|
|
#3811 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Krakowianki - część XIX
|
|
|
|
#3812 |
|
Nie depcze krokusów
|
Ola_gie - mam resztki Skin79 HotPink, mogę Ci dać, ale będzie na jakieś 2 użycia.
|
|
#3813 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wchodzę pod prysznic, myję głowę, zawijam włosy w ręcznik. W tym czasie jak ręcznik chłonie wodę robię peeling twarzy. Zmywam peeling z buzi, nakładam maskę na włosy, związuję je i nakładam czepek. Aplikuję maseczkę na twarz. Robię peeling ciała z masażem, napełniam brodzik ciepłą wodą. Para powoduje, że maski lepiej działają golę nogi, biorę prysznic, zmywam maski. Wychodzę, balsamuję się, nakładam tonik + krem. Suszę włosy, robię makijaż, układam włosy. Czas trwania: ok. 40 min ![]() [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;36131515] Yyyyyyyy... co ja oglądam?! A obejrzałaś do końca? Moim zdaniem to świetny przykład typowego faceta- bawidamka. Z Bielendy, najbardziej lubię arbuzową http://www.profesjonalne-kosmetyki.p...maski-na-cialo |
|
|
|
|
#3814 |
|
Nie depcze krokusów
|
Robię podobnie jak Mistrzyni
Z tą różnicą, że zmywam maskę po wyjściu z wanny, bo nie cierpię myć włosów na stojąco.
|
|
#3815 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3816 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;36131685]Co do $#@! ?!?! Ani mi się waż!
[/QUOTE]Cytat:
Cytat:
![]() Baby, zamawiać Awanti! Hiper na pewno coś chce ![]() ![]()
|
|
#3817 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3818 |
|
Zakorzenienie
|
z przepisu 'ale pychota'?
ja się biorę za kruche ciasteczka (mam nowe foremki z ikei w kształcie łosia, jeża itp. )
|
|
#3819 |
|
Konto usunięte
|
Właśnie przeglądam wątki na plotkowym i zastanawiam się ile Wam zajmuje " zebranie się" do wyjścia do pracy/ szkoły? Ostatnio notorycznie się spózniam do pracy. Kąpiecie się rano? Codziennie jecie śniadanie, myjecie włosy?
U mnie to wygląda mniej więcej tak: Nastawiam budzik na 6.00, 10 minut miziam kotke która zawsze do mnie przychodzi. Wstaje, scielę łózko ( nie wyjdę z domu jak nie pościele ), idę do kuchni, daję kotu jeść. 5 min.Przygotowuję śniadanie, jem, pakuję coś do zjedzenia do pracy - albo przygotowuję jakąś sałatkę dzień wcześniej albo robię to rano lub biorę np. jogurt z płatkami lub owoc. 20 min. Idę do łazienki, nie kąpię się ale myję zęby, nakładam tonik, krem, zakładam bieliznę 10 min Robię makijaż, kończę się pakować( telefon, komputer, klucze itd), wychodzę. 15 min Dojazd do pracy - około pół godziny. A Wy ile wcześniej wstajecie?
|
|
|
|
#3820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przemycie twarzy, ubranie się, nakarmienie futrzaków, spakowanie jedzenia do pracy (przygotowuje dzień wcześniej albo kupuje w pracy) 6.30 Makijaż + zęby 6.40-6.45 Dojazd do pracy 7-7.10 W wersji z myciem włosów jest mniej czasu na ogarnianie czyli zbieram się od razu i mycie zajmuje mi 10 minut, w lecie nie suszę (myje co drugi dzień)
Michaś 02.07.16 ![]() Edytowane przez Mysia mysz Czas edycji: 2012-08-26 o 16:43 |
|
|
|
|
#3821 | |
|
Zakorzenienie
|
heeeeeeeeeeej
![]() pozdrowienia z połowy urlopu i połowy drogi smażing-plażing zakończony, Lenka odprawiona, czas na cd urlopowania- Mazury potwierdzam, że bułki jogurtowe są mega, a ribu u Leszka (pozdrawiamy ) świetne dobrze, że OMD nam streszczała co się tutaj wyprawiało, bo nie da rady wszystkiego nadrobić. Jeszcze raz dzięki za super urlop ![]() i donoszę że kupiłam kieckę i buty ![]() tylko muszę kupić bieliznę wyszczuplającą 6m Ty chyba kiedyś wspominałaś o takiej, co? jak pamiętam to jakby halki? w ogóle nie mam pojęcia o takich specjałach Cytat:
![]() ja wstaję ok. 1,5h wcześniej i zawsze mi brakuje czasu- straszna niewyróbka ze mnie a najlepsze jest to, ze jak zaśpię i ten czas mi się skróci o połowę to dam radę zrobić wszystko to, co przez te 1,5h. nie wiem jak to jest
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
|
|
|
|
#3822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3823 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
(nie ma mowy wstać bez wcześniejszego miziania), idę do łazienki (w tym czasie P. przynosi mi kawę ). Myję się, myję włosy, suszę się i schodzi mi do 7:30. Idę się ubrać i makijaż. Wychodzę z domu o 7:45
|
|
|
|
|
#3824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie przeczytałam i spadłam z krzesła. takie szaleństwa to jak sobie robię od wielkiego dzwonu![]() dzisiaj kąpiel z myciem głowy, goleniem i balsamowaniem zajęłam mi 40min, a ona tyleeee rzeczy robi w tym czasie [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;36132758]Budzik 7:00. Miziam koty do 7:10 (nie ma mowy wstać bez wcześniejszego miziania), idę do łazienki (w tym czasie P. przynosi mi kawę ). Myję się, myję włosy, suszę się i schodzi mi do 7:30. Idę się ubrać i makijaż. Wychodzę z domu o 7:45 [/QUOTE]serio?! i to z prysznicem i myciem głowy? to ja się strasznie w porównaniu do Was guzdram 7.00- 1szy budzik 7.10- 2gi budzik 7.20- 3ci budzik i wstajęnastawiam wodę, wyciągam jogurt i płatki na śniadanie i idę do łazienki myć buzię i bla bla bla. przed szafą stoję ze 20min. i zastanawiam się co na siebie włożyć, ubieram się, wracam do łazienki zrobić makijaż (+/- 15min), jem, myję zęby wychodzę- na 9.00 chyba nigdy jeszcze nie zdążyłam jak wiem co mam na siebie włożyć to ścielę łóżko, jak nie wiem to niestety zostaje rozłożonewpadłam na chwilę i już zamawiam ![]() spodobał mi się z awanti ten żakiet https://picasaweb.google.com/1121387...92645280870946 ale nie wiem jak z rozmiarówkami, zamawiałyście żakiety? pamiętam przymierzałam Mju i rozmiarówka była zaniżona, moich bluzek też i nie wiem czy M nie będzie za mały
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 Edytowane przez gg22 Czas edycji: 2012-08-26 o 17:32 |
|
|
|
|
#3825 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3826 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Jeśli mam na 8 to muszę wyjść na autobus 6:42. Wtedy najczęściej nastawiam budzik na 5:45, do około 6 się dobudzam nad herbatką/jem śniadanie, potem szybka łazienka, ubieram się, wrzucam do torby co potrzeba i biegnę na autobus
W międzyczasie robię makijaż (podkład/kreska lub jej brak/róż/tusz do rzęs).Włosy mi długo schną, więc myję je wieczorem
|
|
|
|
#3827 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wstaję półtorej godziny wcześniej; dlatego tak wcześnie, gdyż zawsze musiałam dać sobie rezerwę czasu na ewentualną kolejkę do łazienki w akademiku.
Prysznic rano i ubieranie się to jakieś 10-20 minut (czasem nie mam pojęcia, w co mogłabym się ubrać, standard ). Najwięcej zajmuje mi mój rytuał, który uwielbiam i mimo że schodzi mi z nim bardzo długo, to nie wyzbędę się jego, bo uwielbiam to, chociaż wiem, że mogłabym dłużej pospać. A mianowicie maluję się przy włączonym laptopie, przeglądaniu wiadomości i czytaniu wizażu, a do tego dochodzi picie herbaty. Schodzi mi z tym pół godziny, ale to jedna z moich ulubionych czynności w całym dniu. Śniadania nie liczę, bo często go nie jem. |
|
|
|
#3828 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Co do łóżka - mam rozkładaną kanapę, w sumie wrzucenie w nią poduszek i kołdry to 5 minut roboty, ale czasem zostawiam ją przykrytą narzutą, bo nie widzę sensu ścielenia (szczególnie jak wiem, że wrócę np koło 20 i prędzej pójde znów spać niż będę miala ochotę siąść z herbatą i czytać).
|
|
|
|
#3829 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;36133388]Naprawdę ścielicie łóżka? Po co? Ja nie widzę w tym żadnego sensu...[/QUOTE]Jak mam jeden pokój który jest dla mnie salonem/miejscem pracy/ miejscem, gdzie oglądam telewizję/ zapraszam znajomych/ sypialnią to ciężko byłoby nie ścielić. Dodam, że rozłożone łóżko to 1/3 pokoju a jeszcze są szafki, biurko, pufy, kwiatki
|
|
|
|
|
#3830 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3831 |
|
Konto usunięte
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;36133729]Ano chyba, że tak... Ale jak i tak bym ścieliła po powrocie do domu z pracy
[/QUOTE]To zajmuje naprawdę chwilkę. Poza tym jak wracam do domu czasami się zdarzy, że ktoś ze znajomych ze mną przychodzi to raczej nie chciałabym, zeby witał gościa widok rozwalonego łózka. Albo jak wracam sama do domu to mam wszystko zrobione i nie myślę o tym, że zjem obiad ale najpierw muszę pościelić łózko. |
|
|
|
#3832 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;36133388]Naprawdę ścielicie łóżka?
Po co? Ja nie widzę w tym żadnego sensu...[/QUOTE]jeśli wiem że wrócę wcześniej i mogę pościelić to to robię- wchodząc do pokoju mam wrażenie że jest większy porządek. jeżeli wracam późno to często specjalnie nie ścielę bo po co skoro i tak zaraz się położę. nie lubię rozwalonego wyrka dlatego chcę mieć sypialnię ![]() Cytat:
teraz już wiem dlaczego zawsze tak ładnie wyglądasz ![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- jaki serial oglądacie? co możecie polecić? nic mnie jakoś nie powala żeby zacząć oglądać. Lenka mi jakiś polecała ale oczywiście nie pamiętam
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
|
|
|
|
#3833 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Słyszałyście o Blackhead Ex Nose Clay Mask? Nakłada się to na nos, a potem ściąga razem ze wszystkimi zanieczyszczeniami. Zobaczcie na zdjęcia: https://www.google.pl/search?client=...EYzS4QTzx4DIBw
Cytat:
Cytat:
Wiesz, ja najchętniej zamówiłabym połowę rzeczy z ich oferty Ładna sukienka! Pokaż jeszcze zdjęcie top i balerinek Szkoda, że ja mam tak daleko do Tesco.Cytat:
Chciałabym być tak zorganizowana jak Ty. Spróbuję skorzystać z Twojego sposobu. Ciekawe ile mi to zajmie ![]() Jakie widzisz efekty po tej masce arbuzowej? Na długo Ci starcza? Cytat:
![]() Ja nastawiam budzik 30 min wcześniej niż powinnam wstać, bo 3 drzemki po 10 minut to standard. Normalnie na wyszykowanie potrzebuję ok. 60 minut. Jak zaśpię to w 30 zrobię więcej niż normalnie w 60 Cytat:
Pogodę miałyście chyba super, prawda?Pokaż potem zdjęcia kiecki ![]() Mam figi wyszczuplające, kupiłam kiedyś w Intimo. Jeśli coś miałabym z mojej strony doradzić to, żeby miały "nogawki", bo takie zwykłe figi odznaczają się bardzo pod ubraniem, a jakby miały nogawki to chyba właśnie byłoby dużo lepiej Ale efekt robią niesamowity, mega spłaszczają brzuch!
|
|
|
#3834 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() czyli fuuuuujj Ciało jest napięte, nawilżone, gładziutki, ładnie pachnie. Jedno opakowanie to ok. 5-7 użyć. |
|
|
|
|
#3835 |
|
Konto usunięte
|
Mój psiak ma się coraz gorzej, dzisiaj już tylne łapy całkowicie odmówiły mu posłuszeństwa i nie ma siły wstać. Jestem zestresowana, załamana i chce mi się płakać.
|
|
|
|
#3836 |
|
Zakorzenienie
|
Jak na rasową wizażankę przystało melduję się tuż po powrocie z urlopu
(widzę, że gg już spełniła swój obowiązek Było fantastycznie ). I to jednego dnia bite 6 godzin (pominę milczeniem, że jak na 4 dni opalania, to efekt jest raczej mizerny Wielkie dzięki OMD za miejscówkę 25 stron do nadrabiania... nieeee... odpuszczę sobie Jestem od niecałych 40 min w KR i już żałuję, że tu wróciłam
|
|
#3837 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ty na jakim kierunku? I co masz na myśli pisząc że nie tylko po I-szym? ![]() 2. No to popłynęłam. Pokazałam jeszcze stronie siostrze i mam spore zamówienie. Miałam na nic się nie porywać za bardzo, tylko obejrzeć, a tu masz... Takie ceny! ![]() ![]() 3. Ale za to jaka fajna zakonnica by z Ciebie była! ![]() Cytat:
Za chwilę to wszystko ogarnę i wyślę Ci wiadomość co chcę - pieniążki oczywiście wpłacę jak tylko podasz mi numer konta i dane. ![]() Sukienka -rewelka! I ta cena! ![]() Cytat:
Osobiście mam problem aby to sobie wyobrazić czytając, a co dopiero w praktyce! Taka równoległa kolejność czynności - nie do ogarnięcia dla mnie. ![]() Cytat:
Wygląda paskudnie, ale jeśli faktycznie tak dogłębnie oczyszcza, to czemu nie?
|
|
|
#3838 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;36132455]Chce, chce, ale ją nie stać
Esz! Cytat:
![]() Cytat:
wtedy po obudzeniu się idę do kuchni, nastawiam wodę na herbatę, robię śniadanie, jem, potem krążę między łazienką i pokojem żeby się ubrać, zrobić poranną toaletę (nigdy nie biorę prysznica rano ani nie myję włosów, zawsze wieczorem), pakuję się i wychodzę. Ale jak nie mam na 8-9 tylko raczej 10-11 to wtedy wstaję dobre 1,5h przed czasem, odpalam wizaż itp. ![]() Cytat:
Fajnie, że jesteś zadowolona z morza, mam nadzieję, że na Mazurach będziesz mieć lepszą pogodę niż ja ![]() Cytat:
![]() Nie chce mi się teraz robić zdjęć top to taka czarna bokserka z różowym zameczkiem na cyckach, po prawej stronie na brzuchu ma małą kieszonkę zapinaną na zamek, na lewym barku jest dziurka do przewleczenia przewodu od słuchawek i jest z takiego śliskiego oddychającego materiału, a pod pachami i na plecach ma siateczkę ![]() Muszę sobie sprawić takie majty! [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;36134247]Mój psiak ma się coraz gorzej, dzisiaj już tylne łapy całkowicie odmówiły mu posłuszeństwa i nie ma siły wstać. Jestem zestresowana, załamana i chce mi się płakać.[/QUOTE] Brakuje nam kilku - bodajże trzech - rzeczy, żeby dobić do 20 sztuk w Awanti... Czy ktoś jeszcze będzie zainteresowany udziałem w zamówieniu?
Tak właśnie. Edytowane przez ola_gie Czas edycji: 2012-08-26 o 21:31 |
||||
|
|
|
#3839 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3840 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:28.

chyba zrezygnuję z BB kremu 

golę nogi, biorę prysznic, zmywam maski. Wychodzę, balsamuję się, nakładam tonik + krem. Suszę włosy, robię makijaż, układam włosy.
Laska jest świetna 

), idę do kuchni, daję kotu jeść. 5 min.

a najlepsze jest to, ze jak zaśpię i ten czas mi się skróci o połowę to dam radę zrobić wszystko to, co przez te 1,5h. nie wiem jak to jest

Po co?
). I to jednego dnia bite 6 godzin