathilda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-03, 18:59   #7655
ciekawa_świata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Martusia B.
A mnie jakoś nie przerażają jakieś marne perspektywy czy coś takiego... Chcę studiować coś co mnie interesuje, a nie przez 5 lat męczyć się na kierunku, którego nawet nie rozumiem i nie lubię. Uważam, że po każdym kireunku są takie same szanse na pracę... Nie będzie później pracy to nie będzie, trudno, ale przynajmniej będę czuła się spełniona, będę miała skończone studia, która mi się podobają. Co z tego, że powiedzmy studiowałabym na politechnice... ludzie po politechnice też nie mają pracy...

piękne... sama bym lepiej tego nie ujęła myślę identycznie

popijam właśnie herbatkę z miodem i cytryną, bo gardło mnie okropnie boli i już prawie nie umiem gadać z "godziny na godzinę" mi się tak stało... rano wszystko było w porządku a teraz i katar zaczynam mieć... muszę być zdrowa na poniedziałek, pierwsze kółko z WOSu jest

miałam się uczyć chemi (enki wybrane, pyta na 100%) ale skończyło się na otwartej książce do histy i tak sobie zerkam, choć nie chce mi się nawet tego za bardzo teraz... ale jedna lekcja maty wystarczy bym znowu zapałała miłością do histy

przeczytałam nieboską komedię, e fe a ble, nigdy więcej czytałam to paskudztwo 2 godziny, pod koniec już omijałam co nudniejsze fragmenty a teraz i tak jakby od samego początku nic nie rozumiejąc muszę czytać streszczenie i opracowanie bo nic nie zrozumiałam z tego 2 godziny z życiorysu

JESZCZE TYDZIEń I MAM F E R I E

Niech mi nie wprowadzają biologii na psychologię... mogę się pożegnać z psychologią

ciekawa_świata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-03, 19:23   #7656
Martusia B.
Wtajemniczenie

Może to głupie, ale ja nie boję się matury. Wiem, że ją jakoś zdam. No, bo czemu mam nie zdać skoro, nie mam żadnych większych problemów w szkole itp. Większość osób zdaje maturę to i ja zdam!
Ale ja na razie nie mówię nic więcej o szkole, bo mam jeszcze tydzień ferii
Martusia B. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-03, 20:33   #7657
Martusia B.
Wtajemniczenie

Dziewczynki ja już mówię Wam dobranoc
Idę do TŻa i będę dzisiaj u niego spała, i już nie dostanę się dzisiaj na Wizaż papa
Stary 2007-02-03, 21:48   #7658
mathilda
Zakorzenienie

GG do mathilda

Cytat:
Napisane przez Martusia B. Pokaż wiadomość
Dziewczynki ja już mówię Wam dobranoc
Idę do TŻa i będę dzisiaj u niego spała, i już nie dostanę się dzisiaj na Wizaż papa
aha to miłej nocki

Stary 2007-02-04, 08:27   #7659
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
A mnie jakoś nie przerażają jakieś marne perspektywy czy coś takiego... Chcę studiować coś co mnie interesuje, a nie przez 5 lat męczyć się na kierunku, którego nawet nie rozumiem i nie lubię. Uważam, że po każdym kireunku są takie same szanse na pracę... Nie będzie później pracy to nie będzie, trudno, ale przynajmniej będę czuła się spełniona, będę miała skończone studia, która mi się podobają. Co z tego, że powiedzmy studiowałabym na politechnice... ludzie po politechnice też nie mają pracy...
Świetnie napisane. Ja też doskonale wiem, że po tej turystyce nie bardzo jest co robić.. no i co z tego? Procent osób, które pracują w "swoim, wystudiowanym" zawodzie jest tak niewielki, że chyba nie warto się tym przejmować.
Co innego studia techniczne, takie typowo przygotowujące do czegoś. Np. po mechanice i robotyce każy teraz znajdzie pracę, ale co z tego, skoro jak myślę, że miałabym się tego uczyć.. (mój brat to studiuje, masakra ).
Ja chcę po prostu mieć wykrztałcenie wyższe i nie czuć się jak idiotka.
Moi rodzice skończyli budownictwo lądowe, a teraz oboje mają swoje firmy związane z książkami. No i po co im to było? Ja kiedyś znalazłam pracę magisterską mojej mamy, coś o stężeniu rozlewanego betonu (z 200 stron ), to tylko się w głowę popukałam.
Stary 2007-02-04, 09:16   #7660
201707171556
Konto usunięte

Ja też wogóle wogóle nie boję się matury - nie mam większych problemow w szkole z przedmiotów humanistycznych (a z tatkich zdaję i to wszystkie 3 przedmioty na rozszerzonym) więc mam spokojną głowe (gorzej gdybyśmy mieli matmę zdawać to juz nawet nie maiłabym po co podchodzić do egzaminu :/)
Zdaję polski, angielski i historie sztuki - wszystko rozszerzone - pikuś

Gorzej ze studiami - marzę o kulturoznawstwie (wrazie gdybym sie nie dostała - choć napewno się dostanę jeśli złożę papiery- zostaje mi animacja kultury)...ale powaznie to myślę nad jakąs filologią (obojętnie jaką), chciałam lingwistyke stosowaną, ale jest tylko w Poznaniu i w Warsawie i trzeba zdawac obowiazkowo na maturze niemiecki rozszerzony a ja się nigdy nie uczyłam tego języka no i cały czas myśle o malarstwie na ASP i nie moge podjąc decyzji - a muszę już teraz bo już ostatni gwizdek na przygotowania prac do teczki
201707171556 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-04, 11:52   #7661
marta6704
Zakorzenienie

Ehh ja jeszcze nie wiem co chce robić.
Zdawać bede historię rozszerzoną.wos rozszerzony,angol i zastanawiam się nad polskim rozszerzonym bo mi nieźle idzie(ogólnie humanistka jak sie patrzy)

A później zastanawiam sie nad politologią,administracją a nawet prawem(ale to pewnie odpadnie).

O politologii nasłuchalam sie niepochlebnych opinii osób uczących sie w Jagielonce wiec hmm sama nie wiem.
Za to po administracji nie mam pojęcia co mozna robić.

O mature się boje strasznie(najbardziej o rozszerzoną histe bo jest najbardziej trudna).

Ale wiem,że jakos to będzie:P
Optymistka mimo wszystko.
A prace,można znaleść nie zależnie od skończonych studiów.
marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-04, 12:12   #7662
krowa_bez_mleka
Zakorzenienie

Cytat:
Może to głupie, ale ja nie boję się matury. Wiem, że ją jakoś zdam. No, bo czemu mam nie zdać skoro, nie mam żadnych większych problemów w szkole itp. Większość osób zdaje maturę to i ja zdam!
Też mam takie podejście, ale zawsze w tym momenice pojawia sie ktoś kto powie: "Zdać to nie problem, ale zdać dobrze to.." Wiadomo
I w sumie sie z tym zgadzam.
Chociaz ja uważam, ze jak będe sie uczyć to mi sie uda, bo dlaczego miaoby być inaczej
Pocieszam tym swoich znajmów, bo wielu z nich temat matury strasznie dołuje.

Zobaczymy jak to będzie, jest niedziela, ferie(przynajmniej u mnie) więc nie ma co się zamartwiać Martusia od dziś jesteś moim idolem
Stary 2007-02-04, 12:41   #7663
i_n_e_s
Zadomowienie

Cytat:
Ines- doskonale rozumiem Twoją niechęć do tego tematu
Fajne takie nocne spotkanie!

Blaque sie pojawiła

Moj 1000 post
Nie dziwi mnie,ze akurat w tym wątku

Fajne, fajne , a jaka niewyspana jestem .

A co do tematu studiów, to już się nie wypowiadam.
Mam inne zdanie niż wy, poprostu nie widzę sensu studiować to co jest potem niepotrzebne.
Jeżeli się uczę i poświęcam swój czas,to chcę widzieć efekt.
i_n_e_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-04, 12:44   #7664
ciekawa_świata
Wtajemniczenie

Cześć

Cytat:
Napisane przez marta6704
najbardziej o rozszerzoną histe bo jest najbardziej trudna

ja też o histę, bo moim zdaniem w jakichś 10% sprawdza naszą wiedzę, a pozostałe zadania to chyba sprawdzają szczęście i to czy jest się Duchem Swiętym

jeszcze tydzień, tylko tydzień i feeerie (chyba się powtarzam )

idę sobie herbatkę zrobić z miodem i cytryną chora...

Stary 2007-02-04, 13:14   #7665
krowa_bez_mleka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez i_n_e_s Pokaż wiadomość
.
A co do tematu studiów, to już się nie wypowiadam.
Mam inne zdanie niż wy, poprostu nie widzę sensu studiować to co jest potem niepotrzebne.
Jeżeli się uczę i poświęcam swój czas,to chcę widzieć efekt.
Ja chyba jestem bliższa Twojmu zdaniu, niz reszty dziewczyn.
Znaczy, moim zdaniem trzeba to wypośrodkować.
Dlatego to jest dla mnie takie trudne.

Ciekawa świata- miód w herbacie traci swoje wartosci, więc jeśli chcesz go zażyć na poprawe zdrowia to może zjedz, zliż sobie z łyzeczki
No chyba, ze tylko dla smaku
Zdrowiej

A ja mimo ferii, pouczę sie troche historii...Ale jeszcze tu wrócę!
Stary 2007-02-04, 14:43   #7666
mathilda
Zakorzenienie

GG do mathilda

Co do zdania na temat studiów, hmm zgadzam się z większością i wolę studiować coś czym się interesuję niż męczyć się na innych bo są mniej oblegane i więcej ofert pracy mogę później otrzymać, myślę że to wszystko się szybko zmienia teraz znowy wszyscy się rzucą na mniej oblegane kierunki i znowu będzie dla nas miejsce gdzie indziej

Ja w każdym razie marzę o tej Szkole Artystycznego Projektowanie Ubioru

Stary 2007-02-04, 15:30   #7667
201707171556
Konto usunięte

Mathilda a jak się przygotowujesz do egzaminów wstępnych? Bo sprawdzałyśmy z koleżanką przykładowe pytania i się załamałyśmy (tzn. nie wiem czy do tej szkoły sprawdzałysmy gdzie Ty się wybierasz , ale w każdym razie na projektowanie ubioru)
Stary 2007-02-04, 15:40   #7668
Angel_ek
Rozeznanie

dzień dobry
ja właśnie zaczynam dzień
byłam wczoraj z TŻem i znajomymi na imprezie troszkę się wyszalałam ale więcej siedziałam z M. na loży[co nie znaczy że było gorzej niż na parkiecie] bo był padnięty po podróży a ja go wyciągnęłam na impreze

Wy o studiach... tak też jestem za tym żeby studiowac co się lubi .jednak ja nie wiem co chcę/lubię ??? Psychologia, prawo, turystyka a może stosunki międzynarodowe?? ehh trzeba męczyć historie a ja jej nie lubię chociaż w takiej klasie jestem. Matura... jeżeli tyle osob zdaje to myślę że dam radę a może sobie tak wmawiam bo jednak się boję i nie wiem co zdawać

A narazie cały nastepny tydzien w spr AAAA...

no ale później czekają mnie ferie
Leżę na miękkich pragnieniach miłości
Dotykam krawędzi mojej wolności
Życie płynie, a ja siedzę w windzie mojego życia
I czekam na kolejne przystanki
Do szczególnych mojemu życiu nadziei
Angel_ek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-04, 17:56   #7669
Agosek
Zadomowienie

GG do Agosek Wyślij wiadomość przez MSN do Agosek

Nie martwcie się, nie tak matura straszna jak ją malują-przynajmniej jeszcze narazie. Mnie zostały (dokładnie) trzy miesiące do rozpoczęcia egzaminów. Próbna nie była taka zła-normalna dużo gorsza nie będzie. Przynajmniej czekają mnie najdłuższe wakacje w życiu:
4 V-polski pisemny
7 V-angielski pisemny
8 V-WOS
14 V-matma
17 V-historia (ale tylko w przypadku jesli nie przepuszczą mnie na centralny etap z Olimpiady)
Nie znam jeszcze tyko terminów ustnych. Z polskiego mam temat "Rola szatana w kulturze-omów na podstawie literatury z dwóch, trzech epok".
A po maturze? Się zobaczy...
Stary 2007-02-04, 18:00   #7670
201707171556
Konto usunięte

Agosek świetny temat na prezentacje wybrałaś Taki prosty i ciekawy - w zeszłym roku taki sam lub prawie identyczny miał mój kolega
Stary 2007-02-04, 18:04   #7671
Agosek
Zadomowienie

GG do Agosek Wyślij wiadomość przez MSN do Agosek

Cytat:
Napisane przez Durga Pokaż wiadomość
Agosek świetny temat na prezentacje wybrałaś Taki prosty i ciekawy - w zeszłym roku taki sam lub prawie identyczny miał mój kolega
Bo ja się uparłam, że musze wykorzystac w swojej prezentacji "Mistrza i Małgorzatę" Bułhakowa -uwielbiam tę książkę.
Stary 2007-02-04, 18:24   #7672
Martusia B.
Wtajemniczenie

"Mistrz i Małgorzata" Bardzo mi się ta książka podoba

Agosek faktycznie fajny temat, taki hmmm "lotny"

Krówka ja nie chcę być idolem!!!

W sumie to właśnie się obudziłam i jestem strasznie zaspana, bo położyłam się popołudniu troszkę. I pisanie sprawia mi w tym momencie trudności
Stary 2007-02-04, 19:36   #7673
mathilda
Zakorzenienie

GG do mathilda

Cytat:
Mathilda a jak się przygotowujesz do egzaminów wstępnych? Bo sprawdzałyśmy z koleżanką przykładowe pytania i się załamałyśmy (tzn. nie wiem czy do tej szkoły sprawdzałysmy gdzie Ty się wybierasz , ale w każdym razie na projektowanie ubioru)
Wiesz ja mam o tyle dobrze że jestem na profilu kreowanie ubiorów i mam normalne przedmioty zawodowe t.j. materiałoznawstwo, plastyczne projektowanie... itd. Myślę że wiedza z tych przedmiotów mi wystarczy, tzn. mam nadzieję

Cytat:
Napisane przez Agosek
Nie martwcie się, nie tak matura straszna jak ją malują-przynajmniej jeszcze narazie. Mnie zostały (dokładnie) trzy miesiące do rozpoczęcia egzaminów. Próbna nie była taka zła-normalna dużo gorsza nie będzie. Przynajmniej czekają mnie najdłuższe wakacje w życiu:
4 V-polski pisemny
7 V-angielski pisemny
8 V-WOS
14 V-matma
17 V-historia (ale tylko w przypadku jesli nie przepuszczą mnie na centralny etap z Olimpiady)
Nie znam jeszcze tyko terminów ustnych. Z polskiego mam temat "Rola szatana w kulturze-omów na podstawie literatury z dwóch, trzech epok".
A po maturze? Się zobaczy...
Agosek będziemy trzymać kciuki, masz odwagę kobieto że zdjesz matmę, gratuluję i ogólnie dużo przedmiotów Ale dasz radę na penwno i będziemy trzymać kciuki za Ciebie
A temat na ustny polski super

Stary 2007-02-04, 19:59   #7674
krowa_bez_mleka
Zakorzenienie

Agosku-dawno Cię nie było
Będe trzymać kciuki za maturę!
Mathilda-fajne przedmioty
Martusiu- nie chcesz być moim idolem??
Stary 2007-02-04, 20:07   #7675
201707171556
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mathilda Pokaż wiadomość
Wiesz ja mam o tyle dobrze że jestem na profilu kreowanie ubiorów i mam normalne przedmioty zawodowe t.j. materiałoznawstwo, plastyczne projektowanie... itd. Myślę że wiedza z tych przedmiotów mi wystarczy, tzn. mam nadzieję
No wlasnie pamietam, ze jesteś na takim fajnym profilu

Kolega mojej koleżanki próbował zdawać na projektowanie ubioru (chyba do Poznania) i na egzaminie (czy teście bo nie wiem dokładnie jak to było) mial np. pytanie co to jest opart i duzo pytan o dawne elementy stroju - podane nazwy i co to jest i wiele z tego nie wiedział pozatym ornamenty - na tym też padł (cholera, że tez na każdym kierunku to jest takie wazne a w mojej szkole o tym akurat nas WCALE nie uczą) Czy takich rzeczy też uczysz się w szkole (w sensie te cześci dawnych ubrań)? Bo się zaciekawiłam ;-) Jeśli tak to czy kozystacie z jakichś podręczników?
Ja w każdym razie myślę, że Ci się uda dostać tam gdzie chcesz bo kto jak kto ale osoba która była w liceum na takim profilu z takimi pzredmiotami jak wymieniłas ma juz jakąś wiedze

Agosek mam nadzieję, że matura dobrze Ci pojdzie - szczegolnie matma bo podziwiam, że odważyłas się ją zdawac
Stary 2007-02-04, 20:19   #7676
mathilda
Zakorzenienie

GG do mathilda

Cytat:
No wlasnie pamietam, ze jesteś na takim fajnym profilu

Kolega mojej koleżanki próbował zdawać na projektowanie ubioru (chyba do Poznania) i na egzaminie (czy teście bo nie wiem dokładnie jak to było) mial np. pytanie co to jest opart i duzo pytan o dawne elementy stroju - podane nazwy i co to jest i wiele z tego nie wiedział pozatym ornamenty - na tym też padł (cholera, że tez na każdym kierunku to jest takie wazne a w mojej szkole o tym akurat nas WCALE nie uczą) Czy takich rzeczy też uczysz się w szkole (w sensie te cześci dawnych ubrań)? Bo się zaciekawiłam ;-) Jeśli tak to czy kozystacie z jakichś podręczników?
Ja w każdym razie myślę, że Ci się uda dostać tam gdzie chcesz bo kto jak kto ale osoba która była w liceum na takim profilu z takimi pzredmiotami jak wymieniłas ma juz jakąś wiedze

Agosek mam nadzieję, że matura dobrze Ci pojdzie - szczegolnie matma bo podziwiam, że odważyłas się ją zdawac
No bierzemy róóóżne rzeczy począwszy od zastostowań materiału, splotów tkanin i dzinin, budowy maszyny, rodzajów igieł, rodzajów ubiorów, ornamenty czyli takniny i dzianiny drukowane i barwione też mieliśmy w tamtym roku, za rok będziemy mieć więcej o historii ubioru (na plastycznym projektowaniu), ojj duuużo tego ale bardzo przydatne, mamy książki ale ja aqrat nie mam bo nie są obowiązkowe

Stary 2007-02-04, 21:36   #7677
Gladys
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mathilda Pokaż wiadomość

Ja w każdym razie marzę o tej Szkole Artystycznego Projektowanie Ubioru

Świetny kierunek ja zawsze marzyłam o projektowaniu czegoś albo ubioru albo wnętrz, ale niestety brak predyspozycji..

Ja jeżeli zdam maturę (może nie będzie tak ciężko) to możliwe, że pójdę na socjologię

Przy okazji witam wszystkie tegoroczne osiemnastolatki

Ps. Jest możliwość zmiany koloru wypowiedzi na stałe?
Gladys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-04, 21:49   #7678
ślimaczek
Zadomowienie

GG do ślimaczek

witam

ej Wam tez tak szybko weekendy mijaja?

Mathilda świetny kierunek moja siostra całe życie chciała być projektrantką mody, więc wygląda na to, że macie podobne zainteresowania
Martusia miłych chwil z TŻetem
Agosek będziemy trzymać za Ciebie kciuki

ja na maturze zdaje:polski, angielski, historie rozszerzone
+ literatura i jezyk hiszpański, historia Hiszpanii i historia sztuki hiszpańskiej- to w ramach matury hiszpańskiej

a studiowac chce translatologie w Madrycie lub filologie francuska i angielska na jakims małym uniwersytecie w Andaluzji

ehhh.... zaraz poniedziałek i tylko 5 dni do ferii

ślimaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-04, 21:54   #7679
uhahana
Zakorzenienie

Plany dotyczące studiów?

Wymarzone to architektura... ale wątpię, żeby się udało.
Z tych bardziej realnych, to inżynieria lądowa, coś związanego z budownictem, kartografią, ewentualnie jakiś ekonomiczny kierunek.
W każdym razie celuję w coś technicznego.
No i chciałabym we Wrocławiu, ale też niespecjalnie wierzę, żeby mi się to udało.

A w ogóle dzisiaj mam daremny dzień, nie będę się rozwodzić i pociskać smutów. Przejdzie.

A matura... o to, czy zdam, się nie boję, bo pewnie zdam. Pytanie JAK? Bo minimum jakoś mnie nie zachwyca, to nie sztuka mieć te 30%...
Na szczęście to jeszcze nie w tym roku.
Agosek trudna mata była próbna?
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.
'

uhahana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-04, 22:27   #7680
ciekawa_świata
Wtajemniczenie

uhahana => stąd możesz sobie ściągnąć ja sobie wszystkie możliwe histy ze wszystkich lat pościągałam

http://www.cke.edu.pl/index.php?opti...d=403&Itemid=2

krowa_bez_mleka => o tym miodzie to nie wiedziałam to teraz będę z łyżeczki am am

idę się pakować... ojjj nie chce mi się wstawać jutro... jeszcze w czwartek mam spr. z biologii z ogromnej partii materiału a ja tak kocham biologię, że

dobra idę już bo w życiu się nie spakuję

albo nie, przegram sobie coś do MP3ki

PS. Nie wiecie skąd skombinować pianino jakieś używane, obojętnie, byleby grało... jestem strasznie napalona
tyle, że w sklepie muzycznym, nowe, wyjdzie ok. 5 tysięcy... nierealne... gadałam z mamą, ewentualnie 2-3 tysiące maximum... ale i tak będzie ciężko

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości