Wszystko o bańkach - zbiorczy - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Masaż

Notka

Masaż Miejsce dla osób, które interesują się masażem wyszczuplającym i zdrowotnym. Dołącz do nas, podziel się swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-20, 14:05   #3361
inna_91
Przyczajenie

Dot.: masaż chińską bańką

Fuxia83 a od kiedy masujesz się bańkami?? i po ile minut na każdą nogę jeśli mogę wiedzieć?

Kurcze, to ja też zawsze patrzyłam przy sztucznym świetle i też mi się wydawał większy.Na dworze w słońcu mam jakby mniejszy.

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Ja właśnie ćwiczę już od półtora tygodnia z Ewą Chodakowską.Jej ćwiczenia dają wycisk.Ale widzę ujędrnienie
inna_91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-21, 10:56   #3362
bushatka
Przyczajenie

Ale chyba najgorsze światło jest zawsze w przymierzalniach w sklepach, chyba żeby nas dodatkowo dołować

Zmieniłam dietę, codziennie ćwiczę godzinę-dwie, masaże bańkami robię na tyle na ile mi stan siniaków pozwala (taka przypadłość rodzinna, wystarczy ze na coś lekko wpadnę i mam siniaka, więc wyobraźcie sobie co mi bańki na początku robiły, zanim się nauczyłam )

Jedyne co mam wrażenie, że się poprawiło to jakość skóry, jest taka zdrowa i ładna, a cellulit jak był, tak jest - cwaniak
bushatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-21, 10:59   #3363
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez bushatka Pokaż wiadomość
Ale chyba najgorsze światło jest zawsze w przymierzalniach w sklepach, chyba żeby nas dodatkowo dołować

Zmieniłam dietę, codziennie ćwiczę godzinę-dwie, masaże bańkami robię na tyle na ile mi stan siniaków pozwala (taka przypadłość rodzinna, wystarczy ze na coś lekko wpadnę i mam siniaka, więc wyobraźcie sobie co mi bańki na początku robiły, zanim się nauczyłam )

Jedyne co mam wrażenie, że się poprawiło to jakość skóry, jest taka zdrowa i ładna, a cellulit jak był, tak jest - cwaniak
A niby tam mają być wręcz wyszczuplające lustra byśmy chętniej kupowały. Jak narazi to ja się tam czuję bardzo brzydka.
Mother Hedgehog jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-21, 11:36   #3364
Fuxia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inna_91 Pokaż wiadomość
Fuxia83 a od kiedy masujesz się bańkami?? i po ile minut na każdą nogę jeśli mogę wiedzieć?

Kurcze, to ja też zawsze patrzyłam przy sztucznym świetle i też mi się wydawał większy.Na dworze w słońcu mam jakby mniejszy.

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Ja właśnie ćwiczę już od półtora tygodnia z Ewą Chodakowską.Jej ćwiczenia dają wycisk.Ale widzę ujędrnienie
Ciezko powiedziec od kiedy sie masuje, jakies poltora roku bedzie, ale za kazdym razem jak mam dluzsza przerwe to cellulit wraca, moze nie taki jak byl kiedys.
Zaczelam po 5 minut na noge, teraz robie 9:30, mam specjalny czasomierz - GYMBOSS - to bardziej do cwiczen na silowni, ale nadaje sie do masazy

Ja mysle ze swiatlo z TV jest najgorsze, nawet przymierzalnia nie daje tego efektu, ale mialam kiedys mysl zeby chodzic raz w tygodniu przymierzac spodnie zeby widziec postepy. A teraz ta nowa metoda sie bardziej sprawdza, bo wieczorem wlaczam film i widze od razu co sie dzieje z moimi nogami.

A musze sie pochwalic pierwszymi super efektami - wczoraj ssprawdzalam cellulit na udach i szczypnelam gruby obszar skory a tam zero grudek tylko gladziutka skora

Wow
cos mi sie wydaje ze juz niedlugo na silowni zobacza mnie w krotkich spodenkach
Stary 2012-08-21, 11:49   #3365
inna_91
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Fuxia83 Pokaż wiadomość
Ciezko powiedziec od kiedy sie masuje, jakies poltora roku bedzie, ale za kazdym razem jak mam dluzsza przerwe to cellulit wraca, moze nie taki jak byl kiedys.
Zaczelam po 5 minut na noge, teraz robie 9:30, mam specjalny czasomierz - GYMBOSS - to bardziej do cwiczen na silowni, ale nadaje sie do masazy

Ja mysle ze swiatlo z TV jest najgorsze, nawet przymierzalnia nie daje tego efektu, ale mialam kiedys mysl zeby chodzic raz w tygodniu przymierzac spodnie zeby widziec postepy. A teraz ta nowa metoda sie bardziej sprawdza, bo wieczorem wlaczam film i widze od razu co sie dzieje z moimi nogami.

A musze sie pochwalic pierwszymi super efektami - wczoraj ssprawdzalam cellulit na udach i szczypnelam gruby obszar skory a tam zero grudek tylko gladziutka skora

Wow
cos mi sie wydaje ze juz niedlugo na silowni zobacza mnie w krotkich spodenkach
To gratuluję wytrwałości, u mnie jej troszke brak.Ale chyba też dam sobie czas do następnego lata, bo w tym roku już chyba tak bardzo go nie zmienię
inna_91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-21, 11:53   #3366
Fuxia83
Zadomowienie

Mysle ze w przypadku cellulitu regularnosc, wytrwalosc i systematycznosc to jedyne co dziala ...
Wiec nie odkladaj do przyszlego lata tylko masuj teraz
I pisz o kazdym masazu i postepach tutaj, nic tak nie motywuje jak pozniej sie czyta swoje wlasne posty i widzi caly postep ... serio

Wiec do dziela!!!!
Stary 2012-08-21, 20:58   #3367
Mon_ka
Przyczajenie

Zakupiłam dzisiaj bański chińskie w celu usunięcia cellulitu Mam jednak pytanie co do rozstępów .Pojawiły się niedawno są jeszcze czerwone i tu moje pytanie czy warto masować w tym miejscu ? Masaż poprawia jędrność skóry więc może i w walce z rozstępami by pomógł ? Boje się jednak ,że to bardziej mi zaszkodzi . W ulotce nie pisze nic na ten temat .
Mon_ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-22, 03:16   #3368
MidnightChild
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Mon_ka Pokaż wiadomość
Zakupiłam dzisiaj bański chińskie w celu usunięcia cellulitu Mam jednak pytanie co do rozstępów .Pojawiły się niedawno są jeszcze czerwone i tu moje pytanie czy warto masować w tym miejscu ? Masaż poprawia jędrność skóry więc może i w walce z rozstępami by pomógł ? Boje się jednak ,że to bardziej mi zaszkodzi . W ulotce nie pisze nic na ten temat .
Kochana, mi się zrobiły jeszcze bardziej czerwone. Na Twoim miejscu nie masowałabym rozstępów. Jak już chcesz, żeby mniej widoczne były, to skocz ze trzy razy na solare - na opalonym ciele mniej widać, wiem sama po sobie.

Teraz pewnie zostanę zjechana, że to niezdrowe. I co z tego. Powietrze w XXI wieku też jest niezdrowe, a oddychacie ;p
MidnightChild jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-22, 10:03   #3369
Fuxia83
Zadomowienie

Ja lubie solarke, tylko nie opalam buzi - nakladam bialy recznik i leze )) i sierelaksuje ))

Wczesniej tu dziewczyny pisaly ze masaze pozwalja splycic rozstepy.
A to ze sa czerwone po masazu to tylko dlatego e poprawiasie krazenie, a po paru godzinach znowu sa takie jakie byly, nie ma sie co martwic, napewno sie nie pogorszy.

U mnie sa chyba tekie jakie byly, napewno sie nie powiekszyly a masuje je bardzo intensywnie.

Kolejny masaz za mna, skora gladka, tylko te wewnetrzne partie ud ciagle pofalowane
Stary 2012-08-22, 11:37   #3370
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MidnightChild Pokaż wiadomość
Teraz pewnie zostanę zjechana, że to niezdrowe. I co z tego. Powietrze w XXI wieku też jest niezdrowe, a oddychacie ;p
Zgadzam się z Tobą

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-22, 16:04   #3371
shy angel
Raczkowanie

Cześć!
Ja Przedwczoraj wykonałam pierwszy masaż bańką chińską, trochę siniaków się narobiło.. nie za wiele, może dlatego, że wiem mniej więcej z jaką siłą zasysać bańkę, oprócz tego jeżdżę na rowerze co najmniej 10km dziennie, piję dużo wody mineralnej niegazowanej, sama robię soki z warzyw, nie piję kawy (ale stosuję peeling kawowy ), zajadam się owocami i na tyle na ile mogę - odżywiam się raczej zdrowo moim wrogiem nr 1. jest siedząca praca, 2. słodycze. Jestem szczupłą osobą, no ale cellulit się pojawił, nie jest on jakiś duży, ale mimo wszystko jest i mi przeszkadza, pojawił się chyba po hormonach
Zrobię serię 10masaży co 2 dni - żeby nie mieć ani wiekszych siniaków i czerwonych naczynek.

Pozdrawiam wszystkie bańkoholiczki!
Stary 2012-08-23, 09:40   #3372
Fuxia83
Zadomowienie

Rowniez pozdrawiam...

Jesli 2 dni temu mialas masaz to pewnie jestes juz po kolejnym jak wrazenia???

Moj cellulit tez nie jest duzy, w kazdym badz razie zmniejsza sie, ale to ciagle nie jest to co chcialabym osiagnac.

Moimi wrogami sa:
1. Wiek
2. Pieczywo - ktore uwielbiam, ogolnie zbyt wiele weglowodanow w diecie
3. Siedzaca praca
4. Za malo pije wody

A sprzymierzency:
1. Banki i masaz
2. 3 razy w tygodniu silownia

Teraz wystarczy wypowiedziec wojne niektorym moim wrogom i moze uda sie wygrac ... chociaz wieku i pracy nie zmienie
Stary 2012-08-24, 12:40   #3373
caroline007
Przyczajenie

Witam serdecznie.
Jakis czas temu zakupiłam bańki chińskie i od wczoraj masuje nogi. Kiedyś już próbowałam, ale zabrakło cierpliwości.. Mam pytanie, czy można też masować brzuch? Czy któraś z Was probowała i widziała rezultaty.

PS. Na szczęście siniaków sobie nie narobiłam, mimo, że mam do nich ogromne skłonności. Masowałam tak, by bolało, ale bez przesady.

Pozdrawiam zwolenniczki baniek

Edytowane przez caroline007
Czas edycji: 2012-08-24 o 12:42
caroline007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 13:52   #3374
Kinaa1
Wtajemniczenie

ja masuje brzuch - a szczególnie boczki. Rezultaty widzę: skóra jest gładsza zdecydowanie.

Autorka zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podania przyczyny
Kinaa1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 14:01   #3375
caroline007
Przyczajenie

Kinaa1 dzieki za odpowiedz
Wiesz moze, ile cm w brzuchu zeszło Tobie?
Ja oprocz baniek trzymam diete i cwicze, ale nie chce mi brzuch ruszyc w dol, ani o cm..
Stary 2012-08-24, 15:29   #3376
shy angel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez caroline007 Pokaż wiadomość
Ja oprocz baniek trzymam diete i cwicze, ale nie chce mi brzuch ruszyc w dol, ani o cm..

Może zielona herbata i woda mineralna niegazowana pomoże??

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Fuxia83 Pokaż wiadomość
Rowniez pozdrawiam...

Jesli 2 dni temu mialas masaz to pewnie jestes juz po kolejnym jak wrazenia???

Wrażenia ok, chodze na masaże pleców bańką chińską, więc wiedziałam czego będę się spodziewać
Czy Wy też tak macie, że po masażu swędzą Was nogi? bo moje okropnie i nie wiem co to znaczy wraz z czasem to swędzenie mija, więc nie jest jakieś uciążliwe, ale ciekawi mnie co oznacza?
Stary 2012-08-24, 15:32   #3377
caroline007
Przyczajenie

Wlaśnie pije od lat zielona herbate i wode Niedawno zaczelam pic kubek czerwonej dziennie.
Mnie nogi swedzialy, jak pogoleniu od razu nakladalam oliwke i sie masowalam, teraz gole nogi rano, a masaz wykonuje wieczorem
Stary 2012-08-24, 15:50   #3378
caroline007
Przyczajenie

Zielona herbate i wode pije od dawna

Mnie tez swędziały nogi, ale to przez to, ze ogoliłam nogi i od razu kładłam oliwkę i masowałam. Teraz golę nogi rano, a wieczorem masuję i jest ok
Stary 2012-08-24, 15:53   #3379
caroline007
Przyczajenie

Zielona herbate i wode pije od dawna

Mnie tez swędziały nogi, ale to przez to, ze ogoliłam nogi i od razu kładłam oliwkę i masowałam. Teraz golę nogi rano, a wieczorem masuję i jest ok
Stary 2012-08-24, 20:42   #3380
Kinaa1
Wtajemniczenie

Cytat:
troche mi spadło w pasie, ale trudno mi tez powiedzieć co wpłynęło: dieta, ćwiczenia, masaż (pewnie wszystko razem), ale skóra jest gładziutka ))

Stary 2012-08-24, 23:22   #3381
Mother Hedgehog
BAN stały

Czy strasznie grzeszę robią masaż ud w stronę od pupy do kolan? Jakoś mi wygodniej niż odwrtonie - ku górze.
Stary 2012-08-25, 13:04   #3382
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mother Hedgehog Pokaż wiadomość
Czy strasznie grzeszę robią masaż ud w stronę od pupy do kolan? Jakoś mi wygodniej niż odwrtonie - ku górze.
Masaż powinno się robić ku górze-zgodnie z przepływem krwi, w stronę serca

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-25, 13:11   #3383
MidnightChild
BAN stały

Swego czasu miałam niezłą fazę na masaże, ale mi minęła, bo i sensu nie ma - cellulit znika mi razem z kilogramami.
MidnightChild jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-26, 10:15   #3384
shy angel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MidnightChild Pokaż wiadomość
Swego czasu miałam niezłą fazę na masaże, ale mi minęła, bo i sensu nie ma - cellulit znika mi razem z kilogramami.

Cellulit pojawia się tez u osób chudych. Nie uważam, że jestem grubą osobą (53kg,169cm) a cellulit mam nie mam się z czego odchudzać, a jakoś go muszę zwalczyć Siedzący tryb pracy zrujnował moje nogi chociaż wydaje mi się, że nie jest tak źle !

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
A to u mnie bezwzględu czy po ogoleniu czy nie- swędzą i swędzą
Stary 2012-08-26, 14:43   #3385
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Masaż powinno się robić ku górze-zgodnie z przepływem krwi, w stronę serca
No niby staram się tak robić ale zauważyłam, że najcześciej robię okrążenia ku dołowi. Postaram się dzisiaj się skupić na kierunku odwrotnym.
Stary 2012-08-26, 18:32   #3386
caroline007
Przyczajenie

Kinaa1 ja juz po paru dniach widze, ze skora gladsza na brzuchu i taka fajna
Musza cm spadac, bo tez diete trzymam i cwicze.
Stary 2012-08-26, 21:05   #3387
Kinaa1
Wtajemniczenie

Cytat:
Kinaa1 ja juz po paru dniach widze, ze skora gladsza na brzuchu i taka fajna
Musza cm spadac, bo tez diete trzymam i cwicze.
ale nie masujesz codziennie chyba?
według zaleceń seria to 10 zabiegów co drugi, trzeci dzień

Stary 2012-08-27, 09:06   #3388
bushatka
Przyczajenie

Próbowałam ze 2 razy masować brzuch, ale mi to zupełnie nie wychodzi - bańka albo za mocno się zasysa i nie chce się prawie przesuwać albo za słabo i ciągle się odkleja. Grrr.... Skórę na nogach mam już ładna, bo mi pomogły masaże, to i brzuch chciałabym wspomóc, ale zupełnie brak mi cierpliwości. Jakieś porady/baty/kijek i marchewka?

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Próbowałam ze 2 razy masować brzuch, ale mi to zupełnie nie wychodzi - bańka albo za mocno się zasysa i nie chce się prawie przesuwać albo za słabo i ciągle się odkleja. Grrr.... Skórę na nogach mam już ładna, bo mi pomogły masaże, to i brzuch chciałabym wspomóc, ale zupełnie brak mi cierpliwości. Jakieś porady/baty/kijek i marchewka?
bushatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-27, 15:08   #3389
caroline007
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Kinaa1 Pokaż wiadomość
ale nie masujesz codziennie chyba?
według zaleceń seria to 10 zabiegów co drugi, trzeci dzień

Ups.... Masowalam codziennie....
Stary 2012-08-27, 16:59   #3390
yyahyoo
O Ireno! ;-)

to i ja sie przyłącze
Jak masować brzuch?? Mnie sie bańka albo odsysa albo nie przesuwa próbowałam ta druga i trzecią z zestawu (od najwiekszej licząc)....
yyahyoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Masaż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości