Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać - cz. XV - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-26, 18:52   #1861
201612280917
Konto usunięte

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać - cz. XV

Rok temu założyłam konto na ebayu, podając losowy nr tel. stacjonarego (nie mam stacjonarnego w domu). Teraz nie mogę nic kupić, bo nie zweryfikowałam konta. Mam dwie możliwości - podać nr telefonu i podać kod, który mi podają lub podać nr karty visa (nie mam karty, zawsze płaciłam paypalem.) Jak to mogę załatwić?
201612280917 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 18:59   #1862
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monilkaa Pokaż wiadomość
Macie podstawki chłodzące pod lapki? To w ogóle działa?
Ja i TŻ mamy i działają
EDIT: Ja mam taką najprostszą http://allegro.pl/podkladka-chlodzac...571403156.html i daje radę TŻ bardziej "zaawansowaną".

Edytowane przez Nusia7
Czas edycji: 2012-08-26 o 19:02
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 19:24   #1863
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość
Czemu w google chrome nie da się przeglądać allegro ?
Da się

Cytat:
z jakiego przedziału cenowego? Bo na allegro widzę od 9,99 zł po 160.
Ja mam taką droższą, nie wiem ile kosztowała, bo brat mi ją kupił już parę lat temu.
TŻ dostał ode mnie taką: http://www.morele.net/4world-chlodza...a-07633-412683 (o, promocja ) i też jest ok, świeci na niebiesko Tylko jak trzymasz na kolanach, to czasem wiatraczek 'zgrzytnie' i trzeba pozycję minimalnie zmienić żeby nie ocierał
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 19:27   #1864
eternitka
#etergirl

Cytat:
ja mam i jestem zadowolona moja kosztowała ok. 20zł w sklepie internetowym, działa bez zarzutu i lapek się aż tak nie grzeje

Plan:
Droga do marzeń...
eternitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 19:51   #1865
cholerna romantyczka
Zakorzenienie

Jaki telefon wybrać? W grę wchodzi albo iPhone albo samsung galaxy S3, skłaniam się przy iPhone mimo, ze mam już iPada. Myślicie, ze warto?
cholerna romantyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 20:07   #1866
blairinne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cholerna romantyczka Pokaż wiadomość
Jaki telefon wybrać? W grę wchodzi albo iPhone albo samsung galaxy S3, skłaniam się przy iPhone mimo, ze mam już iPada. Myślicie, ze warto?
Ja bym brała Samsunga.
Stary 2012-08-26, 20:10   #1867
cholerna romantyczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blairinne Pokaż wiadomość
Ja bym brała Samsunga.
Myślisz? Miałam wcześniej 2 samsungi i wydawały się być chlamem więc boje się teraz wydać tyle kasy.
Stary 2012-08-26, 20:17   #1868
NotreDame
Zakorzenienie

Ja bym brała iPhona. Miałam wcześniej 3g, teraz mam 4, nie zmieniłabym już na żaden inny. Jak masz iPada, to będzie Ci bardzo łatwo obsługiwać, bo wszystko jest tak samo. Do Samsunga może Ci się być ciężko przestawić. Ja jak biore inne telefony to zawsze próbuję zablokować górnym przyciskiem i wychodzić z wszystkiego dolnym

28 września 2014
6 sierpnia 2016
NotreDame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 20:35   #1869
szprotka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Muszę przesłać plik ze zdjęciami [220 MB]. Serwisy typu rapidshare czy hotfile wymagają zarejestrowania, a nawet po tym i załadowaniu pliku po dziesięciu godzinach nie dostaję linku, tylko mogę to wysłać komuś na maila, który to mail nie dochodzi.

Może ktoś mi coś poradzić?
polecam dropbox'a. przesyłasz znajomym tylko linka do wirtualnego folderu z plikami. można je przeglądać z poziomu przeglądarki, nie trzeba ich od razu ściągać. dropboxa można mieć również na komórce i tablecie, także dostęp do plików możesz mieć w każdej chwili.
szprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 20:49   #1870
Stace
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Da się
u mnie nie mogę . Znika mi ten pasek przewijania po boku i nie da się ruszyć, w innych przeglądarkach mogę

I jeszcze jedno pytanie dotyczące allegro - przy zakładaniu konta wybrałam opcję, że nie mam rachunku w żadnym z powyższych banków, potem cośtam wyskoczyło i było napisane, że pocztą wyślą mi jakiś kod w ciągu 10-14 dni. Niechcący zamknęłam tą stronę i potem już nie mogłam do niej wrócić.. mogę się normalnie zalogować na allegro, ale boję się, czy będę mogła kupować, skoro nie dokończyłam chyba tej rejestracji ?

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 20:52   #1871
blairinne
Raczkowanie

Cytat:
Myślisz? Miałam wcześniej 2 samsungi i wydawały się być chlamem więc boje się teraz wydać tyle kasy.
O iPhone naczytałam i nasłuchałam się złych opinii gdy sama szukałam telefonu dla siebie, kupiłam Samsunga Galaxy S2 i jestem zakochana. Ale to tylko moja subiektywna opinia, bo iPhone nie używałam żeby porównać.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-26, 21:22   #1872
Beczka Soli
Wredna Ruda Beczka Soli

Cytat:
Ja bym brała to co ma Androida.
Chociażby za świetne wsparcie darmowych aplikacji i googla.
A w iOS'ie.. nie rozszerzysz pewnych funkcji jeśli (znowu!) nie dopłacisz. I nie jestem pewna, czy będziesz mogła iphona podłączyć do kompa jako zwykły nośnik USB (na ipodzie touch się nie da) tylko przy pomocy iTunes.

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość
I jeszcze jedno pytanie dotyczące allegro - przy zakładaniu konta wybrałam opcję, że nie mam rachunku w żadnym z powyższych banków, potem cośtam wyskoczyło i było napisane, że pocztą wyślą mi jakiś kod w ciągu 10-14 dni. Niechcący zamknęłam tą stronę i potem już nie mogłam do niej wrócić.. mogę się normalnie zalogować na allegro, ale boję się, czy będę mogła kupować, skoro nie dokończyłam chyba tej rejestracji ?
Kupować będziesz mogła - bodajże nie będziesz mogła korzystać z pewnych opcji (np wysyłka za pobraniem). Dopiero gdy wpiszesz przesłany kod, staniesz się pełnoprawną użytkowniczką Alledrogo

Racja jest jak d*pa - każdy ma swoją
J. Piłsudski
Beczka Soli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 21:36   #1873
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Nic nie działa lepiej jak przeczyszczenie lapka. Ja swojego starego Acerka czyściłam sama, w tym roku skończył 5 lat i teraz dociera go szwagier Śrubokręty do tego można kupić w Obi czy innym sklepie budowlanym, a samo wyczyszczenie (nie miałam sprzężonego powietrza) trwa kilkanaście minut. Efekty są na kilka miesięcy.

Cytat:
Napisane przez bajeczka000 Pokaż wiadomość
Może ktoś miał taką sytuację i pomoże. Tak się niefortunnie złożyło, że przytarłam komuś auto wczoraj jak wracałam - nie zauważyłam nie poczułam ale cóż moja wina. Zrobiłam facetowi jakieś 2-3 ryski i teraz nie wiem co dalej. Koleś stwierdził, żebym się na spokojnie zastanowiła i zadzwoni wieczorem co robimy z tą sytuacją. Wydaje mi się że chce kasy, bo jak wspomniał o oświadczeniu z ubezpieczenia i ja się zgodziłam to natychmiast zmiana tematu . Z drugiej strony nie jest w ciemię bity i o policji nic nie wspominał bo i tak mandatu bym nie dostała (nie stworzyłam zagrożenia). I teraz kurczę nie wiem co robić? Proponować mu kasę? Ile?

Ja bym Cię nie puściła bez oświadczenia (albo nr Twojego ubezpieczenia) / kasy. Dziewczyny piszą, że koleś i tak nic z tego nie zrobi, ciekawe jednak, jakie byłoby ich zachowanie, gdyby to ich samochód został obtarty Wbrew pozorom lakierowanie obtarcia nie jest takie proste i w domowych warunkach nie ma opcji, że nie będzie widać.
Zadzwoń do jakiegoś lakiernika w okolicy i spytaj, ile może to kosztować i się z nim dogadaj, a jeśli uważasz, że stać Cię na prawdopodobne podniesienie wysokości OC to napisz oświadczenie.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 22:06   #1874
olasia99
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to olasia99

Cytat:
Napisane przez Beczka Soli Pokaż wiadomość
A w iOS'ie.. nie rozszerzysz pewnych funkcji jeśli (znowu!) nie dopłacisz. I nie jestem pewna, czy będziesz mogła iphona podłączyć do kompa jako zwykły nośnik USB (na ipodzie touch się nie da) tylko przy pomocy iTunes.)
iPhone da się podpiąć normalnie do kompa. generalnie usb wygląda tak, że jedna część do telefonu, druga to komputera i do tej części dopinane jest takie coś, żeby ładować telefon w gniazdku Takie coś http://www.pro-link.eu/1499-2041-lar...usb-bialy-.jpg
Stary 2012-08-26, 22:11   #1875
bajeczka000
Wtajemniczenie

Dziękuję za wszystkie opinie W zasadzie sytuacja nie rozwiązana bo koleś miał przyjść ok 18 i się nie zjawił
asia_aisa to nie jest tak, że usiłuję się wymigać tylko zdezorientowałam się jak facet po mojej zgodzie spisania oświadczenia oc momentalnie zmienił temat. Jutro podzwonię po mechanikach/lakiernikach zorientuję się mniej więcej w kosztach.

Cytat:
Napisane przez marrellic
Jeżeli Wizaż jest bezradny, to nic tylko skakać z mostu

bajeczka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 23:07   #1876
Stace
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Beczka Soli Pokaż wiadomość
A w iOS'ie.. nie rozszerzysz pewnych funkcji jeśli (znowu!) nie dopłacisz. I nie jestem pewna, czy będziesz mogła iphona podłączyć do kompa jako zwykły nośnik USB (na ipodzie touch się nie da) tylko przy pomocy iTunes.

Kupować będziesz mogła - bodajże nie będziesz mogła korzystać z pewnych opcji (np wysyłka za pobraniem). Dopiero gdy wpiszesz przesłany kod, staniesz się pełnoprawną użytkowniczką Alledrogo
Czyli nie będę mogła wysyłać tak ? Kurczę, tylko teraz nie wiem czy mi wyślą ten kod czy nie

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 23:34   #1877
NotreDame
Zakorzenienie

Co do negatywnych opinii o iphonie słyszałam wiele, głównie od ludzi, którzy tego telefonu nie posiadali, wiele z tych osób, w końcu iphona zakupiło
Najlepiej by było iść do salonu i pobawić się chwilkę obydwoma telefonami, bo wiadomo, jednemu pasuje iphone, innemy Samsung

28 września 2014
6 sierpnia 2016
NotreDame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 23:46   #1878
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Nic nie działa lepiej jak przeczyszczenie lapka. Ja swojego starego Acerka czyściłam sama, w tym roku skończył 5 lat i teraz dociera go szwagier Śrubokręty do tego można kupić w Obi czy innym sklepie budowlanym, a samo wyczyszczenie (nie miałam sprzężonego powietrza) trwa kilkanaście minut. Efekty są na kilka miesięcy.

Efekty czyszczenia są o wiele lepsze niż chłodzące podstawki. Ja swój daje kumplowi albo do serwisu - wtedy zwykle wymieniają też któryś wiatraczek, coś tam jeszcze, koszt ok. 50 zł, a mam spokój na ok. rok.

Ja bym Cię nie puściła bez oświadczenia (albo nr Twojego ubezpieczenia) / kasy. Dziewczyny piszą, że koleś i tak nic z tego nie zrobi, ciekawe jednak, jakie byłoby ich zachowanie, gdyby to ich samochód został obtarty Wbrew pozorom lakierowanie obtarcia nie jest takie proste i w domowych warunkach nie ma opcji, że nie będzie widać.
Zadzwoń do jakiegoś lakiernika w okolicy i spytaj, ile może to kosztować i się z nim dogadaj, a jeśli uważasz, że stać Cię na prawdopodobne podniesienie wysokości OC to napisz oświadczenie.
Zwykle o wiele bardziej opłaca się dogadać. Przez ubezpieczalnie to tylko im dasz zarobić, bo Twoje składki pójdą w górę i to nie jednorazowo.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 04:49   #1879
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajeczka000 Pokaż wiadomość
Dziękuję za wszystkie opinie W zasadzie sytuacja nie rozwiązana bo koleś miał przyjść ok 18 i się nie zjawił
asia_aisa to nie jest tak, że usiłuję się wymigać tylko zdezorientowałam się jak facet po mojej zgodzie spisania oświadczenia oc momentalnie zmienił temat. Jutro podzwonię po mechanikach/lakiernikach zorientuję się mniej więcej w kosztach.
A jesteś pewna na 100%, że przytarłaś mu auto?

Jakbym nie była pewna, to bym mu powiedziała papa i tyle.
Koleżankę mojej mamy chłop naciągnął w taki sposób na 700zł
Serio, ona jechała drogą główną, po prawej str. zaparkowane auta, on się nagle przodem zaczął wystawiać (wyjeżdżać), jak ona już jechała. Przytarła go prawym przodem. Chłop dostał 700zł, co było chyba podwójną równowartością jego starego, zdezelowanego, rozpadającego się auta
Nie jej wina, no ale glupia, bo zapłaciła.
A taki proceder jest bardzo częsty, wyszukują babki i jest akcja - oooooo, przytarła mnie pani :/

Koszty lakierowania 1 elementu wahają się między 200, a 800zł. Średnio ok 300-350, zależy czy masz lakier metallic.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-27, 09:36   #1880
monilkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Niech mnie ręka boska broni przed samodzielnym rozkręcaniem czegokolwiek.

Dzięki dziewczyny, pogrzebię trochę po allegro, kupię coś w rozsądnej cenie na razie, skoro te tanie też spełniają swoją rolę. Btw, to światło się rozprzestrzenia na kolana np? Nie wali po oczach? Wiem, że to głupie pytanie, ale w życiu nie widziałam tej podstawki w użyciu.
Stary 2012-08-27, 10:01   #1881
Lubell
Raczkowanie

Znów zwracam się do Was z pytaniem... Ten wątek jest nieoceniony
Szykuje się moja rocznica z TŻ i chce mu zamówić coś specjalnego przez internet. W tym tygodniu wyjeżdżam już do Wrocławia gdzie wynajmuje mieszkanie i wiem , że do tego czasu przesyłka nie dojdzie a do rodzinnego miasta nie dotre najwcześniej niż za parę tygodni... Mogę mieć problemy z odebraniem paczki skoro adres na dowodzie rożni się od tego jaki będzie na kopercie? Może prosić sprzedawce o jakiś dopisek ?
Stary 2012-08-27, 10:22   #1882
HelenaTrojańska
Rozeznanie

Cytat:
Niech mnie ręka boska broni przed samodzielnym rozkręcaniem czegokolwiek.

Dzięki dziewczyny, pogrzebię trochę po allegro, kupię coś w rozsądnej cenie na razie, skoro te tanie też spełniają swoją rolę. Btw, to światło się rozprzestrzenia na kolana np? Nie wali po oczach? Wiem, że to głupie pytanie, ale w życiu nie widziałam tej podstawki w użyciu.
Ostatnio widziałam takie podstawki w Kauflandzie i to za rozsądną cenę.
Rozejrzyj się u siebie w mieście, takie rzeczy są za zwyczaj tanie (chyba, że chcesz bajerów ) szkoda przepłacać za przesyłkę
Stary 2012-08-27, 10:25   #1883
eternitka
#etergirl

Cytat:
Napisane przez Lubell Pokaż wiadomość
Szykuje się moja rocznica z TŻ i chce mu zamówić coś specjalnego przez internet. W tym tygodniu wyjeżdżam już do Wrocławia gdzie wynajmuje mieszkanie i wiem , że do tego czasu przesyłka nie dojdzie a do rodzinnego miasta nie dotre najwcześniej niż za parę tygodni... Mogę mieć problemy z odebraniem paczki skoro adres na dowodzie rożni się od tego jaki będzie na kopercie? Może prosić sprzedawce o jakiś dopisek ?
chyba nie powinno być problemów a zamawiasz w jakimś sklepie internetowym? bo wiele sklepów ma taką opcję, że można podać inny adres do wysyłki niż ten, który podaliśmy wcześniej, więc chyba takie rozwiązanie działa

Plan:
Droga do marzeń...
Stary 2012-08-27, 10:29   #1884
BioIvO
Zakorzenienie

Jaki macie sposób na segregowanie domowych dokumentów? Pomagam właśnie w opracowaniu przejrzystego systemu przechowywania rachunków, umów, decyzji itp. Jest tego tyle, że nie wiem czy lepiej układać tematycznie czy chronologicznie ( z lipca, z sierpnia itp).

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 10:29   #1885
taka_sobie_jedna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lubell Pokaż wiadomość
Raczej nie będziesz mieć problemu. W razie czego możesz wysłać na pocztę koleżankę i jej napisać upoważnienie w którym napiszesz, że jesteś "zam. przy ulicy...."

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
Jaki macie sposób na segregowanie domowych dokumentów? Pomagam właśnie w opracowaniu przejrzystego systemu przechowywania rachunków, umów, decyzji itp. Jest tego tyle, że nie wiem czy lepiej układać tematycznie czy chronologicznie ( z lipca, z sierpnia itp).
ja mam najpierw tematycznie a później w każdym z tematów chronologicznie

Edytowane przez taka_sobie_jedna
Czas edycji: 2012-08-27 o 10:32
taka_sobie_jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 10:32   #1886
eternitka
#etergirl

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
ja mam w domu wielki segregator, trzymamy w nim wszystko tematycznie wydaje mi się, że tak jest łatwiej. Bo wiesz, gdy szukasz rachunku na przykład za telefon to od razu sięgasz po przegródkę z rachunkami za telefon i szybko znajdujesz, a np mając posegregowane miesięcznie trzeba by było więcej szukać wśród szpargałów z innych instytucji takie jest moje zdanie

Plan:
Droga do marzeń...
Stary 2012-08-27, 10:32   #1887
annonim
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olasia99 Pokaż wiadomość
iPhone da się podpiąć normalnie do kompa. generalnie usb wygląda tak, że jedna część do telefonu, druga to komputera i do tej części dopinane jest takie coś, żeby ładować telefon w gniazdku Takie coś http://www.pro-link.eu/1499-2041-lar...usb-bialy-.jpg
A jest widziany przez komputer jak pendrive czy wymaga dodatkowego oprogramowania?
annonim jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-27, 10:39   #1888
cholerna romantyczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NotreDame Pokaż wiadomość
Co do negatywnych opinii o iphonie słyszałam wiele, głównie od ludzi, którzy tego telefonu nie posiadali, wiele z tych osób, w końcu iphona zakupiło
Najlepiej by było iść do salonu i pobawić się chwilkę obydwoma telefonami, bo wiadomo, jednemu pasuje iphone, innemy Samsung
Cytat:
Napisane przez blairinne Pokaż wiadomość
O iPhone naczytałam i nasłuchałam się złych opinii gdy sama szukałam telefonu dla siebie, kupiłam Samsunga Galaxy S2 i jestem zakochana. Ale to tylko moja subiektywna opinia, bo iPhone nie używałam żeby porównać.
Cytat:
Napisane przez NotreDame Pokaż wiadomość
Ja bym brała iPhona. Miałam wcześniej 3g, teraz mam 4, nie zmieniłabym już na żaden inny. Jak masz iPada, to będzie Ci bardzo łatwo obsługiwać, bo wszystko jest tak samo. Do Samsunga może Ci się być ciężko przestawić. Ja jak biore inne telefony to zawsze próbuję zablokować górnym przyciskiem i wychodzić z wszystkiego dolnym

Z jednej strony iphone to mini wersja ipada ale z samsungiem mialam zle doswiadczenia wiec chyba jednak sklonie sie ku iphone.
Stary 2012-08-27, 10:47   #1889
Friese
Zakorzenienie

Facebook:

czy na timeline da się ustawić tak, by obce osoby NIE WIDZIALY
,, kliknięcia lubię to " oraz ,,mapa" oraz ,,znajomi"

?
Friese jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 10:50   #1890
prokrastynacja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez taka_sobie_jedna Pokaż wiadomość
ja mam najpierw tematycznie a później w każdym z tematów chronologicznie
Ja tez mam tematycznie w osobnych teczkach i w środku chronologicznie od najnowszych do najstarszych
prokrastynacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości