|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2491 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
Cytat:
![]() Dziekuje za obszerne wytłumaczenie mi wszystkiego,lekarz mi mówił ze z każdym rozmawia bezpośrednio przed zabiegiem ale zapytac zawsze mogę ![]() ![]() ![]() Byliśmy cały dzien poza domem,co zresztą widac bo mnie nie było.Najpierw u znajomych na grilu pózniej na festynie,była zjezdzalnia dmuchana no i Filipek rzecz jasna schodził z niej tylko sie napic a siedział na niej uwaga,uwaga 5h ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2492 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W razie co pisz śmiało, co nieco jeszcze pamiętam ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2493 |
Wtajemniczenie
|
clauudik to w takim razie jak nie pokażesz zdjęcia Filipka to faktycznie muszę zobaczyć na żywo
![]() ![]() kism czy ta doradca to pani E.S? ![]() ![]() millena mi się chyba poprawiła laktacja - chyba po Karmi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2494 |
Zadomowienie
|
problem w tym, że mleka to jak mam ho ho i jeszcze trochę, tylko mam wrażenie, że jest mało kaloryczne i dlatego Borys się nie najada, a poaz tym on też nie za długo ssie, wiec jak ma się najeść. No cóż, na razie daje mu 3x na dobę butlę jako deser, a będę rozszerzać swoją dietę i zobaczymy, może bbędzie lepiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko póki co częsciej udaje mi sie go na macie uśpić, kładę daję smoka, pogłaszczę i poruszam wiszącymi zabawkami, mały zawiesza wzrok na którejś i oczka powoli robią się coraz mniejsze - tak w ciągu dnia a nocą zależy od nastroju ![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- my we wtorek mamy dopiero pierwsze szczepienie (nie licząc tego szpitalnego) no i zważymy malucha, mam nadzieję że ładnie przybiera.. urodzeniową miał 3650, najniższą 3400, przy wyjściu 3490, a jakoś 1,5 tygodnia później 3890 w domu tylko ważyliśmy na takiej łazienkowej (na zasadzie ze mną na ręku i później ja sama i odejmujemy moją wagę) to wychodzi nam 5kg kurde nie kontroluję tej wagi tak jak wy, czasem z ciekawości na tej łazienkowej i widze że przybiera. \Pewnie lekarz mi powie czy przybrał tyle ile powinien... tylko piersią się karmimy, parę razy dostał wodę ale nie był jakoś zachwycony (inna rzecz że picie z butelki mu nie wychodzi) w nakładkach karmię, chciałabym się ich pozbyć ale teraz kiedy sutki się w miarę poprawiły i nie są takie płaskie to Wiktor chyba się już przyzwyczaił do silikonu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- a poza tym problemy skórne i alergie póki co nas omijają (oby tak zostało) kolek jako takich nie mamy, ale gazy swego czasu mocno mu dokuczały (był marudny, płaczliwy, prężył się, ale bez wielkich i długich płaczów) więc dostaje Bobotic i jest dużo lepiej no i czasem rurki Windi nas poratują (tż powiedział, że on się tego nie dotknie bo nie będzie z syna geja robić ![]() teraz ostatnio zdaje się jakiś skok rozwojowy albo słabszy czas Wiktor ma, bo marudny i płaczliwy. No i te wrzaski troszkę nas umęczyły, ale jak to tż mówi "to jest dziecko a dzieci czasem płaczą i już". Tylko przez to na nic czasu nie mam, ostatnio pan z gazowni miał być szczelność sprawdzać a w kuchni burdel to zachustowałam młodego i sprzątałam z nim - chusta to cudowne urządzenie na marudę - śpi od razu jak aniołek ![]() obiady dopiero jak tż wróci z pracy i ugotuje to jemy ![]() ![]()
![]() |
#2496 |
Zadomowienie
|
Witam się w deszczowy poranek
![]() My mamy podobny problem z zasypianiem, ale dotyczy to tylko wieczora i nocy. Na rękach mały zasypia, ale jak tylko poczuje, że się go odkłada to ryk niesamowity i rzucanie nogami. Wyleczyliśmy ciemieniuchę ![]() Zaraz śmigamy po ciasto do cukierni i po bezy bo mnie naszedł smak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W 4 tygodniu ważyła 4580 a podczas szczepienia w 7 tygodniu ważyła już 5300. a dzisiaj mamy równo 2 miesiące ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2498 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A ja się witam z kawką i lodami ![]() ![]() ![]() i doopa foto się nie dodało ;/
![]() |
#2499 |
Zakorzenienie
|
hie hie włączniki ssania
![]() ![]() pamiętam jak przyszłą moja położna a mały akurat przysnął przy piersi nic na niego nie zadziałało ![]() ![]() jak ssie to ssie jak zaczyna przysypiać i się bródkę pogłaszcze to zacznie znów ssać ale jak ma ochotę spać to będzie spać i już ![]() teraz z reguły jest odwrotnie, ssie ssie i zamiast usypiać to oczy otwiera ![]() ![]() na filmiku też o pozycji spod pachy było, my się karmimy w sumie wszystkimi pozycjami poza tą leżącą z dzieckiem na swoim brzuchu, a najchętniej karmię leżąc na boku- w upały w domu idealna i kręgosłup odciążam (bo się wiecznie garbię)
#2500 |
Zadomowienie
|
szkoda że nie moge dostać dostępu do facebooka ,tym bardziej że juz udzielam się długo na forum ,wtawiam zdjęcia swoje i dziecka,może nie pisze zbyt dużo jak niektóre z was ale nie zawsze mam na to czas.
#2501 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2502 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Ale dzisiaj deszczowo i dla mnie zimno ![]() ![]() Byliśmy dzisiaj u pradziadków Hani i spacerze, a teraz robimy wietrzenie i za chwilę ćwiczenia gimnastyczne ![]() ahaaaaaaaa ![]() [QUOTE=_millena;36115351] Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2503 |
Rozeznanie
|
Witajcie!
My dziś to znaczy mój Stasiu skończył właśnie 4 miesiące ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2504 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja zauważyłam, że Szymonowi się już tęczówka zmienia i będzie miał brązowe oczęta po mnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2505 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- wiecie co rozglądam się pomału za kombinezonem na zimę ale te rozmiary to jakieś dziwne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2506 |
Raczkowanie
|
Witam po powrocie z wakacji, mam do was pytanie odnośnie chodzika, znajoma chce odsprzedać, ale słyszałam sporo negatywnych opinii na temat chodzika, jakie jest w tym temacie wasze zdanie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2507 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już tłumaczę dlaczego,z powodu kręgosłupa przede wszystkim,chodzik ogranicza dziecku rozwój.Filip miał chodzik i to był bardzo duży błąd,ponieważ Filip zaczął raczkować jakoś dwa dni przed roczkiem zaczał chodzić jak miał 14 m-cy.Podejrzewam ze gdyby nie chodzik wszystko zacząłby szybciej.Przeprowadziliśm y się do dziadka M i tam były progi więc Filip prawie cały dzień spędzał na kocyku z zabawkami i zaczał raczkować po chyba 4 takich dniach.Takze jeżeli dziecko siedzi w chodziku nie ma możliwości rozwoju no i kręgosłup cierpi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2508 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2510 |
Zadomowienie
|
Dlaczego jesteście na NIE?
Ja własnie chrześniakowi chciałam taki kupić chodzik http://allegro.pl/vtech-super-pchacz...562607019.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2511 |
Wtajemniczenie
|
Ewa, Ty chcesz kupić pchacz, a nie chodzik
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2512 |
Rozeznanie
|
Mnie lekarka przestrzegała żebym czasem nie kupowała chodzika bo potem same problem i ona dużo dzieci wysyła potem do ortopedy własnie po tym że mamy wkładały do chodzików i są problemy z bioderkami nie ma co przyśpieszać chodzenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2513 |
Wtajemniczenie
|
dokładnie. Ja się zastanawiam, jak w razie czego opóźnić siadanie i chodzenie, a nie rozumiem zupełnie, jak ktoś chce to przyspieszyć
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2514 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2515 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Już drugi dzień mój nygusek zasnął przed 21. Sukces, ale tak mu ciężko idzie zasypianie, że nie wiem jak to dalej będzie. Zasypia u mnie na klacie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2516 |
Wtajemniczenie
|
Seba dziś spał ciągiem od 21.00 do 7.00 rano
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2517 |
Rozeznanie
|
Hej!
Jestem po raz kolejny wdzięczna losowi że trafiłam na to forum. ![]() ![]() ![]() Powoli przygotowujemy się do chrzcin. Szukam czegoś na allegro. Sklepowe ceny mnie przerażają. Sama sukienka ok. 100 zł. ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Moja położna miała takie zdanie na temat chodzików: chodzik jest dobry jeśli używa się go sporadycznie. Np. dziecko już osiągnie taką dojrzałość że potrzebuje chodzić (a jeszcze nie umie) a my nie mamy już sił go prowadzać za rączki to na chwilkę możemy tam dziecko "wsadzić". Na chwilę, nie na cały dzień (na pewno widziałyście taki obrazek). Tak samo jak z leżaczkiem-bujaczkiem. Jeśli się nie nadużywa to ok. Zaznaczam że to zdanie mojej położnej. Ja nie planuję kupować chodzika, ale taki do pchania jak podlinkowała ewus to już jak najbardziej tak. To zupełnie coś innego. Podobno dzieciaczki to uwielbiają. ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- ![]() ![]()
#2518 |
Zakorzenienie
|
jak ja wam zazdroszcze tych przespanych nocy - Adam nadal budziz się minimum dwa do trzech razy w nocy - czasami już dla świętego spokoju biorę go do siebie żeby go zatkać i zamknąć oczy na pół godziny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2519 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2520 | ||||||
Wtajemniczenie
|
witam!
dopiero wrocilismy po weekendzie, duzo do czytania nie ma ![]() ogolnie weekend udany, tyle że wczoraj obżarłam sie ciastem rafaello ![]() ![]() Cytat:
![]() ekhmmm ja jej nie przeczytam na bank przed dietą ![]() ![]() ![]() ![]() Takze jutro na sniadanie omlet z jajek z pomidorem i kawa bezkofeinowa ![]() moj maz ma 2 tygodnie urlopu i mam nadzieje, ze na tyle zajmie sie Hania zebym mogla pocwiczyc w ciągu dnia PS. Hania już ciągnie rączkami mocno za stópki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Cytat:
![]() a ostatnio trafil mi sie w lumpku spiworek z nexta za parenasice zlotych ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() patrzylam z ciekawosci na uzywane na all i szczerze, wtyszloby mnie to chyba 15zl taniej niz w na tym targu nawet wiec wolalam sama to pomacac niz zamawiac z all
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:39.