Filmiki "urodowe" na Youtube cz. VII - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-26, 18:20   #2821
CruelOrchid
Wtajemniczenie

Dot.: Filmiki "urodowe" na Youtube cz. VII

Cytat:
Napisane przez Mother Hedgehog Pokaż wiadomość
Oczywiście, że to żadna nowość, ale miło tak komuś wyliczać czy jego magister ma znaczenie, czy studiował na dobrej uczelni? Może zaraz i moderatorce wytkniecie, że jej uczelnia jest do dupy? Od sprawdzania czy czyjeś wykształcenie jest coś warte są pracodawcy a nie dziunie na forach.

A gdzie ja napisałam że coś takiego popieram? Zaznaczyłam ,że ktoś może mieć podstawy do takiego twierdzenia.

Swoją drogą znowu "offtop" na przewijający się setny raz temat

Edytowane przez CruelOrchid
Czas edycji: 2012-08-26 o 18:21
CruelOrchid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 18:20   #2822
Shilpa
Rozeznanie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Shilpa

Cytat:
Napisane przez Mother Hedgehog Pokaż wiadomość
Akurat cytuję Shilpę, ale napiszę o niej w 3 os.
Ona zawsze powtarzała, że to iż robi jakieś filmiki z makijażem "na Azjatkę" to nic nie znaczy bo na co dzień, że tak to określę jest zwyczajną sobą. Mnie jedynie irytuje, że na fotkach ostatnio zaczęła stroić dziwne minki a'la kawaii niunia i robi je pod dziwnym kątem i wygląda.. dobra nie napiszę bo dostanę bana. No i njeszcze w filmikach ostatnio strasznie piszczy i leje lukier :P
Poza tym po wielu jej prywatnych fotach widać, że nie robi się na Azjatkę, więc WTF?
Ja tam lubie strzelac dziwne miny do fot xD Zawsze sobie mysle... skoro i tak bede wygladac wyploszowato, to mozna isc na calosc ;D
Stary 2012-08-26, 18:23   #2823
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Shilpa Pokaż wiadomość
Ja tam lubie strzelac dziwne miny do fot xD Zawsze sobie mysle... skoro i tak bede wygladac wyploszowato, to mozna isc na calosc ;D
Ale kiedyś miałaś ładniejsze Bez takich dziwnie nadymanych usteczek. Zwyczajnie się uśmiechnij i jest o niebo lepiej - wtedy dopiero nie wyglądasz jak wypłosz.
Mother Hedgehog jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 18:26   #2824
mal00nie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Qloui Pokaż wiadomość
najbardziej podoba mi się od 1:16 do 1:29

mal00nie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 18:42   #2825
bubus900
Zakorzenienie

Shilpa - powiększanie tęczówki (moda typowo azjatycka), wybielanie piegów, wiele razy podkreślałaś, że w azjatyckiej kulturze piękna, wszelakie piegi i pieprzyki na twarzy są krytykowane. Nadmierne, wręcz jakieś paranoidalne dbanie o bladość swojej cery, rozumiem, że możesz nie lubić się opalać, ale u Ciebie to pod jakąś paranoje podchodzi - też azjatyckie wpływy.
Genralnie, ogólne wrażenie wizualne. Patrząc na Ciebie spokojnie można pomyśleć, że
naprawdę masz azjatyckie korzenia. Nie mówię, że to źle, że chcesz tak wyglądać, ale usilne tłumaczenie, że to nieprawda, jest wręcz infantylne. To nic złego, tylko, po co się wypierać? Nie wdaję się tutaj dodatkowo w szczegóły, które Ty pewnie wymienisz, pt. porządany kształt nosa, oczu itp przez Azjatów, bo nie o to mi chodzi. i chodzi o wizualne, ogolne wrażenie, bez wdawania się w drobiazgi.
Stary 2012-08-26, 18:45   #2826
Pigeons
Zadomowienie

Dziewczyny skończcie już tą dyskusję o magisterce AC, bo prawda jest taka, że ona po kiepskiej uczelni siedzi sobie szczęśliwa w Singapurze, a ludzie po UW czy UJ nie mogą znaleźć pracy.
Basia miała pomysł na siebie i konsekwentnie go realizowała. Moim zdaniem połączenie socjologii z kierunkami typu zarządzanie to bardzo dobry pomysł. Do tego doszła konkretna praktyka i jak widać nawet po jakiejś tam uczelni w Opolu można odnieść sukces.

Pozostając w kręgach azjatyckich chciałam zapytać czy znacie jakieś ciekawe azjatyckie kanały. Niby trochę ich mam w subskrypcjach ale ciągle czuje jakiś niedosyt
Pigeons jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 18:52   #2827
hikari91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pigeons Pokaż wiadomość
prawda jest taka, że ona po kiepskiej uczelni siedzi sobie szczęśliwa w Singapurze, a ludzie po UW czy UJ nie mogą znaleźć pracy.
dokładnie ja jej z całego serca gratuluje, że udało jej się spełnić swoje marzenia i podziwiam

hikari91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 18:54   #2828
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bubus900 Pokaż wiadomość
Shilpa - powiększanie tęczówki (moda typowo azjatycka), wybielanie piegów, wiele razy podkreślałaś, że w azjatyckiej kulturze piękna, wszelakie piegi i pieprzyki na twarzy są krytykowane. Nadmierne, wręcz jakieś paranoidalne dbanie o bladość swojej cery, rozumiem, że możesz nie lubić się opalać, ale u Ciebie to pod jakąś paranoje podchodzi - też azjatyckie wpływy.
Genralnie, ogólne wrażenie wizualne. Patrząc na Ciebie spokojnie można pomyśleć, że
naprawdę masz azjatyckie korzenia. Nie mówię, że to źle, że chcesz tak wyglądać, ale usilne tłumaczenie, że to nieprawda, jest wręcz infantylne. To nic złego, tylko, po co się wypierać? Nie wdaję się tutaj dodatkowo w szczegóły, które Ty pewnie wymienisz, pt. porządany kształt nosa, oczu itp przez Azjatów, bo nie o to mi chodzi. i chodzi o wizualne, ogolne wrażenie, bez wdawania się w drobiazgi.
Używam kremu z filtrem 50+ i rozglądam się za czymś z filtrem PA, kocham BB kremy, używam rozświetlacza w ogromnej ilości, uwielbiam róż i wygląd naturalnie pięknej laleczki porcelanowej, jak często określam idealna makijaże z azjatyckich spotów reklamowych. Dodatkowo przy używaniu produktów z kwasami liczę na to, że trochę się wybielę. Czy te działania wskazują na to, że robię się na Azjatkę? Skoro Shilpa tyle razy powtarzała w komentarzach, że NIE ROBI się na Azjatkę, to po co udowadniać Shilpie, że to nie ona ma rację?
Cytat:
Dziewczyny skończcie już tą dyskusję o magisterce AC, bo prawda jest taka, że ona po kiepskiej uczelni siedzi sobie szczęśliwa w Singapurze, a ludzie po UW czy UJ nie mogą znaleźć pracy.
Basia miała pomysł na siebie i konsekwentnie go realizowała. Moim zdaniem połączenie socjologii z kierunkami typu zarządzanie to bardzo dobry pomysł. Do tego doszła konkretna praktyka i jak widać nawet po jakiejś tam uczelni w Opolu można odnieść sukces.
Zgadzam się zwłaszcza z pogrubionym, i gdybym ja coś takiego osięgnała, byłabym na prawdę dumna z siebie

Ale wszystko przedemną

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Mówisz o balsamie Fenjal? Lubię go.
Tak. Będzie to drugi produkt, na który naciągnie mnie Blondie- dzięki niej poznałam cień My Secret 103 I właściwie często mam na codzień identyczny makijaż oka, jaki Blondie pokazała kiedyś

W ogóle, uwielbiam Nissax83 za to, że temat, który na początku wydawał mi się nieciekawy, przedstawiła w super sposób i nawet taki laik jak ja ma ochotę kupić sobie zestaw do woskowania

Gdyby nie youtube i Wizaż, byłabym bogata

Edytowane przez Olkaaaa_s
Czas edycji: 2012-08-26 o 18:57
Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 19:02   #2829
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:

Pozostając w kręgach azjatyckich chciałam zapytać czy znacie jakieś ciekawe azjatyckie kanały. Niby trochę ich mam w subskrypcjach ale ciągle czuje jakiś niedosyt
Stary 2012-08-26, 19:04   #2830
Devojce
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Olkaaaa_s Pokaż wiadomość
Używam kremu z filtrem 50+ i rozglądam się za czymś z filtrem PA, kocham BB kremy, używam rozświetlacza w ogromnej ilości, uwielbiam róż i wygląd naturalnie pięknej laleczki porcelanowej, jak często określam idealna makijaże z azjatyckich spotów reklamowych. Dodatkowo przy używaniu produktów z kwasami liczę na to, że trochę się wybielę. Czy te działania wskazują na to, że robię się na Azjatkę? Skoro Shilpa tyle razy powtarzała w komentarzach, że NIE ROBI się na Azjatkę, to po co udowadniać Shilpie, że to nie ona ma rację?

Zgadzam się zwłaszcza z pogrubionym, i gdybym ja coś takiego osięgnała, byłabym na prawdę dumna z siebie
I o tym pisałam, że powinna być dumna z tego co teraz osiągnęła. A nie mówić/ pisać jak to ciężko zdobyć dwa magistry i jakie to fascynujące.
Devojce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 19:09   #2831
Shilpa
Rozeznanie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Shilpa

Cytat:
Kirsten Stewart, Jennifer Love Hewitt i kilka innych gwiazdek zachodu tez nosi circle lens - duze teczowki to cos uniwersalnie rozpoznawanego jako piekne. Tylko ze w Azji to cos, co wiekszosc osob zna, a w Europie/Ameryce trik znany glownie stylistom.

I nie usunelam piegow, tylko przebarwienia z policzkow. Jestem osoba z natury blada, slonce mnie parzy nie opala i mam tendencje do pigmentacji w formie brzydkich plam o nieregularnych ksztaltach - i te usunelam, ale piegi na nosie i kosciach policzkowych dalej mam. Piegi maja rdzawy kolor, zas plamy sa buro-brazowe. Po pozbyciu sie plam glownie z okolic ponizej kosci policzkowych i tych do okola ust (ktore z daleka wygladaly jak wasy -_-') nie musze stosowac zadnych podkladow, aby moja twarz nie wygladala na zmeczona i zsiniala

Nie wiem, czy uzywanie codziennie kremu przeciwslonecznego jest paranoidalnym dbaniem o bladosc - dla mnie motywacja jest paranoidalny lek przed zmarszczkami xD Skoro i tak spedze z nimi wiekszosc zycia, to nie spieszy mi sie wybiegac na ich spotkanie.

Zanim nawet wiedzialam, ze istnieje Azja, gdzie ceni sie bladosc, zawsze unikalam slonca. Nawet jako dzieciak na plazy siedzialam w kurtce dzinsowej odmawiajac kategorycznie kontatku ze sloncem - moze troche z przekory, moze z instynktu, ze nie chce sie spalic i luszczyc. Wyjazd do Azji, gdzie nie ma tej presji na rumienienie sie (i prosze nie mow mi, ze w Polsce jej nie ma - wystarczy spojzec ile komentarzy z seri "mogalbys sie troche jednak opalic" mozna znalezc pod moimi filmikami czy zdjeciami) byl po prostu ulga, bo moglam praktykowac cos, co zaczelam jako 10-cio letni dzieciak.

Nie odpowiedzialas na druga czesc pytania - jak mozna sie wizualnie upodobnic do Polki?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg roznica.jpg (91,2 KB, 419 załadowań)
Stary 2012-08-26, 19:15   #2832
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Nadmierne, wręcz jakieś paranoidalne dbanie o bladość swojej cery, rozumiem, że możesz nie lubić się opalać, ale u Ciebie to pod jakąś paranoje podchodzi - też azjatyckie wpływy.
Połowa wizażu ma paranoję. Stosowanie filtrów na co dzień to świetna rzecz.

Cytat:
Napisane przez Olkaaaa_s Pokaż wiadomość
Tak. Będzie to drugi produkt, na który naciągnie mnie Blondie- dzięki niej poznałam cień My Secret 103 I właściwie często mam na codzień identyczny makijaż oka, jaki Blondie pokazała kiedyś
Ja też uwielbiam cień 103, jeden z moich ulubionych. Zwłaszcza za takie pieniądze.
Stary 2012-08-26, 19:25   #2833
Pigeons
Zadomowienie

Cytat:

Zanim nawet wiedzialam, ze istnieje Azja, gdzie ceni sie bladosc, zawsze unikalam slonca. Nawet jako dzieciak na plazy siedzialam w kurtce dzinsowej odmawiajac kategorycznie kontatku ze sloncem - moze troche z przekory, moze z instynktu, ze nie chce sie spalic i luszczyc. Wyjazd do Azji, gdzie nie ma tej presji na rumienienie sie (i prosze nie mow mi, ze w Polsce jej nie ma - wystarczy spojzec ile komentarzy z seri "mogalbys sie troche jednak opalic" mozna znalezc pod moimi filmikami czy zdjeciami) byl po prostu ulga, bo moglam praktykowac cos, co zaczelam jako 10-cio letni dzieciak.

Nie odpowiedzialas na druga czesc pytania - jak mozna sie wizualnie upodobnic do Polki?
Shilpa właśnie wypowiadasz się na forum na którym wypowiedzenie słowa "solarium" karane jest śmiercią A używanie fltra 50+ uznane jest za normę.

W Polsce nadmierna opalenizna jest coraz powszechniej krytykowana. Nawet rząd miał zacząć pracę nad ustawą zabraniającą korzystania z solarium osobom poniżej 18 roku życia. Sama jestem blada jak ściana. Jednak nikt mnie palcami nie wytyka a jedyną osobą która twierdzi, że powinnam się opalić jest moja babcia.
W internecie ludzie wypisują różne głupoty i na pewno nie traktowałabym wypowiedzi pojedynczych osób jako wyznacznika tego co dzieje się w kraju.
Zresztą zobacz sobie polskie youtubowiczki. Ile z nich jest strzaskanych na heban? Callmeblondieee? Susz? Agabil?
Pigeons jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 19:46   #2834
CruelOrchid
Wtajemniczenie

Cytat:
Shilpa właśnie wypowiadasz się na forum na którym wypowiedzenie słowa "solarium" karane jest śmiercią A używanie fltra 50+ uznane jest za normę.
Właśnie to chciałam pisać:P Przecież to wizaz w bardzo dużej mierze propaguje "modę" na bladość, filtry, podkreślanie jasnej cery ,wybielanie się i to od wielu lat. Strach się gdzieś przyznać że się filtra nie używa a co dopiero że się opala na słońcu czy solarium.
Bardzo wiele kosmetyków polecanych na wizazu zawiera kwasy (rożnego typu na różne dolegliwości) a jak wiadomo takie specyfiki wybielają co nie znaczy że od razu każdy chce się robić na Azjatę.
Ponad to tak samo jak w Azji kiedyś w Polsce blada cera była cechą bardzo pożądaną bo wskazywała dobre pochodzenie czyli "nie pracujemy w polu mamy od tego ludzi"
CruelOrchid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 19:47   #2835
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:

Kirsten Stewart, Jennifer Love Hewitt i kilka innych gwiazdek zachodu tez nosi circle lens - duze teczowki to cos uniwersalnie rozpoznawanego jako piekne. Tylko ze w Azji to cos, co wiekszosc osob zna, a w Europie/Ameryce trik znany glownie stylistom.

I nie usunelam piegow, tylko przebarwienia z policzkow. Jestem osoba z natury blada, slonce mnie parzy nie opala i mam tendencje do pigmentacji w formie brzydkich plam o nieregularnych ksztaltach - i te usunelam, ale piegi na nosie i kosciach policzkowych dalej mam. Piegi maja rdzawy kolor, zas plamy sa buro-brazowe. Po pozbyciu sie plam glownie z okolic ponizej kosci policzkowych i tych do okola ust (ktore z daleka wygladaly jak wasy -_-') nie musze stosowac zadnych podkladow, aby moja twarz nie wygladala na zmeczona i zsiniala

Nie wiem, czy uzywanie codziennie kremu przeciwslonecznego jest paranoidalnym dbaniem o bladosc - dla mnie motywacja jest paranoidalny lek przed zmarszczkami xD Skoro i tak spedze z nimi wiekszosc zycia, to nie spieszy mi sie wybiegac na ich spotkanie.

O anielki! Jaka piękna różnica!!!
Stary 2012-08-26, 19:55   #2836
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez CruelOrchid Pokaż wiadomość
Właśnie to chciałam pisać:P Przecież to wizaz w bardzo dużej mierze propaguje "modę" na bladość, filtry, podkreślanie jasnej cery ,wybielanie się i to od wielu lat. Strach się gdzieś przyznać że się filtra nie używa a co dopiero że się opala na słońcu czy solarium.
czy moda na wybielanie na Wizazu panuje, nie wiem, bo raczej nie chodze po podforach o tej tematyce, natomiast w tzw. realu widze nadal mode na opalenizne, zwlaszcza w okresie wakacyjnym - czyli strzaskana na heban skora jest wyznacznikiem dobrze spedzonego urlopu.
ja tradycyjnie wybieram metode zlotego srodka, czyli lansuje mode na naturalny odcien skory.

Edytowane przez siarka40
Czas edycji: 2012-08-26 o 19:56
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 19:57   #2837
agatekm
Raczkowanie

Cytat:
Widziałyście to , ja bym się po czymś takim nie pokazała ludziom .

http://www.youtube.com/watch?v=n6fDggigpVI
O co w ogóle chodzi z tym gościem? Wiem, że to tylko stereotyp, że facet to od razu na komputerach się musi znać, ale dobija mnie oprawa graficzna jego kanału i bloga. Grafiki i animacje - późne lata 90.
agatekm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 19:59   #2838
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Devojce Pokaż wiadomość
I o tym pisałam, że powinna być dumna z tego co teraz osiągnęła. A nie mówić/ pisać jak to ciężko zdobyć dwa magistry i jakie to fascynujące.
Nie Tobie wartościować czyjeś osiągnięcia i nie Tobie decydować o tym, z czego ktoś ma być/nie być dumny
Litości
Stary 2012-08-26, 20:08   #2839
Qloui
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agatekm Pokaż wiadomość
O co w ogóle chodzi z tym gościem? Wiem, że to tylko stereotyp, że facet to od razu na komputerach się musi znać, ale dobija mnie oprawa graficzna jego kanału i bloga. Grafiki i animacje - późne lata 90.
Narzeczony PANINOGRE

Nowy filmik u Katosu z TheCostaChic
http://www.youtube.com/watch?v=SKsVsWwWLUc

Edytowane przez Qloui
Czas edycji: 2012-08-26 o 20:10
Qloui jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 20:09   #2840
lmaa
Raczkowanie

Czarszka o pielegnacji cery: http://www.youtube.com/watch?v=PPcXT7meoSA&feature=plcp
lmaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 20:09   #2841
Kayako
BAN stały

Cytat:
Dobre I osobiście bardzo dla mnie pocieszające
Kayako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 20:16   #2842
Atenya
summer vibes;)

Cytat:
Narzeczony PANINOGRE

Nowy filmik u Katosu z TheCostaChic
http://www.youtube.com/watch?v=SKsVsWwWLUc
I znowu nie podoba mi się makijaż wykonany przez Katosu na kimś. Ten makijaż kompletnie do mnie nie przemawia.
Atenya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 20:17   #2843
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez agatekm Pokaż wiadomość
e, tam, ale za to zna sie na depilacji i samoopalaczach.
Stary 2012-08-26, 20:20   #2844
Qloui
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Atenya Pokaż wiadomość
I znowu nie podoba mi się makijaż wykonany przez Katosu na kimś. Ten makijaż kompletnie do mnie nie przemawia.
Coś w tym jest , na sobie makijaż wykonuje obłędnie.
Stary 2012-08-26, 20:23   #2845
agatekm
Raczkowanie

Cytat:
Narzeczony PANINOGRE
No tyle to ja wieeeeeeeem...
agatekm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 20:23   #2846
Kayako
BAN stały

Kojarzycie jakiś filmik Maxineczki, gdzie nakręciła moment nakładania na siebie podkładu? Ten z koleżanką to znam, ale chodzi mnie o nią samą. Bo ja akurat lubię tylko ten moment make up'u (najczęściej dalszą część wyłączam ) , a u niej go nie widzę, a ciekawa jestem bardzo :<
Kayako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 20:27   #2847
beznadziejniak
Łotewa

http://www.youtube.com/watch?v=J2TNn...ature=g-crec-u
znacie ją?? Chyba mają najmądrzejsze filmiki na YT
beznadziejniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 20:31   #2848
Qloui
Rozeznanie

Megi w OOTD
http://www.youtube.com/watch?v=4MrZNUidFRA

Konturowanie u TheOleskaaa
http://www.youtube.com/watch?v=gNuTaORvy3E

Haul u szavkaWORLD
http://www.youtube.com/watch?v=uycsAdgk4xc

Edytowane przez Qloui
Czas edycji: 2012-08-26 o 20:36
Stary 2012-08-26, 20:33   #2849
justynalenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kayako Pokaż wiadomość
Kojarzycie jakiś filmik Maxineczki, gdzie nakręciła moment nakładania na siebie podkładu? Ten z koleżanką to znam, ale chodzi mnie o nią samą. Bo ja akurat lubię tylko ten moment make up'u (najczęściej dalszą część wyłączam ) , a u niej go nie widzę, a ciekawa jestem bardzo :<
Chyba na fb kiedyś pisała,że właśnie zawsze to pomija i widzki zaczynają pytać czy może to pokazywać :P

Zawsze należy starać się odpowiednio ubierać myśli w słowa,myśleć zanim słów się użyje i używać słów,które ukazują że się myśli.
justynalenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 20:34   #2850
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez lmaa Pokaż wiadomość
Może jestem nie teges, ale opowiadanie o pielęgnacji cery w tak widocznym makijażu dla mnie mija się z celem. Chyba wolałabym ją zobaczyć bez makijażu lub w lżejszym by jakoś ocenić, że to co poleca rzeczywiście jest warte uwagi.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości