|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
Dzień dobry
![]() My spaliśmy dobrze i jemy śniadanko
|
|
|
|
#3092 |
|
Zadomowienie
|
pije herbatke i ide budzic mlodego.nieatety musze go wziazc ze soba na te ktg,bo mam na 10 a do 12 musze go odebrac z przedszkola,wiec sie nie wyrobie.bolą mnie plecy i brzuch jak na okres ale to chyba jeszcze nie TO
.---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- angel super kącik dla Jagódki ![]() ja mam już złozone lozeczko ale co z tego jak sypialnia nie gotowa ciuszki poprane,poprasowane leżą w mojej szafie bo komoda dla malej stoi w piwnicy.....a moj mąż ma na wszystko czas (termin za 3 dni)
|
#3093 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja zasnęłam jakoś 2-3, a od 5 jestem na nogach.
![]() Ja już po wizycie położnej dzisiaj. A na 10 lecę do klientki, do której chodzę co 2 tygodnie do domu. To moja przedostatnia wizyta u niej i jakoś tak mi smutno. Chodzę do niej na zastępstwo za koleżankę kosmetyczkę, która w maju urodziła synka, a teraz ze względu na moje słabnące siły musimy znowu się podmienić. Ta klientka jest niewidoma i początkowo bałam się wizyt u niej, ale okazała się cudowną osobą o wielkim sercu. Będzie mi jej brakować. ![]() Cytat:
![]() Ja się zastanawiam sandra czy my sąsiadkami nie jesteśmy. ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
ale wy lecice z tym pisaniem po weekendzie nie jestem w stanie nadrobić tzn wszystko czytałam ale odpisac to nie Zielona będzie dobrze masz już dużego chłopaka. Obyście wytrwali jak najdłużej. Jasiu dzisiaj konczy 2 tygodnie ja ten czas leci, strasznie szybko a rośnie w oczach już nie jest taki mały bąbel.. z dnia na dzien coraz większy. na dole wstawiam zdjęcia z dzisiaj moich dzieci co do sprawy sąsiadki jak zobaczylam że rodzice wrócili to się ucieszyłam niestety nie na długo bo jak usłyszeliśmy co ta jej matka gada to normalnie masakra. Specjalnie wychodzi na ogródek i wrzeszczy żebyśmy wszystko słyszeli ogólnie powiedziała że jak te moje dzieci będą darły ryja to zadzwoni na policje i powie że je bijemy i m altretujemy moją siostrę nazwya głupią gówniarą na moich rodziców jedzie że niby rozwód biorą na teściów ze to wielcy imprezowicze (zrobili jedną imprezę już nawet nie poamiuetam kiedy) że ja to się mszczę za to ze jak Zuzia płakała w nocy to pukali nam w ściany aaa i na nas ze holota jesteśmy bo dzien dobry im nie mówimy a ja sie kłaniałam za kazdym razem a ta zawsze łęb w drugą stronę nosz kobieta po 40 a pusto we lbie zehohooh... tosz napisałam Edytowane przez Asiuulka89 Czas edycji: 2012-08-27 o 08:45 |
|
|
|
#3095 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry. Zostałam brutalnie obudzona przez wiertarkę piętro wyżej
Ale biorąc pod uwagę koszmary jakie mi się śniły, może to i lepiej. Cytat:
Cytat:
Myślę że jak ze wszystkim trzeba zachować umiar.A w koszu mojżesza to chyba może spać dopóki się mieści... Cytat:
Cytat:
Muszę Kropka gdzieś porwać i zmolestować. Tylko tak jakoś biorąc pod uwagę moje obecne gabaryty w Vectrze będzie ciężko... Cytat:
A Jagódka ma bardzo ładniutki swój kącik |
|||||
|
|
|
#3096 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Ja wlasnie siedze w laboratorium po wypiciu glukozy. W sumie nie było tak źle,mogę sobie isc i wrocic za 2 godz.,ale najpierw Was nadrobie. Potem zobacze jak się czujje,bo jednak dosc glodna jestem... Wczoraj mojej siostrze jakcys chlopacy spuscili paliwo z baku...Zostali przylapani na goracym uczynku,ale zdazyli zwiac... Wczoraj z rodzicami caly dzien spedzilam na dozynkach ,przynajmniej mi się samej w domu nie nudzilo.A tak w ogole to tu w tym labo w ktorym jestem w Pile zaplacilam o 25 zl wiecej za te badania niż u mnie w Chodziezy bym zaplacila... Dziwnie się przez telefon korzysta z wizazu... W sumie muli mnie troche po tej glukozie... Mialam cos jeszcze pisac,ale nie pamietam. |
|
|
|
#3097 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Doberek
Noc nawet minęła spokojnie,jak zawsze pobudka o 2 i 6 a potem kręcenie się po łóżku. Angel śliczny kącik masz dla małej Zielona trzymam kciuki by udało się wytrwać a mały już całkiem dużya wózeczek za tą cenę to wogóle bajka. Dearlie mam nadzieję że infekcja szybko minie Moje plany na dziś leżeć,leżeć,leżeć,jeszcze 2 dni i będziemy donoszone A ma wpaść koleżanka pofarbować mi włosy w końcu muszę się ładnie prezentować na porodówce ![]() A tak na serio co noc jak wstaję to myślę oby nie zaczęło się w nocy,nie wiem czemu się tak boję
|
#3098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Martusia Ty siepytałaś o budowę domu ?? więc na dniach mamy otrzymać pozwolenie dzisiaj będę dzownić do architektów i muszę wypytać co i jak. I zaraz idziemy z fundamentami i zobaczymy czy damy radę mury postawić... teraz to mamy mega parcie na szybkie wybudowanie przez tą całą sytuyację.
|
|
|
|
|
#3100 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
kolega od tego razu u nas nie byl wiec jest spokoj Cytat:
Cytat:
http://allegro.pl/2el-posciel-dzieci...550844678.html tam gdzie kupuje materaz chcialam zaraz i posciel i znalazlam w koncu,ta z żyrafkami jest meggga,kupie dziewczynką takie same i ubiore potem na swieta ...i jeszcze sliczne pamietniki znalazlam http://allegro.pl/show_item.php?item...cf77d00be2ff62 Dzis wizyta!!Juz nie moge sie doczekac bo je zobaczyc i posluchac serduszka |
||||
|
|
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuski
![]() Week i po weekendzie czas zacząć nowy tydzień... ale dziś się nie wyspalam przez cholerny wiatr a jak okno zamknęłam to szło się udusic :banghead: Jutro mam poprawkę z biomedyki i to ustną na dodatek więc trzymajcie kciuki Anesh spokojnie na pewno będziesz miała zdane . Zielona kciuki aby mały jak najdłużej posiedzial jeszcze w brzuszku ![]() Angel kącik małej zobaczę chętnie po włączeniu komputera
|
#3102 |
|
Wtajemniczenie
|
helooouł!!!!!
bosze ony łogarnoł chałupe wczorak podczas mego zdychania z nogyma bez kostek leżącymi nad mą głowa... potem ja o 21 ugotowałam obiad i mam juz slic znie mam skrecone łózeczko, jedna komoda sie musiała do przedpokoju wyprowadzic gdyz poniewaz brakło dla n iej miejsca( dzidek ją wygryzł) ale to mi na rękiw jest nawet gdyz cierpiałam na brak szafki na buty... i komoda ta swietnie sie do tego celu nadaaaaaje dzisiaj z onym przykleimy dzidziusiowe zwierzaki na scizanie i zrobimy słit kącik dla maluszka nananana juz sie luzuje i czekam na poród ONY twierdzi ze w przyszłym tygodniu to juz dzidek sie wykluje hahahahaha bo mówi ze MIAŁ SEN no ja tez tak czuje w sumie ze se zaraz luzu dam i kuwa mnie wody puszczą noooo zobaczymy co doktorro powie na jutrzejszej wizyyycie.. jak on to widzi czy ja rodząca juz lada dzien czy moze nie |
|
|
|
#3103 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witam sie po weekendzie. Trochę podmęczona ale cóż
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
|
#3104 |
|
Raczkowanie
|
Niech któraś z was wyśle mi proszę swój numer telefonu na PW bo od jutra jestem w szpitalu bez netu. Jakby coś się działo konkretnego napisała bym smska.
|
|
|
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3106 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry Mamusie
Nie było mnie przez weekend i tyle stron naskrobałyście Jakoś ponadrabiałam i z tego co pamiętam:Nisia, Zielona - trzymam kciuki ![]() Colds czekamy na Was i na zdjęcia. Angel kącik dla Jagódki śliczniutki - muszę się wreszcie zmobilizować i przygotować swój. Weronika kciuki zaciśnięte - na pewno zdasz Spioszka jeszcze raz gratuluję Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny w szpitalach, gratuluję rozpoczętych tygodni, no i wielkie gratulacje dla naszych mamusiek, które tulą już swoje skarby. A ja stawiam dziś colę i ciacho, bo zaczynamy 37 tydzień |
|
|
|
#3107 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Cytat:
Cytat:
i zazdroszczę, tez juz bym chciała być w bezpiecznym okresie, bo coś mnie paranoje, że wcześniej urodzę ostatnio dopadają .
|
|||
|
|
|
#3108 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
cześć
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jak ona będzie serio na policję dzwoniła to wam uprzykrzy życie.Cytat:
![]() Czy ja się chwaliłam, że zamówiłam łóżeczko, materac i przewijak ? Teraz to już tylko staniki do karmienia
|
|
#3109 |
|
Raczkowanie
|
Nastawilam dzidziusiowe pranie, nie za szybko? wole miec to juz przyszykowane w razie co, w komodzie nie powinno sie zakurzyc chyba.
Tyle tego mam bedize teraz okazja zeby sprawdzic czego ewentualnie brakuje.My dziś zaczęłyśmy 36 tydzień. ![]()
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#3110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do prania, to ja czekam tylko na komodę i też będę prała. Czas najwyższy. Dziś kończymy 36 tygodni i od jutra wkraczamy w 37 Jak mi słabo. Siedzę i normalnie czuję że zaraz odjadę. |
|
|
|
|
#3111 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestescie tydzien do przodu tez gratuluje ![]() Z tymi ubrankami to faktycznie o jeden problem który siedzi w głowie mniej, przynamniej nie bedziemy sie martwić ze to bedize na głowie meza zamiast rodzić "spokojnie" jakby co...
|
|
|
|
#3112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie to są takie skurcze, co przygotowują macicę do porodu. ![]() Też nie chcę w nocy! W ogóle boję się, że poród się zacznie jak będę bardzo zmęczona po aktywnym dniu. I że nie starczy mi sił, mam bardzo słabą kondycję, szybko się męczę, w ciąży szczególnie.Ja mam jeden stanik, z resztą poczekam do porodu, bo nie wiem ile cyc może mi urosnąć jeszcze ![]() I nie mam nadal szlafroka i koszuli do rodzenia! |
|
|
|
|
#3113 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas do rodzenia daja koszule taką jednorazówke ze tak powiem
ale mozna rodzic w swojej jak sie chce. Mnie osobiscie szkoda zniszczyc koszuli wlasnej wiec z jednorazowej chetnie skorzystam
|
|
|
|
#3114 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, wiem, że już kiedyś była o tym mowa, ale teraz nie znajdę w tylu stronach wątków. Kupowałyście płyn po płukania tkanin dla niemowląt? Ja przeszłam całe osiedle i nigdzie nie ma, a chciałam już coś poprać- wszędzie tylko proszki i płyny do prania... Kupiłam za to paczkę pieluch newborn 43 sztuki, 2pak chusteczek nawilżanych pampers i oliwkę Hipp i 50 zł nie ma
.---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
za nowy tydzieńA co do słabości, jadłaś normalne śniadanie? Mi też się w sumie zdarzają takie kryzysy czasami, ale przeważnie, albo się godzinkę zdrzemnę, albo coś zjem i mija. |
|
|
|
|
#3115 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też planuje pranko Cytat:
|
||
|
|
|
#3116 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
.---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
. Chyba jak juz dzisiaj pisałam boję się wcześniejszego porodu, albo tego, że wyląduję w szpitalu czy coś i nic nie będzie gotowe.
|
|||
|
|
|
#3117 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie no, tak poważnie, to robiłam porządki w szafie rok temu i wszystkie takie ciuchy dawno powywalałam. Ja prałam jakoś w 33/34 tygodniu, bo też się spięłam, że w razie czego, powinnam mieć wszystko przygotowane. I teraz jestem już spokojna, tylko jeszcze kocyki ręcznie muszę wyprać.
|
||
|
|
|
#3118 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja juz w 33/34 prałam i prasowałam posciele, trzymam je w pokrowcach na zamek. mnie tez dopada od czasu do czasu taki lek ze moze to byc w każdej chwili - u mnie to pewnie nieracjoanlne bo wczesniej nie mialam problemów z szyjka itp ale przez bóle o ktorych dizewczyny piszą - jak na okres - wtedy sie mobilizuje zeby cos zrobic i w sumie teraz zostały juz tylko te ubranka
|
|
|
|
#3119 |
|
Wtajemniczenie
|
co chcecie od Buki ona taka sliczna i biedna była
ja swoje tuniki co jak buka w nich wygladam zuzyłam do remontu wygodnie i nie zal ze sie farbami upaćkaja
|
|
|
|
#3120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra, szlafrok mam z głowy. Jedyny, który wizualnie mi podpasował - http://allegro.pl/szlafrok-podomka-p...567728972.html |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.

.
(termin za 3 dni)

obudzil mnie skurcz w udzie.od kilku dni nie bralam magnezu
i widac efekt.na 10-tą mam ktg,wiec jak bede wracala to kupie.

po weekendzie nie jestem w stanie nadrobić tzn wszystko czytałam ale odpisac to nie
a ja sie kłaniałam za kazdym razem a ta zawsze łęb w drugą stronę nosz kobieta po 40 a pusto we lbie zehohooh...
Myślę że jak ze wszystkim trzeba zachować umiar.

za dziewczyny, by lada dzień wyszły do domku