|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
Cytat:
Wiesz ja jednak poczekam chociaż do piątku albo niedzieli Może cykl mi się spowrotem przestawił na tyle dni ile powinno być i dlatego nie wyszło nic jeszcze na teście. Przytulanka były 3 w tym cyklu więc jak ma coś być to będzie Jak będzie to się będę cieszyła chociaż mam mnóstwo obaw i rozum mówi NIE, ale to już opisałam Wam w moim 1 poście tutaj więc nie będę przynudzać. A jak nie będzie to ok, nic straconego, może się jeszcze kiedyś doczekam kolejnego maluszka. Młoda jestem to zdąrze. Wrzucam na totalny luz i czekaaammmm.
|
|
|
#482 |
|
Wtajemniczenie
|
@ wypada 31 sierpnia lub 1 wrzesnia. Wczoraj wieczorem tak mnie zlapal bol jajnika, ze myslalam, ze znow mam atak endo. Na szczescie 2 spasmoliny i ibuprom zalagodzily czesciowo sprawe, ale widze, ze w tym cyklu musze sie miec na bacznosci (w przeciwienstwie do poprzedniego, gdzie nic nie bolalo..).
A testowac nie bede. Mam dosyc wkrecania sie, liczenia dni i szukania objawow, juz czuje, ze mnie boli na @, praktycznie zawsze tak mam na tydzien przed @. Bede testowac tylko w przypadku, jesli @ nie przyjdzie do 2 wrzesnia. Ale TZ taki zaganiany i zapracowany, ze nie ma nawet szansy w tym miesiacu ![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Dzięki
|
|
|
|
#483 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#484 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#485 |
|
Zakorzenienie
|
No to dziewczynki sprężać się z tymi fasolkami bo wątek mamusie majowe ktoś zacząć musi
|
|
#486 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laleczki ja tylko na chwilkę
Przez ten tydzień będę mniej aktywna bo się uczę bo składałam dokumenty do Urzędu wojewódzkiego i wtorek czwartek mam testy z ustaw i znajomości języka obcego także musze się uczyć Ale będę strasznie tęsknić za Wami choć i tak pewnie nie wytrzymać i będę tu zaglądąć eh to uzależnienie
|
|
|
|
#487 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dzień Dobry laseczki Ale się stęskniłam przez weekend za Wami Ładnie żeście naskrobały jak na weekend bo tu zawsze cisza była ![]() Coś czuję że TERAZ nastąpi kolejny wysyp sierpniowo-wrześniowy fasolek! ![]() No więc mój wczorajszy dzień był po prostu tragiczny!!! W sobotę nie odespałam dobrze wesela a jechaliśmy na tą działkę,wypiłam kilka piw no i wieczorem rano wstałam czułam się fatalnie wiec od razu pojechaliśmy do domu,wleciałam do niego jak przeciąg prosto do kibla i znowu ... położyłam się na jakąś godzinkę..wstałam,zjadłam i znowu zaczęła mnie głowa boleć i dusiło mnie na wymioty więc znów poszłam spać i obudziłam się ok 19... dopiero wtedy poczułam się trochę lepiej...Położyliśmy się spać ok 23, ciężka noc bo się budziłam,kręciłam itp,rano jak mi budzik zadzwonił o 5:45 to nie wiedziałam w którą stronę iść... dostałam katar i głowa mnie bolała więc zadzwoniłam do pracy i poprosiłam o urlop na dziś... no masakra jakaś... W ogóle to wzięłam wczoraj na wieczór tego Bromka pół tabletki, póki co nie czuję żadnych niepokojących objawów więc chyba będzie ok. ![]() I wczoraj zrobiłam test owulacyjny-wyszedł pozytywny więc zadziałaliśmy z Tż ale dzisiejsza temperatura 36,4 więc nie wiem ![]() - dziś za to pobolewa mnie trochę jajnik więc powtórzę test owu i wieczorem zrobimy z Tż poprawkę![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|||||
|
|
|
#488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
iza243 dzieki dzieki za kciukasy Mokka_83 kurcze to szybko ale jak czytalam tez tu na forum jest kazdy tydzien opisany to w 3-4 jakies objawy moga byc . Ja dzisij sie nie czuje masakra caly czas zemdlona i jescze poniedzialek -praca bleee
|
|
#489 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() colorblue Ty chyba miałaś ostatnio krótsze cykle, dobrze pamietam? Biorąc pod uwagę te krótsze, to kiedy mogłabyś testować? Zmówiłyście się wszystkie na to testowanie pod koniec tego tygodnia... może hurtowo Wam się uda skoro detalicznie nam nie wychodzi Mnie wczoraj tak brzuch bolał, że bez nospy i apapu się nie obeszło, wydęta byłam jak balon na odpuście a cyce to mi tak ciążyły, że zejść po schodach nie mogłam... Na szczęście po przytulanku z połówkiem ból brzucha i cycków odpuścił, zawsze po seksie mniej mnie boli. Powtórzyłam dziś test ale wyszła jedna krecha, wiec pewnie w tamtym nie pilnowalam dokładnie czasu i głupoty pokazał. @ nadal nie ma, dziwnie mnie ciągnie w jajniku, więc już sobie zdążyłam wmówić, że jak zaciążylam to pewnie jakoś pozamacicznie czekam... miłego, deszczowego poniedziałku
|
|
#490 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W Pń nie pada ale za to strasznie wieje...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#491 |
|
Zadomowienie
|
Dzastin tempka mogła być inna spowodu Twojego samopoczucia i pewnie test owu pokazał prawdę.
banka niestety wkręcić można sobie wszystko, większość z nas to przechodziła ale mam jednak nadzieję, że u Ciebie to jednak nie wkręcanie ![]() Iza test powtórzony?
żona od 02-12-2000 mój największy skarb 02-03-2001 moja kolejna wielka miłość 05-01-2015 „Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!” S.I. Witkiewicz Edytowane przez kwitka13 Czas edycji: 2012-08-27 o 08:28 |
|
|
|
#492 |
|
Raczkowanie
|
witam
![]() widzę że macie już nowy wątek,chciałam się dopisać do listy,ale niestety nie jestem znana Dzastino8 co mnie bardzo rozśmieszyło ![]() U mnie zaczął się 19 tydzień,niestety pojawił się krwiak z którym walczę,mam nadzieję,że wygram (ciąża zagrożona)No i prawdopodobnie bedzie drugi synio. Męża mojego z Nami jeszcze nie ma,ale być może już w następnym tygodniu.Będzie miał posiedzenie o warunkowe zwolnienie....Czas pokaże... Pozdrawiam |
|
|
|
#493 | |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------
[/COLOR] Cytat:
Też biorę Bromka i to od 5 lat i nie mam żadnych skutków ubocznych więc głowa do góry - musi być dobrze ![]() W ogóle to witam po weekendzie. Ale żeście się rozpisały, pół godziny nadrabiałam Ja już jakoś pogodziłam się z tym że @ przyszła. W pt oczywiście nie dodzwoniłam się do gin, dzisiaj będę dalej próbować i jak się nie uda to chyba pojadę na szpital, chociaż powiem wam że tak mi głupio bo moja gin przyjmuje prywatnie a nie na NFZ i nie wiem czy wypada mi jechać na szpital żeby zapytać o tą drożność jajowodów. Z drugiej strony, jak wróci z urlopu to będzie już mój 11 dc i będzie za późno na jakiekolwiek badanie i znów cykl z głowy... Ehhh... Jakoś nie mam już sił na to wszystko i na kolejne rozczarowania....No i właśnie się dodzwoniłam... Nic nie załatwię w tym cyklu bo w szpitalu mają urlopy i maksymalne obciążenie sal na najbliższe 2 tygodnie więc nie mam szans się załapać na jakiekolwiek badanie (tak przynajmniej powiedziała mi pielęgniarka, która odebrała). Teraz nie wiem czy warto w ogóle brać w tym cyklu clo... |
|
|
|
|
#494 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#495 |
|
Raczkowanie
|
Rozśmieszyło mnie to,że mnie nie pamiętasz,bo niby dlaczego masz wszystkie pamiętać?
nie denerwuj się ![]() złość piękności szkodzi
|
|
|
|
#496 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A nie możesz iść zrobić tego do innego lekarza? Cytat:
Nerwy nie wchodzą tutaj w grę
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-08-27 o 08:53 |
||
|
|
|
#497 |
|
Raczkowanie
|
Mnie naprawdę wystarczy nerwów z powodu mojego krwiaka,tego że mojego meża JESZCZE nie ma, braku kasy i ogólnie mam sama siebie dosyć.
Więcej zgrzytów nie szukam,bynajmniej nie TU. Zauważyłam,że Djmoniska nie zagląda tu wcale,a szkoda,jesteśmy w tym samym czasie ciąży :/ |
|
|
|
#498 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki,żeby wszystko było ok. Odpoczywaj i uważaj na siebie i maleństwo Cytat:
No i 16 lipca dostałam normalnie @ z odstawienia, a 6 sierpnia po 22dc już normalną @. Także jakby patrzeć,że ten cykl też miałby być taki krótki to wypada na dzisiaj. Póki co cisza, bóle typowo @ i to silne miałam od środy do piątku. Od soboty cisza tylko cycki bolą i czasami gdzieś zakłuje. Test robiłam wczoraj z rana i nic Za Ciebie trzymam za to kciuki i to mocno. Ty masz cykle chyba ogólnie takie krótkie to możesz powtórzyć test jutro z rana ![]() Cytat:
Współczuję Ci stracznie tego okropnego samopoczucia. Mam nadzieję,że dzisiaj już lepiej? Cytat:
testy zaliczysz wiem to![]() Dobra a teraz ide zrobić kawke... ma któraś chęć???
|
|
|
#499 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Więc ja poproszę kawkę.
|
|
|
|
#500 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć laski.
Widzę, że trochę nerwowo dziś z rańca pewnie przez pogodę ![]() Ja oczywiscie zdrowa, po mojej 1 dniowej grypie śladu już nie ma ![]() Niby taka 1 dniowa "grypa" może być objawem, ale powiem Wam, ze w ogóle nie czuję się na fasolę. A co najlepsze, nie czuję się też na @. Cycki mnie nie bolą nic a nic, nie spuchłam, brzuch przestał pobolewac i prawie go nie czuję ![]() Czuję się jak w 1 połowie cyklu właściwie. Więc bez sensu.
|
#501 |
|
Zakorzenienie
|
No własnie u nas dobrych lekarzy jak na lekarstwo i do innego, bardzo dobrego zapisy będą we wrześniu na październik więc jakby nie było to i tak ten ms z głowy...
|
|
|
|
#502 | ||||
|
Zakorzenienie
|
to kiedy testujemy?Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie wkręcaj sobie głupot!Cytat:
|
|
#503 |
|
Wtajemniczenie
|
pszczoua- kurdę to faktycznie pech.. to może ten jeden cykl jeszcze jakoś przebolejesz a na następny zapiszesz się do ginki jak innego wyjścia nie ma?
Maru- Twoje złe samo poczucie przeszło na mnie... mam nadzieje,że też tylko na 1 dzień
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-08-27 o 09:24 |
|
|
|
#504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli jednak jest ten cykl inny od poprzednich w pewnym sensie Czekam w takim razie niecierpliwie na II kreseczki i na nic innego![]() Dzasti W takim razie zaparze 2 kawki z mleczkiem? bo ja tylko taka wypiję a wogóle to masz na imię Justyna? Pytam odnośnie nicku Dzasti
|
|
|
#505 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
Cytat:
Moze odpusc w tym cyklu calkiem jak bedziecie mieli ochote to sie przytulajcie i moze zaskoczysz
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-08-27 o 09:32 |
|||||||
|
|
|
#506 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak, my z Isią jesteśmy imienniczki ![]() ![]() Powtórzyłam test owu- znów pozytywny także chyba wszystko się zgadza
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-08-27 o 09:37 |
|
|
|
|
#507 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
3 mam kciuki by te mdlosci jednak byly z jej powodu ![]() ************************ Jeszcze 20 dni i mam nadzieje ze zobacze druga czerwona kreseczke na tescie zamiast @ .....bromek wspomaga juz 5 dzień....sampoczucie po nim juz lepsze
Ciało jest moją świątynią a rodzina bogiem.... ![]() Edytowane przez FD_nika Czas edycji: 2012-08-27 o 09:44 |
|
|
|
|
#508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#509 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
W końcu wróciłam Weekend fajny, wesele super tylko tak bez sensu siedzieć i sie patrzeć jak wszyscy się bawią Mój gin był, pytał czy wszystko wporządku Piłam sok tymparka wiśniowy więc czerwony, z kieliszka, żeby wszyscy mysleli że pije wino i mnie nie męczyli "czemu nie pije" i gin też chyba myślał że wino pije Ogólnie wesele i poprawiny super tylko nic nie mogłam potańczyć... ![]() bo jak mam tanczyc jakiegos wolnego i koniec to wole sie wogole nie nakręcać i siedzieć jak ta matrona ![]() Dziewczyny... ile można tłumaczyć żę jasna kreska to ciąża?! ![]() Także czekam aż sobie powtórzycie testy, bo dziwnym trafem żadnej po jasnej kresce okres się nie pokazał No ale poczekam na oficjalne gratulacje ![]() Dziewczyny ja tylko ciągle myśle byle do II trym... już tak niedużo, dopiero wtedy uwierzę że naprawdę będę miała dziecko ![]() Cytat:
ale NIKT nie zobaczyłby tej "kreski" którą ja wypatrzyłam. I nie chce mi się szukać, ale ja też pisałam że "sobie wkrecam że kreska jest" ![]() Zaraza TSH masz dobre! Staraczka ma mieć w okolicach 2 więc nic nie kombinuj bo jak się zaczniesz leczyć to już będziesz musiała to ciągnąć... niestety tak to działa. Dlatego idź do endo ale z anty-TPO a TSH nie ruszaj ![]() Cytat:
Dobrze że sobie odpuściłaś bo ten cykl napewno był udany Cytat:
![]() Mnie w tamtej piersi bolały i też nie mogłam uwierzyć bo w tej bolały dopiero ok 6tc a przy tescie nic a nic więc wydawalo mi się żę to przymusowy objaw ale jednak nie ![]() Cytat:
Cytat:
I do tej pory zamiast brzucha pokłuwają mnie jajniki ![]() Cytat:
![]() Kurcze ja myślałam że krwiaki to tylko na początku... pewnie musisz leżeć prawda? Mam nadzieje że to paskudztwo szybko się wchłonie... Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#510 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Przeleciałam Was..na szybko-taki szybki numerek z rana
Oj tam póki nie przyszła małpa to czekaj spokojnie... Cytat:
Cytat:
Cóż jak pisałam wczesniej- póki małpy nie ma nie stresujemy się ![]() Cytat:
Ja dołaczam w jako mamusia czerwcowa...mam nadzieje siła mojej wyobraźni zadziała w realu ![]() Cytat:
Czy ja sie moge wprosic na taka kawke?? ![]() Własnie oglądam program o bliźniakach.....ciekawe jak moja mam sobie dała rade z nami...szok! |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.

Może cykl mi się spowrotem przestawił na tyle dni ile powinno być i dlatego nie wyszło nic jeszcze na teście. Przytulanka były 3 w tym cyklu więc jak ma coś być to będzie

Ale póki co nie ma co się nakręcać bo później rozczarowanie boli
teraz jest właśnie czas dalszych starań (13 d.c.) o których ewentualnych efektach dowiemy sie w polowie września, jednak juz nie mam w to takiej wiary jak na początku, dotarło do mnie że nie jest to takie proste jakby sie wydawało...
rano wstałam czułam się fatalnie wiec od razu pojechaliśmy do domu,wleciałam do niego jak przeciąg prosto do kibla i znowu 

. Dobrze, że chociaż plamień nie mam za to dziwną gulę w gardle i takie jakby mdłości ...?