Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-25, 21:37   #301
aaaggusia
Rozeznanie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
fiol mój też na kawalerskim

To zależy, do kogo, jak daleko, jak Twoje samopoczucie. Tańczyć i tak pewnie nie będziesz. jeśli fizycznie czuć będziesz się dobrze to może idź. trochę się oderwiesz
dziewczyny, to może u nas jakies panieńskie zrobimy bo mój chłop też dzisiaj na kawalerskim jakaś kumulacja

mamusia najszczęśliwsza na świecie
14.05.2012 Mikołaj
aaaggusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 21:50   #302
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV

Cytat:
Napisane przez aaaggusia Pokaż wiadomość
dziewczyny, to może u nas jakies panieńskie zrobimy bo mój chłop też dzisiaj na kawalerskim jakaś kumulacja
Może być, tylko ja ziewam i mam pustą lodówkę i barek.

A robota czeka
Stary 2012-08-25, 22:06   #303
Dasti80
Zakorzenienie

Hej

Olek śpi więc mam chwilkę żeby do Was zajrzeć

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Kochana ja własnie pisałam, ze sprzedaje oferty z Niemiec w swoim biurze I dlatego z niego tez jade
Super!!! Dużo moich znajomych jeżdzi z ofert niemieckich i sobie chwalą
Cytat:
Napisane przez czarnula 1982 Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj kończe 25tc,jutro zaczynam 26tc.
Ja tez sama sobie ustalam dawke leku na tarczyce,endo kazała mi brać euthyrox 100 ale tsh i rosło więc teraz biore co drugi dzień 100 i 150 ,a tsh utrzymuje mi się 1,1-1,4. A lek przepisuje mi rodzinny lekarz.
U nas zaczął się sezon meczowy,jestem sama w domu bo Tż poszedł z córcią na mecz.Wiki przeszczęśliwa
Gratki
Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Chciałam zapytać mamusie szczególnie świeżą Zeberkę czy faktycznie po porodzie odczułyście ulgę? Z tego co pamiętam to Zeberka pisała że tak. Bo właściwie o dziecko też jest dużo strachu i obaw ale to chyba nie to samo, bo mniej wiecej można miec wpływ, a w ciąży za wiele nie da się zrobić. Mam taką nadzieje że po porodzie odetchnę.. i w końcu skończy się ten jeden wielki stres i zmartwienie...
Ja odczułam ulgę teraz też się martwię o Olka, ale fakt że jest na tym świecie cały i zdrowy bardzo mnie uspokoił. Teraz mam poczucie że dużo zależy ode mnie i robię wszystko co w mojej mocy żeby moje dziecko było zdrowe, szczęśliwe i żeby mu niczego nie brakowało
Cytat:
Napisane przez Cookie24 Pokaż wiadomość
Witam w nowym watku
Długo mnie nie było.... ehhh brak czasu i takie tam .... osobiste

na przeprosiny Maksio we wlasniej osobie

Załącznik 4845842

Załącznik 4845843
Fajniutki

Cytat:
Napisane przez anusia1808 Pokaż wiadomość
Ja byłam dzisiaj u gina na wizycie, są dwa ładne pęcherzyki z prawego i lewego jajniczora pokazałam wyniki wysokiej prolaktyny i gin mnie uspokoił oczywiście powiedział to samo co Alonka że wiele czynników mogło ją podwyższyć a poza tym branie dupka też ma na to wpływ
No i jest plan działania jak w tym cyklu się nie uda to gin chce zresetować jajniki i na dwa lub trzy miesiące zalecić branie anty tak aby jajniki mogły odpocząć. Niby mówi że to dobra alternatywa ja troszkę sceptycznie podchodzę do tego pomysłu no bo to znowu wydłuży starania ale z drugiej strony jak może pomóc to godzę się na wszystko
Najważniejsze że gin ma plan działania słyszałam o takich metodach i ponoć są skuteczne

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Paniczka jednak musisz leżeć, a na spacery już z wózkiem będziesz chodzić

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 23:11   #304
zebrawpaski
Zakorzenienie

Hej!

amilcia- włożyłam pod materac zeszyty A4 aby Kasia miała główkę wyżej staram się jednak aby jej się odbiło nim włożę ją do łóżeczka. Jak ją dam na brzuszek to się jej nie odbija tylko ulewa

monika- musisz wrócić do pracy?

pani- lepiej dzisiaj?

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
mi jakoś strach nie minął... chyba teraz bardziej się boję niż w ciąży....Jakoś historia małej madzi strasznie źle na mnie podziałała ( wersja z kocykiem ) byłam przerażona, że może mi wylecieć z rąk i ..... Jak wiadomo ta historia jest nie prawdziwa ale mi dalej strach został
Cytat:
Napisane przez Cookie24 Pokaż wiadomość
Mnie tez to przeraza... boje sie Maksa z lazienki do pokoju w ręczniku
na mnie ta historia też okropnie podziałała- przez pierwsze tygodnie bałam się Kasi do rąk brać a czasem nawet teraz lęk mnie nachodzi

Tz-et poszedł na imprezę zmianową (to znaczy odwiozłam go) a my pojechałyśmy z moimi Rodzicami na grilla do mojej rodziny
teraz czekam na jakieś info czy mam w nocy po niego jechać czy jakoś wróci...
eh -ciśnienie mi dzisiaj podniósł, im rzadziej się widzimy tym trudniej się nam dogadać
Czy Wasi mężczyźni też lubią łączyć zielone koszulki z niebieskimi spodenkami?

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Perse, adunia- jakie Wy macie długie staże znajomości z Tz-etami
My się znamy niecałe 5 lat - we wrześniu będą 3 lata jak jesteśmy po ślubie
kurcze - od 16-tego roku życia? Ja miałam 26 lat jak poznałam Tz-eta - on był już po 30-tce

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 06:49   #305
fiolusiek
Zakorzenienie

Zeberko widzę, że Twój Tż podobny do mojego.. Jak gdzieś wychodzimy to chcę, żeby ładnie wyglądał, a on zaraz się złości, ''że lalkę z niego robię''Kiedyś ciotka mi powiedziała, żeby faceta nie stroić za bardzo, żeby dobrze wyglądał i się podobał, bo zaraz jakiejś się jeszcze spodoba i powiedziała jeszcze, że powinien wyglądać ciut ładniej od diabła i tyle
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 09:12   #306
Dasti80
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ja z tż jesteśmy już 11 lat razem i prawie tyle ze sobą mieszkamy bo po 3 miesiącach znajomości zamieszkaliśmy razem ja miałam 21 lat a tż 26. Ślub braliśmy 1.5 roku temu, ale czujemy się jak małżeństwo z baaardzo długim stażem

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Zeberka są specjalne poduszki dla niemowląt tzw. kliny
http://www.melwa.pl/index.php?placeb...&p=2&cat_id=63

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-08-26 o 09:13
Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 10:48   #307
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzień dobry!

Mam 3 godziny wolnego, bo teść zabrał Julka.

Naszło mnie na pieczone pierogi ze szpinakiem i feta, ale muszę sprzątać.

I sama nie wiem co robić

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-26, 11:01   #308
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cześć,
Ja byłam wczoraj na grillu, było całkiem spoczko. Za to dzisiaj pogoda się totalnie popsuła, więc - sukces! - wstałam po 10 dopiero

Mam od kilku dni taką dziwną przypadłość - nie chce mi się jeść, pobolewa mnie brzuch czasami (ale po Nospie przechodzi, zresztą bolał głównie 2 pierwsze dni), nie czuję głodu, a jak trochę zjem, to już się czuję najedzona.
Mam wizję, że mam raka żołądka
Mam nadzieję, że mi to przejdzie. Nie, żeby brak głodu mnie martwił (w kwestiach wagi oczywiście), ale jednak taka nagła zmiana (z dnia na dzień) - już owszem.

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Mam 3 godziny wolnego, bo teść zabrał Julka.

Naszło mnie na pieczone pierogi ze szpinakiem i feta, ale muszę sprzątać.

I sama nie wiem co robić
Jutro w Lidlu tydzień grecki i będą takowe, gotowe, do pieczenia Mnie tam będą mieli już pierwszego dnia
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 11:34   #309
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
monika- musisz wrócić do pracy?

My się znamy niecałe 5 lat - we wrześniu będą 3 lata jak jesteśmy po ślubie
kurcze - od 16-tego roku życia? Ja miałam 26 lat jak poznałam Tz-eta - on był już po 30-tce
generalnie nie zamierzam wracać, ale na kilka dni po prostu muszę. zaczynamy pracę w sobotę, ja do piątku mam umowę, pewnie w sobotę podpiszę nową, a nawet jeśli udałoby się to wcześniej to podpisywałabym datą sobotnią i od soboty nie mogłabym być na zwolnieniu. tym sposobem muszę iść do pracy w sobotę, niedzielę, poniedziałek i dopiero we wtorek mój gin pracuje i mógłby mi dać zwolnienie, bo od niedzieli raczej mi nie da gdybym była u niego parę dni wcześniej niby to tylko parę dni, ale biorąc pod uwagę, że tak na prawdę na nogach ostatnio jestem dosłownie może parę godz w ciągu dnia, jeszcze z przerwami to 8 godzin + naszykowanie się do pracy itp będzie mi (i mojemu) organizmowi wydawało się dużo. trochę jestem zła, że tak się zapuściłam w domu, ale z drugiej strony jak tylko się ruszę to coś jest nie tak (przykład z wczoraj). do tego ostatnie i jedyne USG 31.07 i od tamtej pory NIC nie wiem o maleństwie

odnośnie stażu w związku, my też późno się poznaliśmy, bo pod koniec studiów, jesteśmy razem trochę ponad 4 lata, po ślubie prawie 1,5 roku.

dzisiaj czysto. uffffff..........

mąż jutro ma urodziny a nie mam dla niego prezentu
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 11:44   #310
Maga83
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Hej!
amilcia- włożyłam pod materac zeszyty A4 aby Kasia miała główkę wyżej staram się jednak aby jej się odbiło nim włożę ją do łóżeczka. Jak ją dam na brzuszek to się jej nie odbija tylko ulewa
Zeberka możesz też włożyć książki pod nogi łóżeczka od strony główki

Perse w końcu udało Ci się pospać. Ja też swego czasu wynajdywałam u siebie wszelkie choroby. Jakaś plamka na ręce mi się zrobiła, to już widziałam w tym raka, bardzo dużo kaszlałam, to sobie wmawiałam, że to pewnie gruźlica. Schizy miałam niezłe

Monika lekarz może Ci wypisać zwolnienie 3 dni wstecz. Ja tak miałam wypisywane i było ok

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 11:51   #311
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Monika lekarz może Ci wypisać zwolnienie 3 dni wstecz. Ja tak miałam wypisywane i było ok
3 dni wstecz?? czyli np. pójdę w sobotę na radę ped. i powiem, że będę mieć zwolnienie od niedzieli, które przyniosę we wtorek (i lekarz wypisze mi we wtorek od niedzieli??) byłoby super!! w ten wtorek będę u gina to dopytam o to. dzięki!!! w końcu jakaś dobra wiadomość
Stary 2012-08-26, 12:02   #312
eseska
Zakorzenienie

Czesc!
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
byliśmy ze znajomymi na pizzy, wróciliśmy, a w gaciach plama..... nie żadna świeża krew, tylko jakby wydzielina podbarwiona lekko krwią, bo plama większa, ale blada na papierze czysto, jak się kąpałam też czysto, ale i tak się martwię. wzięłam teraz luteinę i już nie wstaję do rana, tyle co do łazienki. i jak tu gdziekolwiek się ruszyć??
MONIKA! moze to poprostu luteina? jak cały czas prowadzisz tryb oszczedny to moze dlatego jak wstałas na chwile to tak sie porobilo. Spokój!!!

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36126153]Cześć,
Ja byłam wczoraj na grillu, było całkiem spoczko. Za to dzisiaj pogoda się totalnie popsuła, więc - sukces! - wstałam po 10 dopiero
[/QUOTE]PERSE! fajnie ze wczoraj spotkanie sie udało. I super ze dłuzej pospałaś. Kochana a te objawy z niejedzeniem + Twoje złe samopoczucie zaczynaja mnie coraz bardziej niepokoić

Cytat:
i tego sie trzymamy!

INUTIL! lepiej jedzonko niz sprzątanie

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 12:06   #313
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
3 dni wstecz?? czyli np. pójdę w sobotę na radę ped. i powiem, że będę mieć zwolnienie od niedzieli, które przyniosę we wtorek (i lekarz wypisze mi we wtorek od niedzieli??) byłoby super!! w ten wtorek będę u gina to dopytam o to. dzięki!!! w końcu jakaś dobra wiadomość
Ja tak zrobiłam, że poszłam do dyrektorki i powiedziałam, że mnie nie będzie w pracy od poniedziałku, a zwolnienie doniosę później. Nie było z tym żadnego problemu. Wcześniej pytałam o to gina, ile wcześniej można wystawić zwolnienie, mówił, że 3 dni. A jak masz wątpliwości, to zadzwoń do niego i spytaj, czy Ci tak wystawi

Stary 2012-08-26, 12:21   #314
Konto usunięte

Esiu, tylko, że np. czekoladę to ja zawsze chętnie wcisnę Ale jak już przychodzi zjeść kromkę, to słabo... Jak u dziecka.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 12:31   #315
fiolusiek
Zakorzenienie

Ja nigdy nie miałam problemu z apetytem.. Wręcz przeciwnie..
Perse może to u Ciebie jest spowodowane nerwami Moja mama tak ma, że jak ma jakiś problem to od razu jej apetyt odbiera

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-26, 12:34   #316
Konto usunięte

Ja też nigdy i też zawsze wręcz przeciwnie. Po prostu miałam jeden dzień jakąś paskudną niestrawność, bolał mnie brzuch i od tamtego dnia (jakieś 4 dni temu) nie chce mi się jeść. Wczoraj czułam głód, ale to nieporównywalne do tego, co normalnie.
Choć jak myślę o McDonaldzie albo czekoladzie to chętnie. Ale jak mam wizję chleba z serem to bleeee.
A nerwy to swoją drogą
Stary 2012-08-26, 12:34   #317
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaaggusia Pokaż wiadomość
hehe ja mialam byc na panienskim...

Cytat:
Czy Wasi mężczyźni też lubią łączyć zielone koszulki z niebieskimi spodenkami?
ja lubie kontrastowe zestawienia. modne teraz oczywiscie wszystko zalezy od odcienia i fasonu

moj facet ma dobry gust. tylko o dlugosc skarpet do roznych butow sie spieralismy. ale u nas w ogole nie ma zagadnienia ubierania.

dobierania krawatu pod sukienke tez nie (a wiem ze Ty lubisz niuanse). takze wierze w Twoj bulwers

Cytat:

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36127739]Ale jak już przychodzi zjeść kromkę, to słabo... Jak u dziecka.[/QUOTE]
pojdz Mala do lekarza...

my sie z TZ znamy 11 lat (od poczatku ze soba mieszkamy), 10 lat razem strzeli nam za 4 tygodnie.

znow brudna wkladka byla rano. teoria o bezruchu legla w gruzach. bardziej lezec sie nie da. no chyba ze z cewnikiem za 22 godziny bede wiedziec co i jak

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 12:47   #318
eseska
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36128020]Choć jak myślę o McDonaldzie albo czekoladzie to chętnie. Ale jak mam wizję chleba z serem to bleeee.
[/QUOTE]to moze pora zmienic menu

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

1 my sie z TZ znamy 11 lat (od poczatku ze soba mieszkamy), 10 lat razem strzeli nam za 4 tygodnie.

2 znow brudna wkladka byla rano. teoria o bezruchu legla w gruzach. bardziej lezec sie nie da. no chyba ze z cewnikiem za 22 godziny bede wiedziec co i jak
1. wow! ale rocznica!!!!!!!!!!!!!kl aski:
2. spokój!!!!!!!!!!!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 12:51   #319
Konto usunięte

Esiu też tak myślę.
Poczekam jeszcze z tym lekarzem, aż mi się skończy ten sajgon w robocie. Jak wtedy się nie unormuje, to pomyślę.
Paniczka, kiedy gin?
Stary 2012-08-26, 12:54   #320
Maga83
Zakorzenienie

Pani spokojnie, już jutro zobaczysz Torresiątko

Coś mnie kłuje zaraz nad prawą nogą, tak chwilami łapie dziwny ból. Wzięłam nospę, nie wiem czy pomoże...

Stary 2012-08-26, 12:55   #321
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
spokój!!!!!!!!!!!

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36128331]
Paniczka, kiedy gin?[/QUOTE]jutro o 10.30

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2012-08-26 o 12:56
Stary 2012-08-26, 12:55   #322
fiolusiek
Zakorzenienie

Panika który u ciebie tc
Stary 2012-08-26, 13:01   #323
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Panika który u ciebie tc
wg USG 10t2d, z OM 12.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-26, 13:09   #324
fiolusiek
Zakorzenienie

Mam nadzieję, że wraz z upływem 1 trymestru skończą się Twoje plamienia i wrócisz do w miarę normalnego trybu, bo wiem, że leżenie jest dobijające
Stary 2012-08-26, 13:27   #325
zebrawpaski
Zakorzenienie

Perse- może to faktycznie z nerwów ten brak apetytu
z tym myśleniem o raku to się tak nie rozpędzaj bo po dupie dostaniesz

fioluś- Tz-et mi właśnie tak mówi, że jak się ubierze 'nie pod kolor" to nikomu się nie spodoba i powinnam się z tego powodu cieszyć

Cytat:
tylko o dlugosc skarpet do roznych butow sie spieralismy.
u nas właśnie dzisiaj rano poszło o skarpetki, jechał do teściowej wrzucił rybaczki a on uwielbia skarpetki wyciągać wysoko jak kolanówki, mówię mu "Błagam - ściągnij te skarpety w dół" a on z teorią "Dobre mam, przynajmniej nikomu się nie spodobam" więc ja mu na to "Ale mnie też nie..."
To mi dowalił, że jak mi się chciał spodobać to ściągał nisko skarpetki a teraz już nie musi....
udusić to mało
A teraz już wrócił i przegląda właśnie katalogi z drzwiami...ciekawe czy znajdziemy kompromis

Rano byliśmy w kościele i Kasia była z nami
Była bardzo grzeczna - zasnęła jak się zaczęła msza a otworzyła oczy na błogosławieństwo jak trzeba było wracać

Maga, Dasti
- kładę Kasię na plecach- ma podłożone pod materac zeszyty a4 ale ona się uparcie obraca na boki (zwłaszcza jeden) - robię jej blokadę z rogala...

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

pani- jutro widzisz Torresiątko z pięknym serduszkiem!
Idziesz sama na wizytę- czy Tz-et towarzyszy?

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

monika- nie wiem jak to jest z tym L4...ale rozumiem Cię,
ja tez mam umowę do końca sierpnia i na dobrą sprawę nie wiem jaką dostanę od września (jedynie przypuszczam)

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 14:19   #326
maksikola
Wtajemniczenie

zeberka szerszenie były u teściów, w przewodzie wentylacyjnym, na szczęście przyjechali i po kłopocie.

lucy ja wysłałabym kartkę z życzeniami z okazji ślubu i los na lotto.

pani Tylko spokój może Nas uratować, może taka Twoja uroda ciąży
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 15:15   #327
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
MONIKA! moze to poprostu luteina? jak cały czas prowadzisz tryb oszczedny to moze dlatego jak wstałas na chwile to tak sie porobilo. Spokój!!!
nie wyglądało mi na luteinę

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Ja tak zrobiłam, że poszłam do dyrektorki i powiedziałam, że mnie nie będzie w pracy od poniedziałku, a zwolnienie doniosę później. Nie było z tym żadnego problemu. Wcześniej pytałam o to gina, ile wcześniej można wystawić zwolnienie, mówił, że 3 dni. A jak masz wątpliwości, to zadzwoń do niego i spytaj, czy Ci tak wystawi
ja będę u gina w ten wtorek (nareszcie!), więc dopytam o to. jak się zgodzi to załatwię to w pracy, jak nie - będę się martwić dalej.

Cytat:
znow brudna wkladka byla rano. teoria o bezruchu legla w gruzach. bardziej lezec sie nie da. no chyba ze z cewnikiem za 22 godziny bede wiedziec co i jak
trzymajcie się!

Cytat:
u nas właśnie dzisiaj rano poszło o skarpetki

monika- nie wiem jak to jest z tym L4...ale rozumiem Cię,
ja tez mam umowę do końca sierpnia i na dobrą sprawę nie wiem jaką dostanę od września (jedynie przypuszczam)
ja swojego już wyedukowałam w kwestii skarpetek. teraz przed wyjściem przychodzi i pyta czy tak może być i czy są równo opuszczone

ja pewności 100% też nie mam odnośnie kolejnej umowy, ale na podstawie umów innych pracowników na takim etapie domyślam się i mam nadzieję na umowę na 2 lata. pozwoliłoby mi to na spokojnie (jeśli chodzi o pracę) przetrwać ciążę i macierzyński bez obaw o to co będzie dalej. swoją drogą ciekawe jak to jest jak macierzyński wypada w wakacje, normalnie pracownik po macierzyńskim może sobie jeszcze wziąć urlop przedłużając wolne, a jak to jest w szkolnictwie? póki co pytam tylko z ciekawości.

edit. jak zaczęłam czytać o tych zwolnieniach i odbieraniu wolnego to dowiedziałam się ile nauczycieli bierze L4 na czas wakacji/ferii, żeby potem odebrać sobie wakacje, których jakby nie wykorzystali, bo będąc na L4 nie wypoczywają(?) jeśli rzeczywiście tak jest to trochę za późno o tym się dowiedziałam. ale nie wydawało mi się logiczne branie L4 jak jestem na urlopie czyli i tak nie pracuję. jakie to wszystko skomplikowane... ale dowiedziałam się, że macierzyński trwający w wakacje przedłuża wolne o czas wakacji, więc może i tak wystarczy tego wolnego.

Edytowane przez moni_ka.g
Czas edycji: 2012-08-26 o 15:39
Stary 2012-08-26, 17:12   #328
amilcia
Wtajemniczenie

Heja.

Leniwe niedzielne popołudnie...

TŻ śpi z Darką, Mela z babcią na spacerze a ja przegladam rzeczy do pracy...

Jutro 1szy dzień po 16 miesiącach przerwy

Paniczko - za jutrzejszą wizytę.

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012
amilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 19:22   #329
Nita6
Zakorzenienie

Pani - ja w obydwu ciążach ( nicola , sylwia ) plamiłam , raz więcej raz mniej
póki nie ma krwi , żywej krwi to nie ma co panikować
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 19:48   #330
maksikola
Wtajemniczenie

gdzie jesteście halo nie spijcie
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości